Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vélemény: de miért kellene eladni az Intelt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Dell notebook topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fríí
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis gond a gépemmel, a következő történt:
többször is windows bejelentkezés után néhány másodperccel kikapcsolt a képernyő,
így csak csökkentett módban tudtam használni a gépet,
majd egy újraindítás után már az alaplapos, biosos üdvözlőképernyőnél sem kapcsolt be a monitor.Vga problémára gyanakodtam, így ránéztem. Ami látszik:
5 kondenzátorból 4 ki van pukkanva, a tetején barnás-sárgás cuccal.
A VGA egy 7600 GS, ráadásul Inno3d
A kondik felirata pedig FZ74 1500 6.3V. Gondolom az 1500 az 1500 uF-re utal.Kinek mi a véleménye?
Itt egy kép:
http://kepfeltoltes.hu/view/110907/335676_285967618087046_100000214307158_1352271_1918511791_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[ Szerkesztve ]
-
gerzsol
aktív tag
#4680-ra semmi?
-
Diplomata
aktív tag
válasz
gordonfreemN #4692 üzenetére
Rendben, az igaz hogy nem olvastam el ilyen szinten a szabályzatot, de ha ez így van leírva betartom, amúgy valóban annyira nem érdekel hogy kinek hány hozzászólása, blogja, rangja, pontja, képe van, hogy el sem hiszitek
Élőben szeretek blogolni
-
-
RootRulez
félisten
válasz
fenergie84 #4689 üzenetére
meglehet...
#4690) Diplomata: Látod, most fenergienek "válaszoltam" és mégis megoldom neked is egy hsz-ben.
mod2:
Nem versenyzünk, behozhatatlan vagyok...[ Szerkesztve ]
-
Diplomata
aktív tag
-
Diplomata
aktív tag
válasz
masterful87 #4682 üzenetére
Az órajelek végét szerintem ne a furmark-al nézd, főleg ne a gpu-nak, a crysis 2 például erre nagyon jó módszer, nekem ott derült csak ki sokszor hogy mégsem stabil már a gpu bizonyos frekvencián.
-
Löncsi
őstag
válasz
masterful87 #4683 üzenetére
mégis hogyan lehet 60 fps fölé menni a játékokban anélkül, hogy torzulna a kép???
Sehogy. Esetleg 60hz-nél magasabb képfrissítéssel rendelkező monitorral.
De akkor egyáltalán mi értelme a tesztekben a magasabbnál, magasabb fps értékeknek?
Szintetikus teszt miatt.
[ Szerkesztve ]
-
masterful87
senior tag
Tesztelgetek, tuningolgatok, és a Mafia2 benchjét használom teljesítmény mérésre, és ugyan már 10 éve benne vagyok az IT világában, de csak most döbbentem rá, hogy valami nem kerek:
- tudtam, hogy ha vízszintesen elcsúszik a kép, akkor vsyncet bekell kapcsolni, ami össze szinkronizálja a képet a monitor frekijével
- akárhogy futtattam a Mafia2 benchjét, elégedetlen voltam az eredménnyel, gyanúsan 60 alatti átlagot kaptam, hát tettem egy próbát kikapcsolt vsynckel: 58fps helyett 75fps!
- de a képen látszott, hogy elvan csúszva, fut egy csík a képernyőn!
- tft monitort használok, 60Hz-es frissítéssel, ennél csak kevesebbet lehet beállítaniMindezek után, hogy megértettem mire is jó a vsync, felmerült bennem a kérdés:
mégis hogyan lehet 60 fps fölé menni a játékokban anélkül, hogy torzulna a kép???Jól sejtem, hogy a tökéletes kép érdekében, minden TFT monitoros játékos beáldozza a magasabb fps értékeket?
De akkor egyáltalán mi értelme a tesztekben a magasabbnál, magasabb fps értékeknek? Van akinek fontosabb a képek száma, minthogy kevesebb fps ugyan, de tökéletesen jelenjen meg?Kérem világítsatok fel, úgy érzem már közel a megvilágosodás!
-
masterful87
senior tag
Mennyi az az idő FurMark alatt, ami után kijelenthető, hogy stabilak az órajelek?
Én 10 percekkel kerestem a órajelek végét, majd amikor belőttem véglegesre, akkor 26 perc után dobott errort a Win7. Ezek szerint visszább kell vennem?
-
neo912
csendes tag
válasz
Diplomata #4678 üzenetére
Az enyém pontosan így néz ki:
http://www.google.hu/imgres?q=Pny+gtx480&hl=hu&sa=X&tbm=isch&prmd=ivns&tbnid=okdSFyP_YhywsM:&imgrefurl=http://www.thepcstuffs.com/search/pny-xlr8-gtx-480-1536mb-gddr5-pci-express-hdmi&docid=l5XKZDg2t-nTLM&w=574&h=388&ei=Gm9mTvbnC4GK4gSLrfipCg&zoom=1&iact=hc&vpx=375&vpy=403&dur=2826&hovh=132&hovw=196&tx=90&ty=83&page=10&tbnh=128&tbnw=189&start=147&ndsp=15&ved=1t:429,r:11,s:147&biw=1125&bih=599
Akkor referencia kártya igaz?[ Szerkesztve ]
-
gerzsol
aktív tag
válasz
gerzsol #4651 üzenetére
Helyzetjelentés:
Sapphire HD 6750 1GbDriver leszedés újrarakás. A legfrisebbet raktam az AMD Honlapjáról. Nem a Catalyst Software Suite-et hanem külön külön ebben a sorrendben:
Display Driver 11.8
OpenCL Driver 11.8
Catalyst Control Center 11.8
HydraVision Package 11.8
AMD Media Codec Package 11.8Mindegyik után újraindítás. Mire feltelepítettem addira megint jöttek ezek a bevillanások, áthúzások.. ami a problémám volt.
Ismét driverek leszed, VGA gyári telepítő CD-jéről újrarak. (valami 2011 januári verzó van rajta)
Ezzel nem tűnnek fel ezek a bevillanások ha vannak-e egyáltalán.
Aztán felarktam ismét a külön részegységeket:
Display Driver 11.8
OpenCL Driver 11.8
HydraVision Package 11.8
AMD Media Codec Package 11.8Egyedül a Catalyst Control Center 11.8-at nem, és láss csodát nincsenek azok a bevillanások. Minden rendben fölment.
Kipróbáltam a FurMark 1.9.1-et Burn-in Test
7680x4800
Anti aliasing: Off
Burn-in
Extrem Burn-in
Post FXIgaz kevés FPS.. de nem voltak bevillanások, nem fagyott ki a gép.
A GPU 68fokos volt max. a VGA venti meg 58%-on ment ekkor.Valaki valami ötlet hogy miért nem szeretheti a Catalyst Control Center 11.8-at a gépem?
Utoljára ilyet a Club3D Ati Radeon 9600Pro 128Mb kártya szoftverfrissítésénél éltem meg, ott is ugyanez volt a hiba, a Catalyst centert nem szerette..
-
trufa12
addikt
válasz
Diplomata #4674 üzenetére
jajj ne nézz már hülyének
ezt ezer éve tudomszerinted nem vettem észre xD meg tudom programozás
ha akarnák 1 gf 4 es vga val is lehetne még játszani
csak ez a biznisz
de én nem azért csinálom mert hülye vagyok hanem mert hülye vagyok és szeretem próbálgatni az alkatrészeket
[ Szerkesztve ]
-
Atomixx
aktív tag
Üdv mindenkinek
adott egy gép, 6870, XP32, legfrissebb catalyst + CCC
lejátszó prog MPC HC1. monitor DVI>DSUB 1280x1024 melóra
2. 16:9 monitor HDMI>DVI full hd, filmre
cél: filmet elinditva a másodlagos képernyőn teljes képernyőbe menjen.
összejön? nem....hogy kell beállitani a ccc-t hogy normálisan menjen?
ccc: beállitva a 2. monitor full hd, szinház mód full képernyőbe, játsza a filmet, de nem teljes képernyőn, 2 oldalt fekete csík van. sehogy se játsza normálisan.. a film 16:9, elsődlegesnek bekötve az 2. monitor, tökéletes a lejátszás
kösz a segitséget -
neo912
csendes tag
Sziasztok! Van egy PNY gtx 480-as VGA-m. Szeretnék rá vízhűtést! A feltétel az, hogy referenciás kártyának kell lennie. Sehol nem találom a papírjain, sem a dobozán ráírva.Honnan tudom meg, hogy referenciás a kártyám, vagy sem?
-
Diplomata
aktív tag
Ezt meg csak úgy mindenkinek aki nem olvasta, érdekes
[link]
-
trufa12
addikt
Sapphire HD5770 1G Vapor-X
Ati club 3d 5770
e közül a 2 ő közül melyik lenne érdemesebb
nekem a club 3 d szimpibb de melyiket érdemesebb meg venni?
-
Lacuss20
senior tag
Vagány progi ráeresztettem alaptopra a 6480g integrált megkínozta 61 fokra xD
jah és kemény max 8 fps
Van mód ,hogy a dedikált kártyát is lemérhessem? Mert feltünteti. -
gerzsol
aktív tag
Nem semmi.. az 5megás netet nem bírja a gép és megfagy tőle.. ezért visszaveszik a netet 4megára...
Az én szolgáltatóm 2Mbit/sec-es előfizura 600kb/sec-s netet adott, mígnem szóltam az ügyfélszolgálaton és majdnem a nő b@szott le engem hogy ők honna tudják hogy nekem csak 600kb/sec jön ha nem szólok...
csúnya világ van..
[ Szerkesztve ]
-
Tincse
csendes tag
na voltak a netesek nem bírja a szolgáltató adni az 5 megás sebességet Ezért omlik össze! Most lejjebb vették 4es-re ezt kell tesztelnem!
-
Tincse
csendes tag
És azt a micsodát honnan szedjem le??? amivel megtudom nézni
)
-
Tincse
csendes tag
Az az igazság új netet köttettem 5 megás a régi 1 m volt! És ezt nem bírja az 5 m-at :S Ennél rosszalkodik!
-
gerzsol
aktív tag
válasz
DJ WOKKY #4650 üzenetére
A legújabb Driverrel (a Sapphire honlapról) folyamatosan láttam a felvillanó csíkot a monitoron és a bevillanó csíkokat a TV-n.
Leszedtem ezt a drivert, felraktam a VGA-hoz adott Telepítő CD-n található drivert és azzal nem láttam vibrálást, mígnem tegnap játszottam és utána mikor kiléptem, netezés közben tapasztaltam mintha megint bevillódzna néha néha valami..Sohasem használtam még Furmark programot, de ha letöltök egy ilyet akkor azzal kiderülhet ha bármi baja van a VGA-mnak? Mennyi idő egy ilyen teszt lefuttatása? Ahogy látom van Stability teszt és Benchmarking. Melyiket érdemes futtatni?
-
Tincse
csendes tag
Sziasztok! először is bocsi ha ez nem ide tartozik, de már nem tok hova fordulni! Az a problémám, hogy a VGA összeakad a internettel csak az a kérdés hogyan?? Fél óra netezés után lefagy az egész gép, a megjelenítésről ne is beszéljek minden színt játszik :S és nem tudok megnyitni semmit Újra kell indítanom az egész gépet Szerintetek mi lehet a gond???
Ha valaki tud segítsen Köszi -
Stirbi
addikt
Üdv, lenne itt egy kifejteni való: amit a milyen alaplapot vegyek topikból hoztam át:
Mr.Csizmás kolléga állittása szerint azért van a VTX3D 1gb 5670-es kártyán +tápcsatlakozó, hogy ha beleteszik pci-e 1.0ás lapba ami 75W altudja táplálni a pci-e 2.0 ás vga-t(És a pci-e 2.0 ás vga-k nem képesek normális müködésre pci-e1.0-ás alaplapokban), hogy ott is müködjön, és állittása szerint a többi 5670-es is rendelkezik +táp csatival, holott az 1gb-os VTX3D-kben 640sp van ezért kell a +tápcsati,-nagyobb teljesitmény kicsit több fogyasztás,ami már igényli a +táplálást, a többi 5670-ben csak 400sp van és egyiken sincs +tápcsati.
[ Szerkesztve ]
-
hype.skill
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a napokban vásárolt XFX 285 BLACK EDITION-ömet egyszerűen nem ismeri fel az alaplapom ... ASUS RAMPAGE EXTREME alaplapom van, a másik kártyámmal egy XFX 285 XXX - vel nincs semmi baj, az megy simán, felismeri az alaplap és tudom rendesen használni a kártyát.
De a BLACK EDITION-t egyszerűen nem ... ha csak egyedül a BE van a gépbe, kép sem jön elő, nosignal-t ír a monitor ... úgy próbálkoztam hogy az egyik slotba az XXX-et másikba pedig a BE-t raktam. Bejön a win de a vezérlőpultban semmit sem jelez, semmiféle új hardvert. Nah gondoltam akkor vettem egy hibás vgat, de kölcsönadtam haveromnak, akinél tökéletesen működött a BE ... Rendesen becsavarozom, rendesen kapja a tápot ...
Várom segítségeteket, elég tanácstalan vagyok ...
Előre is nagyon köszi mindenkinek!
Üdv.
N. Ádám -
trufa12
addikt
ha valaki vgat keres 4870 toxic 17 k ért eladó
doboz nincs
de más minden van -
gerzsol
aktív tag
Most kaptam Gariban egy új kártyát. Sapphire 6750 1Gb. A gyártó honlapjáról letölthető legújabb Driverrel a windows alatt torzult, villogott a monitor felső 1cm-es része, és a TV-n a képernyő közepén villant be vízszintesen egy csík néha néha. Feltettem a gyári lemezről a drivert, ez a villogás megszűnt. Aztán játszottam. F1 2010 és Dirt 3.. nem vettem észre semmi bajt. Aztán játék után netezés közben mintha megint villogott volna a monitor egy része egy darabig. Alaplapom most volt Gariban TEST OK-kal adták vissza. Elképzelhető hogy a régi rossz VGA-m elronthattaa tápomat? mert új tápom van és már nem tudok mire gyanakodni, csak a tápra, hisz a VGA-t most kaptam újonnan, az alaplap teszt OK, más meg mi lehet? Ha ram hibám lenne a gépem megfagyna alkalmazások alatt.
Ötlet valakinek?
-
DJ WOKKY
addikt
én alkudnék belőle a helyedbe 1,vagy 2 darab jó magyar ezrest
Jól van, hogy golden meg minden, de akkor is... max, ha valami jó fajta hűtő van, akkor érne meg nekem ennyit.
Drivert pedig az nvidia holnapján: itt tudsz drivert beírsz mindent és kész.
Báár úgy is a 280.26-os drivert fogod kapni rá szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
sznyunyi
tag
Akkor én is kérdezem, hogy a 2GBos 6950et az I5 2500k illetve az i7 2600k kihajtja rendesen tuning nélkül?
-
Boogie33
senior tag
Hali. Egy rendkívül fontos kérdésem lenne , ugyan már máshol mondták hogy igen de, én szeretném tudni 100-ezer %-osan hogy egy Phenom II 955 BE 3,4-3,5 Ghz-en teljesen kihatja a 6950-et.
-
bmatty
tag
Hello
Ebbe a lapba elindul egy AMD 5450 videokartya? Koszi
-
DJ WOKKY
addikt
akár itt ph! aprón is. Én az enyémet tavaly 4000Ft-ért adtam el, rajta volt egy Zalman vf700 cu hűtő is.
képcsak ne gyári hűtővel vedd meg. Bár az enyém emelt órajelű volt 500/1000-es, de a gyári kis hűtőjével 90fok volt, a vf700-al rögtön nem ment 45 felé
[ Szerkesztve ]
-
Joker94
aktív tag
válasz
csucsbicep #4508 üzenetére
Metro 2033-at 2x végig játszottam már vele ott semmi gond,Dirt3 is tökéletessen fut.
A 275.33-as drivert pedig nem tudom vissza tenni,azt írja hogy nem található grafikus illesztő... -
triklin
tag
Sziasztok.
Hatalmas küzdelmek árán (és Bacsis tippjeivel
) , életet tudtam lehelni egy dell gyártmányú 3870 x2-be.
Sajnos van még pár dolog, amivel már nem boldogulok.Az első, egy kisebb gond, hogy eddigi szokásomhoz híven aftreburnerből szerettem volna tuningolni illetve ventilátort szabályozni. (a tuning ennél a kártyánál nem is fontos, de a szabályzás annál inkább)
Feltettem az msi ab-t de az értékek illetve csuszkák 0-n vannak és inaktívak. (de a szenzorok jól mérnek, illetve felismeri a kártyát is.)
Gondolom a dell bios miatt van, de erre van valami megoldás?(bios flashen kívül) Vagy más programot használjak? Tudnátok ajánlani?A másik pedig:
Az üdvözlő képernyőig nincs kép. Így nem tudok biosba sem belépni.
Minkét dvi-n próbáltam. Fogalmam sincs mit lehet tenni ellene. Van rá valami megoldás?Köszönöm szépen.
Üdv. -
Lacuss20
senior tag
válasz
Vermilion69 #4610 üzenetére
Heló én is asztalin wowoztam maximum fps a wowba ha nem bugol 60-61 nincs több szvsz nem kell lehúzni a grafikát.Árnyékolást vedd ki meg a textúrát meg időjárást lejjebb,ha nem akarsz messzire látni akkor a látótávot is vedd felére és rögtön csoda mód futni fog.
Bármily szar is a grafika ha részletes a textúra sok a játékos és messzire látsz megerőlteti a gépet. -
Vermilion69
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudtam hová fordulhatnék... Nem vagyok túl hozzáértő és lehet nem jó helyre írom a kérdésem
Az lenne a kérdésem, hogy van egy Samsung RV509-s01 notebookom http://www.laptop.hu/termek/samsung-rv509-s01hu-silver-fd
Ebben ugye van egy Geforce 315M 1Gb-os videókártya... és az lenne a problémám, hogy elég pocsékul viszi a játékokat.. (tudom, hogy nem gamer laptop, és asztalin kell játszani..) viszont mondjuk egy wow, nem egy mai játék... valakinél olvastam egy oldalon, hogy good beállítással simán viszi neki 25 fps-el... nos, nekem low-on van az egész, és még így is 60 körül van az fps-em... Nvidia vezérlőpultnál állítgattam, de nem igazán történt változás...Tudnák valamit tenni ennek érdekében, hogy javuljon a grafika? Általában nem játékra használom, de azért régebbi játékokat szeretnék rajta futtatni... (az asztali gépem régebbi, elavultabb, és még az 512es kártyával is szebben vitte ://)
Nagyon-nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
-
gerzsol
aktív tag
Az ab aj hogy még nem döntöttem el mihezd kezdjek a gépeimmel.
Jelenleg 3 konfigom van abból 2-re akarom redukálni a dolgokat.
Ebből a 3 konfigból 2 AGP-s
Egy kb 2003-as Club3D Ati Radeon 9600Pro 128Mb
És egy 2008-as Inno3D Nvidia Geforce 7600GT 256Mb
Hát ha meghagyom az AGP-s konfigomat akkor lehet megtartom a jobb AGP-s kártyát.. Felajánlanám megvételre az egyiket csak most itt hirtelen nem tudok hányadán álok a gépeknek. -
Diplomata
aktív tag
-
Charl
csendes tag
válasz
fenergie84 #4602 üzenetére
mágus az nem a gépek terén vagyok
csak felhasználói szinten üzöm, de mióta bajok vannak vele, picit kezdtem hozzá érteni.sajna az most nem aktuális hogy gépet cseréljek, épp jövő héten megy autó szervizbe...
az meg enyhén huzósabb összeg lesz :-),
viszont ha ujat nem érdemes venni, akkor segítsetek találni olyant nekem amit megéri és ma vagy holnap nyélbe tudom ütni az üzletet,
az ár amibe elmennék az kb 15 ezer ft.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Ukrajnai háború
- Asszociációs játék. :)
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Opel topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- Vélemény: de miért kellene eladni az Intelt?
- További aktív témák...