Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egér probléma
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M5Norbi
őstag
válasz
BomiBoogie #24896 üzenetére
Még a BF3 at felteszem ma:-)
A Cod BO2 eddig sem ment rosszul persze most minden Highon van. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
M5Norbi #24895 üzenetére
FC3-mal erősebb kártyákat is térdre lehet kényszeríteni, csak beállítás kérdése, úgyhogy ez megfelelő. Olyan játékkal hajtsad meg, amelyikkel szeretnél játszani és élvezd a flow-t.
Ha a hőmérsékletre vagy kíváncsi, ott a Furmark, ha a játék közbeni VGA kihasználtságra, akkor ott a GPU-Z.
-
M5Norbi
őstag
válasz
BomiBoogie #24893 üzenetére
Igen nyilván sok idő,hozzászólás és tanács:-)
Nahh én meg beszereltem a 7770 est.Köszi a tanácsot:-) Nagyon jó. FC3 fullon megy.
Szerinted milyen játékkal hajtsam meg rendesen ami pöpecül is néz ki?
Ja és járt még a karihoz egy Dirt Showdown ajándék serial:-) -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
albinolynx #24891 üzenetére
A helyzet az, hogy a procid kicsit gyengusz. Maximum egy Radeon 7770-et érdemes venned.
(#24892) M5Norbi
Köszönöm, sok munkám van benne.[ Szerkesztve ]
-
M5Norbi
őstag
válasz
BomiBoogie #24890 üzenetére
Nahát őstag lettél:-) grat:-)
-
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx #24863 üzenetére
Most nézem csak - 5850-et szerettem volna írni...
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy jól tudom hogy az ATI VGA-k között a HD4xxx széria az első ami támogatja a HDMI-n keresztül történő hangátvitelt?
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Asus EAH5770-es kártyám van és egy ideje flash videóknál elkezdett fagyni,de úgy,hogy teljesen megállt a kép,semmire se reagál,hang is befagy,minden. Várok egy kicsit és pár perc után helyreáll az egész. Aztán feltűnt,hogy sima media playeres lejátszásnál is befagy és egy-kétszer sikerült elkapni helyreállás után egy olyan feljövő szövegbuborékot,hogy az AMD eszközillesztő működése közben hiba lépett fel. (ebben nem vagyok biztos,csak valami ilyesmi szövegre emlékszek). Viszont játék közben nem találkoztam a hibával csak videólejátszásnál. Drivert újraraktam,de nem történt változás. 5770-es topikban voltam már ott nem igazán tudtak segíteni. Valakinek lenne még esetleg valami tippje rá? -
spista222
addikt
válasz
Mancsy #24878 üzenetére
Én is jártam már így egy vezeték hiányzik abból a kábelből amin keresztül kiolvasná a maximális felbontást a TV-ről így az alapértelmezett maximális felbontást engedélyezi a driver ezért csak manuálisan lehet beállítani a felbontást úgy hogy kikapcsolod CCC-ben a "Kibővített kijelző azonosító adatok (EDID) vagy a meghajtó alapért. beállításainak használata."-t a Tulajdonságok (VGA kijelző)-nél.
-
Mancsy
HÁZIGAZDA
Sziasztok!
Vettem egy 3 méteres VGA-kábelt a HDTV-hez, és azóta Full HD helyett max 1600 x 1200-at enged megjeleníteni a Windows 8 (HD 4850). Ez miért van, mi okozhatja? -
spista222
addikt
válasz
Juhawz #24874 üzenetére
Én biztos új garanciásat vennék 8-9 körül vagy használtat de nagyon olcsón.
Egy 8600GT elég jó teljesítménnyel bír és 4-5 körül már hozzá lehet jutni használtan.ebegab92 Szerintem egy Geforce 8600GT vagy ATI oldalon 3650 már bőven sok neki ennél nagyobb meg szinte teljesen felesleges.
-
Wizard8
tag
válasz
Tomix24 #24856 üzenetére
Igen HD hangok miatt van így. Nem értem miért olyan nehéz megoldani azt, hogy mindig küldje a hangot HDMI-n. Szerintem ez a felismerős dolog hülyeség. Teljesen egyszerűen meglehetne oldani, ha be van dugva a hdmi mindig küldi a jelet és lehetne állítani, hogy kép is kell vagy nem.
Még egy furcsaság, bejön a Windows betöltő képernyő és utána kék csíkok a képernyőn meg számok, majd eltűnik és minden jó. Most vettem új tápot. Az biztos, hogy jó. -
ebegab92
senior tag
3.00 GHz-es Socket-478-as Prescott Pentium4-es milyen PCIe-es VGA-t tudna kihajtani?
-
Juhawz
csendes tag
válasz
spista222 #24872 üzenetére
Köszönöm a válaszod! 3ghz intel pentium (egymagos) és az nem baj , úgyse kötnek le az új játékok egyébként meg van egy másik komolyabb gamer konfigom is
Egyébként érdemes-e a gs 7300-nél jobb videókártyát venni bele vagy ehhez a konfighoz egy ilyen típusú tökéletesen elég( a maxot szeretném kihozni a gépből ,bár tudom ez inkább a processzoron múlik)
-
M5Norbi
őstag
válasz
BomiBoogie #24868 üzenetére
Hi:-)
Megvan a 7770:-)
Most telepítem:-) -
spista222
addikt
válasz
Juhawz #24871 üzenetére
AMD-t ne vegyél mert 945PL nem szereti őket HD5XXX felett(alatt vehetsz HD4XXX-től lefele).
Nvidia-t kell venned ezért.
Milyen 3GHz-es procid van?
P4 vagy valami jobb Dual Core Vagy Core 2 Duo?
Ha P4 akkor a kevés lesz játékra mert már 5 éves játékok is csak szenvednek vele.
Ha a 7300GS-el meg voltál elégedve akkor a legolcsóbb boltban kapható (nem 5 éve beragadt raktárkészletből maradt) is megteszi mert az is vagy 3X gyorsabb lesz minimum.[ Szerkesztve ]
-
Juhawz
csendes tag
Valaki nekem is segítsen please
http://prohardver.hu/tema/azonnali_vga-s_kerdesek_oraja_2/hsz_24857-24857.html -
albinolynx
senior tag
Köszönöm, marad a 4850!
-
Grave_444
nagyúr
válasz
albinolynx #24867 üzenetére
HD 5670 GDDR5, igaz ez gyengébb nála.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
albinolynx #24867 üzenetére
10K-ért nem lesz, kicsit többért nézz egy 6670-et.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
albinolynx #24865 üzenetére
HD 4850
-
Grave_444
nagyúr
válasz
albinolynx #24863 üzenetére
Olyan proci mellé max egy 7750/7770.
-
albinolynx
senior tag
Sziasztok!
gigabyte ga p35-s3
intel c2d E6550
4gb DDR 2mellé milyen vga-t raknátok?
Régebben radeon hd 5950-nel nagyon elégedett voltam, most egyet sem találtam az aprón. Hasonló nvidia, vagy 69xx-es radeon, stb. -
persil
nagyúr
válasz
BomiBoogie #24860 üzenetére
A kutyaúristenit, jól lemaradtam
-
czelu
csendes tag
Sziasztok!Szeretnék segítséget kérni,van egy régi asus m2a-vm alaplapom,raktam bele egy gigabyte 9800 gt 1gb-s kártyát,a gép bekapcsólása után nincs kép a monitoron,de ha átdugom az alaplapi vga -ba,bejön a windows.Biosban a pci express slot van megadva elsődlegesnek,a tápom chieftec 550 w,és igen rá van dúgva a kártyára a tápkábel.Kérlek segítsetek mi lehet a baj?Jah egy másik kártyával próbáltam arról bekapcsolt a monitor,ill.a kártyának pörög a ventije.
[ Szerkesztve ]
-
barnibal
tag
Hello kedves forumtársak!
Nem biztos, hogy a legmegfelelőbb helyen írom soraimat, de szeretnék segítséget kérni,...
Van egy ASUS 6950 2GB DCII videókarim, szeretném sufniba unlockolni, hogy 6970 legyen belőle. Valaki letudná írni nekem pontról pontra, hogy hogyan kell, aki csinált már ilyet. Nagyon megköszönném!Valamint egy másik kérdés, Panasonic LCD TV-t használok monitorként és bármilyen kábelt és drivert használok mindig gondom van a képfrissítéssel.
A konkrét jelenség úgy néz ki, hogy alapból fullHD-ben megy a tv windowsban elindítok egy játékot vagy csak szimplán átrakom kisebb felbontásba és állandóan nem találja a 60hzet vagy 59 vagy 50 be teszi és belassúl az egész és fekete keret lesz körbe pedig elmentettem minden felbontásban az AMD control centerben az átméretezést!
Hardver: Asus P8P67 Evo, intel core i3-2120, 16GB g.skill 1600mhz, Asus 6950 2GB DCII, Asus xonar D1, Black Caviar 1,5TB, coolermaster silent pro M600, coolermaster silencio 550 dobozba lakik.
Előre is köszönöm ha tudtok segíteni...!
-
Juhawz
csendes tag
Kellemes délutánt mindenkinek!
http://www.msi.com/product/mb/945PL-Neo.html#/?div=Detail Ehhez az alaplaphoz kéne vennem új videokártyát , most halt meg az nvidia7300 gs-benne , milyen videó kártya lenne a legoptimálisabb?
Van mellé egy 3 ghz es intel proci + 2 giga ram. játékra lenne használva a gép (persze nem a legújabbakraköszi előre a segítséget!
-
func93
senior tag
válasz
BomiBoogie #24849 üzenetére
32(garis, gigabyte oc, 3 ventis)
-
Wizard8
tag
sziasztok!
Adott egy ati 7750 hd kártya. dvi->monitor
hdmi-> erősítő
ha be van kapcsolva az erősítő és a monitor van hang. Ha ki van kapcsolva a monitor nincs hang. Mit lehet ezzel kezdeni? egyébként szenvedek vele, mert monitornak látja az erősítőmet.[ Szerkesztve ]
-
func93
senior tag
válasz
BomiBoogie #24813 üzenetére
A végén egy 6870 lesz véve
-
drmazsi
aktív tag
válasz
M5Norbi #24845 üzenetére
Megy játék most már vele, de lassabb mint eddig, vagyis olyan szaggatottság érzés van, ellenben ha igp-vel nyomom csak.
Elvileg teljesítmény javulást kéne okoznia, nem romlást...
Ki akartam próbálni, mert itthon volt elfekvőben egy ilyen kártya, de ha nem hát nem.
Reméljük egy új driver frissítés segít majd.[ Szerkesztve ]
-
drmazsi
aktív tag
válasz
agressiv #24835 üzenetére
Igen, legujabb catalyst, hozzáadott catalyst is volt, de mindegyikkel ezt csinálja.
Van, ahol belassult a játék tőle, ha dualban használtam, pedig előtte saját igp-vel szaggatásmentesen ment.
F1 2012 ben villódzik a kép a menüben néha, a játék a saját benchmarkját nem indítja el, ahogy elkezdődne, kidob az asztalra.
-
M5Norbi
őstag
válasz
BomiBoogie #24839 üzenetére
Tehát akkor az igazán jóra várni kell még pár évet. Sejtettem.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
M5Norbi #24838 üzenetére
Én Dirt: Showdown-mal játszottam 3D-ben, szerintem látványos, de ahhoz, hogy élethű is legyen, még kicsit fejlődnie kell. Illetve még a hardvereknek is kicsit. Ezzel együtt szerintem a felhasználói élmény szempontjából nem rossz irány.
Én nem vagyok tévénéző, szerintem a játékoknál több létjogosultsága van, de nyilván együtt fejlődik a kettő.
Tévén meg persze a konzolok miatt (is) van értelme. -
M5Norbi
őstag
válasz
BomiBoogie #24837 üzenetére
Jó egyébként ez a 3D ben játszás? Nem jár még gyerekcipőben? Valahogy szerintem még a 3D tv-k nagy része is gagyi.
-
Tomix24
addikt
válasz
DjKriston01 #24832 üzenetére
3D jelet? Vagyis filmet? Vagy játékot 3D-ben. Nem mindegy.
MVC 3D BD50-es 3D filmhez, és bármilyen MKV-s 3D tartalomhoz elég egy HD7750-es kari. Ami 1.4-es HDMI kimenettel rendelkezik, és filmes szempontból a legolcsóbb, és legerősebb a piacon jelenleg.
Játék esetén. 7770 az alap, ezen elmegy 3D-ben a Dirt3/SniperV2/Sonic3D/BlackOps stb közepes/magas beállításon 1080p-n. De 7850 től felfelé érdemes vásárolni ha 3D-ben komoly beállítások mellett menne a játék. (Mind tapasztalat alapján írva)
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
DjKriston01 #24832 üzenetére
3D-hez legalább egy GTX 660Ti-t érdemes. Mennyi rá a kereted?
-
DjKriston01
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne a nagyérdeműhöz, hogy vettem egy hp full hd 3d monitort, milyen vga-t ajánlotok, hogy ki is tudjam használni? Tehát ami tud adni neki 3d jelet?
Előre is köszi!
-
drmazsi
aktív tag
Sziasztok.
Az előző problémám sem oldódott meg sajnos, itt egy újabb....
Van a másik gép, Ebben egy AMDA10-5800k processzro van. IGP-vel ment minden, nem volt gond.
Volt itt egy HD6670-es kártya, ezt ajánlják mellé dualgraphics-hoz, be is tettem, biosban engedélyezem (enabled) majd windows 8 alatt catalyst rendszerben be is pipálom a dualgraphics-t.Na már most ha be akarok lépni egy játékba, elindul a kezdőképrenyő, de ahogy jönne egy intro, vagy a játék maga, kidob az asztalra, és azt irja, hogy : A képernyőillesztő nem válaszolt, majd sikeresen újraindult.
Erre nem tudok már mit lépni, a catalystban nem tudom beállítani külön külön, csak együtt.Mi lehet a baj?
-
Mclovin
senior tag
Hali!
Egy főleg netezős, néha játszogatós (de akkor sem durva felbontáson: 1280x1024) gépbe melyik karit ajánlatok: Hd 6570 vagy Gt630? esetleg + pár ezer forinttal ezek felett vmi másik kari ?
Várom a válaszokat! -
M5Norbi
őstag
válasz
BomiBoogie #24827 üzenetére
MSI lesz. Ghz Edition. A pontos tipust most nem vágom. Köszi:-)
-
M5Norbi
őstag
válasz
BomiBoogie #24825 üzenetére
Holnap jön a 7770:-)
Nem is alszom:-) -
drmazsi
aktív tag
válasz
BomiBoogie #24820 üzenetére
Nem, már próbálkoztam vele egy csomót
És ha be akarok lépni a catalyst centerbe, amit már felrakott, akkor ujraindul a gép
Nem csak a divre telepítése után, az egyértelmű nekem is.
[ Szerkesztve ]
-
Andor22
aktív tag
üdv!
Az ASUS HD6870 DirectCU kártyám van
Melyik Nvidiás kártya van ezen a szinten teljesítményben?
thx -
drmazsi
aktív tag
Sziasztok
Most szereltem be a gépbe egy asus eah2600xt videókártyát.
Kép van, minden jó, csak az xp nem ismeri fel , nem felismert multimedia eszközként kezeli.
A hozzá adott cdről felraktam minden drivert, nem kéne problémának lennie, de amikor próbálok belépni az ati catalyst centerbe, a gép fogja magát és ujraindul.
Szerintetek mi lehet a probléma?
Probáltam netről leszedett catalystot feltenni, a telepités végén is ujraindul a gép.
-
Zolom89
senior tag
HAli.
HD 7770 kártya van játszásra, ha másik pci-e foglalatba belerakok egy gts 250 kártyát PhysX-re annak van értelme?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
SüdiLaller #24808 üzenetére
30K körül egy 7770 a legjobb alternatíva vagy használtan még olcsóbban.
-
SüdiLaller
aktív tag
válasz
BomiBoogie #24806 üzenetére
true
Maradnék AMD vonalon, ettől jobb, árkategóriában hasonló?
szerk: Használom amíg életképes, eladni nem fogom így főleg nem itt, tesóknak. Ha letérdel veszek másikat.[ Szerkesztve ]
-
M5Norbi
őstag
válasz
BomiBoogie #24806 üzenetére
Könyvet írhatnál az Élet értelme a számítógépek vonatkozásában címmel:-)
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
SüdiLaller #24803 üzenetére
VGA-ra gyűjtést nem, hogy el kell kezdeni, hanem sosem szabad abbahagyni.
[ Szerkesztve ]
-
M5Norbi
őstag
válasz
SüdiLaller #24803 üzenetére
Gyűjtögess.
Tesómnak volt kari ami így kezdte.
Még pár hónapot bírt.
Egyvalamit próbálj ki:vedd ki és portalanítsd.
Nem nagy remény de sose tudni. -
agressiv
addikt
-
SüdiLaller
aktív tag
Sziasztok! Mivel nem alszok én sem, bekérdezek egy egyszerűt.
Van egy Gigabyte HD5770 batmobil zsugám, ami olykor olykor színes foltokat jelenít meg game közben (BC2,Dirt2) mással nem tolom mostanában. Ezek olyanok mint a mozifilmeken a jelölések, ami azt jelzi a mókusnak hogy pl. tekercs csere. Először azt hittem hogy haluzok, de hallottam mástól is, meg hát nincs mitőlAztán leszedtem egy vram tesztelőt, amit ráküldtem gyorsítva, és kijelzett néhány sor hibát. Ezt leszámítva minden klappol, nem melegszik, full HD-ban repkedek, nem fagy ki...
A kérdés: el lehet ezzel sokáig lenni, vagy romlani fog a helyzet, és kezdhetek gyűjteni másik vga-ra? -
Axel 007
tag
Sziasztok!
Feltelepítettem a GTS 450-emhez a legújabb drivert--->újraindiítás---> 640*480 , 16 szín és hiába húzom vissza a csúszkát a "régi" 1920*1080-ba kép eltűnik és ugyanúgy visszadobja 640*480-ba....mi lehet a gond????[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- iPhone topik
- Áprilisban várható az iOS 18.4
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...