Hirdetés
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- ZIDOO médialejátszók
- Autós kamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- OLED monitor topic
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
De4d
őstag
Úgy látom még nem nagyon lett itt kibeszélve a most megjelent rtx4070
Akik jobban kiismerik magukat vga-k terén mi az első benyomás, vélemény?
Én úgy érzem hogy nagyon megnyírbálták a 4070tihez képest, és ismét egy kicsit túl van tólva az ára. Viszont ahhoz képest meg nem teljesít rosszul, illetve kevesebb a fogyasztása is.
Lehetséges hogy a későbbiekben jobb teljesítményt hoz majd? Újabb technológia miatt majd a jövőbeni játékoknál fog a 3080 fölé nőni? Illetve majd aha jönnek ehhez a friss jobb driverek? -
imotrepus
aktív tag
válasz
acbr_13 #84990 üzenetére
Nekem egy Q6600 - 2x2 Gb 1333 Mhz Ram és nem emlékszem pontosan talán Radeon HD4670, de az biztos, hogy 1GB 128bit GDDR3 kártya a Microsoftról frissen letöltött Win10 pro 64bit 22H2 rendszerrel vidáman elmegy. A YT 1080p nem akad, a gyerekeim bambulják néha. Tavaly egy E8400 procival nem ment csak 720p-n!
Ez egy Asrock lap, 4x2 1066Mhz DDR2 vagy 2x2 1333Mhz DDR3 RAM-ot is kezel.
Több variációban is próbálkoztam rajta Win10-el
E8400 - 4x2Gb 800Mhz - HD4670 : lassú
E8400 - 2x2Gb 1333Mhz - HD4670 : valamivel jobb
Q6600 - 2x2Gb 1333Mhz - HD4670 : egész jó -
ddavedane
csendes újonc
És milyen vastagságú thermal pad ajánlott ehhez a kártyához?
-
ddavedane
csendes újonc
Sziasztok!
Palit RTX 2080 Super GameRock Premium kártya kapcsán lenne kérdésem. Játék alatt a GPU temp. 75-80 fok körül ingadozik. Ami nekem furcsa az a VRAM, 100-104 fok körül mocorog. Játékban nem tapasztalom negatív hatását, de látni látom a számokat
Idle állapotban a kártya 44 fok körüli, VRAM 55-56 fok.
HWMonitorral nézve.
Normális ez?
Köszi!
-
acbr_13
csendes tag
válasz
Pikari #84991 üzenetére
Rendben köszönöm. Hát akkor marad rajta inkább a win 7 64 bit. Én ezzel is elvagyok tökéletesen. Illetve a defender hiánya se annyira agaszt hisz azért tudom, hogy hova szabad menni illetve honann mit szabad letölteni. Nyílván azért az ember így is bele futhat nem kívánatos dologba.
-
Pikari
addikt
válasz
acbr_13 #84990 üzenetére
Az eredeti telebloatwarezett win10 használhatatlanul lassú lenne, de ha beszerzel egy régebbi win10 edu isot, az nagyjából működni fog rajta. Egy 64 bites win7 az ideális választás arra a gépre, mivel ahogy mondod, a win10 eléggé elzabálja a ramot a játékok elől.
[ Szerkesztve ]
-
acbr_13
csendes tag
válasz
Aprósólyom #84986 üzenetére
Hát, de igen persze az i5 még win 10 van rajta szépen tudja futtatni a régebbi címeket esetleg 1-2 kívétel aminek nem jó a win 10. Igazából annyi az egész ,hogy lényegébe ez nem az én konfigom hanem az apumé én raktam neki össze és próbáltam minél költség hatékonyabbanó, de mindenképp 775-őt akartam mert imádom ezt a platformot és a lényeg hogyha elkeveredek apum-hoz akkor ott is menjen valami normálisabb régebbi game! Ezért is kérdeztem egy jobb GPU-ot a konfighoz.
De egyébként nekem meg tervbe van egy P45, Xeonal vagy Quadal és majd ahozz pedig mindenképp valami hozzá illő kártyát, és csupán a P45 érzés miatt és, hogy lássam mien jó is ez 775. Ezt nem tudom leírni és kifejezni, de teljesen más az akkori címeket az éra beli konfigal játszani.
Hát röviden ennyi. -
acbr_13
csendes tag
a leg gépígényesebb játék amit rá engednék az Far Cry 3/Skyrim 2011 kiadás lenne, de inkább ezek allati gameket mert lehet azért itt dukálna egy kisebb quad is akár, de az 1gb Vram az fix.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
acbr_13 #84983 üzenetére
Valahogy sejteni lehetett.
De ha már így, mindig meg akartam kérdezni a retrózósoktól, hogy nem jó emulátorozni? Nem fut minden tökéletesen? Az adatlapodon lévő i5-2400/rx 570 kombó gondolom mindent is vinne. Vagy az emulátorok nem tökéletesek?
Nem vagyok gyakorlott benne, ezért is kérdezem. Egyszer mikor retrózni támadt kedvem, akkor valamelyik DOS oldalról leszedtem egy emulátort és a Prehistorik 2, Prince, stb... címeket és tök jól futott.
Láttam egy-két videót, hogy mit alkot ETAPrime youtuber és ott is tök jól mennek az emulátorok. Natívan meg kb minden öreg játékot el kellene futasson a i5-2400/rx 570 windows 7 alatt, nem? Vagy kell olyan hardver ami inkább a Win XP éra alatt forta ki magát? Nem működik minden win 7 alól? -
Pikari
addikt
válasz
acbr_13 #84983 üzenetére
Pár hónapja leteszteltem 10-15 játékkal a core2duo vs core2quad procikat, azonos órajel és cache mellett, összesen csak 1 gameben számított a +2 mag. Szóval valószínűleg felesleges pénzkidobás lenne a c2q abba a gépbe. Kivéve persze ha pont olyan gamevel akarsz játszani, aminek okvetlenül kell a 4 mag.
-
acbr_13
csendes tag
Köszi szépen srácok a javaslatokatt! Az op-rendszer egyébként win7 és a cél igazábol retrozni/böngészni, tehát retro gameket tolni ezt igaz nem írtam oda. Illetve tudom Quad kellet volna, de most csak ennyit tudtam össze hozni!
-
ricsi99
addikt
válasz
Pikari #84980 üzenetére
Oké.
NViDiA. a kiràly.
Amúgy az ūgyfeleid gyõzkōdd ne engem.
Én már őreg vagyok ,hogy higyjek az elvakultságnak.. már csak a gyakorlati tapasztalatainak hiszek. Lehet egy hónap alatt több cucc fordult meg a kezem alatt mint neked az egész életedben.. ki tudja
Ha win11 e se tudsz telepîteni / ismerni az előnyeit hátrányait egy régi gépnél , hát sajnàlom. Javasolj neki akkor te valami jó oprendszer ami elfut jobban a gépén.
Szerintem a. kérdezōdd gyōzkōdd a javaslataiddal.. -
Pikari
addikt
válasz
ricsi99 #84979 üzenetére
Szóval ki se próbáltad, hanem jó lesz mert elindul benne alapon javasoltad? Pedig van eladó 775 félgéped, próbáld bele a kártyákat, amiket javasoltál. Engedj rájuk mondjuk egy yandere simet, aztán majd meglátod. Win11-et javasolni core2duo mellé is elég vad. Ha meg már pénzt ad érte, ne olyan kártyát vegyen bele, ami csak az ezer éves játékokat tudja megmozdítani, hanem olyat, ami a mostaniakat b kategóriát is. Ezért lenne jobb neki az nvidia.
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz
Pikari #84978 üzenetére
Oké:
Te NVIDIA fan vagy ,ergó AMD az sz@r.Ami másnak előny lehet:
Kis fogasztás... 300-350 es táppal is lemegy.
Halk/hűvös kártya... nem kell extra hűtés
Van hozzá win11 kompatibilis diver... így megy a gpu gyorsítás böngészés /videonézés közben.
kb 10k ért lehet lőni....UI:
"ez volt 3xxx-el, 4850el, 5670-el, 6xxxakárhánnyal, 2 féle fireproval. "
ki beszélt it régebbi kártya sorozatról?
"kivéve a régebbi aaa gameket"
kb szerintem pont erre kell..[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz
ricsi99 #84977 üzenetére
Próbáltam ezt a gent c2d, pentium dual core, athlon64 x2, phenom, phenom2 mellett is, mindenhol ugyanaz volt az eredmény, fele-harmad annyi fps, mint az nvidia azonos éra beli dx10/11 kártyáival (mindenhol, kivéve a régebbi aaa gameket és benchmarkokat). ez volt 3xxx-el, 4850el, 5670-el, 6xxxakárhánnyal, 2 féle fireproval. Nem hiszem, hogy a teszt módszertanomban lett volna a hiba, de ha tudsz valamit, amit én nem, akkor ki vele, mert ez esetben éppenséggel lenne hova tenni azokat az amd kártyákat, amiket itt felsoroltam.
[ Szerkesztve ]
-
Rinkasime
tag
Skacc! Miért vannak szinte egy árban a Hw aprón a rtx 3090-ek a 3080,3080ti-okkal?? Valamiről lemaradtam? Bánya? Széria hiba? Valaki kioktatna?
-
Pikari
addikt
válasz
acbr_13 #84964 üzenetére
A dx10-es és dx11-es radeonokat felejtsd el. Kb 70%-al lasabbak az nvidiánál egy core2duo mellett mindenben, ami nem benchmark vagy szuper népszerű aaa game. Ilyen 10 vs 40 fps-re gondolj OpenGL alapú gamekben, és 15 vs 30 fps szintű különbségekre DX11-es gamek alatt... Szerezz egy high end fermi alapú kártyát, az tükörsimán visz minden olyan gamet, ami realisztikusan használható ezen a gépen. Pl 480/580. Ha ez nincs, akkor végső esetben jöhet a 9800GT, de lehetőleg az 1 gigás változat, és az újabb driverekkel a vram swapping bugos lesz vele, ezért inkább fermit próbálj beszerezni.
-
Csupingo
veterán
válasz
marinea2 #84961 üzenetére
Kérdezz be a kártya topikjába is. A sima hőfokok pedig nem olyan rosszak, érdekes hogy ilyen értékek mellett is ennyire tepernek a ventilátorok és hogy a hotspot jóval melegebb. Talán kis feszültség csökkentéssel lehet valamit javítani a dolgon.
-
acbr_13
csendes tag
Hello!
Core 2 duo e8400 3.55GHz OC-zva milyen gpu-ut ajánlottok?Jelenleg egy FirePro V3800 van mellette directX 11,512mb, 64BIT, gpu clock 650MHz, memory 900Mhz, nem mondom el lehet vele lenni oblivion full hd 40-50 fps medium-high on, fallout 3 szintén így futt. GPUz szerint 9600GT, gt 240, gt 440 szintjét hozza. De szeretnék egy 1GB kártyát mi lenne az amit ez a proci szépen ki is tudna hajtaní? 9800gt esetleg? Vagy valami HD4xxx?
Köszönöm! -
Grave_444
nagyúr
válasz
marinea2 #84959 üzenetére
Normális esetben megáll minden 60-70 fokon, hotspot 80 körül max.
Cpu-házhűtők 600-800rpm, vga 1500rpm, ha halk gépről van szó. Nálad ez baromi hangos lehet.
GPU-Z-vel nézz rá a gpu hőmérsékletre, az ingyenes.A minimum szerintem 2 befúvó ventilátor elöl és egy hátul, ideális esetben egy felül is célszerű a procihűtő felett. Mesh előlap is előny.
[ Szerkesztve ]
-
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok
Gigabyte RTX 2080 SUPER GAMING OC 8G
Ezzel a kártyával van valakinek tapasztalata!!!
Értem arra, hogy hőfok, megbízhatóság, coil whine!!! -
marinea2
addikt
Sziasztok!
Egy 3 ventis PNY RTX3070 8gb-nak [link] kb mennyi az "idealis" hofoka? Terheles alatt mennyire mehet fel?
[ Szerkesztve ]
-
Hard3n3d
csendes tag
válasz
Micsurin #84950 üzenetére
Próbáltam régebbi drivert, Windows ujratelepitést, az összes alaplap bioszt, hangkártya nélkül, portalanitva. kábelek kicserélve. A vége mindig ugyan az.
Azért kérdezem mert ott úgyis anyit mondanak hogy bevizsgálják aztán ülnek rajta 1 hónapot szóval vennem kel egy kártyát addig. Aztán visszadobják hogy ez nem garanciális gond akkor kidobtam 200 ezret -
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok e? Nem hiszem hogy vga hiba, de hátha tudjátok az okot. Van nekem egy Samsung g7 32” Monitorom. Ami ha elindítom a gépet, nem kapcsol be magától csak ha megnyomom az alján a gombot. Mi lehet a gond? Ha bekapcsol utána leállítom a gépet, majd vissza akkor már bekapcsol. Viszont hosszabb leállítás után már nem. Pl tegnap este kikapcs, most be így már nem jó. A gépet most raktam össze egy asus x670e plus wifi lap és egy 4070ti vga. A monitor 4 hónapos eddig szinte csak hdmi-n használtam ps5 el nem tűnt fel hogy nem kapcsolna be. Lehet a gépen kell valamit állítani?Vagy a vga val kapcsolatban? Járt már így valaki? Az a fura, hogy hosszabb leállításnál van ez. Köszönöm -
Hard3n3d
csendes tag
-
Hard3n3d
csendes tag
Hali
A videokártyám egy év után nem képes gyári értékeken normális hőmérsékletet tartani 83 fok hotspot felett eldobja magát 2-3 óra játék után ezt el is éri.
Picit agresszívabb fan beállítások mellett semi gond úgy csak 79-80 ig megy. Gondolom újra kéne pasztátni de van rajta még 2 év garancia, érvényesíthető a gari ? Vagy ez nem számít jó indoknak ?
Gainward rtx 3060 ti v1 (tudom nem a legjobb de mikor vettem 100 ezer ft al volt olcsobb mint a többi márka), jól szellőző ház 5db 14 es ház ventivel[ Szerkesztve ]
-
kispetro8
csendes tag
üdv!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hátha valaki rájött esetleg, h mitől lehet,szóval...
Gigabyte Gtx 1080 ti Oc Black.
új windows telepítés driver stb... tökéletes minden, nem indul el a venti, még youtube alatt sem. Aztán... steam telepítés ubisoft epic games játékok direct x visual c++ szóval minden ami szükséges. Na innentől kezdve már ha csak a windows is fut magában, tehát semmit nem csinálok a gépen, háttérben semmi szokatlan nem fut, időnként elindul a venti. Jó akkor gondoltam manuálisan msi fan beállítás. Menjen akkor folyamatosan 20% on. halk, alig forog a venti. Na és most jön a problémám. Kb 3 napja míg nem telepítettem fel sok jatekok driverek stb... 20% on ment a veni és sosem állt le, folyamatosan ment. most a telepítések óta már 30% alatt nem megy folyamatosan. Azt csinálja 30% alatt, hogy felpörög, elindul picit és leáll.Elindul leáll. Folyamatosan ezt produkálja. Pedig előtte 20% on folyamatos volt, még játszottam is vele kissebb játékokkal és ment 20% on folyamatosan. Most csak 30% tól folyamatos. Az lenne a kérdésem, h nem tudjátok mitől lehet a változás? Én nvidia driverre gyanakszom, most azokat telepítem sorban,de még nem született megoldás.
Azért ragaszkodom a 20% os fordulathoz, mert ott hangtalan. 30% on már van kis hangja és zavar. -
LowLiike
csendes tag
válasz
Aprósólyom #84936 üzenetére
Meg figyelésem alapján,csak 1/2 játék ami ezt eljátsza,nem zavaró egyáltalán. Csak kicsit érdekel mitől is,de való színű a játék a ludas (Dayz)
-
Aprósólyom
addikt
válasz
LowLiike #84932 üzenetére
Csatlakozom #84935 varmi2-hoz. 50-60 foknál biztosan nem thermal throttle van.
High/Ultra CPU terhelés szempontból is érdekes: mert előfordulnak játékok, ahol a magas grafikai beállítások nem csak a GPU terhelést növelik meg, hanem a CPU-t is.MSI afterburnerben be kell állítani egy csomó szenzor figyelését + framerate és frametime. Beállítasz egy sűrű polling ratere, pl. 500ms. Játszol, és szaggatások után ALT-TABolsz, a monitoring ablakbot megállítod és összevetted a rossz frametime/framerate pillanatát a különböző szenzor értékével.
-
LowLiike
csendes tag
Helló,van egy Strix Vega 64-em,nos minden szép és jó,mindent visz High/Ultrán,de néha hatalmas FPS droppok vannak,(nem melegszik max 50-60 fok),azt észre vettem hogy a GPU Órajel folyamat ugrál,soha sem stabíl,ez ellen mit lehetne tenni ?
-
Mardi
tag
Közben rájöttem, hogy nincs is akkora baj, a hotspotot néztem, a GPU csupán maximum 71 fokra megy fel, elnézést afigyelmetlenségért.
-
De4d
őstag
Üdv.
Egy két teszben már kint van a sima rtx 4070. (Nem tudom idehaza volt már valaki kezében)
Mik az első benyomások, vélemények? Milyen áron lehet nálunk?
Ahogy nézem a külföldi árakat smmire se garancia, pl a 4070 ti elvileg 800 dollár ami kb 280 ezer ftnak felelne meg mégis 350 alatt jóformán egyik gyártóét sem lehet kapni.
Fogadni mernék hogy a sima 4070 600 dolláros ára sem 210 ezer lesz hanem legalább 260. -
Mardi
tag
Hali!
4 és fél éves Gefoce 1050 TI OC-nál a 86 fokos hőmérséklet max használaton mennyire szokatlan? (Forza 5 És Chivalry 2 alatt is ezt sikerült produkálnia) Kellene aggódnom, bármi miatt (elvileg nyáron llesz lecserélve a teljes gép. ezt pedig öcsém kapná meg, néhány módosítással talán), és nem akarnám kinyírni neki ezt az öreg harcost
Előre is köszi a válaszokat! -
Aprósólyom
addikt
válasz
Ben.93 #84922 üzenetére
Ki tudja.... Mivel kvázi tákolmány megoldás, lehet nem akarják vállalni a kockázatot egy 1000 forintos termék esetén, ha a rossz kontakt minőség miatt megolvadnak a csatlakozók, rosszabb esetben tűz keletkezik.
Nyilván normális esetben erre kicsi a lehetőség, de mivel ezek nem validált megoldások, mindenképp körültekintően járnék el, és az üzembiztonságát tesztelném majd stressz teszt közben. Ha nincs IR hőmérőd, akkor simán kézrátételes érzékelés útján ellenőrizném, hogy nem keletkezik a csatlakozónál fél-egy óra terhelés alatt jelentős melegedés. Nem azért mondom mert van negatív tapasztalatom. Sose használtam ilyet. Szimplán műszaki elővigyázatosság és egy esetleges súlyos anyagi kár elkerülése végett. -
Ben.93
tag
válasz
Aprósólyom #84921 üzenetére
Köszönöm!
Már csak azt nem értem, itthon miért nem árulnak ilyeneket... Vagy legalább egy L alakú PCI-e hosszabbítót...
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Ben.93 #84918 üzenetére
Ami kellhet neked a helyszűke miatt.
4 féle van: ATX 8Pin 6Pin Female to 8Pin 6Pin Male 180 Degree Angle Adapter for Desktops GPU | eBay -
Aprósólyom
addikt
válasz
Borisz76 #84912 üzenetére
Nem éri meg.
A böngészőre tedd fel a h.264ify addon-t, esetleg aktiváld vele a 60fps video tiltás lehetőséget. Olyankor a 60fps videók is csak 30fps-sel fognak menni. Böngésző restart és kész.
Ha minden igaz csak részlegesen dekódolja a h.264-t a GTX 200 sorozat, úgyhogy továbbra is erősen függ a videólejátszás a Core2Duo-tól.
Ha a h.264ify böngésző kiegészítővel sem kielégítő a teljesítmény, akkor nem vennék bele jobb VGA-t, pláne nem 20k-ért. Max.
Eladnám egyben vagy külön az egészet. Mert az értékéhez képes és a tervezett plusz 20k-hoz mérten, olcsóbban olcsóbban vehetsz a feladatra egy sokkal alkalmasabb és egyben gyorsabb leselejtezett brand PC-t.Csak 1-2 példa a sok közül:
HP Elite 8300 USDT, i5-3470s, 8GB RAM, 120GB SSD, számla, 2 év gari - HardverApróEgy legalább 3-ik generációs Intel legyen, legalább i3-3220/i3-3240 vagy jobb és akkor a böngészés nem lesz csigalassú és a proci erőből le fogja tudni játszani a 1080p60fps videókat is, az integrált VGA is elég lesz a monitor meghajtásához.
Ha a gyári Brand PC-n csak DP/VGA csati van, de HDMI kell, akkor pedig egy 1000 forintos DP-HDMI átalakító elég lehet, mert az átalakítással támogat 1080p/60Hz-ig biztos.Tudom, mert most is használunk egy ilyen gépet, amiben az i3-3240-t cseréltem le, 3470-re, de csak azért, hogy menjenek szaggatás nélkül a 1440p@60fps youtube videók is.
-
Ben.93
tag
válasz
Grave_444 #84916 üzenetére
15cm az alaplapi PCI-e csatlakozótól, eléggé necces...
Azért választottam ezt, mert az új kártyák közül most ez ugrott be a "jó árúak" közül. Most mindenképp újat szeretnék, azok közül még a 1650-est láttam hasonló árban, de szerintem az még gyengébb lenne, ha még PCI-e 3.0-ról is van szó.
-
Ben.93
tag
Sziasztok!
Egy ASUS Radeon RX 6500 XT 4GB OC GDDR6 64bit-et szeretnék venni, viszont két kérdésem merült fel, amelyre sajnos nem tudom a biztos választ.
1. Egy Be Quiet System Power 9-es 400w táp elég-e neki, ha 500W-os ajánlást láttam a neten? Többi alkatrészem: I3-10100 processzor, 2x8GB DDR4 2666MHz, 1 db M.2 SSD és 1db HDD
2. Egy ekkora házba beleférne-e a kártya: Spire TRICER 1413
A szélessége a háznak 170 mm, így egy 128 mm széles kártyánál, amelyre megy még a tápcsati felmerül a kérdés bennem, hogy így a ház oldala fel fog-e menni a helyére?
Köszönöm a segítséget
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Csupingo #84913 üzenetére
Örülök, ha édesanyám a WIN-t elkezeli.
Már jó ideje a WIN10 van a laptopján és így is akad gondja a normál használattal. Ezért Linux-ot kilőném.
A Win7 pedig már régen nem támogatott oprendszer....
Amúgy régebben volt egy Q6600 G0-s CPU az alaplapban.
- Core 2 Quad Q6600
- 4 magos
- 2,4 GHz frekvencia
- 8 MB cache
- 1066 MHz BUS sebesség
- 105 W TDP
- 65 nm csíkszélesség
- Kentsfield "Code name"
Tuninolni is próbáltam....3.2 GHz-ig jutottam vele.
Ekkor még stabil volt a rendszer.
Hú de régen volt
Lehet szét is nézek Q proci ügyben ! -
Csupingo
veterán
válasz
Borisz76 #84912 üzenetére
Én talán még áldoznék picit egy quad procira és az már egész használható lenne. A régi 2 magos miatt talán sok minden döcögős lenne már. A gt 1030-nál érdemes lehet próbagarit lebeszélni, nem nem mindig szeretik az újabb kártyák a régebbi alaplapokat. Gyakran azért alaplapi bios frissítés szokott segíteni. Oprendszernél nem opció a linux, vagy a win 7?
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Van egy 1000 éves LGA775-s Gigabyte alaplap + Core2Duo CPU-val szerelt gépem. Régóta be sem kapcsoltam így az alaplap pontos tipusát és a CPU specifikációját sem tudom.
Annyi biztos, hogy van a deszkában 4*1 GB memória.
500 wattos FSP táp és egy Zalman CPU hűtő.
Van benne egy MSI 260 GTX VGA : Pont ez a tipus.
PDF formátumú leírás.
Azon gondolkodom, hogy édesanyámnál van egy "baziöreg" laptop ami zörög, zakatol , hangosan működik....és rá van kötve HDMI kábellel a TV-re is.
Találtam használtan egy GT1030-s kártyát.
Azon gondolkodom, hogy az öreg MSI-t ...ami 2008-ban jelent meg lecserélném erre a 2017-ben megjelent GT1030-ra.
Mivel az újabb kártya jóval kevesebbet fogyaszt így a táp miatt nem aggódom.
Gondolom ezzel a felállással édesanyám simán tud böngészni , Facebook-ozni és YouTube videókat nézegetni.
A rendszer a laptopban egy 128 GB-s vagy 256 GB-s SSD-n van.
Tehát ha azt átteszem bele......frissítések , driverek telepítése után mennie kell a WIN10-nek is.
Bár ha minden kötél szakad, akkor újrahúzom neki.
Szerintetek megér ez a project egy használt 1030-s VGA-val kb 20.000 Ft-t ? Mert minden más adott. Csak a VGA-t kell megvennem.
Annó ezt a gépet....még a jelenlegi MSI 260 GTX-el a most 88 éves mamám használta....YT-ra , Skype-ra. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Borisz76 #84909 üzenetére
Jó ház az. Örök élet plusz egy nap, minden belefér és szellőzik. Ha meg már csak USB type-C lesz mindenhol, akkor veszel kétezeré' egy Type-c előlapi kivezető kábelt az Aliról és még 10-t biztos szolgálni fog, vagy amíg ki nem vezetik az ATX form factort...
Ez utóbbira mondjuk lenne igényem... -
Borisz76
nagyúr
válasz
Aprósólyom #84908 üzenetére
Ilyen gondok elkerülése miatt vettem egy :
Cooler Master HAF XB – kockaházat.
Most tölti a 10. szülinapját -
Aprósólyom
addikt
Súlyától és a túllógás mértékétől függ. Még az se nagyon érdeks, hogy van-e hátlap vagy nem, mert hiába van kimerevítve a PCB vele, ha a PCIe csatolónál úgy is feszül, ahol nem lehet a PCB-t merevíteni.
Ha "odahasalsz" a VGA-hoz és szemmértékkel látható, akkor én alátámasztanám. Az SMD eszközök is feszülhetnek, a venti tengelye sem lesz függőleges/merőleges a gravitációra, úgyhogy az is gyorsabban kophat.
Inkább tedd, minthogy ne. Nem kell belőle luxus kérdést sem csinálni:
Én azon a véleményen vagyok, amit #84885 Csupingo említett, bármi jó, csak legyen alátámasztva, ha kell.
Csak lehetőleg kerüld azt az anyagot, ami statikusan fel tud töltődni árammal. Műanyag tollak nem biztos, hogy jók... de karton/Wc papír guriga az kiváló. Rajzolhatsz rá super Hero figurát vagy amit akarsz, ha számít a design... -
Asycid
tag
válasz
nagyonjjo #84904 üzenetére
Úgy, ahogy Pikari írja. Próbáld ki visszább vett frekikkel.
Egyébként Furmark egy stress teszt, nem Benchmark, szoval direkt arra van, hogy úgy lenyomja a kártyát mint semmi más. Persze ettől még eg 100% -os vga nem fog hibázni alatta. Valószínű a te kártyádon már látszik az idő (használat) vasfoga, és lehet nen bírja az ilyen terhelést már a gyári órajellel. Persze az is lehet, hogy a VRAM hibáját hozza elő, ami lehet, hogy később már mindenhol jelentkezni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elden Ring
- ZIDOO médialejátszók
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- Autós kamerák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Wise (ex-TransferWise)