Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hawaiian

csendes tag

Sziasztok!

Szerintem a PH-es teszt nem feltétlenül negatív a Celvora nézve.
    Szinte minden ''negatívum'' a GPU miatt van.
    A helyzet az, hogy az x700-as zabálja az áramot és eléggé melegszik.

Meggyőződésem, hogy a relative kevés aksiidő csak emiatt van. Ezért van az, hogy hiába kapcsolunk ki minden egyebet, meg lassitjuk a procit, az aksiidő nem nagyon megy föl, ugyanis az energia oroszlánrészét az x700 zabálja/fűti el.

Ugyanebből következik a másik negatívum is, hogy relative hangos a cucc. Ez is főleg 3D terhelés esetén az x700 intenzívebb hűtése miatt van.

A rossz aksis CPU/mem eredmények meg annak tudhatóak be, hogy a Celvosok megpróbáltak a lehető legtöbbet spórolni (aksiidőt nyerni) amin csak lehetett, főleg a CPU/memoria teljesítményen.

Szerintem, ha valami integrtált csiga lenne a gépben, akkor sok negatívum eltűnne (aksiidő, zaj, melegedés, CPU/mem aksi bench).

Én személy szerint azt gondolom, hogy egy ilyen impresszív 3D ill.összteljesítmény szinte determinálja ezeket a ''negatívumokat'' legalábbis az adott kapacitású aksi/technológia mellett.

Szerintem a legtöbben ugyis hálózatról használják a gépet, ahol ezek a dolgok nem számítanak.
    És ha testzik, ha nem a pacikat etetni kell, ugyanannyi energia nem elég egy x700-as GPU-nak, mint egy fele/negyed olyan gyors cuccnak. (a PetiumM CPU-k közötti ''zaba-különbség'' emellett eltörpül)
    Fogalmazhatunk ugy is, hogy egy 3D mark pont eléréséhez szükséges aksiideje nem is olyan rossz a gépnek..:)
    Akinek meg fontos az aksiidő, az vegyen integrált VGA-s cuccot, az elmegy dupla ennyi időt.
    Nem hiszem, hogy bárki más egy ilyen összteljesítményt (x700-ssal) kihoz sokkal több aksiidős változatban. Esetleg atom nagy lesz a nagy kapacitású aksik miatt (900T).
    Szerintem az m400a-ban pont az a jó, hogy ''mobile desktop'' a teljesítményt nyújt relatíve kis súly (legalábbis ebben akategóriában) és nagy mobilitás mellett.
    Természetesen az aksiidő nem lehet olyan, mint egy ízig vérig E optimalizált (GPU szinten is) mobilnote esetén.

Ezt mérlegelve számomra a tesznek egyetlenegy komoly negatívuma maradt. (ha a fagyások orvosolhatóak BIOS frissítéssel)
    És ez a TFT minősége! Ezt nagyon sajnálom. Gondolom egy jobb panellel meg az ár szállt volna el nagyon.
    Tényleg.. Mennyire szar a képe? Nagyon látszik, hogy szar akkor is, ha nem egy glare type mellett nézem?

Új hozzászólás Aktív témák