- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Azonnali fotós kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
-
vv5204
senior tag
languy99 linkelte a Comodo fórumán:
http://173.14.219.57:9000/SeventyThreatLiveVideoChallenge/pages/default.aspx
Némileg a BluePoint önreklámának tűnik. Vélemények? -
válasz
BlackSeven #3295 üzenetére
-
BlackSeven
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3294 üzenetére
Szia!
Leborulok tudásod előtt.
Nagyon köszönöm a segítséget amit adtál. A második 'tipp' ami a beragadt tűzfal kipucolása volt, az lett a nyerő.
Megjegyzem csak úgy (zárójelben), hogy eddig egyedül a Kaspersky volt az amivel soha de soha nem volt ilyen gondom. Ott mindig azt az uninstalt használtam ami a program telepítésekor feltelepül a Start menübe. Még a Revo sem kellett sosem hozzá.
-
válasz
BlackSeven #3293 üzenetére
Hali!
Egy próbát megér, olvasd el a TXT file-t, remélem segít.
Nem a 4-eshez van, de azt tudom, hogy nagyon sok tekintetben(itt a registry bejegyzésekre stb gondolok) ua. a 4-es mint a 3-as, talán kipucolja azt is amit kell.Itt meg az vagyon írva, hogy hogy kell a "beragadt" tűzfalat kipucolni
Fire.
-
BlackSeven
aktív tag
Sziasztok!
Ejj ejj ez a bites élet! Mindig tud újabb meglepetést okozni.
Kicsit hosszú lesz a felvezetés, és ezért elnézést kérek mindenkitől előre is.
Adva van egy laptop, Win XP 32 bit, SP3, amin rajta volt a CIS egy jó ideje már és abból is a legújabb verzió. A tulaj, aki egyébként jó barátom is, megvette a Vipre Premiumot a tűzfalas változatot. Megkért, hogy tegyem fel neki a CIS helyett ezt a VIPRE-t. Az alig negyed órás (sörrel együtt) folyamat majdnem "horrorba" torkollott. Programokat eltávolítani én mindig a Revo -t használom és csökkentett módban szoktam leszedni a progikat. Megtörtént az CIS eltávolítása, majd reg. tisztítás és egyebek. A Win XP Biztonsági Központja ennek ellenére úgy látja, hogy a Comodo tűzfala be van kapcsolva és aktív. Vipre Premium nem települ fel mert ütköző programot érzékel az OP. rendszeren. (gondolom a nem létező, de mégis csak ott lévő Comodot)
Próba képpen (mert a tegnapi egész délutánom szinte ezzel ment el és eredmény nélkül) próbáltam feltelepíteni az ESS-t, de ez is kilép a telepítőből félúton.KIS -el ugyan ez a helyzet. Biztos tuti, hogy valami bent maradt a CIS-ből még. Lefuttattam a CIS saját eltávolítóját de a helyzet változatlan. Utolsó szalmaszálként gondoltam visszateszem a CIS-t és egy újabb uninstallal hátha szerencsésebb leszek majd. Hát a komplett CIS sem akar már felmenni (valami hiba üzenetet dobál fel és kilép a telepítőből) csak akkor, ha a tűzfala nélkül telepítem fel. Így felment. Na akkor jöhet egy újabb Comodo uninstall Revo-val, de a helyzet változatlan. Sima AV-k felmennek, NOD32; KAV; vagy akár a CIS de csak a tűzfala nélkül aztán ennyi. Vipre Premium nem megy fel még mindig. Sima Vipre ami "csak" AV az felmegy.
Van valami ötlet, megoldás erre?
Itt állok egy géppel és nem tudom feltenni rá a megvásárolt védelmet.
Azt rohadtul nem szeretném, hogy egy program eltávolítása után újra rakjam a Windows-t. Ez kicsit erős lenne nem?
-
pethYeti
addikt
Nem tudom mi történt de a net forgalom nyilak nem jelennek meg CIS ikonjánál. Már újra raktam a programot, is de újraindítás után megint el tűnt. Ezt mi okozhatja?
-
Matthewus
őstag
válasz
blattida #3286 üzenetére
Olyat pakolt be, ami nem frissült.
Most direkt megnéztem, az ablakok közül csak a víruskeresőét, a Saját biztonságos fájlokét, és a Frissítőét lehet tálcára küldeni, ebből a Víruskeresőé nem megy le rendesen, a Saját bizt. fájloké mögül nem lehet bezárni a főablakot, a frissítőé valamilyen csoda folytán rendesen lemegy a tálcára, és még a főablakot is be lehet mögüle zárni.
-
blattida
nagyúr
válasz
Matthewus #3285 üzenetére
Ez azóta van, mióta létezik a cis...
Nincs hír időpontról, pedig sokan várnak bugmentesítést...
Amiket ismét bepakolt, azok nem frissültek menet közben?
Az mpchc lehet, hogy csak most futtatott volna egy olyan fájl, mely ismeretlen a cis számára.
A sandbox sajnos csinál idegesítő dolgokat, de legalább biztonsági szempontból jól működik. -
Matthewus
őstag
Az a bug, hogy nem lehet a víruskereső ablakát rendesen tálcára küldeni /csak összecsukja magát a tálca felett/ másnál is jelen van?
A Sandbox meg mostanában elkezdett meghülyülni, a Saját biztonságos fájlokban található programokat kezdett el bepakolni indításukkor, meg nem első indításkor rakott be ismeretlen programot. Az MPCHC-t például csak most rakta bele a Sandboxba, pedig nem ma kezdtem el használni...Lehet tudni valamit arról, hogy mikor jön frissítés a programhoz?
-
Cassio1987
tag
Mikor megláttam, hogy nincs tálcaikon akkor elinditottam a start menüből újra szóval nem derült ki hogy tényleg leállt e vagy cska eltünt mivel nem néztem meg hanem inkább visszakapcsoltam csak kiváncsi voltam hogy mi lehetett, pontosabban hogy bekaphattam e valami virust közben mivel 1 órája telepitettem a gépet és nincs kedvem elölről kezdeni ez miatt.
-
Matthewus
őstag
válasz
Cassio1987 #3282 üzenetére
Nézd meg a feladatkezelőben, hogy fut-e a Comodo. Ha nem, akkor indítsd újra a géped.
-
Cassio1987
tag
Sziasztok, az előbb frissitettem a comodot és a végén megkérdezte hogy újrainditom e a gépet és azt mondtam hogy nem. Erre eltünt a tálcaikonom, ilyenkor a véédelem is kikapcsol vagy csak az ikon tünt el?
-
Rider74
tag
Üdv!
3.14-es Comodo van a gépemen(csak tűzfal) frissíteni szeretnék a 4,1-re, de kérdés uninsallálni kell a régi verziót, és utána az új verza, vagy simán rá is telepíthetem a frissebbet? Illetve kérdés, hogy a 4,1-es magyar nyelvű-e vagy kell rátelepítenem magyar filet? -
pethYeti
addikt
Ha egy fájlt el küldök CIS-en keresztül elemzésre, akkor hogy tudom meg az eredményt?
-
vv5204
senior tag
válasz
pethYeti #3270 üzenetére
A homokozó nem fogja neked megmondani, hogy gond van vele vagy
nincs, erről D+ felugrója adhat információt, az alapján kell döntened
mit teszel. Nem kártékony alkalmazások homokozóba telepítése esetén
kaphatsz hibaüzenetet a telepítőtől, de az nem feltétlen kártevő jelenlétére
utal, hanem akár arra is, hogy a homokozó olyan jogosultságokat nem adott meg
a telepítőnek ami miatt a program majd nem tud hibamentesen működni. -
blattida
nagyúr
válasz
pethYeti #3270 üzenetére
Erre is lehet használni, de a fő értelme az, hogy az ismeretlen alkalmazások ott kerülnek futtatásra és a viselkedésük megfigyelésre kerül.
Ha minden rendben zajlik az adott alkalmazással a homokozóban és csak azt teszi, amit tennie kell, akkor telepítheted az éles rendszerre.
Nem lesz duplán a gépen, viszont nyomok vannak a virtuális mappában, ha oda benézel, láthatod.
-
blattida
nagyúr
-
pethYeti
addikt
Lenne még két kérdésem homokozóval kapcsolatban. Ha valamit abban futtatok az ugyan úgy ugyan oda települ, és ugyan úgy használható homokozón kívül is mint más feltelepített programok, csak ha telepítés közben valami vírust jelez nem fertőzi meg a gépet?
És ha egy böngészőt futtatok homokozóban az miben másabb mint ha simán fut?
Köszi!
-
pethYeti
addikt
Valakinél láttam hogy van a CIS-nek fekete témája , ezt vajon hol találhatom?
-
Arki
tag
Hali! Fals találata van mindegyik vírusirtónak - sajnálatos módon nincs kivétel. Az értelmesebbje nem konkrétan hibázik, hanem "heurisztikus" szempontból minősíti gyanúsnak az adott fájlt.
A keresési idő a gépen tárolt adatok mennyiségétől és a géped teljesítményétől függ. Lassú gépen, töredezett és ráadásul számos merevlemezzel igen lassú teljesítményt tudsz elérni (simán belenyúlhat egy napba is).
Hogy tényleg egy kártékony (nem mind az) rootkitről van-e szó: én a gmer-t futtatnám. -
W666W
tag
Már ne is haragudj de a hülyeség ellen nincs orvosság..
1 Eleve ha valamit "talál" az aktuális virgakergetöm az az alapvetélés, hogy a gyanús fájlt feltöltöm a Vírustotalra ellenörzésre...
2. Sosem bízok meg egy víruskergetöben sem , mindig van fennt egy nem rezidens is tartalékban, hogy azzal is átnézzem ha a rezidens talál valamit....Van hibája a CIS 4 nek nem is kevés, de mint sokan leírták Böven a használhatóságon belüli...
Mondjuk az igaz, hogy ha valaki csak annyit ért hozzá mint amit TE leírtál, és a füled botját sem mozgattad azért, hogy utánajárj annak, hogy amiket talált Tényleg vírusok-e hanem egyböl elhitted az Avastnak amit mond akkor azt javaslom, hogy azt is hidd el amit most írok Neked....
Vigyázz mert a hétvégére világvége lesz nem kell már Internet lekapcsolhatod nyugodtan...
-
blattida
nagyúr
Igen, a sandbox-ot érintő bugok miatt problémás a cis, de nem annyira, hogy nem lehet használni.
Az explorer hibát bármi okozhatta, egyébként sem jellemző a comodo-ra, hogy ilyet produkáljon.Az svchost.exe ezek szerint kifelé ment, ami nem is meglepő, hiszen az op rendszer része, kommunikál általa, így alapesetben is ki akar menni a netre, ezért teljesen jogosan írja a tűzfal, hogy biztonságos folyamat.
A tűzfal nem fogja neked ellenőrizni az adott folyamat kártevő tartalmát, mivel nem képes rá és nem is az a feladata.
Azt ellenőrizhetted volna, hány svchost folyamat fut a háttérben és hová kapcsolódnak, mert az kiderül...Az egy órás keresés egyáltalán nem jellemző, a teljes vizsgálat cirka 20 perc, a fontos területek pedig nagyjából 5 perc alatt ellenőrzésre kerülnek.
Az avast által 'talált' rootkit generikus minta alapján azonosított, tehát nagy valószínűséggel fals.
A rendszervisszaállítás mappájában található kártevőket is fenntartással kell kezelni, ráadásul ez ugyanaz és mivel nálad aktív a rendszervisszaállítás szolgáltatás, ezért teljesen normális , hogy ott is megtalálta az avast..Mint már írtam: nem hibátlan a cis, de koránt sem béta állapotú.
Nálad valami bekavarta rendszer működésébe, ezért leszedted. Fölraktad az avast-ot, ami talált valamiket, amik eleve gyanúsak, hogy téves találatok.
Az rendben van, hogy ezeket tapasztaltad, de már korábban, amikor a 4-es cis-re próbáltál frissíteni, kiderült, hogy valami nem stimmel nálad, mert a 3.14-es eltávolítását követően a négyes cis-nek gond nélkül föl kellett volna települnie, neked pedig nem sikerült telepíteni, takarítás után sem...a hsz-eidből kiderül, hogy a rendszervisszaállítás vagy nem volt bekapcsolva korábban vagy közben újratelepítetted a win-t, így nem meglepő, hogy nem sikerült a korábbi állapothoz visszatérni...
Ha semmi mással nem ellenőrizteted a vélt találatokat, viszont idejössz, leszarozod a programot és minderre azt írod, hogy leírtad a véleményed, mi pedig leüvöltöttük a fejed, akkor nincs mit mondanom...
Megoldani nem akartad annyira ezt a problémát, használni sem szándékozol, így a további diskurzus fölösleges.
-
bygi
csendes tag
A 3.14-essel nem egyszer végig nézettem, és semmit sem talált. Viszont kérte a frissítést, ezért akartam váltani. Amúgy volt h leállt az explorer.exe, mert hibát érzékelt.És mivel sehogy se tudtam a 4-esre frissíteni, így felraktam az avastot. Igaz h én engedélyeztem a tűzfalnál, de javaslatot ír h az biztonságos... De mind1. Ahogy olvastam a 4-esssel elég sok baj van, ezért jobb is h nem tudtam felrakni. Ja és nem 1 órát kell vele keresni, h végül semmit se találjon. Amúgy Win 32:VB-OVF,(DRP) WIN32: Poison-VN (PUP) WIN 32 -rootkit gen ebből 2. Ebből az egyik system volume information-nél volt, másik meg msn plus ami már fennvan december óta. És érdekes egy keresésnél nem mutatta.Csak gondoltam szólok, h én mit tapasztaltam. És azért mert ti biztok ebben a béta programban attól még nem kell leüvölteni a másik fejét !
-
blattida
nagyúr
Azért, mert egy héttel ezelőtt szórakoztál a cis 4.1-esre történő frissítésével, belefáradtál, lecserélted az avast-ra, az talált nálad "valamit", majd idejössz, leszarozod a programot anélkül, hogy leellenőrizted volna, hogy valóban megfertőződött a géped, nem túl jól nevelt dolog, már csak azért sem, mert vagyunk páran, kiknél régóta dolgozik a cis és még csak hasonló problémánk sem volt, pedig járkálunk húzósabb oldalakra és keményen tesztelgetünk.
Ha az svchost.exe lesz fertőzött, annak bizony vannak jelei, amit te magad is észrevettél volna...
Félre ne érts, egyáltalán nem tökéletes a comodo, de a hibái ellenére, ha tudod kezelni, "tökéletes" védelmet biztosít.
-
blattida
nagyúr
Az svchost.exe-t te engedted be, mert a tűzfal nem fogja, maximum kifelé, ha egyébként úgy állítottad be.
Ha meg egy svchost.exe-t töltöttél le, amiről nyilvánvaló, hogy kártevő, akkor a cis a sandbox-ban fogja futtatni, mivel nem megbízható alkalmazás. Te ettől még engedélyezheted a sandbox-on kívüli futtatását, de még ekkor is fogsz értesítéseket kapni a tűzfaltól is és a defense+-tól is.Mi volt az a négy, hol találta?
Tölts fel képet róla. -
bygi
csendes tag
csak 4 vírus volt a gépen. Ez a Comodo egy xar. Az új avast a leggyorsabb keresésénél azonnal kidobta. Én többet nem rakom ezt vissza.A tűzfal része is átengedett egy svchost.exe-t, amit nem kellett volna.Az Avast vírust talált benne.
-
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Van arra megoldás, miszerint a Comodo tűzfal mellett nem megy a Google Chrome?
-
vv5204
senior tag
válasz
pethYeti #3235 üzenetére
A 2 fő tudós úgy tűnik szabin van, megpróbálok valami értelmeset ide
gépelni.Részben a fájlrendszert és regisztrit virtualizálja, vagyis ha kártékony
alkalmazás bele kerül akkor nem a Windózt fogja rongálni.
Ha valamiről nem tudod, hogy biztonságos, azt érdemes ott futtatni, plö
kétes forrásból származó telepítő / program .exe.
Avval viszont számolni kell, hogy a homokozóban való telepítés nem mindig
eredményes ezt a telepítő hiba üzenettel közli, esetleg a program/játék
menetközben kifagyhat. Emiatt érdemes időnként ellenőrizni a Saját kérdéses
fájlokat is. A nem beazonosítható fájlokhoz ideális eszköz a homokozó.
A súgóban találsz róla infót többet, amit ha nem tudol angolul, a google translate
vagy a webfordító nagyjából érthetővé varázsol. -
vv5204
senior tag
-
Norby86
őstag
Trustedre vannak állítva, vagyis mindegyik zöld színű. Globális szabályoknál van még egy ami nem trusted gyárilag. Azt írja hogy Tilt IP be Ettől: IP Bármi Eddig: IP Bármi Ahol a protokoll: Bármi
Direkt amúgy még a bitcometet is hozzáadtam pluszban hogy trustedbe legyen,mert gyárilag sehol nem volt a listába. Adjak hozzá valamilyen saját portot esetleg? Nem tudok már mire gondolni,miért blokkolja le.Láthatatlan port varázslót meg nem tudom használni, kéri hogy adjam meg ip címem ettől eddig (Kezdő IP, Vég IP). Amúgy más torrent klienseket is blokkol alapból,nincs valami aminél a WAN portot nem tiltaná le?
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Nem olyan régen akadtam erre a nagyon klassz tűzfal és egyben vírusirtó programra a Comodóra. Le is szedtem a legújabb verziót és tökéletesen működik, viszont egy gondom akadt vele. Mikor torrenteznék a Bitcomet programmal, vagy bármi mással, a WAN portot letiltja.
Azt írja nekem a Bitcomet hogy a tűzfal blokkolja, kikapcsolom Comodó tűzfalát rögtön zöldre vált a WAN port és addig nincs is gond míg vissza nem kapcsolom, akkor újra sárgára vált hogy a tűzfal blokkolja. Hogyan tudom engedélyezni a WAn portot a torrent számára a Comodóban?
-
tszabek
csendes tag
Arki-a tűzfal kikapcsolását követően azonnal megy a net a defense+ kikapcsolása nem számít neki!
-
pethYeti
addikt
Ha valamit homokozóba futtatok az mivel jár? Pl egy MSN-t vagy Opera-t futtatok benne, akkor a letöltött adatok nem lesznek elérhetőek vagy pontosan mit jelent?
És ha egy telepítést rajta keresztül telepítek mivel több/kevesebb?
-
Arki
tag
válasz
tszabek #3233 üzenetére
Egy lánynak meg tudtam oldani a notiján, ezért nálad is mennie kell
.
Na, a probléma vele szerintem az, hogy a web'n'walk nem csak saját mappába telepít, hanem máshova is (én a rendszer mappára tippelnék avagy web'n'walk almappákra /sajna most nem tudom megnézni nála/).
1. tűzfal funkció kikapcs.: megy? Ha nem, akkor Defense+ házirendeknél van tiltás;
2. defense+ kikapcs., tűzfal vissza: megy? Ha nem, akkor hálózati szabályoknál van probléma. -
tszabek
csendes tag
Kétlem hogy meg fogjuk tudni oldani!
-
tszabek
csendes tag
Blattida,mindent úgy csináltam ahogy írtad,de sajnos a helyzet nem változott!
-
tszabek
csendes tag
Ha jól látom a web n walk manager program be van helyezve a saját biztonságos közé a drivert meg nem nagyon vágom hogyan kell!
-
tszabek
csendes tag
Még valami, nem azonosított hálózatként jelzi.
-
tszabek
csendes tag
Sajnos hibaüzenet nincs és kapcsolódva állapotot jelez,ha kikapcsolom a tüzfalat és a Windows tüzfalát bekapcsolom ,azonnal működik!
-
tszabek
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.Valamiért az internet stick nem akar kapcsolódni a netre!
Sajnos tanácstalan vagyok. Légyszi segítsetek nekem ebben. Előre is köszi. -
blattida
nagyúr
válasz
jorden06 #3220 üzenetére
Akkor valószínűleg nálad a frissítések után dolgozik egy kicsit többet, sajnos ez előfordul...
joci
Nálam aktív a sandbox, a legutóbbi frissítés óta néhány sandbox-ot érintő probléma is megszűnt .Érdemes használni, mert az ismeretlen alkalmazásokat ott futtatja a cis és ez sokszor nagyon hasznos tud lenni.
-
jorden06
senior tag
Hali!
Nem tudja valaki, hogy miért ugrik fel esetenként a CIS processzor-terhelése 30-40%-ra? Teljesen véletlenszerűen csinálja, néha ha dolgozok a gépen, olykor mikor ilde megy. Ilyenkor mit vizsgál?
-
joci761
tag
http://sashland.de/portal/2010/06/12/der-grose-sl-portal-malware-test-2010/#more-5315
-
wiggen123
senior tag
Olyanom van, hogy miközben filmet nézek MPC-HC-val néha kidob egész képernyős módból. Kiírja a státusz sorában, hogy: Focus lost, by Comodo firewall updater.
Be lehet valahogy állítani a comodo updaterét, hogy ne basztasson semmit, csak szépen a háttérben tegye a dolgát?
-
kp78
addikt
Az mit jelent, ha egy program homokozóban fut?
Amúgy jó ez a végre magyar kezelőfelület -
vv5204
senior tag
Van már 6 milliós lista?
mob_zzz
Toljad neki a Láthatatlan portok varázslójánál a középső opciót! -
bygi
csendes tag
A 3.14-es a comodo honlapját dobta be, nem frissült az. Most kíváncsi leszek, erről átáll-e majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Formula-1 humoros
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- Azonnali fotós kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Prohardver app (nem hivatalos)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest