Hirdetés
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- OLED monitor topic
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
BigDarkJoy #7997 üzenetére
Ezt megértem, de sztem nem fog jól menni. A proci pontos típusát nem tudjuk, de még az a legfickósabb. A 2GB már szinte az összes játékhoz kevés, a VGA meg DDR2 memóriával szerelt, ami elég lassú.
-
BRIKLY
veterán
válasz
BigDarkJoy #7997 üzenetére
nem biztos az. pontosan mennyit szánsz rá?
-
Kicsi segítségetek kérem még....
Végül most pasztáztam újra 2. alkalommal a 4870X2-met, nem gyógyított rajta.
Úgy döntöttem megy a sütőbe, utána legfeljebb a kukába.
Most is arról írom a fórumot, de ha indítok egy 3D játékot, azonnal meg is döglik.
Szal venni akarok valamit. Nem kell ekkora ágyú, csak Counter Strike 1.6-ra kell.
Ezeket néztem ki, nincs erőm és nem is értek már hozzá mi lenne a jó.
Ha valakinek van 1 perce, legyen szíves javasolja valamelyiket, vagy annak is örülnék ha tök mást. Ma éjjel veszek valamit a neten... :-(
Olyan 30.000 Ft körül szeretnék költeni max rá. Anno a az X2-ért adtam 110.000 Ft-ot újonnan, de teljesen kidobott pénz volt, mert nem használtam ki.Igényeim:
- Fusson rajta full hdben a CS1.6. :-)
- Legyen rajta DVI és HDMI csati is (elég 1-1)
- Legyen a chipseten HDMI audio, mert nem akarok szórakozni a TV felé küldendő audio jellel (full HDben nézem a TV-t is.)http://ipon.hu/webshop/product/sapphire_11189_10_20g_hd6770_1gb_gddr5_pcie/187445
http://www.ipon.hu/webshop/product/sapphire_11186_08_20g_hd6750_1gb_gddr5_vapor_x_pcie/178726
vagy elég lenne ez is?
http://ipon.hu/webshop/product/sapphire_11192_12_20g_hd6670_1gb_gddr5_pcie/186867
Köszi ha szánsz rám 1 percet. Holnaputánra akkor lesz vga vezérlőm. :-)
WG
-
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
csucsbicep #7995 üzenetére
sajna anyagilag ennyire futja...
ezzel kell beérnem.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
BigDarkJoy #7992 üzenetére
Ott minden kevés.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Ez alapján menni fog, de ne kívánj tőle nagy grafikát
De baj nem lesz vele.
-
BRIKLY
veterán
válasz
A proci még oké, de a kártya elég gyengus. a legalacsonyabb grafikán talán eldöcög.
[ Szerkesztve ]
-
BigDarkJoy
aktív tag
Sziasztok, érdeklödnék hogy szerintetek eggy ASUS EAH 5450 1 GB ddr2 DX11 videokarin 2.4 dual procival,2gb rammal elmenne az NFS Shift 2?
föként a vidikari amiröl nemudom. -
dodopek
addikt
válasz
agressiv #7987 üzenetére
Az értelme az lenne, hogy ha szét tudnám választani, akkor a gépről továbbra is lehetne filmet nézni, a másik monitoron pedig pl skype-olni.Jelenleg ez nem megy, mert min2 hangot lehet hallani az asztali hangszórókon, és a tv-ben is.
De ha DVi-n nem megy át a hang, akkor minek van a kártyán hang? Logikátlan... -
dodopek
addikt
Sziasztok!
HD2600XT kártyám van, amin két DVi kivezetés van.Az első VGA átalakítóval a monitoré, a másik egy DVi-HDMI kábellel egy HDReady LCD tévébe megy. A video kártyának van saját hang kártyája, de nem tudom minek.A DVi csak képet visz át, ugye? Vagy ilyen kábellel át tudnám vinni a hangot is? Meg lehet azt oldani, hogy bizonyos alkalmazások az alaplapi, a lejátszó progik (BS,VLC) pedig a VGA hangkártyáját használják?
Előre is köszi!
Dodo -
csucsbicep
nagyúr
válasz
GeForce210 #7980 üzenetére
Pl. MSI Afterburner nevű programmal tudod húzni. De, hogy mennyit az a kártyától függ.
-
Alister71
nagyúr
válasz
BigDarkJoy #7982 üzenetére
Elég lett volna ennyi is: Gigabyte GA-G31M-S2L (rev. 1.0), és igen, gond nélkül menni fog benne.
-
BigDarkJoy
aktív tag
Sziasztok...
Szóval mint már néhányotokal beszéltem,kiderült hogy a Fujitsu Siemens D2151 alaplapom nembirja az Asus EAH 5450 DI DDR2 1Gb Silent videokarim..
Namármost vetem olcson 1 alaplapot amiGigabyte GA-G31M-S2L (rev. 1.0)
CPU
1.Support for an Intel® Core™ 2 Extreme processor/Intel® Core™ 2 Quad processor/Intel® Core™ 2 Duo processor/ Intel® Pentium® Dual-Core processor/Intel® Celeron® processor in the LGA 775 package
(Go to GIGABYTE's website for the latest CPU support list.)
2.L2 cache varies with CPUFront Side Bus
1.1600(O.C.)/1333/1066/800 MHz FSB
Chipset
1.North Bridge: Intel® G31 Express Chipset
2.South Bridge: Intel® ICH7Memory
1.2 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 4 GB of system memory
2.Dual channel memory architecture
3.Support for DDR2 1066(O.C.)/800/667 MHz memory modules
(Go to GIGABYTE's website for the latest memory support list.)Onboard Graphics
1.Integrated in the North Bridge
Audio
1.Realtek ALC662 codec
2.High Definition Audio
3.2/4/5.1-channel
4.Support for S/PDIF Out
5.Support for CD InLAN
1.RTL 8111C chip (10/100/1000 Mbit)
Expansion Slots
1.1 x PCI Express x16 slot
2.1 x PCI Express x1 slot
3.2 x PCI slotsStorage Interface
South Bridge: 1.1 x IDE connector supporting ATA-100/66/33 and up to 2 IDE devices
2.4 x SATA 3Gb/s connectors supporting up to 4 SATA 3Gb/s devices
iTE IT8718 chip: 1.1 x floppy disk drive connector supporting up to 1 floppy disk driveUSB
1.Integrated in the South Bridge
2.Up to 8 USB 2.0/1.1 ports (4 on the back panel, 4 via the USB brackets connected to the internal USB headers)Internal I/O Connectors
1.1 x 24-pin ATX main power connector
2.1 x 4-pin ATX 12V power connector
3.1 x floppy disk drive connector
4.1 x IDE connector
5.4 x SATA 3Gb/s connectors
6.1 x CPU fan header
7.1 x system fan header
8.1 x front panel header
9.1 x front panel audio header
10.1 x CD In connector
11.1 x S/PDIF Out header
12.2 x USB 2.0/1.1 headers
13.1 x chassis intrusion header
14.1 x power LED headerBack Panel Connectors
1.1 x PS/2 keyboard port
2.1 x PS/2 mouse port
3.1 x parallel port
4.1 x serial port
5.1 x D-Sub port
6.4 x USB 2.0/1.1 ports
7.1 x RJ-45 port
8.3 x audio jacks (Line In/Line Out/Microphone)I/O Controller
1.iTE IT8718 chip
H/W Monitoring
1.System voltage detection
2.CPU temperature detection
3.CPU/System fan speed detection
4.CPU overheating warning
5.CPU/System fan fail warning
6.CPU fan speed controlBIOS
1.1 x 4 Mbit flash
2.Use of licensed AWARD BIOS
3.PnP 1.0a, DMI 2.0, SM BIOS 2.3, ACPI 1.0bUnique Features
1.Support for @BIOS
2.Support for Download Center
3.Support for Q-Flash
4.Support for EasyTune
5.Support for Xpress Install
6.Support for Xpress Recovery2
7.Support for Virtual Dual BIOSVajon ezzel a lappal menni fog a videokarim??
Segitségeteket előreis köszönöm!!!
-
dedy19
tag
ha piros pontot szeretnék adni azt hol tehetem meg?
-
GeForce210
csendes tag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni hogy lehet e a Gigabyte 5570 böl húzással némi plussz erőt kicsikarni
Előre is köszi -
Captaindeph
tag
Hello!
Videokártyát szeretnék vételezni kettő kiszemelt is van:
1. Gigabyte 5770
http://www.ixbt.com/video3/images/juniper/gigabyte-5770-scan-front.jpg
2. Asus EA 5770
http://upload.hardver-teszt.hu/imgs/news/2009/522/asus-eah-5770-v2-angle.jpg
Melyik lenne jobb vétel?
Ha valaki tudna segíteni a döntésben vagy esetleg az észrevételit
megosztaná velem azért nagyon hálás volnék.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
dedy19
tag
Sziasztok!
A napokba vettem egy Sappire 4850 512mb kártyát és van vele egy kis gond sajna
Segítségeteket kérném!Az lenne a baj,hogy nem az alapórajelén megy hanem jóval alatta, a venti magától hirtelen felpörög,pontosabban ingadozik a fordulatszáma,valamikor maxon pörög aztán le áll.
Képek
itt láthatóak a problémák!
http://kepfeltoltes.hu/view/111127/771431222N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/111127/326879410N_vtelen1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/111127/1285922897N_vtelen2_www.kepfeltoltes.hu_.pngSztem ennél jóval erősebb ez a kártya!
Mi lehet a probléma szerintetek???
HELP[ Szerkesztve ]
-
-
adammakk
csendes tag
Mondasz valamit. Eddig is nvidia kartyat hasznaltam, valami 6770-hez hasonlo teljesitmenyu nvidia kartyat tudtok ajanlani?
-
adammakk
csendes tag
Konkretan mire gondolsz, es mit ertesz kellemetlenseg alatt?
-
adammakk
csendes tag
Sziasztok! Adott egy problemam, kipurcant a videokartyam, es szeretnek ujat vasarolni, de alaplapcsere nelkul szeretnem megoldani. Az alaplap egy ASUS G-SURF 365 alaplap, aminek PCI-EXPRESS 1.0 tamogatasa van, a videokartya amit szeretnek pedig egy GIGABYTE 6770-es kartya lenne, ami viszont PCI-EXPRESS 2.1 tamogatassal rendelkezik. Sajna nem tudok kerni semmilyen videokartyat, hogy kiprobaljam a dolgot. Lehetseges, hogy a kartya mukodni fog, vagy tutira alaplapcsere kell? A valaszokat elore is koszonom!
-
counter4
csendes tag
Sziasztok, remélem jó helyre írok.
Nemrég szereztem be (hardveraprón) egy Sapphire(ATI) X1950 GT 256-mbos agp-s kártyát, de valamiért nem indul el a géppel együtt. Rácsatlakoztattam a 2 tápkábelt, de amikor bekapcsolom a gépet, betölt a windows xp, de a videókártya semmit se csinál, nem ad ki semmilyen hangot, nem forog a ventije se. Az asztal nagyon furcsán jelenik meg, nehezen meg tudtam nyitni az everestet, amely felismeri a kártyát. Legújabb drivert is felraktam, nem használt... A Konfigom: AMD Sempron 3000+ (1800 Mhz), 1.5giga ram, ECS nForce3-A alaplap, 80 gigás vinyó, 350-es táp. Lehet hogy a táp kicsi neki? (kipróbáltam egy másik géppel is ua. a helyzet, abba viszont 300w táp van) Visszaraktam az eddigi ati 9550-emet ami tökéletesen működik. -
zoltanz
nagyúr
Abból lehet valami gond ha Geforce 8500GT videókártyában nem Gainward Bios van hanem más (Techpowerup adatbázis szerint)? Köszi.
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
A vaterán árulok egy videó karit, mert nekem már nem kell.... Az illető kérdezi hogy vállalok-e 2-3 nap próba garit, mert úgy írtam ki hogy nincs rá gar. A kari tuti jó, nálam megy 3 hónapja, csak kicsit félek hogy mi van akkor ha ő hajtja túl...elvileg ugye ez lehetséges, kérdés hogy én ezt hogy veszem észre?
Mit tegyek?:S -
agressiv
addikt
válasz
Alister71 #7952 üzenetére
Nagyon úgytűnik. Most nem volt gond az MW3-al, de amikor először játszottam vele nagyon szar volt 4xAA mellett, szóval a franc tudja. A BF3 is most, hogy új mapra értem, szépen megy 850MB-al az elején, de amint telik, elkezd laggolva menni és ez megmagyarázza, hogy a 260-on (896MB) miért laggolt annyira, mert az mindíg túl volt csordulva, de nagyon.
-
Alister71
nagyúr
válasz
agressiv #7951 üzenetére
Tulajdonképp ezért készülnek már a 2 gigás vga-k.
Ha nem adnának ki olyan játékokat aminek már kell, nem lenne piaca. Viszont a Radeonnal tényleg nem venni észre ha túlcsordul, nem kazd el akadni, mint korábban az nVidiával.
Viszont az AB is szarul mér, mert én korábban azzal monitoroztam, a GPU-Z viszont pontosabb.
Úgyhogy elkiabáltunk egymás mellett. -
agressiv
addikt
válasz
Alister71 #7950 üzenetére
És bakker van egy olyan érzésem, hogy azért férnek bele epphogy egy gigába, mert nem férnek bele,
ugyanis most a bf3-at folytattam AA nélkül és 999MB-nál fixálódott, majd néha csökkent stb és se betöltés semmi nem volt, szóval szerintem rég túl vannak ezek csordulva. Az előbb még AA is volt rajta mégis ugyanennyi volt, mert nem is tud teljesen megtelni ezekszerint.
-
Alister71
nagyúr
válasz
agressiv #7949 üzenetére
Igen azért mondtam én is, hogy javarészt beférnek az 1 gigába, 1-2 kivétellel. Ha korábban is nézegetted, a DX10-es játékok java is belefért az 512 megába, sőt a korábbi 9-esek pedig a 256 megába. Ki van ez találva.
Az AvP még egy érdekes, mert az DX11-ben csípőböl televeri az 1 gigát, és el se mozdul onnan, ha van aa, ha nincs.
Ezt 2xaa-val produkélta az F1: -
agressiv
addikt
válasz
Alister71 #7946 üzenetére
Pedig nekem a crysis2-ben nincs a high texture pakk. Még multkor néztem a modern warfare 2 stb. néhány éves játékokat és azok is 4xAA-val simán 800-900MB-ig is elmentek. Mondjuk szerintem van a játékokhoz valamiféle optimalizáció, mert érdekes módon általában épphogy, de 1 GB alatt maradnak. A mási,, hogy most a crysis 2 nem ment 1GB fölé, de a GTX260 csúnya szaggatást csinált egyel alacsonyabb grafon, miközben a ram használat 1200 fölött volt....
-
-
agressiv
addikt
válasz
Alister71 #7941 üzenetére
Crysis 2 1280x1024 4xAA Épphogy nem megy fullra,
Modern Warfare 3-nál az az érdekes, hogy ugyan a program szerint 933 fölé sosem megy, és mégis megakadozik a játék 100FPS mellett, miközben 2XAA-val simán megy és akkor max. 800MB a vramhasználat.
A Battlefield 3 igencsak határon megy.Végülis elmondható, hogy éppen elfér a ramban az 1280x1024, nem 500-600MB szóval a 896-os GTX már bizony megtelt rendesen olykor. Ja és max 4x AA-t kapcsoltam. Persze minden játékban volt olyan map, vagy rész, ahol még az 512 is elég lett volna, de egy ilyen után a megakadozás már eléggé kínos.
És ez közel sem HD felbontás, szóval igenis túlcsordulhat a ram, ha egy picit nagyobb felbontáson van használva. Majd, ha végre befejeződik a garanciás kutyakomédia és megérkezk a monitorom, akkor mutatok több játékot, több felbontást.[ Szerkesztve ]
-
pados
csendes tag
Megpróbáltam már azt is, de mindig ugyan úgy visszarakja az eszközkelelő által emlegetett 43-as hibakóddal. A bios is át van állítva az integrált videókártyára. Egyszerűen nem értem, hogy ha szerinte nem működik, mert le van tiltva, akkor hogy lehet a monitoron kép.
-
PiA
csendes tag
válasz
agressiv #7940 üzenetére
Köszönöm a tanácsod. Új gép vásárlása előtt vagyok, ezért a régire már nem költenék. Annál is inkább mert ahogy látom kell még 3-4 hónap amíg összejön rá a pénz. Ezért is gondoltam, hogy esetleg apránként venném meg a "cuccokat" ,elsőként egy új FullHD-és monitort ,így legalább azt már használhatnám, sajnod úgy látszik, hogy tévedtem...
-
agressiv
addikt
Péládul úgy, hogy amikor vibrál a kép, akkor megfogod a gépházat és ha ráz, akkor baj van.
Egyébként az egyik monitor és PC páros egyazon szünetmentesbe van dugva, így legalább ott nem kéne jelentkeznie a hibának, ha a földelés lenne a gond.
A franc tudja, de az a tény, hogy csak pár perc után kezd el vibrálni az összes, valami földhurok szerű zavarra utal. Egy fénykép talán segítene a vibrálásról, vagy hibáról, ha ez lehetséges.
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
A lakásban akármelyik LCD monitort, vagy TV csatlakoztatom D-SUB-on (akármelyik) PC-re akkor pár perc múlva vibrál a képe. Míg ez DVI esetén nem.
Volna valakinek ötlete erre a problémára? (Mert nincs mindegyiknek DVI benete.)
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Matthisa
tag
Sziasztok! Lenne egy nagy problémám!egyszerűen nem tudok rájönni mi lehet a gépemmel!Bnőm a galaxy ace telóját rárkata a gépemre,amint kihúzta kékhalál bevillant! ezután elindult a gép de se kép se hang, csak a ventilátorok pörögtek max fordulaton, semmi post screen.(OS problem kizárva) Ki kellett nyomni! Ezután bekapcsolva elindult minden frankó volt,aztán meg paff simán semmi se ment asztal volt megnyitva paff újraindult a gép.És megint semmi post screen! A memóriák memtest alatt stabilak! Lefutattam az aida stability testjét minden ok volt!bírta nem kapcsolt ki! Mondom megnézem a videókarit 3d mark vantage-ban! az első jetski rész felénél befagy a gép!Utánna a biosban mindent visszaállítottam defaultra.(nem volt húzva semmi!!!)semmi változás! megint bios és az is, befagyott,
én ilyet még nem láttam! A tápom chifi ctg500 még 1 hónapos sincs és aidában az értékek pöpecek!Most h alaplap,proci nem tuom!?
én inkább a karira gondolok!(habár nincs szín elváltozás és semmi csíkozás)
Itt a configom: AMD Athlon X2 4800+, 1,5gb Kingmax ddr2 800 mhz, Leadtek Nvidia Geforce Px 9600 Gt ,Ac Freezer 64 Pro Pwm,AsRock Alive Xfire e-Sata 2,Chieftec Ctg 500 80PSegítségeteket köszönöm előre is!
MÉG1x!
-
-
pados
csendes tag
Hali!
Van egy olyan problémám, amivel már egy hete szívok, és itt hátha tud valaki segíteni.
intel dg31pr alaplapon lévő g33/31 lapkakészletes videókártya van. A gond az, hogy a múlt héten meghalt a pci videókari, és az alaplapi kártyát meg nem hajlandó a win7 kezelni. Szerinte nem megy, mert 43-as hibakódja van(a passziánszot se futtatja rendesen, mondván, hogy a hardveres gyorsítás ki van kapcsolva). ehhez mérten kép van a monitoron, felbontást is tudok ugyan állítani, de széthúzza képet, és egy csomó program nem fut, aminek el kéne menni rajta. Már vagy negyven helyről próbáltam frissíteni a grafikus drivert, de mindenhol a legfrissebb verzió van fent, az meg nem működik. Próbáltam a microsoft oldalán is keresni a megoldást, de ott meg nem találtam semmit.
Tudom, a legegyszerűbb az lenne, ha vennék egy új karit, de sajna az most nem megy.
A segítséget előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
hű de rég volt...
itt a régi kártyám táblázata:
REFRESH RATE TABLE
256 Color 16 Bit Color 32 Bit Color
640x480 60-240Hz 60-240Hz 60-240Hz
800x600 60-240Hz 60-240Hz 60-240Hz
1024x768 60-240Hz 60-240Hz 60-200Hz
1152x864 60-200Hz 60-200Hz 60-170Hz
1280x960 60-170Hz 60-170Hz 60-150Hz
1280x1024 60-170Hz 60-170Hz 60-150Hz
1600x900 60-150Hz 60-150Hz 60-120Hz
1600x1200 60-120Hz 60-120Hz 60-100Hz
1920x1080 60-100Hz 60-100Hz 60-85Hz
1920x1200 60-100Hz 60-100Hz 60-85Hz
1920x1440 60-85Hz 60-85Hz 60-75Hz
2048x1536 60-75Hz 60-75Hz 60Hz
Tehát tudja, de az sem mindegy, milyen proci tol alá erőt, és azért szerintem sokat ne várj el tőle még HD filmtől sem, játékoktól meg pláne. Mikor nekem ilyen volt, én 1024x768-at használhattam csak... -
PiA
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek a Geforce4 MX 440 ki tud szolgálni egy 23"-os FullHD monitort natív felbontásban ? A cél netezés, esetleg régi ( 7-8 éves) játékok futtatása. -
DJ WOKKY
addikt
Nekem akkor volt ilyen hibám, amikor a vga driverem és az alaplap chipset drivere nem szerette egymást. Mindegy volt neki hogy melyik eszközhöz milyen drivert tettem fel (új-új, új-régi, régi-új, régi-régi), 3850-es amd kari volt, amióta nvidia kari van benne jó.
Mindent leteszteltem még az internet modemét is, hátha amiatt van, de nagy nehezen (2hét alatt) rájöttem, hogy mivel is van a hiba.[ Szerkesztve ]
-
tibikbk
aktív tag
válasz
tibikbk #7855 üzenetére
Help nekem!
Asus x50 gl laptopom van, a problémám, hogy nem megy át ahang a tv-re, HDMI kábellel. a gépben nvidia geforce 8200m g videókártya van, 64 bites win7, dx 11, legfrissebb driverek, összedugoma tv-vel, a kép átmegy a hangkártya beállításnál azt irja nincs csatlakoztatva
minden ötletet és megoldást kipróbálok, ha van valakinek -
Hupo
csendes tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám , talán először kezdeném a configgal:
Amd Phenom 9150e Quad core 1,8 ghz
4 gb DDR 2
Gigabyte HD 6670 1gb DDR3win 7 sp 1 és persze a legfrissebb Amd Catalyst.( a gyári telepítővel is ugyan ez a helyzet)
Tehát a probléma a következő lenne: játék közben, játék cinematics közben és még néha egy-egy film lejátszása közben is( windows media playerrel egyből befagy a kép, más lejátszoval pl KMPlayerrel csak ritkán) befagy a kép s majd miutan helyreáll a következő a hiba üzenet:
" A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt "
" Az AMD driver képernyóillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt"
OS reinstall és más catalyst driver nem segített
Nem tudom hogy mi lehet a gond, ha vki tudná orvosolni a problémámat azt nagyon megköszönném!
[ Szerkesztve ]
-
Gehgo
csendes tag
Hali!
Olyan problémám lenne, hogy az új laptopomon minden játékban random előjönnek ilyen textúra megnyúlások, általában ugyanott, de változó. Szóval egyszerűen pár pixel kihúzza a végtelenbe a textúrát. Egy nvidiaGT555M van a gépben 3 giga memóriával, megnéztem az integrált intel vidkarival semmi ilyet nem produkál. Driver, directx minden legújabb.
Most nem tudom eldönteni, hogy ez hardveres dolog, vagy csak várjak egy új driverre. Remélem van valami ötletetek.
Köszi! -
Matthisa
tag
Sziasztok! Lenne egy nagy problémám!egyszerűen nem tudok rájönni mi lehet a gépemmel!Bnőm a galaxy ace telóját rárkata a gépemre,amint kihúzta kékhalál bevillant! ezután elindult a gép de se kép se hang, csak a ventilátorok pörögtek max fordulaton, semmi post screen.(OS problem kizárva) Ki kellett nyomni! Ezután bekapcsolva elindult minden frankó volt,aztán meg paff simán semmi se ment asztal volt megnyitva paff újraindult a gép.És megint semmi post screen! A memóriák memtest alatt stabilak! Lefutattam az aida stability testjét minden ok volt!bírta nem kapcsolt ki! Mondom megnézem a videókarit 3d mark vantage-ban! az első jetski rész felénél befagy a gép!Utánna a biosban mindent visszaállítottam defaultra.(nem volt húzva semmi!!!)semmi változás! megint bios és az is, befagyott,
én ilyet még nem láttam! A tápom chifi ctg500 még 1 hónapos sincs és aidában az értékek pöpecek!Most h alaplap,proci nem tuom!?
én inkább a karira gondolok!(habár nincs szín elváltozás és semmi csíkozás)
Itt a configom: AMD Athlon X2 4800+, 1,5gb Kingmax ddr2 800 mhz, Leadtek Nvidia Geforce Px 9600 Gt ,Ac Freezer 64 Pro Pwm,AsRock Alive Xfire e-Sata 2,Chieftec Ctg 500 80PSegítségeteket köszönöm előre is!
-
@matthew@
őstag
válasz
Alister71 #7908 üzenetére
Köszi a helpet! Most nézegettem a 20-asokat mivel nem sokkal nagyobbak de jobb a felbontásuk
Ha egy ilyet vennék akkor jobban ki lenne használva a VGA? Illetve így is elég lenne 2-3 évig? Ja és még vmi: ez az 1600x900-as felbontás az "normális" felbontás tehát nem ilyen kreált hülyeség, mert haverom monitorja eléggé gáz mivel nem átlagos felbontású és a játékok sem ismerik azt a felbontást rendesen és a VGA driver-nél is saját magának kell felbontás profilt létrehoznia, szóval ez a 1600x900-as felbontás "szabványos" ugye?
Szerk.: mondjuk én ezt néztem ki: [link][ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
válasz
Alister71 #7906 üzenetére
Igazából eredetileg 22"-ost néztem, de az a gondom vele h annyira nem ülök távol a monitortól (kb. 60cm) és sztem egy 22-es már sok lenne és a szememet sem szeretném kiégetni, így is szemüveges vagyok
ezért egy max 19"-ban gondolkozom mivel az nem sokkal nagyobb mint a 17"-os mostani monitorom csak WIDE lenne. Úgyhogy ezért a nagyobb monitor nem játszik és 19-esből nem láttam 1440x900-asnál nagyobb felbontásút. Illetve a HD6870-et azért is szeretném mert akkor ezen a felbontáson tuti nem lesz vele gondom sokáig, és van agy 32"-os FullHD-s LCD TV-m is amin néha szoktam játszani ha épp többen vagyunk vagy úgy tartja kedvem,. Amúgy 19"-esből mi a legnagyobb felbontás?
-
Alister71
nagyúr
válasz
@matthew@ #7904 üzenetére
Ha 6870-est akarsz venni, akkor jobban járnál egy fullhd monitorral, hidd el. Én mikor megvettem a 6850-est, szintén 19-es monitorom volt, 1440x900-on. Majd sikerült vennem egy 22-est, ami 1680x1050-et tud natívba, de ha engedem neki, megy rajta az 1920x1200 is. A kártyát mintha kiengedték volna börtönéből, rendesen felszabadult a 22-es monitorral.
-
-
Vasinger!
nagyúr
Valószínűleg nagyon hülye kérdés lesz, de hátha:
A 6850-es vga-mat lehetne hybrid CF-be kötni az alaplapi 4250-es vga-val?Ha lehet hozna e valamit mondjuk játékokban?
Vagy esetleg olyat csinálni, hogy desktopon az alaplapi menne, játék közben meg 6850?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Wise (ex-TransferWise)
- Yettel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...