- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Gépösszerakó topik kezdőknek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- RAM topik
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
deter
aktív tag
Sziasztok!
Problémám akadt a tűzfallal. Egész pontosan CoD MW2 -nél. Játszani tudom, de folyamatosan blokkolja a csomagokat, ami laghoz vezet. Ráadásul nem tudok sehogy sem host lenni. Próbáltam már a Comodo fórumán leírtak szerint eljárni, de nem segített.
üdv_
deter -
blattida
nagyúr
Röviden:
A 4-es fő moduljai: Sandbox(virtualizáció)
Time Machine(Rendszervisszaállítás)
Viselkedés alapú elemző/blokkoló( online CIMA)
Újraírt av motor, a maximális hatékonyságért és eltávolításértA most megjelenő verzióban nem lesz benne a vadonat új GUI( csak a módosított), a CIMA és az új motor.
A sandbox nem lesz önállóan használható, csak a CIS fogja benne kezelni a nem megbízható alkalmazásokat, folyamatokat, programokat, és alapértelmezésben minden kérésük tiltásra kerül, amiről értesítést kap a felhasználó.
A defense+ riasztásait és értesítéseit drasztikusan leredukálják.A time machine még nem kerül bele, önállóan viszont elérhető, telepíthető, ha van a felhasználó gépén, akkor a cis használni fogja a képkészítés vagy visszaállítás lehetőségét, ha nincs, akkor a win saját rendszer visszaállítás funkciója használható.
A szép új GUI csúszik a következő főverzióig(V5), mert egyszerűen a prioritás miatt nem ezzel foglalkoznak jelenleg, bár, már több, mint egy éve téma, hiszen nem elég átlátható, felhasználóbarát és trendi a jelenlegi...
Fire
Nem, december végén várható az első publikus béta, tegnap lett elérhető a belső moderátorok, tesztelők számára az első béta, ha ezen a szűrőn átmegy, akkor mi, a fordítók is megkapjuk, majd pedig a regisztrált tagok is hozzáférhetnek a fórumon keresztül... -
W666W
tag
Nem véletlen az hogy az angolt tettem be ugyanis a Google fordító ......-t sem ér szerintem...
Azt gondoltam, hadd tudja mindenki, hogy a CIS ver 4 a tervek szerint a moderátorok kezét hétfő (7/12/09). A nyilvános béta, akkor hamarosan elérhető lesz az után, attól függően, hogy a bogarak, hogy a moderátorok találni.
Mint mindenki tudja, akkor számíthat a következő új szolgáltatásokat a FÁK-ver 4:
1. Elkülönítést
2. Time Machine Technology
3. Viselkedés Blocker / Elemzés.
4. Antivírus újraírt belső, és a tisztítás lesz "savas, mint a" képességek tisztítás eltávolítani a legnehezebb a malware.csak egy példa a munkájára...
Viszont tudom, hogy itt a fórumon vannak olyan szakik akik igen jól tudnak angolul, és igen jól el tudják mondani, hogy mit is takar az a bejegyzés amit bemásoltam...De ha Te is tudsz angolul akkor szívesem veszem a TE fordításodat is..
-
W666W
tag
válasz
canniball #1394 üzenetére
Dobjon a halál
Remélem ez csak ideiglenesen néz ki így.Erösen szubjektív a véleményem de nekem nem tetszik..ha már olyat akartak mint a CSC felülete akkor már azt a színvilágot is behozhatták volna..Sajna az a tapasztalat, hoyg egy progit nagyon sokan még ki sem próbálnak hanem ránéznek és azt mondják: " óó ez ronda nem rakom fel "DE Tényleg mikor lesz ebböl egy használható Béta ??
-
válasz
canniball #1394 üzenetére
Hali!
A szín nem gond, hisz mire lesz a Comodo 4-esből egy éppkézláb változat, addigra ugyis "narancs" színben fogunk úszni...
(bár jobban belegondolva, narancs színben is elég randa lenne a Comodo)
blattida
Úgy volt, hogy December elején lesz már valami tesztváltozat, vagy rosszul emlékszem?Fire.
-
vv5204
senior tag
-
W666W
tag
Hi Guys
I thought I would just let everyone know that CIS ver 4 is planned to be in moderators hands on Monday (7/12/09). A public beta then will be available shortly after, depending on the bugs that the moderators find.
As everyone knows, you can expect the following new features in CIS ver 4:
1. Sandboxing
2. Time Machine Technology
3. Behaviour Blocker/Analysis.
4. Antivirus is rewritten internally, and for cleaning it will have "acid like" cleaning capabilities to remove the hardest of malware.There are some things I would like to point out with CIS ver 4, those things are: Sandboxing, Time Machine, and the GUI. I will start with the Sandboxing Component and how it will work.
Sandboxing in CIS
The sandboxing component uses file system/registry virtulization + limited user accounts to achieve it's protection. The code written for the sandbox is the same for both 32bit and 64bit platforms. Expect Windows XP 64bit. There are limitations in XP 64bit which doesn't make it possible to support it. However, Vista 64 and later will have it.How it works is very simple and straight forward: Trusted applications will run outside the sandbox, Untrusted applications will run inside the sandbox. The sandbox will NOT work as a on-demand sandbox for experienced users to simply sandbox some applications. It will work as a default-deny sandbox where untrusted applications will be run in the sandbox automatically and will be automatically denied any access. The only other Alerts you will get for untrusted applications (malware related) are off course Antivirus Alerts, Buffer overflow alerts, Defense+ malware heuristic alerts. Yes Defense+ Herustic is now back and back by default due to the pop ups being dramatically reduced. On that note, All Defense+ Monitor settings are now checked Smiley The Sandbox will ignore installers/updaters/trusted applications and here you will only get one Defense+ Alert for these type of applications which is "Run with elevated privileges" alert and the alert language will be the same every time. No more confusing "Trying to write to this registry key" etc anymore! Sandboxing simply makes Defense+ smarter and quieter.
Time Machine
Time Machine integration in CIS 4 is not seamless. If you have Time Machine on your system, CIS will make use of some of it and when you see a Alert, there is an option to create a snapshot using Time Machine. If you don't have time machine, CIS will simply use System Restore. There is not much more to say for this.The GUI
If you were part of the Usability Study Group, The USG were discussing ways to improve the GUI in CIS and even created mock GUI's. That new GUI is not in this version. Reason being is that CIS 4 would take ALOT long to get here (We are probably talking another 12 months from now or more) So minimal changes were made in the GUI. However, no work or suggestion was lost and the GUI overhaul is shifted to the next major CIS release (Eg CIS v5).ez derült ki a Comodo Fórumon a CIS 4-röl..esetleg ha valaki lefordítaná az olyan jó lenne köcce szépen elöre is...
-
W666W
tag
Ez nem igazság
Nekünk miért nem jut a Jóból ???
lehet egy gonosz kérdés ?, ha már képeid vannak, hogy áll a magyarosítás ???Meg ez meik változat ? a V4 beta 0,5 rendezöi változat ???
Meg nem tudom, de ez szerintem baromi ronda lett ezzel a MSZMP-s színvilággal...a mostani színvilág olyan nyugtató, és arisztokratikus, de ez a vörös inkább valami leninkép köré tudnám elképzelni...
Egyébként a tesztidöszak melyik részénél tartotok ?, valami Bövebb infó a képeken kívül ?? amint látom ez csak aFirewall + defense + kombó az antivírusos rész képei Jol vannak ????
telhetetlen vagyok igaz ???
-
bivalyolo
őstag
dupla sry
-
bivalyolo
őstag
hali
az mitől van h ha a szülői felügyeletet bekapcsolom akkor pl a 7.zip vagy utorrent pöccre felmegy viszont amikor a dvd shrinket akartam azt már blockolja?
tudom h ilyenkor mindent blokkol és ezért nem is kérdez semmit de mi alapján dönti el h melyik mehet fel és melyik nem?előzőleg egyik se volt engedélyezve mert azóta már újraraktam a comodo-t és töröltem a beállításokat is..
-
BigManus
addikt
válasz
Biga Csiga #1383 üzenetére
Szia!
Köszönöm, megkaptam.
Válaszoltam is. -
BigManus
addikt
Blattida!
Comodo-hoz lehet valahol skin-t találni?
Volna linked? -
bivalyolo
őstag
az a nagy helyzet h amit küldött kép a hibáról azon csak a comodo hibajelentős ablaka van ahol el lehet küldeni a hiba leírását a jelentéssel.
ha tudnám mi a baj nem írtam volna ide mert az alapján sztem meg tudtam volna csinálni neki csak arra voltam kíváncsi h más nem tapasztalt e hasonlót.amúgy igen a 3.13 és 32-es xp sp3-al. full ugyanaz mint a sajátom mivel én raktam fel neki mindent de nálam ilyen még sohasem volt..
-
W666W
tag
válasz
bivalyolo #1376 üzenetére
Anélkül, hogy leírnád a hibaüzenetet szerintem a jóistenen kívül senki sem tud segíteni...
Azt sem tudod kb mit írt ki ?? mert ennyi infó ismeretében szerintem elég nehéz a hiba megállapítása..
3.13-as a CIS ??? Milyen oprendszert használ ???? hibajelenség ?, fagy a gépe ?? vagy mit csinál ???
mert ha visszaolvasol akkor írtak páran egy néhány hibajelenséget ha visszaolvasol akkor lehet közte van a barátnöd notiján tapasztalt is -
bivalyolo
őstag
hali
bnőm notiján hibaüzenetet dob ki a comodo. természetesen updatelve van és
nála is a teljes IS van fent.küldött egy képet de abból sok mindent nem lehetett megtudni..már újrahúzta de semmi javulás.
vmi ötlet? -
obit
csendes tag
Helyesbítve nem feltöltési szál, csak símán a feltöltés. Bocs
-
obit
csendes tag
Az utolsó kérdés reset.
-
obit
csendes tag
Lenne egy kérdésem. CIS 3.13-at használok, komplette. Ha torrentet húzok le, akkor a visszatöltés is OK. Azonban, ha letöltöttem, és megosztásra vált az Utorrent, akkor a feltöltési szál zero.
Köszi a segítséget!Ja és hogy lehet változtatni "arcképet", mert most vettem észre, hogy van már ilyen?
-
blattida
nagyúr
A Comodo december másodikától nem támogatja tovább a 3.12-es CIS verziót, ami azt jelenti, hogy utána nem fog frissülni a vírusadatbázisa.
Bárki, aki még az előző verziót használja av-vel együtt, az frissítse 3.13-asra, ha továbbra is használni szeretné a programot.
-
Lóri papagáj
csendes tag
válasz
Lóri papagáj #1370 üzenetére
Helyesbítek: "sokat dolgozott ezen a területen" helyett "még sok a tennivaló ezen a téren" értendő. (A 15-20 cikk elolvasása után kicsit belegabalyodtam a dolgokba, bocsánat.) A többi érvényes
-
Lóri papagáj
csendes tag
válasz
Matthewus #1366 üzenetére
Jaaa??? Miért nem ezzel kezdted?
Szerintem ezzel az IPv6-tal még várj, bár gondolom Vistád van vagy W7-ed és ott van a protokoll a listában. Amíg nem tudod megfelelően szűrni, ilyen csomagokat Teredóval is kockázatos küldeni és fogadni és natív IPv6-tal is. Utóbbinak a tesztfutása van novembertől a T-Home-nál, tudomásom szerint, azaz igényelhetsz címet, de én személy szerint egyelőre nem fogok kérni, pedig náluk vagyok
. Ha tudsz várni egy kicsit, lefordítom, mit írt a biztonsági kockázatokról a Comodo a fórumban. Nem hosszú (csak az a leírás hosszú, hogy mit lehet tenni a Teredo alagutak ellen). Egyébként a magyarországi infrastruktúrát figyelembe véve én a Teredo kommunikációt valószínűsítem nálad, mert az az IPv4 csomagokba tuszmákolja az IPv6-ot, így nem vár el a hardverektől - például egy routertől - speciális, azaz teljes IPv6 képességeket. Én viszont csak azt tudom elmondani, amit olvastam erről az egészről, hátha más megcáfol. Mindenesetre még egy pár szó róla: a fórumban azt írta a Comodo egyik alakja, hogy sokat dolgozott ezen a területen és bár az operációs rendszerek fejlesztői szívesen erőltetnék a technika elterjesztését és készen állnak rá, az infrastruktúra alig(ha) tart lépést az elvárásokkal, így a változás, a fejlesztés nagyon lassú. Olvasd el ezt a hozzászólást!
-
törölt tag
Üdv,
Arra tudtok megoldást, hogy a tűzfal ne használjon fehér ill. feketelistát? Tűzfal egyedi házirend módban van, defense+ biztonsági módban. Bizonyos programoknak alapban engedi a DNS/RPC hozzáférést. Azt szeretném, hogy mindent én állíthassak be magamnak, ne mászkájon felügyelet nélkül semmilyen alkalmazás a svchost.exe-n keresztül.
-
Matthewus
őstag
Üdv!
Rájöttem, hogy azért blokkol olyan sok utorrent kapcsolatot a tűzfal a Comodo fórumán levő beállítással Win7 alatt, mert a nem ismeri az IPv6 protokollt a tűzfal. -
W666W
tag
Nekem frissített rendesen aztán ujraindítottam és a CIS tálcaikon a jobb alsó sarokban megszünt létezni...
Ötlet, hogy miért csinálta ???
egyébként itt vannak az 574-es build infói magyarul ne kérjétek, mert nem tudom rendesen lefordítani...Whats New in 3.13.121240.574?
IMPROVED! AV engine now includes more advanced detection techniques
IMPROVED! Windows XP 64 registry protection has been hardened
FIXED! Defense+ does not handle object names properly while handling section names(Reported by our forum member wj32)
FIXED! Defense+ does not protect against registry key ACL modifications(Reported by our forum member wj32)* This release fixes a bug in build 572 that causes cmdagent.exe to crash under some circumstances. *
* This release fixes another bug in build 573/572/560 that might cause BSOD in Windows 7 under certain circumstances * -
bivalyolo
őstag
nekem odafagyott az asztalra amikor megnéztem az új verziót xD
-
blattida
nagyúr
Menet közben kijött egy .574-es build, infók egyelőre nincsenek róla, hibajavítások nagy valószínűséggel, részletek később.
-
Lóri papagáj
csendes tag
válasz
Matthewus #1352 üzenetére
"Az normális, hogy a Comodo fórumán levő utorrent beállításokkal a tűzfal több száz behatolási kísérletet blokkol és forrás címnek a saját IP-met írja?" Nem biztos, de inkább azt nézd, hogy sárga háromszög vagy zöld pipa van-e alul és hogy marad-e, tehát a kliens készen áll-e a kapcsolatokra?
Megpróbálhatod ezt a linket. A uTorrenthez a CIS-ben nem adtam meg globális tűzfalszabályt, hanem a fenti receptet és azt kizárólag a uTorrent kliensre alkalmaztam. A uTorrent figyelőportját (porttovábbítás) persze fix értékre kell állítanil - nem szabad bekapcsolva hagyni a "Minden indításnál új véletlenszerű port" opciót - és a CIS szabálykészlet leírásában is mindig ezt a fix portszám értéket kell beírni a piros [YOUR PORT] változók helyére. A szabálykészlet működött az 1.8.1-gyel is és most az utolsó 2.0 bétával is megy, tehát verzióra nem érzékeny. A CIS tűzfalának Rejtett Portok Varázslóját pedig beállítottam a három választási lehetőség közül a középsőre, hogy mindig szóljon, ha valami van. Gyakorlatilag uTorrent DHT-opcióitól, titkosítás-szigorításaitól vagy bármi satöbbitől függetlenül nekem remekül szuperál, a pipa hamar zöldre vált és általában úgy is marad. -
blattida
nagyúr
A Time Machine ma lépett a kiadásra jelölt állapotba. Természetesen ezután még nem jelenik meg a végleges verzió, mert maradt benne pár bug, mindenesetre látszik a fény az alagút végén és lassan alkalmas lesz a cis-be történő integrálásra is.
Letöltés innen. -
canniball
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
-
W666W
tag
válasz
Matthewus #1352 üzenetére
A Tüzfalat nem tudom viszont a WIN 7 ben már 4 lépésben lehet az UAC-t állítani..Kikapcsolni nem érdemes ugyanis azt vettem észre, hogy ha ki van kapcsolva az UAC akkor van néhány progi ami nem települ , de például volt olyan is hogy feltepült ugyan de indításkor nem indult el ha az UAC ki volt kapcsolva...
-
Matthewus
őstag
Üdv!
Az normális, hogy a Comodo fórumán levő utorrent beállításokkal a tűzfal több száz behatolási kísérletet blokkol és forrás címnek a saját IP-met írja?
Még egy kérdés: Win7-ben kikapcsolhatom az UAC-ot? Gondolom elég a CIS védelme is, az UAC meg idegesít, hogy állandóan dobálja fel az ablakait, egyes programoknál minden indításnál. -
blattida
nagyúr
Ha fel akarod tenni a négyest, akkor bizony le köll venni a jelenlegit.
Ezért is írtam korábban, hogy nem működik még minden funkció a dragon-ban.
Ez az első kiadás, ami hivatalosan alfa, még csak nem is béta...Magam is firefox kedvelő vagyok, de bejön a chrome is az egyszerűségével és a praktikumával.
-
W666W
tag
válasz
blattida #1348 üzenetére
Nekem a Chrome-mal annyi a bajom, és ez teljesen szubjektív dolog, hogy nekem még nem annyirra kényelmes a használata mint az FF-nek..Az FF-hez iszonyat sok hasznos plug-in van amikkel szinte verhetetlen a többi böngészöhöz képest...Ez az amiben a többi fölé Nö az FF / szerintem / Most itt lehetne feszegetni, hogy melyik a gyorsabb melyik böngészö mit hogyan futtat meg mennyirre biztonságos, mennyi memót fogyaszt de a millió plugin miatt az FF egyszerüen verhetetlen..SZERINTEM...
DE a Comodora visszatérve azt vettem észre a dragonba, hogy pl importálja ugyan a firefox könyvjelzöit, DE itt jön a problémám a jelszavaimat már nem tudom..Na most Nekem van 160 jelszavam azokat most egyesével ujra megjegyeztetni hát egy kicsit macerás...Remélem a végleges verzióban már meg lehet ezt oldani mert egyesével bevinni azt a 160 jelszavat háát nem is tudom...
Annyi lenne a kérdésem, hogy a 4-es verziójú CIS BETA - t gondolom ugyanúgy nem lehet majd a mostani CIS mellé próba gyanánt feltelepíteni igaz ????? Elötte a mostani CIS - t le kell gyepálnom ha jól gondolom... -
betyarr
veterán
válasz
blattida #1348 üzenetére
persze időközben megtaláltam...
lényegében sokmindent én sem használok az ie-ből sem,max a kedvenceket,meg nagyritkán az ff-ben downthemall addont.nagyjából ennyi.szeretem ha minél nagyobb a hasznos felület,meg szeretem ha biztonságosan netezek.erről a sandboxie gondoskodik nálam.
most próbálom a sárkányt és elég gyorsnak tűnik.
-
blattida
nagyúr
válasz
betyarr #1347 üzenetére
Röviden: mint írtad is: time machine, virtualizáció, online és offline viselkedés elemző, vadi új felhasználói felület, új av motor, új adatbázis formátum, megerősített HIPS, bőséges fehér- és feketelista...
Nekem a chrome-mal sincs bajom, egyszerű felület, praktikum és célszerűség, a dragon ugyanez, csak még nagyobb biztonság mellett. Az eszköztára nem bőséges, de ez változni fog.
-
-
frensys
tag
MIkor lehet már tudni valamit az új verzióról?
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #1340 üzenetére
Üdv!
Biztos, hogy így nem neked, kicsit félreértettem, mit írtál... -
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #1337 üzenetére
Nálam a megjelenés óta fent van, stabilnak tűnik, mint a chrome, egyelőre még nem minden funkció működik és még gazdagodni fog néhánnyal a közeljövőben...
Az oldalhitelesítés viszont igen, ami jó dolog. -
blattida
nagyúr
Akkor is, mert nem az av rész összetevője.
A feladatkezelőben látszik, mert akkor a cmdagent.exe 100%-os processzorterhelést produkál és fagyás közeli állapotba kerül a gép...
Ezen kívülről nem tudsz változtatni, maximum nem telepíted az av-t és akkor valamivel kisebb lesz a terhelés és a lefagyás valószínűsége.
A négyes verzióval, remélhetőleg, megszűnik ez a probléma is és ugrásszerűen megnő majd a comodo felhasználók száma. -
-
W666W
tag
válasz
blattida #1335 üzenetére
Ezer köszönet a válaszért...Mondjuk Én megrögzött Firefox használó vagyok , meg Opera , valahogy a Chrome nem jött be..
De Ennél kicsit fontosabb kérdésem lenne...
a cmdagent.exe akkor is települ ha a CIS összetevöinél nem telepítem az antivírust ????
Ugye azt írtad, hogy ez az összetevö a "ludas " a fagyásokért és egyéb ilyen hibákért...Az lenne a konkrét kérdésem, hogy ha van ilyen összeomlás akkor honnan tudhatom 100 % biztonsággal , hogy a CIS melyik összetevöje a ludas az összeomlásokért ?? gondolok itt arra hogy AV v. Defense +, Tüzfal ????
Vagy csak úgy lehet kiszürni, hogy amelyik összetevöt nem telepítem és megszünik a hiba akkor az a ludas ????Elöre is köszi a választ...
-
W666W
tag
Én most raktam fel
egy az egyben a Chrome böngészö legalább is felületesen megnézve..Biztos vannak benne Comodo-s spec-ek ha vannak de azokat nem vettem észre...
ARKI tudsz valamit mondani, hogy ez mennyivel lesz különb mint az alap CHROME böngészö ?? és a Chrome melyik verziója az alap ?? a 3-as vagy a 4-es amimost még béta ??? -
Arki
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1313 üzenetére
Adjak tárhelyet freegamespalace.org alatt vagy szándékos a hotfile.com használat?
-
Arki
tag
Lesz majd Comodo böngésző
!
-
ntomka
nagyúr
De akkor sem fogyaszt 5MB-nál kevesebbet összesen. Ezt képtelenségnek tartom. Manapság...
Na jó, vitatkozhatsz itt velem, meg csodálkozhatsz, a lényegen nem változtat: nálam, illetve nem csak nálam produkál érdekes dolgokat a CIS. Szóval a tűzfala lehet a legjobb, a vírusirtója viszont annál instabilabb (szándékosan nem írtam rosszabbat, mert nem lenne rossz egyébként).
-
W666W
tag
Hidd el nem túloztam, és ezzel azt szerettem volna bizonyítani, hogy a pillanatnyi memóhasználata is igen ingazodó, nem akarok most hirtelenjében 14-15 képet berakni de ha gondolod berakok ..az egyik pillanatban a CFP.exe 1,7 mbyte frissítek egyet akkpr 3,5 mbyte frissítek ujra 2 mbyte, és azután meg 5 mbyte..a cmdagent.exe-nél ugyanez van az alapból l 4,7 mbyte de pl amior most írom a reagomat most meg 57mbyte...Ezért is írtam az elözö reagomban azt hoyg furcsa egy szokásai vannak a CIS nek...De tessék, hogy nem tulzok most meg 2,7 mbyte a cfp.exe acmdagent.exe meg 7 mbyte elötte meg ugyanezek az értékek meg 4és 50 mbyte volt és gyakorlatilag semmit sem csinálok csak nyitva a firefox és ezt a reagot írom
Az egészhez annyit, hogy amikor frissíti az adatbázist akkor pillanatnyi idöre felugrik a memófogyasztás akár 100-130 mbyte ra is de a procihasználat az akkor sem vészes
közben ujra frissített
-
blattida
nagyúr
válasz
FüligJimmy #1324 üzenetére
Persze, előfordul, de ismét leírva, a cmdagent.exe okozza ezeket a galibákat, szerencsére már csak ritkán.
-
FüligJimmy
csendes tag
Nekem mind XP-n, mind win7-en okozott fagyást, amin az F8 segített csak. És mostanában mindig 100% volt a CPU használat adatb. frissítéskor. Hozzá kell tenni, h egy 1000-es cerkán 512 rammal száguld
a rendszer, de akkor is. Az avira nem produkál ilyeneket. :S A kb. két hónappal ezelőtti fagyás tuti nem egyéni szoc. probléma, a legutóbbit nem tudm.
-
ntomka
nagyúr
Írtam, hogy ezen ne vitázzunk össze.
Biztos a konfigok közötti futás tér el, mert én meg az alacsony memória használatodon csodálkozok itt. Nekem egy IS sem fogyaszt 10MB memória alatt. A KIS képes e körüli értéket produkálni egyedül. A CIS 15-20MB körül fogyasztott alapból. Még az AVG is kevesebbet evett ennél. Szóval gondolom nem ok nélkül fagyasztotta meg pl. az én gépem.
Ne is kötözködj!
-
Lóri papagáj
csendes tag
válasz
blattida #1309 üzenetére
Köszönöm a választ, közben megnéztem és egyértelműen a Help Workshop okozza. (Mennyire tekinthető hibának az, amit a CHM fejlesztői-fordítói környezet nem enged át, viszont a futtatói környezet, vagy másként interpreter simán, zokszó nélkül?) Comodós viszonylatban egyetlen fórumbejegyzést találtam dettó ugyanezt a jelenséget leírva, biztos vagyok benne, hogy szintén a HTML Help Workshop okozta a holland fickó bajait. Nem érdekes, így legalább tanultam az esetből.
A másik téma: nekem sem okoz a mindennapos CIS használat végletes terheléseket, a frissítéseket is lerángatja, pedig a proci P3. Szerintem a CIS-t pontosan arra a szintre sikerült tenni, hogy még nem okoz nagy terhelést, de nagyon alapvető szinten el tudja csípni a káros tevékenységeket. A CIS-t és az Avastot az utóbbi évek legjobb ingyenes biztonsági termékének és jó "fogásnak" tartom. (Rootkit-védelem tekintetében az ingyenes Avastnak kb. egy éve volt egy nehéz időszaka, de hamar túljutottak rajta, sok frissítéssel.) A CIS például a taníthatóságával köröz le szinte mindenkit, lebuktatja az interneten árulkodni készülő programokat, illetve átláthatóvá teszi a programok viselkedését, működését. Miután kevésbé bízom a Microsoftban, a tűzfalban a privacymat bizonyos szigorításokkal szoktam növelni: amit a CIS megbízhatónak tekint alapértelmezésben, én nem. Ilyenkor egyszerűen elveszek a szabályok közül, mondván, ha egy rendszerprogram akar valamit a hálózaton, majd szól és döntök a sorsáról, de ez teljesen ízlés és bizalom kérdése. A két terméken túl még egy IP-blokkolót használok gyári feketelistákkal. Ez a trió mély csalódásokat eddig nem okozott.
-
-
W666W
tag
azt mint fentebb leírtam már Én csak az AV részét használom / router mögül megy a netem COMODO DNS szerver beállítva /
csak a CFP.exe megy semmi több és 2,780 és 2, 980 mbyte a memoria fogyasztás alapon..ha teljes vizsgálat megy akkor meg 9,5 és 12,7 mbyte között van a memóriafogyasztás -
ntomka
nagyúr
Látom, közben megoldódott.
Sorry.
Na, a lényeg, ne vitázzunk össze. Ok nélkül nem állítjuk, hogy csutkára fagy a win a CIS-től. Sajnos nem 'egyen' ezt tapasztaltuk, szóval...
Én magam is örülnék, ha elmúlna ez a probléma és felrakhatnám újra a CIS-t, de egymás után több build is behalt, úgyhogy egy darabig nem leszek CIS felhasználó, akármilyen jó...
-
ntomka
nagyúr
válasz
BigManus #1305 üzenetére
Na ez az! 3-4 percet mindenki kibír, én is úgy voltam vele, egye fene. Amíg frissít, kibírom. Na de hogy csutkára megáll tőle a win és csak csökkentett mód segít?
Azért te sem gondolod komolyan, hogy az kibírható.
(#1306) W666W: Úgy látom nem olvastál figyelmesen.
Ezt pipáld a feladatkezelőben, aztán rendezd az oszlopokat leírás szerint, majd keresd meg a Comodo-s sorokat. Legalább kettőt találsz, add össze a memória oszlopot, utána írd, csak 2MB. -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #1313 üzenetére
Fire!
Köszönet!! -
Hali!
Meg szeretném köszönni, mindenkinek, aki segédkezett a HUCIS program tesztelésében, akár PH tag, akár PH olvasó. Nektek köszönhetően sok jelentést kaptam, szerencsére a "legsúlyosabb" az egy-két helyesírási hiba volt.
Külön köszönet a magyar nyelvi fájlokért: Árki, Blackbox, blattida.
BETA 2 törölve(nem él a korábbi link), a teljes verzió LOGOUT blogomban érhető el.
Fire.
-
-
blattida
nagyúr
Ami bizonyos konfigokon problémát szokott okozni, az a cmdagent.exe. Ez néhány felhasználónál 100%-os processzorhasználatot okoz, nagyrészt frissítésekkor. Régebben gyakoribb volt, de már jó ideje drasztikusan visszaesett ezen probléma jelenléte...
Lóri papagáj
A súgós problémád abszolút egyedi. Senkitől sem hallottam vagy olvastam még, rajtad kívül. -
Lóri papagáj
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1304 üzenetére
Én nem kimondottan a FlyHelpre (vagy más nevű, de nagyon hasonló kivitelű elődjére) gyanakszom, inkább elképzelhető, hogy a Help Workshop (illetve a rendszerén belül valami) telepít valamivel szigorúbb ellenőrzést, ráadásul régi verzió és nem is tudok róla, hogy az MS újat adott volna ki. Persze mindezek ellenére a FlyHelp is elképzelhető, feltehetően annak is valamilyen dll-t vagy hasonlót használnia kell a keretrendszerből. Mondom, ha ez egyedi gond és másnál nem jelentkezik, sztorno. Ha mégis valakinél előfordul, az megtalálja a linken, amíg le nem jár.
-
W666W
tag
A processzorhasználat sem pörgött fel Nálam még akkor sem amikor a 3.12-röl frissített 3.13 ra..mint írtam a frissítés melett még torrenteztem is ..Én onnan tudok ezekröl a hibákról, hogy itt írtok Róla
lehet ez idáig szerencsém volt és elkerültek ezek a problémák
-
W666W
tag
TE is hidd el a feladatkezelöben néztem meg a memóriafogyasztást alapból 2,7 Mbyte a "zabálása" a CFP.exe-nek ..Mikor meg megy a teljes számítógép átvizsgálása akkor meg "brutális " 7 mbyte ...nem viccelek ennyit mutat a feladatkezelö, de lelopom a képet azt berakom ide...de mint írtam Én csak a víruskeresö részt használom Router mögül, és semmi CIS tüzfalat nem használok...
Kiváncsiságból felraktam egy COMPAQ ARMADA E 500-as gépre is ez egy PIII 650 mhz és 256 Mbyte rammal ellátott gép és ott sincs semmi fennakadás ez idáig De ott még tesztelgetem egy kicsit...
ÜDV Laci...
-
BigManus
addikt
Nos nekem egy Fujitsu Siemens Amilo gépem van, 512 rammal, 1.8-as AMD processzorral.
A CIS a legerősebb szintre van állítva, minden védelem maximumon.
Semmiféle hibát nem tapasztaltam.
Ha a gép folyamatosan be van kapcsolva, nem is veszem észre, hogy frissít.
Ha kikapcsolom a gépet és 1-2 nap múlva kapcsolom be akkor hosszabban frissít ugyan és a proci is pörög, de max 3-4 percig, ameddig a frissítés tart.
Utána viszont visszaáll minden, semmi terhelést nem okoz a CIS.
Az a 3-4 perc meg kibírható véleményem szerint. -
válasz
Lóri papagáj #1301 üzenetére
Hali!
Már az előző HSZ-dat is érdeklődéssel olvastam, mivel Én speciel még soha nem találkoztam ezzel a hibajelenséggel CIS-ben. Ez valószínűleg egyedi probléma lesz nálad.
A Flyhelp régebben sem tartozott a kedvenceim közé, mert amikor fent volt, akkor pl a Delphi súgófájlok közül teljesen véletlenszerűen nem tudtam megnyitni jó párat, pedig azok még csak nem is CHM-ek, hanem sima HLP fájlok voltak...Fire.
-
ntomka
nagyúr
Ezt az "atomerőműves" dolgot mondod nekem, akinek Athlon XP 2400+ (@2.0GHz) és 1.5GB ram van a gépében? A videó kártyának meg semmi köze a víruskergetéshez tudtommal.
Mielőtt kérdeznéd, ez csak egy egymagos gép, 32 bit, semmi extra. Hidd el, a tied az enyémhez képest igenis erőmű. És azt is hidd el, egy ilyen gépen már erősen érződik, hogy mi mennyi erőforrást von el. A CIS gépigényét meg rosszul méred fel szerintem. Kapcsold be a folyamatkezelőben a minden felhasználó folyamatának mutatását, mert a CIS alapjáraton 10-20MB között eszik, hisz -ha jól emlékszem- két folyamatot is futtat rezidensen. Na de nem ezen a pár MB-on vitázok, hisz 1.5GB memórián sem olyan jelentős már ez, hanem a proci használaton. Igenis felpörgeti frissítéseknél és -sajnos- újabban csontra fagyasztja a gépet a 100%-os CPU használatával, ha érkezik egy hibás update.
Sajnos ez van, nem kitalálom, és nem kitaláljuk a történetet. FüligJimmy jó barátom, neki még gyengébb gépe van sajnos, mint nekem, illetve a bátyámnak hasonló az enyémhez, nekik is jelentkezett. Szóval nem egyedi eset, nem kell tátani a szádat.
(És mielőtt arra gondolnál, nem, nem 'user error' van a dologban
).
-
askja
csendes tag
sziasztok!
CISt használok én is, sok hasznos infót kaptam közvetetten tőletek, ebből a fórumból.
most van 2 dolog, amit megkérdezek.1. amióta proactivera állítottam a cis-t, naponta több (20-30) behatolási kisérletet is blokkol a tűzfal. a célport mindig a 22-es, és a win. op. systemet birizgálná. namost utánanéztem az ip címnek, ahonnan a behatolási kisérletek jönnek, és megdöbbenve láttam, hogy az a saját címem! ennek mi a magyarázata? hogy támadhatom saját magam, vagy mi ez?
2. a másik, hogy utólag tudom-e a comodo secure DNS szervereket használni (a telepítéskor nem kértem), vagy újra kell telepíteni a cis-t? ha az utóbbi a megoldás, hogyan tudom a mostani konfigot, amit eddig megtanult, átmenteni? meg egyáltalán mi a teendő újratelepítéskor?
köszi a segítséget
-
Lóri papagáj
csendes tag
Nálam ezt a hibát minden súgóhívásnál produkálja bármelyik CIS, a 3.9x-től felfelé, a nyelvtől függetlenül. Csak attól függ, hogy belülről hívja-e meg a CIS, és hogy amit meghív, az a CFP.CHM fájl-e, úgy értem, benne az általam vitatott leírófájllal. De ha a hiba csak engem érint, akkor felejtős a dolog. Nekem mindig fel van telepítve a Microsoft HTML Help Workshop. Ez kezeli például a CHM-ek projektfájljait és nem tudom nélkülözni, mert bizonyos tekintetben okosabb a FlyHelpnél, igaz, utóbbi meg a szerkesztésben könnyíti a munkát, és nem tudom, hogy nem kavar-e bele. A hiba így néz ki:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest