Hirdetés
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Socket AM4
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnnyvsr
tag
Sziasztok!
Asus 3070 van a gépembe aminek 2csatis a tapcsatlakozasa.2x4pin ha jól rémlik és SEASONIC CORE-GC-650 táp. Az lenne kérdésem, hogy van e jelentősége annak, hogy a tapbol egy vezetekrol jövő 2 csatit dugom be, vagy két külön szalon jobb ha 1-1 csatit dugok be? Csak így több a vezeték. Köszönöm a választ.
-
ricsi99
addikt
Igen
a +2 pin csak test szál ,áramot nem továbbít.
Az a lényeg jó vastag legyen. Rakd össze , játsz egy fél órát, aztán tapogasd meg az átalakítót ahol rádugod a 6 pin-re... ha kellemesen langyos akkor oké ,ha tűzforró akkor ellenőrízd mégegyszer ,hogy jól dugtad e össze. -
blp85
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mivel rendeltem ilyen VGA kábelt [link] , ami 6 pin és 6+2 pinre alakít át, viszont hosszabbítónak szeretném használni, egy FSP Hydro GSM Lite 750W-os tápegységhez, aminek a gyári VGA (6+2 PIN PCI- E), viszont a Nanoxia kábel anyája csak 6 pines és azt alakítja át 6+2 Pinné. Egy Sapphire Pulse Radeon RX 6700 XT kártyához menne, ami gyárilag 8 és 6 pines csatlakozóval rendelkezik. Használható e a kábel úgy, hogy a tápból csak 2*6 pin csatlakozik a kábelhez és úgy a videókártyához?
A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Egy Inno3D RTX 4070 vásárlása előtt állok és érdekelne hogy mik a vélemények róla. Egy db 8 pines tápot kér csak és kevesebbet fogyaszt mint egy 3070ti, olcsóbb is, és erősebb is nála. Ha én csak 1440p-n tolom bár a 4k-t is bírná elég lehet a 4070 vagy szükséges lenne a TI végződésű verzió? Esetleg a radeon 6800XT jobb lenne?
-
válasz
Max_218 #85189 üzenetére
Középkategóriás megoldás (szvsz ez elég): Arctic MX-4, illetve az Arctic kék színű thermal padje. A gyári thermal padek vastagságát vagy a kártya megbontása után tolómérővel leméred, vagy Google-lel rákeresel. Az is lehet, hogy a konkrét thermal pad cseréről már YouTube-ra is töltött fel valaki videót, az enyémet Én is YouTube videó alapján csináltam.
Ha hajlandó vagy rá költeni (szerintem nem éri meg, tapasztalatból mondom), akkor Thermal Grizzly Kryonaut paszta és TG Minus Pad 8 thermal pad.
Másik hasonlóan drágább megoldás a Gelid Extreme vagy Ultimate thermal padek (Hardveraprón is árulják) és a hozzá tartozó Gelid Extreme paszta.
Szerk.: ha nagyon melegszik a kártya, akkor - mivel gondolom 1080p-n játszol - adott játékban kapcsold be a Vsyncet és állítsd a max FPS-t a monitor frissítési frekvenciájához (Hz). Általában ez 60 FPS.
[ Szerkesztve ]
-
Radványi
aktív tag
Sziasztok,
Kérlek segítsetek, hogy egy ASUS TUF 3080 10GB-os kártyához mi az ajánlott CPU?
Nekem jelenleg egy R5 5600-as CPU-m van egy 1060-al, de hamarosan érkezik a 3080
Előre is köszönöm. -
Max_218
tag
Sziasztok!
Egy ismerösöm Rx 580-sapphire 4gb nitró+ kártyája olyat kezdett csinálni hogy játszik és random felpörög 100%-ra a venti és újraindul a gép,indulás után nincs kép,csak folyamatosan újra indulna az egész gép,kép csak akkor lesz ha vga-t kiszedjük cl-mos tűt rövidre zárjuk majd vga vissza.
Vett új procit + alaplapot+ ramot,de ugyanez a helyzet.
Kipróbáltam az én gépemben is,nálam annyival jobb a dolog hogy újraindulás után van kép egyből,de ahogy ráeresztek egy furmark/Aida tesztet,megint elszáll.
Mit lehetne vele csinálni? Kevés lenne a táp ?
Vagy bios flash? -
bobalazs
nagyúr
válasz
Aprósólyom #85180 üzenetére
bányász vga, 20 tonna
-
Aprósólyom
addikt
válasz
bobalazs #85175 üzenetére
Küldöm mindenkinek, aki szereti...: Republic - 16 Tonna Fekete Szén
...akik pedig nem, azoknak meg azért küldöm, hogy szeressék meg.[ Szerkesztve ]
-
pandras83
őstag
válasz
Istvan2020 #85177 üzenetére
Játékonként változik, hol gyorsabb, hol lassabb a konkurenciánál és kb emiatt nem veszik szerintem. Nézz banchmarkokat a kedvenc stílusodból es/vagy olyan game engine-nel készült játékból, amit tolnál. Az Arc770 sokat fejlődött a driverekkel az biztos.
-
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok
Az intel vga-kal mi a helyzet, ennyire rosszak?, hogy sehol sem említik őket mint ajánlás!!![ Szerkesztve ]
-
DirtyFox
friss újonc
Üdv. Egy 4 éves RX 580 at 8 gigás MSI Armor (elég megkímélt állapotban van, bányászva se volt vele) mennyiért lehet elpasszolni mostanság? 40kiló?
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Egy régebbi gépben (legacy BIOS-os) lett cserélve a VGA mert megadta magát és egy Gigabyte GV-N730D5-2GL került a helyére. Ezen valami oknál fogva csak a DVI porton ad jelet, a HDMI-n nem. Driver eltávolítás DDU-val (sajnos nem csökkentett mód alatt, távolról történt a dolog) majd a driver ismételt telepítése során életre kelt a HDMI port, de csak TV+monitor kombóval és sűrűn kék halálozott tőle a Windows.
Esetleg lehet a BIOS-ban valami beállítás, ami ezt okozza vagy esetleg valami jumper, amit át kell pakolni a VGA-n, hogy működjön a két port normálisan, mint az előző kártyánál? -
Csövi57
újonc
válasz
Aprósólyom #85168 üzenetére
A játék indításakor azt írja ki, hogy a hardwerhez hangolja a játékot.
-
Csövi57
újonc
válasz
Aprósólyom #85168 üzenetére
Fps -t 60-ra állítottam riva tunerben és afterburnerrel mionitorozok.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Csövi57 #85166 üzenetére
Nem ismerem a játékot, viszont egyre több címnek kevés a 4-6 CPU szál, pláne, ha ekkora GPU-t teszel mellé. A két GPU teljesítménykülönbsége majdhogynem ég és föld.... Kb 2x gyorsabb a 6800.
Első körben fps limitet javaslok, mert "olcsó" és gyors. Pikk-pakk beállítható.
Sokszor nagyon jó megoldás, viszont nem biztos hogy elégséges. Ilyenkor viszont CPU upgrade.
AMD software-ben beállítható. 2 féle megoldásuk is van, ami hasonló. Egyik a Radeon Chill, a másik sima frame rate limiter, amit ugyan azon a fülön lentebb az advanced opciót megnyitva érsz el.
https://www.amd.com/en/technologies/radeon-software-chillUi.: Felejtsd el a google által ajánlott "csoda oldalakat", ami szerint van-e bottleneck vagy nincs.
Egyébként pedig legalább az AMD software hardware monitoringot kapcsold be, hogy lássad a CPU/GPU terheltséget és egyebeket. Azok lennének igazán hasznos információk neked, nekünk.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
szucsi #85165 üzenetére
És nem fog zavarni, hogy egy pl. egy 60fps youtube videó a 75Hz képfrissítés miatt "laggolni" fog? Az én tapasztalatom szerint legalább is ez történik. Lehet van valamilyen beállítás, hogy ne csinálja, de nem ástam bele magam jobban ebbe a jelenségbe.
Először szerintem próbáld ki, hogy milyen 75Hz-en. Beállítasz egy kisebb felbontást addig pl. 1080p@75Hz.De ha mégis ragaszkodnál a 2k@75Hz-hez, én azt találtam, hogy a legelső architektúrák ezek: Radeon RX 400 és Geforce GTX 900 vagy újabbak.
-
Csövi57
újonc
Hali!
Adott egy gigabyte z390, i5 9600kf, 16gb ddr4 3600.
Most cseréltem gpu-t.
5700xt-t, sapphire 6800xt-re.
Az 5700 simán ment medium beállításokkal.
A 6800xt high-on 14-15gb-ot használ és a ram használat is majdnem max.
Táp 750w gold.
A game: Jedi survivor.
Laggolás. Nem sok de van.
Teszt oldalon azt írta nincs bottleneck.
Mégis kell az új alaplap, proci, memory?
Ha igen, mit ajánlotok? -
szucsi
őstag
válasz
Aprósólyom #85164 üzenetére
Köszönöm. Vajon mi az a gpu, ami elviszi a qhd felbontást 75hz-en?
-
Aprósólyom
addikt
válasz
szucsi #85163 üzenetére
Az egy GCN2 integrált GPU, aminek elméletben ez a max: 4096×2160 @ 30 Hz
Online kalkulátor szerint viszont a QHD@75Hz már nagyobb sávszélesség.
(remélem jó kalkulátort találtam, nem szoktam ilyeneket számolgatni.)
Lehet, hogy custom felbontással és frissítéssel fentebb tudnád nyomni, viszont nem biztos, hogy van értelme. Pl. 30/60fps videók az ilyen "offset" frisstéssel jitteres lesz: apró akadásokat lehetne látni a monitoron.[ Szerkesztve ]
-
szucsi
őstag
Sziasztok, ezzel a processzorba integrált vga-val ezt a monitort szeretném meghajtani. A monitor natív felbontása Qhd, a frissítési ráta 75hz. Úgy tűnik, 60Hz az egyetlen opció ezzel a vga-val natív felbontáson, abban kérek segítséget, hogy vajon ebben a vga-ban ennyi van, vagy tudja a 75hz-et, csak én bénázok el valamit. Több driverrel próbálkoztam, semmi. A processzor adatlapján nem találtam támogatott felbontásokat / frissítési rátákat. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz
Turtlelboy #85147 üzenetére
"kapcsold ki a hw- videogyorsítást a böngésződben"
nem be... ki!
Ha nem megy természetes ,hogy a cpu-d dolgozik mint a régi vidokártyádnál.
Drivert nézegess régebbieket[ Szerkesztve ]
-
BMS
őstag
válasz
Istvan2020 #85152 üzenetére
Hyperx ramok vannak benne.
-
Turtlelboy
csendes tag
válasz
Turtlelboy #85147 üzenetére
Kérdeztétek, hogy be van-e kapcsolva a hardveres gyorsítás a böngészőben és a válasz igen volt. Kipróbáltam azt, hogy kikapcsolom és egyből folyamatos lett a lejátszás, cserébe viszont a processzor terheltség ment fel nagyon, ami megint csak nem ideális, de legalább már tudni, hogy merre felé kéne keresni a megoldást.
Hogyan lehetne megoldani, hogy a gtx 750 ti hardveres gyorsítása rendesen működjön a stream lejátszásokkor is? (a játékomban egyértelműen jobb, mint az ati 7500) -
Turtlelboy
csendes tag
@blp85 és @ricsi99
Leszedtem most DDU-val az amd és nvidia drivereket is, majd fel az nvidia drivert, de nem oldódott meg a probléma.
Több böngészőben is próbáltam (Opera, Chrome, Brave), a hardveres gyorsítás be van állítva.
Ha megy a twitch stream, akkor elkezd belassulni a video lejátszás, majd megakad néhány másodpercre, azután "utoléri magát" és megint játssza, de fél percen belül újra ismétlődik a jelenség.
Ha megy a twitch stream és közben másik lapot nyitok olvasni és csak hallgatom az adást, akkor ha 1-2 perc múlva visszaklikkelek a streamre, akkor a hang megy, de a kép befagy és magától csak fél-egy perc múlva veszi észre, hogy azt is sugározni kéne és csak akkor kezdi mutatni a video folyamot is.
Youtube-nál is azt vettem észre, hogy ha egy videoba beletekergetek, akkor nem azonnal, hanem csak némi homokórázás után ugrik oda és játssza a videót.Az ati 7500-ás kártyával semmi ilyen problémám nem volt, csak most a gtx 750 ti-vel.
-
válasz
Peddy789 #85145 üzenetére
Ez a lényeg hogy ingyenes lenne, AMD nem kér licencdíjat a V szériára. Maga a kártyákat viszont csak cloud service-nek adták el. Onnan került selejtezésre vagy isten tudja hogyan de kikerült több száz (ha nem ezer) kártya. Magyarán én használtként vettem, nem volt limitálva hogy nem továbbadható. (ezért is van ebayen még párszáz darab [link], ez az eladó adja el az amazonos szerver cuccokat haszáltan viszont ez hulladék szintjén mert semennyire sem ért hozzá hogy mit ad el)
Eddig is volt ilyen, nvidia tesla és grid kártyái ezerszám vannak ebayen (geforce now szerverekből is). Viszont ott a grid esetén licenc kell, ezért is nem volt elterjedt játékra. Ennek ellenére nvidia nem tagadja le és nem rejti el hanem közzéteszi az összes driverét (beleértve olyat is aminél még a licenc is ki van ütve, tudnak róla és nem érdekli őket mert rohadtul mindegy hogy home user játszogat otthon vele hiszen már úgyis megkapta érte a pénzét)
Az ilyen kártyákat használják mai napig Amazonnál és ott azokon a szervereken letölthető a drivere. De ahhoz hogy letöltsem bérelni kellene egy szervert az amazontól (nem az AMD-től) csak azért hogy letöltsek kb 300mb-ot a VM-be majd kimásolgassam onnan.
Azzal van a bajom hogy demóztak egy kártyát egy windows driverrel, aminek még verziószáma is van. [link]
Testing conducted by AMD Performance Labs as of 09/09/2020 the Radeon™ Pro V520 GPU with 8GB HBM2 (GPU clock 1650MHz), Driver 20.10.01.05.Aztán ezt eladák nagy cégeknek szintén egy driverrel amit mai napig fejlesztenek. Igen ám de ehhez a driverhez nincs sehol se letöltési lehetőség. Nincs benne semmi titok, nem egy bugos félig kész driverről van szó amit le akarnának tagadni hanem kész kiadott driverről. Amit le lehet tölteni de csak a vm-en belül amihez én földi halandóként nem férek hozzá csak ha előfizetek amazonra.
Zero-Cost GPU License Model
A fully discrete GPU experience that requires no additional GPU licenses and pricing models to support the virtualized functions.
Tehát a driver is hozzáférhető lehetne mivel amúgy is az csak az amazonról (vagy akár melyik ilyen akinek eladták) nem tudom leszedni.
A másik ilyen pedig az XFX, ők BC-160 típusú kártyák gyártottak (az gyak v520 aktív hűtővel), ennek ellenére XFX nem tud róla, supportot sem ad rá. Az mondjuk kicsit más mert ott lehet a kínai XFX nem ugyan az mint az angol nyelvű (usa?).
Lényeg hogy AMD-nek nem kellene hogy problémája legyen egy eleve kifutott hardver esetén egy drivert adni (gyakorlatilag kész driverről beszélünk, illetve már nem is adnak el ilyen kártyát), veszíteni nem veszít vele semmit de tény hogy nem is nyer vele semmit. Azaz igazából úgyis lesz moddolt driver hozzá ha akarja ha nem, csak nekik lenne jobb benyomás hogy pl Miyconst promózná a lefutott kártyáikat.
Ha valamiért ez miatt kárt okozok az AMD-nek akkor oké teljesen érthető lenne hogy nem segítenek. De itt nem erről van szó. Eddig is használtam többféle hasonló kártyát AMD oldalon (Mi8, 9300X2), meg még többet nvidia oldalon. (Tesla c2075,m2090, K20c, M40, P4, K2...)[ Szerkesztve ]
-
Peddy789
őstag
válasz
MasterDeeJay #85137 üzenetére
Valami fura csempeszett b2b kartya van nalad, es furcsallod hogy az amd nem uzemeltet erre ugyfelszolgalatot? Milyen alapon kovetelsz barmit ha nem fizettel semmit a szolgaltatasert ?
-
ricsi99
addikt
válasz
Turtlelboy #85140 üzenetére
Próbáld meg másik böngészővel vagy kapcsold ki a hw- videogyorsítást a böngésződben
-
Gyula_3925
csendes tag
Sziasztok
Vékony kliens Intel Atom x5-Z8500 integrált vga hiba. Működik de van egy vizszintes csík (egy pixelsor). A kérdésem, hogy mire számítsak. Működni fog így még évekig? -
blp85
senior tag
válasz
Turtlelboy #85140 üzenetére
A régi kártya drivereit letörölted DDU-val?
Esetleg összeakadhat a két driver. -
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Mi lehet annak oka AMD kártya esetén (6900 XT), hogy ha én driverből szeretném felülírni egy játék vonalsimítását, az nem csinál semmit?
Tök mindegy, hogy a játék saját AA opcióját ki vagy bekapcsolva hagyom, nem történik változás.
Ahogy az sem segít, ha a játék opció felülírást választom, vagy épp annak kiegészítését.
Példa játékom most a The Crew 2. -
Turtlelboy
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy régi gép, i5 2500k, 16GB ram, Ati 7500 1GB, windows 7 64bit.
Sikerült szerezni egy GTX 750 Ti 2GB-t, ami egy lényegesen erősebb vga kártya, mint a 7500.
A következő problémát tapasztalom:
Elkezdem nézni a twitch-et és fél percen belül el kezd akadni a lejátszás.
Ha visszateszem a 7500-at azzal gond nélkül megy.
Mindkét kártya régi, már nincsenek hozzájuk új driverek, de természetesen az elérhető legfrissebbet használom hozzájuk.
Hogyan tudnám orvosolni ezt a problémát? -
-
válasz
MasterDeeJay #85137 üzenetére
Rezsicsökkentés lehet náluk is mint Intelnél, gondolom inkább egy csecsemő szintjén lévő AI-ra bíznak mindent, mint, hogy megfizessenek pár rendes ügyfélszolgálatost.
Még anno Windows alatt az AMD Software folyamatosan dobált fel emlékeim szerint valami .DLL hibát minden rendszerbetöltésnél. Hiába telepítettem újra a szoftvert, valami miatt ott maradt. Írtam nekik levelet. A neve hangzása alapján egy indiai származású úriember válaszolt, legalább egy stabil A4-es szöveget begépelt (
khm.. ctrl... khm... V). Valami 8-9 pontból álló lista volt, hogy mit csináljak. Egyik sem működött, DE legalább válaszolt egy ember, ami mindenképpen pozitív benyomást keltett. Végül újrahúztam a rendszert, mert már annyira untam a hibaüzenetet. -
Amd support nekem leírta magát rendesen. Csak bot válaszol. [link]
A válasza minden esetben az volt hogy keressem meg a cloud service providert... agyas nem fogja fel hogy tőlük lett kicsempészve a kártya vagy isten tudja hogyan de nálam van a kártya nem pedig az amazonnál és onnan nem leszedni csak ha kicsöngetek x ezer dollárt egy virtuális szerverért. Holott amd reklámozza azt hogy 0 dolcsi a licenc, szabadon használható mindenre. Most csak ezért moddolt drivert kell használnom... -
spleenszuru
őstag
válasz
modflow #85135 üzenetére
Röviden:
"GPU hotspot refers to the warmest sensor on the graphics board’s die".
Azaz a legforróbb pontot mutatja.Hosszabban a profik majd leírják.
Mindenesetre, erre jobban kell figyelni szvsz, nézz utána, a te kártyádnak mi a gyártó által megadott legmagasabb hőmérséklet.
-
modflow
veterán
válasz
spleenszuru #85134 üzenetére
Köszi, megnézem.
De amúgy az miért magasabb hőmérsékletű?[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
3080 Ti. vagy inkább 4070? 1440p a felbontás, a játékok ultra közeli beállításával, későbbiekben majd 4K. a CPU 9900K.
Nézem, hogy a 4070 (TI) memória sávszélessége 192 bit, ellenben a 3080 (TI) 320/384 bitjével szemben, ez nem problémás?
-
Grave_444
nagyúr
Bolti árat sose nézd ilyen régebbi kártyáknál.
Aprón a 30-35k ár reális lehet, ha 8GB-os verzióról beszélünk.
Az RX470-480-570-580-al bányászhattak, 4GB-al kevésbé.
Nem feltétlen hátrány, Red Devil nem rossz hűtés.
Szerintem ha vásárlás előtt kérsz terhelt állapotról képet és rendben van a hőmérséklet-fan rpm, nagy baj nem lehet.[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
Nagyon egyszerű... megnézed az eladó értékeléseit... ha egymás után eladott sok db ugyan olyan tipust ,akkor rig-et bontott...
de leharcolt gémer is lehet... ott vedd meg aki vállalt teszteket lefuttatni eladás előtt... vétel elött meg halgasd meg a hűtés hangját
Mind1 ki mire használja a karit ,ami a lényeges ,hogy mennyire tartja karban -
Sziasztok,
Az RX 580-ok mennyire voltak bányás karik? Konkrétan Biostar márkájút keresek, az bolti áron vállalhatatlan (~150k a legolcsóbb helyen), viszont más márkájúból Haprón meglepően olcsón vannak, pl. 20-30k forint, ráadásul az egyik egy Red Devil.
Gondolom ezek lefingott bányász kártyák lehetnek, mert máshogy nem tudnám megmagyarázni ezt az árkülönbséget.
[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
válasz
kellcucc #85119 üzenetére
Léghűtés: https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/raijintek-morpheus-8057-heatpipe-vga-huto-fekete-0r10b00176-95413
Kb. ez az egyetlen új alternatíva. De mivel használtan sem tolonganak a hűtések, ezért használtan se sokkal olcsóbb találni olyat, ami ráadásul még kompatibilis is.
Ezért írtam, hogy szerintem drágább lenne a leves, mint a hús.
Ha nem tudod az igényeidre szabni úgy ahogy most van minimál pénzből (pl. thermal pad), akkor olcsóbb és jobb eladni, akinek így is megfelel és venni egy drágább modellt.Vapor chamber hűtés hatalmas és masszív szerkezet. Több ponton rögzül a PCB széleihez is nem csak a GPU mellett, ezért biztosan jelentősen növeli az egész PCB szerkezeti merevségét. Ráadásul a súly nagyja a PCIe foglalat mellett helyezkedik el. Mondhatni jelentéktelen súly lóg túl a PCIe foglalton. 99%-ra azt mondanám, hogy komoly elhajlása nem lehet a kártyának, ami ilyen jellegű problémát okozna.
Akkor már hamarabb vélelmezem, hogy az előző tulaj szétszedte, javított és valamit rosszul csinált. (Ha van rajta csavar matrica az sem garancia arra, hogy nem volt szétszedve, mert matrica rendelhető kínából...).
Egyeztetnék az eladóval, mielőtt további költségekbe vágod a fejszéd. -
kellcucc
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát, segítségét!
Az Accelero Xtreme IV nagyon tetszetős, de egyszerűen sehol sem találtam eladót. Ha jól láttam 3 éves, de sem a gyártó honlapon, se egyéb helyen nem volt, amazonon se. Sőt! Magyar oldalon nem találtam hasonló vga hűtőt, mintha egyszerűen nem lehetne kapni!Nincs olyan ami a gyári hűtő helyére rakható lenne, egy típusra sem, csak vizes blokkot csillagászati áron. Eddig nem kerestem ilyesmit és nagyon meglepődtem hogy szinte semmit sem találok... Így ezt az opciót elengedtem.
Olvastam angol fórum hozzászólásban, hogy volt akinek a lehajló vga kártya okozott gondot. A leírás szerint pont elég lehet az a minimális lehajlás hogy a kontakt megszakadjon a chip és a borda között. Így rendeltem egy vga támasztékot...
Paszta és hűtőpad csere lesz, RX 470-en már csináltam én magam is ilyet, itt még meggondolom, hogy én magam neki merjek-e állni ennek a kártyának. Jó ha 2 vga-t padoztam eddig újra, ebben nincs rutinom.
Az alul feszelés jó ötlet, jelenleg egy 3600X cpu van alatta, és nagyon úgy fest hogy cpu limites vagyok, 10%-ot feladni a vga max teljesítményéből amit amúgy sem bírok kihasználni bőven belefér.
Végig nézem a listát amit írtál Aprósólyom, és majd beszámolok az eredményről. (Ha pedig fennakadás lesz akkor még hamarabb jövök vissza kérdezni
-
petakpa1
őstag
válasz
Aprósólyom #85115 üzenetére
Köszi. Megpróbálom majd, de nem lesz egyszerű, mert a képen látható jelenség viszonylag ritkán van, a fagyás viszont sokszor
.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
petakpa1 #85113 üzenetére
Csinálj videót telóval a monitorról, ha nem ad vissza mindent a screenshot.
Ez VGA hiba, mert csak textúra/shader hiba van. Amúgy érdekes, hogy fekete rész valójában áttetsző. Azért gondolom hogy shader. Lehet akár GPU chip hibája is.
Viszont, ha boltból vetted akkor ne pazarold az idődet: gari. Ne szórakozz vele, mert alapból jó kell legyen, még ha tűzforró, akkor is, hiszen a throttlingnak meg kellene védenia a túlmelegédéstől, de attól még nem szabadna hibáznia.A videót ne ide küld, hanem a boltnak és lehetőleg küldj nekik 3D mark stresz tesztet is, mert azon a hőmérsékletek is látszódnak az órajelek mellett, ami nekik előzetes segítség és válasz lehet a gyors keresztkérdéseikre.
-
petakpa1
őstag
Van egy 1 hónapos Asus RX6700XT kártyám. Far Cry6 kezdetektől fogva fagyogat vele, teljesen random módon. Illetve annyit azért megfigyeltem, hogy
- egy egy missiont lezáró átvezető videók bejátszásánál.
- vagy bonyolultabb sok poligont tartalmazó helyszínekre (pl város) való megérkezéskor
- vagy épp térképen Fast Travel-el más helyre való utazáskor
mintha többször fagyna le, de van, hogy ezeknél se akár 1,5 órát folyamatosan tudok játszani fagyás nélkül.Fagyáson azt értem, hogy játék elszáll, visszadob Windows desktopra, de maga a PC nem fagy meg, FC6-ot is simán újra tudom indítani és lehet tudok újabb 20 percet, de van hogy órákat is akár játszani újabb fagyás&kilépés nélkül.
Neten FC6 crash to desktop-ra történt keresés alapján már minden javaslatot kipróbáltam, de semmi nem segített.
CPU egy Ryzen 3500X all core oc-val 4,1 GHz-re húzva, illetve Crucial Ballistics 2*8GB 3200 MHz-es memo is 3600 MHz-en van hajtva, de mindkét OC ki van tesztelve órákon keresztül TM2-te, Prime95-etl, Aida stressztesztelt, CB-vel és minden stabil.
3DMark stersszteszt sem tesztelt pedig azt is futtattam vagy 40 percig.
Természetesen CPU és mem OC nélkül is kipróbáltam BIOS-t alapbeállításokra visszatéve, de azzal is ugyanez a crash to desktop hiba van.Ami érdekes, hogy 3DMark-nak van egy PCI Express feature tesztje, na az kb minden második próbánál elhasal.
FC6-ban néha (ez azért viszonylag ritkán van) a képernyőn olyan kis téglalapok jelennek meg, mint a lenti screenshot-on, illetve a téglalapokba sem pont így néznek ki élőben, hanem mintha benne kis fekete hangyák szaladgálnának, de azt a screenshot nem adja vissza.
Lehetséges, hogy a videókártya lenne gyári hibás? Hogyan lehetne ezt kitesztelni, boltnak bizonyítani?[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
3 monitorom van, egy CRT (hobbi) és 2db 1440p.
A CRT (DSUB) és a Fujitsu (HDMI) ha kikapcsolom, csak megszűnik a kép és ennyi. Továbbra is kapja a képet a géptől.
A Gigabyte (DP) viszont le is csatlakozik a gépről, átrendeződik az asztal, ami azon volt tartalom az átvándorol egy másik monitorra, és mikor visszakapcsolom még villog vagy 5-öt mire helyreáll a rend.
Ez borzasztó idegesítő. Mi okozhatja ezt? -
iceQ!
addikt
Sziasztok,
FSP Hydro M Pro 800W táp elgendő a 3090Ti kártyának egy AMD Ryzen 7 5800X3D mellett?
-
Peddy789
őstag
Hali, 7900 XT HDMI kimenet TV-re van dugva. A hangot nemtudom atrakni 5.1-re, csak stereo beallitas van. A tvn elvileg minden jol van beallitva, passthrought van a sonos hangrendszerre, az tud 5.1-et kezelni. Az eddigi 2070-el nemvolt gond, ugyhogy tuti valami videokartya beallitas. Barmi tipp?
-
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Aprósólyom #85105 üzenetére
A 107 fok-os VRAM elkerülte a figyelmem. Hűtőpadot mindenképp cserélj, ahogy Grave_444 javasolta fentebb. Szétszereld megméred a vastagságát, a hardverparón pedig találsz eladókat, akik kifejezetten foglalkoznak thermal padokkal.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
kellcucc #85097 üzenetére
Szerintem, a hűtőcserét felejtsd el, mert többe fog kerülni a leves, mint a hús. A jó hűtőket, használtan se adják "fillérekért", hogy megérje bármilyen szinten is a beruházást.
Ha amiket lentebb, a továbbiakban írok majd tanácsként nem fogják kielégíteni az elvárásaidat, akkor add el és vegyél egy 2-3 ventis VGA-t.Ez a fajta hűtés (blower) valamivel mindig hangosabb lesz a 2-3 ventisekhez képest, de még elviselhető hangerővel kellene üzemeljen, ha nem az érzékenyebb fülűek csoportjába tartozol. Viszont mivel egyetlen egy blower venti hűti a kártyát, ezért terhelésen muszáj pörögnie a kellő légszállításhoz.
Egy példa: Gyári 1080 Ti blower hűtéssel. 250W TDP ahogy a 2080 Ti is.
https://www.techpowerup.com/review/nvidia-geforce-gtx-1080-ti/29.html
Egyébként ennek a hűtésnek is van előnye, mégpedig, hogy direktben kifújja a forró levegőt a házból. úgyhogy könnyebb a ház többi komponensét hűvösen tartani.Javaslataim:
1 : Vizsgáld meg hogy a venti mennyire egészséges. Elméletileg az egy strapa venti (dupla golyócsapágyas) Terhelés nélkül, MSI afterburnerrel állíts be egyedi ventifordulatot min. 30% 40% 50% 60% És hallgatózz. Egyenletesen jár-e. (rezonancia, alkalmi nyiszogás stb...)
Ha jó állapotban van, akkor jöhet a next level.2 a: Kérdezd meg az előző tulajt, hogy volt-e és és ha igen, mikor újrapasztázva, cserélve lett-e a VRAM-on a hűtőpad.
Ez a hűtésben Vapor chamber-rel készült, úgyhogy eléggé hatékony... viszont lehet cserélni érdemes a pasztát és hűtőpadot. De a pasztát minimum. Hűtőpadot pedig találsz egész jó áron a hardveraprón.2 b: Ha fontos, hogy halk legyen, akkor használj undervoltot. Ha tovább szeretnéd halkítani, akkor az órajel csökkentéssel tovább növelheted a hatékonyságot.
Ha hajlandó vagy feláldozni ~10%-t a teljesítményből akkor bőven dupla akkora mértékben fog csökkenti a fogyasztás (-25%/-30%), ami jótékony hatással lesz a melegedésre és a hangra is.Ebben a videóban látható, hogy milyen változást lehet elérni egy 2080 Ti blower kártyával: https://www.youtube.com/watch?v=5HTK0BRHShE*
* (Az itt bemutatott undervolt elég fura, nem javaslom, hogy kövesd.)Undervolthoz nézd meg ezt a hsz.-t: #82801 Aprósólyom *
* (850 mV környékére belőtt órajellel nagyon jó teljesítmény/fogyasztás lehet elérni. Mondhatni Optimális. Külföldi fórumon is kaptam már visszigazolást erről. De mint sok minden ez is "ízlések és pofonok", úgyhogy kísérletezhetsz: fentebb, akár 950mV-ig vagy lentebb, akár 775mV-ig. Próbálgasd és döntsd el magad, neked mi a megfelelő.)(!!!) És persze ne felejtsd el tesztelni a ventit és utánajárni annak, hogy volt-e pasztázva, és thermal padozva, hogy kiderüljön van-e ilyen jellegű hibafaktor, mert az undervolt sem csodaszer, bár kétség kívül iszonyatosan hatásos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Direct One (műholdas és online TV)
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- További aktív témák...