- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HP notebook topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wilburwalsh
tag
-
wilburwalsh
tag
válasz
Rozsomaci #6678 üzenetére
A helyedben:
- Leszedném az Avast régi verzióját.
- Telepíteném a Comodo FW-t optimális beállításokkal.
- Kikapcsolnám a Comodo Defense+-át.
- Felraknám a frissebb Avastot.
- Az Avast kivételei közé tenném a Comodo mappáját.
- Kikapcsolnám az Avast sandboxát.
- Visszakapcsolnám a Comodo Defense+-át.
- A Comodo kivételei közé tenném az Avast mappáját. -
wilburwalsh
tag
Comodo Firewall 5 PC Mag Review. Neil bácsi elírta, mert a Comodo alapból a kimenő forgalmat engedélyezi, és a bejövőt blokkolja a biztonságos alkalmazások számára. Az újabb verziókban lévő összes kimenőt engedélyező szabályt pedig lehet módosítani, és úgy beállítani a tűzfalat Egyedi házirend módra, hogy minden kimenő esetén kérdezzen. A Defense+ meg hatékonyabban blokkolt volna, ha Neil bácsi a megfelelő opciókat választotta volna a figyelmeztetéseknél. Bár azt ő maga is írta, hogy a Defense+ minden programra ,,ugrott"...
-
wilburwalsh
tag
A Kaszpitól is szivárogtattak már ki.
-
wilburwalsh
tag
-
wilburwalsh
tag
válasz
márNemKereső #6138 üzenetére
De a Windows meg a böngésződ a gépeden van, nem?
A netszolgáltató naplózza a forgalmad, a mobilszolgáltató meg évekig megőrzi a hívásokat, ez nem elég?
Ki lehet adni adatokat a közösségi oldalakon, csak ésszel. Pl. nem ajánlott beírni a lakcímet, telefonszámot...
-
wilburwalsh
tag
válasz
márNemKereső #6133 üzenetére
Mert, ugye, mit tudhat rólunk az internetszolgáltató és a mobilszolgáltató... Esetleg a Microsoft, a Google, a Mozilla, a Facebook és az iWiW...
-
wilburwalsh
tag
A uTorrentnél a Beállítások > Kapcsolatnál a bejövő porthoz írj be egy 40000-nél nagyobb, de 60000-nél kisebb portszámot. Az UPnP, a NAT-PMP és a Windows tűzfal elé tegyél pipát. A véletlenszerű porthoz ne.
A Comodo Firewallnál a Tűzfal > Hálózati biztonsági házirendek > Alkalmazás szabályoknál a uTorrent.exe-hez (C:\Program Files\uTorrent\uTorrent.exe) hozz létre 3 szabályt. Ezek fentről lefelé:
Mehet IP Kimenő Ettől: MAC Bármi Eddig: MAC Bármi Ahol a protokoll Bármi
Mehet TCP vagy UDP Bejövő Ettől: MAC Bármi Eddig: MAC Bármi Ahol Bármi a forrásport és A uTorrentben megadott bejövő port a célport
Tilt IP Bejövő Ettől: MAC Bármi Eddig: MAC Bármi Ahol a protokoll Bármi.Ha a Tűzfal > Láthatatlan portok varázslónál nem az Értesítés bejövő kapcsolódáskort választottad, akkor elképzelhető, hogy a Globális szabályoknál is engedélyezned kell az uTorrent által használt porthoz való kapcsolódást. Ez esetben a Tűzfal > Hálózati biztonsági házirendek > Globális szabályoknál legfelülre hozz létre egy szabályt:
Mehet TCP vagy UDP Bejövő Ettől: MAC Bármi Eddig: MAC Bármi Ahol Bármi a forrásport és A uTorrentben megadott bejövő port a célport. -
wilburwalsh
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5481 üzenetére
Csak a másik két gép védve legyen attól az ,,atombunkertől"...
-
wilburwalsh
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5478 üzenetére
A sima fiók (limited account) alatt én a nem admin jogosultságú fiókot értem.
Az XP Home nem éppen ilyen környezetbe való...
-
wilburwalsh
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5475 üzenetére
Az önkormányzatnál gondolom sima fiókot használnak, bekapcsolt UAC-cal, IE8 (esetleg 9) böngészővel - védett móddal. Ha pedig még megy a Defense+ is, akkor minek a sandbox?
Én a Comodo sandboxát a 4-es verziónál leginkább a bugok miatt nem használtam, de az 5-ösben sincs rá szükségem, mert szerintem több hátrányom, bajom lenne belőle, mint előnyöm - de ez csak saját vélemény.
-
wilburwalsh
tag
Ha bekapcsolod a Win tűzfalát, a Comodót pedig ki, akkor bejönnek az oldalak?
-
-
wilburwalsh
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5467 üzenetére
Azért, hogy egy kártékony program ne tudja a böngésződön keresztül elnyomtatni az egész tintapatronod...
-
wilburwalsh
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5369 üzenetére
Én a cégnél használok Win 7-et, erre a homegroupos dologra nem is gondoltam. De a leírások alapján ahhoz tényleg kell az IPv6.
-
wilburwalsh
tag
Szerintem az IPv6-ra egyelőre még nincs szükség - mármint még nem terjedt el a használata. Vista és Win 7 alatt nyugodtan ki lehet kapcsolni, inaktívvá lehet tenni az IPv6-ot. Most XP-ről írok, de asszem így lehet megtenni ezt az újabb rendszereken:
A Vezérlőpultban menj a Hálózati és megosztási központhoz, majd válaszd az Adapter tulajdonságainak módosítását. Az adapterre jobb klikk - Tulajdonságok. Itt szedd ki a pipát a TCP/IPv6 elől.
A Comodóban pedig a Tűzfal > Tűzfal viselkedés beállításai > Általános beállításoknál az IPv6 szűrés engedélyezése elől vedd ki a pipát. -
wilburwalsh
tag
Ha a Comodo Defense+-át használod, akkor az szerintem hatékonyabb, mint az UAC (felhasználói fiókok felügyelete). Azaz nem hinném, hogy ha egy kártevő átjut a Comodo proaktív védelmén, akkor azt az UAC visszatartaná... Feltételezve persze, hogy a kártevő nem a felhasználó segítségével jutott át (leokézták a figyelmeztetést, amit nem kellett volna)...
De elvileg a több biztonsági lehetőség jobb, ha nem zavar nagyon az UAC, akkor ne kapcsold ki...
Egyébként leginkább akkor jöhet jól az UAC, ha a Defense+-t egyáltalán nem használod, vagy ha átmenetileg akarnád csak kikapcsolni, de utána elfelejtenéd újra bekapcsolni... -
wilburwalsh
tag
válasz
Rotor82 #5339 üzenetére
A Tűzfalat állítsd Egyedi házirend módra vagy Biztonságos módra (Tűzfal >Tűzfal viselkedés beállításai > Általános beállítások).
Egyedi házirend módnál a tűzfal mindent kérdezni fog.
Biztonságos módnál a megbízható dolgokat kiengedi, az ismeretlenekre rákérdez, és a bejövő kéréseknél is szól. Ha ezt a módot választod, akkor tegyél pipát a Szabályok létrehozása biztonságos alkalmazásokhoz elé, hogy a megalkotott szabályok látszódjanak majd a Hálózati biztonsági házirendnél.A Tűzfal > Láthatatlan portok varázslójánál válaszd a 2. lehetőséget (Értesítés bejövő kapcsolódáskor).
A Tűzfal > Hálózati biztonsági házirend > Alkalmazás szabályoknál tudod kézzel igen részletesen beállítani a programok kapcsolódási szabályait.
Pl. az svchost.exe-re duplán klikkelve add hozzá/ módosítsd így ezeket a szabályokat:
Mehet IP Kimenő Ettől: MAC Bármi Eddig: MAC Bármi Ahol a protokoll: Bármi
Mehet IP Bejövő Ettől: IP Be [ide az otthoni hálózatod zónáját / IPv4 címtartományát add meg] Eddig: MAC Bármi Ahol a protokoll: Bármi
Tilt IP Bejövő Ettől: MAC Bármi Eddig: MAC Bármi Ahol a protokoll: BármiHa nincs több géped / vagy nem akarsz fájl- és nyomtatómegosztást, akkor a középső szabály (a hálózati zónás) nem kell.
-
-
wilburwalsh
tag
Akkor pontosítok...
Ha valakinek csak 1 gépe van:
Windows rendszeralkalmazás (SYSTEM):
Mehet ki általánosan.
Bejövő kapcsolatokat tiltani - az összeset.
Svchost.exe:
Mehet ki általánosan.
Bejövő kapcsolatokat tiltani - az összeset.Ha valakinek több gépe van, továbbá fájl- és nyomtatómegosztást szeretne:
Windows rendszeralkalmazás (SYSTEM):
Mehet ki általánosan.
Bejövő kapcsolatokat engedélyezni - a helyi hálózatunkból.
Bejövő kapcsolatokat tiltani - az összeset.
Svchost.exe:
Mehet ki általánosan.
Bejövő kapcsolatokat engedélyezni - a helyi hálózatunkból.
Bejövő kapcsolatokat tiltani - az összeset.A létrehozott szabályok ilyen sorrendben szerepeljenek a Hálózati biztonsági házirendben, mert a Comodo a szabályokat felülről lefelé értékeli ki.
Ilyen alkalmazásszabályok létrehozása mellett nyugodtan lehet választani a Láthatatlan portok varázslójánál a 2. opciót - Értesítés bejövő kapcsolódáskor. Viszont, ha egy program bejövő kapcsolatot akar fogadni, akkor gondoljuk jól meg, hogy az tényleg szükséges-e neki. (Esetleg teszteljük le úgy, hogy blokkoljuk a bejövő kéréseket, és csak akkor engedélyezzük azokat, ha így nem működne rendesen az alkalmazás).
-
wilburwalsh
tag
Ha nincs több géped, vagy az internet kapcsolatod router segítségével osztod meg, akkor a Tűzfal viselkedési beállításainál, a Riasztási beállításoknál vedd ki a pipát az Ez a számítógép egy internetes átjáró elől. Az Általános beállításoknál a Riasztás képernyőn tartását érdemes megnövelni pl. 900 másodpercre, a tűzfalnál és a Defense+-nál is.
-
wilburwalsh
tag
válasz
Visormail #5311 üzenetére
Az svchost.exe felelős a DNS-ért (gépnév - IP cím feloldása) és a DHCP-ért (automatikusan kap a géped IP címet, ha nincs egy fixen beállítva). Le lehetne korlátozni kimenőként is port szinten, de én általánosan ki szoktam engedni. A bejövő kapcsolatokat viszont tiltsd neki.
-
wilburwalsh
tag
válasz
wilburwalsh #5294 üzenetére
C:\Users\All Users\AppData
e helyett próbáld inkább ezt:
C:\ProgramDataElvileg mindkettő ugyanoda mutat, de az előbbivel lehetnek jogosultsági problémák.
-
wilburwalsh
tag
Volt itt jó néhány érdekes bejegyzés... Az ezekhez hasonlóakat:
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\NtWqIVLZEWZU (Trojan.FakeAlert) -> No action taken. szerintem törölheted a registryből.
De ha biztosra akarsz menni, akkor inkább vmi Malwarebytes'-os support fórumra is tedd be ezt a listát. -
wilburwalsh
tag
válasz
Krystal_s #5292 üzenetére
A kép alapján az explorer, az xnview és a mbam is a cmdagent.exe memóriájához akart hozzáférni. Azt nem tudom, hogy ezek miért történtek, de a Comodo önvédelme blokkolta és blokkolni is fogja az ezekhez hasonló próbálkozásokat.
Esetleg megkísérelheted ismét leszedni a Comodót, simán a Vezérlőpultból a Programok telepítése és törlésénél. Utána pedig manuálisan takaríts ki.
XP alatt töröld ezekből a mappákból, ami a CIS-sel kapcsolatos (a Sajátgépben állítsd be, hogy mutassa a rejtett fájlokat és mappákat):
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Comodo
C:\Documents and Settings\Felhasznaloneved\Application Data\Comodo
C:\Program Files\Common Files\Comodo
C:\Program Files\ComodoWin 7 alatt nem tudom fejből, de kb. ilyesmi lehet:
C:\Users\All Users\AppData\Local\Comodo
C:\Users\All Users\AppData\LocalLow\Comodo
C:\Users\Felhasznaloneved\AppData\Local\Comodo
C:\Users\Felhasznaloneved\AppData\LocalLow\Comodo
C:\Program Files\Common Files\Comodo
C:\Program Files\ComodoHa nemcsak a CIS-t használod a Comodótól, hanem pl. a Dragont vagy más programot is, akkor ne töröld a teljes Comodo mappákat, hanem a bennük lévő, CIS-sel összefüggő almappákat távolítsd csak el!
A registryből is kellhet kézzel pucolni. A Start menüben válaszd a Futtatás...-t, majd írd be, hogy: regedit. (A Futtatást a Windows+R billentyűkombinációval is elő lehet csalogatni.) A Rendszerleíró-adatbázis szerkesztőben a Szerkesztésnél válaszd a Keresés...-t, majd keress rá a Comodo-ra. A CIS-sel kapcsolatos találatot a Delete gombbal tudod kitörölni. A következő találatra ugráshoz válaszd a Szerkesztésnél a Következő keresését.
Vagy másik megoldás, ami elég lehet, de nem olyan alapos, mint az előző:
HKEY_CURRENT_USER\Software
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software
HKEY_USERS\Mindegyik\Software
Ezeken belül nézd meg a Comodót (ComodoGroup) és töröld a CIS-sel kapcsolatos dolgokat. Ha más Comodo programot is használsz, akkor itt is figyelmesen távolítsd el a cuccokat! -
wilburwalsh
tag
Ismét töröld ki a Defense+ szabályokat. Utána a Defense+-nál add a Megbízható fájlokhoz a nyomtatóddal kapcsolatos mappát az almappákkal együtt (ez vmi ilyesmi mappa lehet: C:\Program Files\Epson). Majd a Defense+ beállításoknál A végrehajtás vezérlés beállításainál a Mellőzöttekhez is add hozzá ugyanezt a mappát.
-
wilburwalsh
tag
Ez az én receptem a Tűzfal és a Defense+ beállításairól: általános beállítások
-
wilburwalsh
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5145 üzenetére
És a Windows miként látja a mobilnetes kütyüt? Ipconfigban megjelenik az IP-je?
-
wilburwalsh
tag
válasz
blattida #5133 üzenetére
Akkor lehet, hogy félreértek vmit. Én úgy gondoltam, hogy biztonságos módban a digitálisan aláírt (és a Comodo szerint biztonságos) állományoknál van, amit a Defense+ alapból engedélyez, és a szabályok létrehozásának kipipálása pedig csak annyit tesz, hogy az így engedélyezett dolgokra vonatkozó szabályok meg is jelennek a számítógép biztonsági házirendnél.
-
wilburwalsh
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5125 üzenetére
Hát, vannak ilyen érdekesen tesztelő emberkék. Egy másik példa
-
wilburwalsh
tag
Vki töredezett IP adatfolyammal próbálta megtámadni a géped, amit az FSIS szépen kivédett. A Comodo tűzfala különben alapból elhárítja az ilyen próbálkozásokat.
sz.j: Én az IE8 helyett inkább másik böngészőt használnék, ha lehet. A Firefox és a Comodo Dragon is gyorsabb, biztonságosabb nála.
Fire/SOUL/CD: A Comodónak nincs külön webvédelmi modulja, mint a KIS-nek. A Comodónál max. a Secure DNS tiltja le a kártékony oldalakat, ha vki beállította azt. Én vírusirtóknál az AV Comparatives tesztjeit tartom mérvadónak, de természetesen figyelembe veszem a PC-s magazinok (külföldi, online is) leírásait, a saját tapasztalataimat, a kompatibilitási problémákat és az esetleges költségeket is. Ezért vírusirtóként az Avira Free-t használom, ami jól kijön a Comodo Defense+-ával is. Külön webvédelme ennek sincs; a kétes linkeket inkább kerülöm, esetleg leellenőriztetem a Norton Safe Webbel és az AVG Threat Labs-szel. Emellett felrakok még kémprogramirtót is, és megvan az ingyenes biztonsági csomagom.
A PC Mag egyébként írt egy jó cikket a Comodo Antivirus 5.0-ról.
-
wilburwalsh
tag
válasz
FREE TIBET #4961 üzenetére
Nálam is ez a helyzet (a rendszerem Win XP SP3-mal).
-
wilburwalsh
tag
A CIS folyamatai elég jó önvédelemmel rendelkeznek, a Win feladatkezelőből sem hagyják kilövetni magukat, és az Avira vírusirtónak is megtiltják a hozzájuk férkőzést.
A tisztán felrakott CIS 5.3 - amit úgy állítottam be, ahogy szoktam - most elbukja az Impersonation: Coat-ot, és így ,,csak" 330-at ér el a 340-ből. Nem értem, miért.
Jó, hogy Comodoék csináltak új témákat is a progihoz, bár nekem az alapértelmezett tetszik a legjobban.
Egyébként boldog és sikeres 2011-es évet kívánok mindenkinek!
-
wilburwalsh
tag
A CLT.zip a Comodo szervereiről töltődik le, úgyhogy valószínűleg megbízható teszter.
Az Avira Free nálam nem jelez rá.
A Proactive és a Firewall Security közt úgy látom az a különbség, hogy a Proactive bekapcsolja a homokozót (sandbox), és figyeli a képernyőhöz ill. a billentyűzethez való hozzáférést is.
Én egyébként a Firewall konfigot használom, homokozó nélkül, a tűzfalat egyedi házirenden, a Defense+-t biztonságosan, és így 340-et ér el a progi.
Valaki kérdezte, hogy mi a különbség az ingyenes és a fizetős CIS között. Szerintem csak az, hogy a fizetőshöz van élő támogatás (távsegítség, chat a GeekBuddyval) és titkosítja a vezeték nélküli adatforgalmat (WiFi Security). Utóbbi alapból titkosítatlan WiFi-s hálózatoknál jöhet jól (pl. kávézóban, nyilvános helyeken), otthon elég, ha jól beállítjuk a routerünket (WPA2 titkosításra).
-
wilburwalsh
tag
Tiszta telepítést szerintem csak nagyobb verzióváltás esetén érdemes végrehajtani, pl. 4-esről 5-ösre. A Comodo egyébként elvileg nagyobb verzióváltásra is képes a belső frissítőn keresztül, de a tuti konfigurálás érdekében én ilyenkor inkább leszedem, eltakarítom a régit, és simán felrakom az újat.
Ahogy Blattida is írta, az új változat már reagál a rejtett folyamatokra, mappákra (a rootkit keresője miatt), ezeket kezeljétek figyelmesen.
Különben, ha valami folyamatról kérdez a Defense+, és nem tudjátok, hogy mi az, akkor itt érdemes körülnézni: [ProcessLibrary.com]
-
wilburwalsh
tag
Igen, csökkenni fog a pop-upok száma, false positive-ok lesznek helyettük...
A viccet félretéve szerintem sem akkora világújdonság a DACS, hogy hanyatt dobjam magam tőle. De remélem, hogy azért majd hasznos lehet a későbbiekben, és stabilan fog működni.
Addig meg jó nekem a Virustotal vagy a Jotti...És kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
-
wilburwalsh
tag
válasz
Inv1sus #4722 üzenetére
A systemes fogós kérdés. A Comodo fórumából sem derül ki számomra 100%-ig, hogy mit takar pontosan a System bejegyzés. Az biztos, hogy a fájl- és nyomtatómegosztásban fontos szerepe van (137-139 portok NetBIOS, 445-ös port windowsos megosztás...). Egyes hozzászólások szerint köze lehet még az UPnP és az SSDP szolgáltatásokhoz is, sőt volt, aki a VPN-nel és még mással is kapcsolatba hozta. Mivel a Windows rendszer legitim részét képezi, ezért inkább kiengedtem a netre, de a távoli hozzáférést nem kell, és nem is ajánlott engedélyezni neki, így a bejövő kéréseket teljesen letiltottam.
Az svchost.exe is sok mindent csinál (névfeloldás - DNS, adott esetben IP címkérés - DHCP...). Ez is a rendszer legitim része, ezt is kiengedtem, de a bejövő kapcsolódásokat itt is letiltottam.
Normális, legális alkalmazások esetén a kimenő kapcsolat általában nem veszélyes, csak akkor, ha az adott program megfertőződik. De elvileg ez ellen véd a Defense+ meg a vírusirtó is.
A távoli eléréssel, a bejövő kapcsolatok fogadásával kell sokkal óvatosabbnak lenni, csak akkor engedélyezni, ha muszáj.
Sok tűzfalprogram alapból engedi a kimenő csatlakozásokat (van, ami nem csak biztonságos programok esetén), és csupán a bejövő kéréseket figyeli. A hardveres tűzfal (router) is csak a bejövőket szűri. A kimenő kapcsolatok felügyelete azonban adhat plusz biztonságot, ezért nem is engedek ki mindent. A System és az svchost.exe viszont a Windows gyökeres részei, ezért azokat nem korlátoztam jobban le, hanem kiengedtem.
Ha valaki nagyon szeretné, akkor megpróbálhatja úgy korlátozni a Systemet és az svchost.exe-t, hogy a CIS-sel huzamosabb ideig naplóztatja az összes kimenő kapcsolódási kísérletüket, és ezek alapján próbál szűkíteni a legszükségesebbekre (pl. portok alapján...). Én ennyire nem bonyolítottam a dolgokat, hanem csak a veszélyesebb részét, a bejövő kéréseket tiltottam le náluk.
Az igazi biztonság meg persze az, ha a gépünk fizikailag egyáltalán nem csatlakozik az internethez. De akkor pl. hogyan fórumozzunk?
-
wilburwalsh
tag
válasz
Inv1sus #4716 üzenetére
Sziasztok!
A fórumot régebben is olvasgattam, most már hozzá is szólok.
A CIS 4-es és 5-ös verzióját is felraktam már több gépre. Nálam a CLT-n 340 pontot szoktak elérni.
Telepítésnél az optimumos beállítást választottam. A vírusirtóját nem tettem fel - Avira Free-t használok helyette. A tűzfalat egyéni házirendre, a Defense+-t biztonságosra állítottam. A riasztások mutatását 900 mp-re növeltem. A tűzfalnál a speciális beállításoknál csak a töredezett IP adatfolyam tiltása előtt van pipa. A homokozót nem használom, nem kapcsoltam be.
A láthatatlan portok varázslójánál általában a 2. opciót szoktam kiválasztani (Értesítés bejövő kapcsolódáskor...). Aki torrentezik vagy használ vmilyen messengert, annak szerintem ez a beállítás a legkézenfekvőbb.
Akinek több gépe van otthon, és fájl- és nyomtatómegosztást is szeretne, annak az 1. lehetőség az ideális.
Akinek pedig a fentiek közül egyikre sincs szüksége, az minden bejövő kapcsolódási kísérletet tilthat a 3. opcióval.Az alapelvem az, hogy bejövő kapcsolatot csak annak a programnak engedélyezek, aminek tényleg kell. Azonban kimenni sem hagyok mindent.
A Systemnek (Rendszernek) és az svchost.exe-nek NEM kell engedélyezni a bejövő csatlakozásokat, csak akkor, ha fájl- és nyomtatómegosztást szeretnénk a helyi hálózatunkon! És akkor is csak a saját hálózatunkból engedjük nekik a bejövő kapcsolatot, ne az egész internetről! Viszont kimenni teljesen engedem őket. Nálam nem szakadozik a net.
Bejövő csatlakozást engedélyezek a torrentkliensnek (nem UPnP-vel, hanem fix porton). Három szabályt szoktam alkotni: a klienst teljesen kiengedem, engedélyezem a bejövő kapcsolatokat az adott porton, majd az összes bejövő csatlakozást letiltom. Így aktívan tudok torrentezni.
Ha a messengerek minden funkcióját szeretném használni, akkor azoknak is engedélyezem a bejövő kapcsolatokat. (A sima szöveges chat pl. Yahoo! messenger esetén működik csak kimenő csatlakozással is. A webkamerás nem biztos.)
Némelyik játéknál is jelezhet a CIS a bejövő kapcsolat miatt, de érdemes kipróbálni, hogy működnek-e nélküle, és ha igen, akkor ne engedélyezzük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- PlayStation 5
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest