Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Milyen notebookot vegyek?
- Egér probléma
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sixty21
aktív tag
válasz
BomiBoogie #25798 üzenetére
Nem érdemes nagyobb kártya mellé? Vagy az igp és az a kártya bőven jó? Játszanék rajta becsülettel azért
.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
gyurma2
csendes tag
Üdv mindenkinek
Kérdésem menyibe tudom eladni ezt a kártyát cd+kártya?
[link]köszönöm
-
Sixty21
aktív tag
Egy 5800K procihoz milyen vga passzolna?
-
Nyuszo01
tag
Sziasztok, van egy gigabyte gtx560ti kártyám. Sajnos utobbi időben, hangos lett az egyik ventilátor rajta. Mikor bekapcsolom a gépet, zörög kerreg. Aztán 1-2perc múlva elhallgat. Netezés közben, 33-35 fokos, játék közben 62-65. Ez régen is igy volt. Kb. 1-1,5 hete kezdődött, mostmár játék közben is zörög. Nemtudom lehete-e cserélni a gyári ventilátort? Ha nem, akkor néztem egy vga hütőt: twin turbo2 Szerintetek ez jó lenne rá? Ez olyan 10-11k között mozog. Csak vannak ezek accelero extreme hütők néztem 20k alatt nem igen vannak. Szerintetek ez jó lesz akkor? És esetleg akinek van ilyen, megtudná mondani hogy halkabb lesz mint a gyári? Vagy lehet nem is lesz jobb, és kb. a gyári szintje lesz, csak legalább nem zörög?
-
Csak.TnT
tag
válasz
agressiv #25744 üzenetére
Hello.
A 350w táppal fagyot újraindult 3dmark vantage allat, kicseréltem egy Stability power 500w-osra ezzel nem fagyot, visszont teszt alatt kicsit fura hangot adot a vga ( czz magas hangon) ez mitől van?vagy mit jelent? a teszt simán végig ment nem volt gond csak kicsit zavaró ez a hang. amúgy alapon 40-45fok a kari -
netguru10
aktív tag
válasz
BomiBoogie #25778 üzenetére
Vagy esetleg Nvidia fronton,melyik az alternatíva a 7850-nek? GTX 660Ti?
-
Endless
aktív tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy most vásároltam egy Asus 7870-es VGA kártyát. Van valami mód arra, hogy rögzítsem valahogyan? Mert félek elhajlik a kártya...
-
Sixty21
aktív tag
Sziasztok. Van egy Zsír új VTX3D Radeon 5550 2 gb-os kártyám. Dobozában pihent 3 évet és sosem volt gépbe. Most dobtam be a gépbe és felfigyeltem egy apró dologra. 5550 helyett 5570-nek ismeri fel a GPU-z és Aida is. Ez miért van és ez valós lehet?
-
haxxika
senior tag
válasz
BomiBoogie #25774 üzenetére
Egy rendszervisszaállítás segített. Ezután már az nvidia progi látta a gpu-t, de először megint nem kapott elég videomemóriát a játék. Átállítottam a programbeállítást, hogy az nvidia-t használja, mostmár megint tökéletes, köszönöm. Azthittem bajlódnom kell egy új rendszerrel....
-
netguru10
aktív tag
válasz
Tehát az x6 mellé ne nagyon vegyek 7870-et?
7850-ből melyik a legjobb választás? (halkság tuningpotencia?)
-
netguru10
aktív tag
válasz
Igen Full HD!
(bocs az kimaradt 24'lcd)
A 8320-hoz lapot kellene cserélnem,ha nem szeretnék lemondani a cpu tuningról!mert a lapomhoz jelenleg csak beta bios van ami a Am3pluszt támogatja...amiben nincs TDP limit állítási lehetőség!
)
-
Madweek
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem újonnan egy Sapphire ATI Radeon HD5450 512 MB típusú videókártyát amellyel a következő problémám van: Terhelés alatt halk, de észrevehető sípolást ad, pl egy weboldal görgetésénél vagy egy játék elindításánál. Főleg este, csendben nagyon zavaró a dolog. A sípolás frekvenciája változó. A kérdésem az lenne, h mi ennek az oka, és lehet-e valamit tenni ellene. Direkt passzív hűtésű kártyát választottam a csendesség jegyében, erre a sípolást kell hallgatnom...
Köszi előre is! -
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
netguru10 #25777 üzenetére
A felbontás fullHD, feltételezem. Ha igen, akkor érdemes egy 2 gigás ASUS 7850-et venned és lesz egy arányos konfigod.
Ha belátható időn belül cseréled a procidat legalább egy FX-8320-ra (Sandy i5-re), akkor érdemes gondolkodni CF-ben vagy 7870-ben és fölötte.
Lehet, hogy te nem pártolod sem az FX-et, sem az Intelt különböző okokból, de gondolom tudod, hogy a Phenom II már kifutó széria, úgyhogy tetszik vagy sem, előbb utóbb más nevű procid lesz, ha újabbat szeretnél.
-
netguru10
aktív tag
válasz
BomiBoogie #25771 üzenetére
A félreértések elkerülése végett.
Jelenlegi konfigom:
Asus Crosshair IV Extreme,
AMD Phenom II x6 1100t@6x4.1Ghz 1.48v,
Corsair Vengeance 2x4Ghz 1866@2000Mhz cl9 1,72v,
Sapphire HD4870 512mb gddr5 256bit (ideiglenes),
Chieftec 750W(80plus),Ehez szeretnék valami hozzáillő vga-t...
Lehet akár nvidia/ati sli/cfx... (de lehet 1db is nem mindenáron 2ő,de mondjuk,kiváncsi lennék,hogy hogyan teljesítene az x6-al...)
a lénye,hogy kellő tartalékkal rendelkezzen!
Ehez szeretnék segítséget kérni... -
Cseri81
csendes tag
válasz
BomiBoogie #25774 üzenetére
Köszönöm a linket!
-
Vakegérke
félisten
válasz
netguru10 #25768 üzenetére
Figyelj egy kicsit, légy szíves.
Egyáltalán nem vagyok guru, így természetesen nem szóltam bele a problémáddal kapcsolatosan kialakult beszélgetésbe. Inkább az emberi oldaláról figyelem, hogy miket mondasz.Ha kapsz tanácsot, akkor köszönd meg, így illik.
Mivel te kérdeztél, valószínűleg nem vagy tájékozott a témában. Akkor miért állsz le vitatkozni?
Ha mégis tájékozott vagy, akkor miért kértél tanácsot?Lehet, hogy csak hozzászólásokat gyűjtesz?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Cseri81 #25769 üzenetére
Nézd meg ezen az oldalon, össze tudod hasonlítani a notebook VGA-kat.
(#25772) haxxika
Azért érdemes egy driver és egy Win reinstallt megpróbálni, vagy előtte egy rendszervisszaállítást, egyetlen telepített program is bekavarhat.[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz
BomiBoogie #25771 üzenetére
Mélyen egyetértek.
haxxika
Ha játék után vagy, akkor elhalálozott...
[ Szerkesztve ]
-
haxxika
senior tag
Megköszönném ha erre is tudnátok választ adni.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
netguru10 #25768 üzenetére
Javaslom ismételten ezen hozzászólásom tanulmányozását, utána beszéljünk arról, hogy ténylegesen mit szeretnél, mid van most és mennyi pénzed van a fejlesztésre.
-
-
Cseri81
csendes tag
válasz
BomiBoogie #25763 üzenetére
Kicsit átírtam, ennél jobban nem tudom leszűkíteni.
-
netguru10
aktív tag
válasz
BomiBoogie #25763 üzenetére
Értem én a lényeget!
Csak nem szeretnék platformot váltani! Meg nem is fogok!
A meglévő mellé szeretnék valami ütős vga-t,amivel lesz tartalék a gépben! Nem akarok semmit sem bizonyítani,csak próbálom a lehető legjobbat kihozni a "vasamból"...
Megértem én amit a kedves fórumtársak mondanak csak minden szemszögből szeretném feltérképezni a helyzetet!
Elnézést,ha nem voltam elsőre egyértelmű! -
agressiv
addikt
válasz
netguru10 #25762 üzenetére
Akkor meg azt veszel mellé amit akarsz. Ha ezt közlöd a legelején, akkor elkerültük volna ezt az egész felesleges párbeszédet.
A CFX és SLI minimum FPS-re van jó hatással az igazából ki a f@szt érdekel, hogy a max nem 130,hanem 180 lesz, ha ez neked megfelel, akkor jó a mostani processzor is CFX-el, de minimum 2GB-nak kell lennie a VGA-n és továbbra is játszanak azok a negatív tényezők, amiket boomék felsoroltak.
-
netguru10
aktív tag
válasz
agressiv #25757 üzenetére
Az én x6-om símán megy 4Ghz felett!
De ettől tud többet is!...Csak még a hűtésen kell finomítani... :/
Alaplapra is kellene víz meg a cpu-ra egy jobb a mostani (H50) tól! :/ -
Cseri81
csendes tag
Szerintetek (bár tudom egyik sem jó megoldás) mégis melyiket érdemes választani a három noti közül, ha néha játszom is?
1. SONY
Processzor sebesség: 2.3 Ghz
Processzor típus: Intel®Pentium® B970
Memória méret: 4 Gb, 1333MHz, DDR3
Merevlemez méret: 500 Gb
Képernyő átmérő: 15.6", 1366 x 768 pixel
Videókártya: AMD Radeon™ HD 7650M (1 GB)2. Lenovo IdeaPad G580AH
Processzor típus: Intel® Pentium Dual Core, B960, Sandy bridge
Memória méret: 6GB, 1333MHz, DDR3
Merevlemez méret: 500GB
Kijelző méret: 15.6"
Felbontás: 1366x768, HD LED fényes TFT, 16:9
Vga: GeForce GT 635M 2GB3.Acer Aspire TimelineX 4830TG-2414G75MN
Intel Core i5-2410M 2.3GHz, Intel HM65 Chipset
Memória: 8GB DDR3 1066 MHz
Merevlemez: 750GB HDD
Kijelző: 14", 1366*768 LED, 16:9 képarány
GeForce GT540M 2GB DDR3[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
netguru10 #25756 üzenetére
Figyelj, érdemes lenne eldöntened, hogy hallgatsz azokra, akik segíteni akarnak és nagyobb tapasztalattal bírnak vagy legalábbis régóta fórumoznak és olvastak egyet és mást, vagy azért jöttél ide, hogy magadnak bebizonyítsd, igazad van.
Az x6 húzva símán hozza az FX 8150 szintjét! - Miből is gondolod ezt? Miben hozza?
akkor inkább a 7850 helyett 7950! - Ne zavarjon, hogy a procid nem fogja kihajtani.
de viszont ha 5870 ből 2gb-osakat rakok cfx-be akkor már nem lehet gond! - Az előbb írtuk le Tomix24-gyel együtt, milyen hátrányai vannak a CF-nek. Érdemes lenne elolvasnod.(#25758) netguru10
De nem érted meg, hogy hiába veszel egy Phenom II-höz két 7870-et, ott fognak malmozni mellette?Azt meg hagyjuk már, hogy az FX-6300, ami ráadásul már Vishera, egy szinten van egy négymagos Phenom II-vel. Mutass kérlek, valamilyen tesztet erről.
Nem az FX tulajok védelmében beszélek, hanem a te érdekedben.
i5-ös konfig 100-120K? Egy i5 2500-as lappal együtt megvan 60-ból, és több lesz az FPS a 4 erős mag miatt, mint bármelyik Phenom-on, de még az alsóbb FX-eknél is.
[ Szerkesztve ]
-
netguru10
aktív tag
válasz
BomiBoogie #25754 üzenetére
Bocsi az FX-es tulajoktól!
Nem szidom,csak spec. én nem vennék! Az FX 6300-at a régi Phenom II x4 940be-m is tudja...
Intel i5...Hát köszi,inkább kihagynám!
(i5 cpu plusz hozzá valami értelmes lap min. 100-120k abból símán veszek 2db 7870-et!
)
-
agressiv
addikt
válasz
netguru10 #25752 üzenetére
Azért mert a nagyon új játékokat leszámítva nem sokmindent tudnak kezdeni a 6 maggal. És az X4 es fenomot csakis 4Ghz -re húzva érdemes emberszámba venni, így már alig marad le a HT nélkül 4GHz-re húzott I7-el szemben és én is HT nélkül használtam az I7-et és csakis azért cseréltem erre a fenomot, mert akartam egy I7-et.
GTX460SLI volt (szénné is voltak húzva) ....
Ha megnézed a korabeli PH teszet lemaradt a fenom az intel 4 mag ellen, de ott alapórajelen volt a fenom és 4x800MHz tuning elég komoly előrelépést jelent ám.
Ha az X6 is megy 4GHz-en vagy felette az is jó, de ez nem valószínű.
[ Szerkesztve ]
-
netguru10
aktív tag
válasz
Tomix24 #25753 üzenetére
Hát...
Az x6 húzva símán hozza az FX 8150 szintjét!
GTX660...
hát nem is tudom!... :/
akkor inkább a 7850 helyett 7950!
de viszont ha 5870 ből 2gb-osakat rakok cfx-be akkor már nem lehet gond!Van aki azt mondja,hogy jaj!!! sokat fogyasztanak...
de ez engem nem érdekell! ha nem bírja a táp,teszek bele nagyobbat! a villanyt meg így is úgy is fizetem!
szóval... -
emlekmas
tag
válasz
agressiv #25746 üzenetére
Közben fejlemény, hogy tegnap egy hp compaq MS-7613-as deszkában sikerült belőle pixeleket kicsikarni. És már itt van a kezemben abból a gépből a VGA, amin Oribi illetve Pegatron feliratok vannak, nekem egyik név sem mond semmit. Megnézem, ez mit művel a z77-es lapomban. Ráadásul ennek van dvi és dsub kimenete is, tehát ha ezzel lesz kép a dvi kimeneten, akkor a monitor dvi bemetének a hibáját elvileg kizárhatom teljesen ( a dsub bemenete meg az alaplapi csatlakozóról most is mműködik), tehát a monitor bemenetek hibáját teljesen kizárhatom.
Azért reménykedem, hátha ...
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
netguru10 #25752 üzenetére
Óvatosan az FX szidással. Próbáltál már mondjuk egy 8320-at? Néztél teszteket?
Az X4-hez képes X6-tal nem lennél sokkal beljebb, akkor már legalább egy FX-6300-ra érdemes váltani, két VGA-s rendszerhez viszont legalább egy Sandy i5-re. Vagy leginkább vegyél egy 7850/7870-es Radeont.
CF-et egyrészt a legtöbb játék nem tudja kihasználni, rossz a skálázódás, másrészt két 5870 böszme étvágyú és nem is korszerű.
-
Tomix24
addikt
válasz
netguru10 #25751 üzenetére
Az a gond a két karis rendszerekkel, hogy
a, ki kell tudni hajtani. Intel I5 2xxx alatt felejtős, AMD részről a 83xx a belépő szint.
b, Driver szinten mindig nagyon sok a késés, és a mindkét kari 100%-os hajtása is csak ritka sajnos.
c, ott a veszélye a két karisnak, pl 5870, hogy elfogy a VRAM, mert az erő meglesz de a VRAm nem összeadódó.A Procid mellé egy GTX660/7850 2GB-os modell jó lenne, meg lennél elégedve.
Jó az X6, félre ne értsd, de a játékok 99%-a 1-2 szálra optimalizált, és az X6 malmozik a többi magon. Ráadásképp az egy szálas teljesítménye egy I3 2xxx-nek is nagyobb, és több FPS-t kapnál a játékokban, pedig röhejes 2 magos CPU..[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz
masíína #25742 üzenetére
Először is, ha használt cuccot vásárolsz akkor tisztában kell legyél azzal, hogy nincs évekig garancia és ők is elmondták, hogy egy hónap garanciát adnak rá.
A törött tápcsatlakozó szánalmas szöveg, a chipcsere, viszont igaz is lehet, ha most nem fog meghalni a kártya. Ha egy használt kártyáról is szedték le, jó lehet, persze valószínűbb, hogy csak átmelegítették, jó esetben golyózták..
Amikor vetted, tudtad, hogy egy hónap garancia van rá és, ha utána meghal, azzal hiába fordulsz a fogyasztóvédelemhez és gari időn belül ingyen javították.
Jogilag egy szavad sem lehet sajnos, a fogyasztóvédelem miatt azért mentek bele az olcsóba, mert nem ér nekik ennyit, hogy egy ember miatt szarakodjanak.
Javításról annyit, hogy magam is csinálom és soha nem értettem, hogy egy szimpla reflow-ért, milyen alapon kérnek el 5-7 ezer forintokat a szervízek, mert 5 perces a munka, az anyagi szükséglete pedig pár száz forint. Az újragolyózás már más, de az sem kerül 12 rongy felébe sem és senki sem mondja ki, de mind tudjuk, hogy ezek ideiglenes megoldások.
emlekmas
Akkor jelenleg mi a francot tudok kezdeni, hogy legyen egy normális, optimális teljesítményre hangolt rendszerem?
Add el azt az AMD szörnyűséget és vegyél vídiát, az még egy zsíroskenyérbe beállítva is elindul.
Persze előtte mindenképpen próbáld ki a lapodat egy másik VGA-val és ne csak azt, hogy indul-e, hanem azt is csekkoljátok, hogy stabil-e. Talán meglepő lehet, de egy 10-20GB-os mkv lejátszása DXVA-val hajlamosabb kizökkenteni egy kártyát,ha a PCI expresszel van gond, mint egy játék.
Van erről valahol esetleg bővebb infó, ha már említetted a papírformát?
Én két éve kezdtem olyan helyen melózni, ahol alkalmam volt kipróbálni rengeteg hardvert és részemről ez abszolút személyes tapasztalat és nem egy, vagy két esetről van szó, ekkor gyűlöltem meg mégjobban az AMD kártyáit. Kezdetben én voltam a hülye, de ahogy múlott az idő és egyre többmindenkinek ált meg a gépe, a tiédhez hasonló módon kezdtek rájönni az emberkék, hogy lehet nem is hülyeség....
Jónéhány kártyát adtunk el ami semmiféle intel lapban nem volt hajlandó elindulni, de összeépített AMD lapos gépekbe raktuk őket és mennek a mai napig.
[ Szerkesztve ]
-
emlekmas
tag
válasz
agressiv #25744 üzenetére
Ez mondjuk most nagyon elkeserített...
Van erről valahol esetleg bővebb infó, ha már említetted a papírformát?Akkor jelenleg mi a francot tudok kezdeni, hogy legyen egy normális, optimális teljesítményre hangolt rendszerem? Végre egyszer összeraktam úgy az asztali gépemet 2 hónap alatt, hogy ne kelljen állandóan a netet lesni, hogy mit vegyek, és a következő 3 évben totál hanyagolhassam a hardvervétel problémát.
Az a baj, hogy így eladásra sem tudom meghirdetni, mert bárki odajön, nem tudom még csak el sem indítani, hogy megtesztelhesse.
-
agressiv
addikt
válasz
emlekmas #25740 üzenetére
Sajnos klasszikus probléma, hogy az 1155-ös lapokban nem indulnak az AMD kártyák (chipsettől függetlenül), és hidd el az is teljesen papírforma, hogy néhány hónapig megy, majd szarakodik és egyszer csak egyáltalán nem indul el, de minden megy külön külön.
Én ezért is gyűlölöm az AMD tákolmányait.
Csak.TnT
Az APN már 80plus-os is és mai gépekhez felkészített táp, határon, de el fogja bírni a masinát. Amúgy a GTX260 iszonyatosan melegszik és az újrapasztázást meg se próbáld, hacsak nincs valami nagyon jó pasztád, különben csak rontasz a helyzeten.
Amúgy egy PhenomII két maggal szénnéhúzva, vagy négymaggal alap órajelen kellemes lenne, ha a legolcsóbb megoldást keresed..
-
-
masíína
csendes tag
válasz
BomiBoogie #25545 üzenetére
Most ott tart a sztori a fogyasztóvédelmet emlegetve lealkudtam 9-ről 5kra...elhoztam,most műxik.
Bár sztem ezen nem volt gpu csere....de most 3 hó garit adtak rá! -
Anaren91
senior tag
válasz
csabika0001 #25654 üzenetére
Bocs a késői válaszért de én most vettem egy powercolor hd7870 et és nagyon meg vagyok vele elégedve. Gyárilag húzott a kártya és FC3 ba élsimítás 2x esen minden ultrán van átlag 55-60 fps em. Min fps meg 45 körül van. Ajánlom ezt a káetyát jól jársz vele.
-
emlekmas
tag
válasz
agressiv #25734 üzenetére
Ez az alaplapom.
[link]
Semmi gond nem volt vele korábban. Október végén vettem, kb. november végéig ment gond nélkül DVI csatiról dvi kábellel rendesen. Onnantól kellett a dvi-dsub átalakító és dsub kábeles üzemeltetés, aztán 10 napja vettem win8-at, és a win8 install után is működött 3-4 napig. Utána kezdett el szívatni, de csak az MWO alatt fagyott ki néha. A Crysis Warheaddal nem produkált hibát ezalatt a pár nap alatt, ezért is gyanakodtam inkább a béta állapotú MWO-ra. Amíg teljesen el nem sötétedett.Amiben megy, az valami 3 éves irodai gép, a VGA akkora benne, mint a tenyerem, ha jól emlékszem, még venti sincs rajta. a márkáját nem tudom. Tegnap csak belenyomtuk az én kártáymat és bekapcsoltuk, és adott boot-képernyőt. Talán ma haza tudom vinni azt a VGA-t, ami abban a gépben van (amikor kiszedik, majd megnézem az alaplapot), és letesztelem, hogy azzal a régi VGA-val az én gépem elindul-e?
-
netguru10
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy elvileg minden HD 5870-es vga-nak lehet MSI AB-vel állítani a feszültséget?
(mert visszább olvastam valaki írását,hogy némely tipusoknál ez nem engegélyezett! Mellyek azok a tipusok? Egy XFX HD 5870-ről lenne szó! MSI AB 2.3.1...el ) -
haxxika
senior tag
Sziasztok!
Van 1 kis problémám a gépemmel.
Valamiért nem akar életre kelni az nvidia gpu a laposban, és ezért csak a belsőt hajlandó használni. Ha rámegyek az nvidia beállításokra, akkor azt írja, hogy Jelenleg nem csatlakozik megjelenítő az nvidia gpu-hoz. Az ég világon semmit nem műveltem vele. Próbáltam drivert újrarakni, semmi. 1ik pillanatról a másikra lett ilyen, fogalmam sincs miért. 3 órája még tökéletesen tudtam játszogatni, most meg nem lehet egyszerűen. Ennyi idő alatt csak egy nexus 7 toolkitet raktam fel.Gépadatok:
Asus U30JC
Intel i3-350M
Nvidia 310M
Intel HD 3000 -
agressiv
addikt
-
duduati
aktív tag
válasz
BomiBoogie #25732 üzenetére
Eddig is az volt, mármint 512-es gondolom ez csak jobb lehet.
Köszi a segítséget!
Üdv
-
duduati
aktív tag
Rosszul írtam az előbb.
6770 512MB és 6770 1GB között mekkora lehet a különbség?
Garisat szeretnék használtban, és az 512-es olcsóbb is, és találtam olyat amire még bőven van gari.
(elhalt 4850-et fog váltani, gondolom 512-es létére is nagy különbség van)Előre is köszi!
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Egy fontos kérdésem lenne:Adott egy Sapphire 5870 Vapor-x vga kártya. Futtatott rajt az illető egy furmark (1.10.3)-ot "burn-in benchmark 1920x1080 15 min" módban.
A teszt után 3010 pontja lett és 92 fokra felment a kártya (15 perc után, vagy alatt)
A kérdésem az lenne, hogy ennek a kártyának szabad ennyire felmelegednie?
Azt mondta, hogy nincs hűtés a házban +28 fok van a lakásban... de a 92 az sok nem, vagy csak én érzem így?
[ Szerkesztve ]
-
emlekmas
tag
válasz
Tomix24 #25726 üzenetére
A tervem ez volt egész addig, amíg reggel be nem indult a másik gépben...de most nem tudom, hogy mit is kellene garanciáztatni. A VGA-t, vagy esetleg az alaplapot, netán a tápot.
Az előbb lendületből visszaraktam, de idehaza meg sem nyikkan.
Ha esetleg a plusz két hattűs csatlakozón nem kap szuflát, attól ugye még kellene neki bootolnia? Mert akkor a tápot is kizárhatnám, és csak az alaplap vs VGA dilemma maradna. -
emlekmas
tag
Sziasztok. Eredetileg a radeon 7950 topikba írtam, de ott úgy tűnik, a tuning a fő téma, az én kártyám meg jelenleg nem megy. Ezért bátorkodom ide is beilleszteni az ottani hsz-emet:
Alany: Sapphire 7950-es.
Vásárlás után 3 héttel hirtelen nem adott képet a DVI kábelen.
A monitor csak pislogott, hogy nincs jel. Kártya új volt, monitor régi, gondoltam a monitor dvi bemenete lehet a ludas, bár előtte soha nem használtam a régebbi kártyával, csak dsub kanócot. Mivel a monitoromon nincs, csak dvi és dsub, az új kártya meg már nem tud dsubot, és az újabb cuccokhoz nem volt megfelelő átalakítóm, ezért az új kártya dvi csatlásra tettem egy dvi-dsub átalakítót, és így csatlakozott a monitor dsub bemenetére. Kép rendben volt egészen kettő hónapig.
Aztán az utóbbi időben megfagyogatott a gép, de csontra, csak reset segített. Nemrég vettem win8-at, és kb utána utána kezdte. Ilyenkor mindig elkékült a képernyő, de nem a windóz tengerkék színben, hanem egy halványabb, szürkésfehéres kék színben, és némi csík maradt a közepén. Először driverre gyanakodtam, így felment a catalist, de a helyzet igazából nem javult, minden nap megfagyott egyszer, vagy néha kidobott a játékból. (mivel a használt game erősen béta állapotú még (MWO), ezért még mindig nem gyanakodtam a kártyára vagy egyéb hardverre).
Aztán a tegnap esti lefagyás utáni resetnél már nem adott bootképet sem a monitor felé. A háttérben a windóz szépen bebootolt, de kép nem jött a monitorra a dvi csatiról még a dsub átalakítóval sem. Átdugtam a dsub kábelt az alaplapi vga kimentre (hála az égnek az IGP képességért) és megy rendben a windóz, sőt, a játék is elindul, persze minden minimummal is képregény. De megy.
Viszont a vga nem röffent be továbbra sem. 3 hónapos kártya, alapon járatva.
Ma egy 3 éves, de pcie képes gépe berakva meg elindult a windóz, egészen jelszóig jutottunk...kolléga nem volt ma dolgozni, ezért nem nyúztuk tovább de az látszik, hogy itt működött a kártya, míg odahaza nem adott semmi jelet a monitor felé még bootoláskor sem. Ma (szerk: már biztosan nem, idehaza nincs olyan kártya, ami belemenne helyette) vagy holnap talán tudok keríteni egy másik kártyát megnézni, hogy az aljzat rendben van e az alaplapon, de addig is érdekelne, ti milyen hibára tippelnétek.
Én feltételezem, hogy nem a tápegység a ludas (az is új 600wattos corsair GS), mert szerintem akkor legalább a bootképernyőt hoznia kellene, ott még nincs terhelés. (ja, és kipróbáltam, hogy nem a táp két 6 tűs csatolójáról kapja a bónusz szuflát, hanem két átalakítóval a molex tápcsatikról, bár ez még mindig ugyan azt a Corsair GS-t jelentette a tesztben. Úgy sem adott képet.Szerintetek mi lehet? A GPU vagy a vga valamelyik memória modulja adta fel a pixelek elleni harcot? Esetleg egyéb hardver lehet a bűnös?
-
-
Xmodule
őstag
Köszönöm a válaszokat, akkor az ASUS lesz. Nekem is az volt a szimpatikus, mivel sok asus cuccom volt már és mindegyikkel meg vagyok elégedve, csak éppen VGA nem volt még és nem tudtam, hogy abban milyenek.
-
Tenken
őstag
Sziasztok!
Van egy gtx 570-es kártyám. Valamiért ma elkezdett Kernel hibákat adni játék alatt. Néztem már a topicot, hogy másnál is fordult ez elő, de végülis konkrét ajánlást nem találtam.
Van valami amit érdemes lenne külön megvizsgálnom? Meg egyáltalán mit jelent ez a hiba? -
-
Csak.TnT
tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy mekkora táp kell egy Gainward GTX 260-nak? Nekem egy 350W FSP táp van benne egy Asus HD4850-el. Elég lesz neki vagy inkább nagyobb? illetve ha belerakom a GTX 260-at legalább fog menni vele a gép mig veszek egy nagyobb tápot?
Előre is köszi. -
Xmodule
őstag
Sziasztok. most keszulök összerakni egy gepet. itt a konfig
BENQ GL2450HM 24" WIDE TFT LED BLACK
OCZ AGILITY 3 2.5" 60GB SSD SATA/600 MLC
FRACTAL DESIGN MINITOWER CORE 1000 BLACK M-ATX
INTEL CORE I5 3450 3.1GHZ 6MB S-1155 IVY
ASUS P8H77-M PRO H77 S-1155 M-ATX IVY
CORSAIR 8GB DDR3 XMS3 INTEL I5/I7 PC12800 1600MHZ
OCZ MODXSTREAM PRO 500 WATT PSUVGA -t amit neztem bele kettö van csak nem tudom melyik a jobb, mert arban ugyan ott vannak:
GIGABYTE GEFORCE GTX 650 OC 1GB PCI-E VGA/DVI/HDMI (GV-N650OC-1GI)
ASUS GEFORCE GTX 650 1GB PCI-E VGA/DVI/HDMI (GTX650-E-1GD5)
Szoval szerintetek melyik a jobb? Amire kellene igazabol most csak world of tanks fullhd ban lehetölteg max grafikan.
Ezelötti konfigom egy C2D E8400 es egy GTS250 512MB volt. Azon egész szépen ment a játék. Ezen az uj konfigon ezzek közul a VGA kartyak közul valamelyikkel lenne e jobb, mint a régi gépen? Köszi.
-
func93
senior tag
Sziasztok!
6870 és 6850 között nagy a teljesítmény különbség?
-
syberia
veterán
Sziasztok!
Miért van az hogy 3dmark Vantage több mint kétszer annyi pontot dob
a 7850-re (1000/1200mhz) mint az i3-2120 procimraP17981 with AMD Radeon HD 7850(1x) and Intel Core i3-2120 Processor
Graphics Score 23226
CPU Score 10718 -
Z_A_P
addikt
válasz
spista222 #25705 üzenetére
Ez az, nem jatszik (tudtommal)
A shared mem-et en is mondtam neki, levette 128-ra, fel hogy "belassul a rendszer", hiaba mondom neki ez csak 3D progiknal szamit. Esetleg a Google Earth-nel szamithat, ha jol tudom az opengl-es..bar nem hiszem h keves lenne a 128Mb neki,
De passziv hutesut akar, na megnezem az arakat mik vannak, koszi a segitseget! -
spista222
addikt
Ha újonnan veszi akkor az a pár ezressel több egy 5550 vagy5570-ért nem sok amivel már játszani is lehet akár.
Ha használtan jó áron akkor persze mindig van olyan árhatár amikor megérheti.
HCF nem fog menni már HD4XXX-el sem ment.
Játékra használja valamennyire?
Ha nem akkor akár 32-128MB is bőven elég az integráltnak az nem sok a rendszermemóriából.
Nekem is most lett downgrade HD5670-ről HD3000 integráltra és játékokon kívül nem vettem észre sehol se lassulást, fogyasztás is csökkent 15W-al[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
válasz
spista222 #25703 üzenetére
Ertem, koszi!
Van amugy kisebb is, HD5350. Ezt tervezi a tulaj belevenni. Nem latom sok ertelmet, bar ez is mind 2x gyorsabb mint az integralt, meg ez nem eszik le a rendszer memoriabol, de akkor sem latom ertelmet...de gondoltam megkerdem hatha ki lehet tobbet hozni belole HCF-el -
spista222
addikt
Felesleges a Hibryd Crossfire.
A kézikönyve szerint csak HD2400XT-vel és HD3450-el menne.
Ha már egy HD3650-et raknál mellé ezt már csak visszafogná és egyedül is gyorsabb mint a 3450-el CF-ben.
Ha jól tudom Hd5450 a legkisebb 5XXX szériás kártya és az már magában többet tud mint 3450, így ha menne a HCF akkor is csak visszafogná azt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A Nothing Phone (3a), feketén-fehéren
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...