- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Notebook hibák
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lalaboy
őstag
Igaz nem is kell! Megkuldom a procit 1.5V fole megnezem mit tudok a ramokkal csinalni...
-
Lalaboy
őstag
A regi szep idokben sok ramot kinyirtam tulfesszel, de most nemtudom ki gyartja a chip-eket, felek, mert pld. az elpidakat nemmerem feszelni....
-
Lalaboy
őstag
Megjottek a P67-es alkatreszek, koztuk a 2Gx2G.Skill F3--17600CL7D--4GBXHD ramok is...
-
Lalaboy
őstag
Ugylatom regen jartam ebben a topikban....
2 evvel ezelott egyutt gyilkoltuk a ramokat, most meg semmi?? En is lealltam 2 evet, de beindulok, legyen majd egy kis "ize" is ennek a topiknak...
-
Lalaboy
őstag
Bekell rendelnem egy E8500-at, hogy kihajthassam a ramjaimat......, de felek 790i Ultra lessz belole!
-
Lalaboy
őstag
-
Lalaboy
őstag
Nem bantom sem az abit-ot, sem az Asus-t! Az Asus-al szerintem "elszaladt egy kicsit a lo!"! Mar nem olyan jok a BIOS tamogatasuk, mint a P5B Dlx-es idokben es ez a baj.........
Mielott barki is "belekotne" a hozzaszolasomba, hozzafuznem, hogy a kivetelektol eltekintve FSB-re utazva jobbak, ill. nagy tobbsegben jobbak a regebbi P35-os lapok..... -
Lalaboy
őstag
válasz
SimonYana #944 üzenetére
Bocsanat, hogy kozbeszolok, de en varnek piciket, mivel a Maximus Extreme igazi konkurrense meg megsem jelent a piacon! 2. Egy jo DDR3 kihajtasahoz nem eleg az aqlaplap, proci is kell hozza, ezeket osszevalogatni rendkivul nehez!!!! Erdemes varni kb. 1 honapot, talan addigra "letisztul" a piac...... talan....
-
Lalaboy
őstag
Elkezdtek az USA-ban csokkenni a DDR3-as ramok arai.......
-
Lalaboy
őstag
En a ramokat szeretem "gyilkolni" nem a procit!
De amiota DDR3-as ramom van, nemtudom ojket meghajtani. Elso lepes a proci lessz a masodik az alaplap, mert meg nincsenek piacon az uj "Tronkovetelok"! De furcsamod a regi P35-os lapokban (nagyreszt) jobban menek az uj 45nm-es procik.....
-
Lalaboy
őstag
Visszaraktam a "regi" G0-as Q6600-amat, kicsit teszteltem a ramokat, meglepo (vagy megse?!
) modon a Q6600-al a lap jobban teljesit, de ez nem erenye, inkabb szegyene a lapnak!!
DDR3 C5 1560Mhz
DDR3 C6 1780Mhz -
Lalaboy
őstag
-
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS #917 üzenetére
Eszrevettem egy kellemetlen erdekesseget a lapommal kapcsolatban! Nezegettem a max. FSB-t, mert nemlehet ilyen sz..r a procim!
A memoriakat 1:2-ben hajtva 440-en egyszeruen megall szorzotol fuggetlenul! 5:8-ba hajtva a ramokat felkuszott 475-ig!! Erdekes jelenseg es mindenkepp az alaplap bibije lehet, nem a procie es a ramoke!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Cosmic Gate #894 üzenetére
Ez privibe akart menni......
-
Lalaboy
őstag
válasz
Cosmic Gate #898 üzenetére
Miert is akarom a 4 magosomat 2 magosra levaltani???
Hoppa te engem meg nem ismersz! Imadom a tuningot, de mindig rosszul vasarolok, egy halom ramot szethajtottam, amire nemvagyok buszke.....
(meg alaplapot.... kisbetuvel....) -
Lalaboy
őstag
válasz
Cosmic Gate #898 üzenetére
A DDR3-al jelenleg csak 1 problema van, ami kellemetlen, az pedig a jo Micron csipes DDR3-ak ara! Kegyetlen jol mennek es inkabb a proci FSB limitje, ill. az alaplap a "gyenge lancszem!!!"
-
Lalaboy
őstag
válasz
Cosmic Gate #892 üzenetére
A QX-em 450 felett behal, ami miatt a memoriakat 1800Mhz felett nembirom hajtani! Az igaz, hogy kotetlen a szorzom, de az a memoriakon nemsegit sajna.....
Lehet komolyabb hutessel feljebb is menne es persze jobb BIOS-al, de a nagy atlag 4 magosnal 450-es FSB korul van!
A G0-as Q6600-am 470-et ment!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Cosmic Gate #890 üzenetére
Inkabb az FSB szamit! A Q procikkal nemnagyon birnak az alaplapok, raadasul FSB limites a tobbseguk, igy a ramok kihajtasa nagyon nehez, ill. lehetetlen. Ezert is palyazom egy jo wolfdale procira. A Qx-et pedig vagy eladom, vagy megmarad!
-
Lalaboy
őstag
A Maximus a legjobb ma kaphato X38-as lap! Banom, hogy nem vartam meg 2-3 hetet!
A szimplaradis hutesem tokeletes lett volna az NB-re!
Ket lehetosegen gondolkodom! Vagy lapot cserelek, ami ugyanannyiba kerulne, mint egy E8500! Vagy beszerzek egy E 8500-ast es hagyom a lapot....... A franc tudja, melyik a jobb megoldas!
-
Lalaboy
őstag
Grat a laphoz, kivalo lap!
Remelem nemsokara jonnek az X48-as Asus deszkak is!
A Giga X48-a nem valami fenyesen szerepelt! Epp a Maximus Extreme-el engedtek ossze!
Gigabyte GA-X48T-DQ6 -
Lalaboy
őstag
Megprobaltam szegenyekbol C5-5-5-15 1600Mhz-t kicsiholni, de ami kesik, nem mulik!
-
Lalaboy
őstag
Van egy nagyon pozitiv tulajdosaguk a DDR3-as ramoknak!
Nemhadjak magukat szethajtani!
De ez nem a ramok erenye! Kaptak szegenyek 2.4V-ot, de akkor sem mennek jobban, ez pedig nem az o hibajuk, hanem az alaplape, ill., az FSB limites procime, de szegenykeket ma megkinoztam es tuleltek! Ezt keves DDR2-es ram elte tul.....
Le a kalappal a DDR3 (Micron D9GTR) turokepessege elott!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Cosmic Gate #868 üzenetére
Nagyon jok lesznek majd ha megfizetheto kategoriaba kerulnek!
1333Mhz C7-ben hajtott DDR3-at vigan megveri egy fele-harmadannyiba kerulo DDR2
DDR2 C4 1000Mhz
DDR3 C7 1333Mhz
DDR3 C7 1600Mhz
Mint lathato 1333Mhz-n a DDR3 labdaba sem rughat egy jo, sokkal olcsobb DDR2-vel szemben!1600Mhz-n mar elonyben van.
-
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS #783 üzenetére
Nagyon erdekes az X38 es a DDR3 viszonya! Ha a ramokat nem hajtom 1600Mhz kornyeken, hanem csokkentem az idozitest C6-ra es 1400Mhz korul tartom, kb. 36 oraja mukodik, de ha gyari idoziteseket hasznalok 1600-on, egy ido elteltevel, amit nemlehet behatarolni kifagy.....
-
Lalaboy
őstag
válasz
énvagyokAdam #781 üzenetére
Van Corsair, de eszembe sem jutna, hogy kiprobaljam!!!!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS #763 üzenetére
Elkezdtek a lapom totyikjaban az XS-en egy bizonyos problemat feszegetni a DDR3-al kapcsolatban! Tortenik ugyanis, hogy ugyebar az X38 1333Mhz-s DDR3-ra van hitelesitve! Eddig semmi problema nincs is, de ha a ramokat 24/7-ben 1600, vagy felette hajtod, fogjak magukat a lapok es ha nem 10 perc, nem 1 ora, nem 1 nap, de egyszercsak rajukjon a hulyeseg es minden hibauzenet, vagy jobbik esetben memoriahibaval egyszeruen ujraindulnak! Ezt en is tapasztalom es tobb X38-as tulaj, ezert kerdeznem, hogy nalad ez a problema jelentkezik-e??
Eleg ciki, mikor DVD-t ir ki az ember es egyszercsak a kukat kell megcelozni a DVD lemezzel!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker #771 üzenetére
Azok a regi szep idok!!!!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker #771 üzenetére
Boldog Uj Evet!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS #745 üzenetére
Milyen alaplappal hajtod oket??
Szeretnem megnezni a ramjaimat 2000Mhz kornyeken, de nemmeggy sajna az FSb limit miatt.... Vasarnap kitesztelem oket az uj bioszzal, nem brutalisan.....
Nagyon jol osszejott az uj biosz a procival, rammal, alaplappal.....
De tul sok osz hajszalamba kerult!!!! -
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS #745 üzenetére
Nem ok nelkul kezdtem puhatolozni az alacsonyabb idozitesek fele, mivel FSB limitem van, igy 450 fole nemakar menni stabilan! OK! Ott a kotetlen szorzom, amivel a hutesem gyengesege miatt kitorolhetem a seggemet!
A HZ-ket 24/7 7-6-6-18 2T 1.9V-on hasznalom, de tesztelesre 2.3-2.4V-on! De sajna 2.3V felett bajok vannak a D9 GTR-ekkel!
Akkor mar nembirjak a C7-C6 alatti tempot stabilra....
-
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS #742 üzenetére
Mindenben javit valamicsket(?), de az Everest ki is irja az 1T, ellenben a CPU-Z nagy tobbsegben 2T-nek titulalja, ami kicsit fura!
Most kezdem az alaplapomat "csipni", nagyon sok bug megszunt, es rengeteget javult a stabilitas+ megkaptam a feles szorzokat.... Megprobalom majd kihasznalni! A ramokkal sokkal baratsagosabb, mint volt! Jo ellenfele lehet a G.Skill a Cell Shock 1800-as ramjanak! -
Lalaboy
őstag
Igy van, nagyon jol fekszik az 1T a DDR3-nak!
#739 Nagyon szep!
Nemakarom megbanni, hogy csak azert sem Cell Shock-ot vettem, remelem nem is fogom es kialakul egy baratsagos verseny!
(Csak ne cseszen fel agyilag a lap, mert akkor lokottsegeket irok es olyanokat is megbanthatok, akiket veletlenul sem akartam...)
-
Lalaboy
őstag
Az uj biosszal lasan engedi a lap kiiamermi a ramjaimat! Egy erdekes eredmeny! C4 DDR3-al
-
Lalaboy
őstag
Erdekes! C4 DDR3-al
-
Lalaboy
őstag
Te felfele torekszel, en meg lefele!
C5 1500Mhz 32M! -
Lalaboy
őstag
Finoman az uj BIOS-sal ranezek a ramokra!
-
Lalaboy
őstag
Mar nemtudtam korrigalni, de lehet nemtudja minden kedves forumtars, hogy szep "szoras" van alaplapok kozott, ill. minden alkatressz kozott is!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker #706 üzenetére
Szep de mi kell hozza???? Negint belebotlunk az FSB limitbe! A ketmagosokkal sokkal jobban kihajthatoak a memoriak, itt mar nem a marka A-DATA DDR3 XTREME 1900X
hanem a fenek ala adott valogatott konfig a dominens! Aki ezt nem tudja, ill. nemveszi eszre.. -
Lalaboy
őstag
Elkezdtem huzni a ramokat! Ereg\dmeny ez! Majd akkor bantom a winrart, ha megkozelitem a 13E everedt olvasast!
-
Lalaboy
őstag
válasz
subaruwrc #671 üzenetére
Most kezdek el "durvulni"!
Lessz, ami lessz, ott a szekrenyben a P5K Dlx az eletbenmaradt Mushkin 1 Gb rammal! Majd meglatom mi sul ki a dologbol, de ha nem megy "eszrevehetoen" jobban, mint a P5K Dlx, akkor valamelyik alkatresznek vege, mert zokszo nelkul szethajtom!
-
Lalaboy
őstag
Megnezem 2.4V-on mit teljesitenek......
-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker #663 üzenetére
Szivesen!
remelem egyre tobben leszunk a "taborban"!
Nekiugrok nemsokara a max. C5-nek, az kozelebbi viszonyitasi alapot jelentene a DDR2-hoz, mint a C7-C6.
-
Lalaboy
őstag
-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker #660 üzenetére
A CPU-Z nem jol irta ki, 1600 C7-es ram! Szallitassal 520$ volt. 2.25V-ot kapott. Ismeretlen terulet meg a DDR3, de remelem az ido meghozza gyumolcset!
-
Lalaboy
őstag
Beleptem en is a klubba! Everest Kemeny dio a DDR3...
-
Lalaboy
őstag
Hmmm....... Majd elvalik, hogy jol-e, ill. rosszul dontottem a G.Skill mellett! Ami meg szot erdemelne talan, hogy a Micron jelenlegi csippjei ujra elohozzak a "csippszeria" mizeriat, mint anno az AMD-nel a prociknal!!!! Ez a szeria "igy megy", az a szeria "ugy megy"! Ami kellemetlen, hogy a procik FSB korlatja, ill. az alaplap nagyon szepen keresztbetehet a DDR3-as ramok tesztjenel! Ezt meg nem tapasztaltam, de nemsokara fogom!
Koszonom, ill. koszonjuk a linket, tanulsagos! -
Lalaboy
őstag
Van tobb ceg is, de a valasztek talan a meregdraga Asus P5E3 Deluxe WiFi-AP -al bovul... A sima P5E Dlx-hez egyenlore nemlehet hozzajutni.....
-
Lalaboy
őstag
2x1Gb DDR3 megrendelve!
-
Lalaboy
őstag
2-3 heten belul kivancsi leszek, hogy ki meddig mer elmenni a DDR3-as ramjaival!
Lassan csak egy jo alaplap kell.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest