- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tuning kezdőknek
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FecoGee
Topikgazda
Elado Cisco 1841-eket keresek barati aron.
-
Akiii
tag
valaki tudja a domain name OIDját? Mert idáig csak a sysName OIDon keresztul tudom lehuzni a domain nevet. Probalkoztam már ezzel 1.3.6.1.4.1.9.2.1.4 de nem nyert.
-
Hedgehanter
őstag
Valaki lenne olyan kedves es megdobna egy: cipc-Admin-fmr.8-6-3-0.zip file-al?
-
laszak
tag
Sziasztok!
Cisco Catalyst 2800-án alapból ugye nincs semmilyen firewall-funkció, ? (NAT, és ACL-t leszámítva)
Hasonló dologra gondolok, mint amit az ASA-k tudnak.Üdv.
-
Immy
őstag
válasz Cyber_Bird #4182 üzenetére
Azért soroltam fel a munkát és az egyéni vállalkozós témát, mert nem jut eszembe más lehetőség, hogy mire lehet "használni" még az áfás számlát.
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
Akinek van hozzáférése a Cisco weboldalához (service contract vagy micsoda kell), el tudna juttatni nekem egy legfrissebb Windows x64-es Cisco NAC Agent telepítőt?
Ha kell adok FTP-t vagy valahogy megoldjuk az áttöltését.Aki tudna segíteni, pls dobjon egy PÜ-t.
Köszi!
CsodaPOK. -
Immy
őstag
válasz zsolti.22 #4177 üzenetére
Azt akarom mondani, hogy pearsonvue keresztül össz 374,65$, ami 220-as árfolyamon 82000Ft.
Ha viszont számalkon vagy alfen keresztül akarom csinálni, akkor 80000F t+áfa, ami összesen ~100.000Ft.
Így pearsonvue-n keresztül 20ezret spórolok ha jól számolom ugye?Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Immy
őstag
válasz Cyber_Bird #4174 üzenetére
Most kaptam árajánlatot nettó 80 ezerre, ami bruttó 101600 jó magyar forint.
Ha pearsonvue-n keresztül nézem, akkor Total Due $US 374.65, ami átszámítva 220Ft/dollár árfolyamon ~82000Ft.
Pearsonvue-n keresztül való rendelés esetén rájön még magyar áfa??Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
zsolti.22
senior tag
válasz Cyber_Bird #4174 üzenetére
Maestro-van nem lehet, én be is szívtam vele. Hú de szét van esve az oldal
-
Immy
őstag
válasz Cyber_Bird #4172 üzenetére
Magyarországon nem tudom milyen árfolyamon számolják a dollárt, de az RRC-nél és az Alef-nél is nettó 90k felett van a vizsgadíj...
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Ygg
senior tag
válasz J0shu4M1ll3r #4169 üzenetére
Új számú vizsga lesz.
Ezt a számút addig lehet letenni.
Nézd meg a CCNA oldalt a Cisco-nál. -
Immy
őstag
Sziasztok!
CCNA 640-802 vizsgát szeretnék még tenni szeptember 30 előtt, mert utána már csak az új tananyagból lehet vizsgázni.
Mennyibe kerül a vizsga és Budapesten merre találhatok vizsgaközpontot?Üdv:
ImmyApró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
crok
Topikgazda
válasz mezzanine81 #4164 üzenetére
Szerintem a CCNA Sec nem volt nehéz. Egyáltalán nem. Az ablakos dolgok meg úgy vannak számonkérve, hogy kb. csak azokra a menüpontokra kattinthatsz, amire egyébként is kell, a többi "flat", nem is működik :]
-
Köszi fiúk! Majd ha befejezem a Win server marhaságokat, belevágok...
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
mezzanine81
csendes tag
CCNA security vizsgán ki volt eddig? Mennyire nehéz? Megvan a hivatalos könyv, és a fele ilyen windowsos ablakokban kattintgatásról képek, azokat hogyan kérik számon a vizsgán? Kell tudni hogy az xy menüpontban van az adott parancs, vagy mi?
-
tusi_
addikt
válasz kowika87 #4162 üzenetére
Sok-sok youtube. J. Chiorra, K. Barker, R. Molenar (gns3vault). Jó videóik vannak, sokat lehet belőle tanulni.
(Már elkezdtem tanulni a CCNP Secut és tegnap ki is szúrtam egy hibát a könyvben, amit K. Barker le is tisztázott. Szóval csak óvatosan az OCG könyvekkel...... )
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Értem.
Tehát akkor érdemes az adott témán belül, ami érdekel, pl: CCNA sec. aztán CCNP sec.
De akkor így nézne ki?:
CCNA -> CCNA sec. -> CCNP -> CCNP sec."There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
tusi_
addikt
válasz J0shu4M1ll3r #4156 üzenetére
Előfeltételek. CCNP secut csak úgy tudsz letenni, ha van CCNA secud, meg ha minden igaz CCNP-d. Ebbe én is belenyúltam, mehetek CCNA secura majd valamikor. Szvsz érdemes letenni a CCNA sort és aztán tovább menni. Tapasztalatból mondom, hogy maga a CCNP "szerű tudás" nem ér annyit, mint egy CCNA sok-sok tapasztalattal.
eat, sleep, play, replay
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Stratégiai kérdésem lenne. CCNA után érdemes rámenni a többi CCNA vizsgákra (pl. Voice, Security), vagy inkább CCNP és utána a többi CCNP (Voice stb.)?
Érdemes a CCNA-s többi vizsgát is letenni, vagy ráérnek a CCNP után a speciálisak?"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
-
Sziasztok! CCNP Route-ra mennyi idő böcsületesen felkészülni, ha nem akarom/tudom túlzásba vinni a tempót /napi max. 1-1,5 óra/?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Hedgehanter
őstag
Nincs valakinek egy rovid verzio a CCNA security vagy a switching and routing tananyagbol? English if possible...
[ Szerkesztve ]
-
zsolti.22
senior tag
válasz suomalainen #4101 üzenetére
Ezt már korábban feltetted
-
FecoGee
Topikgazda
Nekem a twitter is jó lenne, de egyszerűen nem tudom működésre hozni.
https://supportforums.cisco.com/docs/DOC-19363
Hiába, sosem volt erősségem a programozás
-
Hedgehanter
őstag
Bocs az IOS verzio hianya legkozelebb berakom..
c870-advsecurityk9-mz.124-24.T2 az egyik hibas IOS a masikat most nem talalom..
CSCsx79219 nel csak a SPSERVICESK9 nel jon a hiba, szoval azt mondjak szoval nem illik ram.
CSCsy37122 meg egy kicsit mas jellegu..
Szerintem ez csak egy atkozott router, ennek volt a DSL firmware gondja is..
-
crok
Topikgazda
válasz FecoGee #4145 üzenetére
Csinálj egy Yahoo account-ot erre, aztán ezen parancsokkal:
telnet smtp.mail.yahoo.com 25
EHLO smtp.mail.yahoo.com
AUTH LOGIN
-- itt ilyet kapsz majd, hogy 334 VXNlcm5hbWU6,
-- ami base64-el a "Username:"
itt megadod base64-el kódolva a kreált_név@yahoo.com -ot
-- itt ilyet kapsz majd, hogy 334 VXNlcm5hbWU6,
-- ami base64-el a "Password:"
itt megadod base64-el kódolva a jelszót
MAIL FROM: <kreált_név@yahoo.com>
RCPT TO: <kreált_név@yahoo.com>
DATA
FROM: Information from router <kreált_név@yahoo.com>
TO: Information from router <kreált_név@yahoo.com>
Subject: Information from router
This is an informational email from the router.
.
quitEz simán működik. Már csak át kell alakítani EEM+TCL-re.
Ezután a Yahoo account-ot állítsd be a saját emailkliensedben,
hogy szedje le a leveleket (pl. GMail-ben importáld..) és kész.
Megcsinálhatod szerintem azt is, hogy a Yahoo küldje a mailt
tovább megadott email(ek)re. Azért mondom, hogy így csináld,
mert nem tudtam összehozni, hogy SSL nélkül a yahoo.com
domain-en kívülre email-t tudjak küldeni. Ha kell, megírom a
scriptet is.. de most nincs arra időm sajnos.[ Szerkesztve ]
-
FecoGee
Topikgazda
EEM scriptemmel szeretnék emailt küldeni, de legjobb tudomásom szerint az IOS nem tudja az SSL-t felé. Tud valaki olyan SMTP szervert, amin keresztül tudna leveleket küldeni a routerem?
Köszi!
-
crok
Topikgazda
válasz Hedgehanter #4142 üzenetére
Ezek egyike nem lehet: CSCsx79219 vagy CSCsy37122?
Egy IOS verzió nagyon sokat segítene.
Itt már van ilyen kérdés, de ő se ír IOS verziót (nem tudom miért..). -
zsolti.22
senior tag
válasz Hedgehanter #4142 üzenetére
cisco...
-
Hedgehanter
őstag
válasz Hedgehanter #4139 üzenetére
Hulye bug..?? Megneztem 3 masik routeren es egy kozuluk rossz source/target IP-t mutat...
A masik ketton egy ujabb IOS van egy kicsit masabb IP SLA-vel azok jok..
Erdekes.....
-
zsolti.22
senior tag
válasz Hedgehanter #4139 üzenetére
Ezek szerint a Dialer1 címe az aláhúzott?
-
Hedgehanter
őstag
Van egy ip sla-m es fura a egy kicsit, nem ertem hogy honnan szedi a target/source address-eket?? Az publin IP egy teljesen mas range-bol van:
ip sla 1
icmp-echo 8.8.8.8 source-interface Dialer1
ip sla schedule 1 life forever start-time nowsh ip sla conf
IP SLAs Infrastructure Engine-II
Entry number: 1
Owner:
Tag:
Type of operation to perform: icmp-echo
Target address/Source address: 133.6.251.200/133.6.251.232
Operation timeout (milliseconds): 5000
Type Of Service parameters: 0x0
Vrf Name:
Request size (ARR data portion): 28
Verify data: No
Schedule:
Operation frequency (seconds): 60 (not considered if randomly scheduled)
Next Scheduled Start Time: Start Time already passed -
-
tusi_
addikt
Nézem a Tshoot videókat és elég őskori lehet, end-to-end vlanok vannak benne. Ebből van újabb? Ciorra-s CBT nuggets?
eat, sleep, play, replay
-
laszak
tag
Sziasztok!
CCNA frissíthető CCNA Security-vel?
Üdv.
-
zsolti.22
senior tag
Én azt mondom, hogy ha érdekel a téma, ne hagyd abba. Én is abban a cipőben jártam, mint te. Engem üresség fogott el CCNA után, hogy "ennyi, kész? most már lazíthatok?", így nekivágtam a CCNP-nek, de attól meg egyelőre ódzkodtam, mert full angolul kell tanulni én meg nem igazán tanultam angolt. Nekifogtam egy angol szótárral, azóta megvan a ROUTE. Nem érdemes feladni
Nekem se olyan munkahelyem volt, ahol ér is valamit a papper, most viszont olyan van Adott volt egy lehetőség, nem lehetett kihagyni; a sült galambért tenni kell
Hajrá, hajrá.
[ Szerkesztve ]
-
Ygg
senior tag
Segítséget kérek minősítés ügyben.
CCNA-m van, meg CCNA Wireless
Jövőre lejár.
Azon gondolkodom, hogy egy Security-vel frissítem.
De egy idő után kifutni a CCNA szintű minősítésekből.
Azon gondolkodom, le kéne tenni egy CCNP-t, s akkor azt bármelyik CCNP résszel már lehetne tartani.De:
Agyilag zombi vagyok, nincs se időm, se erőm tanulni.
A CCNP-nek jelenleg nem venném hasznát, nem olyan a melóm.
Így tanulni, meg a tudást megtartani is bajos.
De ki tudja, mit hoz a jövő, még jól jöhet.
Inkább tervezés, projekt management, rendszerintegráció területén mozgom többet,
meg üzemeltetés van (többnyire MS) a háló tudás néha kell csak, de érintőlegesen nagyon sokszor jól jön.Nem tudom.
Ti mit tennétek a helyemben?
A jelenlegi certijeimet mindenképp tartani szeretném, de csak minimális időt, energiát tudok belefektetni.Van még valami Cisci certi, ami passzolna ide?
Minden ötletet előre is köszönök.
-
Wolfy999
tag
válasz pokerecske1 #4122 üzenetére
Küldtem PÜ-t a tanácsaimmal.
-
pokerecske1
csendes tag
válasz Wolfy999 #4120 üzenetére
BME-n vagyok.
Szabváloknál láttam a ciscot ami ccna-ra készít fel, de akkor ezt meghagyom későbbre. Illetve láttam egy olyat, hogy Számítógép hálózatok biztonságos üzemeltetése amit tervezek, illetve a Korszerű operációs rendszereket néztem ami Windows rendszerek üzemeltetéséről szól.
Szakiránynál néztem a kettő hálózatost meg a kettő médiatudományost, egyenlőre még nem tudom hogy melyik lenne a legjobb.
MSc-t meg muszáj lenne megcsinálni ugye? (mert gondolom azért egy securityhez azért illene)
Ha van egy kis időd, akkor írhatnál pár dolgot, hogy mit kezdjek magammal most, mit hogyan érdemes csinálnom. -
Wolfy999
tag
válasz pokerecske1 #4116 üzenetére
Melyik egyetemre jársz? A BME-n és a BMF-en is van lehetőség Ciscozni. A BME-n tudok segíteni, hogy mit érdemes felvenni, meg melyik hálózatos szakirány milyen. Nekem még fél év van hátra az MSc-ből, de úgy néz ki szeptembertől már dolgozom secu vonalon. Pedig a CCNA secu-t még csak most fogom megcsinálni, remélhetőleg két héten belül.
-
tacsk0
aktív tag
válasz pokerecske1 #4116 üzenetére
Szia
Ha msc-n maradsz akkor felesleges most megcsinalnod lejar mire eljutsz egy allas interjura. A viszga sem olcso ha nincs kedvezmeny 100k felett van. En ha ujrakezdhetnem wlan vagy voip.
Udv tacsek
[ Szerkesztve ]
-
tacsk0
aktív tag
Sziasztok!
CCNP sec rol szeretnek 1 kerdest feltenni. Tudomasom szerint 4 temakorbol all vpn ips firewall plusz a secu.
SECU temakor mennyire reszletesen taglalja az egyes cryptograpy eljarasokat? Matek reszere gondolok mennyire hard? CCNA secu picit belemegy a DH key exchange matekjaba es itt elgondolkoztam hogy NP secu mennyire ? Akinek van valami tapasztala NP sec rol es a crypto melysegerol az ne titkoljaUdv tacsek
-
pokerecske1
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy mit hogyan csináljak mert kicsit tanácstalan vagyok. Jelenleg ccna-t csinálom itthon majd saját pénzből vizsgázni a közeljövőben (nem tudom mikor lenne érdemes ha elévül 3év utána és újra kell valami vizsgát tenni.) Utána security irányba szeretnék szerintem továbbmenni. Jelenleg még egyetemen vagyok szakirányválasztás előtt, ahol valami hálós irányba megyek majd tovább.
Kérdés az hogy mit érdemes most tanulnom, hogy későbbiekben el tudjak csípni egy jó állást. Mert saját pénzből esélytelen h fél milliókat fizessek tanfolyamokért, illetve a vizsgadíjak sem olcsók, viszont enélkül nemtudom, hogy fogok tudni elhelyezkedni. Illetve kíváncsi vagyok hogy egy hálózatbiztonsági szakember mennyit kereshet.
Jelenleg angollal elég jól állok, most nyáron próbálom kicsit feleleveníteni a tudásomat, hogy könnyebben menjen a tanulás. Szóval a kérdés, hogy ha ccna-ból le tudnék vizsgázni kb jövőre, akkor lenne pénz rá, meg suliban van szabválnak cisco amit azért megcsinálnék előtte. Hogyan tovább mit lene érdemes csinálnom, tervezem még utána maradni msc-n is.ui.: Eddig a hálózattervezés volt a cél, de úgy gondolom h a security vonalon nagyobb lehetőségek vannak (Több munka, nagyobb pénz.)
[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
válasz Cyber_Bird #4114 üzenetére
Bakker. Szvsz hamarabb fel lehet konfigolni CLI-ben egy ZBFW-t mint GUI-ban.
Vizsgán van GUI?
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
Elkezdtem szemezni a Secu vonallal, de egy kicsit meghökkentem. Frankón sdm-ben, ccp-ben kell konfigolni?
eat, sleep, play, replay
-
FecoGee
Topikgazda
Hu de jo 2,5 oras labot nyomtam az INE laborban :-D
-
tusi_
addikt
Na most segitsen valaki pls. Elkezdtem nézni a CBT-s Tshoot videot és abban azt magyarázza Jerry, hogy nem kell semmit konfigolni a vizsgán, csak kiválasztani a jó megoldást. Na most kell, vagy nem konfgolni?
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
Wolfy999
tag
Ha 2901-es, akkor inkább GigabitEthernet. A lényeg, hogy ezeken már nem nevezik ki gyárilag semelyiket WAN portnak, hanem bármelyik interface használható annak. Hogy milyen a kapcsolat, az nem derül ki abból, hogy modem van a router előtt, ezek alapján még bármi lehet...
-
zsolti.22
senior tag
válasz suomalainen #4104 üzenetére
Ez egy ISR, muszáj rajta lennie WAN-nak. Más: valaki használta már valamire az ilyeneken lévő USB-t, de komolyan?!
[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
válasz suomalainen #4104 üzenetére
Az egyik FastEthernet port lesz a te embered.
eat, sleep, play, replay
-
suomalainen
tag
Háttér-információ: az önkormányzatok egy részénél most leválik pár kolega és kormányablak lesz vagy mi, külön internetkapcsolattal. Mostanában ez a folyamat zajlik, kihelyeznek egy modemet, egy routert, de ez nálunk még nem ment végbe teljesen.
A story röviden: Áthívtak ma a polgármesteri hivatalba, mondván, hogy két informatikus nem tud portot nyitni. Átmentem, az volt a lényeg, hogy fel akartak tenni egy leltár programot, ami egy xy porton kommunikál és ehhez kellett volna kiosztani a routerban (nem cisco) a portot. Ez ment is, leléptek, erre kérdezem Katika nénit, hogy "csókolom, miért kellett a hivatal jelenlegi hálózatát használni, amikor elvileg lesz egy külön netkapcsolat." Erre ő: "Jajj, lelkem, nem tudom, de a múlt héten már idehoztak valami berregőt a hátam mögé, de még nincs kész, azt mondták" Odanézek, hogy az mi, erre látom, hogy kihelyeztek egy 2901-es Cisco routert...Erre én "EZT HELYEZTÉK KI?!" "Ennek az ára legjobb tudomásom szerint több száz ropi."
Kati néni arca:
[link]
"Hát, akkor a kávémat nem teszem rá..."Nagyon időm nem volt megnézni, de nem volt rajta wan interface. Ekkor vetődött fel bennem a kérdés.
-
tusi_
addikt
-
tusi_
addikt
válasz suomalainen #4101 üzenetére
Legjobb esetben ethernet full duplex.
Mi lenne a probléma? Vagy mit kéne csinálni vele? Melyik szolgáltató?
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
suomalainen
tag
Helló!
Lenne egy találós kérdésem: adva van egy modem, ami egy cisco router gi portjához csatlakozik. Kérdés: milyen típusú a kapcsolat? (mert nem tudom eldönteni). Gondolom pppoe nem lehet, de akkor milyen?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
- Iphone 16 pro max 256gb istyle. 2027.10 ho.-ig garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest