- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor77
titán
válasz ricsi99 #71888 üzenetére
"Én amit láttam a hd ready felirat nem mindig takarja a 1920*1080 as valós felbontást..."
Jól láttad, ugyanis a hd ready soha nem takarja az 1920-as felbontást. 1366x768-at jelent.
Amúgy vannak tévék, amiknél a tv rész 1366-ban üzemel, de ha valamelyik bemenetre dugsz valamit, ott tudja az 1920-at.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
varmi2
nagyúr
-
SkiDev
senior tag
válasz ricsi99 #71922 üzenetére
Igen, írhattam volna kicsit a képhez is.
Tehát, a képen abban az állapotban volt, mikor még nem szedtem le a régit. Így nézett ki régivel. Ekkor 88-90 fokos volt. Levakartam róla, rátettem az újat (fél borsónyi), nem kentem szét, mivel nincs ilyen lapátom, szétnyomtam a hűtővel és visszaraktam. Szinte semmi változás. Alapjáraton hűvös, de játéknál felszalad. Nem olyan régen kezdte ezt, nagyjából egy hónapja. Engem a hangos venti zavar inkább, ha nem károsodik. Most MSI Afterburner-rel ráerőltettem egy másik hűtési profilt, már kevesebbet pördül fel közel 100%-os fordulatra, de ígyis melegszik, és fel-felhördül. Valamint most már lehet véletlen, de mintha FPS-t is vesztettem volna, igaz mások voltak a körülmények ( RoE ugye béta, a GTA IV-ben meg esett az eső)
Tanácstalan vagyok.Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
senior tag
válasz ricsi99 #71928 üzenetére
Köszönöm a segítséget, akkor holnap újra nekifutok, hátha sikerül.
Csupingo: Az elég kellemetlen lenne, gondolom semmivel nem tudom ellenőrizni. Sőt, tölteni sem.
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
senior tag
válasz ricsi99 #71937 üzenetére
& gidalight: Lehet benne valami, a ma délutánt nekiszántam, megtanultam videót vágni (kezdetlegesen) és összevágtam, hogy hogyan viselkedik a tesztre a kártya. Mit ne mondjak elég degenerált módon, még ő maga sem tudja mikor mit akar. Mellékelném az összerakott videót, 1:20-ig sok minden nem történik. A hűtés profilt kikapcsoltam, csak Auto-n kezeli most. Kicsit koszos belülről, pedig kompresszorral fújtam ki.
[ Szerkesztve ]
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
senior tag
válasz ricsi99 #71956 üzenetére
Köszönöm!
Nos, nem tudom sajnos a ventilátorállást. Azt tudom, hogy korábban néztem egyszer (talán nyáron), mert szereltem valamit, és az ágyon feküdt a gép, belenéztem, és csodálkoztam, hogy nem megy egyik venti sem, de úgy voltam vele, hogy valószínűleg terhelés alatt fog. Egészen idáig nem is volt probléma vele, azonban olyan egy hónapja, miután megvettem a Rocket League-t, feltűnt, hogy néha-néha fel-felhördül a kártya. Most azonban már egyre gyakrabban (hasonlóan a videóban látottakhoz). Tegnap 18-ason volt még a driver, akkor is ugye ezt csinálta, most feltettem a 19.1.1 (Globalt) hátha megoldja, de változatlan. Biost életemben nem frissítettem, ahogy kijött az úgy is van (~ 3 éve - Gigabyte B75M-D3H).
A hűtési profilt nem figyeltem, de hangok alapján hasonló lehet, mikor manuálisan szabályzom a venti fordulatot %-ban. (80%-ig semmi, utána a jobb oldali venti megindul, 85%-nál mindkettő, ha lejjebb veszem 75%-ig, akkor a bal oldali már leáll, 70%-nál a jobb is, 85% felett meg már nem is hallatszik semmi változás, 100-ig is felvettem. Valamint 70-nél a jobb berándul, mintha indulna, de nem teszi.)Egyébként félni nem félek tőle, mert amint felszökik a fok, rögtön kapcsolja rá a hűtést és lemegy, csak borzasztó idegesítő, hogy bármilyen játék fut egy ideig jó, aztán elkezdi ezt a fel-le szabályzást. Nem tudom, hogy esetleg egy hűtőcsere megoldaná vagy kuka a kártya?
Még megpróbálom ki-be húzni a csatlakozót a hűtőn, lehet érintkezési hibás.[ Szerkesztve ]
-
Dinomano
senior tag
válasz ricsi99 #71958 üzenetére
A gondom az, h.egyáltalán nem kapok képet a monitoron, felpörög procihűtő+vga is pörög szépen. Bekapcs. LED világít, és kb. ennyi... Speaker az alaplapba dugva, de semmi hibajelzést nem kapok. (CMOS resetet alaplapnál gondoltam...)
[ Szerkesztve ]
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz ricsi99 #71965 üzenetére
Sajnos dolgozom, és hétvégén volt jobban időm. (Így is "kiccsaládom" már morgott, hogy a szombatom gyakorlatilag elment a géppel történt mókázással...)
Valószínűsítem a laphalált.. :-(Viszont mivel amúgy is már bajos volt ez a lap (fagyogatott játékoknál+USB portjaival rendszeresen voltak gondok /használtan vettem, és"ramaty" állapotúak voltak az USB-k/, valamint az inetgrált hangkártyája is rossz volt). Naszóval, arra gondoltam, hogy vennék egy új lapot. Sajnos a keresztmetszet szűk: Kb. 15e Ft. körül.
A configom:
FX 6300 AM3+ socket
8 gb DDR3 RAM
MSI RX 460 2 GB VGA
550 w Coolermaster táp
SATA HDD
Asrock 930 pro a mostani lapom, ami ugye, sanszos hogy kuka...Tudtok ajánlani valamit? Akár PH-s hirdetés is jó...
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Cs1csó
félisten
válasz ricsi99 #71995 üzenetére
Kétféle bányász kártya van:
- az egyik a sima kártya amit akármire is lehet hasznáni de valaki megvette és 0-24-ben egy rig-be építve használta hónapokig, ha okosan használta és mondjuk nem 100%-ra pörgette ki hanem csak 80-90-re - megoldható - akkor a stabil terhelés a chip-nek még kimondottan jó is mint a napi párszor be-ki kapcsolás és a fele járó folytonos hőtágulás, max a ventilátorok cseréje lehet idővel szükséges- a másik fajtája azok a kártyák amiket direkt bányászásra szántak és bizonyos kimeneteket lehagytak róla stb. módosították is tehát játékra nem kimondottan alkalmas, vagy utólagos átalakítással firmware módosítással stb.
-
SkiDev
senior tag
válasz ricsi99 #71968 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítséget! Egyelőre elengedtem, ma vettem meg az utódját Gigabyte RX 560 2GB személyében még 2 év garival. HD felbontáson el fog pötyögni egy darabig ismét. Majd, ha lesz kedvem talán ránézek, másik gépembe jó lenne még, ha meg nem tudok vele mit kezdeni, akkor megválok tőle, hátha lesz vállalkozó szellemű ember, akinek ér valamit. Hemzseg a külföldi fórum (techpowerup) Vapor-X-es hibákkal, egytől egyig mindenkinek ezt csinálja. Ezek után kétszer is meggondolom, hogy Sapphire legyen.
-
Pano
addikt
válasz ricsi99 #72102 üzenetére
Köszi a választ.
Írtam oprendszert, azt valóban nem, hogy 64 bites. Amit linkeltél, sajnos az is ilyenDCH:
"UNIVERZÁLIS DRIVER, AZAZ UWD/WMD
A Microsoft a Windows 10 October 2018 Update érkezésével egy új kezdeményezést indított, ami a Windows Modern Drivers nevet kapta. Ennek lényege, hogy a programhoz csatlakozó partnerek egy alap drivert kínálhatnak bizonyos eszközökhöz és eszközcsoportokhoz, ami az OEM konfigurációk mellett a DIY piacra szánt termékeket egyaránt támogatja. Ez az alap driver kompatibilis az előre meghatározott hardverekkel, rendelkezik tanúsítvánnyal és a Windows Update szolgáltatás keretén belül többféle rendszerre is eljuthat. Az OEM partnerek persze továbbra is adhatnak extra funkciókat egy-egy WMD kiadáshoz, ám ezeket az extra funkciókat már nekik kell tesztelni és hitelesíteni. A WMD program jóvoltából a szóban forgó alap drivereket minden olyan rendszeren tesztelhetik a Windows Insider Program résztvevői, amely rendelkezik kompatibilis hardverrel, nem kell konfiguráció-specifikus drivercsomagokkal bajlódni, amelyek telepítését csak bizonyos rendszereknél engedélyezheti a vállalat.Az Intel belépett a fentebb részletezett Windows Modern Drivers programba, első eszközillesztő-szoftverét azonban nem WMD, hanem a régebben kitalált UWD névvel illette, ez ugyanis sokkal jobban tükrözi, hogy egy univerzális alapdriverről van szó."
Ezzel nem is lenne gond, de hogy egy nyavalyás beállítópanel miért nem települ, ahol konfigurálni is lehetne a dolgokat, számomra érthetetlen.
Főleg így, hogy nem teljes RGB-n tolja ki a jelet HDMI-n.. lehet egy átlagos monitoron az ember nem igen veszi észre, de egy kalibrált professzionális monitoron nagyon is.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Nwis86
aktív tag
válasz ricsi99 #72157 üzenetére
De van, a kezdetektől azt használom, ott volt eddig fél fényerőre állítva de még úgy is bőven erős volt a fénye, de mivel a kártya lefelé világít így alap esetben nem is látni, ezért is akartam 90fokkal elforgatva beépíteni a gépbe, még decemberben alánéztem akkor működött rendesen, most év elején hogy megjött hozzá a riser kábel vettem észre hogy már nem világít, hiába kapcsolgatom ki be a programba vagy állítom maxra a fényerőt akkor se változik semmi
-
-Ben-
veterán
válasz ricsi99 #72178 üzenetére
UNIGINE Superposition -nel tudtam tesztelni. Volt benchmark, játék mód, film mód, 80-100% -os terhelés, de nem történt hiba. Érdekes......
A szoftver viszont ezt írja: [kép]
Azonban - tudtommal - ennek a modellnek 8012 MHz -es a memóriája, nem 4006.. Vagy esetleg másra vonatkozik ez az adat?[ Szerkesztve ]
-
cinikus
csendes tag
válasz ricsi99 #72262 üzenetére
Értem. Szóval ha garis a kártya és még rossz is akkor nyugodtan elküldhetem gariba még ha az előző tulaj áskált is vele?
Csak szeretnék minden problémára előre felkészülni.
Ja és tudtommal nem bányásztak a kártyával. Vagyis nem kaptam konkrétan ezt a választ, de azt állítja nem.
-
Formaster
addikt
válasz ricsi99 #72328 üzenetére
Másik kérdésem akkor, mennyire használható GPU-n Liquid Metal hővezető paszta (folyékony fém) Az lenne a cél, hogy ha már szétszedem, minél tovább húzza és ha jól tudom ez nem szárad be. Viszont vezeti az áramot, szóval okosan kell vele bánni, nem fröccsenhet szét. Van aki használ ilyet vga-hoz? Igazából ez a proci kupakok alá lett kitalálva.
-
Ice&Lime
veterán
-
Ochocinco46
aktív tag
válasz ricsi99 #72410 üzenetére
Megy egy video a yt-n, duplaklikk vagy jobb alsó gomb és 1-2 mp mire kinagyítja a képet addig beáll., ez fixen mindig így van.
Arra még nem jöttem rá, hogy a másik tünetet mi alapján csinálja, de ha egyszer elkezdi, akkor csak a win rr segít.
Ilyenkor a letöltött filmeket lejátsza rendes sebességgel de hang az nincs, böngészős videókban pedig lassan elkezdi hang nélkül néhány képkocka, aztán beáll a kép és a fehér kör(homokóra) megy körbe mintha nem lenne net.
Sry, leírni most könnyebb volt mint videózgatni.
A második mondatod nem értem[ Szerkesztve ]
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz ricsi99 #74383 üzenetére
Szia!
Most épp egy Gigabyte GA-H77-DS3H, de ez már a 3. lap.
Úgy voltam vele, hogy "biztosra megyek" és direkt PCIe 3.0-ás lapot kerestem.Érdekes ez a kártya, mert semmilyen 2. gen procival nem indul el egyik alaplapban sem, de ki lett próbálva egy újabb 1151 konfigban, illetve most is a régi 1156-os konfigomban van, ahol megy rendesen 16x módban.
Visszamentem a legelső bios-ra, de ugyan az. Próbáltam azt is, hogy beállítom a lapon, hogy PCIe 2.0 módban menjen, de ugyanúgy 1x sebességgel működik.
"Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
-
Ferenc.
tag
válasz ricsi99 #74396 üzenetére
Köszi! Ez a verziós driver valóban jobb egy fokkal, de a legjobb a 388.13 (amúgy ezt teszi fel a windows is magától elsőnek, amíg manuálisan rá nem kerestetek az Eszközkezelőben az illesztróprogram frissítésre, na akkor rakja fel az általad is írt 399.24 verziójút).
De az első 388.13 teljesen jó, viszi a monitort és Tv-t, duplikálással(mindkettőn ugyan az látható), úgy hogy nincs akadás, egérszaggatás, s a GPU kihasználtság is 1-4% között van ilyenkor, ami teljesen jó.
Ha a 400 verzió feletti driver van fent, akkor ha csak az egeret mozgatom a GPU 30-80% közötti használatban van, ha a tv is rá van kapcsolva hdmi-n, ez elképesztő.. s ekkor akad a számítógép, egér is szaggatottan mozog. Kérdés a játékokra milyen hatással van hogy egy jóval régebbi driver van fent, ezt még tesztelni kell.Másik tv-vel is leteszteltem ami nem full hd meg 4k-s, hanem csak hd ready, s ott nem volt gond akár a legújabb driverrel sem volt gond a duplikált megjelenítés. Tehát az is igaz ebben az egész történetben hogy az ilyen videókártyák mint pl a gt 710 2Gb ddr3 64 bites, már full hd meg 4k tv-t ha rákötünk még a monitor mellé akkor a megjelenítő duplikálása esetén, mint ahogy más is írta, már nem elég a teljesítmény hozzá, a 64 bit kevés már a win 10 -hez.. Persze kérdés hogy a 388.13 drivernél meg miért megy rendesen..
[ Szerkesztve ]
-
Julot
aktív tag
válasz ricsi99 #74417 üzenetére
UEFI-t használok, fast boot van, milyen "biztonságos dolgokra" gondolsz?
Az energiagazdálokodás monitort soha nem kapcsolja ki.
Driverre azért nem gondolok, ( legfrissebb van fent 416.xx azt hiszem ) mert belenéztem a BIOS.-ba, és miközben nézegettem, ez alatt is előfordult, hogy elment a kép, ráadásul hosszbb ( 3-4mp ) időre...[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
qdak
addikt
válasz ricsi99 #74424 üzenetére
Ezt a régebbi drivert megpróbálom, bár lehet dobok be valami régebbi kártyát, hogy kiszűrjem, VGA miatt van e.
Sűrgös /takarítás , ujrapasztázást javaslok ,mielött szép lassan megsütöd. megvolt, 1 hónapja utoljára kb, de ez a kártya világ életébe ezt csinálta. Próbáltam feszültséget csökkenteni, órajeleket pár százzal is levettem, de stressz tesz, vagy game, aztán pár perc 100C'...
Csupingo természetesen pasztát is kapott, sőt ahol nem volt hűtőborda oda is tettem fel, mert forró volt.
távozhatott esetleg a gáz lehet mert ilyent még nem tapasztaltam
bányászvírus néztem, nem.
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
Merula Alba
tag
válasz ricsi99 #74433 üzenetére
Bocsi, a legtöbb infó az alaplapomon van. A monitorom egy LG Flatron (1680x1050-es natív felbontással).
Terveim szerint ez a 60 Hz-es monitor lenne másodlagos. Az új pedig egy jobb fajta monitor ami filmekre és játékra is megfelelőbb a családnak.
Most egy DVI-os kábelen megy, de a videókártyán van HDMI is.
Azt nem tudom hogy mennyire fogja majd vissza a 2 képernyő az újabb vasat. Mindenesetre processzor és a Rram az biztosan erős lesz alatta. A videókártya csere egyellőre felejtős.Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Geforce 1660 6 GB VGA kártya!
- GIGABYTE GeForce RTX 3070 Ti GAMING OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya - 1 év garancia (használt)
- Xfx Quick 308 Dobozos újszerű 3 hó Garancia!!!!!!!!!!!
- 2db Asus ROG STRIX RX 580 8Gb videokártya eladó JEGELVE Zsolt részére
- Eladó GeForce RTX 3080 VISION OC 10G (jegelve: mark oo)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest