Új hozzászólás Aktív témák
-
frankmiklos
csendes tag
Szép jó napot mindenkinek. Beregisztráltam ide, mert problémám akadt, és úgy gondolom, hogy itt választ kaphatok a kérdésemre. P35C-DS3R gigabyte alaplap, Q6600 cpu, 4 × 1 GB kingston hyperx 1066. Felemeltem az FSB-t annyira, hogy a proci 3200-on menjen. (9 × 356) A memóriaszorzót úgy emeltem, ehhez viszonyítva, hogy 1068-ra jött ki. Feszt nem emeltem sehol. Nem mertem! Ja, a memóriákat két kitben vásároltam. Nem egyformák teljesen a kitek. Az egyik khx8500d2k2/2G a másik khx8500d2k2/2GN. Egyik reggel kékhaláloztam XP alatt. A második memória kit még csak 3 napos. Megijedtem a kékhalál miatt. Vajon rossz az egyik memória? Esetleg rosszul állítottam be a BIOS tuningot? Erre szertnék választ kapni. Előre is köszönöm!
-
amd22
csendes tag
aza gond vele,hogy ez az abit alaplapom ojan érdekesen müködik,hogy huzás nélkül is kéri 2.20voltot a stabil müködéshez. ezért van eza nagy fesz. de hálisten a ramok csak kézmelegek.
de persze volt egy asus crosshairon abba még 1.90v 2.00volton is ment ugyan igy. valamiért másabb ez az abit kn9 sli.
-
amd22
csendes tag
szerintetek miért van az hogy szingli csatornába több huzást birnak a ramok mint dual shanelbe? dual-ba csak 880-900ig megy stabilan szinglibe mennek 920-at stabilan.
üdv mindenkinek -
JoolsNOS
veterán
Hát lehet igazad van. Eredeti órajel emelés nélkül se tudtam kihozni nagyobb fsb-t. Bár a 260at se. (amit ugye akkor sikerült amikor csak a két pqi ram volt benn) mindegy. MOst nem küzdök vele. Esetleg annyit még tudsz segíteni, hogy amikor emelek órajelet, és ugye visszaosztom a ramot pl 834 Mhzre(csak írtam valamit a lényeg hogy 800 fölé)) akkor boot elején azt írja hogy ddr2 667. Ez ellen lehet valamit tenni? Mert gondolom így 667én megy a 800as ram. Ennek mennyi sebességbeli jelentősége van?
Esetleg még annyit. hogy állandóra akarom most a 230as fsb-t. Így 920ra jön ki a ram. Azt visszaosszam egyáltalán?
köszi -
yolan
őstag
válasz
JoolsNOS #6384 üzenetére
1.92 nem hiszem hogy a gyári, valszeg kerek értéket adtak meg, adj neki 2.1v-ot, meg cl5-öt, és amennyire tudod annyira vedd vissza, valszeg nem pont 800 lesz, a lehető legkisebb órajelre
jó hát ne 0.5-re a szorzót, de egy 6-8-at biztos kibír, az olyan 1500-200 között lesz 260-as fsb körül
és adj a procinak is bőséggel feszt, meg a lapnak is, ha megy 260-as fsb fölé akkor boldogság, ha nem akkor ott a vége -
JoolsNOS
veterán
-
yolan
őstag
válasz
JoolsNOS #6382 üzenetére
hát ha fsb wall-os pld 261-en akkor adhatsz neki akármennyi fezst, annál magasabbnál elsem indul, nem az hogy hibázik
egyszerűen letudod tesztelni, a ramoknak adj vagy 2.1v-ot, állítsd be 5-5-5-15-re az időzítéseket, és oszt vissza amennyire csak tudod, az a lényeg hogy a ramokat a lehető legjobban kivond a gyanú alól, hogy ne az legyen a szűk keresztmetszet, a lapnak is adj plusz feszt, aztán emeld az fsb-t, ja és ha tudod a proci szorzót vedd le a legkisebbre. -
JoolsNOS
veterán
Szerinted akkor mi?
Mert a lapomnak bírnia kéne. A procit persze nem lehet máséhoz hasonlítani, hogy valakinél viszi a 300as fsb-t is. Csak 260at hiba nélkül vitte, 265 meg már el sem indul. Úgy gondolnám, hogy ha a proci a ludas, akkor pl 265ön indulna de hibázna. De persze még elég amatőr vagyok tuningba, de azért érdeklődök mindenfelé -
JoolsNOS
veterán
Tudtál köszi! A legnagyobb problémám az, hogy van 2 giga pqi ramom 5-5-5-16os időzítéssel, és 2 giga kingmax 5-5-5-18assal.(már lassan két éve jól együtt működnek) És ha jól emlékszem akkor a 260as fsb-t ís úgy tudtam elérni, hogy csak a 2 giga pqi volt benne. Ebből gondolom, hogy ott a leggyengébb láncszem. Csak mondom hátha az időzítések variálásával még tudok feljebb menni.
-
yolan
őstag
válasz
JoolsNOS #6375 üzenetére
hmm a ramok állításáról, hát mennyire kezdjem az elején?
talán 3 fő tényező van, az órajel, az időzítések, és a feszültségekaz órajel ugyebár fsb*ram_szorzó, pld a 800-as ram órajel adódhat 400-as fsb-től és 2.0-ás ram szorzótól, de 300-as fsb-nél 2.6-os szorzóval is.
Itt megemléítném az fsb:ram arányát, legjobb az 1:1-es arány, de ez jobban terheli a ramokat, ez 2.0-ás szorzónál van, tehát 800mhz-s ramok 1:1-ben visszaosztva 400-as fsb-t fog jelenteni, 1066-nél 533-as fsb-t, és így tovább, vannak jobb visszaosztások amiket szeret a lap, vagy épp a memória, ez nagyon változó, illetve pont mostanában találkoztam úgynevezett bugos visszaosztással, mikor is nem a kívánt órajelen megy a ram, hanem kevesebben, ud3r-nél ilyen pld a 3:5-ös visszaosztáshmm, az időzítések, lényegében minél szűkebb, annál jobb, beszél itt mindenki cl4-ről, meg ilyesmikről, a CL4 alatt általában a 4-4-4-12-es időzítéseket értjük, CL5 alatt 5-5-5-15-öt, ezek jedec szabványok, ezek mellett az egyik sokat emlegetett idpzítés, az úgynevezett performance level, vagy tRD, ezzel gyorsan lehet teljesítménynövekedést elérni, viszont gyorsan is megtudja ölni a ramot, legjobb esetben is instabilitást okozni
itt találsz róla egy kis tesztet.
ha jó az angolod itt megtalálod az időzítéseket, késleltetéseket, vagy magyar nyelven marad a kissé hiányos wikiés végül a feszültségek
milyen feszen mire képes a ramod, időzítés terén és órajel terén, ez nagyon változó lehet, érdemes tudni, hogy extrém magas feszültség megfelelő hűtés esetén is maradandó károsodást okoz magában az anyagszerkezetben, a fémrácson, ez a túlfeszelés, ilyenkor mindig magasabb feszt fog kérni az adott beállításoknál, ha eddig pld ment 800-at cl4-ben 1.8v-al, de pár erősebb tesztnél adtál neki 2.6v-ot had mennyen, és utána csak 1.9v-on fogja bírni a 800-at cl4-ben akkor bizony ez történt. a vdimm állításával érdemes álíltani a különféle ref feszültségeket, kézzel, ha a lap nem teszi meg. 2.2-2.4v-nál többet hűtőbordás ramnak se adnék ha hosszabb távon szeretném használni, egy-egy tesztnél bevállalható, de 24/7-re szvsz nemérdemes még megemlíteni hogy fő az egyensúly!
nem jobb ha iszonyat magas a ramfreki, viszont az időzítés is az egekben.
általánosságban egy 800mhz-s ram cl4-ben annyit tud a hétköznapi felhasználás során mint egy 1066-os ram cl5-ben, sőt az 1066-os ramok általában 2.0v-ot kérnek, ha nem többet, a 800as cl4-es megelégszik 1.8v-al, ha ebből kiindulva megadod neki a 2.0v-ot, cl4-ben 800mhz-nél magasabb órajelet fogsz tudni elérni valszeg, az pedig máris jobb mint az 1066@cl5@2.0vpár ajánlott cikk: [link]
[link]
[link]
[link]
[link]ha még találok nem tartom magamban
-
JoolsNOS
veterán
Az megvolt, illetve a trfc értéket emeltem egy fokozattal, így fsb 240-260ig elmegy, de fölé nem. Azért gondolom, hogy esetleg időzítésbe is bele kéne nyúlni, de nem értek hozzá. Feszt gondolom, csak ha magasan jár a Mhz akkor kell +. De azt ugyis visszaosztom 800-900 közé. Meg nem tom mit jelentenek ezek a cl4-5 stb.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Valaki tudna linkelni a ram (ddr2 800)időzítésének, (meg fesz és egyéb állítási lehetőség) lényegéről, állításairól, tuningjáról valamit? Mert valószínüleg a ramom fogja vissza a gépem tuningját 260as fsb fölött.
köszi -
yolan
őstag
-
yolan
őstag
-
yolan
őstag
-
yolan
őstag
Újra itt vagyok, van mit posztolnom.
Azt hittem, hogy az eddigi 800mhz cl4-4-4-10-es és 7-es trd-s érték 1.79v-on elég jó, de ma megkellett lepődnöm, babráltam a procit, mondom ránézek már a ramra is, jé lehet neki 1.70v-ot is adni, üsse kavics. Annyira jól sikerült megbabrálnom, hogy 20 perce fut a blend tesztaz alábbi beállításokkal:
800Mhz, CL4-4-4-10, tRD 6, 1.69 vdimm, fsb:ram=8:6 -
joni870303
csendes tag
sziasztok!
Nekem egy compaq 615-ös notebookom van, AMD athlon ql-66, 2,1 ghz. Windows 7 64 bites op.rendszerrel.
Gyárilag van benne 1+1=2 giga 800 mhz-es ddr2 memória, az egyik 1 gigásat kivettem és beletettem a másik mellé egy 2 gigiás 667 mhz-es memóriát, így 3 giga van benne, ami ha jól tudom 667 mhz-en üzemel.
Amikor a gyári állapot volt (2 giga 800 mhz, a windows-os élményindex 5,5-öt írt ki a memóriához) -
Amikor az új állapot jött (3 giga, ebből 1 giga 800 mhz-es, 2 giga 667 mhz-es a windows élményindex 4,9-et írt ki)A kérdésem az lenne, hogy a 2 vagy 3 gigával tudom elérni, azt hogy a gépem a legjobb teljesítményen fusson?!
Én mint laikus nem vettem még észre nagy különbséget, de nyilván van.Valamint a windows-os élményindex miért pontozta le a plusz 1 gigát?
Előre is köszi a segítséget.
-
egerszegi.z
csendes tag
Hali! segítségeteket szeretném kérni! Kingstone Hyperx DDr 2es ramom (KHX6400D2K42/4G) van 4 giga 800 mhzes CL5-ös, 2DARAB 2gigás modul, az alaplapom 800 mhzet támogat! de a gyári bios beállitásnál az optimális beálitásnál 6-6-6-18 as időzitéssel megy ami szerintem nem jo! :S meg nagyon kevestellem a memria irást olvasást! egy komolyabb ddr 1-es ram is majdnem ilyet tud! valami marhára nem jó! valaki segitsen legyenszives! mellékelem a everest teszet! irjatok lécci privibe!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Sziasztok!
Ez a ram van nekem:
DDR2-RAM 4GB PC2-1066 HyperX Kit (KHX8500D2T1K2/4G 2x tehát 8gb
A gyári volt 2.2-2.3 a kingston honlapon nézve, de a memóriára csak 2.2 van írva. Szóval ezen üzemeltettem, a proci q9550 3,4 ghz-re húzva. Intel burn alatt vagy általában kifagyott, vagy kékhalál, memtest hibát nem dobott. Aztán megemeltem a feszt, 2.24-re ezzel rögtön kifagyott, utána 2.16-ra visszavettem, erre most normálisan lefutott az intel burn maxon és a memó sem melegszik annyira, mint előtte, hogy lehet ez, hogy alacsonyabb volton normálisan fut, mint a gyárin? 1066 5-5-5 15ön.
Az első kép, ahol kifagyott, a második ahol rendesen megy... -
q2w3
senior tag
Sziasztok!
Én kicsit próbálkoztam a ramokkal és ennyin megy most:Próbáltam azt a tRD-t lejjebb venni, de nálam már alapból 7 volt és 6-al meg el sem akart indulni.
-
SteeWe
aktív tag
Hi,
Mi a véleményetek errol a ramrol: CSXO-CEC-800-4GB-KIT
Eddig CSX ramjaim vann igaz 4*1 Giga ami 4-4-4-12 megy 400 Mhz. Sajnos nem találtam olyan 2*2-es kit-et ami ugyancsak tudja ezt. Így megbarátkoznék a cl5-el. A tervem az, hogy berakom az egyik 2*1 gigás kit mellé. Az alaplapom szeretné az új jövevényt? Van róla info, hogy milyem chip-ekkel van szerelve?
Thx -
Arany1
csendes tag
Üdv kellene egy kis segítség.
Most lett összerakva a gépem és olyan problémám van hogy van egy Corsair dominator ram meg egy gigabyte Ep45-ds3r alap lapom és 1066mhz-en állandóan lefagy a gép kék halál de ha kisebb mhz-en van a ram akkor semmi probléma vele az alaplappal vagy a ram-al lehet a probléma? -
cstomi15
tag
Sziasztok!
Gigabyte GA-P35-DS3 (rev2.1) deszkába akarok venni 1066-os modulokat. Olvasgattam az itteni hozzászólásokat, és a neten is nézelődtem ezzel kapcsolatban, és ezeket találtam, 30e Ft alatt:
- KINGSTON HyperX 4096Mb DDR2 1066MHz CL5 HS KIT
- GEIL Ultra 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT
- APACER 4096Mb DDR3 Giant 1066Mhz KIT
- CORSAIR TwinX 4096Mb DDR2 1066Mhz CL5 KIT
- CORSAIR Dominator 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT
- GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 1066Mhz CL5 KIT
- PATRIOT 4096Mb DDR2 1066Mhz Viper II KIT
- OCZ 4096Mb DDR2 1066Mhz Gold KIT
- SILICON POWER XPower 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT(ipon.hu ról összeválogatva)
Igazából engem az érdekelne, hogy ezek közül melyik rendelkezik jó tuning potenciállal, melyiket ajánlanátok?
A gépemben levő RAM most egy CSX 2x1 GB 800Mhz KIT, melyet 1080Mhz en hajtok, 6-6-6-18 as időzítésekkel, alapfesz.-en.
Előre is Köszi!
-
pckownz
őstag
Sziasztok,
2darab kingmax pc2-6400 és 2darab pc2-8900 ramom van.
Jelenleg 333FSB, 400MHz ram freki (5:6) mellett mennek. Feszt, időzítést hagytam auton. Hogy lenne ezeket optimális belőni?
Eddig 860-on mentek a ramok, 430-as FSB mellett, auto fesz/időzítéssel, de valami nem volt oké.
asus p5k, c2d e6400(333*7 - 2,67Ghz) -
Ronin-
senior tag
válasz
KKK-007 #6351 üzenetére
már volt 4x1gb ram, az nem ment, ezért cseréltem zsir új 2x2gb -ra, és ezzel is ugyan az a gond, úgyhogy én az alaplapra gyanakszom.. azt hiszem azt kell majd gariztatnom, csak azt nem tudom ,hogy hogyan.. mondjam nekik,hogy a slot 1-be nem lehet az 1066 -os ramokat 1066 -on járatni ?
-
KKK-007
tag
Ugyanígy jártam én is. Este a teszt még lefutott, de reggel teljes kuka. Se kép se hang
Aztán mikor egyesével teszteltem a memtest az egyiknél hibát dobott.
Ha egyenként nem hibázik, mégiscsak nézd meg párban egy másik lapban is.Ha 5-5-5-15 időzítéssel, 1066MHz-en, 2,2V-on (ha az 2,2V) nem megy, akkor jogos a garancia érvényesítése.
Ja és igen jobban jársz 5-5-5-15-el 800MHz-en, csak hát, nem arra van hitelesítve. 1066-ot menni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- iPhone topik
- OLED TV topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged