- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tuning kezdőknek
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandi18
tag
Sziasztok
Tavaly júliusban tettm le a CCNP switching vizsgát. Nem vagyok benne biztos de azt hallottam hogy a CCNP-hez a 3 vizsgát 1 éven belül kell letennem. Ez mennyire igaz ? Eddig sajnos idő hiányában nem volt lehetőségem befejezni de idén le akarom zongorázni a maradékot.
Köszi
-
quby
őstag
-
Immy
őstag
válasz Cyber_Bird #4683 üzenetére
Most nézem, hogy 2012 januárjában jelent meg az új CCNA wireless v2.0 640-722 (IUWNE)
A 2.0 verzió tartalmazza a legfrissebb hardver és szoftver verziókat
- Tartalmazzal a 802.11n tehnológiát
- Új tartalomként jelent meg a switch wireless access konfigurációja
- Cisco Anyconnect a Cisco Secure Client helyett
- Új troubleshooting szekció
Külön újdonság, hogy switch wireless access konfigurációja új tananyagként jelentkezik, valamint a Cisco Secure Client helyett már Cisco Anyconnecttel találkozhatunk.
[link]Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
FeRkE
őstag
Én meg a 1812-met bővítettem fel memóriával az előbb. Érkezik a 1841-ekbe és a 2801-be is hamarosan
-
FecoGee
Topikgazda
Végre megvan a CCIE laborom, INE topológia szerint felépítve.
-
Cyber_Bird
senior tag
Ki lett targyalva mar, de
http://www.trainsignal.com/blog/cisco-ccna-ccnet-changes -
crok
Topikgazda
-
Immy
őstag
CCNA wireless-t letette valaki itt a fórumon?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
quby
őstag
Előre is bocsi az offért de lenne két kérdésem.
1: Nincs véletlenül valakinek 1760-as routerbe való tápja? (asszem a 2600-as sorozatba is olyan kell)
2: Van egy NM-8AM modulom. Szerintetek jó az még valamire? Eseteleg nem kell valakinek?A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
És ezt most hogyan? Levizsgázok Routeból öreg szerint, aztán pl. SW, TS már nem lenne, csak az új, akkor azt hogy oldják meg?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz FecoGee #4665 üzenetére
CCNA-ban meg van frame Relay(Mondjuk nekem ccna szinten nem volt vele bajom), de a RIP halistennek kikerult. Valahogy feleslegesnek ereztem, mikor eigrp-t sem nehezebb konfigolni.
QoS, MPLS meg azert erdekes mert az a CCIP-ben volt regebben, most szerintem a CCNP SP-ben van benne.
Bar emlites szinten tenyleg belerakhatjak. Erdekes lesz a jovo.
Egyebkent ha be is jelentik hogy valtozik a blueprint, akkoris azert meg van altalaban fel ev lerakni a regi vizsgakat.[ Szerkesztve ]
-
FecoGee
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #4663 üzenetére
Szerintem: Frame-Relay és RIP kikerül (ahogy CCNA-ból is). Bekerülhet a PfR nagyon alap szinten (ez a jövő), esetleg kis QoS... Kis MPLS... Kis multicast...
Nem ám
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz Kiskutyák #4657 üzenetére
Nem jo sajnos, 100-101 kell.
Bar elvileg ha megtanulod az altalad linkelt konyvbol es hozztanulod a kulonbsegeket, akkor jo lehet, de en nem eroltetnem ugy. Plane, hogy kis googlizassal talalhatsz... kohom, evaluation peldanyt az uj verziobol.
Mondjuk en megvettem a ccna meg a ccnp konyveket is (ccnpbol meg most is varom, hogy legyen keszleten) jobban szeretek papirrol tanulni.CCIEv5-tol en is olvasgattam ezt azt.
Spekulacio kovetkezik, ugy tessek kezelni :
CCNP-rol nem hallottam, de logikus lenne, most frissitettek a ccna-t is.
Igy van atfedes a ccna es ccnp kozott(nagyobb mint eddig) meg ccnaban ios 15-ot tanulsz, ccnp-ben meg 12.4-et. Szoval kicsit visszas.Ha valamikor frissitik is, nagy merteku valtozas biztos nem lesz, csak ios 15-re ternek at(talan), meg kikerul par parosag ami mar a ccna-ban van (es elokovetelmeny lesz). Illetve szerintem belekerul egy ket egyszerubb topic emlites szinten a ccie-bol.
[ Szerkesztve ]
-
zsolti.22
senior tag
Tud valaki pontos dátumot, hogy mikor változik a CCNP Cert? Azt hallottam, hogy egy éven belül.
Úgyhogy szedd össze magad zsolti.22! -
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz Cyber_Bird #4656 üzenetére
KÖSZI!!
Ez is jó lehet esetleg?
Cisco.Press.CCENT.CCNA.ICND1.640-822.Official.Cert.Guide.3rd.Edition.Oct.2011
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat!A kis emberek mindig ezt teszik de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."
-
Kiskutyák
aktív tag
Sziasztok!
Szemezgetek cisco vizsgákkal. OKJ-s Rendszer Informatikusi végzettségem van(nem sok, de van már pár év rendszergizdás gyakorlatom is azért hozzá...). Most folyamatban van egy szintén OKJ-s képzés, Internetes Alkalmazásfejlesztő(időközben rájöttem ez nem nekem való, nem köt le. Most megfogadtam, hogy soha többé OKJ-s képzés!!!
Első körben megcsinálnám az alap vizsgát CCENT(ICND1)
Akinek már van vizsgája meg tudna velem osztani pár jó tanácsot/tapasztalatot? Hogy kezdjek neki a tanulásnak? Milyen könyvet szerezzek be?
Nagyon szépen köszönöm!!!!
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat!A kis emberek mindig ezt teszik de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."
-
Scarabeus
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdésem, mivel úgy látom ez a topic szakiktól hemzseg.
Röviden rólam: informatikát tanultam szakközépben, közben letettem az angol nyelvvizsgám. Érettségi után többen javasolták a tanárok közül, hogy maradjak ott OKJ-n "informatikai hálózattelepítő és –üzemeltető"-nek, mivel a nyelvvizsga viszonylag ritka arrafelé (borsod megyei kis város) az iskola IT Servicessel és a Cisco-val (komplett switch tornyokat kapott az iskola) való kapcsolata miatt szinte tuti az elhelyezkedésem.
Buta voltam, mert nem hittem a mesékben, ezért most az egyetem utolsó évét nyomom, a szakmától jó távol, és a katasztrófavédelem nem kecsegtet túl sok munkahellyel.
Jelenleg az egyetem mellett estin web-programozónak tanulok (autodidakta módon tanultam és dolgozok is benne, vannak alkalmi munkáim), de semmit sem tanulunk, ami nekem annyira nem is baj, mert jórészt inkább a családi (adó)kedvezmény miatt járok, így értelmetlennek tartom és gondolkozok is rajta, hogy van-e értelme befejezni, és a semmire ellőni az ingyenes szakma lehetőségét. Szintén az évben fejezem be.
Ha úgy adódik, hogy nem lesz munkám szeretném kikozmetikázni az elpazarolt éveket, látván, hogy azok az ismerőseim, akik maradtak a szakközépbe OKJ-n, most az IT-Servicesnél dogoznak Debrecenbe 120-150 nettóért, ami nekem, mint pályakezdő (feltéve, hogy mellette ugyan úgy maszekolnék, mint webprogramozó) bőven jó. A srácokról annyit kell tudni, hogy a 30 fős osztályból olyan 5-6 ember került oda, nyelvvizsga nélkül, az interjún összemakogtak valamit, viszont az utolsó évbe hozták az első 10 helyet az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen, gondolom ez helyettesíti a nyelvvizsgát.
A kérdésem, hogy mivel ez a képzés csak nappaliban van, és a t*köm kezd tele lenni az értelmetlen dolgok tanulásával lenne-e értelme belefeccelni egy CCNA tanfolyamba + vizsgába, az helyettesítené-e ezt a 2 évet szerintetek?
Az OKJ nem jelent CCNA vizsgát, úgy tudom, papírt kapnak róla, hogy egyes modulokat tanultak, viszont le kéne vizsgázniuk belőle. (Fix me, ha nem így van).
"Y2XSXW7" kuponkód a WOLT-on 3x 1000 ft kedvezményért!
-
quby
őstag
válasz FecoGee #4649 üzenetére
Jó ezt igy olvasni. Ugyanezen a vonalon haldok mint te, csak én idosebb vagyok, es nem mernok informatikus ként kezdtem, hanem ének tanárként, es meg egy kicsit le vagyok maradva. Most csináltam CCNA-t ès egy elég kis halot uzemeltetek, ahol van egy kis "cicko", egy kis postgres server egy kis szerver virtualizacio, es csak linux....jo a blogon olvasni hogy ésszerű időn belül el lehet érni a CCNP-t...
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
FecoGee
Topikgazda
Ingyenes ccna konyv:
http://storagemadeeasy.com/files/cf598ddbbdd1751288a27ec3a80fc878.pdf
-
tusi_
addikt
válasz FecoGee #4649 üzenetére
"Hiszem, hogy a befektetett munka megtérül. Pl. tusi_ is nemsokára egy IT cégnél Cisco eszközöket fog kalapálni, mert rengeteget beletett a dologba, ráadásul több lábon áll, nem csak R/S-ben érdekelt. Neki nehezebb, mert külföldön van, és ott bizony a nyelvismeret is nagyon sokat számít."
Ez nagyon jol esett, köszönöm. Remelém a proféta beszel Belőled.
Saját tapasztalatom alapján mondom csak, ami nincs kőbe vésve, de itt nem csak a nyelvi nehézségeket kell legyőzni, hanem az előitéleteket. Akárki akármit mond, bizony vannak.
Pl: a németek Klausnak hivják a kelet-európaiakat (Klauen= lopni)
Lenézik az embert, ha nem rendesen ejt ki valamit és hülyének nézik, mert nem beszéli rendesen a nyelvet. Emléxem, amikor egyik volt osztálytársnőm összejött egy arab sráccal, aki itt tanult egyetemen és még csak tanulta a nyelvet. Nekem jól esett, hogy próbálkozik és segitettem neki. Ennek itt nyomát sem látom. Valószinüleg, abban a környezetben, ahol én dolgozom, senki nem beszél idegen nyelvet, ezért nem is tudják, milyen nehéz valaki másnak az anyanyelvén megszólalni és napi szinten társalogni.
A másik a pénz. Nemtudom, kinek milyen tapasztalata van külföldön, de nekem itt borzalmas. Senki nem akar fizetni, lopnak csalnak hazudnak. Nekem őszintén nagy csalódás a németek morálja. Persze ez Ossi németország, nyugaton nincs tapasztalatom.Visszatérve a cisco világba, köszönöm mindenki hozzászólását tegnap, megint kedvet kaptam és ráfexem a gyengeségemre a BGP-re.
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
FecoGee
Topikgazda
válasz zsolti.22 #4647 üzenetére
Nem tudom én meséltem -e már, hogy kezdtem. Nekem van felsőfokú végzettségem, 2008-ban végeztem mérnök informatikusként. Tanultunk 1 félév számítógép hálózatokat, 1 félév "TCP/IP"-t (ez volt a tárgy neve), akkor is érdekelt, de kb. a VLSM-ig jutottunk el, meg nagyon alapokig. Pl. hogyan kell krimpelni . Záróvizsgáztam is számítógép hálózatokból. Lehetett menni CCNA tanfolyamra/vizsgára, nem mentem. Nem akartam az államvizsga előtt semmi más extrát bevállalni.
Diploma után elkezdtem PC szervizben dolgozni 1,5 évig. 1 év után belefásultam, éreztem, hogy nem elégít ki az alaplapok és tápok cserélgetése, és nem érdekeltek az új videokártyák, procik sem, nem bújtam a prohardvert játéktesztek után, és a fizetésem sem volt kiemelkedő. Elhatároztam, váltok. Fél év után elkerültem egy másik céghez, foglalkoztam mindennel: az IP kameráktól kezdve a beléptető rendszerekig. Itt is 1,5 évet húztam le. 1 év után szintén hiányérzetem volt. Pont elment egy srác, aki Level1-ben foglalkozott az aktív eszközökkel (Alcateleket használtunk, de a CLI 95%-ben ugyanaz mint IOS-nél). Úgy alakult, hogy nekem kellett foglalkozni ezentúl vele. Ne gondoljatok nagy parancsokra, access portok állítása és új VLAN létrehozása kb. Érdekelt a téma, és elkezdtem foglalkozni a CCENT anyaggal. Egyre jobban érdekelt. Éreztem, ez kell. Megkérdeztem a főnökeimet, elmehetnék -e vizsgára. Azt mondták nem fizetik ki, már van ember a cégnél erre. Így hát 3 hónap tanulás után levizsgáztam saját zsebből. Utána még lelkesebb lettem, és nekiálltam a CCNA-nak. Közben Facebook-on láttam egy hirdetést, hogy keresnek hálózat üzemeltető embert. Jelentkeztem. Interjúra hívtak. Bár gyakorlatilag 0 tapasztalatom volt, óriási szerencsém volt, mert felvettek (és őszintén mondom, nem volt protekcióm ). 1,5 év után tehát otthagytam az előző helyet is. Bekerültem egy több száz eszközös Cisco hálózat üzemeltetésébe. Emlékszem első nap mondták olvassam el a rendszer dokumentációt. Már a 6. oldalnál google-ztam, hogy mi az a HSRP... Gyakorlatilag semmit nem értettem az egészből. Letettem pár hónappal később a CCNA-t, napi feladataim az access VLAN-ok állítása és a switchek kivitele volt kb. Éreztem, hogy többet akarok. Nekiálltam a CCNP-nek. A CCNA vizsgámat már fizette az új cég. Egyre jobban belejöttem, törtem ki a Level1 szerepből, megcsináltam a CCNP-t, letettem a CCIE írásbelit, közben rengeteget dolgoztam és rengeteget tanultam. És most a kollégával közösen nekivágtunk a CCIE labornak.
Hiszem, hogy a befektetett munka megtérül. Pl. tusi_ is nemsokára egy IT cégnél Cisco eszközöket fog kalapálni, mert rengeteget beletett a dologba, ráadásul több lábon áll, nem csak R/S-ben érdekelt. Neki nehezebb, mert külföldön van, és ott bizony a nyelvismeret is nagyon sokat számít. Én máshoz nem értek. Nem értek a Security-hoz, a szerverekhez, a SAN-hoz, én R/S srác vagyok, ez érdekel. De mindig rájövök, hogy milyen keveset tudok még a technológiákról. Meg akarom érteni, miért úgy működik, ahogy. És a CCIE pont erről szól. Holtpontok nekem is voltak, ezért sürget az idő pl. a labor vizsgára, mert lassan letelik a 18 hónap az írásbelim óta. De pl. Zsolti22-nek is sikerült bejutni egy hálózatos állásba, ő is rengeteg munkát beletett a tanulásba, csak a jegyzeteit így megírni óriási munka lehetett. Szóval mindenkit biztatok, nyomjátok, agyvérzésig, mert előbb-utóbb megtérül.
Na megyek, és folytatom a Performance Routing témát a 12.4-es IOS-en, amely a vérpisilással is felér. De ez van, más is ugyanezzel a verzióval lett CCIE . Talán nekem is sikerülhet egyszer -
tacsk0
aktív tag
válasz zsolti.22 #4647 üzenetére
Ugyan nekem nincs és nem is lesz felsőfokú végzettségem, de én úgy látom, mint kívülálló, hogy sok értelme nincs. 4 évet elcseszel és sokkal előrébb nem vagy (itthon fizetésileg). Pont azt nem tanítják meg, amiért oda jelentkeztél, cserébe szutyok töltelék tantárgyakat tanulhatsz, amiket az életben soha többet használni nem fogsz, és mivel sok esetben senki sem érti a tanár sem, hogy mi a tantárgy lényege, végigpuskázod, kapsz egy jegyet; ennek sok értelme nincs.
Sajnos erre en is rajottem, cimbim ugyan ilyen cisco papirokkal mint ami nekem van (egyutt tanultunk) ccna r/s ccna sec, sokkal jobb helyen van sokkal tobb penzert. Esze agaban sincs fosulizni, sot lehetosege nem is lesz, ugyanis evrol evre valtozik a kovetelmeny, minimum ponthatar 300 pontra, nyelvvizsga meglete. Ez mind nem problema csak az emelt szintu erettsegi lesz necces ha kovetelmeny lesz 2 ev mulva. Tehat aki 28 evesen jon ra hogy kell egy diploma az....
A másik oldala, a mindennapos ivászat, bulik, stb., talán ad némi motivációt. Arra jó ez az egész, hogy kiéld a fiatalkorodat, aztán utána felbiggyesztheted a sárga M betűvel díszített "Segíthetek?" táblácskát a pólódra
Sajnos ez csak a nappalisokra vonatkozik En tavos vagyok... Masban talatam meg az ertelmet, ha mar a suli nem fog menni. Rengeteg kedvezmenyre jogosit fel egy hallgatoi jogviszony. Negyedaras CEH kepzes, joval olcsobb CCNP kepzes. Meg tandijjal egyutt is!
Gebedjek meg, de azok csinálták jól, akik elvégezték a 8 általánost, esetleg van egy szakmájuk is, ők most vígan eléldegélnek másik országban több fizetésért. A részletekbe nem megyek bele, fölösleges.
OOO van olyan szakacs ismerosom aki 1 szezon utan x mill. ert vett autot erettsegi nelkul es a legszebb az egeszben ugy ment ki az adott orszagba, hogy annyit nem tudott en vagyok xy....
Nezegettem allas ajanlatokat London kornyeken de mind engineer pozició.
pl:Technical Support Engineer
Network Engineerezek mind mernoki poziciok, de a hirdetesben nincs feltuntetve kriteriumkent a diploma meglete... vagy alapbol azt feltetelezik ha mar engineer akkor mindeki tudja hogy bsc kell hozza? nem ismerem az angol HR gondolkodast... vagy ok a mezei halozatost is engineernek hivjak diploma nelkul ?
@tacsko: én februárban nyitottam ki könyvet utoljára, szóval egy fél évig lógattam a lógatnivalót, de most megint elkezdtem olvasgatni; jól esik. Kitűzött vizsgadátumom még nincs, de egy titkolt célom azért van Egész nap munkában ACL-ezek, IOS-t frissítek vagy show int fa0 parancsokat adogatok ki és megpróbálom elmagyarázni a hüje kevésbé hozzáértőknek, hogy hogy varázsolják vissza az internetjüket és hazaérve valahogy marhára nincs kedvem az egészhez. A legfőbb probléma maga az ember: egy takarítónőnek mondhatom, hogy mi az a router Ezeket rutinosan már dobozoknak hívom: lapos széles doboz, legkisebb doboz, kár próbálkozni azzal, hogy Cisco 2950, amikor a Cisco-t is CIRKÓ-nak olvassák A legviccesebb eset eddig az volt, hogy a csóka egy modemet kötött egy 2950-es switchre csak úgy magában, gondolván backup lesz belőle, ha az aktív modem befuckol.
Na ez meg a masik fele! Ha sokat hagyagolom a ciscot en is cirkonak fogom olvasni. Mivel tulnyomoreszt win serverekkel operalok
[ Szerkesztve ]
-
zsolti.22
senior tag
Ugyan nekem nincs
és nem is leszfelsőfokú végzettségem, de én úgy látom, mint kívülálló, hogy sok értelme nincs. 4 évet elcseszel és sokkal előrébb nem vagy (itthon fizetésileg). Pont azt nem tanítják meg, amiért oda jelentkeztél, cserébeszutyoktöltelék tantárgyakat tanulhatsz, amiket az életben soha többet használni nem fogsz, és mivel sok esetben senki sem értia tanár sem, hogy mi a tantárgy lényege, végigpuskázod, kapsz egy jegyet; ennek sok értelme nincs.A másik oldala, a mindennapos ivászat, bulik, stb., talán ad némi motivációt. Arra jó ez az egész, hogy kiéld a fiatalkorodat, aztán utána felbiggyesztheted a sárga M betűvel díszített "Segíthetek?" táblácskát a pólódra
Gebedjek meg, de azok csinálták jól, akik elvégezték a 8 általánost, esetleg van egy szakmájuk is, ők most
víganeléldegélnek másik országban több fizetésért. A részletekbe nem megyek bele, fölösleges.@tacsko: én februárban nyitottam ki könyvet utoljára, szóval egy fél évig lógattam a lógatnivalót, de most megint elkezdtem olvasgatni; jól esik. Kitűzött vizsgadátumom még nincs, de egy titkolt célom azért van Egész nap munkában ACL-ezek, IOS-t frissítek vagy show int fa0 parancsokat adogatok ki és megpróbálom elmagyarázni a
hüjekevésbé hozzáértőknek, hogy hogy varázsolják vissza az internetjüket és hazaérve valahogy marhára nincs kedvem az egészhez. A legfőbb probléma maga az ember: egy takarítónőnek mondhatom, hogy mi az a router Ezeket rutinosan már dobozoknak hívom: lapos széles doboz, legkisebb doboz, kár próbálkozni azzal, hogy Cisco 2950, amikor a Cisco-t is CIRKÓ-nak olvassákA legviccesebb eset eddig az volt, hogy a csóka egy modemet kötött egy 2950-es switchre csak úgy magában, gondolván backup lesz belőle, ha az aktív modem befuckol. -
tacsk0
aktív tag
válasz Cyber_Bird #4645 üzenetére
Sajnos nincs tavoktatas NIK-en. De van esti ami elvileg jobb, tobb ora es csak I felev villanytan most epp villanytan tanart hajtok de nem sok van Matekkal nincs gond, egyenlore, de ez a csoda, magyarul van a konyv de olyan mintha hindit olvasnek
[ Szerkesztve ]
-
Cyber_Bird
senior tag
Lehet a NIKkel jobban jarsz, ha ennyire nem szereted a villanytant. En is voltam Kandos, utaltam minden percet, nem is sikerult teljesitenem, csak par kreditet. Aztan lettem NIKes, le is diplomaztam (Felreertes ne essek, a NIKen is van villanytan meg elektro, de lenyegesen egyszerubb, mint a Kandos. )
Egyebkent, tovabbra is azt mondom, hogy inkabb tapasztalat, mint papir. Persze, (sajnos) sok esetben kell a papir ahhoz, hogy egyaltalan behivjanak interjura, es megmutathasd a tudasod.
Mindenesetre nagy kalappal es kitartast. Kirchoff mindenek felett! -
tacsk0
aktív tag
Multkor tartottam kozvelemeny kutatast a diploma es munka kapcsolatrol. Enyhen celoztatok ra, hogy a tapasztalat hasznosabb, de en forditva vagyok bekotve ezert fosulira mentem, marmint sokat tokoltem rajta, hogy befizessem e vagy sem... Befizettem most szenvedek!!! Meghozza tavoktatas, Kando... Tavkozlesi szak lesz majd belole de ketlem hogy eljutok odaig
-
tusi_
addikt
válasz Cyber_Bird #4637 üzenetére
Ezt a próba hálós munkát csinálom rendszeresen, hogy ne felejtsek. Lehet közben belekeverni kis tűzfalat, meg VPN-t. De mostanában már az riszt vissza, hogy új hálónál mindig meg kell csinálni az alapkonfigokat, ami már unalmas. Amikor jönnek a finomitások, akkor meg néha a syntaxisok maradnak ki...
40 év az 40 éveat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
Nemég volt egy lehetőség - munkahely - ott Windowsozni kellett volna, utolsó pillanatban lemondták. 4 napig Wineztem miatta, de szinte fájt, amikor a subnetek, meg VPN-ek kerültek szóba. Szivesebben Ciscoztam volna, valahogy a M$ nem az én világom.
Most, hogy Feco irta az Ő esetét, kicsit elő vettem az anyagot és felhúztam 6 különböző VPN hálót. (GetVPN nem működik egyedül, valahogy ez nagyon bonyolult nekem )
Lehet lenyomom a CCNA secut, unalmas vizsga nélkül tanulni
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
Cyber_Bird
senior tag
Egyebkent erdemes lehet belekezdeni valami mas teruletbe is, nem vizsga celzattal, csak ugy olvasgatni.
Legalabbis nekem bevallt, ha valami massal foglalkoztam ami hacsak egy minimalis szinten is, de kotodik ahhoz ami az eredeti celom. Esetleg egy hobbi projekt. Osszeraksz mondjuk egy ccnp labor feladatot, mintha vizsgafeladatot allitanal ossze egy ccnp osztalynak akit oktatsz. Szerintem sokat lehet ismetelni vele, plusz meg elvezed is. Aztan, ha most a secut tanulod, akkor csinalhatsz ahhoz is hasonlot.
Nekem ezek jottek be eddig. (Meg ccie forumok olvasasa, ahol latom, hogy masok milyen hihetetlen mennyisegu munkat tudtak belerakni a dolgokba. Valahogy ugy vagyok vele, hogy ha masnak sikerult a CCIE.akkor en is meg tudom tenni a konnyebb lepcsoket )[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
válasz FecoGee #4635 üzenetére
A CCNA secu tervben van, mivel feltétel a CCNP secuhoz. De MPLS is érdekel, Voice kell, hogy érdekeljen....
Még várok egy pár napot és neki látok. Nekem akkor egyszerübb, ha van dátum, mert van cél. Most csak tengődök jobbra balra, belekapok ebbe-abba... Felkonfigoltam már ASA-t alapszinten, de sztem már nem menne, el is felejtettemeat, sleep, play, replay
-
FecoGee
Topikgazda
-
tusi_
addikt
Irigylem a lenduleteteket. En 2 hete ugy kiegtem, hogy semmit nem gyakoroltam es ra sem tudok nezni
Masnak is volt mar ilyen? Meddig tart, vagy hogy lehet visszaterni a regi kerekvagasba?eat, sleep, play, replay
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz zsolti.22 #4629 üzenetére
A switch foundation guiderol azt olvastam, hogy nem valami jo minosegu. A route-ot dicserik, ugyhogy azt en is el fogom olvasni szerintem. Mondjuk ne kicsit fura sorrendben haladok.
Megnezem a cbt nuggeteket, aztan a cert guideot olvasom, es aztan a foundation guideot.
Amig a nugget+cert guide-al nem vegzek(legalabbis az aktualis temaval) addig nem is laborozok, a foundation guide alatt viszont erosen labozok. Talan igy jobban megmaradnak az alap dolgok.
Nameg kiprobalom ezeket a mind map-eket amiket annyira promoz Odom -
zsolti.22
senior tag
Kérlek szépen, a teljesség kedvéért:
Implementing Cisco Switched Networks Volume 1, 2 (ezeket olvastam)
Implementing Cisco IP Switched Networks (SWITCH) Foundation Learning Guide (ezt még nem olvastam)Ahogy bele-belekukkantottam a ROUTE Foundation Learning Guide-ba, nagyon megtetszett, többek között a NAT-PT is benne van(!), meg szájbarágósan csomó minden.
Ezért is fogom átírni a PDF-emet egyszer majd valamikor.
Ezeket érdemes elolvasni először, ezek adják meg az alapot, utána az OCG megmondja, mi kell a vizsgára.Így jó, FeRkE?[ Szerkesztve ]
-
vadito
csendes tag
válasz zsolti.22 #4626 üzenetére
Nem tudom ismeritek-e, de switch OCG mellé alternatíva lehet: http://www.amazon.com/gp/product/B00528J3P8
Időnként sok benne a bug és typo, de alapvetően használható. Viszonylag sok anyagot vesz át a technológiáknál a Cisco weboldalról, de sok helyen vannak real-life példák, hogy mi, mire és miért jó. Van a végén néhány lab megoldásokkal, de alapvetően szvsz túl könnyűek, mókázni viszont jók. -
zsolti.22
senior tag
Na sikerült végre találni egy jó könyvet, amiben rendesen le van írva a switch anyaga. Az OCG jelen esetben tényleg csak egy összefoglaló, tanulni nem abból kell
-
jerry311
nagyúr
válasz Hedgehanter #4622 üzenetére
Jut eszembe: CDP?
-
tusi_
addikt
válasz Hedgehanter #4623 üzenetére
Nem szeretkezni akarok vele, csak tanulni belole
eat, sleep, play, replay
-
jerry311
nagyúr
nslookup FQDN-t ad vissza, nem domaint, ha van pointer object az adatbazisban, na meg ha tudod az IP cimet az AP-nek.
Igazabol az a gnd, hogy ha csak AP, akkor se az IP cime, se a hostname nem jelenik meg sehol a kommunikacioban, merthogy egyaltalan nem is lenyeges wireless szempontbol.
Egy MAC address meg nem sokat fog segiteni jelen helyzetben.[ Szerkesztve ]
-
Immy
őstag
Hogyan tudom kideríteni egy Access Point hostnevét, ha nincs wiresharkom és csak felcsatlakozni tudok rá kliensként?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
tusi_
addikt
-
jerry311
nagyúr
Oh yeah!
CSCud24452 - ASA TACACS authentication on Standby working incorrectlySymptom:
TACACS request from standby unit are sent with source address of Active unit.Conditions:
- ASA version 9.0.1 in A/S failover
- management-access is configuredWorkaround:
Use LOCAL database as next method after TACACS and a local user database
Disable management-access.Most ezt miert kellett???
Olyan szepen mukodott ez 6.x-tol egeszen 8.x vegeig. -
jerry311
nagyúr
válasz Cyber_Bird #4614 üzenetére
Kössz!
Közben végignyálaztam zsolti elso 600 hsz-ét a topicban és megtaláltam. És amikor elmentettem, akkor persze megkérdezte a böngésző, hogy felülírom-e.
Lehet röhögni. -
jerry311
nagyúr
Engem az elozo konyv erdekelne, tudom hogy meg lett itten osztva csak sehol sem talalom a hsz-t amiben benne van.
-
tusi_
addikt
válasz Hedgehanter #4610 üzenetére
Akkor copy/paste kene a konyvbol, ami tenyleg nem hatasos, mert a konyv nagyon szar. Mindemellett meg kell jegyezni, hogy David Huccaby nagyon ott van a szeren, az oktato videoja nagyon jo es jol is magyaraz, csak konyvet nem tud irni, illetve a haverok nem tudnak lektoralni.
eat, sleep, play, replay
-
vadito
csendes tag
válasz Cyber_Bird #4608 üzenetére
http://bookline.hu/product/home.action?id=2938973&type=200&_v=CCNP%20Routing%20and%20Switching%20Official%20Certification%20Library
-
zsolti.22
senior tag
válasz Cyber_Bird #4605 üzenetére
Odommal nincs gond, szuper jó könyv volt a ROUTE, de a SWITCH-et sajnos nem ő írta. Link van valahol a fórumban...
-
vadito
csendes tag
válasz Cyber_Bird #4603 üzenetére
bookline-nal szokott lenni rendelesre nehany napos atfutassal.
-
zsolti.22
senior tag
Pár nap múlva elkezdem majd írni a SWITCH-et is majd a ROUTE hasonlatosságára 3 különböző forrásból, mivel az OCG használhatatlan Csak gondoltam jelzem előre.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz jerry311 #4602 üzenetére
Nahigen, vannak ott jo sorok. En most eppen boilermakert csinaltam
Tegnap megrendeltem A CCNP official cert libraryt ciscopresstol. Ma irtak emailt, hogy cancelled az orderem. rakerdeztem a supportjukon, es megirtak, hogy kifogytak belole. Nem gondoltam, hogy ekkora igeny van ra. Szoval, most muszaj leszek warezolva pdfbol tanulni. Esetleg valaki nem tud magyarorszagi boltot ahol lehet venni? (nem akarok amazonozni, stb)
-
jerry311
nagyúr
válasz Hedgehanter #4601 üzenetére
Szerintem hazamegyek es bedobok egy sort.
Nemtom honnan jott az otlet es meddig tart, de eppen mindenfele mikro sorfozdek termekeit akciozza a Sainsbury's. Tegnap mar nezegettem, szerintem ma megkostolom a feketeborsos cuccot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Autós topik
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Nők, nőügyek (18+)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Napelem
- DIGI internet
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
- Iphone 16 pro max 256gb istyle. 2027.10 ho.-ig garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest