- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
válasz tata93 #71878 üzenetére
Szia. Én is probáltam tv-re kirakni a monitor jelet (AMD/NIVIA karival is) de nem tökéletes az asztal képe. Filmezni oké.
A monitor pixelsűrűsége sokkal több mint a tv-é, ezen nem lehet vátoztatni. Szinek is másképp vannak kalibrálva.
HDMI elosztó szerintem kilőve.... probáltam azt hogy egy XBOX360-on keresztül adom a hdmi-t a tv nek de javulás nem volt.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Csupingo #71886 üzenetére
Passz én probáltam mindent ,akár mit csináltam a 26 os tv-n hd felbontással nem tudtam monitorként használni. Szinelmosás egyebek miatt minden extra cuccal nagy nehezen normálissá tudtam tenni a betüket... (felbontás frissités több kábel csere is megvolt) aztán a szinekkel szorakózni hogy a fehér ne legyen annyira vakitó... mire ez meglett az után ha tv-ként használtam volna akkor fakó vacak lett... lehet hogy a mostani tv-k már ezt tudják alapból ... ez esetben pedig ha hdmi-n összedugja akkor menni kellene mint egy szimpa monitor nem? Tv-n mekkora akkr az átlag felbontás /képernyő átmérő arány? Én amit láttam a hd ready felirat nem mindig takarja a 1920*1080 as valós felbontást...
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Viktor77 #71889 üzenetére
Igen mint irtam "Biztos vannak olyan tv-k" ... ott összedugja a delikvens ,szép és jó és nem jön ide a forumba.
Nem irta le a tv tipusát igy találgatni lehet... én arra saccolok hogy "HD Ready" max.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
" tata93" kollégának vannak problémái, neki segitsek.
Nálam a tv gagyi ,szal teszek rá ,elvagyok én egy mezei 23-as moncsinEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Dinomano #71908 üzenetére
Lazisd meg az alaplapi csavarokat... kb van 1mm holtjáték ,és ugy probáld a helyére tenni a vga-t. És elenörizd nehogy legyen + fém távtartó az alaplapod alatt nehogy zárlatot okozzon
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
-
ricsi99
addikt
válasz SkiDev #71927 üzenetére
Nekem ez a venti profilom.
Legközelebb nyugodtan ujhegyel is elkenheted ,vagy veszel fel kesztyűt miegyébb... nem mérgező a paszta egy kicsit sem ...de azért ne fogyaszd el a maradékot.
Tölts le valami benchmarkot.... pl Uengine Valey-t javaslom.
Ugy csináld meg a saját profilod szerintem ,hogy 50-60 fokig alapjárata ventinek azután mehet felfele egyenest és legyen a határ 80C ,az fölé ne menjen, állíts akkora fordulatot neki.
A teszt szép folyamatos terhelést ad igy könnyű beállitani.
Ha hirtelen felszalad (több fokot ugrik másodpercenkén) akkor nem jó a paszta ,kend el ujjal vékonyan ,aztán a hűtön is vékonyan majd szépen huzd össze.A 4 tartocsavart ha visszarakod akkor finoman tekerd be hogy épp hogy rásimuljon a kártyára a hűtő asztán szép átlosan mind a kocsikeréknél meghuzod a csavarokat. Az a lényeg hogy ne billegjen rajta a hűtő amig meghúzod.
Sok paszta nem kell ,csak annyi hogy szépen összetapadjon/feküdjön a cucc ,ne maradhasson közte levegö.
Egy ilyen tubus 20-30 kértyéra is elég szal gyakorolhatsz, ha ez az első.UI:ne csodálkozz ha 90c felhördül a gyári hűtés,, ha jól emléxem 100 a határ ahol műr lassan süti lessz.
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz Rasiel #71935 üzenetére
Speciel nem csak PCIe 3.0 x4 a kártya?
-
ricsi99
addikt
válasz Dinomano #71947 üzenetére
Ilyenkor van esélyed mindenre, Elsö kör: alaplapból szedd ki a ramot +vga t ,összesz bővítő kártyát .Hőzd le az összes hdd/dvd-t is. Ellnörizd hogy van e az alaplapon speaker vagy ha nincs a ház speakere legyen bedugva.Ha megoldható akkor cmos reset is Csak a proci maradjon bent.
Ilyenkor ha bekapcsolod fszépen sipolgatnia kell. Ha ez igy megy akkor tegyél vissza 1 ram modult. Ekkor ha minden oké akkor 3 sip. ezután ujra kikapcs és mehet vissza a vga. Ha van ké akkor a maradék cucc szintén egyessével.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz SkiDev #71955 üzenetére
Szia. Gyönyörű a video. Le a kalappal.
Ott valami nagyon nem jó. Pasztázás biztos jó mert szépen mozognak a hőfokok.
A kártya nem vezérli rendesen a ventilátorokat szerintem.
Az elött is igy álltak a ventik? 2d/ben elképzelhető....
Vagy frissitettél valamit /driver/bios?
Fix ötletem erre nincs
Igy azért nem merném használni.
Nálam a videokarin (igaz asus volt) de ott a hátsó venti fix fordulaton állandóan megy ,és az első venti fordulatát állitgatja a kari. De alapjáraton is lassan forog.
Ha te állitasz hűtési profilon az mind2 ventire érvényes?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Dinomano #71957 üzenetére
Videokártyán nincs cmos reset Csak az alaplapodon. Ha attól tartasz hogy a windowsban vagy a driverben van elállitva valami ,akkor állisd meg a "pause" gombal a billentyüzeten amikor még csak bekapcsolod a gépet is felvillan az elsö bios felirat a win elött...
Bekapcsolásnál maxra fel kell pörögni a ventiknek ,majd beállni egy alap fordulatra... azután a winnel együtt jön a halkabb fordulat ,energiaszabályzás miegyébb.
Egy kolléga itt lentebb irta hogy lehet csak driverprobléma...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz SkiDev #71959 üzenetére
Kártya az még megéri a pénzét ,ezért véletlen sem kell kidobni. Kontakt hiba nem lehet, mert akkor nem pörögne a venti egyáltalán /pwm-es/
Végső megoldás maximum egy kűlső szabályzás a ventikre...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Dinomano #71964 üzenetére
Bocsi nem neked akartam iri azt a hszt-t. Hanem annak a kollégának akinek venti problémája van.
Neked viszont ha ram és vga nélkül sem sipol az alaplap akkor nagyon rosszul jártál...
Azt kiprobáltad már?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
-
ricsi99
addikt
válasz Xelox76 #71977 üzenetére
Nincsennek rajta hő miatt elszineződések? A matricázáson jól látszik ha esetleg ilyen javítás lett volna....
Van az a fránya hiba ami 8800gt től előjön.
+ nem tudom miért de egy idő után ,gondolom a hűtő sulya miatt "lekonyul" a kártya vége és már le is tépi a hőtágulás valamelyik chippet a helyéről.próbáld meg hogy egyenesbe emeled a kártya végét/vagy kicsit feljebb és úgy elinditani hogy van e kép ,meggyógyulni nem fog tőle de akkor biztos lehetsz hogy mi a hiba ha van hozzá kedvedEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz gyáliSanyi #72016 üzenetére
Szerintem készits egy GPU-Z képet, majd készíts egy 10 perces videot pl Heaven tesztprogrammal ,amit tölts fel a youtube ra vagy valahova.
Probagarihoz meg a saját telefonoddal készíts 2-3 nagyfelbontású képet /eleje hátuljáról ...ezt is tedd fel a hirdetésbe hogy megmaradjon.
Meg persze a legtisztább ha a delikvens eljön és a te gépedben a kivánsága szerinti tesztet megcsinálja... (megszaglássza /tapogatja megnézni) és elviszi.
Idális meg ha szépen lefújod róla a port és kis mezei ecsettel megpucolod.
Gyári rögzítő csavarokat pici filcceruzával vagy egyébbel jelöld meg ha nincs rajta matrica..
Sokan szétszedik rögtön, aztán pikk -pakk meghal ha nem sikerül profiul az ujrapasztázás.[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz maxika2004 #72061 üzenetére
Ha sose játszól akkor a legalapvetőbb kártya is megfelel neked amit fel tudsz telepíteni a rendszeredhez... Esetleg ha van alaplapid az is elég a windows asztalhoz+ filmezéshez.
-
ricsi99
addikt
válasz bendikeee11 #72078 üzenetére
Elég érdekes táp van benne... én mindenféleképp olyan kártyát tennék bele ami nem igényel + tápcsatit.
Viszont láttam átalakitót hozzá.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz thedivision2 #72082 üzenetére
Terhelés alatt simán megsütheted 1 ventillátorral ,rendeld meg az újat minnél hamarabb és kész. De ki is probálhatod 1 ventivel milyen
-
ricsi99
addikt
válasz bzoly1978 #72091 üzenetére
Szia
Kb ha részlezteznéd egy picit.... mint mekkora proci+ ram van most a gépedbe ... mekkora felbontáson szeetnél játszani... kb melyik játékkal van problémád... szerintem úgy még választ is kapnál....[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz bzoly1978 #72093 üzenetére
Ha tudod cibálni az új procit akkor máris nyersz vele sok fps-t... Jó kis kártya az ,csak akkor cseréld szerintem ha valahol kevés a proci csere után ...csak azért hogy szebb ujabb legyen ,semmi értelme.
-
ricsi99
addikt
Kérdés
Elsödleges neked az intel igp? Nekem ha másodlagos ként inditom szintén nincs panel ,ha elsödleges akkor van , megjelenik a taskbaron... Pont ma szórakoztam a lucid al igy szintén szivtam az intel driverrel... ha jól is rémlik valamelyik ph-s hirben olvastam hogy x86 már legacy is....Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
Nem tudom neked mi van.
Nálam win10x64 enterprise i5 2500 proci +gtx770
Ha biosban engedélyezem az itg. gpu -t és "onboard" szóval elsődleges ... akkor szépen látszik az intel és az vezérlöpanel . ha a gtx az elsödleges vagy letiltom az igp-t akkor nem látszik az intel software...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Mrelado #72143 üzenetére
szia
Ha másik gépben is ugyan ezt produkálja akkor 99% kuka.
Sajnos igy szoktak ezek elhalálozni... megy aztén a következő másodperc ...halott
Ezek javítása elég kétséges és drága mulatság , és utánna sem biztos hogy jó lessz.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Nwis86 #72161 üzenetére
Sajnos csak tippelgetni tudok..
Nem hinném hogy a ventiknek lenne gondja.
Amikor bekepcsolod a gépet, akkor sem világit rendesen? Mielött betöltene a win?
Esetleg nem kontakt hibás a hűtés csatlakozója? Ha nem kell megbontani a hűtést nem férsz hozzá annyira hogy egy picit megmozgasd?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
-
ricsi99
addikt
nincs valami egyébb progit ami gpuót használ? pl valami film ide-oda kódóló... a lényeg az lenne hogy valami progi 100% terhelést adjon a gpu.nak... ha ott is elhasal akkor gond lehet, ha stabil akkor meg lehet csak nem tökéletes a driver...." nv" nem a linux supportjáról híres
-
ricsi99
addikt
A videokártya órajeleit a vga biosban tárolja , tehát gyári oc -s kártya operációs rendszertől függetlenül állitsa be a paramétereit (linux /win /dos mind1 oc az oc)... az más kérdés hogy ilyen olyan software-val belepiszkálunk
-
ricsi99
addikt
válasz cinikus #72258 üzenetére
Ezek a tévhitek...
Csak ,hogy tudd a "bányászat" egy program ,mint pl egy játék ami számításokat futtat egy kártyán.
Ki hogy vigyáz a cuccára.
Ez most olyan mintha éjjel nappal divx filmeket konvertálnál a számítógépeden....
Ennek te milyen nyomát látod kívülől?
Max annyit ,hogy valaki vigyázott a cuccára ,igy csili vili és halk a venti
Vagy tojt rá ,és tiszta kosz ,telerakódott ventivel ,ami kb félig megsütötte magát
Mégis milyen jelet keresel rajta?
Na csákány.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz syberia #72259 üzenetére
Ott a pont ,de én úgy tudom ,hogy mint az nvidiának , megjelenik bios képnél is egy logó ... talicska és lapát
Gravirózni csak a magot szokták .. egy rombuszjel van beleütve pontozóvalEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2db Asus ROG STRIX RX 580 8Gb videokártya eladó JEGELVE Zsolt részére
- ZOTAC RTX 3070 8GB GDDR6 Twin Edge Eladó! 103.000.-
- EVGA RTX 3060 Ti FTW3 Ultra 8Gb dobozos
- ASUS RTX 4070 Ti SUPER 16GB TUF Gaming OC videokártya (TUF-RTX4070TIS-O16G-GAMING) - 3 év Aqua gari
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 DUAL OC Eladó! 105.000.-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest