Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lóri papagáj

csendes tag

válasz vv5204 #1814 üzenetére

A 3-as magánfordításomban Kér-Enged-Blokkol trióval oldottam meg, ugyanis 1x olvastam már konkrétan idevonatkozó kérést (tágítsanak a GUI-n vagy tegyék rugalmassá a pozicionálást) a nemzetközi fórumon, de nem változott. Remélem, a projekt legvégén átnézik ezeket a problémákat. A nyelvi fájlok dialog típusú részein gyakorlatilag be lehet lőni a helyeket (ha valakinek van türelme játszani vele), ott általában a többi képelem is mozgatható, sajnos, ez nem dialog, itt annyi helyed van, amennyit hagynak. Uff. Meglátjuk, mi lesz a 4-ben. Ja, a Kér nem áll messze a Kérdez-től, végülis nem nagy csalás és hasznos is :)

• Lóri papagáj

csendes tag

válasz Lóri papagáj #1370 üzenetére

Helyesbítek: "sokat dolgozott ezen a területen" helyett "még sok a tennivaló ezen a téren" értendő. (A 15-20 cikk elolvasása után kicsit belegabalyodtam a dolgokba, bocsánat.) A többi érvényes :)

• Lóri papagáj

csendes tag

válasz Matthewus #1366 üzenetére

Jaaa??? Miért nem ezzel kezdted? :) Szerintem ezzel az IPv6-tal még várj, bár gondolom Vistád van vagy W7-ed és ott van a protokoll a listában. Amíg nem tudod megfelelően szűrni, ilyen csomagokat Teredóval is kockázatos küldeni és fogadni és natív IPv6-tal is. Utóbbinak a tesztfutása van novembertől a T-Home-nál, tudomásom szerint, azaz igényelhetsz címet, de én személy szerint egyelőre nem fogok kérni, pedig náluk vagyok :). Ha tudsz várni egy kicsit, lefordítom, mit írt a biztonsági kockázatokról a Comodo a fórumban. Nem hosszú (csak az a leírás hosszú, hogy mit lehet tenni a Teredo alagutak ellen). Egyébként a magyarországi infrastruktúrát figyelembe véve én a Teredo kommunikációt valószínűsítem nálad, mert az az IPv4 csomagokba tuszmákolja az IPv6-ot, így nem vár el a hardverektől - például egy routertől - speciális, azaz teljes IPv6 képességeket. Én viszont csak azt tudom elmondani, amit olvastam erről az egészről, hátha más megcáfol. Mindenesetre még egy pár szó róla: a fórumban azt írta a Comodo egyik alakja, hogy sokat dolgozott ezen a területen és bár az operációs rendszerek fejlesztői szívesen erőltetnék a technika elterjesztését és készen állnak rá, az infrastruktúra alig(ha) tart lépést az elvárásokkal, így a változás, a fejlesztés nagyon lassú. Olvasd el ezt a hozzászólást!

• Lóri papagáj

csendes tag

válasz Matthewus #1352 üzenetére

"Az normális, hogy a Comodo fórumán levő utorrent beállításokkal a tűzfal több száz behatolási kísérletet blokkol és forrás címnek a saját IP-met írja?" Nem biztos, de inkább azt nézd, hogy sárga háromszög vagy zöld pipa van-e alul és hogy marad-e, tehát a kliens készen áll-e a kapcsolatokra?
    Megpróbálhatod ezt a linket. A uTorrenthez a CIS-ben nem adtam meg globális tűzfalszabályt, hanem a fenti receptet és azt kizárólag a uTorrent kliensre alkalmaztam. A uTorrent figyelőportját (porttovábbítás) persze fix értékre kell állítanil - nem szabad bekapcsolva hagyni a "Minden indításnál új véletlenszerű port" opciót - és a CIS szabálykészlet leírásában is mindig ezt a fix portszám értéket kell beírni a piros [YOUR PORT] változók helyére. A szabálykészlet működött az 1.8.1-gyel is és most az utolsó 2.0 bétával is megy, tehát verzióra nem érzékeny. A CIS tűzfalának Rejtett Portok Varázslóját pedig beállítottam a három választási lehetőség közül a középsőre, hogy mindig szóljon, ha valami van. Gyakorlatilag uTorrent DHT-opcióitól, titkosítás-szigorításaitól vagy bármi satöbbitől függetlenül nekem remekül szuperál, a pipa hamar zöldre vált és általában úgy is marad.

• Lóri papagáj

csendes tag

válasz blattida #1309 üzenetére

Köszönöm a választ, közben megnéztem és egyértelműen a Help Workshop okozza. (Mennyire tekinthető hibának az, amit a CHM fejlesztői-fordítói környezet nem enged át, viszont a futtatói környezet, vagy másként interpreter simán, zokszó nélkül?) Comodós viszonylatban egyetlen fórumbejegyzést találtam dettó ugyanezt a jelenséget leírva, biztos vagyok benne, hogy szintén a HTML Help Workshop okozta a holland fickó bajait. Nem érdekes, így legalább tanultam az esetből.

A másik téma: nekem sem okoz a mindennapos CIS használat végletes terheléseket, a frissítéseket is lerángatja, pedig a proci P3. Szerintem a CIS-t pontosan arra a szintre sikerült tenni, hogy még nem okoz nagy terhelést, de nagyon alapvető szinten el tudja csípni a káros tevékenységeket. A CIS-t és az Avastot az utóbbi évek legjobb ingyenes biztonsági termékének és jó "fogásnak" tartom. (Rootkit-védelem tekintetében az ingyenes Avastnak kb. egy éve volt egy nehéz időszaka, de hamar túljutottak rajta, sok frissítéssel.) A CIS például a taníthatóságával köröz le szinte mindenkit, lebuktatja az interneten árulkodni készülő programokat, illetve átláthatóvá teszi a programok viselkedését, működését. Miután kevésbé bízom a Microsoftban, a tűzfalban a privacymat bizonyos szigorításokkal szoktam növelni: amit a CIS megbízhatónak tekint alapértelmezésben, én nem. Ilyenkor egyszerűen elveszek a szabályok közül, mondván, ha egy rendszerprogram akar valamit a hálózaton, majd szól és döntök a sorsáról, de ez teljesen ízlés és bizalom kérdése. A két terméken túl még egy IP-blokkolót használok gyári feketelistákkal. Ez a trió mély csalódásokat eddig nem okozott.

• Lóri papagáj

csendes tag

válasz Fire/SOUL/CD #1304 üzenetére

Én nem kimondottan a FlyHelpre (vagy más nevű, de nagyon hasonló kivitelű elődjére) gyanakszom, inkább elképzelhető, hogy a Help Workshop (illetve a rendszerén belül valami) telepít valamivel szigorúbb ellenőrzést, ráadásul régi verzió és nem is tudok róla, hogy az MS újat adott volna ki. Persze mindezek ellenére a FlyHelp is elképzelhető, feltehetően annak is valamilyen dll-t vagy hasonlót használnia kell a keretrendszerből. Mondom, ha ez egyedi gond és másnál nem jelentkezik, sztorno. Ha mégis valakinél előfordul, az megtalálja a linken, amíg le nem jár. :K

• Lóri papagáj

csendes tag

válasz W666W #1297 üzenetére

Nálam ezt a hibát minden súgóhívásnál produkálja bármelyik CIS, a 3.9x-től felfelé, a nyelvtől függetlenül. Csak attól függ, hogy belülről hívja-e meg a CIS, és hogy amit meghív, az a CFP.CHM fájl-e, úgy értem, benne az általam vitatott leírófájllal. De ha a hiba csak engem érint, akkor felejtős a dolog. Nekem mindig fel van telepítve a Microsoft HTML Help Workshop. Ez kezeli például a CHM-ek projektfájljait és nem tudom nélkülözni, mert bizonyos tekintetben okosabb a FlyHelpnél, igaz, utóbbi meg a szerkesztésben könnyíti a munkát, és nem tudom, hogy nem kavar-e bele. A hiba így néz ki:

• Lóri papagáj

csendes tag

válasz Fire/SOUL/CD #1293 üzenetére

A CIS súgója meghíváskor minden alkalommal a HH_GET_WIN_TYPE hibaablak kétszeri nyugtázása után hajlandó megnyílni (régóta), mivel - amint kibogarásztam - elfelejtettek helyesen definiálni egy változót, két helyen. Nem nagy hiba, de bosszantó. (Az orosz súgóban helyesen van, az adta a megoldás kulcsát.)
    Feltöltöttem ide a javított súgófájlt, amit újrafordítottam.

Legegyszerűbb esetben letöltés után a fájlt át kell nevezni "cfp.chm"-re és felülírni vele a Comodo telepítési gyökérmappájában azonos néven létezőt, ekkor nem kell újraindítani a CIS-t.

Van más út is haladóbbaknak, akkor maradhat eredeti néven a fájl. A kívánt nyelv nyelvi fájljainak (5 van mindegyikből az adott nyelvhez a TRANSLATIONS mappában) második sorát, ami a
    <resource CompactMode= ...
    karakterekkel kezdődik, kiegészíteni a "Helpfile" változóval, úgy, hogy így végződjön a sor:
    ... RTL="0" HelpFile="cfp_mod.chm">.

Ezt is be lehetne tenni a magyarításba, bár nem csak a magyar nyelvet érinti.

• Lóri papagáj

csendes tag

válasz Lóri papagáj #1267 üzenetére

Még annyival egészíteném ki, hogy ha megtettük a leírtakat, az automatikus online vírusminta-frissítés a versioninfo.ini MaxBase változó értékéről a MaxAvailVersion változó értékére fog frissíteni, tehát a vázolt példában 2935-ről 2972-re (szerintem).

• Lóri papagáj

csendes tag

(Csak haladóbbaknak: továbbra is vírusadatbázis letöltés, mert q. sokat panaszkodnak erre a Comodo AV fórumon, tehát csak az figyeljen ide, akinek gondja van!) Említett fórumon találtam dinamikus megoldást arra, hogyan lehet megtudni mindig a legutolsó, legmagasabb verziószámú, böngészővel vagy letöltéskezelővel letölhető bases.cav fájl linkjét és megpróbáltam kiegészíteni, hogy hasznosabb legyen. Itt a letölthető versioninfo.ini.

Ez szövegfájl, szerkezete:
    [VersionInfo]
    MaxAvailVersion=2972
    MaxDiff=150
    MaxBase=2935
    MaxDiffLimit=150.

A letöltéshez a MaxBase változó értéke kell (most 2935, előzőleg 2912 volt, még az a letöltés is műxik). A MaxBase számértékét behelyettesítve a
    http://download.comodo.com/av/updates311/sigs/bases/BASE_END_USER_vXXXX.cav ikszei helyére, megvan a letöltési link. A gyengébbek kedvéért így ez a mostani link.

A letöltött fájlt természetesen át kell nevezni bases.cav-ra, elhelyezésének leírását lásd Blattida leírás, utsó bekezdés. (Ha változik valamelyik feltétel, majd megpróbálom követni.)

• Lóri papagáj

csendes tag

válasz Dr.Én #1220 üzenetére

Doktor, gratulálok, bár szerintem akár Vistát, vagy akár XP-t tettél volna fel új telepítésű torrent klienssel, akkor is működne. De te szereted a kihívásokat :)

• Lóri papagáj

csendes tag

válasz Dr.Én #1216 üzenetére

Minimum szurkolni fogok és kíváncsi leszek az eredményre.

• Lóri papagáj

csendes tag

válasz blattida #1214 üzenetére

Szívesen! Valahol rémlik, olvastam azt az áruházi lopásgátlós hasonlatos cikkét is, de tényleg csak dereng valami... Mindegy, egyszer megkeresem és lefordítom (jó készsége van a kommunikációhoz). Érdemes megfontolni, amiket ír vagy mond.

• Lóri papagáj

csendes tag

válasz blattida #1212 üzenetére

Oké!

Melih Abdulhayoglu:
    Nem a böngésző a hibás
    (Don’t Blame the Browser)
    2009-02-06

Forrás:
    http://www.securityfocus.com/columnists/492

“A PC-k biztonságának a megelőzésen kell alapulni. Az őrző mechanizmusoknak kell garantálniuk a várható behatolók folyamatos távol tartását, a böngészőtől függetlenül.”

*

Volt idő, amikor a legtöbb betegség halálos volt az emberre. A kórokozók beható tanulmányozása és kutatása hozzásegítette az orvosokat, hogy hatékonyabban tudják kezelni a betegségeket és később már szinte teljesen meg is tudták előzni a bajokat.

Manapság a védőoltások általánosan elfogadott és tartós megoldást jelentenek a betegségek megelőzésére azáltal, hogy megerősítik a szervezet természetes ellenállóképességét a kórokozókkal szemben. Az igazi megoldást a fenyegető veszélyek kiküszöbölése jelenti, vagyis nem pusztán a tüneteket kell kezelni, hanem az immunrendszert kell megerősíteni és védőbástyát kell emelni a kártevők ellen.

Ugyanez a törvényszerűség érvényes az internetes böngészőkre is. Igaz ugyan, hogy saját beépített biztonsági rendszerrel bírnak, de tulajdonképpen nem az ő feladatuk lenne szüntelenül őrködni. Ezeknek a programoknak mindössze egyvalamit kell tudniuk: böngészni az interneten. A böngészőknek az erőfeszítések helyett, hogy ők is beszállnak a felhasználó védelmét szolgáló csatákba, inkább együtt kellene működniük azokkal a biztonsági programokkal, amelyeknek valóban az a dolguk, hogy a számítógéphálózatot és az adatokat megvédjék a behatolók ellen és megelőzzék a támadásokat.

Az internet használói jól emlékezhetnek a tavalyi Internet Explorer 7-tel kapcsolatos incidensre. Az IE7 XML heap-jének sebezhetősége (puffertúlcsordulásos támadást lehetett intézni ellene) lehetővé tette, hogy a kártevők a célba vett program memóriapufferét egy titokban letöltődő programkóddal túlterheljék és ezzel veszélyeztessék a számítógéprendszert. Főleg a böngészők, az e-mail kliensek és az IM programok védtelenek az ilyen jellegű, adatlopást vagy rendszerösszeomlást okozó támadások ellen.

Úgy tűnik, az Internet Explorer felhasználói pánikba estek, amikor értesültek az IE sebezhetőségéről. A sajtóban némelyik biztonsági szakértő azt javasolta, hogy átmenetileg használjanak másik böngészőt, amíg a biztonsági lyukat befoltozó programjavítás letölthető nem lesz.

Mindamellett ez a probléma nem csak a Microsoft böngészőjét érinti, hanem általánosságban minden konkurensnek elégtelen a védelme a hasonló visszaélésekkel szemben. Az Internet Explorer ugyanannyi biztonsági rést tartalmaz, mint bármely másik böngésző, csak a többiekhez viszonyítva az IE sokmillió felhasználó alapértelmezett böngészője szerte a világon. Az ilyen problémánál az érintettek száma csak súlyosbítja az amúgy is kellemetlen helyzetet és ez az IE 2008-as malőrjénél sem történt másként.

De nézzük meg, mennyivel kockázatmentesebbek a riválisok? Tény, hogy a Firefox, a Safari vagy az Opera rajongói nagyobb eséllyel használják szoftverüknek mindig a legfrissebb verzióját, ami általában a legbiztonságosabb változat is egyben. Talán megbízhatóbbak, de azért sosem teljesen biztonságos egyikük sem, mivel minden kiadott szoftver csak egy állomása a folyamatos fejlesztéseknek.

Az esetnek elsősorban az utóhatása volt eltérő. Miközben decemberben az IE puffertúlcsordulásos problémáján csámcsogott a világ, addig nagyjából ugyanebben az időben lélekszakadva adták ki a biztonsági lyukakat befoltozó vészjavításokat a Firefoxhoz és az Operához. A Google Chrome gazdái is hangúlyozták: sem a modernebb technikájuk, sem az, hogy utolsóként szálltak a piaci ringbe, nem garantálja termékük tökéletes biztonságát.

A böngészőket böngészésre találták ki, nem arra, hogy megvédjék számítógépünket. Nem arra, hogy megóvják fáljainkat a világhálón ólálkodó bűnözőktől. Nem arra, hogy visszaverjék ezerféle vírus és trójai program támadásait. Noha minden mai böngésző rendelkezik valamilyen szintű beépített védelemmel, senki nem számíthat arra, hogy kizárólag ezek a tulajdonságaik megóvhatnak a támadásoktól.

A gyorsabb, jobb processzorok nagyobb számítási teljesítményt nyújtanak, de ahogy egyre fejlettebbek lesznek a szoftverek, egyre bonyolultabbak a kódok, egyre több új funkciót tudnak a programok, azzal együtt jelent egyre nagyobb erőpróbát a tesztelés és a biztonsági rések felfedezése. Ezen túlmenően lehet bármilyen fejlett a (védelmi) technika, ez sem tudja eltántorítani a hackereket és az adathalászokat attól, hogy mindig újabb és újabb módszereket eszeljenek ki a böngészők sebezhetőségének kizsákmányolására.

A biztonsági hibajavítások csak akkor érnek valamit, ha nagyon gyorsan elérhetővé teszik őket. A böngészők bizonyos képességeinek, mint például a java scriptek vagy az ActiveX vezérlők használatának letiltása legfeljebb a böngészési lehetőségeket korlátozza. A felhasználói magatartás kordában tartása, azaz bizonyos webhelyek blokkolása és a letöltések ellenőrzése is csak az égető probléma megkerülése. Az operációs rendszer és az antivírus programok rendszeres frissítése, a böngészők legfrissebb változatának használata vagy a kémprogramok ellen védő szoftverek telepítése, mindezeknek a műveleteknek általánosan bevett gyakorlattá kellene válniuk, de még ez is csak reagálás a fenyegetésre.

A böngészőcsere csökkentheti ugyan a sebezhetőség mértékét, de nem képes teljesen kiküszöbölni a kockázatokat, legfeljebb átmeneti megoldás lehet. Az Internet Explorer a világ legnépszerűbb böngészője, ezért a hackereknek természetesen mindig ez az elsődleges célpontja, mégsem igazi megoldás átállni egy másik böngészőre. Az igazi megoldás a veszélyek megelőzése.

A böngészők felhasználói nem a villámgyors biztonsági sebtapaszokat várnák, hanem olyan tartós megoldást, ami elébe vág a rendkívül széles skálájú fenyegetéseknek és kiküszöböli őket. A memóriatűzfalak például folyamatosan ellenőrzik minden telepített program elhelyezkedését a memóriában és a behatolók kirekesztésével képesek megelőzni a puffertúlcsordulást célzó támadásokat.

A PC-k biztonságának a megelőzésen kell alapulni. Az őrző mechanizmusoknak kell garantálniuk a várható behatolók folyamatos távol tartását, a böngészőtől függetlenül. Következésképpen a hagyományos, észlelésen alapuló technikát fel kell fejleszteni egy magasabb szintű, megelőzéscentrikus biztonsági filozófiára.

A fenyegetések talán veszélyeztethetik az átlagos böngészőprogramokat, de a hálózati biztonságot nem, ha bölcs előrelátással felkészülünk a veszélyekre.

Melih Abdulhayoglu annak a Comodo cégnek a vezérigazgatója és adatbiztonsági vezetője, amely a világban a nagybiztonságú SSL-tanúsítványok második legnagyobb kiadója. Melih 1991-ben a Bradford egyetemen szerzett elektromérnöki BS (bachelor of science) fokozatot, blogja a http://www.melih.com/ webhelyen olvasható.

• Lóri papagáj

csendes tag

válasz blattida #1210 üzenetére

Teljesen igazad van, de szerintem nagyon pontosan leírtam, milyen körülmények együttállása kell, hogy a frissítés "kibírhatatlan" hosszúságú legyen (az is lehet, hogy nálam valamilyen plusz lassító körülmény lépett fel, vagy amúgy is nagyon terhelt a gépem rezidensekkel) :) Ha ez egy rossz progi lenne, nem foglalkoznék vele ennyit. A bases.cav másolását is elviselem.

De most kérdeznék valami egészen más jellegű, de mégis idevágó dolgot: kibírja ez a fórum, ha bemásolom Melih Abdulhayoglu (a Comodo főnöke) "Nem a böngésző a hibás" (Don’t Blame the Browser) című cikkének általam elkövetett fordítását, ami a SecurityFocuson jelent meg? Nem túl hosszú cikk, az elveket tárgyalja.

• Lóri papagáj

csendes tag

válasz W666W #1206 üzenetére

Szia!

Kizárólag az AV rész vírusminta-frissítési mechanizmusára gondoltam, amik elsősorban a lassú, Pentium 3 osztályú és kevés memóriájú gépeket rendkívül igénybeveszik. Tulajdonképpen nem az adatbázisfájl letöltési mérete a baj, hanem hogy egyenként fésüli össze a letöltött, verziószámukat tekintve eggyel mindig növekvő frissítő vírusminta-fájlokat a már gépen meglévő adatbázissal, úgy értem, ha a különbség mondjuk 296 fájl az aktuális vírusminta-fájl verziójához képest, akkor annyiszor fog egy közel 100 MB-os, egyre növekvő fájlt létrehozni a nullából, ez a bases.cav fájl, hosszabb-rövidebb várakozási időkkel az egyes összefésülések során. Egy hosszabb, soklépcsős frissítés így lassú gépen több, mint egy óra, intenzív processzor- és lemezhasználattal. (Persze mondhatod, ezeknek a hardvereknek kuka kell.)

Sokan rágják a Comodo fejlesztőinek fülét hónapok óta a fórumokon az offline adatbázis időközönként kiadott hivatalos, telepíthető verziójáért, eddig hiába (az Avast a sajátját ki szokta adni, sőt, tudomásom szerint a telepítőjük mérete is mindig növekszik, ahogy nő az adatbázis - bár ezt mélyebben nem vizsgáltam, márrmint hogy a programmal mindig a telepítő dátuma szerinti friss adatbázis települ-e -, plusz az online frissítési metódusuk is ügyesebb, lassú gépek előnyben). Remélem, precízen fogalmaztam meg, semi többre nem gondoltam a gépigénnyel kapcsolatban.

Végülis ezt egy hozzáértő áthidalhatja úgy, hogy ha van már frissített bases.cav fájlja, csökkentett módban elindítva a célgépet, lecserélheti a fájlt és így kevesebb frissítéssel megússza. De hogy pozitívumot is mondjak, nekem az Avasttal van fenn együtt a CIS, ami neki nem összeférhetetlen, és a CAV általában majdnem mindig mindent "egy körrel" előbb érzékel. Szerintem nem voltam igazságtalan :)

• Lóri papagáj

csendes tag

válasz Dr.Én #1204 üzenetére

Figyelmesebben elolvasva visszafelé: hülyeséget írtam, mert azt hittem, egy helyi router vagy bridge mögött ül a géped és nem figyeltem meg azt sem, hogy a bizonyos MSI eszköz egy AP és nem hálózati kártya (ami önmagában még nem probléma). Jó a Comodo és szép, az alternatív CIS-uTorrent beállítás is működhet, de ha kikapcsolt tűzfallal se ment a feltöltés, a fenti megoldás csodákra nem lehet képes (max. naplózni, hogy mit szeretne a torrent kliense és ahhoz képest mit kap)... szóval valamilyen más módon kellene megközelíteni a problémát. Csak azt nem tudom, hogyan, illetve hogy mi az, amit még nem tudunk a megoldáshoz. Esetleg a további faggatózásból kiderül és ha más nem, egy új bittorent kliens telepítése többet elárul, mondjuk, hogy nem volt-e például túlzott a kapcsolatok beállított száma vagy nem volt-e valami hasonló kliensprobléma. Esetleg elsőre feltelepíthetsz az 1.8.4 helyett próbának egy 1.8.1-est vagy 1.8.2-est, hátha, ezekben ugyanis még nem vezettek be néhány dolgot (én ma is az 1.8.1-est használom, ami persze azért egyes más, fejlettebb kliensekhez kapcsolódást korlátoz). Azt is érdemes megpróbálni, hogy valóban megméred a feltöltés (semmiképp sem a letöltés, a sebességkalauz nem arra kíváncsi) sebességét és annak megfelelően állítod be a sebességkalauz ablakban: a "Kapcsolat típusa" sorban lenyitva a "Jelenlegi beállítások" opciót, beállítod a mért kilobit értékhez alulról közelítő értéket pl. xx/512k és csakis a "Beállítások alkalmazása" gombbal lépsz ki az ablakból, hogy végre is hajtsa az "érintett beállítások" szekcióban mutatott paraméterek módosítását. Ezzel hagyod rá, hogy a feltöltési sebességnek megfelelően optimalizáljon és így garantáltan nem "dugítod be" a kapcsolatot. Mindenesetre az is igaz, hogy amíg a sebességkalauz a uTorrent porttovábbítást tesztelő webhelyének meghívása után nem kap vissza az IP-dre és portodra egy harsány "OK!" üzenetet a böngészőben, sok feltöltésre nem kell számítanod, tehát először talán ezt kellene valahogy elérni. Hogyan? Hm. Jó kérdés. Részemről kiveséztem. Éljenek a zöld pipák.

• Lóri papagáj

csendes tag

válasz Dr.Én #1202 üzenetére

Oké (sajnos, semmilyen tapasztalatom nincs se Vistához, se W7-hez, kevés a gépem hozzá, majd elmondja más). Szóval tudod, a Utorrent szabályokat lépésről lépésre egyenként kell létrehoznod (legfeljebb addig angolra váltod a CIS nyelvét, mert eltér a magyar nyelvünk verziója és én tudom, miért), itt kevés a puszta "eseti" szabályok megtanítása. Idemásolom - vagy valaki más ideteszi, ha rájött már, hol van - a szabályokat, és esetleg lépésről lépésre leírom, hogy a beállításokat a CIS-ben milyen menük alatt hogyan tudod megváltoztatni. Nem bonyolult, csak annak látszik, és nem igényel globális CIS biztonsági kompromisszumot. Szerintem érdemes kipróbálni. Persze, amint azt mások is írták, a Utorrentben fix figyelőport kell hozzá, arra épül az egész. Ezt az egyet hiányolom a CIS-ből: külön a saját szabályok exportját-importját, legalábbis ilyet nem találtam. Persze, ne legyünk telhetetlenek, mert azért ez egy remek program, egyetértve Arkival, a Comodo Defense+ és a Comodo tűzfal igen jó kombináció (az AV-modul se rossz, csak gépigényes).

• Lóri papagáj

csendes tag

válasz Dr.Én #1190 üzenetére

Neked valami ilyesmi szabály kellene (kép), amit a Utorrent egyik fórumán talált leírás alapján csináltam (illetve pontosan ugyanaz). Nem az IP-d a baj, nem is a globális tűzfalszabályod rossz, hanem az a tűzfal szabálykészlet nem működik mindenkinél, ami a Comodo fórumán van. Nálam épp a 31030-as a fixált utorrent figyelőport, az látszik a képen, de az IP, az aztán tökmindegy. Nekem nincs is routerem, mindig más a publikus IP-m, amit a DSL-poolból automatikusan oszt a kiszolgáló, de routerrel is működne a dolog. (Az UPnP-d okés a routerben, hiszen egy ideig tudsz seedelni, majd szétesik a kommunikáció, ez jeleleg nálad törvényszerűen így működik.) Még az kell hozzá, hogy a CIS - Tűzfal - Tűzfal feladatok (Egyszerű)-ben a Rejtett Portok Varázslójában a középső, "eseti alapon rejtse a portjaimat" legyen beállítva (amit a P2P hálózatokhoz ajánl a Comodo), mert például a teljes rejtés (alsó opció) akadályozni fog, mert olyan jól elrejti a portjaidat, hogy a peerek kliense sem biztos, hogy rád talál! :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés