- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- 3DMark Vantage eredmények
- Teclast Tablet Topic
- Everest / AIDA64 topik
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
W666W
tag
válasz
blattida #2489 üzenetére
Nos..Megtörtént a próba és örömmel jelenthetem, hogy ezt a hibát úgy néz ki orvosolták, ugyanis megmaradnak a tálcaikonok mind a hangkártyáé, mind a logitech-é..egy piros pont a Comodoéknak..Viszont most meg iszonyat lassan áll fel a hálozatom...
Eddig kellett az egész rendszernek hálozatostól mindenestöl 30 mp most nef csak az míg a hálozat sárga felkiátójelröl átvált ott eltelik majd 20 mp.....azt ez a mostani build óta van....Azt hiszem lassan megint visszakerül a router azt itt meg marad az antivirus defense + kettös mint eddig..
-
W666W
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2497 üzenetére
ÉN próbáltam már úgy is hogy Firewall defense + biztonságos módban úgy is 150 pontom lett próbáltam a konfigot proaktívra váltani ugy is 150 lett a leak test aztán már konfiguráltam a portokat is láthatatlan varázslóval akkor minden portom láthatatlan volt a net felöl de a leak test akkor is 150 lett..Ugyhogy Én ezek után nagy ívben belesz..rok a leak testbe állígassa az akinek nincs jobb dolga...
-
Hali!
Matthewus #2472 ; Arki #2479
Először is bocsesz, hogy nem válaszoltam korábban, de tegnap este óta nem volt netem, pár órája jött vissza, de még nem az igazi most sem. (Napközben 1x 10 percre visszajött, de akkor csak egy fontosabb HSZ-re tudtam válaszolni, aztán megint elment...)
Szóval felpakoltam W7 x64 alá ezt a ma megjelent buildet, megszűnt a korábbi jelenség, nem észlel behatolást 2 másodpercenként, konkrétan nullán van...
korábban és most /jelenleg is engedélyezve van az IPv6, szóval olybá tűnik, hogy javították ezt a "hibát"Llew
A tűzfalat és a Defense+-t is egyaránt Biztonságos mód-ra kellene állítani, ha meg ott van, akkor passzolom, hogy miért lett ennyire rossz eredmény.
(Nem maradt le egy nulla amúgy? Mondjuk úgy is gyenge, de 20 pont az durva...)
Fire.
-
Llew
senior tag
Az rendben van, ha felteszem és elindítom a utorrentet és a CIS meg se nyikkan? Azt, hogy eddig semmit nem kérdezett azt betudtam annak, hogy a tanuló időszakban kiokosította magát. Ez viszont tök új program, amit eddig nem látott. Valamit csak kéne kérdeznie. Leszedtem és lefuttatam a leak tesztet.. Van komoly 20 ponto, ami nemsokkal több a semminél. hogy a nyavalyában kéne beállítanom, hogy ne csak dísznek legyen fent?
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #2493 üzenetére
Legalábbis egyenlőre. Nem akarok ünneprontó lenni, én is várom a 4.1-et,
ha viszont kijön, akkor (nem biztos) lehet a Sandbox-al, CIMÁ-val, BB-vel
is vergődni fogunk.(?)
Még az sem világos utóbbiak, hogy fognak egy egységes egészet képezni,
anélkül, hogy pop-up géppé válna a progi. -
Matthewus
őstag
Tényleg elég lassan jönnek a javítások, de inkább jöjjenek lassabban és legyenek jók, minthogy újabb hibákat okozzanak.
/Firefoxhoz is gyorsabb frissítéseket ígértek, de ugyanolyan tempóban jött az első frissítés a 3.6-hoz, mint előtte./ -
blattida
nagyúr
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #2491 üzenetére
Nos igen, azért azt én is elismerem, hogy nagy köszönet jár nekik,
amiért úttörő módon kapunk egy ingyen Internet Security-t, ami ráadásul
igen jó képességű.
Viszont szeretünk fanyalogni, ilyen a természetünk.Mintha a világ válság miatt kirúgták volna a fejlesztők 95%-át.
A program nem csak a Sandboxból áll. Ha felmegyünk a Comodo fórumára
és megnézzük a bug reportot hemzsegnek a bejegyzések, ilyen tempóban
sose lesznek kijavítva... -
blattida
nagyúr
Nem akarom túlzottan védeni őket, mert húzzák rendesen, de egy sandbox, az nem egy egyszerű program, működéséből fakadóan rengeteg problémát tud okozni, a comodo-sok meg nulláról kezdték építeni ezt a homokozót...
De inkább csúszott volna még a hivatalos kiadás, mert így szinte használhatatlan és haszontalan, olyan, mint a 10-es avira proaktív modulja...
-
vv5204
senior tag
Öhöm. 2 Ember foglalkozik a V4-el Comodóéknál? Vártunk vagy
1 hónapot és ennyi az össz amit kibírtak préselni magukból?
Bár nem egy dimenzió, az Operánál ennyi bug fix fél óra alatt meg van. -
W666W
tag
Észrevettem egy dolgot a CIS 4-nél és nem tudom eldönteni, hogy ez csak Nálam jeletkezik vagy másnál is volt már..szóval a problémám...
Ha kikapcsolom a Sandboxot akkor nem tölti be a tálcaikonokat pl a realtek hangártyámat a logitech setpointomat....De ha bekapcsolom akkor pedig betölti...a Sandboxban pedig nincsenek ezek a progik hogy csak ott fussanak...
Találkozott valaki ilyesmivel ?? -
W666W
tag
Version 4.0.138377.779 : 24 March, 2010
FIXED! Defense+ registry protection misses some keys in Classes root hive
FIXED! Cfp.exe crashes while showing realtime virus detection alerts under certain conditions
FIXED! Cfp.exe sometimes shows wrong sandboxed process notifications
FIXED! Sandboxed IE8 can not save bookmarks
FIXED! Some virtualized programs do not read/write registry keys properly
FIXED! Some sandboxed applications do not disappear in active process list
FIXED! CIS4 does not handle RDP session switching properly
FIXED! Firewall rules can not be deleted under certain conditionsHibajavítások történtek pár drab...
Defense + védelem hiányzik egy registry kulcsot osztályba root kaptár
Cfp.exe összeomlik, megmutatva ugyanakkor a valós idejű riasztások víruskimutatással bizonyos feltételek mellett
Cfp.exe néha azt mutatja, rossz sandboxed folyamat bejelentés
Sandboxed IE8 nem lehet menteni könyvjelzők
Egyes programok nem virtualizált írási / olvasási kulcsokat megfelelően
Néhány sandboxed alkalmazások nem tűnnek el aktív folyamat lista
CIS4 nem kezeli megfelelően RDP session váltás
Tűzfal szabályokat nem lehet törölni, bizonyos feltételek mellettHeveny GOOGLE fordítás
-
W666W
tag
Hali a CIS éppen most frissítette a buildot .779-re a külsön még semmilyen infó, hogy mit javítottak..Gondolom estére azért kiderül
-
-
Arki
tag
válasz
#27441408 #2481 üzenetére
Hali! Ha konkrét esethez kapcsolódik a felvetésed, akkor a kérdés nem nevezhető relevánsnak a probléma tekintetében (hibás felismerés avagy sem, mivel már törölt helyről lenne törölve (onnan normális program egy sem fut). Szimpla fals találat pedig alapból nem töröl.
-
Arki
tag
válasz
Gorneck #2466 üzenetére
Hali! Tényleg előfordulhat - mint ahogy ezt több alkalommal is sikerült bizonyítania.. -, hogy fals találatról van szó, de én 100% bizonyosságig NEM adnám egyik listához sem (max. karantén). A kép látványából ítélve ezek Sony Vaio driver telepítők lehetnek, aminél - a Sony rootkit-es hírnevéből ítélve - még akár normális rootkit találattal is találkozhatsz: az meg nem lenne fals találat. Ha 100% bizonyosság nincs, akkor:
ad 1: megnézem CIMA (ez azért jobb, mert néha azt is látod, hogy mit csinálna) és/vagy virustotal.com segítségével (itt meg sok víruskergető is megnézi);
ad 2: leves (átnevezem - ekkor engedheted a hozzáférést a riasztásnál - a kiterjesztését /mert úgy nem tud majd futni).Milyen tipikus fals riasztásai vannak - azaz mi egyértelmű:
1. szimpla szűt telepítésen (nem warez) talál fájlt: pl. a szimpla messenger is gyanús;
2. service pack vagy egyéb javítások telepítése (megbízható forrásból): pl. az XP SP3 telepítőjénél több riasztást is beadott a vírusirtó, ezekkel nem kell foglalkozni. -
Arki
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2471 üzenetére
Az IPv6 protokoll mellőzésével is van ilyen gond? (mert a mellett ilyen előfordulhat, xp-nél pedig nem alap)
-
Arki
tag
Hali! A CIS4 alapból nem ír üziket, ehhez futtassátok le a Láthatatlan portok varázslót és 2. vagy 3. lehetőséggel dolgozzatok. Szintén feladat a Hálózati biztonsági házirenden belül egy-egy szabálynál a szabályok érvényesülésekor a Tűzfal naplózás érvényesülésnél opció bekapcsolása.
Az Elődefiniált tűzfal hárirendeknél is beállítható szabályonként, hogy kívántok-e naplózást (pipa) avagy nem (alap) - valamint bővíthetititek is a már meglévő szabályokat. -
SLYM
veterán
észrevettétek, hogy a 3-ban a tűzfal sokkal több behatolási kísérletet blokkolt mint a 4-ben? ez nagyon fura. pl volt olyan nap, hogy blokkolt 1000-et a 3, ma meg eddig egyet sem a 4. ez baj? miért lehetséges ez?
-
Matthewus
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2471 üzenetére
CIS 3-nál nekem is rengeteg támadást érzékelt Windows 7 alatt, mert nem támogatja a tűzfal az IPv6 protokollt, a négyessel is ugyanez lehet a helyzet. /Én kikapcsoltam a Windowsban a IPv6 protokollt./
-
válasz
blattida #2470 üzenetére
Hali!
Azt tudom, hogy milyen tartományból érkezik a "támadás"(de nem az) csak XP alatt miért nem csinálja...
Na mindegy, igazából a puding próbája az evés alapon, ha valamikor lesz kedvem, akkor feldobom ezt a ma letöltött változatot x64 alá, lehet hogy időközben történt változás ez ügyben is...
Amúgy XP alatt Avira 10 + CIS 4 Fal az egy igazán király párost alkot...
Fire.
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #2469 üzenetére
A naplóban ellenőrizni tudod, mely folyamat vagy összetevő tevékenységét blokkolta, a kérdéses alkalmazást lehet jelenteni nekik, mint legális folyamatot, ha biztos vagy benne...
-
-
blattida
nagyúr
válasz
Gorneck #2466 üzenetére
Igen, ezek valóban hasonlóak,de azokat nem heurisztikával ismeri föl, ráadásul a rendszer visszaállítás fájljai közül mindig ilyesmi néven azonosít heurisztikusan kártevőket a cis...
Fire
Ha router mögött csücsöl a delikvens, akkor bizony néha ezt csinálja a 4-es, nálam ez a helyzet de nem jelez támadásokat a drága... -
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2465 üzenetére
Fura nekem még sose szólt.
-
Gorneck
legenda
válasz
blattida #2461 üzenetére
Mert egy vírus csomag ilyen nevű fileokból állt és ott az avast karanténjából lett kimásolva...ezé volt fura nekem és ezé kérdeztem...de akkor csak véletlen egybeesés...
-
Hali!
A CIS 4 tűzfalában már kiküszöbölték, hogy 2 másodpercenként érzékeljen(nálam legalábbis) támadást?
A 3-as nem csinál ilyet...
Fire.
-
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #2462 üzenetére
Igen, a webes alapú online telepítő végleges.
A teljes telepítő csak átmenetileg elérhető, mert az online verzióval sokaknak gondjuk van...
Ariadné
-
Hali!
Ez a 2-3 megás CIS 4.x telepítő végleges megoldás marad? Nekem még megvan a ~40 megás telepítő, ez akkor mehet a levesbe?
Meg hogy hogy a gyári oldalról a 40 megás is leszedhető? (x86 x64 egyaránt)
Kezdem elveszteni a fonalat...Fire.
-
-
blattida
nagyúr
válasz
#27441408 #2451 üzenetére
Nem, nyugodtan eltávolíthatod.
SLYM
Azok csak az alapértelmezett értékek, azokat bátran lehet módosítani, de a legnagyobb fájlméretet még lejjebb is veheted, mert majdhogy' nem fölösleges ekkora fájlokat ellenőrizni, hisz minél nagyobb számot adsz meg, annál több fájlt vizsgál meg, ergo, tovább tart az ellenőrzés és a géped is lassítja. -
Matthewus
őstag
Azért baj neked ha fals riasztást kapsz, mert bejelezhet olyan fájlra is, ami nem fertőzött, és nem lenne jó, ha kitörölnéd. Fals riasztást kaphatsz közepes heurisztikán is, de jóval kisebb az esélye és ilyen beállítás mellett is jó védelmet nyújt.
Ellenőrizendő legnagyobb fájlt én meghagytam alapbeállításon.
A Proactive konfigot az EGYÉB/Konfigurációm kezelése menüpont alatt a Proactive Security-t kell aktiválni. /Ha jól emlékszem, ha ezt megcsinálod akkor minden eddigi beállításod elveszik, de ebbe nem vagyok biztos./
A 4-s verzió alatt egyelőre még jobb kikapcsolni a Sandboxot. -
SLYM
veterán
az első hozzászólásban írjátok, hogy ha magasra állítom a heurisztikát akkor sok fals riasztást kapok. ezekkel van valami gond? úgy értem miért baj az nekem ha kapok fals riasztást? árthat ez valamilyen programnak, vagy valaminek valamit?
illetve ennél a résznél láttam, hogy van ilyen, hogy ellenőrizendő legnagyobb file 20 MB és hogy a vizsgálati időkorlát 60 mp. ezeket érdemes állítgatni? (1024 MB felett kiírja, hogy ezzel lehet baj)
aztán az első postban találtam egy ilyen részt is: "Ha teljes védelmet szeretnénk, akkor érdemes a konfigurációt Internet Security-ről Proactive-ra állítani, de készüljetek föl, mert rengeteget fog kérdezni ebben a beállításban a CIS!" ezt hol tudom beállítani?
igazából az a célom, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen a rendszer. ezért érdeklődök a beállítások után. köszi a válaszokat
-
törölt tag
blattida
van fenn nekem valami live support bigyó az uninstalálhatom ? Nem törli vele együtt a tűzfalat ?
-
SLYM
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #2449 üzenetére
áá megvan. nem állítottam be, hogy magyar legyen az optionsba, vagy settingsbe. kösz a segítséget
-
törölt tag
válasz
blattida #2442 üzenetére
Már nem tom mit talált töröltem karanténból őket.
Defens is meg a tűzfal is biztonságos módba van a vírusírtó meg valósba,.
Ha sandbox azt a támogatás izét jelenti az ki van kapcsolva már a setup-nál kivettem belőle. Ha nem az akkor mond meg kérlek mi az
szóval összegezve: biztonságos a CIS 4 és a vírusírtóba még úgy is lehet bízni hogy az ember néha rázósabb oldalra megy ?
köszi a segítséget.
ebbe benne volt a magyar nyelv.
-
blattida
nagyúr
válasz
#27441408 #2440 üzenetére
Stabilnak stabil és biztonságos, de a sandbox-ot érdemes kikapcsolni.
Az állítólagos trójaiakat hol találta az a2? És konkrétan miket?Ha az av nem ismeri őket, akkor hozzáféréskor sem fog szólni, viszont a defense+ és a tűzfal jelez, ha aktivizálódnának és szeretnének valamit végrehajtani a számítógépen.
Ehhez mondjuk az is kell, hogy legalább biztonságos módban fusson a d+ és a tűzfal is...
Az a2 gyakran produkál fp-ket...
-
törölt tag
Feltettem a 4-est Stabil biztonságos ?
3-as CIS vírusírtója mellett elkamillázott 2 trójai (a-squared szerint) ezt mire véljem ? Nem aktiválódtak és a CIS nem ugrott ?
most a 4-est ismét kompletten tettem fel bízhatok a vírusvédelmébe ?
-
törölt tag
Köszi a válaszokat, továbbítottam Neki Gtalkon
-
Tosee
őstag
Bocs, már fáradt voltam az esete!
A 2. pontnál itt hozzáadtad az (Tűzfal -> Speciális -> Predefiniált tűzfal házirendek -> hozzáad) utorrent-et!
Akkor ugyan itt a hozzáad gomb alatt található szerkesztés gombbal kellene a szabályokat felvenni! Ha rákattintottál a szerkesztésre előjön ez az ablak amit feltöltöttem, majd a pirosan bekarikázott Hozzáad... gombra kell kattintani és beállítani a szabályokat (egyesével)! -
törölt tag
Szomszédom BitDefenderről váltott Comodo Internet Security 4-re. Előbb a 3-ast használta, de most a négyest már. Két gépen is kipróbálta, megvan vele elégedve, de érezhetően lassabban töltődik be a Windows, mint a Defenderrel. A netezést viszont kevésbé fogja. Mi okozhatja ? Kb 1 perc kell neki a tálca megjelenésétől számítva, hogy a gép használható legyen.
-
Tosee
őstag
Elnézést, valóban elírtam a második lépést!
Amit feltöltöttél képek közül a másodikon kell felvenni a szabályokat!
"Hozzáad..."
Tehát ennek úgy kéne kinézni ahogy a 2. képen feltöltötted, csak a szabályoknak is ott kell lenniük, és teljes lenne a kép!De nem a 2. pontot írtam el, hanem a 3-at! Tehát nem kell keresgélni, csak amit hozzáadtál azt szerkeszteni!
-
Tosee
őstag
Akkor leírom magyarul!
1. Tűzfal -> Speciális -> Támadás érzékelés beállítása -> általános fül
Vedd ki a pipát a "Protokollanalízis" elől!2. Tűzfal -> Speciális -> Predefiniált tűzfal házirendek -> hozzáad
utorrent3. Tűzfal -> Speciális -> Hálózati biztonsági házirend
Válaszd ki a listából az utorrentet, majd szerkeszt... Ezeket a szabályokat hozd létre:
Első szabály:
Művelet: Mehet
Protokoll: TCP vagy UDP
Irány: Bejövő
Leírás: Rule for incoming TCP and UDP connections
Forrás cím: bármi
Cél cím: bármi
Forrás port: 1025-65535
Cél port: utorrent által használt portMásodik szabály:
Protokoll: TCP
Irány: Kimenő
Leírás: Rule for outgoing TCP connections
Forrás cím: bármi
Cél cím: bármi
Cél port: 1025-65535Harmadik szabály:
Protokoll: UDP
Leírás: Rule for outgoing UDP connections
Forrás cím: Bármi
Cél cím: Bármi
Forrás port: utorrent által használt port
Cél port: 1025-65535Negyedik szabály:
Művelet: Kérdés
Protokoll: TCP
Leírás: Rule for HTTP requests
Cél port: 80
Tűzfal naplózás érvényesülésnél elé pipa!Ötödik szabály:
Művelet: Tilt
Protokoll: IP
Irány: Kimenő/bejövő
Leírás: Block and Log All Unmatching Requests
IP részletek: Bármi
Tűzfal naplózás érvényesülésnél elé pipa!Indítsd el az utorrentet, majd egy felugró ablak jelenik meg a comodo részéről, és ott ki kell választani a listából az utorrentet! Be kell pipálni azt is, hogy megjegyezze a kérést!
Kicsit hosszúra sikerült...
-
Tosee
őstag
Azért nem frissített 4-es verzióra, mert jelenleg azt még csak tiszta telepítéssel lehet csak felrakni! Hamarosan adnak ki majd egy frissítést 3.14 hez, majd ha az települt utána frissíthető 4-esre!
Milyen nyelven használod a comodo-t? Mert ha angolul akkor csak a lépéseket kell követni!
szerk: azért 2,7 mb, mert ha elindítod a telepítőt, utána csatlakozik a szerverhez, majd onnan tölti le a szükséges fájlokat! Tehát internetkapcsolat szükséges a telepítéshez!
-
SLYM
veterán
köszi a linket. sajnos nem tudok rendesen angolul, le tudnád írni, hogy mit kell csinálnom? köszönöm
közben elolvastam az első hozzászólást és láttam, hogy írtátok, hogy a CIS 4 jobb mindenben mint a 3. nekem a 3.14 van fent és mindig automatikusan frissít a program. nem értem, hogy miért nem töltötte még le a 4-et
. ez is ingyenes? illetve ebben is van tűzfal és vírusírtó is? érdemes váltani szerintetek? ja és ami még fontos, hogy ahoz is van magyarítás?
[link] itt találtam meg a 4-et, de fura, hogy ez csak 2.7 mega. jó a link? tényleg ez a CIS 4?
-
SLYM
veterán
comodi IS-t használok és utorrentet. a problémám, hogy az utorrentel csak letölteni tudok, mert a feltöltést blokkolja a comodo IS tűzfala. az utorrent ki is írja ezt, azt írja, hogy nyitnom kell egy portot, hogy tudjanak hozzám csatlakozni a többiek. ezt hogy tudodm megcsinálni? illetve biztonságos ez? köszönöm
-
vante
aktív tag
A Windows alap dolgok (hálózatmegosztási, felderítés, otthoni csoport) mind system néven futnak majd ki vagy bejövetelkor a tűzfalon?
-
Arki
tag
válasz
Daywalkerke #2414 üzenetére
Még sajnos nem, de szerintem a szabályok importálására - azaz pontosabban v3->v4 konvertálására - megint nem gondolnak...
-
Daywalkerke
aktív tag
Lehet már tudni v.mit, hogy a CIS 3-nál mikor lesz az, hogy updatelni fog automatikusan a 4-es verzióra uninstal nélkül?
-
blattida
nagyúr
Frissített nyelvi csomag, apró változások, de még továbbiak várhatóak a comodo-sok részéről...
Letöltés -
vv5204
senior tag
Ugyan uTorrentet használok, de a beállítás szinte tök egyforma.
Tudtommal a lényeg annyi, hogy ha router mögött vagy akkor a NAT-ot és
az UPnP-t be kell kapcsolni a forward-olás miatt, ha pedig nincs routered,
akkor kikapcs mind a kettő. Nálam utóbbi eset áll fent és Comodo mellett
gyönyörűen lehet torrentezni.
A láthatatlan port varázslónál a középsőt jelöld be! -
Rico33
aktív tag
Köszönöm a választ Uraim
Újra beállitottam, átnéztem..egyelőre jónak tünik.
-
-
Matthewus
őstag
Üdv!
A Comodo fórumán található beállítással már én is jártam úgy, hogy nem ment, de ez csak egyszer vagy kétszer fordult elő régebben. Ha pontosan követed a leírtakat mennie kell.
Csináld újra a szabályokat, lehet, hogy csak valamit rosszul állítottál be.
Ha végképp nem menne, akkor próbáld meg az utorrent fórumán található leírás alapján beállítani: [link] 11. hozzászólás -
Rico33
aktív tag
Sziasztok!
Előszöris egy nyelvtani hiba több helyen is: Fordulon élő támogatáshoz ( a legfrissebb nyelvi készlettel )
Másodsorban pediglen probléma a utorrenttel. A fórumon leirtak szerint bekonfigurálva a tűzfal, de a torrentkliens mégis hol aktiv, hol nem..kb 2 percenként sárga ill. zöld.
A láthatatlan port varázsló 2. opciója mint megoldás a javaslat, de ha kijelölöm, a "Következő" lehetőség gomb nem aktiv, nem választható.Hálás lennék valami ötletre...
-
Arki
tag
Elvileg a homokozós programokkal létrehozott dolgok java nem megtörtént lesz - pl. böngészővel lementeszt fájlt vagy tömörítővel kicsomagolsz egy fájlt (ilyenkor adott program futtatásáig/abból látod a fájlok meglétét, de más felület alól már nem). Azonban - szerintem beszélhetek mindannyiunk nevében
- homokozónak még számunkra is vannak furcsaságai és egyelőre sok problémát bug-nak (hiba) minősítünk, pedig az egy feature (/~képesség/ úgy emlékszem annó volt egy ilyen Microsoftos vicc is, "ez nem bug, ez egy feature").
Azért megpróbálom összegezni a lényegét:
* A homokozó a Defense+ része (ezt szerintem fontos felismerni, így a logikai összefüggések érthetőbbek lesznek később);
* A CIS számára ismeretlen szoftver - ami sajnos hiába volt ismert a v3.x verziókban.. -automatikusan homokozóba kerül (pl. WinRar, Nvu, stb.); valamint bármely szoftver, amit ismeretlen szoftver indított.
* Az automatikus homokozóba helyezés jelentése: korlátozott OS privilégiumokkal (ezt értheted úgy, hogy pl. nem Rendszergazda jogkörrel, hiába vagy Rendszergazda) defense plus jogkörrel fog futni, minek oka: károkozás lecsökkentése, ha ez egy kártevő (melyről nem tudja, tehát 0-napos kártevők ellen próbál védeni). Ez viszont nem jelenti azt, hogy a szoftver által létrehozott fájlok és registry kulcsok homokozóban lesznek tárolva.Szoftver beküldése Comodo elemzésre: minél előbb beküldésre került, annál előbb jelenhet meg, mint biztonságos fájl (avagy felismert kártevő). Ha a fájlt biztonságosnak jelölöd - avagy kéred, hogy ne fusson homokozóban -, akkor a Saját biztonságos fájlokhoz kerül. Ha mégis kívánnád, hogy rákérdezzen a Defense+, töröld innnen a fájlt.
Manuálisan homokozóba helyezhetsz fájlokat (Defense+|Homokozó|Program futtatás homokozóban): ehhez olvastam egy bejegyzést, miszerint - alapértelmezett beállítás mellett - itt már néhány fájl és kulcs homokozóban kerül lekezelésre. Ez szerintem csak a virtualizációk bekapcsolásától függ :].
Honnan tudod, hogy mi került homokozóba?
Erre már válaszoltunk fentebb:
1. Defense+ -> Defense+ események megtekintése.
2. (profiknak!) registryben a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Sandbox kulcs alatt láthatóak a fájlok nevei.
3. rendszer meghajtó gyökerében létrehozásra kerül egy 'Sandbox' rejtett mappa: ebben még a virtualizáció hatásai is láthatóak ;P.Alapvetően az automatikusan homokozóba került fájlok írhatnak a lemezre, de:
a) nem írhat fájlokba és registry kulcsokba;
b) nem szerezhet rendszergazdai jogokat;
c) használhat túl sok erőforrást;
d) nem figyelhet billentyűzetet vagy lophat képernyőt, állíthat be hook-ot, érhet el védett COM interfészt vagy érhet el nem homokozóban lévő alkalmazásokat a memóriában. -
Llew
senior tag
Felraktam a programot, két napig futott tanuló módba, most átkapcsoltam biztonságosba, meg tiszta pc módba. Most akkor elvileg tudja, hogy mit kell engedni-e, meg mit nem. Viszont egyáltalán nem kérdezett. Ez normális?
A sandboxszal van egy kis gondom. Kissé bele kavarodtam a működésébe. Belepakoltam minden internetre menő programot (böngésző, torrent, csevegőprogram). Viszont csak a böngészőn keresztül letöltött exe-ket rakta oda. A torrentes cuccoknak nem kéne oda kerülnie? A gondom az, hogy frissítettem az Adobe Flash Playert, és abból is oda kerültek valamik, de egy oldalt továbbra sem tudok megnézni. A nem használt explorerben megnyílik, de az nincs is a sandboxban. Most akkor az ottani cuccokat másoljam át a rendes helyükre, vagy mi a megoldás? Egyáltalán kell ez nekem? A torrentben be van állítva, hogy a letöltés végén a cuccokat ellenőrizze az avast, és a böngészővel lejött dolgokat is átfuttatom rajta mielőtt megnyitom. Szóval kéne nekem valami szájbarágós fejtágítás erről a homokozóról. -
Arki
tag
gyáh.. bocs. régiről frissítettem -.-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Synology NAS
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest