Hirdetés
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Socket AM4
- Milyen notebookot vegyek?
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
- ZIDOO médialejátszók
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szalasz87
csendes tag
válasz
csucsbicep #7091 üzenetére
Nem tudom, valami nagyon gázos dolog van itt. Most pl. TechPowerUp gpu-z a fan speedből % és RPM-re is semmit nem lát, más programnál is csak azt adta ki amit szoftverrel beállítottam hogy annyinak kéne lennie de hangban semmit sem változott...
A szabályozásával lehet valami? Megoldás?? KÖSZÖNÖMM -
Grampy
aktív tag
válasz
spista222 #7094 üzenetére
Szia!
A szellőzéssel nem lenne gond, CM Elite 335 gépház, meg még +2db CM hűtő és még+1 a gépház oldalára szerelve, csak igen én is félek a kis hűtőktől, mert szinte csak netezésre használom a gépet, illetve elég sokat megy, így nincs játék sem ami elnyomja az esetleges hangot így fontos lenne hogy ne zúgjon a fülembe.
Köszi a választ, még informálódok tovább. -
spista222
addikt
Szia!
A passzív kártyák csak akkor használhatók ha a gépben meg van oldva a jó szellőzés. Az aktív kártyák ventilátora változó van halkabb és hangosabb gyártótól, típustól és a használattól függően.Az aránylag a kicsi ventilátorok elég hamar tönkremennek tapasztalatom szerint. Vagyis ha ki tudod próbálni a kártyát amit szeretnél akkor kapsz pontos képet hogy mennyire halk.[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
ATi HD5450/6450-ből érdemes venni aktív hűtéseset? Passzív jobb lenne, de tegyük fel hogy aktívra van éppen lehetőség. Nagyon hangos, csörömpölős az a kis venti rajtuk?
[ Szerkesztve ]
-
dr.amd
csendes tag
nem ide tartózó kérdés, és törlöm is de nem találtam topikot rá, lehet vak voltam
van egy videó kártyám(7300GT) amit eladni szerettem volna egy csávó jelnetkezett is(aligátor) de 7ike óta semmi híre és a pénzt sem adta fel amiben megegyeztünk!mi a teendő, írjam meg neki h most már ne is küldje mert eladom másnak?előre is bocs mégegyszer, rögtön törlöm amint van válasz! -
szalasz87
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem használtan egy Gigabyte Radeon HD4670-et, az a gond hogy nagyon hangos szerintem. Bár jó az előző HD2600-osnál megértem hogy hangosabbnak, de szerintem lehet maxon pörög a ventilátor mert leszedtem a Gigabyte EasyBoost és az MSI Afterburner amikben állítgattam a fan speedet de nem hallottam semmilyen változást se fel se le. 35 fokos a hőmérséklete...
Tudtuk valamit? KÖSZÖNÖM
-
freevo
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémám: kicsi gépházam van, konkrétan egy Dell OptiPlex 745 Small Form Factor. Új videokártyát vásároltam hozzá, egy low profile kialakítású ASUS Radeon HD5570-est. Tök jól el is fér a gépben, csak a csatlakozójával van a bajom. Adtak hozzá egy leszerelhető, low profile méretű konzolt (a konzol alatt azt a fém lapot értem, amellyel a kártya kimeneti oldalát rögzítem a gép házához), csakhogy ez a konzol két slotot foglal el, ugyanis a videokártya VGA kimenetének már nincs hely rendesen, és azt külön kell kivezetni egy második panelra.
A házamban azonban nincs hely ennek a második slotnak, így nem is tudom rendesen betenni a videokártyát a gépbe. Nem tudjátok, lehet kapni ilyen fém konzolokat külön? A videokátyán alapból egy DVI és egy HDMI kimenet van, tehát egy olyan konzolra van szükségem, amelyen ezeknek van hely. A VGA kimenet nélkül megvagyok.
-
mateo
csendes tag
Sziasztok,
Az Intel GMA3100 támogatja a Svideo over DSUB funkciót?
Azaz vettem egy Svideo/RCA-Dsub kábelt, de ugyebár nincs kép a TV-n... Se a legfrissebb Intel driverral, sem pedig a Win7 built-in-el. Kell valami speci driver vagy setting, vagy csak simán alma?
Igen, csak VGA kimenet van, ezzel kell beérnem amig megveszem karácsonyra az uj TV-t amin lesz VGA in.
Előre is köszi:
M
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire 5552G notim melynek AMD 5650 GPU ja van. Szeretném a GPU BIOS-t át írni, majd újra módosítva Flash elni! Tudna valaki segíteni ebben mien progival és hogy csináljam??? GPU alap frekije 550 core 800 mem, viszont több hete stabilan fut 675 core és 850 mem frekin alap feszen! Ezt szeretném BIOS ban modosítani -
KINIZSI
tag
sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy van egy Gigabyte 4890-es kártyám zalman hűtéssel.
850/975 az alap órajele,
940/1100 -ban még hibátlanul működik, mennyire árt neki ez az emelt órajel az eredetihez képest, ill csökkentheti valamennyire az élettartamát a kártyának?fél óra terhelés közben max 77 fokra melegszik, az még elfogadható érték?
köszi a választ előre is!!!
-
KINIZSI
tag
válasz
csucsbicep #7074 üzenetére
köszi
, 1680x1050 -ben játszom, a procit 3,33 GHz -en használom. -
KINIZSI
tag
Sziasztok,
mostanában szeretnék fejleszteni, az lenne a kérdésem, hogy a Q9400-es procim elég lenne-e egy 6950 -es kártyához?előre is kössz
-
Superleggera
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy mit jelent a directCU? Mivel jobb mint a sima mi ez?
Köszönöm!
-
spista222
addikt
válasz
Szkeptik #7064 üzenetére
Szia!
A DVI és Hdmi digitális kimenetek kevesebb a zavarforrás, szebb a kép
Ha DVI-I kimenettel(analóg+digitális) rendelkezik(általában mindegyik kártya) akkor egy egyszerű DVI-VGA átalakítóval amiből egyet egyébként mellékelni is szoktak a kártyához, rákötheted a régi monitorodat( értsd: nem kell újat venned)
Ha DVI-D akkor nem tartalmaz analóg kimenetet vagyis nem tudnád rákötni.[ Szerkesztve ]
-
Szkeptik
tag
Sziasztok!
Új, középkategóriás kártyát szeretnék venni, és egy 5700-as karira gondoltam, de úgy látom ezeken csak HDMI meg DVI portok vannak.
Az én képernyőmön a 15 pines VGA port van csak. Ez a port akkor már kifutott és nem lehet modernebb kártyát találni ami támogatja (értsd: új képernyőt kell venem), vagy azért lehet kérni ezeket az újabb karikat is VGA porttal?
Egyébként ennek a DVI-nek meg HDMI-nek milyen előnyei vannak a VGA hoz képest?
Köszi a választ!
-
spista222
addikt
válasz
droving #7061 üzenetére
Ha nagy értékű a VGA mondjuk 15-20 ezer feletti akkor megéri 5-10k ért rendesen megcsináltatni .Ez az ár alatt már mindenki eldönti hogy megcsináltatja-e megéri e neki vagy megpróbálja megsütni. Ha megcsináltatod akkor arra van aki ad garanciát, míg ha megsütöd akkor és véletlenül még meg is javul ezáltal, még akkor is benne van a kalapban hogy bármikor tönkremehet és sütött vga-kat már nem javítanak.
-
droving
aktív tag
Szerintetek megéri meg sütni egy vga ?
Sokat nem veszithetek vele nem ?
-
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict #7057 üzenetére
Kicsit túlpánikoltam, nagyon fontos dolgaim vannak a gépen mostanában. Rendszervisszaállítás megmentett!
FCK U AMD! -
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Talán emlékeztek, jártam itt korábban a videokártya problémámmal.
Most kijött egy új CCC és gondoltam felteszem, de találtam mellé még pár Install lehetőséget; AMD OverDrive, AMD System Monitor, meg ilyeneket.
Feltettem az OverDrive-ot, telepítés közben semmi gond nem volt. Majd rákattintottam az ikonra, felugrott egy figyelmeztető ablak, ami óvatosságra intett, ráléptem az OK/TOVÁBB-ra és BBZZZ fekete kép, gép újraindul és a WIN nem tud betölteni. Folyamatosan újraindul. Csökkentett módban próbáltam telepíteni, törölni a CCC-t, de sikertelen, illesztőprogramot nem talál és azt nyögi, hogy nincs kártya benne, de ez nem biztos, lehet félreértettem... Mi fiadgdszt jelent ez? Remélem nem ment tönkre... ki gondolta volna, hogy a gyári programokkal is óvatosan kell bánni..., óvatosan? Éppen csak megnyitottam.Köszönöm!
Ha tönkrement volna, érdekelne hasonló kaliberű kártya nVidiában. Kérlek mondjatok párat, sosem szerettem igazán a Radeon-okat.
[ Szerkesztve ]
-
denko
senior tag
ssziasztok!
XFX 6870 HD687A-ZD VAGY HIS 6870 (iceq) ?
ti mit gndoltok
melyik jobb?vagy ha van ennyiért jobb alternativa ,( 50k ) aztis meghalgatom
Köszönöm a tanácsokat előre[ Szerkesztve ]
-
lcee79
addikt
válasz
spista222 #7052 üzenetére
Ja azt nem tudom, hogy az a tesztelő progi milyen, de szerintem sok más programmal is tesztelnék le ezeket, akkor sem lenne sokkal másabb végeredmény szerintem,
ugyanaz lenne a legjobb meg a kategória is mindegyiknél ugyanez lenne.
Maximum a közeli értékek cserélhetnek helyet...
De fenn ki lehet választani processzorokat és hdd/ssd-ket is[ Szerkesztve ]
-
lcee79
addikt
Találtam pár napja egy ilyen oldalt, nem tudom már linkelték-e be ide...
De tesztek alapján sorba rakták a kártyákat, és nem számít, hogy notebook, vagy asztali, minden benne van... -
DJ WOKKY
addikt
válasz
aszti93 #7044 üzenetére
Ez a videókártya memóriájának sávszélességénél játszik szerepet. Minél több bites, annál nagyobb a sávszélessége a memóriának, ezzel gyorsabbá téve az adatok feldolgozását.
Ha jól tudom, a sávszélességet úgy kell kiszámolni, hogy az effektív órajelet kell szorozni a memória interface bit számával.Aztán, hogy az egyik a másiktól %-ban mennyivel különbözik teljesítményben, azt nehéz megmondani, mivel rengeteg egyéb dolog is számít.
-
Prof01
veterán
Sziasztok!
VGA újrapasztázáshoz lehet használni ezüstporosat is vagy csak sima, fehéret?
-
agressiv
addikt
válasz
Williamgrant #7022 üzenetére
Most találtam egy csuszpályszt, amivel szépen megkenve még tuningolni is tudom
Azt hiszem elég megygyőző.
-
kenwood3
addikt
Nem minden esetben. Pl 1 intel 945-ös chipsettel vagy régebbi chipsettel ellátott lapban sem indulnak el az 5-6xxx szériás kártyák. A 945-ös chipsettel rendelkező lapok közül is, csak abban mennek a hd 5xxx karik, amelyikhez a gyártó adott ki új biost (az asrock pl adott ki 1 párhoz, a többi gyártót nem tudom). Így neki is lehet simán ez a problémája . Bár amd-ben nem vagyok otthon
-
procax
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Abit K8N Ultra alaplap gyanítom pci-e 1.0 -val. Vettem bele egy Msi R5450 vga-t
sajnos a lap el sem indul vele.Mikor vettem még nem tudtam hogy a pcie 2.1 nem kompatibilis visszafelé. Legalábbis ez nem. Bios frissítésre semmi esély 2006-ban volt utoljára. Visszacserélném a kártyát egy más típusra de már tanácstalan vagyok.
Ahogy nézem már csak pci-e 2.0 és 2.1 kártyákat lehet kapni. Segítsetek milyenre cseréljem. Csak netezésre van használva a gép, szóval nincsenek igények. Ajánljatok valamit amivel biztos el fog indulni. -
DJ WOKKY
addikt
válasz
aszti93 #7037 üzenetére
A gt430-od egy új technológiájú, de nem egy nagy teljesítményű videó kártyák közzé sorolható. A gtx260 viszont egy korábbi technológiájú, viszont a szériájában, sőt még sok későbbi szériájú kártyát is megver, mivel egy ilyen hardvernél, nem elég a memória méretét nézni. Figyelembe kell venni a gyorsaságát. Az órajeleket. Stb.
[ Szerkesztve ]
-
Jozin
csendes tag
Ezt a gépet már nem érdemes fejleszteni.
Tudom, hogy kell egy modernebbet eszközölni, csak nyár végén bedöglött a monitorom most sikerült venni, gondoltam míg jobb gép nem lesz addig legalább végre fullHD filmeket nézhetek, hát mégsem
Nem igazán értek hozzá ezért szaladt el a fantáziám
Na majd lesz valahogy.Köszönöm még egyszer a segítséged:-))
-
aszti93
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy egy gtx260 miért drágáb mint egy gt430OC? (nekem spec gigabyte gt430OC-m van) Mennyivel tud többet? Ezt én nem igazán értem. Ha valaki elmagyarázná vagy küldene egy linket ahol el tudom olvasni azt nagyon megköszönném.
Válaszaitokat előre is köszönöm!!
-
Vodar
senior tag
Hát sajnálom...
Az az 1,7-es proci nagyon karcsú. Ha lecserélnéd valami jó 2 magosra, hihetetlen teljesítménynövekedést tapasztalnál
Nem csak a 2 mag és a magasabb órajel miatt, hanem azért is, mert a mai processzorok architektúrája jóval fejlettebb a régi pentiumokénál.
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Eddig ATI VGA-m volt csak.
NVIDIA-nál milyen megoldás létezik az Ati Tray Tools /Catalyst helyett? -
Jozin
csendes tag
Sziasztok!!
Lenne egy kérdésem:
Van egy HD 3850 karim, most vettem egy Benq GL2450-es monitort, dvi/hdmi átalakítóval és hdmi kábellel van össze kötve a cuccos. A problémám az hogy a fullHD-s youtube videok akadva jelennek meg, gondolom a karin kéne állítani valamit csak nem tudom hogy mit.
Ebben kérném a segítségetek -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Most teszem újra a gépem és az lenne a kérdésem h melyik drivert érdemesfeltenni? Eddig a 11.10-es v3 volt fenn és azt olvastam h a végleges 11.10-es driver kevesebb fps-t produkál, ez igaz? Melyiket érdemes leszedni? -
endreee
csendes tag
Sziasztok.
Most vettem egy Sapphire 3650-es kártyát és fura egysoros négypines tápcsatlakozó van rajta. Ehhez kell valamilyen átalakítót szerezni, vagy van a tápokon, mondjuk egy sokéves tápon pl van ilyen jó eséllyel?
Köszöntem
-
kisza25
félisten
válasz
Williamgrant #7022 üzenetére
a hozzászólásod 5 percig tudod szerkeszteni, ha megnyitva hagyod 15-ig, egy hsz.-ben válaszolhatsz több kérdésre, több embernek pl.:
X. Jakab: habalasabala
Pajkos Pisti: habalasabala
légy szíves a következőkben így eljárni, köszi -
-
válasz
cube8707 #7009 üzenetére
Valszeg itt hamarabb fognak rá válaszolni:
http://prohardver.hu/tema/azonnali_notebookos_kerdesek_oraja/hsz_1-50.html
-
-
-
-
Storms
őstag
üdv
vga-t készülök venni és garival kapcsolatos kérdésem lenne. A Vga-t 2009.12.-hóba vették, de a garipapiron(számlán nincs rajta hogy mennyi gari van rajta, Gigabyte gtx260 a videokártya, ha jól tudom ezekre 36 hó van.
Szállító: BERGOO Design KFT
1193.BP.Csokonai ut 16.
Adószám:14262364-2-43
Raiffeisen bank:12011911-01020728-00100005
+36/20 502 0475
Megrendelés száma:1177. telj Időpont:2009.12.08
Számla kelte:2009,12,08.
Egyéb adatok.
VTSZ/SZJ,megnevezés
VGA Gigabyte PCIe N26OC-896I-GTX260
896MB-NVIDIA CUDA támogatással
Fizetendő: 43315 Ft
stb..
Jelen számla egyben a garancialevél is(amennyiben a termékhez nem tartozik saját garancialevél)......
Erre akkor még él a gari? Köszi -
kisza25
félisten
válasz
Silentfrog #7011 üzenetére
-
Szabo.Peter
csendes tag
válasz
Szabo.Peter #6966 üzenetére
up
-
Silentfrog
veterán
Tudna nekem linkelni egy olyan oldalt ahol az összes videokártya terhelt és terheletlen fogyasztása le van irva sallang nélkül?
Csak a kártyák fogyasztása érdekelne ,nem az egész gépé.
Valahol egyszer már láttam de most nem találom a tesztoldalt. -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Egy olyan gondom lenne hogy 2 szer előfordult ez a hiba hogy egyszercsak elsötétedett a kép majd visszajött és kiírta az nvidia ikon a tálcán hogy
AZ Nvidia Windows Kernel Mode Driver, version 285.62 képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.
Olvatam itt a topicba hogy régebbi drivert érdemes felrakni. Mert mintha azóta jött volna ez hogy a legújabb ( 285,62 es ) drivert felraktam. Programok telepítésénél láttam hogy van 6 féle nvidia cuccos felrakva, esetleg van valami komplett eltávolító a driverhez? Vagy egyesével töröljem onnan a dolgokat?
A Gépem
i5 2500
560ti
p67a ud3 b3
8gb 2x4 vengeance ramEsetleg ezen adatok alapján tudtok más dolgot ami más hibára utalhat és nem driver pl?
-
cube8707
csendes tag
Hello Mindenkinek
Volna nekem a notimban egy Ati mobility hd 3470 256Mb kártyám. Ezt szeretném nagyobbra cserélni 512Mb vagy ha létezik 1Gb-ra. HA tudnátok ebben segíteni akkor azt nagyon megköszönném. Valakinek eladó vagy tud ilyet, esetleg a mostani beszámításával az lenne a legjobb. KÖSZönöm előre is.. -
válasz
Williamgrant #6988 üzenetére
Ez lesz belőle, már ha kell akinek néztem Vianect Air TV
-
-
gari24
tag
Sziasztok !
Az alábbi kérdéssel fordulok hozzátok:
Ha 2 Sapphire Radeon HD 2600XT kártyát összeraknánk crossfire.ba kb milyen kaliberű játékokat tudnánk futtatni ??
( csak a példa kedvéért vegyünk a a többi pc hardver: proc 4 magos a ram ddr3 és sok van velőle )Válaszodat előre is köszi
-
agressiv
addikt
Erre tudna nekem mondani valaki valami okosat? Ez egy GTX260, ami picit forrófejű.
Gyáru hűtővel még rosszabb, most egy alpenföhn Heidi van rajta, de valamiért iszonyatosan melegszik a kártya és nem lehet lehűteni. Játékok max 10 percig mennek, mert addigra már játék alatt is 100C°-on van. Én a kupak alatti rendetlenségre tippelnék, nem tudja valaki, hogy lehet ezeket lekupakolni? Mert a processzort ki lehet szedni, de ezt nem tudom leszedni a nyákról... -
DJ WOKKY
addikt
válasz
Williamgrant #6998 üzenetére
Esetleg még azt próbáld már meg,ha van otthon kontakt sprayd, hogy fújsz az átalakítóban, mert ha ott van valami kisebb baj, akkor lehet egy darabig működni fog a kontaktal.
Normi01: reméljük így is marad. Szívesen.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nioh 2 (PS4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Vezetékes FEJhallgatók
- Socket AM4
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen notebookot vegyek?
- Mégsem évtizedek múlva tarolnak a kvantumszámítógépek?
- További aktív témák...