Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Valami baja van a tápomnak
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
papírzacsi #25098 üzenetére
A link nem jó. Mennyiért vennéd a kártyát? Én lebeszélnélek róla, nagy fogyasztású, a 7-es szériában vannak sokkal hatékonyabb kártyák.
-
dragonborn
tag
sziasztok.megtudná vki mondani,miért megy el blu-ray nézés közben a hang minden 1 percben 3 másodpercben?a lejátszo amit használok iDeer blu-ray player.ez a hiba se mindig van.lehet e a vga hibája,mondjuk hogy rossz.elöre is köszi a segitséget.
-
papírzacsi
aktív tag
hellosztok.kinéztem magamnak egy asus hd6970 dc2 vga-t.de nem tudom hogy a tápom mennyire lenne oda érte?
a táp: thermaltake lite power 600W 80+.[ Szerkesztve ]
-
nihill
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, egy e3300 + HD4850 mennyire életképes párosítás?
A fiaimnak lenne, olyan szintű játékokhoz mint a Lego Indiana Jones, NFS régebbi részei, stb.
FullHD TV-re lenne kötve, de nem feltétlen a maximumon akarom járatni, inkább csak az a kérdés érdemes-e ezt a kártyát berakni a e3300 mellé? Nem kevés alá az a proci?köszönöm
-
Vismajor01
addikt
válasz
BomiBoogie #25095 üzenetére
No igen, csak ez Ati readeonról ír, nekem meg Sapphire dirt3 edition van, és sokfelé riogattak, hogy akkor tök más is lehet. :/
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #25091 üzenetére
Ha erről van szó: Accelero Twin Turbo II, akkor ez kompatibilis a 6950-nel.
-
persil
nagyúr
válasz
Vismajor01 #25093 üzenetére
"Nem tudtam róla"
Tudod, hogy a tudatlanság nem mentesít egy szabály betartása alól..
Regisztrációkor elolvastad és elfogadtad a feltételeket. Ugye elolvastad és elfogadtad őket... ?
De egy alkalommal miatt nem hiszem, hogy bárki szólna érte, csak legközelebb figyelj oda.
Szrk.: offba téve.
[ Szerkesztve ]
-
persil
nagyúr
válasz
Vismajor01 #25091 üzenetére
Csak megjegyzésképp: pm-et tilos idézni/bemásolni/belinkelni stb.
És tök mindegy, hogy mennyire nem személyes.
-
Vismajor01
addikt
válasz
BomiBoogie #25090 üzenetére
A csóka aki árulja, azt irta pmben, hogy nem. Vagyis, szószerint: "Hali .
Nem úgy néz ki hogy a hűtőm jó lenne neked. De azért még utána nézek !"
Azóta utána nézMármint válaszoltam neki pmet, hogy nem jutott semmire? És válaszolt egy ilyet:
"Nézd , én most honnan tudjam hogy erre a kártyára jó e !!!!!!!!
Ez csak akkor derülne ki ha ráraknánk a kártyádra a ventit"Hódmezővásárhelyre meg nincs érkezésem leutazni.
(de azért posztoltam mert ha megtudnánk bizonyosdni afelől h jó rá, akkor megvenném...)[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #25088 üzenetére
AC Twin Turbo rá fog menni.
-
persil
nagyúr
válasz
FlDutchman #25086 üzenetére
Ez azért van, mert a 4890 lényegében egy fűtőtest, meg gondolom a catalys-t ot használod, amiben - szerény véleményem szerint - eléggé értelmi fogyatékos módon oldották meg a hűtésszabályzást az amd mérnökei. Nekem 4870-em volt, de az is idle-ben windows-ban volt 70 fokos, mert a catalyst valami pár %-on járatta a ventit. Aztán persze játék alatt meg pörgött ezerrel, hogy ne süljön meg.
Nekem anno az volt a megoldás, hogy ati tray tools-t tettem fel és azon belül hőfökok alapján állítottam be.(hány fokon, hány %-kal tekerjen)
Egyből fain is lett. -
Vismajor01
addikt
válasz
BomiBoogie #25085 üzenetére
-
spista222
addikt
válasz
FlDutchman #25086 üzenetére
Elvileg ha kevés a processzor akkor a VGA-nak sem tud annyi adattal szolgálni így az is lassul és kevesebbet dolgozik.
-
FlDutchman
tag
Most olvastam a Peter passzív hűtőről a cikket és felmerült bennem egy kérdés a videókártyámmal kapcsolatban.
Radeon HD4890 Sapphire féle Vapor-X hűtéssel továbbra sem értem, miért üzemel 105 fok körül nem is olyan extrém esetben.A cikkben lévő teszteknél is 65-75 fokos terhelt hőmérsékletek fordultak elő, míg nálam 80 fok az alap.
FarCry3 maximum grafikán (DX9) néha belassul, amúgy semmi panasz. C2Duo 2,1GHz-es processzorral van megtámogatva, előfordulhat, hogy kevés neki a processzor, ezért "többet dolgozik" a vga? -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #25084 üzenetére
Milyen VGA és milyen hűtő?
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok!
Azt akarom kideriteni rápróbálás nélkül, hogy egy adott hűtő jó e a VGA-mra
Mit kell megmérnem hozzá? Van 4 csavar a vga-m hátlapján ami a külső borítást tartja, ezeket egymáshoz való távolságát kell? Vagy hogy a közelebbi milyen messze van a vga elejéhez? Vagy hogy a távolabbi a vga végéhez? Vagy mit?
köszi előre is -
spista222
addikt
válasz
Silentfrog #25082 üzenetére
2 db van benne RAID0-ban az már 16W
üresen
-
spista222
addikt
válasz
Silentfrog #25072 üzenetére
Valószínűleg akkor a HDD-k is kikerülnek a gépből mert szerintem az is fogyaszt vagy 15-20W-ot(nemsoká lemérem.) Meg hangosak is hogy nincsenek valami gumibugyiba rakva
rezgéscsökkentőnek.
Lényegében arra voltam kíváncsi hogy lassabb nem lesz-e mert ha igen akkor nem is gondolkozok rajta tovább
A hozzászólásokból az jön le hogy processzor erősebb lesz a VGA meg egál.
Pl 3dm06-ban a jelenlegi konfig 10879-et ér el alapon, míg ahogy olvasgattam A10-5800k 9000 körül, 4,5GHz-re húzva és 22000MHz-es memóriával ért el 12k körül.[ Szerkesztve ]
-
Ádám741
csendes tag
Sziasztok!
Most cseréltem videó kártyát a gépemben (GTX550 TI OC) de valami gond van vele ha belépek pl a Call of duty 4 multiplayer be akkor egy pár másodperc után elsötétül a kép és resetelni kell a gépet mert semmit se lehet csinálni vele, vagy például a Battlefield 3 at el sem indítja rákattintok, elsőtétül a kép.
A legújabb driver töltöttem le hozzá, rendesen föltelepítettem...
Furmark 3D vel is teszteltem azzal megy..!
Mi lehet a baj? Valaki Help!! -
papírzacsi
aktív tag
hellosztok.kinéztem magamnak egy asus hd6970 dc2 vga-t.de nem tudom hogy a tápom mennyire lenne oda érte?
a táp: thermaltake lite power 600W 80+. -
M5Norbi
őstag
válasz
Silentfrog #25076 üzenetére
Tök jó van hogy megy letöltésnél vagy streamnél néhány órát csak terhelés nélkül.
-
czelu
csendes tag
válasz
BomiBoogie #25051 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod,esetleg egy régebbi 4890x2-esvid.kártya?
-
M5Norbi
őstag
válasz
Silentfrog #25074 üzenetére
Na ezt jó tudni THX:-)
-
Silentfrog
veterán
válasz
M5Norbi #25073 üzenetére
A 8600 gt ha jól tudom 50 wattos TDP-s besorolású a Hd 7770 meg 80.
Terhelve többet eszik a 7770 viszont idle majdnem ugyanannyit de ha lekapcsolja magát akkor meg szinte semmit. /ez a zerocore,pl letöltés alatt// Viszont sebességben össze sem lehet hasonlítani a két kártyát.[ Szerkesztve ]
-
M5Norbi
őstag
válasz
Silentfrog #25072 üzenetére
Hi! Akkor lehet hogy így a 7770 kevesebbet eszik mint az eddigi Nvidia 8600gt?
-
Silentfrog
veterán
válasz
spista222 #25071 üzenetére
Én nem adnám el a konfigomat csak vennék bele egy Hd 7770 et. Ha letöltesz akkor kikapcsol a kártya és pár Wattot fogyaszt csak.
Nagyon egy teljesitményű a 5670 és a 7660DRáadásul a ramjaidat is cserélni kellene mert ha tényleg sebességet akarsz akkor dukál az APU -nak a 1866 mhz -es Kit ram.
-
spista222
addikt
válasz
BomiBoogie #25070 üzenetére
Nem tartanám meg a VGA-t mert ha jól emlékszem ez is csak 60W körül evett VGA nélkül Integrált HD3000-el is 1 db HDD-vel.
Az APU-ban lévő VGA nem erősebb mint a 5670?Lehet hogy egszerűbb lenne ebbe venni valamilyen HD7-es szériát és akkor legalább amikor a monitor nincs bekapcsolva akkor nem eszik és ilyen elég sokszor van, napi 16-órából a felét így tölti
.
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
Sziasztok, lenne egy kérdésem is
.
Gondolkoztam hogy veszek egy új gépet mert a jelenlegi üresen elég sokat eszik(80W) az új tesztek szerint beérheti 40W körül is.
Jelenlegi konfig:
CPU: AMD Phenom II X3 B55 @3,7GHz
VGA: HD5670 512MB GDDR5
Mem: 8GB @ 1333MHz(nem volt értelme fentebb menni bár a ramok bírnák de 1%-al nem változott semmi ha 1600-on ment.)Kinézett konfig:
CPU: AMD A10-5800k
VGA: Csak az APU-ban lévő(nem értem hogy miért nem lehet legalább HD7-el párosítani ami nem eszik szinte semmit ha a monitor kikapcsol, ha már a neve HD7660D)
Mem: Ez jó kérdés mert az APU-nak kellene minél magasabb frekvenciájú ram, mert gondolom az 1600-as visszafogná rendesen. Kezdetben 4GB 1600MHzKérdés:
1. Mennyire fogná az APU-t HA Mondjuk egy 2133MHz-es DDR3 helyett csak 1600-as kerülne mellé.
2. Gyorsabb vagy lassabb lenne a gép játékok alatt a jelenleginél? -
albinolynx
senior tag
Gordiuszi csomó átvágva!
Nvidia quadro fx 3500. Dual dvi (mehet rá a 2 x 17"), nem kell kínlódnom a játékokkal sem, ellenben a CAD programomat még 1-2 kiadás erejéig kiszolgálja majd. Ráadásul olcsó volt: 8.000,- Ft és nem kell félnem, hogy a tuning miatt rövid időn belül csíkozni, szemetelni fog. -
Vakegérke
félisten
Ez a kérdésem tárgytalan, okafogyottá vált.
Az a helyzet, hogy épp most beszéltem az üzlettel, ahol vettem a kártyát. Holnap becserélik egy GTX 650-re. Kifizetem a különbséget, de legalább nem fogok bánatosan szipogni.
Mindenkinek köszönöm, aki segíteni igyekezett.
-
spista222
addikt
válasz
Vakegérke #25040 üzenetére
Használaton kívül zabál?
Igen 10-20W között
Az XP nem hülyül meg, ha egyszerre van fent Catalist és NVidia driver?
Amennyire tudom nem.
BIOS-ban minden alkalommal át kell állítani a default eszközt, ha váltani akarok, esetleg megtehetem az XP alatt?
Ez attól függ ha a játékban ki tudod választani hogy melyik kártyával menjen akkor nem kell BIOS-ban állítgatni, de szerintem az a régi játék nem tud választani.
Két kártya, egy monitor. Létezik közösítő kábel?
Van KVM switch amivel 2 VGA-t lehet kapcsolni 1 monitorra, de drága.Mivel 2000 előtti játékról van szó így inkább érdemes peruházni egy combosabb P3/P4-re 1000-2000Ft-ért és az minden ilyen régi játékot vinni fog
bár az meg plusz hely/doboz stb.
[ Szerkesztve ]
-
M5Norbi
őstag
válasz
albinolynx #25055 üzenetére
Persze teljesen igazad van.
És persze nekem még erről az asszonyt is meg kellett győznöm:-) -
albinolynx
senior tag
-
M5Norbi
őstag
válasz
albinolynx #25052 üzenetére
Aham:-) én is így akartam szigorúan 30:-)
De utólag belátom hogy jó hogy hallgattam itt többekre mert a 7770 kb 32-be volt.
De elfogadom főleg ha nem a játék a lényeg. Ott a tipp Bomiboogitól:-)[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
albinolynx #25052 üzenetére
Akkor a 7750 MSI megfelelő lesz, halk és hűs.
-
czelu
csendes tag
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni,van egy ASUS m2a-vm alaplapom,5 gb ddr2 800-as rammal,athlon 64 x2 6400-as processzorral,chieftec 550 w-os táppal.A kérdésem az,hogy meghalt a 8800 gt-s kártyám és szerintetek ebbe a gépbe milyen kártyát érdemes venni?Válaszotokat előre is köszönöm.
-
M5Norbi
őstag
válasz
albinolynx #25044 üzenetére
Egy ilyen közepes kártyánál szerintem nem szükséges a nagyobb hűtés de majd kijavítanak a többiek.
Viszont a pár ezres pluszt akkor mér megéri ehhez képest a 7770. -
wutuka
aktív tag
25023 ????
-
MasterMark
titán
Üdv
Van egy 7600GS AGP-s kártyám, úgy mint ezen a képen látszik, csak a két egymás melletti kondi felnyílt. A kártya továbbra is tökéletesen működik, nincs semmi baja. Ezek a kondik mire valók akkor? -
albinolynx
senior tag
HD 7750 - milyen hűtővel érdemes vásárolni? Valószínűleg ipon-tól lenne rendelve. Melyik legyen?
MSI dupla ventilátoros verzió megéri vajon azt a pár ezres többletet?
[link]Vagy legyen inkább, asus, sapphire, powercolor?
Powercolor számomra semmit sem mond, viszont ha jól látom ellenben a többivel ez csak 1 slot méretű hűtővel együtt. Hely van, nem szempont. 2 slotos inkább tetszik, mert irányítottan kivezeti a burkolata a termelt hőt. -
laccy88
senior tag
sziasztok! létezik arra megoldás, hogy amikor a gép energiatakarékosságból(windows beállítás:képernyő kikapcsolása)nem küldi ki a képet hdmi-n, attól a hangot továbbítsa hdmi-n?
-
peter889
őstag
Köszönöm a linket, úgy már könnyebb volt a választás.
Ez lenne a kártyám: [link]
Gondolom ez lenne a driver neve: Catalyst Software Suite.Kiválasztottam az op. rendszert is, az XP 32-bit-et, a de nem tudom, a driver melyik verzióját töltsem le?
Mivel a Description-nál eltérő dolgokat ír a driverekhez, amikhez én hülye vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz
Vakegérke #24988 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a másik slotba berakom a 8600GT-t.
Használaton kívül zabál?
Az XP nem hülyül meg, ha egyszerre van fent Catalist és NVidia driver?
BIOS-ban minden alkalommal át kell állítani a default eszközt, ha váltani akarok, esetleg megtehetem az XP alatt?
Két kártya, egy monitor. Létezik közösítő kábel? -
wutuka
aktív tag
válasz
csucsbicep #25035 üzenetére
Mindíg a legújabb van,tehát a közvetlen előző volt.
Még sosem jártam meg,de most aztán...
Szerinted a BIOS frissítés miatt van a dolog? -
Vakegérke
félisten
válasz
spista222 #25019 üzenetére
Találtam valamit.
Működik, és kismillió beállítást tesz lehetővé. A Z-bufferrel játszottam, nem segített. Annyira viszont nem vagyok guru, hogy hozzá mertem volna nyúlni a többi rejtelemhez.
Ha van kedved hozzá, játszogass el vele, aztán ha jutsz valamire, el ne titkold. -
peter889
őstag
Linket tudnál írni?
Több böngészővel is próbáltam, de nálam problémásan jelenik meg a gyártó weboldala: [link], ahol is Product listában megjelennek ugyan a kártyatípusok, de a típusmegnevezések után különböző számú négyszögek vannak. Az pedig nem tudom, mit akar jelenteni.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Dobozos videokarihoz (Sapphire HD 5670 - 512Mb - GDDR5) járó CD tartalma honnan tölthető le?
Linket is írjatok, légyszi.
Korábban ajánlottátok a karihoz ezt: [link]. Nem tudom, hogy ez lenne-e a CD tartalma?Köszönöm, előre is.
-
wutuka
aktív tag
válasz
csucsbicep #25029 üzenetére
ASUS oldaláról természetesen a legújabbat!
-
OverKiller
tag
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire 5750G-m, amiben egy GT 520M 1Gb dedikált videókártya van, és az alábbi problémát tapasztalom: Ha egy játék csak DX9-et támogat, akkor hihetetlenül akadok.. De DX10-11-ben már nem. (A Saints Row 3-ban van külön lehetőség DX9 és DX10/11-ben indítani a játékot)
A másik, az is lehet hogy ehhez van köze, hogy Diablo 3-at elindítom, minden minimumon van, szépen fut 55-60 fps (V-Sync: On) aztán belépek és elkezdi dobálni.. Le 35, vissza 55, és emiatt rosszabb mintha 20 fps-em lenne. Valaki tud erre megoldást, vagy ötletet?A másik amit meg szeretnék kérdezni, hogy az előbb említett 520M cserélhető a laptopban?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Romeo619
senior tag
válasz
BomiBoogie #25027 üzenetére
a gép bekapcsol de fekete és kék kockás a kép. báááááárrrrr abban a gépben csak egy 400W-os táp van mellette egy 5200 AMD. meg 2 winyo de előtte ment nem értem tiszta blöd.
-
wutuka
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Kére a segítségeteket. ASUS P8 Z77V alaplapom van.Tegnap BIOS-t frissítettem.Le is ment rendesen minden,viszont egy hiba előjött a gép működése során,ami idáig nem volt.
HD 7850 a vga-m és Intel HD Graphics a prociba integrált (I5 3450 ).
Eddig az alaplapi DVI kimenetre volt a monitor kötve, BIOS-ban az elsődleges grafikus eszköz az IGPU volt megjelölve. Szépen működött a gép. Ha kellett a Virtu bekapcsolta a HD 7850-et, ha nem kellett maradt az IGPU.
Most ugyanezen felállás alatt 16 színben indul a gép,és kiírja a HD Graphicsra,hogy az eszköz nem talál elég használható erőforrást. Kód:12. Ha akarja,hogy működjön le kell tiltania egy másik eszközt.N
Mit lehetne csinálni?
Érdekes,hogy ha az elsődleges grafikus eszközként a biosban a PCI-E jelölöm,azaz a HD7850-et,akkor rendben megy. Ha kiveszem a HD 7850-et,és csak az IGP-u marad,az is megy rendesen. A kettő egymás mellett nem!!! Már illesztőprogikat,mindent cseréltem,de nem lett jó!!! Please Help! -
Romeo619
senior tag
új dolog történt a VGA-val. felraktam a win7tet frissen és lám csodát nem volt baja. Majd felraktam mindent driver office stb toltam egy resetet. Utána lefagyott majd megint minden kék csíkos volt. miért történik ez??
-
spista222
addikt
válasz
Vakegérke #25015 üzenetére
13 éves játék csoda hogy elindul még valamin.
Anno a Motoracer nagy kedvenc volt de már XP alatt kép sem volt.albinolynx Játék és GPU erősségétől függően elég jelentős is lehet GDDR5 előnye
M5Norbi Felesleges, kipróbáltam itthon HD5670, HD4670 és GT 240-el és csak az utolsóval adott használható lépet Win7 alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Eagle16
addikt
válasz
albinolynx #25016 üzenetére
A GT640 vs. GTX 650 esetében pl. van egy 40-50%-os teljesítménykülönbség. A GPU azonos, csak az egyiken GDDR3 van, a másikon meg GDDR5. Ha memóriasávszél igényes az adott játék akkor akár nagyobb is lehet ez a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
albinolynx
senior tag
Egyazon gpu-val szerelt kártya, azonos méretű memóriával, DDR3 - GDDR5 különbséggel mennyivel lassabb?
Játéknál ütne ki elsősorban a különbség? -
Romeo619
senior tag
válasz
Csaszykj #25013 üzenetére
De az érdekes az volt, hogy pénteken még ment. Bár akkor is csinált egy ilyet de akkor 2-3mp múlva visszaállt. Leszedtem a hűtést alatt pedig szét folyt a paszta a chipen alig volt de körülötte egy csomó, sőt 1-2 helyen még a kisebb chipeken is a környékén na most azokat letakarítottam.
-
Csaszykj
aktív tag
válasz
Romeo619 #25012 üzenetére
Ramhiba - esetleg a GPU már kapott egy kis "sütést" tuningból eredendően, s a forrasztás kezd elválni a panelról.... nem értem a témakört 100%-ig, de ezek szoktak az előjelei lenni, csíkos kép, stb... majd vagy elsötétül vagy csíkosan - szemetesen fog működni.
Majd jönnek az okosabbak, s mondanak vmit rá ők is.
Viszont eléggé gyanús, hogy ezt csinálja, pláne másik gépben is.
-
Romeo619
senior tag
remek pénteken jött meg. Itt vettem apron...kérdeztem a csávót akitől kaptam volt-e baja a válasza...Nem !!!!!!!!!!!!!!! kicsit sem gyanús.
-
Eagle16
addikt
válasz
Silentfrog #25004 üzenetére
Az adott kategóriában is az van legelöl amelyik a leggyorsabb.
-
Silentfrog
veterán
Tudna nekem valaki olyan oldalt ajánlani ahol fel lehet lelni az összes videokártya/főleg a régi agp-s kártyák/ sebességi sorrendjét?