Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• d900t

senior tag

válasz M40AE #1196 üzenetére

Srácok,

Megpróbálok sorban válaszolni a kérdésekre.:

1) Erre igy nehéz válaszolni, mert nem tudom, hogy mire irányul a kérdés. Megbízhatóság? Szerviz? Élettartam? Rendelkezésre állás? Nekem ez igy egy költői kérdésnek tűnik. Megpróbálok azért valami választ adni. Az elvárható minimum talán annyi, hogy megfeleljen a törvényben előirt szabványok feltételeinek, lehetőleg legyen tartós, stabil és megbízható, de ha mégis meghibásodna, akkor legyen stabil szervizháttér. Az elvárható minimumot törvény határozza meg, mind például a kötelező jótállás minimumában és a jótállás elintézésének rendjében. A Clevo a törvény által előírt minimumot a jótállás tekintetében túlteljesíti. Szerintem másban is, de gondolom, ha sorolnám, az csak olaj lenne a tűzre.

2)Erre a kérdésre a Clevo esetében van racionális válasz. A Clevo garanciálisan kizárólag az alkatrészellátást finanszírozza. Az alkatrészszálítás és a szervizfenntartás költésgeit az importörnek kell kigazdálkodnia. 5 éve forgalmazzuk a Clevot. Ha belefulladnánk a gariba, akkor veszteséges lenne a projekt és már réges-régen nem forgalmaznánk.Ugye ebben azért egyetérthetünk? Az utolsó mondatodnak típustól függetlenül nincs reális esélye. Tesztelni kizárólag a gyártónak van lehetősége és azt becsületesen el is végzi. A sok a garis preoblém neki fájna a legjobban. A forgalmazó csak a bejelentés napjától fér hozzá a termékhez (ld. proci- vgagyártó policy ). Gondolom ti sem szeretnétek, ha X márkájú noteszból mondjuk több hónap csúszással jutnátok hozzá, mert a forgalmazó - esetünkben mi - tartóstesztet végez rajta a ti érdeketekben.

3. Abban a kontextusban, ahogy írtam, mindenképp.

A leveled aljára is megpróbálok válaszolni. Az általad említett szerviz Clevo, ECS és MSI barebone-okat szervizel. Csak ezeket a márkákat ( a felmerülő 3 napos ügyeket más márkák esetében az üzletek rendezik) ! A 3 modellből az eladás arányában kilencvenvalahány százalékot tesz ki a Clevo, ráadásul a Clevora 2 év gari van, a többire csak egy.
    A szervizre jelenleg kb. 12000 még garanciális masina és kb. összesen harmincezer eladott Clevo notesz javítási terhe jut. Egyetlen szervizre! nem csoda, hogy soknak tűnik Az sem csoda hát , hogy a szervizbe Clevo noteszek érkeznek be javításra. Gondolom a BMW szervizben meglepődnének, ha valaki egy Mercedest vinne be. Igen, a szervizben rendszerint olyan ügyfelek vannak, akik elégedetlenek a termékkel, legalábbis én még nem találkoztam olyan emberrel, aki csak azért tette tiszteletét, hogy azt mondja: ''minden frankó, csak igy tovább''. Vagy te Ismersz valakit?
    Az is természetes, hogy a szervizben olyan érzésed van, hogy minden termék hibás, mint ahogy a szemészeten minden embernek baj van a szemével és attól mert nagy a tömeg az SZTK-ban, még nem jelenti okvetlenül azt, hogy mindenki beteg. Remélem, hogy ez egy szemléletes hasonlat volt. Az is normális, hogy a Clevo topikban a Clevoval elégedetlenkedők vannak túlsúlyban, mint, ahogy pl. az ASUS-ban az ASUS-t gyalázzák és nem fordítva és nem kicsit.
    Szumma szummárum ha 6 fős szerviz meg tud bírkózni egy ekkora számban eladott termékkel, akkor az termék statisztikai egyáltalán nem rossz hibaarányt produkál. Volt nálunk egy kolléga korábban, aki a Gericom szervizben dolgozott. Elmondása szerint ott 100 eladott gépre 170 munkalap készült. Nálunk ez a szám 12. Fejből tudok 2 nagyon-nagy márkát, ahol ismerem ugyanezt a számot és messze-messze nem jobb, mint 12 - hogy finoman fogalmazzak. Szóval a Clevo statisztikailag egyáltalán nem megbízhatatlan, próbáljátok végre elfogadni.

Érzelemekben bővelkedő hozzászólásodban azért találtam olyat, amivel egyáltalán nem értek egyet. Nem valószínű, hogy 2 ügyfél 6 noteszt hoz be javításra. A Clevo egy tipikus consumer márka, vagyis Tóth Béla veszi a Kft-jének. Ügyfelenként egy gép, szinte kivétel nélkül.

Amennyiben az általad elvárt specifikációnak megfelelő M400A/AE modellt szeretnél látni, keress privátban és összehozzuk a találkozót .Mint említettem egy korábbi hozzászólásom, több kollégám is Clevo noteszt használ (ketten M400A-at) Mint már jeleztem szerdától nem vagyok, egészen április 10-ig. Ezért külön bocs, de Japánban leszek a FU_SI vendégeként , gyárakat nézünk meg. Nem tudom, mennyire férek majd géphez és hogy egyáltalán lesz-e rá idő. Tehát tekintsük úgy, hogy nem valószínű. Ha addig nem válaszolnék valaki hozzászólására, azt ne tekintsétek bárdolatlanságnak.....

Új hozzászólás Aktív témák