- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Selynelar
aktív tag
Hello Mindenki,
A következő kérdésem lenne. Nem vagyok biztos hogy ide tartozik .
Szóval lenne egy Asus PG248Q Gsync-es monitorom(144hz-en használom) és Msi GTX 1070 Gaming X 8g kártyával használom. Olyan problémám lenne,hogy CSGo-nál akár kikapcsolom a VSYNC-et akár be az NV panelben a játékban természetesen disabled. S természetesen a launch option-ban is ott a -freq 144 és consoleban az fpst 142-re állítom. Képszakadás és lag jelentkezik. Ez mitől lehet és milyen beállítást javasoltok ehhez a kártyához Gsync mellé?Köszönöm előre is a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenki,
Kérdésem a következő: Játékoknál az tapasztaltam,hogy van hogy később jelennek meg területek (pl. Witcher 3/Ghost Warrior) ha meg előbb akkor olyan mintha kockás-pixeles lenne. Ha újra visszamegyek arra a területre akkor jó de akkor másik terület lesz pixeles. Olyan mintha a renderelés vagy a textúrázás nem működne tökéletesen. Valakinek valami ötlet? Nvidia Beállítás?
Kártya: MSI Gtx 1080 Gaming XElőre is köszönöm a válaszokat.
-
Selynelar
aktív tag
Hello Mindenkinek.
Lenne egy gyors kérdésem,hátha valaki tud rá valami tanácsot/választ adni.
Volt egy msi gtx 1080 gaming x videokártyám. Eladásra került. Viszont a kolléga,aki megvette,annak valami oknál fogva egyáltalán nem akar működést produkálni. Azt mondja a kolléga,hogy szétesik a kép és lefagy a gép. 3napja nálam még tökéletesen működött. Gépből egyenesen a dobozába került. Előtte egy gtx 970-ese volt a kollégának. Ha viszont ezt a kártyát teszi be,akkor nem működik. Ha visszateszi az Ő kártyáját,akkor az működik rendesen. A tápja egy corsair 800wattos táp. Nekem COOLERMASTER G750M RS750-AMAAB1 (750W) tápom van. Valakinek van valami ötlete?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Selynelar
aktív tag
válasz Selynelar #72603 üzenetére
Válasz a saját kérdésemre. (lásd (#72603) hsz-t). Driver probléma volt,mint kiderült. A legutolsó nvidia driverrel furcsán viselkedett a gép. Lefagyott, kockásodott a kép,játékok volt,hogy el sem indultak,ha igen kifagytak. A probléma megoldódott egy régebbi driver visszatelepítésével. 417.35-ös verzió tökéletesen működik.
Gondoltam leírom a megoldásom,ha netalán valaki is szenvedne majd hasonló gondok miatt.
-
Selynelar
aktív tag
válasz danikhely #72622 üzenetére
Hdmi nem támogatja a 144hz-et. Csak displayport és dvi kábel támogatja 144hz-et. Szerintem örülj,hogy egyáltalán kihozza a 120hz-et mert ezek szerint hdmi 2.0 van a laptopban. Ami meg jó. Így is érezni fogod a különbséget,hidd el nekem. Maximum lehet próbálkozni átalakítókkal,de nem hiszem,hogy úgy sikerülne kihozni a maximumot a monitorodból.
Üdv.
-
Selynelar
aktív tag
Hello mindenkinek.
[link]
Mi lehet a linkelt videón a hibajelenségnek okozója. Ez egy msi gtx 1080 ti előtte msi gtx 1080 volt. Szóval videókártya hardveres hibát kizárnám. Miután áttettem egy másik gépbe az 1080-at és ott semmi ilyesmi nem jelentkezik. Drivereket végigpróbáltam már vagy 10-et. Ugyanez a jelenség. Minden játéknál ilyen szinte,kivéve az alacsonyabb gépigényűeknél pl CSGO,Diablo 3.Pc Spec:
MSI Gtx 1080 TI Gaming X
Intel I7 6700K
ASUS Maximus IX Hero mobo
2x8GB Kingston Hyperx Fury 2666
Cooler Master Hyper 103 CPU Cooler
COOLERMASTER G750M RS750-AMAAB1 (750W)
PSU Samsung 500GB 850 EVO SATA3 2.5" MZ-75E500B/EU
Windows 10 Home 64bitHolnap viszem át szervizbe a gépet,de mielőtt cserélnék benne bármit is,jó lenne tudni,hogy mit
Természetesen,ha kell.[ Szerkesztve ]
-
Selynelar
aktív tag
válasz Apollo_21 #72636 üzenetére
A textúra megjelenítés. Nézd meg jobban főleg a fás résznél. Olyan,mintha rácsosan jelenítené meg a környezetet. Bocs,ha nem úgy mondtam,ahogy kell,de nem tudom mi a szakkifejezés erre a jelenségre.
Sniper Ghost warriorban is csinál ilyet eléggé sűrűn. S más játékokban is.
[ Szerkesztve ]
-
Selynelar
aktív tag
válasz Csupingo #72640 üzenetére
Megpróbálom. Remélhetőleg lesz ott is ötlet. A zavaró dolog,hogy nem csak ebben a játékban jelentkezik ugyanez a probléma. Ezért is gondolok valami másra. Lehetséges,hogy a CPU-m kezdené megadni magát vagy ahhoz nem sok köze van? Miután ezért is kerül a gép holnap szervizbe mert kegyetlenül melegszik.
-
Selynelar
aktív tag
-
Selynelar
aktív tag
6 driver után is ddu-val ugyanaz a hiba. Bios másik verzió is volt. Viszont van egy feltételezésem. Mégpedig táp hiba. Amikor elindul a játék kell neki egy bizonyos freqi amit a kártya fel kellene hogy vegyen. Alapjáratra tökéletes a kakaó amit a táp ad,de lehet,hogy nem elég..... Hmmm....
-
Selynelar
aktív tag
válasz Lord Myn #72659 üzenetére
Elvileg ez automatikus. Ha asztali üzemmódban van vagy akkor csakis az integráltat használod. Viszont,ha elindítasz egy játékot,akkor automatikus átkapcsol a dedikáltra,addig amíg át nem állítod dedikált gpu-ra az asztalt is. Elvileg nvidia optimusban be lehet állítani,hogy milyen alkalmazás melyik kártyát használja. Az energiállátásában nem vagyok biztos. De szerintem windows energiagazdálkodási beállításaiban lehet trükközni ott vele.Ha minden igaz ott lehet kártyát választani,de nem vennék rá mérget. De ha minden igaz,akkor elvileg ezt automatikusan végzi a rendszer. Legalábbis nekem így volt egy Asus GL 552 laptop esetén ahol egy dedikált gtx980 és hd500-as intel kártya volt.
Régebbi cikk,de azért remélem segítségedre lesz. [link]
UI.:
Az meg,hogy melyiket használja akkumulátorról,s melyiket áramforrásról. Szerintem az is az energiagazdálkodás beállításaiban van. De mint írtam,szerintem automatikusan átvált integráltra,amint leválasztod az áramforrásról.[ Szerkesztve ]
-
Selynelar
aktív tag
válasz Szgabor2007 #72664 üzenetére
Valószínűleg nincs fent az illesztőprogramja. Töltsd le innen a driverét.
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek.
A következő kérdésem lenne.Lesz egy Msi Rtx 2080 TI GamingX Vga-m. Láttam,hogy 2x8 és 1x6 pin-t használ. A tápom egy Be Quiet Straight Power 10 800W.A bekötéssel kapcsolatban lenne kérdésem. Ha jól gondolom az 3 Pcie 6+2 csatit kellene használnom a tápból?Kábelem van hozzá melyet a gyártó mellékelt. Vagy valami átalakítás szükséges?Előre is köszönöm a választ.
-
Selynelar
aktív tag
válasz Derron #75505 üzenetére
Helló.
Nem szükséges a registry-t törölnöd.
Letöltöd a ddu-t. Ezzel leszeded az előző drivert. Rendszer újra indul s telepíted is az új drivert.
Elvileg ez a művelet törli az összes registry-t s beállítást a régi vga driverével együtt.
Megjegyzés:
indítsd a ddu-t csökkentett módban hálózat nélkül. Válaszd ki az Nvidia-t a jobb oldalon. Az option menüben pedig legyen kipipálva a következő" prevent driver downloads of windows updates".
Ez azért fontos mert amint újraindul a géped az uninstall után s hálózatot kap a rendszer a windows rögtön le akarja tölteni az Nvidia driverét,amit nem szeretnél.
Jó tanács:Ha nem akarsz rendszer újratelepítést akkor mindig a ddu-val ajánlott leszedni a régi drivert,akkor nem kavar be az új.Remélem tudtam segíteni.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Selynelar
aktív tag
válasz raymi16 #75513 üzenetére
Az a baj,hogy ez a kártya alapból szenved állandóan driver problémákkal. Szóval első sorban próbálkoznék egy másik driverrel.Bár ez a fesz ingadozás eléggé táp hibára ad okot.A tápodat 7 év után ajánlanám,hogy lecseréld.Persze ez a Te döntésed.Külföldi oldalakon azt írták a tápodra,hogy 3 év az ideálja s 650w az ajánlott. Hogy milyen tápot azt megkérdezheted topikjában.
Az én döntésem mindenképp FSP lenne [link]
S gondolom jól jön ha proci csere lesz majd,mert az x570-es lap overkill a mostani cpu-dhoz.A lényeg:ezeket próbáld meg:
VGA driver csere
Bios frissítés.Nem árt ha a legutóbbi van fent.
Vga át egy másik slotba.
Próbáld ki a kártyát egy másik gépben,csak,hogy kizárd annak a hibáját.
Tápcsere ha úgy gondolod. -
Selynelar
aktív tag
válasz Viktor77 #75514 üzenetére
Az ajánlott az a nem oc-zott proci és alap boost VGA-ra értendő.Én még nem láttam konfigot amely stabilan ugyanazt a watt mennyiséget használná. Értendő idle. Cpu boostol,vga ventik felpörögnek. S az ssd,hdd-ről nem is beszéltünk. A lényeg a több watt soha nem árt,a gép úgy is annyit használ amennyire szüksége van. Elnézést a topikgazdától a nem ide illő téma miatt.
-
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek.
A következő lenne a kérdésem.
Egy rtx 2080 ti-om van.
Nvidia control panelben melyik energiagazdálkodási módot érdemes használni?Adaptív
Optimális
Vagy Maximális teljesítmény előnyben részesítése(ha ezen hagyom napi 24-ben okozhat kárt a vga-ban vagy rövidítheti az élettartamát?)Főként játékra használom.Asztali Pc.
[ Szerkesztve ]
-
Selynelar
aktív tag
válasz Viktor77 #75965 üzenetére
Jogos.Csak gondoltam biztosra megyek főleg egy ilyen összegű vga-nál. Amúgy van ráció abban amit írsz,egy 2k 144hz monitorral használom.Ha elindítom a Csgo-t még fel se pörög a venti.De amint valami komolyabb játékot indítok akkor hallom hogy felpörögnek a ventik.
Köszönöm a segítséged. -
Selynelar
aktív tag
válasz Viktor77 #75972 üzenetére
"Set it to OPTIMAL globally. Then, for a demanding game, set a profile to High Performance. I tried setting it to High Performance globally recently and, after watching a video, I monitored GPUZ and it was not downclocking correctly. My 1070 stayed at 1600Mhz+ even with videos closed."
Találtam egy ilyet külföldi fórumon.
Így azt hiszem hogy ez a válasz a kérdésemre.[ Szerkesztve ]
-
Selynelar
aktív tag
válasz Viktor77 #75976 üzenetére
Arra gondoltam énis. Adaptive-ot ajánlják nagyon hogy érdemes azon hagyni.Hogy csak akkor boostol amikor szükséges.S jobb az fps is.No tearing. "Próba cseresznye"
Optimal Power
Maximum power saving. It effectively stops the GPU from rendering anything in idle if the desktop isn't changing. Moving your cursor around for instance will trigger a render. Other than that, it's the same as Adaptive.
Adaptive
Lowers the clock of the GPU and memory when idle and in games (when usage is low). It's basically the same as Intel's Speedstep and AMD's Cool'n'Quiet.
Maximum Performance
Clocks will not be lowered when in games, this will of course increase power consumption and heat. It will lower in idle, however if you launch Google Chrome for instance, the GPU will run at maximum clocks while it's open.
Generally, I recommend Adaptive. For some games you have to specifically tell it to run full throttle in order to avoid stuttering.Reddit-ről szedtem.
-
Selynelar
aktív tag
válasz Viktor77 #75979 üzenetére
Igazad van.Bárhol rákerestem hogy best nvidia settings ott mindig a max teljesítményre volt állítva.2080am előtt egy 1080 ti volt és két évig a max teljesítmény volt beállítva.Semmi baja nem lett.Akkor még néztem is Msi Gaming app-al s nem ugrált az órajel desktop alatt.600mhz volt ott az órajel.Ha játékba léptem akkor ugrott fel 1700mhz-re. Egy szónak is száz a vége.Megfogadom a tanácsod.Köszönöm.
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek,
A kérdésem főleg msi gaming x trio tulajokhoz szól,ami a következő:
Az normális,hogy az RTX 2080 TI kártyámnak a ventilátora nem pörög folyamatosan? Ha elindítok egy gpu tesztet,akkor felpörög. Viszont most is áll mint Katiban a gyerek.
Van egy support ami alátámasztja a kártyát. Kicsit félek,hogy esetleg az,ami akadályozza a venti mozgását.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek.
Bocs,hogy ide írom,de a macbook topikjában senki nem válaszolt még.
Az egyik Ismerősömnek van egy Macbook Pro 2018-a radeon pro 560x-es kártyával. Vett egy egy Asus Pg258q monitort. S összekötötte egy usbc-to display port kábellel. 144-hz-es képfrissítéssel használta a monitort s elég sűrűn a monitor képernyője elmegy majd visszajön.
Ezt miért csinálhatja? Valakinek valami ötlet?
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek,
Van egy MSI RTX 2080 TI Gaming X trio-m. A következő problémákba ütköztem.
1. Firefox használatánál azt tapasztalom,hogy olyanok,mintha elfolynának/elmaszatolódnának a betűk. Például itt a fórumon.
Ha frissítem az oldalt,akkor újra tiszta.
2. Szintén Firefox használatánál olyan oldalak,ahol vannak effektek/gif-ek körülöttük érdekes körvonalak rajzolódnak.
Képet szintén mellékelek.
3. Néha van egy-két játék,amely mindenféle hibaüzenet nélkül csak kilép az asztalra. Főleg CSGO.Driver legújabb. Próbálkoztam más driverekkel is.
A kérdésem,hogy lehetséges,hogy a videokártya haldoklik?
[ Szerkesztve ]
-
Selynelar
aktív tag
Üdv mindenkinek,
Van egy MSI RTX 2080 Ti gaming X trio-m.
Vannak érdekes jelenségek mostanság.
Pl.:A játékok mostanság érdekesen viselkednek.
CSGO kilép néha mindenféle hibaüzenet nélkül az asztalra. Ezt csinálta Sniper Ghost Warrior 3 alatt is.
CSGO alatt néha (1héten egyszer-kétszer) belaggol s olyan mintha a felbontást visszavenné. Ha folytatom tovább a játékot akkor csak magától vissza áll normálisra és minden jó. Volt olyan,hogy windows gombbal kiléptem az asztalra és vissza a játékba akkor jó volt megint minden.- A videokártya nem melegszik fel,mert nem pörög a ventilátora ezerrel vagy ilyesmi(amúgy működni szokott).
Metro Exodus folyamatosan kifagy.(hang sincs ilyenkor) Viszont a gép nem fagy le. Ctrl+Alt+Del bill kombinációra reagál.
Asztalon nincs semmi probléma. Videókat tudok nézni. Folyamatosan youtube-ot nézek,nincs akkor se gond.Lehet ez VGA probléma?
Van olyan progi amivel ki tudnám zárni,hogy a vga ami a gondot okozza? Jó lenne,ha a progi nem sütné meg a vga-t Most próbálkozom különböző driverekkel. De mivel a problémák csak néha jönnek elő ezért várnom kell. Ezért lenne jó valami teszt program.
A gép év elején lett összerakva.Konfigom:
Cpu.i9900k+Noctua NH D15
Táp: Seasonic Focus Plus 850w platinum
SSD: Samsung 970 evo nvme 1tb
Alaplap: Z390 Aorus Master
Ram: Kingston HyperX 2*16GB 2666mhz cl16
OS: Windows 10 64bit 2004verzióElőre is köszönöm a válaszokat,javaslatokat.
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek,
Van egy Msi Rtx 2080 Ti Gaming X Trio-m. Eddig egy egy Phanteks Enthoo Pro M Se házban csücsült. Most átkerült egy BeQuiet Pure Base 500Dx házba. A tartó amit hozzá mellékeltek, kis igazítgatással tökéletesen illeszkedett a kártyához. Most viszont az új házban, az összes elképzelhető módon próbáltam betenni azt a fránya vga tartót, de szinte semmit se ér. Épp hogy középen hozzá ér a kártyához. Szóval ott van,de haszna nincs.
Valaki tudna ajánlani egy normális vga tartót ehhez a "kis" kártyához,amely nem ér a ventikhez,tartja a kártyát és nem hátrányként befér a házba isElőre is köszönöm a válaszokat.
-
Selynelar
aktív tag
válasz gabber01 #78036 üzenetére
Pontosan. Ezért is keresek egy normális tartót. Amit a kártya mellé adtak az kb semmit nem tart rajta.
Köszönöm mindenkinek egyébként a tanácsokat,segítséget.Végül kinéztem két fajtát.Mindkettőt kipróbálom,s amelyik nem felel meg az megy majd vissza 14napos elállással.
-
Selynelar
aktív tag
válasz Selynelar #78047 üzenetére
SIKERÜLT stabilan azt a nyomorult tartót rögzíteni.
Megosztom a trükköt,ha esetleg valaki más is szenvedne vele. A lényeg,hogy először is beállítod a tartót a kártyához,hogy középen és a szélén is illeszkedjen a kártyához. Hozzászorítod a kártyához,hogy ne mozduljon el. Majd a a felfogató csavarokat először kézzel tekered be. Az alsóval kezded,amely elvileg a szélét szabályozza.(Igen a szélét,mert ha erősen meghúzod,akkor rögtön kimozdul) Utána a felsőt(középső részt szabályozza) szintén kézzel. Majd ha ez meg van akkor még mindig szorítod a tartót a kártyához. Másik kézzel pedig csavarhúzóval húzol a csavarokon amíg épphogy szorul. A szélen nem fogja olyan szorosan,de középen nagyon jól tartja a kártyát. Ne húzd utána a csavarokat,mert a húzás során elmozdul a tartó is. Ezért nem sikerült soha a helyére illeszteni rendesen a tartót.
Remélem tudtam segíteni azoknak,akik szintén ezt a típusú kártyát birtokolják a mellékelt fantasztikus tartóval.
Ha valakinek még lenne ezzel kapcsolatban kérdése,nyugodtan írjon privátban.
-
Selynelar
aktív tag
válasz Kacsa75 #78069 üzenetére
Valószínűleg,hogy az a táp karcsú ahhoz a kártyához.
Azért egy 800w-os minimum gold minősítésű tápot alá tennék.Ez pont ennek a kártyának a hivatalos oldaláról van:
Minimum of a 750 Watt power supply.Three available 8-pin or 6+2pin PCIe power donglesTotal Power Draw : 320 Watts
[link] Itt a "specifications" alatt láthatod a követelményeit.
[link] Tessék. Ez jobban átlátható.[ Szerkesztve ]
-
-
Selynelar
aktív tag
válasz Staradder #78074 üzenetére
Próbáltam utánanézni a problémának. Melyik windows verziót használod? Volt akinek az volt a gond,hogy nagyon régi windows 10 verziót használt. Amint feltette az újabbat,minden klappolt. Próbáld az összes update-t feltenni. Persze ha Windows 10-et használsz. Még Vga driverre gondolnék. DDU uninstaller-rel leszedni és megpróbálni egy régebbi verziót feltenni.
Az Rtx ha be van kapcsolva,van az a sajátossága,hogy lecsíp az fps-ből. Az hogy ki van kapcsolva és úgy is alacsony az fps... . Szintén driver hibára gyanakodnék. Vagy megpróbálhatod maximális teljesítményre állítani a kártyát az nvidia vezérlőpultban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Yettel topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Asszociációs játék. :)
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Google Pixel topik
- Linux kezdőknek
- Xbox Series X|S
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest