Hirdetés
- Rendkívül pénztárcabarát, de modern ház a Galax kínálatában
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vélemény: de miért kellene eladni az Intelt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Dell notebook topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kahva
tag
Hello, olyan gondom lenne hogy amikor egy újabb játékkal játszok (most pl. Battlefield 3) néha megfagy a kép, a hang megakad majd kikapcsol a monitor és az összes ventilátor max-on pörög amíg a reset gombot meg nem nyomom.
Néha az is előfordul hogy a játék megfagy de még ctr-alt-del -el kitudom hozni windows-be akkor viszont a windows értesít hogy leállt a videokártya driverem.
A Dirt3 minimum grafikán 800x600-ba szaggat és szintén eljátsza azt amit a Battlefield 3.
A konfig:
Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
AMD Phenom x4 945
4GB Kingstone Hyperx 1600Mhz
GIGABYTE GV-N560OC-1GI GTX560Ti 1GB GDDR5 PCIE
CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEMMi lehet a szar, volt windows újra telepítés, új driver stb...
Lement a Memtest86 is 18x és 0 error.A gyors válaszélt előre is kösz.
[ Szerkesztve ]
-
syl5
őstag
válasz
fenergie84 #5396 üzenetére
Hát figyelj, ez is sok most egy kicsit nekem, szóval bőven jó lesz ez is!
7600Gt-től jobb lesz, egy P4 prescott 2,8-as proci úgyse hajt ki jobb GPU-t. -
syl5
őstag
válasz
fenergie84 #5393 üzenetére
& csucsbicep:
Köszi srácok! Én is rögtön azt mondtam, hogy ez videomemória gond, csak azért biztosra akartam menni, hogy ne dobjak ki feleleslegesen ezreseket az ablakon.Inno3D 8600GT 512 4k-t megér szerintetek?
-
syl5
őstag
Sziasztok!
Ha a hibajelenség az, hogy függőlegen csíkos a kép a windows töltéséig, majd a töltés után csak fekete képernyő, akkor videokártya hibára utal ugye?
7600 GT -
zberi
csendes tag
HI
X300 Ati Radeon vga vajon tud 1440x900 felbontást kezelni?
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
Rasheed89 #5386 üzenetére
Van egy kis esélyed rá, hogy ezreket kifizetsz és ideig-óráig jó lesz, majd újra bedobja a törülközőt...
Reball-nak hívják azt az eljárást amivel a mem.chip és a panel közötti kontaktot teszik helyre, de az csak akkor üdvözítő, ha ez volt a gond, de lehet más is.
Célszerűbb ezt a 88GT-t kukázni és venni egy hasonló teljesítményűt alig többért mint a javítás. -
Rasheed89
csendes tag
Szevasztok!
Nekem van egy 3.5 éves Zotac 8800GT AMP! vga-m és most kezdett el szarakodni. Csikok vannak a képernyőn függőleges irányba, elvittem a gépet egy hozzáértőhöz azt mondta, hogy a VGA memóriáját kellene megcsinálni/kicserélni és hogy ezen a fórumon van aki ehhez ért!
Tudnátok segíteni?
-
STC Speed
őstag
Sziasztok!
Lenne egy Sapphire HD6850-sem gyári beállításokkal (gpu 775mhz ;mem: 1000mhz)
Mennyire lehetne felhúznom,amivel még stabil marad,és nem megy tönkre?Előre is köszi a segítséget
-
Nudlika
csendes tag
Sziasztok. Frusztráló probléma. Adott egy passzív AGP-s Gigabyte 7600GS, ami kb 4-5 éves. No, a helyzet pedig az lészen, hogy ma, friss windows került a gépre. Drivereket tologattam fel. Értelem szerűen a képet a VGA adta. Felraktam a legújabb drivert, 280.26 os számút. A probléma itt kezdődött. Felraktam, ugye restart utána. Nade, a kártya nem akart képet adni. Sőt, nem is ad. Most se. Beraktam egy Savage S3-at, azzal tökéletesen van kép. Letöröltem a drivereket, de semmi. A vga semmi jelet nem ad. Ha berakom, bekötöm, elindítom a gépet, akkor melegednek a bordák, tehát áramot csak kap. Fizikai behatás nem érhette a kártyát, mert a driver telepítés, és reinstall között nem igen ugráltam rajta...
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
A kérdésem a következő:
DVI-ról, vagy HDMI kimenetről (vga) tudok-e DisplayPort-ra valami kábelt venni? -
d3lete
aktív tag
Még nem kaptam választ. A gépem körülbelül 30-32 perc játék után befagy. No (ctrl alt del)
Csak hard reset van. Megfogja befagy. A hang kb 5 másodpercig beakad aztán elmegy. A kép marad befagyva. A vinyó néha kerreg 1-2-3 mat de a piros viszajelző lámpám nem villog.
Melegedés kilőve!
Táp elég! (FSP 700W)
Vinyó kilőve, zsír új velociraptor![ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
gyugyo1010 #5368 üzenetére
Sztem más megoldás nincs, mint vga vagy lap csere.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
sinya85 #5360 üzenetére
Én is azt gondolom hogy még nincs értelme váltani egy ilyen gyors kétmagos prociról ekkora felbontás mellett, majd talán jövőre vagy amikor a játékok nagy része már tényleg kihasznál 4 magot emberesen, és attól hogy most megveszed jó áron a másik 6850-et, nem buksz semmit, persze nem maradni fog még elég sok fps bennük, viszont procit cserélhetsz később is pl. ha azt is találsz nagyon jó áron.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo1010
tag
válasz
csucsbicep #5367 üzenetére
Jaja, nekem is ez a problémám, h egy szar 8500assal meg működik...
Köszi az infót -
csucsbicep
nagyúr
válasz
gyugyo1010 #5365 üzenetére
Ezt nem tudom. Én ezért nem veszek többé ASrockot, volt és többé nem kell. Szóval sztem egy másik minőségi márkával kisebb eséllyel jártál volna így. Csak az a furcsa, hogy másik vga-val meg jó az a lap..
-
Istyu74
aktív tag
válasz
fenergie84 #5363 üzenetére
Köszi,ez még távlati dolog,de akkor majd valamikor beruházok még egy 2 gigásra,egyenlőre nem volt semmi olyan játék ami akadt volna rajta. Kopp Kopp
-
gyugyo1010
tag
válasz
csucsbicep #5364 üzenetére
És egy másik ugyanilyen lappal is ez lenne???
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
gyugyo1010 #5361 üzenetére
Akkor csakis a lap a ludas. Kompatibilisnek kéne nekik lenni igen.
-
Istyu74
aktív tag
Üdv,egy olyan kérdésem lenne, hogy ebben az alaplapban :[ASRock Extreme4]
Egy ATI 6950 mellé milyen más videókártyát tehetek be hogy menjenek Crossfire-ben?
Vagy elég ha DX11 es és ATI ? -
gyugyo1010
tag
Heló mindenki!
Minap rendeltem egy Asrock P67 Transformer alaplapot, beleraktam az ASUS HD5770 CuCore videókártyám, és nem ismeri fel.
d6 hibakód: no console output device found
A legfrissebb bios-t is feltettem, de akkor sem ismerte fel.
Öcsém gigabyte p35-ös alaplapjába tökéletesem működik az 5770, és az öcsém 8500GT-je is probléma nélkül működik ebben a P76 lapban. Elméletileg kompatibilisnek kell lennie a 2-nek! Nem?
Please HELP!!! -
DJ WOKKY
addikt
válasz
rumkola #5351 üzenetére
elég jó árban eladná az alaplapját. a ramokról ne beszéljünk, mert a ddr3 köztudottan olcsóbb mint a kis testvérei.
Egy cpu-hoz meg ha van annyi kerete rá, akkor hozzácsap még és akkor egy teljesen új konfiggal rendelkezik. Az sem jó ha sokat vár az ember, és úgy áll át.
Természetesen tudom, mikor anyagi okok miatt nem lehetséges, de ha van rá keret, akkor inkább azt választanám, amit írtam. -
sinya85
senior tag
válasz
gerzsol #5339 üzenetére
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem, méghozzá a crossfire
ugye a 16X pciexpress 40Gbps ha cfet akarok 2x8ban megy ami ha jol kiböngésztem 20Gbps. Tehát egy PowerColor 6850 ami Memory Clock1000MHz (4.0Gbps) tulajdonsággal rendelkezik az simán elmegy 8x pciexpress slotokban is teljesítménycsökkenés nélkül. jol gondolom? ugye jól? valaki erősítsen meg[ Szerkesztve ]
-
gerzsol
aktív tag
Az Intel DP35DP alaplapon nincsen integrált VGA, Nincs rajta VGA Kimenet.
Előzmény:
gerzsol (#5319)Valaki valami egyéb ötlet az én korábbi hszemre?
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Mulderpapa #5337 üzenetére
nem lehet, hogy ez az 1360x768-as felbontás a támogatottak között véletlen a 6600gt-nél ?
-
Mulderpapa
aktív tag
HDR-el teljesen behal, fekete kép. Mondjuk ez érthető, mert nyilván nem bírja egy 6600GT.
Viszont az érdekes az, hogy 1280x720-as felbontásig tökéletes. De ha a tv natívjára állítom (1360x768), akkor ez történik, ami a képen is látható. Mondjuk így már egyértelmű, hogy nem a kártya lesz a hibás, de továbbra sem értem, hogy mi ez a jelenség. -
peti_s
addikt
válasz
Boogie33 #5334 üzenetére
Nem igazán értem a kérdésed, jelenleg a Phenom II X4 nagyon jó ár-érték arányban kapható. A Bulldozer persze biztos jobb lesz, de ha hosszabb távra tervezel egy kicsit is, akkor vagy vársz október végéig, vagy egy olyan AM3-t veszel amibe később mehet AM3+ CPU, és arra az egy-két hónapra veszel vmi occsó CPU-t. A 3. lehetőség, veszel egy Phenom II X4, és azzal el leszel egy időre, majd később néhány év múlva, cseréled Bulldozerre.
-
Diplomata
aktív tag
Nem hiába vettél olyat te sem
Néztem egy tesztet most és ott ez a proci volt az ideális mellé, az ennél erősebb i5 i7 procik szinte semmit nem hoztak 1600-as felbontás körül, de remélem azért már 2011-ben ilyen procik és vga-k közt nem 1280-as felbontásban nyomjuk, monitort vegyünk uraim először, az az igazi flash
-
Boogie33
senior tag
Hali. Azt szeretném kérdezni hogy egy 5770 mellé mi a minimum proci amivel működik optimálisan.
-
Smithh
tag
válasz
Mulderpapa #5324 üzenetére
Ez érdekes probléma!
Ha a HDR-t bekapcsolod mi történik? -
Smithh
tag
válasz
Mulderpapa #5322 üzenetére
Akkor ez nem kártya hibára utal.Driver legfrisebb? TDU-n javítások fent vannak?HDR be van kapcsolva?
-
Mulderpapa
aktív tag
Idáig csak TDU alatt csinája. Elindítom, menüben még hibátlan, amikor elindul a játék, hibátlan, de pár másodperc után elkezd iszonyatosan szaggatni és "szétesik" a kép. 2d-nél hibátlan és más 3d-s játéknál sincs semmi baj. Pedig a Portal is szépen meghajtja a kártyát 1360x768-ban, high-on, élsimítással. Hőmérséklet rendben.
-
Smithh
tag
válasz
Mulderpapa #5320 üzenetére
Csak ez alatt a játék alatt,vagy alapból is hibázik?
-
gerzsol
aktív tag
Bocsi ha sok fórumba leírtam, de nem kaptam még választ rá.
Történetem elejéről. Vettem egy félkonfigot 2010 novemberben használtam itt hardveraprón. Intel C2D E8400,, OCZ Vendetta 2 hűtő, Intel DP35DP alaplap, Giga 4850 512Mb VGA, 2x2Gb Geil Value 800Mhz DDR2. Garisopapírt kaptam hozzá. Előző tulaj jobbra váltás miatt adta el.
Rávettem magam, beledobtam a régi gépembe (régi ház régi táp)
Láss csodát nem működött normálisan behalt tőle a gépem, legalábbis a VGA.. csíkozott, bevillódzott. Mindenki azt mondta cseréljem le a tápot, mert lehet az a baj, lecseréltem, (Be quite straight power E7 450W), de mint kiderült nem csak ez volt a hiba a VGA is kimehetett mert pl Fifa10 alatt, meg utána mindenhol csíkozott, villogott, stb.
2011 januárjában visszavittem a VGA-t gariba.. Rossz volt, kaptam egy giga 4850 1Gb Silent cell-t. Ez sem működött, gyakorlatilag filmnézés Netezés tökéletesen ment, a 3D programoknál, meg egyszerűen merevre fagyott a gép. Kértem fórumról tanácsot. Mindenki azt mondta ilyet az alaplap csinál. 2011 augusztusában Visszavittem az alaplapot és a biztonság kedvéért a VGA-t is visszavittem ellenőrzésre.
Szervíz végitélete, az alaplap Teszt OK, a VGA kuka, amiből lett egy Sapphire 6750 1GB DDR5-re csere.
Berakom a gépembe, tökéletesen működik, azonban ha windows alatt vagyok mintha elhúzás (Mint amikor a régi antennás tv-t állítoid be és meggörbül a kép) lenne néha a monitor felső 1cm-es vízszintes csíkján, meg néha bevillanna egy egy vákonyka csík, ezeket a villanásokat, netzés közben, vagy ablakváltásoknál pl két mozilla közötti váltásnál, új oldal betöltésénél tapasztalom.
Játékok alatt semmi nem érzékelhető, minden tökéletesen megy.
Furmark3D tesztben 2 óra elég erős nagyfelbontású tesztelésben sem érzékeltem hibát és ki sem fagyott a gép.
Újratettem a gépet, de semmi, mintha most is látnám a csíkokat.
Mi lehet ez? A hálózati áramban lenne valami? Vagy az új tápom szórakozik? vagy VGA Hiba (de azt kétlem mert játékoknál semmi, de semmi probléma nincs) A monnitorom lenne rossz? Vagy az egyik régi vinyóm halt be és az okoz ilyen (ingadozásokat).
Szerintem nem a monitor a hibás, mer ha nem rakok fel VGA drivert akkor csak a sima tiszta windows alatt nem észlelem ezt a jelenséget.[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz
rumkola #5315 üzenetére
ok csak vmi nincs rendben, mert amikor ki van kapcsolva a hardveres gyorsítás ,akkor a video infónál azt írja :
software video rendering, software video decoding
ha bekapcsolom, akkor :
software video rendering, accelerated video decodingtudomásom szerint hardveres gyorsítással a video renderingnek is accelerated-nek kellene lenni
most nézem, hogy a proci használat között nem sok a különbség. a képminőségben sem látok különbséget
egyik fórumtárs állította ,h szebb lesz a kép, de sokan írták h nem vesznek észre különbséget. szóval lehet neked van igazad.
amúgy is utálom a flash playert, amióta egy procizabáló bugos sz*r lett
-
zolee5016
őstag
Volna 1 kérdésem .hogy kell tesztelni az sli-t ?Van 3dmarkt-om az 1 ik kártyára 29020 pontot adott a másikra meg 29500-at a kettőre mennyit kéne adjon?Van még esetleg valami speckós progi a sli-re?A héten sli lesz a két kártyával(gtx460) jó lenne ha tudnám.
-
Krystal_s
addikt
sziasztok ,sajnos a többi fórumban nem válaszoltak, ezért megpróbálkoznék itt is...
egyik notimban ( Toshiba T210 ) Intel HD vga van.
egy ideje feltűnt, hogy az 1080p-s youtube videók akadnak. én viszont tudtam, hogy a gépemnek simán akadás mentesen kéne lejátszania ezeket a yt. videókat. a video fps értéke 6 volt. nem akartam elhinni. aztán kikapcsoltam a flash playerben a hardveres gyorsítást éés az 1080p-s youtube videók tökéletesen mennek az fps értéke 30-32 lett.
tudom, hogy a flash player-el is sok a gond, de most úgy néz ki ,hogy driver hiba lehet.
a Toshiba oldalán ez a legújabb, ami nekem is fent van. az Intel oldalán van újabb driver is, de ezt nem tudom telepíteni az alábbi hibaüzenet miatt: kép
most mennek szépen a videók, de így teljesen a procit terheli le, és működni kellene hardveres gyorsítással is. találkozott már vki hasonló esettel ? -
d3lete
aktív tag
Na most akkor minek higgyek? A biosnak ami azt írja hogy DDR2 1.8v : 2.272V
Vagy az Amd overdrive nak ami meg azt írja hogy Memory Voltage: 1.8volt a megemelés előtt 1.650v volt...Lefuttattam memtest86 ot hiba nincs.
Lefuttattam a furmarkot 1680x1050 extreme hiba nincs.
Lefutattam a primer95 öt hiba nincs.
Lefutattam a 3d mark vantaget 1x fagyott be memória átállítás előtt azóta hiba nélkül végigmegy.
Vga memory testet is futtamttam hiba nincs.
De ha Battlefield Bad Company 2 vel játszom. Pontosan 1 egész pálya után fagy be a játék.
amikor tölti be a pályát se hamarabb se később.
Előzmény: VGa órajelei GPU 900 mem 975 . Végigjátszottam egy pályát ,áá mnodom megyek másik szerverre. Leléptem csatlakoznék fel a másik szerverre tölti a páylát, megáll.
Elsötétül a kép 1mp re aztán visszajön.Egyszercsak elsötétül újra vga venti felpörög 100% ra
ugyanígy a proceszoré is. Monitor power saving mód.MONDOM : OKÉ fiam...
Reset.....tam tamnem bootolt be a gép ventik 100% on pörögnek.Monodm velem ne szórakozzál...
Táp kikapcs nem kapsz 220 at.Aztán vissszakapcs és működött.
DE FAGY!! ...Furmark és a többi tesztprogramk hiba nélkül futnak. a crysis benchmark is.
[ Szerkesztve ]
-
Ari18
őstag
válasz
DJ WOKKY #5282 üzenetére
Köszi, de sajnos így sem jó, mert ilyenkor úgy működik a mintha két "asztalom" lenne, viszont ez nem ér semmit, mert csak azt látom a tv-n amit áthúzok egérrel.
Annyit szeretnék, csak, hogy mind a két megjelenítő a natív felbontásán üzemeljen és ugyan azt lássam rajtuk. -
ingalls
senior tag
Sziasztok!
NAgyon egyszerű és biztosan unott a kérdésem, de mi az igazság, jelenthet-e egy 5870 mellett CPU limitet egy 955-es Phenom alap órajlen?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- SCYROX V8 gamer egér
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Villanyszerelés
- Horgász topik
- Rendkívül pénztárcabarát, de modern ház a Galax kínálatában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Videós, mozgóképes topik
- Fotók, videók mobillal
- Politika