Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz kungzi #96138 üzenetére
Ha még garanciális, gyorsan vissza a boltba.
Lehet, hogy hamarosan tavaszi mélyszántásba kezd a író/olvasó fej.
(Szedj szét egy döglött HDD-t, lehet, hogy szabad szemmel is fogod látni azt, hogy mennyire kritikus a lemezfelület és fej közötti légpárna. Meg a levegő tisztasága (pormentessége) a HDD lezárt belsejében.
Meg találsz esetleg belül egy kis fehér porfogó lapocskát, amelyiknek egyik oldala sötétebb. Vagyis mégis csak akadhat ott a levegőn kívül más is...)mezis
-
SP4C3
veterán
válasz kungzi #96138 üzenetére
Hibátlannak tűnik, mert a bad sectorokat lezárta és ilyenkor a scannelés során is átugorja, milyen szép lenne, ha a smart-ot le lehetne nullázni és esetlegesen kijavítani a bad sectorokat.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
spiritex
veterán
válasz kungzi #94328 üzenetére
Nekem ilyen van, és nagyon meg vagyok elégedve vele, hibátlanul működik, jó az anyaga, igényes a kivitele, de ha magasnak találod vagy felesleges a 12,5 mm-es vinyófogadási lehetősége, akkor van ugyanilyen U3-as 9,5 mm-es vinyóhoz is, elvileg az is ugyanilyen profi. Megszívtam párszor a múltban a túl olcsó gagyi márkákkal, és azóta nem veszek semmi noname-et. Konkrétan drága lesz az olcsó, mert előfordulhat, hogy nem fog elég tápod adni és leakad a vinyó, papírvékony az anyaga, béna az összeszerelhetősége, stb.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz kungzi #81066 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb lecserélned a szegélyléceket kábelcsatornás verzióra?
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
capulet75
addikt
válasz kungzi #56588 üzenetére
Én nem mondtam h a táp ment tönkre. Szerintem lap lesz, de így látatlanban nehéz. Viszont a táp lehet a probléma forrása.
Azért mondtam h a haverod tápját használjátok, mert ha a táp a ludas, biztos nem örülne ha az ő cuccait is hazavágná.
[ Szerkesztve ]
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
capulet75
addikt
válasz kungzi #56582 üzenetére
Hülye kérdés, de nincs alaplapi vga? Akkor hamar kiderülne. Egyébként ha bekapcsolod és nincs kép, attól még felállhat a rendszer, ergó ha nincs kikapcsolva a win szervizhangok akkor hallanod kéne...
[ Szerkesztve ]
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
MaxxDamage
félisten
válasz kungzi #56582 üzenetére
Pontosan, akkor holnap ki is derül mi / hol a bibi.
Látatlanba sokat nem lehet mondani (látni / tapasztalni kell)
kivizsgálás / próba szükséges .Reméljük nem ment tönkre sok hardvare csak egy ! (max 2)
így látatlanba kapásból 2 elemre tippelek, táp + alaplap ...L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
őstag
-
törölt tag
válasz kungzi #21136 üzenetére
Nem kell szétcsavarozni, mert az alján, ami a görgőt tartja, van egy gyűrű, azt kb 90 fokkal elfordítva kiesik a golyó. A golyót meg tudod takarítani szappanos vízzel, valamint bent, a házban van 2 tengely, és egy vezető görgő. Mindháromról szedd le a rátapadt szennyeződést, és jobb lesz az egered, mint új korában.
Azért ha tudsz, szerezz be egy infrásat, minden téren megbízhatóbbak a régi, görgős verziónálIstenem, mennyit pucoltam én ilyet
-
Dell XPS
veterán
válasz kungzi #21042 üzenetére
Nem tudom, ha nem kapott sms-t, akkor nem valószínű hogy átjött a pénz. Valami nem stimmel ebben a dologban, az biztos. Vagy szerencsétlen áldozata valamilyen átmeneti számítógépes problémának, vagy banki ügyeskedésnek. Amennyiben elutalták természetesen!? Az utóbbi időben akárki utalt nekem, egy óra múlva ott volt a pénz. A tegnapi eset (amiről írtam) az engem is aggasztott, de azután csak megérkezett, pedig 15.00 után indították.
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
válasz kungzi #21033 üzenetére
Nem, nem létezik. A banki nyitvatartási idő nem érdekes az új jogszabályok bevezetése óta. Ergo már ott kellene lenni a pénznek, hogy azt kártyával bár hol levegye. Nekem tegnap 15.30-kor utaltak pénzt, és 18.20-kor jelent meg a számlán. A számlavezető bankom 16.00-ig tart nyitva, sajnos.
Üdv, Dell XPS
-
nagyúr
válasz kungzi #20993 üzenetére
4 órán belül meg kell kapni a pénzt a számlára, még ha másnál is van mint a cég.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Melack
veterán
válasz kungzi #20993 üzenetére
A 4 órás utalás igen, csak ez hülyén hangzik így Vannak bizonyos időpontok, amikor az utalások elindulnak. Az már a bankjától függ, hogy mikor írják jóvá a számláján.
"A napon belüli átutalásokhoz úgynevezett elszámolási időpontokat vezettek be. A Giróban az első időpont 8:30, ezután kétóránként következik az újabb elszámolás időpontja, 16:30-ig (kivételt jelent a 14:40-es időpont). A bankok adott ciklusra vonatkozó befogadási határideje tipikusan fél órával előzi meg a GIRO ciklus kezdőidőpontját. Ezért pl. a 10:30-as ciklusra érdemes legkésőbb 10:00-ig benyújtani a megbízást. Ezeken kívül jó tudni, hogy a GIRO-hoz közvetetten csatlakozó hitelintézetek (pl. egyes takarékszövetkezetek) számára nem 4, hanem 6 óra áll rendelkezésre. A Magyar Államkincstár a fizetéseinek túlnyomó részét (pl. a nyugdíjakat) kezdetben még a korábbi, ún. esti rendszerben fogja küldeni (ez a szokott időben fog megérkezni), azonban a felé érkezett átutalásokat (pl. adók) képes napközben fogadni – tudtuk meg az MNB Sajtóosztályától." Forrás
[ Szerkesztve ]
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
Dell XPS
veterán
válasz kungzi #20930 üzenetére
x-tól 10-ig köteles a munkáltató a munkabért.... Szóval holnapig kell odaérkezni a számlára a munkabérnek.Határidőn belül van még a cég, de mivel írtál, gondolom eltér az eddigi gyakorlattól. Az új pénzügyi törvény hatálybalépésével, (július 1.) az aznapi utalásoknak négy órán belül jóváírottnak kell lenni a terhelendő számlán. Amennyiben ezt a nyitvatartási időben nem tudja felvenni a számlavezető bankjától, úgy később kártyával még megteheti bármelyik automatánál. Holnap kérdezze meg a pénzügyet, hogy mire számíthat.
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
-
ati012
őstag
válasz kungzi #20925 üzenetére
Attól függ mi van a szerződésében.
Ha nem kapná meg a fizetését ~keddig akkor ha jól tudom lehet menni a munka ügyi bíróságra. Ha több ember se kapta meg a pénzét akkor össze lehet fogni, ügyvédet bérelni.
De nagyon hosszú idő ez, főleg ha cég felszámolás lesz belőle. Anyám 1 év után kapta meg az elmaradt 4 hónapját. -
localhost
Közösségépítő
válasz kungzi #17996 üzenetére
Nézz ide: és hívd fel őket 2 perc alatt választ kapsz.
a helyi tarifával hívható 06-40-46-46-46 számon,[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
HollyBoni
veterán
válasz kungzi #10511 üzenetére
A garantált valami 5 megabit.. Rohadtul idegesít, hogy váltottunk nagyobb csomagra és nem hozza a sebességet. Eddig 5 megabites netünk volt, 5 megabitet adtak meg maximálsinak de mindig hozta azt a sebességet. Most megrendelem a 15 megabites csomagot, az első pár napban teljesíti a maximum sebességet, most meg vagy 4-5 napja 10 megabittel tudok tölteni.
-
pro70
senior tag
Viszont
Többiek
Hi!
Kinéztem egy orion usb-s dvd lejátszót..kérdésem hogy elbír-e egy 500 gigás vinyót egy ilyen kis himihumi olcsóság, vagy csak pendrive kompatibilis?!
(#2349) GrandeP
Van itthon egy táphibás orionom még régről..olvas penyóról meg sd-ről is és amikor még ment, meg voltam vele elégedve, csak külső merevlemezzel nem próbáltam..igazából pont az érdekelne, bírja-e a tápja...lehet az lesz, hogy magammal viszem a vinyót
[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
Van otthon egy HP550-es laptopom, ami ha kihúzom a tápból (telepről megy) az esetek nagy részében kikapcsolja a háttérvilágítást. LCD továbbra is működik, mert erős ellenfényben (pl lámpánál) továbbra is látom a képet.
Sleep + újraindítás után újra megy. Nem csinálja konzekvensen, de akkuról gyakran előfordul (tápról viszont sohasem). Ötletek?AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
calf
tag
-
GrandeP
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest