Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KoviE92
csendes tag
Ilyen kártyát se láttam még hogy nem fogdja el a drivert. Két GPU-s kártyához másféle driver kell? A crossfire miatt?
Lord Vader:Az nem gáz egy két GPU-s kártyánál ha 5-10 perc alatt tűz forró?
polonic: Oké. Elnézést kérek.
-
KoviE92
csendes tag
Akkor a GPU-Z driver hiba/hiány miatt írt hülyeségeket?
-
KoviE92
csendes tag
Írtam már neki hogy ha szűkös ídőn belül nem cseréli vissza akkor feljelentem, erre felhívott hogy ne fenyegetőzzek.
Azt mondta jövő hét hétvégén lehet ráér és visszacseréli. Két nap próbagarit adtunk mindketten, erre azzal jön hogy abban a két napban nem köteles visszacserélni! ( Fül tanúm is van rá, mert nem egyedül mentem.)
-
KoviE92
csendes tag
Sajnos addig be kel érjem az integrált-al.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
janihunk #3191 üzenetére
Csak telepítsd fel és automatikusan indul az OSD-s keretprogram, ami az óra mellett fog a háttérben futni. Ezt testre tudod szabni, hogy mikor egy 3D-s progit indítasz, miket jelenítsen meg, melyik sarokban legyen a képernyőn.... Még az FPS-t is mutatni fogja. Nagyon jó. Én csípem a cuccot.
(#3192) Lord Vader : Ahamm. Ezt nem tudtam. Akkor pedig passzolom a kérdést.
-
KoviE92
csendes tag
válasz
Alister71 #3189 üzenetére
Erre a kérdésre én sem tudom a választ. Írtam már az illetőnek akivel cseréltem, de azt mondta csak jövő hét hétvégén tudja visszacserélni mert kifogásokat talált ki. Nyaral hétvégén, jövő héten dolgozik stb. kíváncsi leszek hogy vissza e cseréli. Addig is nálam lesz a kártya.
-
KoviE92
csendes tag
Driver van fennt, csak nem érzékeli a HD3870x2-t. Viszont az eszközkezelő látja.
-
KoviE92
csendes tag
Senki olyan nem jár erre aki tudna nekem segíteni, a fentebb leírt jelenségnél?
-
KoviE92
csendes tag
válasz
janihunk #3184 üzenetére
Szia. Ha Win7-et vagy Vista-t használsz, nézd meg ezt:GPU Observer
-
janihunk
senior tag
Sziasztok van olyan progi ami játék alatt bírja mutatni a használatban lévő GPU memóriát?
-
KoviE92
csendes tag
Sziasztok. Segítség kéne. Nemrég elcseréltem Powercolor Ati Radeon HD3870 scs3 videókártyámat egy Ati Radeon HD3870x2-re. A problémám az, hogy beleteszem a gépbe elindítom, néha újra indul, néha a win7 boot képernyőnél kifagy a gép, ha normálisan megy nem fogadja el az ati drivert. Felteszem a drivert és hibát ír ki, hogy nem megfelelő a driver.(Pedig tuti hogy jó a driver!) A GPU-Z nem jelzi ki az Crossfire-t és az adatoknál teljesen hülyeséget ír. Mint pl: Teljesen eltérőnek írja a két GPU adatait, minden szám más és 53mhz-et ír pl az egyik GPU memory-nál! A Sensors fülön -1°C-ot ír és közbe a kártya tűz forró! Olyannyira forró hogy beforrósodik a dvi/vga átalakító is! Hozzá értő fórumtársak véleményét várom... Az is lehet hogy nem bírja a tápom? A tápom Corsair CX430. Elvileg netezés közbe simán vinnie kéne nem? Játékot el sem mertem indítani. Köszönöm szépen a segítséget!
Üdv.: Gábor
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
PowerPlay...nem vette vissza a ram órajelét 2D-ben, ha jól emlékszem gpu-t is minimálisan, ezért kérdeztem kinek van hasonló problémája más kártyákkal, mert Abu mester szerint ez garanciális probléma a gyártó részéről. Nem ez az egy kártya hibás ebből a szempontból, az összes 5770 XFX, a 4830-am is ilyen volt, sok GB kártya is azz, első szériás 4670, 5770 is biztosan. Kis összefogással rájuk lehet verni a balhét és akkor vagy visszaadják a pénzt vagy adnak működőképes verziót.
ToBeY: Csak azonos kártyán belül érdemes ezt hasonlítgatni. Pl 5670 ddr3 és 5670 ddr5. 1értelműen az utóbbi gyorsabb 512MB ram-mal is minden helyzetben és felbontáson.
-
ToBeY
nagyúr
Mind2 128mbit-es.
Nem játszom viszont full hd-ben filmezek (m2ts,mkv) és photoshop-ok. -
ToBeY
nagyúr
Melyik a jobb választás?512mb DDR5 vga vagy 1GB DDR3-as vga?
Nem játékra lenne,csak amolyan általános felhasználásra. -
Putyin90
senior tag
Hali!
Melyik a jobb kártya?
Ati Radeon 4750 vagy PALIT GTS450 512MB
A Radeon 4750-ről mondanátok pár szót?
-
Chaser
legenda
Háááát, bár senki nem segített eddig érdemit, de tetszett a volt XFX 5770-ed PP-t leszámítva, megsúgom a zotac GTX 550TIvalami brutto 16-17k kisker áron, 1GB DDR5 verzió..ahogy nézegettem 5770-nél erősebb. Az ár nem elírás, ismerős boltos srác mondta a napokban, direkt lekérdezte a nagykert, el is kapkodták egyből, nem tudom lesz-e belőle újabb adag, meg valahol készleten is biztos van még. Finoman mondva bestbuy, még a 25k-s 5830-nál is jobb vétel. Ha esetleg nem tudtátok volna
-
Putyin90
senior tag
válasz
csucsbicep #3158 üzenetére
Köszönöm!
-
cashback
őstag
válasz
Putyin90 #3157 üzenetére
Megérkezett az NVIDIA GeForce GTX 550 Ti című cikk...
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Egy X1050VGA-val szerelt asztali gépen az alábbi hiba lépett fel.
Van egy program ami ha fut pár percig és lekerül tálcára az asztal képe villog. Más progival nem csinálja. Ezzel is csak pár napja kezdte el. állítottam képfrissítést felbontást mindent.
Mit érdemes kipróbálni hogy megszűnjön a jelenség? -
Chaser
legenda
válasz
csucsbicep #3143 üzenetére
4770-eknél biztos így van, de pl ddr3-as kártyáknál vissza kellene vennie. HD5-től felfele pedig ramtól függetlenül mindnek. Gpu-t meg HD4-nél is mindnek.
-
Chaser
legenda
Kellene nekem egy kis segítség. Olyanok írják le a tapasztalatukat ati vga-val kapcsolatban, akiknek HD4/5/6xxx kártyájuk van. Egyetlen dolog érdekel: Power Play defektes működése, ideális esetben a gpu és vram órajele számottevően kell csökkenjen 2D-ben, de sok kártyánál ez nem így van. Akinél működik az ne írjon. Nem működőnek minősül az, mikor vram-ból egyáltalán nem vesz vissza a kártya, vagy csak minimálisat, ugyanez igaz gpu-ra is. Kérném megjelölni a gyártót és a pontos típust, a gpu és vram órajelét PP alatt. Lehetőleg régi motorosok írjanak, akiknél biztos nincs user error. Az eredmények egy monitoros rendszernél mérvadóak - tehát ha több kijelző van a vga-n csak egy maradhat - , frissítési frekvencia 60hz, overload kikapcsolva kell legyen. Előre is köszönöm, ha kb 10 kártya megvan nem is kell több.
-
doser0717
aktív tag
Sziasztok!
Létezik valami lista arról, hogy a notebook-ban lévő kártyák közül melyik MXM-es?
Én spec. a GeForce GTX 560M-re lennék kíváncsi. -
MeroM
senior tag
nos sikerült ráraknom a hűtést a 96 gt re Primecooler PCVGAHG csak az a problémám hogy elöszőr csak probaképp raktam fel és max 62 fok volt a kártya ami nem is baj mert így is -20 fok a gyárihoz képest de miután kipucoltam a hűtést és megintcsak ráraktam már 68 fok volt winbe ez mitől lehet?
-
pnagy7
aktív tag
válasz
gabo9201 #3128 üzenetére
meg nem allt ossze teljesen a gep de mar vgaban gondolkodom.
alaplap gigabyte p35-ds3l
proci intel pentium D 925
2gb kingston 800 ddr2 ram eddig ennyi van es olyan 450w vagy 500w- os M-tech tapra gondoltam.
valamint azthittem, hogy egyertelmu, mind1 akkor konkretan, max 10e van ra. -
pnagy7
aktív tag
üdv mindenki! Videókártya ajánlást szeretnék kérni!
A vga elég kényes alkotó eleme a gépeknek.
Röviden összefoglalva játékra kellene ( cod2-cod6 stb...)
Aztmondják hogy nvidia a legjobb, én már prbáltam gigabyte-ot is és ati radeon-t is de nemvettem észre különbséget.
Nos ki mit tud ajánlani? És a lényeg: a pénz.
Nos ővele van a gond, max ennyi.
Ajánlatok tehát? -
cashback
őstag
Sziasztok.
Egy olyan projekt érdekelne hogy... Adott egy AsRock 770DE+ lap... Pcie 1*16x +1*4x
Gyártó honlapján CF ready szerepel... SLI képes is? Vagy esélytelen és csak az ott szereplő vga-kal lesz eredményes. [link]Illetve... most jelenleg egy 7950GT 512/256 van benne.
Ha szereznék bele egy "hibás" vga-t... pl 8800GT csíkozási hibával... gyorsítaná a másik kártyát? Feltétlen össze kell kötnöm SLI híddal ahhoz hogy sebesség változás történjen?Ha a csíkozós cucc nem jó... akkor még milyen hibával használható társkártyának vga?
(azért gondolkozok hibás kártyán, mert 2-3ezerért beszerezhető és ha társkártyaként egy kis pluszt érek el vele, akkor az elég is)
Tudom hogy hülye kérdések...
-
luxi84
csendes tag
Hali!
Következő a problémám:
Most vettem egy új ASUS HD 5670 1Gb, a jelnlegi videókártyám az Xpert Vision 8600GT.
De amikor beraktam az új videókártyát a gépemen se kép se hang vagy is hang van a gép kb10 sec-ént 2 rövidet és 1 hosszút sípol. Nem tudjátok mi lehet a gond?! Nagyon fontos lenne mert ha valamivel nem kompatibilis a gépembe akkor sürgősen cserét kellene kérnem.Gépem: Alaplap: ASUS P5B (s775)
Tápegység: Codagen 6203-c9 400W -
Gyufaaa
veterán
válasz
boxos23 #3107 üzenetére
Ha megfelelően és stabilan műkszik a driver, akkor minek cseréled? Persze te tudod!
Csökkentett módban driver sweeperrel szedd le az összes driverhez tartozó sallangot, majd ez után telepítsd az újabbat.
-
boxos23
aktív tag
Üdv minden fórumtársnak.
A segítségeteket kérném egy asus AH4650 ddr2 1gb vga-hoz keresnék ujjab drivert mint a gyári.
Már egy párat próbáltam fel is rakja a gép szépen de utána kékhalál és csak a rendszer vissza állitás segít.
Valaki segítsen és küldjön linket hogy honnan és milyen drvert szedjek le aaz emlitett vga-hoz.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest