Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hawaiian

csendes tag

Clevo400a tapasztalatok: (M400a 02 (1,73G, 80G,512M, DVDRW, WLAN)

Tegnap vettem át a gépemet. A következő tapasztalataim vannak:

A gép valóban kicsit zömökebb, mint amit egy Centrino-s masinától várna az ember. Amúgy a kinézete rendben van, igaz semmi csicsa.

A Display tényleg kicsit gázosnak tűnt az elején. A boltban nézegettem is, hogy elég karcsú a képminősége. Nemcsak a láthatósága miatt, hanem kicsit olyan mosottnak tűnt a képe, meg kontrasztszegénynek.

Otthon a világos szobában aksival! is hasonló volt a helyzet, főleg amikor nem nativ felbontásban ment a panel (win install közben)
    A natív felbontásban saját driverrel sokat javult a helyzet, a kép élesebb , kontasztosabb lett. Hálózatról a fényereje is kielégítő, ugyhogy összességében annyir anem rossz a helyzet. Félhományban, sötétben pedig kimondottan kellemes volt a képe. A feleségem szerint az Ő T41 IBM Thinkpadjának rosszabb a képe. Hát nem tudom...

A fentieket leszámítva különösebb probléma nem volt a géppel, de felhívnám a figyelmet néhány szívási lehetőségre:

1) A boltban elfelejtettek WLAN drivert adni! Csomó időt elcsesztem, mire rájöttem, hogy nincs meg a driver, és hogy pontosan mi is kellene neki.
    A Neten elég nehéz volt hozzá lőni drivert, mert nem nagyon pakolgatnak fel ''independent'' Pro/wireless MiniPCI WLAN drivert. Végülis találtam (40MB körül van), de pl az INTEL oldalán nem volt semmi! (opendrivers-nél találtam csak meg)
    Itt jegyzem meg, hogy a WLAN elég érdekes módon értelmezi az AP-hoz való csatlakozást. A 11Mbites routeremhez való kapcsolati sebességet önkényesen 1Mbitre csökkentette egy idő múltán (ami már az internet sávszélességemen is befolyásolta) , pedig a kapcsolat excellent volt (kb 2 méterre volt az AP antennától). Egyszer el is ment a connect, noha a cucc azt jelezte, hogy kapcsolódva van az Ap-hoz)

2) Az Audio vezérlővel (+modem) is lehet szívni, ha az audio könyvtárból a setuppal próbálkoztok. (először az alkönyvtárból kell futtatni a Win nyelvének megfelelően a megfelelő installt) Ezután jöhet a főkönyvtár setup-ja...

Különben a ''Microsoft bus driver should be intsalled....'' hiba jön.
    Ha ez nincs fennt, akkor a MODEM felismerésével is gond lesz.

A gép hangja alapon elég kellemes, ám ezt megtöri az időnként be-bekapcsoló venti hangja. Eddig 1 komolyabb 3D alkalmazást futtattam (Aquamark3), aminél azonban a gép egyre hangosabb lesz, már már Geforce 5600 (FLOWFX)szintig fokozva a dolgot.
    Na szóval ilyenkor meglélkül a zaj, de terheléstől függően ez dinamikusan változik.
    Ez annyira nem zavaró.
    Nem tutom, hogy a gép hibája e, de az Aquamark bench része pontosan mindig ugyanott kiugrik ( valami memoriahiba miatt)
    A demo rész lefut. Mivel ugyanott száll el, lehet valami driver/inkomp hiba, nem gondolom (remélem), hogy komolyabb oka van... E mellett szól az, hogy nem rendszertelenül teszi ezt, hanem mindig ugyanott.

Ezzel együtt sajnos a különböző install során 2 alkalommal dobott a gép kék halált, de ez betutható annak is, hogy a WLAN installkor mindenfajta szarral próbálkoztam, amig nem volt normális driverem.

Mindenesetre remélem, hogy ez a dolog nem nagyon fog jellemző lenni.

Még egy észrevétel: A DVD RW drive elég hangos (olyan asztali pörgős hangja van), de eddig mindent olvasott hiba nélkül. Ez a lényeg!
    Nyugodt ütemű olvasáskor a drive kattogó hangot is adott, de az olvasás emellett folyamatos/gyors volt... Szerintem ez nem hiba.

Eddig ennyi...

Ha még lesz időm tovább nyúzni a cuccot, akkor megírom a tapasztalataimat.

Természetesen sok pozitívum van, ami tetszik, itt elsősorban a nagatívumokat próbáltam ecsetelni...ami eddig felmerült.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák