Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- E-book olvasók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
Másik topikban már kérdeztem, de itt hátha jobben értenek hozzá:
FaceBook fiókját feltörték egy ismerősömnek.
Crypto Scam linkekkel másolják tele az oldalát, és az általa kezelt oldalt is, ahol admin.
Email címet megváltoztatták, belépni nem tud.
Mit lehet csinálni ilyenkor?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
-
mola21
tag
Melyik jobb videókártya?
AMD Radeon R7 250 1 GB vagy Nvidia quadro k620 2GB -
KROK640
nagyúr
válasz Marci112233 #143388 üzenetére
Jó, de nem a Celeron vagy a Pentium ...
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Marci112233
addikt
válasz KROK640 #143387 üzenetére
Attól függ milyen 6th gen. Van abból is még ami még most is elég jól teljesít ha nem komolyabb játék a cél.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
kutga
nagyúr
válasz mola21 #143385 üzenetére
Az alkatrészektől függ, lehet érdemesebb lenne a tápos topikban feltenni a kérdést, az alkatrészek pontos leírásával.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
mola21
tag
180 wattos táp elég egy gépbe, ha játékra nem használom?
-
mola21
tag
G4400 processzor. Ez milyen proci? Intel 4 gen.
-
HARDVERAPRÓD
válasz galervin93 #143373 üzenetére
Minek?
Ezt gyakran használom: TL-WN822N, stabil és szerintem árban sem vészes. Ha komolyabb kell sebességben, akkor is van megoldás, de az drágább.
Mire használod a neted? -
KROK640
nagyúr
Ez a beszéd!
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
laed
tag
Remélem a kábeltípusokkal tisztában vagy.
-
I02S3F
addikt
Mit belezel?
-
galervin93
addikt
Köszi mindenkinek, akkor kábelezek!
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
teptep
senior tag
válasz galervin93 #143367 üzenetére
Ven egy "Milyen routert" topic. Az összefoglaló végén ott vannak az ajánlott USB és PCI adapterek. Szobán belül nem kihívás a technikának egy több száz Mbps adatátviteli sebesség. Én 3246 Ft-ért vettem egy (nem ajánlott) kínai vacok adaptert. Földön van az asztali gépem, ezért egy USB hosszabbítót tettem a falra. Másik szobában kb 8 métere van a Vodafone CH7465VF modem. 250 Mbps-al jön a net. Igaz itt a Voda szerződés max sebessége limitál
-
Cs1csó
félisten
Ahol megoldható a kábelvezetés + a gép amúgy is egy asztali PC (értsd NEM mozgatod) oda nem WIFI-n vinném netet.
WIFI oda és ahhoz kell amire való:
mobil eszközözköz (tablet, telefon, noti) és persze olyan helyen ahol egy fali net csatlakozó vagy a kábelvezetés nem megoldható/nem biztonságos pl. egy terasz (időjárás, kábelvezetési gondok) -
laed
tag
3e Ft 20m UTP kábel. Szerintem annyi elég lesz.
Vagy létezik USB-s WIFI adapter, ami árban kb. a duplája. -
Cs1csó
félisten
A 10 méteres utp kábel talán a legjobb megoldás. Semmi gondot nem fog jelenteni. Ilyen hosszú kábelt még szerelve is árulnak kb. 1-2k HUF között.
-
galervin93
addikt
Urak, lakásban eddig közvetlenül a (Telekom) roteren lógott az asztali gépem. Át lett rendezve a szoba, kb. a lehető legmesszebb került a routertől a gép. A router helye viszonylag fix, addig jön be az optika, TV is ott van a közelében stb. A kérdés, hogyan legyen netem az asztali gépen: 10+ méter UTP-kábel (körbe kéne vezetgetni a szobán), vagy van megbízható vezeték nélkül megoldás, pl. wifis hálókártya tudja ezt nekem? Ha igen, mi az ajánlott ebből? Cél: nothing spec, böngészés, videók stb., játék nincs.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
olle
senior tag
válasz GoTReX #143357 üzenetére
Olcsó húsnak híg a leve.
Ezek még esetleg.
EVGA XR1
AVerMedia Live Gamer HD 2
Ezek sajnos ennyibe kerülnek. A pár ezer forintos az nem ez a kategória. Illetve csak rögzítésre jók.ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
olle
senior tag
válasz GoTReX #143355 üzenetére
Hali.
Első körben megpróbálkoznék egy Elgato HD60 S-el. Ha kapni még egyáltalán valahol. (FB marketplace stb.) Ha ez működik és igény is van rá tovább lehet lépni a Elgato HD60 X vagy HD60 Pro irányába.
Elgato HD60 S és a HD60 X egy külső eszköz USB 3.0-n csatlakozik a PC hez.
A HD60 Pro beépített PCIe felületen csatlakozik a PC-hez.ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségetek: Konzolról szeretnék jó minőségben Streamelni, hogy tudnám megoldani hogy a gép megjelenítse a konzol képét és ugyanezt Streamelni is tudjam mint forrást OBS-el? Láttam hogy bizonyos Capture Kártyák vannak erre, de iszonyat nagy szórás van a 3 ezer forintostól a 80 ezer forintosig. Valaki segítene ebben kicsit eligazodni?
XBOX ID: GoTReX #4839
-
KROK640
nagyúr
válasz BitRider #143291 üzenetére
A hozzászólásod elejével egyetértek, hogy legalább 8th gen-t kéne keresnie, DE : 40 ezer a maximális keret, abból 8th gen-es komplett gépet még I3-asból is nehéz vadászni.
Az viszont, hogy apró legyen egyáltalán nem volt szempont, de az ODD igen. Ráadásul a kis ház rosszabb hűtést és rosszabb bővíthetőséget eredményez, sokszor drágábban is.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
varmi2
nagyúr
-
Vibalazs
tag
Sziasztok!
Windows boot manager -be, hogyan lehet beletenni a grub -al indítási lehetőséget?
Eddig ezt a parancsot próbáltam: bcdedit /set "{bootmgr}" path \EFI\debian\grubx64.efi -
Tim82
félisten
válasz GoTReX #143339 üzenetére
Az átalakítód úgy, hogy HDMI lenne a forrás és DP a megjelenítő, nem fog működni. (Fordított irányban működik.)
Esetleg méregdrága aktív átalakító igen.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
efemm
tag
-
GoTReX
őstag
válasz efemm #143340 üzenetére
Ez nem túl biztató. Amúgy nekem is pont ez a tervem hogy felszabadítsak egy HDMI portot és utána kivezessem a Konzolt Vention HDMI Switcherrel TV-re és PC monitorra is, hogy tetszőlegesen változtathassam, de úgy látszik már első lépésnél alap dolog szívat.
-
efemm
tag
válasz GoTReX #143339 üzenetére
Nekem dell asztali gépekkel volt olyan tapasztalatom, hogy vagy ment vention dp->hdmi adalterrel, vagy nem. Volt, hogy jobb minőségű hdmi-hdmi kábellel ment csak, mint a gyári (LG). Próbálj meg (másik) közvetlen dp->hdmi kábelt is.
Olyat is tapasztaltam, hogy videó driver frissités után már ment stabilan.[ Szerkesztve ]
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Eddig HDMI-ről megjelenítő monitorom Display Portról szeretném használni. Klasszikus NO SIGNAL jelzést kapok mikor HDMI-DP átalakítón próbálom használni.
-VGA Driver friss
-Áramtalanítottam majd bekapcs, nem hozott eredményt.
-Kihúztam többször majd vissza, de semmi eredménye.
-Monitor Input Auto nem ment, DP Input Source kiválasztása monitor menüből szintén nem hoz eredményt.Van valami tipp mit lehetne még megpróbálni vele? Elvileg minden hardware jó
-
Iludka
tag
Sziasztok. mi lehet a probléma: Újra raktam a windows-t és ahogy mozgatom az egeret akadozik. Feladatkezelőben nincs leterhelve a gép semennyire.
16Gb ram / SSd / ryzen 5 proci ./ Rtx 3070 vga -
BiP
nagyúr
válasz mola21 #143329 üzenetére
Ha itt helyben nézted, egy bizonyos katonai PC eladótól, akkor hogy jön ki a 37e? 22e + 5e proci +7e SSD + posta?
Mert így ez tényleg nem rossz, azon kívül, hogy 4.gen, de ennyiért kapnál újabbat is talán.. Cserében álló házas, tehát beférnek a meglévő cuccaid is.[ Szerkesztve ]
-
mola21
tag
Ez milyen lehet? Hasonló mint a Fujitsu Esprimo910?
i5 Dell Optiplex 9020 MT - i5-4590 / 8GB DDR3 / 256GB SSD
Videokártya: Intel HD Graphics 4600
Tárhely: 256GB SATA3 SSD
Alaplap: Dell - Intel Q87 chipset (4 X DDR3 ram slot [max 32GB], SATA 3.0, USB 3.0, PCI-Express 3.0 x16, 4 gen. i3-i5-i7 támogatás, hangkártya, Gigabit Lan, VGA, 2 X Displayport, stb.)
37000Ft. -
-
Theory66
aktív tag
Találtam bizonyítékot leírásban végül, Gigabyte B550M AORUS ELITE lett a lap. 7.1-hez a front panel jacket is be kell dugni
-
Vibalazs
tag
válasz Pyttawrx #143309 üzenetére
Jeleztem már az eladónak. Sajnos azóta nem reagál. Hirdetésben nem volt feltüntetve. Eszköz típusa. Toshiba Prestige Wt20-c. Supervisor jelszó van rajta beállítva. BIOS beállításait nem engedi módosítani. Így a boot sorrendet sem. Nincs rajta bitlocker, vagy egyéb jelszó.
-
HARDVERAPRÓD
-
Vibalazs
tag
Sziasztok!
Vettem egy laptopot, amin jelszó van. Így csak a benne lévő ssd-ről boot-ol csak be. SSD-t újra telepítettem egy másik eszközön. Viszont most már arról sem akarja indítani. UEFI rendszer indításkor van még valami azonosító amit ellenőrizne? Esetleg a régi azonosítót át lehet írni az új telepítésben?
-
I02S3F
addikt
válasz Pyttawrx #143303 üzenetére
Köszi! Te személy szerint is sokat segítettél már nekem : )!
(bocsi, nem találom ki volt!) A kérdező fórumtársnak, ugye egyben ő írta, hogy szerinte meghekkelték. Gondolkodtam kicsit. Legközelebb húzza ki az egeret és a lankábelt (ha kálenen jön a net), vagy kapcsolja ki a wifi-t és meglátja, hogy meghekkelték-e.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz BitRider #143304 üzenetére
De nem érdekli a Win11. Másfél év múlva sem.
Értem a koncepciódat, és alapvetően egyet is értek vele, csak ez nem megoldás arra, amit a fórumtárs kérdezett. Ő 35-40ezerből akar egy minél használhatóbb gépet. Nem 100e-ből.
Az előző gépe 20éve lett összerakva. Szerinted mennyire érinti a Win10-11 váltás? -
HARDVERAPRÓD
válasz BitRider #143304 üzenetére
1. minimum 60-70 közt indul annak ára, az majd a duplája mint ahonnan indult a kérdező árban.
2. engedjük el már ezt a win11 fonalat, mikor bármikor rátehető még core2duo-ra is.
Főleg úgy hogy pl i5-7400-as cpu már támogatott [link] . ilyen tpm 2.0-ás gép 52-ért már van 2 év garral, de biztos találnék olcsóbban is 45k körül is.... (8gb/240gb ssd).3. a rászánt összegből ezek 6-7 gen jó választás bőven.
4. Teljesen feleslegesen költené el rá azt a plusz x ezret.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Vodafone mobilszolgáltatások
- SSD kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile 2
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest