- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fujifilm X
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- Androidos tablet topic
- Raspberry Pi
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
Hát elég unortodox megoldás a problémára de igen, így (is) működhet amit el akart a tervező érni.
A BGP szerepe pontosan az, amit gondolsz: mivel mindkét VRF-nek van export és import konfigja egymás felé *és* a BGP konfig miatt a connected route-okat beteszed a VRF-ek routing tábláiba így azok valid BGP utak lesznek és az export/import így megindul.. vagyis így egyik VRF-ből a másikba és vica versa átteszi a router a VPNv4 prefixeket. Mivel oda-vissza meg van csinálva így oda-vissza menni is fognak a prefixek és így a forgalom is. Nem kellenek peerek, mert nincsenek használva, csak azt használja ki a konfig, hogy az export/import hogy működik. A red con helyett használhatnál pl. network parancsokat is.. de pl. ha olyat csinálsz, hogy static route úgy, hogy nincs next hop, csak az interface-t adod meg akkor is tökéletesen működni fog (tudom, mert ilyet is csináltam már, workaround volt..).
-
na én is megosztom hogy gns3-ban mit sikerült összehozni eddig:
- 4db ios-xr - P, PE, RR role (5.2.0 demo license) - 2G RAM / node
- 2db csr1000v - PE role (ios-xe 3.14 demo license) 3G RAM / node
- 3db iou L3 - CE
- 3db iou L2 - SWKár, hogy az L2 feature-k csak control plane szinten működnek az xr-ben... vpls-t be lehet konfigolni, up is lesz minden, de 1 db packet sem megy át. Nem bug, feature. Gyakorolni azért lehet vele a konfigot.
A csr1000v-t még nem teszteltem le teljesen, az elvileg már elég sokat tud. -
Cyber_Bird
senior tag
Szia!
Igen, erdemes (gyakorlatilag muszaj) neki sok ramot adni, en csak a vm-nek amit hasznal 10G-t adtam, ugy egesz jol futottak, de az XR tetu lassan bootol. Persze az a valo eletben sem gyors.
Annyi, hogy nem kell a vmmaestrobol futtatni a konzolt, hanem nyithatsz putty-ot vagy superputtyot vagy secureCRT-t is(jobb klikk a jobb oldalat a listaban a routeren es telnet), nekem ez szimpibb opcio volt. Jobban atlathato talan mint a gyari opcio. -
Igen, cert guide nincs, de azért össze lehet szedni az infókat az EDGE + CORE vizsgákhoz. pl a cisco press-es MPLS Fundamentals (elmélethez) könyv nagyon jó, illetve még a szintén cisco press-es IOS-XR Fundamentals (elmélet + konfig).
Ezeken kívül config guide-ok, white paper-ek.
Ennyi elég az IOS-XR specifikus tesztekhez.gns3-ban 1 xr kb 5 perc alatt bootol be, az iou meg 5-10 mp.
Úgy emlékszem, hogy a fizikai asr9k-k vagy CRS-ek sokáig bootolnak ugyan, de azért nincs az 30 perc. 10-15 max. a CRS lehet kicsit több.
Jó vasak ezek, de azért core-ba én még mindig juniper MX-eket tennék. -
kíváncsi vagyok a tapasztalataidra, majd plz oszd meg velünk.
Én eddig SP track-en voltam, most inkább enterprise, viszont az SP érdekel a legjobban. Úgyhogy most csak úgy hobbiból szórakozom a virtuális labokkal ha éppen van időm. Van pár dolog, amit élesben nem volt lehetőség implementálni, ezeket próbálnám ki ha egyszer működni fog.
Valóban, nexus az nincs, de nálam ez nem is scope.
A CCNP-SP amúgy a CCIP-hez képest nagyon jó, nagyon kellett már egy ilyen frissítés...
-
egy gns3 + virtualbox + demo ios xrv image-el jobban jársz szerintem. 2G Ram elég 1db routernek. Erről a VIRL-ről sok jót nem hallottam még. 1 év múlva talán érdemes lesz újra ránézni.
Az is igaz persze, hogy a gns3-as verzióval is van szívás egyelőre, de legalább ingyen van
Most egy ios xr core MPLS + l2 és l3 iou instance-okból álló labot rakok össze, de nem mondom hogy gyorsan megy.
Lehet, hogy vmware-el jobb lenne. -
zsolti.22
senior tag
-
Cyber_Bird
senior tag
Ez viszont tud ios xr-t meg nexust is
Ismerem es hasznalom is, de csak awarezproba verziojat. Nekem speciel nagyon tetszik, mivel kicsit tobb platformmal meg tudok ismerkedni igy, gyakorlatilag egy kornyezetben.
Azert a gns3+IOU meg mindig a go-to megoldasom, ha gyorsan akarok valami IOS only-t osszerakni, de ha XR,XE,vag NXOS kell, (sot asahoz is) mindenkeppen a VIRL a befuto.CCNP-hez meg grat
-
tusi_
addikt
En meg nem lattam E1 Routot beallitva halozatban, csak E2-t, tehat sokat nem nyom a latba. (Amugy EIGRP-t meg sosem
)
Arra keszulj, ha halozatos leszel, 70% Switching, 30% Routing. Kiveve 1-2 esetet, amikor szolgaltatonal vagy.
(Crok minnya lenyom egy fel oldalban a tapasztalataival
)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- GTA VI
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Le Mans Ultimate
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPad Pro 11 gen 2 + magic keyboard magyar makulátlan új állapot
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest