- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- ASUS notebook topic
- ASUS ROG Ally
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jugeen
addikt
a Maximus Extreme konkurense valóban nem jelent még meg, ha csak nem tekintjük a P5E3 Premiumot annak. 4 magos processzor esetén a DDR3 1800 elérése nem minden esetben lehetséges. de ez sosem a kivárástól függ, hanem a szerencsétől. 1 hónap alatt nem lesz itt akkora változás, amitől letisztulna a piac.
SimonYana az, hogy kipróbáltad az összes P35 és X38 lapot kicsit információ hiányos. ismereteim szerint eddig csak DDR2-es platformon utaztál. a DDR3 kicsit más. Lala első szériés X38-as lapba futott bele, amivel nem volt szerencséje. sajnos! én is belefutottam a P5E3 WS Pro-ba és sajnos ugyanaz a hiba jelenség mutatkozott, ami az első szériások esetén, mégpedig, hogy az 1 : 2 FSB : RAM osztó nem működik. így a DDR3 nem hogy megmutatta volna az erősségét, inkább gyengélkedett. Maximus Extreme-nél ez a hiba nem áll fent. gyönyörűen hasítanak benne a RAM-ok, és annyin amennyit a CPU elbír. én bátran merem ajánlani bárkinek. ami hibája van, az úgy is csak extrém tuningnál minősül hibának.
sok sikert a helyes döntés meghozatalában
-
SimonYana
addikt
Nem szolszközbe.Nagyon helyes , hogy kifejted véleményed.Természetesen nem emlitettem fentebb,de természetesen a procit is váltom,mihelyt kijönnek a 12 mb chas-es quadok.
A lappal mindenképpen megvárom az X48-at,mert már végig teszteltem az összes P35 és X38 lapot,de bár netettem volna!.
Remélem ennél csak jobbak lesznek,mert ha rosszabb lesz az már el sem indúl! -
Achill3uS
nagyúr
x38 lapok gondja (random, ugyanis láttunk olyan lapot amiben megy, és a maximusokban is jó), énis ma találkoztam a jelenséggel, a p5e3 ws pro-nal
1:2 osztás ugye nem müködik, csak ha alapon indulsz, nekem 420-nal fagy csontraazonkivül droopol is a lap, és max fsb-re 530 körül megáll :S szóval asszem maradok a jo kis p5k3 deluxeomnal...
-
Achill3uS
nagyúr
-
jugeen
addikt
a DDR3 erossege az 1:2-es RAM osztonal jon elo szepen es ha 500-as FSB-t veszel alapul, akkor 2000 C7-en mar igen csak szukosen tudnad hasznalni a geped 24/7-re. ami teged korlatoz a jo eredmenyben az az alaplap es nem a proci. nalam is fagyogatott a konfig a ws pro-val, de most hogy m. extreme-be atult meg is jott az ereje. egyik kedves DDR3-expert ismerosunk is az elso szerias X38-ak megjelenesekor odzkodott a lapoktol, es most mar o is azt hasznal. sot az altala kikuldott valogatott RAM-okat teszteloktol kapott infok alapjan a P35-osokre is igaz, hogy a mostanaban kiadott szeriak lenyegesen jobban teljesitenek.
-
Cosmic Gate
aktív tag
Ezt jó volt megtudni!Köszi!
És tényleg érdemes átgondolni mit rakok ebbe az alaplapba mivel szinte mind1 neki!A lapon semmi sem fog múlani!
Ezek szerint a processzorok miatt még időtállóbb az alaplap!Az a 470-es FSB nem olyan rossz,ha jól számolom 4230MHZ körül van a processzor!!
Én azért szívesen elfogadnék egy Qx9650-es procit és tennék a ramokra....!Persze,ha megtartod majd a Wolfdale mellett akkor nem szóltam!
-
Cosmic Gate
aktív tag
Igen??És mennyi az az FSB Wall álltalában Q prociknál? 450-500?Vagy ki milyet fog ki?
Azért ezt a nagy érdeklődés mert épp most tervezek egyet!
Az én C2D E6300-asomnak 524 a limit,525-ös FSB-n már be sem POST-ol!
Először azt hittem,hogy a lap-ba nyúltam bele,de késöbb fel lett világosítva!!
Igazából azért vagyok ilyen noob ezen a téren mert még nem volt ilyen komoly alaplap amivel tudtam volna így "szórakozni" az FSB értékek között,de álltalában mindíg a ramjaim voltak a szük keresztmetszet! -
Cosmic Gate
aktív tag
C6-ban ment volna a DDR3 akkor megverte volna a DDR2-es ramot!
De tény,nem kapott valami jól a DDR3-as rendszer!
Nekem ennyit produkálKérdés:A processzor megszáma összefüggésben van a memória olvasással?
Ahogy látom nem igazán mivel én többet kaptam,de jóval nagyobb FSB fut a gépem... -
Achill3uS
nagyúr
szép az 1800 cl6 32M
de sajna nem tudlak betenni, 1000mhz fölötti eredményeket szeretném csak feltenni, különben végeláthatalan hosszú lenne a lista, meg akkor tul. képp bármit beírhatnék... ígyis amint kijönnek az uj chipsetek, már egy 1000mhz-es eredmény nem is lesz nagy szám (akarom mondani 2000, itthon igy szokás)
-
Achill3uS
nagyúr
nem tudnal tesztelni 1900mhz fölött cas7 körül?
kiváncsi lennék neked hol dobja magát el a chipset...
persze ha birod fsb-velnekem ugy néz ki a lapom nem valami überjó ramkezelő darab... 2000mhz 8-8-8-24-ben se tudok 32M-et futtatni 2.2v-n
viszont nem a rammal van a "gond" ez látszik:
-
Achill3uS
nagyúr
hát az a 2.3-2.4v nekem tul van a sajat biztonsagi hataraimon most, azért ez a ram nem egy olyan dolog amiből áll még pár a polcon, és azt mondom hogy hadd süljön... meg nem is kell neki akkora fesz az a szerencse
nah egy kis Everest
13785 MB/s read | 11600 MB/s write
(sry a képminőségért, asszem kicsit kicsire nyestem) -
Achill3uS
nagyúr
thx
nekem amugy 1600-as ST Project X vagy OCZ Platinum volt tervbe véve, ez a CellShock elég hirtelen dőlt el, de nagyon örülök neki, nem véletlenül az egyik legjobb DDR3
te 24/7 mennyin/milyen feszen használod a HZ-ket?
egyelöre nekem ezek a kitesztelt memtest stabil beállítások:450fsb, 1:2, 1800MHz 7-6-5-18 1T 1.95v
475fsb, 1:2, 1900MHz 8-7-6-21 1T 2.00v
(subokat nem irok mert X38-ban ugyis más a jó)1900MHz fölött a P35-re jellemző fluktuációs problémák elég erősen jelen vannak, 2000-ren is sztem simán stabilizáható lenne a ram, de egyszer lefut a Pi egyszer meg belefagy csak simán az intézőbe... mondjuk X38-ban se sokkal jobb a helyzet, azt hiszem semmi ujat nem mondok azzal, hogy nagyon várom a tavasz körül érkező P45-öt, az X48 sok ujat szvsz nem fog hozni...
-
Lalaboy
őstag
Erdekes! C4 DDR3-al
-
-
subaruwrc
félisten
tudod hogy csak poén volt.
nem kell ám mindenáron kinyírni őket.
memsettel mennyit finomhangoltál?
ja látom semmit. ebből a 12600ból lehet 13000 ha a performance levelt lejjebb tudod szorítani. meg a trfc-t és a 3.4.2 betaban megjelent refresh time periodot. ez vicces mert nem szűkíteni hanem a nagyobb számok felé kell tolni hogy nagyobbat dobjon. meglesz a 13k.mekkora feszen jársz?.
-
Gorneck
legenda
Alakul az...csak gyakorolni kell, de így kéne Lala.
-
jugeen
addikt
sokszor azon gondolkozom, hogy nem a DDR3, mint a RAM ami kiforratlan, hanem az a nyavalyás chipset. kezd ciki lenni, amit az intel művel. lehet, hogy csak egy kosza gondolat, de ha amd meg tudja fogni, akkor azt most kell meglépnie. ez a P35 DDR3 kombó, kísértetiesen hasonlít az nf680-ra. ha sikerül összelőnöd akkor atomzsír. de meddig?
-
jugeen
addikt
nem akarlak elszomorítani, de a DDR2-es tapasztalatokkal nem mész sokra DDR3 esetén. a gyerekcipőben járás erősen jelen van még. jelenleg a P35-ös lapok a DIMM1-DIMM3-as párosításokat nem szeretni. DIMM1-nek elég erős a fluktuációja 1800 környékén. hogy miből veszít? feszültség v. frekvencia? senki sem tudja. egyszerűen bedob néha-néha egy hibát. ha abszolút stabilitást akarsz elérni, akkor csak a fekete slot-okat szabad használni. nagyon szinpatizálok én is a TG-kkel, de jelen pillanatban nem fogod tudni azokat sem rendesen finomhangolni, amíg nem lesz egy jó chipset alattuk. úgymond a D9-es DDR3-ak mennek 555-15-öt 1500-on. de ugyanolyan gyenge a visszajelzett teljesítmény, mint a 965 CL3-nál volt. nagyon úgy tűnik itt a CL7 lesz a nyerő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- ASUS notebook topic
- További aktív témák...
- 27% számlával! MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI Alaplap
- 27% számlával! MSI PRO B850-P WIFI Alaplap
- Silicon Power 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SP032GBLFU320X02 RAM
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston) (Foxpost:+1400Ft)
- Eladó új, bontatlan Kingston FURY DDR5 6000MHz CL36 32GB (2x16GB) memória
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest