- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cane
őstag
Nem tudom miért de nem érem el a hivatalos comodo oldalt. A nortont és az a squared free , bit defender stb. vírusirtót sem, viszont minden más bejön. Beszopt@m valamit, vagy mi lehet ez...?
-
Möbiusz
tag
Sziasztok!
Már egyszer kérdeztem hasonlót a napokban, de nem pont ezt amit most fogok.
NOD mellé tenném fel a Comodo tűzfalat és a Defense+-t. Ez a Defense+ benne van a sima tűzfalban is ?Elég ha csak [link] azt töltöm le és telepítem vagy a CIS-t kell letöltenem és azt telepítenem az AV része nélkül, hogy legyen Defense+-om is?
Köszi a válaszokat előre is és elnézést kérek, ha nagyon tudatlan a kérdésem de nem vagyok valami túl gyakorlott felhasználó. -
Arki
tag
Első betöltésre mocsok lassan jön be oldal, rahedli portot használ (simán nézd meg a kapcsolatokat a tűzfalnál) és vannak hasonló hibái, mint a többi chrome alapú böngészőnek (pl. korábbi verziónál javascripttel sikerült tacsra vágnom úgy, hogy ez által képes voltam eltéríteni felhasználót - leginkább bármit csinálni vele). Néhány spéci oldalt nem tud jól kezelni (táblák szétesése, de ez rendkívül ritka és nem a nem HTML RFC-nek megfelelő szerkesztésnek köszönhető /torz hatást kelt, de nem biztonsági bibi és a felhasználók nagy része ilyet nem fog látni
/).
Biztonságosabb a többi ua. motoros böngészőnél és adatokat sem szeret küldözgetni anyucinak. A fejlesztő csapat pedig jelenleg nyomja ész nélkül a fejlesztést, pl. Windows Media Player problémát is megoldották, érdemes használgatni! Ha nem ezt használnám, akkor FF vagy O.
A kifejezetten MS-barát oldalakkal lehetnek apróbb - pl. navigálás nehézkesebb - funkcionális problémái(pl. hotmail.com, stb.). -
joci761
tag
Kicsit off, nem CIS téma..A Comodo Dragon mennyire jó most jelenleg? Értem azt megbizható, stabil?
-
blattida
nagyúr
-
-
L7wy
őstag
válasz
blattida #2883 üzenetére
Köszi
Értem... hát érdekesakkor ezek szerint ha megveszed a pro-t és egy vírus elcseszi a gépet akkor még van egy esély a supportra, és ha az se jön össze akkor bele kell nyugodni?
Mert szép és jó ez a vírusmentesség gari, csak ha már fizet valaki érte akkor mindkét esetben kéne vállalniuk ezt... -
blattida
nagyúr
Átalakulóban vannak az elnevezések.
Az ingyenes egyelőre free néven fut( ezt a nevet sokan nem szeretik), a fizetős verzió a pro, melyben mint láthattátok is, van wifi védelem és teljes technikai támogatás is, a complete pedig ezeken felül rendelkezik a "vírusmentesség garanciájával" és az online adatmentés lehetőségével.
-
L7wy
őstag
"Virus-Free Guarantee
If a PC that has Comodo Internet Security Complete installed becomes infected with a virus or malware and cannot be restored to working condition by our support team, we will cover the cost of repair by a Comodo certified service up to $500."
Meg ez is jól hangzik -
L7wy
őstag
Comodo Internet Security Complete ez mi? Miben különbözik a többitől?
-
vv5204
senior tag
válasz
Biga Csiga #2876 üzenetére
Igen, eztet mondom én is.
-
Möbiusz
tag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítő válaszokat.
-
Möbiusz
tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy a CIS-ből ha csak a tűzfalát és a Defense+-t rakom fel (AV részét nem) és mellé a nodot (vásárolt két éves liszenszes) akkor ezek mennek egymás mellett? Mármint a NOD és Defense+. Gondolom a Comodo tűzfalával nem lesz gondja a nodnak.
Köszi a válaszokat előre is mindenkitől.
-
Arki
tag
Szia! Ha jól gondolom, amikor DNS kliens szolgáltatás és hasonló üzik vannak, az Defense+ kérdés, a netre kiengedés pedig tűzfalas, tehát:
1. Defens+ szabálynál a progrram beállításánál a "DNS kliens szolgáltatás"-t Tilt-ra állítod.: Defense+|Speciális -> Számítógép biztonsági házirend -> keresd ki a programot, kattints a Szerkeszt... gombra -> Egyedi házirend alkalmazása -> Hozzáférési jogok
(2. tűzfalnál tilthatod.) -
-
fcc
aktív tag
válasz
blattida #2862 üzenetére
Működik az anélkül is, eddig is működött, csak most a 4-es comodoval megbolondult. Egy karbantartó progi. A dns/rpc kapcsolódást korábban nem kérte, így nem is kellett letiltanom. Csak a netre akart menni régebben, annak a tiltásával meg vígan működött. Mind1 akkor használom hálózat nélküli kapcsolatban.
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #2863 üzenetére
Folyamatban...válaszokat várok...
-
-
blattida
nagyúr
Ha a nélkül nem megy, hogy kapcsolódna a nethez, akkor miért nem akarod kiengedni?
Olyan nincs, hogy úgy engedem ki, hogy közben nem mehet ki...Ha egy olyan programról van szó, melynek működéséhez szüksége van netre, nem értem, hogy miért nem akarod kiengedni...
Sokat segítene, ha megmondanád, mely programról lenne szó...
-
joci761
tag
Blattida csak egy kérdés, hogy fog működni a Defense+ game módban?
-
blattida
nagyúr
Csak egy infó: lesz game mód is a cis-ben.
-
fcc
aktív tag
Hi!
Van egy progi aminek ha engedem a dns/rpc klienhez való hozzáférést, akkor kérdés nélkül kimegy a netre. Ha nem engedem akkor kérdez, hogy mehet e, de akkor meg nem müxik.
Valami ötlet, hogy kellene beállítani a tűzfalat, hogy működjön is, de ne kolbászoljon a netre? -
-
L7wy
őstag
4.1?
-
Hali!
Alakulok, de mára befejeztem, mert zúg az agyam már...Eddig eljutottam, ez itt kéremszépen a 4.1-es CIS, a 3-as köntösében(legalábbis részben). [link]
Fire.
-
ambipur
tag
Halihóóó Emberek!
A 4-es CIS működik-e valakinek Windows Server 2003 x64-en? Nekem újraindul az első vírusdefiníciós file updateoláskor. Mi lehet a gond?
-
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #2847 üzenetére
Mindkettőre átküldve.
Vacak a spamszűrőd... -
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #2845 üzenetére
A megadott freemail-es címedre még tegnap átküldtem...
De ha gondolod, ismét átküldhetem... -
-
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #2838 üzenetére
Volt, de már nem elérhető, ráadásul a négyessel sem lenne kompatibilis.
Viszont szétszedhető formátum, wtf, neked könnyedén szerkeszthető.
-
-
vante
aktív tag
válasz
blattida #2830 üzenetére
Nem tudom, CIS-hez is kellene valami egyszerűsítő. Mármint ok, hogy kiírja a kimenő program nevét, és elérését (kivéve amelyiknek nem
), de például egy Win7 tűzfalnál egyből átlátod, mert ott kiírja a programok és szolgáltatások pontos nevét. A CIS ilyet miért nem tud?
-
blattida
nagyúr
válasz
joci761 #2827 üzenetére
Teljesen más, mint a comodo,de nagyon hatékony és borzasztóan egyszerű használni. Nem ingyenes, nekem volt szerencsém legálisan kulcshoz jutni, pénz nélkül.
Viszont innen lehet majd május 6-án ,majdnem féláron (35 helyett 18,9 dollárért) kulcsot venni.
Annyit bőven megér. -
vante
aktív tag
Régen jártam erre, 4.1-et nem kérdezem
- Remélem azóta javították azt a hibát (vagy fogják), mikor CLT -nél tiltásánál elmegy az egész CIS hosszú álomra, és nem tudok semmi cis-el kapcsolatos dolgot megnyitni utána.- Piros mellett van már kék skin is? Mintha láttam volna pár preview-ot róla múltkor. Kellemesebb lenne a szememnek.
-
blattida
nagyúr
Én anno a 84 tesztest kipróbáltam, akkor mindent fogott a comodo.
Insight ide, symantec oda, szerintem nem teljesítette a 100%-ra a Norton IS, maximum úgy, hogy az egyes tesztek indulásakor jelzett a nem kikapcsolt av motor...
Nálam most amúgy is Bluepoint van fent, az pedig másképp működik, ha engedélyezem az egyes folyamatokat, onnantól kezdve csak az eredményt nézhetem, amennyiben hagyja lefutni a teszteket, mert sanszos, hogy törölné őket...
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #2824 üzenetére
Most már kezdek egyre kíváncsibb lenni!
Kéne egy kukára ítélt PC, SSTS-t felpakol és tesztel.
Nehéz elhinni, hogy mondjuk Proactive, Safe, Safe mellett is 100%
lenne...
Egy srác az index fórumon mondotta, hogy felpakolta az SSTS-t és a
legújabb Norton I.S. 2010-el 100%-ot ért el ami a tesztben 40%-ot kapott.
Nem tudom hazudott-e... de több, mint gyanús. A saját gépemre nem
merném felrakni a teszt progit.... még kigyulladna a billentyűzet.
Te nem akarod kipróbálni? -
blattida
nagyúr
A 70%-os tipped vicc vagy valóban annyira taksáltad?
A négyes jobb, mint a hármas sorozat volt, sandbox nélkül pedig egy hajszállal jobb, mint a 3.14-es.Számomra nem meglepő az eredmény, inkább azt vártam volna, hogy keményebbek lesznek az újabb matousec-es proaktív tesztek és mindenki megizzadva teljesíti, sok pontot veszítve, még a sárkány is...
Ehelyett nagyjából hasonlóan teljesítenek a nagy nevek, nekem csak az outpost eredménye meglepő kicsit, tőlük azért többet vártam.
A nevében is köszönöm!
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #2821 üzenetére
Hát ez meglepő! Kábé max. 70%-ra gondoltam.
Tuti bunda! Comodo fizetett nekik 1.000.000 $-t.
Valószínűleg berakták az SSTS-t izoláltnak. Persze az nem életszagú,
senki nem rak be semmit izoláltnak, legfeljebb egy tesztprogramot.
Csigusz jól mondta a 4.1 110% lesz... és önálló életre kel.De azért hajrá Comodo, csak így tovább!
(talán még se uninstallálom,
inkább megyek chatroulette-zni...)
Emellett gratula a PH! addikt minősítésnek!
-
blattida
nagyúr
Új teszteredmények a matousec oldalon.
-
joci761
tag
-
Arki
tag
MBAM: kapcsoljátok ki a CIS antivírus részét, amíg tart a keresés.
-
Arki
tag
Az állapottartó beállítás azért jó és hatékonyabb, mint a valósidejű állapot, mert átlépi vizsgálatnál a már átfésült fájlokat ugyanazon vírusadatbázis használata esetén: ebből szerintem egyértelműen lejön azért, hogy mennyi időt meg tudsz takarítani egy-egy keresés között.
Továbbá, minden fájlt újból ellenőriz egy újabb vírusadatbázis frissítés után, ezért megállapítható: az állapottartó beállítás kifejezetten jól bánik az erőforrásokkal, míg újabb vírusadatbázis frissítés nem érkezik.
Én injább a valósidejű beállítást dobnám a sutba :X... -
vv5204
senior tag
válasz
blattida #2807 üzenetére
Ne is foglalkozz vele, vidékre jó az!
Ha egyszer kitalálták a Stateful-t, csak jó valamire. Lehet egy kicsit
kevesebbet nyúzza a gépet.
Azért látszik, hogy a CIS a megelőző védelemre gyúr inkább, az AV
rész még elég egyszerűcske.
Talán majd pár év múlva kipróbálom Firewall helyett IS-nek is. -
blattida
nagyúr
Nem.
Módosítom amit írtam,mert frissítések után is ellenőrzi a fájlokat!
Viszont ez csak a valós idejű keresésre vonatkozik, a kézire nem!Idézet a súgóból:
"On Access - Provides the highest level of On Access Scanning and protection. Any file opened will be scanned before it is run and the threats are detected before they are getting a chance to be executed.
Stateful - Not only is Comodo Internet Security one of the most thorough and effective AV solutions available, it is also very fast. CIS employs a feature called Stateful File Inspection (tm) for real time virus scanning to minimize the effects of on-access scanning on the system performance. Selecting the ‘Stateful’ option means CIS scans only files that have not been scanned since the last virus update - greatly improving the speed, relevancy and effectiveness of the scanning. "
Bár így túl sok értelme nincs az állapottartó fájlvizsgálatnak, szerintem, mert így is mindent ellenőriz a frissítéseknek hála, csak nem egyszerre...
-
blattida
nagyúr
válasz
joci761 #2803 üzenetére
Tulajdonképpen igen.
Csak az új és megváltozott fájlokat ellenőrzi állapottartó módban, így, ha mondjuk egy fájlod fertőzött, de egy régebbi adatbázis mellett nem ismerte föl az av és állapottartó módban használod, akkor később sem fogja felismerni, hiszen nem ellenőrzi újból, így biztonsági szempontból a valósidejű a jobb. -
joci761
tag
Abban az esten ha a vírusvédelem állapottartó beállításokkal fut, milyen védelmet ad nekem? Gondolok arra, hogy csak azokat ellenőrzi amiket letöltök a NET-ről illetve amik megváltoztak? Célszerűbb a nagyobb biztonság érdekében a valós idejűt használni vagy az állapottartó is megfelel Defense+-al + Tűzfal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 1 / 2
- VoLTE/VoWiFi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest