- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Olyan csavarhúzó készletre lenne szükségem, ami jó laptopokhoz és asztali pc-hez.
Kérlek segítsetek! Online akarom megrendelni!
-
Nálam szerintem eddig 50-100 között volt a max, de mind (1-2 BSD-t kivéve) Linux oprendszerek telepítő ISO-jai, teljesen legális forrásokból.
-
-
BiP
nagyúr
válasz
tylerddd #142386 üzenetére
Én is NAS párti vagyok. (vagy összedobsz valami ITX-es gépet olcsón).
Én próbálkoztam egy pendrive-val a routeren, ami nem a leggyengébb volt (anno elég jó volt, egy ASUS RT-N18u), de nekem néha eldobta a connectiont, és elveszett a drive tartalma. Úgyhogy letettem róla. -
tylerddd
veterán
Üdv! Azon gondolkodtam, hogy beszerzek egy HDD-t, keretbe teszem és rádugva a routeremre, afféle leegyszerűsített NAS-t csinálok. Jelenleg is működik egy ilyen, de legalább 3-4TB kapacitásra gondoltam. Mit javasoltok a témában? Trükkök, tapasztalatok? WD Red gondolom jó választás lenne. Létezik esetleg 2,5"-es HDD, amit erre lehetne használni? Van esetleg bevált keret? Milyen szoftverrel lenne érdemes okosítani? Köszönöm!
-
válasz
inf3rno #142383 üzenetére
Ma is elővettem, és életre kel néha némely környezetben az eredeti rendszer SSD. Szerintem ma le tudom klónozni, mielőtt hulladék lesz.
Bocs, félreérthető volt. A szomszéd tud róla (ő is érdekesnek találta, bár kicsit másképp, mert neki kb. az "okostelefon a Facebbok-on" az IT tudás határa). Mármint beszéltem vele erről szemtől-szembe (nem barátok, de ismerősök vagyunk, pl. autót is adunk kölcsön egymásnak, ha kell, stb).
Ha tudatosan megszegném a törvényt, akkor nem irkálnék róla nyilvánosan.
Most csak azért írom ezt le, mert igazad van, hogy ilyet így rossz ötlet írni (bár ez most így utólagos magyarázkodásnak fog tűnni).
-
inf3rno
nagyúr
válasz
janos666 #142382 üzenetére
Ne írd le legközelebb, hogy kipróbáltad, mert rendőrség elővehet érte. Azt hiszem Btk-ban most 2 évig terjedő szabadságvesztés van információs rendszer szándékos zavarása, magyarul hákolás miatt. Nyilván ezt nem a szomszéd wifijéért szabják ki, de jobb nem reklámozni.
A puma egy rakás szemét, azt hiszem valamilyen lag problémát is belevittek vele, mert tervezési hibás is. Legalábbis régebben ezt olvastam róla, de lehet az még az 5-ös változat volt, azóta csak fejlődött negatív irányba.
Nézem közben a 6-7-et is leszólják: [link]
-
válasz
inf3rno #142381 üzenetére
Sajnos mégsem. A legutóbbi hotplug már üresnek mutatta. Bár jó sokáig húzta, viszont rendszeresen (na jó, kb. havonta egyszer) néztem a SMART adatokat, és ott nem volt semmi gond (nagyon régről egy javított szektorhiba és máig valami ~80-os kondíció: SLC). A backup helyreállítások közben sem volt nyilvánvaló hiba (se mikor BTRFS-el néztem Live! alól és scrub-oltam is, se mikor Hard Disk Sentinel-el is ránéztem Win11 alól USB házban, csak hogy feltűnt, hogy egy idő után eltűnt, míg úgy hagytam a házban).
Az igazi poén, hogy a 4G Telekom mobilnet ~0% térerővel, alacsony speedtest.net sebességgel (50/30) ~300ms, WiFi-n át Huawei "ingyen" mobil hotspot/router-el és magas lag-al (~300ms) reszponzívabb webböngészés közben, mint a PR Telekom koax kábel net, mióta Intel Puma chip-es ARRIS modemet adtak 500/20 ~25ms (ami szerencsére lehet legalább bridge, mert a WiFi-jét ~3 másodperc feltörni wifite-vel - igen, kipróbáltam a szomszédén, ami router módú...).
-
-
válasz
inf3rno #142378 üzenetére
Ez a gép direktben boot-olt BTRFS-ről. Mármint on-disk bootloader nélkül, és egy BTRFS diskről. Bele van égetve az alaplapi firmware-be egy BTRFS driver. Ennyire "egyedi cucc". Annó azért nem is fontoltam meg a systemd-t, mert az akkor csak initramfs-el műáködött (bár szerintem ma is, csak még nem néztem utána frissen), én pedig "Hé? Hülye vagyok én? Itt az EFI! Direktben boot-ol! Direktben EFI Stuk kernelt. Van firmware bootloader! Most komolyan csináljak neki initramfs-t? FAT32-vel és GRUB-al? Visszafelé menjek az időben 10 évet, vagy mi...?"
Vicces, pont tegnap volt erről egy álmom. Egy angol oldalra írtam róla, most nem fogom újrafogalmazni magyarul (és direkt linket sem tudok adni az oldalhoz, úgyhogy: pastebin)
-
inf3rno
nagyúr
válasz
janos666 #142377 üzenetére
Közöld a rendszerrel, hogy rájöttél, hogy az egész csak szimuláció, és csak téged szivatnak orrba szájba, mert valami fura mód ezt kérted anno. Aztán töltsd be az upgrade-et egy feles pálinka formájában, és állj neki a rendszer telepítésnek. Én egy darabig küzdöttem systemd ellen, de nem jó széllel szemben pisálni, mert csak az időd megy el vele feleslegesen. Az idő meg pénz, a pénz meg szex, drog, rock and roll. Asszem.
-
válasz
janos666 #142376 üzenetére
Na LOL, a 6. backup-ból visszaállítási nekifutás után kezdtem kifáradni, elkezdtem "dobolni" a lábammal, és szépen letöröltem a backup SSD-ről a backup-ot az új átmeneti rendszernek szánt SSD helyett (épp a backup mappában voltam és az "rm -f" parancsot adtam ki egy véletlen ENTER ütéssel dobolgatás közben, mielőtt hozzágépeltem volna az elérési utat is, hogy mit akarok törölni).
Persze a "fontos dolgok" máshol vannak, de a rendszernek annyi. Nulláról kell majd újrahúznom a ~10 éve pátyolgatott Gentoo-t az ezernyi kézzel testre szerkesztett konfig file-al, stb.
Egyrészt hatalmas szívás, másrészt talán ennyi idő után nem lesz hatalmas hülyeség nulláról újrahúzni a rendszert és pl. iptables helyett nftables-t használni, stb, stb (ha holnap is túl fáradt leszek már ehhez, még talán a systemd-be is beleharapok OpenRC helyett.)
A vicc, hogy pont pár napja ment tönkre egy laptop SSD-m és a backup-backup HDD-t töröltem le és tettem át bele átmenetileg.
Kész "pillangóhatás" élmény már ez. Sorra mennek tönkre furcsa módon cuccok, és ahogy próbálok labickolni a problémákkal, három lépést sikerül hátra tenni egy előre közben. -
Atya ég.. Azt hittem, hogy szoftveres gondot okoztam, de nagyon úgy néz ki, hogy ez történik:
- ha egy régi Intel (X25-M 80Gb) SSD rá van kötve csak a tápra, merghal a gép boot közben
- ha hotplug-olom az SSD-t Live! linux alatt, akkor hibátlanul működik (Btrfs-el "tesztelgettem", és scrub-oltam is, mielőtt/miután visszaállítottam a backup-ot, stb)
- ha berakom az SSD-t egy olcsó USB 3.0 házba, ott is elszáll néha Windows alatt (eltűnik az USB eszköz, kialszik az USB házon a LED).Szétbontottam az SSD házát, szemre nincs vele gond. Nincs megégve semmi és nincsenek is benne kondik (pedig úgy emlékeztem, hogy ez még/már "data loss protection"-ös volt, de lehet hogy csak firmware és alap hardware szinten, merthogy csak minimális méretű on-chip write cache-t, nem DRAM write cache-t, és ugye még SLC, aminél egyszerűbb volt még az írási/olvasási logika, sokkal kevesebb "trükközés"....).
-
efemm
tag
válasz
butch3r #142371 üzenetére
Először megpróbálnám csak a diszket klónozni az új hw diszkjére. Lehetnek utána is olyan eltérések, ha valami nagyon alacsony szinten kezeli a portokat a spéci szoftver, vagy a drivere, hogy nem fog menni. Kipróbálnám a helyedben, de először megkérdezném a gyártót, hogy menni fog-e egyáltalán azon az új hardveren a programjuk/driver-ük/stb. Ha sokba kerül a gép állásideje, akkor olcsóbb lehet, ha a szakemberüket hívod, valamint nem a te felelősséged lesz.
Esetleg azt is megpróbálhatod, hogy felteszel a spec programokból egy új telepítést, aztán átmásolod a régi könyvtárakat (Program Files, Program Data, C:\Users\...\AppData alattiak, és megtúrod a regisztry-t, hogy vannak-e még ott ehhez tartozó kulcsok. -
Cs1csó
titán
válasz
Vismajor01 #142369 üzenetére
A "miért zavar?" kérdésre azzt mondtam volna, hogy ha adnak a tévére 30% kedvezményt akkor semmi. (vagy többet azt te tudod, hogy ennyit elviselsz e)
-
butch3r
senior tag
sziasztok
van olyan program, ami egy windows telepítésben lévő alkalmazásokat (amiket kiválasztok) átklónozza egy másik windows telepítésre?
ismerősnél adott jópár darab ipari textil nyomtató és új gépet vennének amiről vezérelnék őket. jelenlegi gépen fel van rakva mindegyiknek a saját szoftvere amit elmondásuk szerint nagyon bonyolult beállítani és mindegyikhez külön a gyártók szakembereit kell kihívni.2 megoldás merült fel.
A. klónozni a jelenlegi oprendszert az új gépre. de új gép teljesen más hw, nem tudom mennyire fogja szeretni windows ha hirtelen új hw környezetben találja magát? (+ majd win 11-et szeretnének most meg még win 10 fut a gépen, ergo updatelni is kéne a klónozhott win10et)
B. ha van valami olyan program ami minden beállítást stb kiszed adott applikációkból akkor azzal csak a kérdéses programokat, minden beállítással stb át"klónozni" egy frissen telepített windowsra.
C. ha van jobb ötlet a fenti 2-nél, ne kíméljetekköszönöm
-
Vismajor01
addikt
válasz
gameresboy #142368 üzenetére
Ha online rendelted akkor állj el a vásárlástól és vegyél egy másikat máshonnan. Biztos semmi baja ettől, de ne legyen már vmi karcos amit veszel. Én is vettem egy TV-t aminek a hátuljába volt karcolva egy rohadt nagy B betű. Visszavitettem, kajak megkérdezték h ez miért zavar...Hát **ért.
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Új proci, most lett kibontva.
A képen ( [kép] ) látható hiba van a burkolat bal alsó részén.
Érdemes ezzel foglalkozni, cseréltessem ki, vagy nem lesz probléma vele?
Korábban nem tapasztaltam ilyet.Segítségeteket előre is köszönöm.
-
BitRider
senior tag
Van egy melós gép, amin véletlen elindította a kedves tulaj a Windows 11-re frissítést és már az újraindítást kéri. Itt, ezen a ponton még lehet ez ellen tenni bármit? Vagy ha lement a frissítés, már csak a visszaállítási lehetőség maradt?
Jelenleg sokmindent összekutyulna a dolog, így jó lenne valahogy kiiktatni ezt, hogy nyugodtan kikapcsolhassa a gépet. Amúgy is terveztük az újratelepítést, de míg nem vagyok ott személyesen, ez a 11-re frissítés nagyon nem jönne jól – és hát az se lenne baj, ha kikapcsolhatná a gépet...
-
w.miki
veterán
Ilyen (online) videó vágót tudnátok ajánlani, ahol egyszerre több részt is megadhatok, időpont szerint, és kivágja azokat a videóból, és egybe rakja a kijelöltt darabokat egy menetben? Egyszerűen kezelhetőt.
-
Csupingo
veterán
válasz
Aryes #142364 üzenetére
2,5 év után.
Még nem találkoztam ezzel a jelenséggel szerencsére, de némi infót, ezeket, lementettem magamnak, hátha egyszer jól jön. Sajnos többet nem tudok. Esetleg adatmentős topikokban is érdemes lenne rákérdezni.
Ahha, már látom, a linkek még régebbre vezetnek. Bocsi, azt nem is néztem!
-
Üdv! Adott egy pendrive, amire nemrég több 10GB adat lett másolva, majd később egy másik gépbe dugva a gép fagyott egyet és a pendrive RAW lett.
A kérdés a következő: mielőtt megpróbálnám formázni hogy kiderüljön, hogy tönkrement vagy csak a fájlszerkezet sérült, előtte megpróbálnék róla adatokat menteni. Van most ajánlott program a célra? Régen próbálkoztam ilyesmivel, akkor se túl nagy sikerrel és már a programok nevére se emlékszem, amikkel próbálkoztam.
Követem a topicot és emlékszem, hogy nemrég téma volt itt, de nem találom a thread-et a keresőben. -
csabi98
tag
Megnézem! Köszönöm a tippet!
Az meglehet egyébként hogy akkor a rendszerben is 1.6Ghz-es órajelen ketyeg csak 800nak írja ki?
Energiagazdálkodásnál átraktam teljesítménycentrikusra mivel rossz az akkuja és töltőről lesz úgyis használva így elméletileg az energiatakarékossági okok miatt nem tudna korlátozni vagy mégis? -
ToBeY
nagyúr
Hello
van egy Optiplex 3000 (12gen i5) gépem és ki akartam próbálni,hogy HDMI-n kötöm rá a monitoromra,de HDMI csak 1080p volt elérhető a 4k helyettMi lehet a baj?
Displayorton megy a 4k@60hz,de úgy nem elérhető YCbCr 444 10bit color depth.(a monitor tudnia kéne elvileg.... -
csabi98
tag
Sziasztok.
Vettem itt az aprón egy rendes tagtól egy régi laptopot,retrós főként Xp-s dolgokra. (Konkrét típus: Fujitsu Amilo A7645)
A következőt tapasztaltam: Ezzel a Cpu-val van szerelve: AMD Mobile Turion-64 MT-28 1.6GHz viszont valamiért a Windows csak 798Mhz-nek ismeri fel.
Vajon miért? Aidával megnézve írja,hogy 1.6Ghz-es órajelet tudna,illetve a biosban is annyinak látom!
Már a bios beállításait is visszaállítottam alapértelmezettre és az sem segített,illetve bios frissítést is kerestem hozzá ez sikeresen fel is lett téve,de még így sem hajlandó a helyes órajelet látni.
Nyílván az árához mérten nem zavar,ha így marad sem,de persze jobb lenne,ha eredeti órajelen ketyegne a Windows alatt is.
Ha van valami tippetek arra,hogyan tudnám megoldani azt,hogy a Windowsban is 1.6Ghz-nek ismerje fel azt szivesen venném!
-
válasz
Satyricon #142349 üzenetére
Én jártam már így, kimozdult valami a mozgatástól (nálam épp a ramok), szedd szét (ramok, vga) és rakd össze újra.
Rosszabb esetben, ha van műszálas szőnyeg a lakásban, ahol be akartad kapcsolni, ilyenkor télen, főleg panelben (száraz meleg levegő) könnyű összeszedni némi statikus elektromosságot. 😬 -
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #142351 üzenetére
Ha Intel-alapú PC és van IRST / VMD, akkor csak a szokásos.
-
Üdv Urak!
Soha nem foglalkoztam laptopokkal de a fiamnak újra szerettem volna telepíteni a win 11-et. Ahogy kell, Media Creation Toolal letöltöttem és megírtam egy perndrive-ot aztán ha bedugom a laptopba, beállítom, hogy az USB-ről bootoljon és újraindítom, mikor a telepítési meghajtót kéri kiválasztani, nem mutat semmit mind ha nem lenne hová telepíteni. Két SSD van a gépben egyébként. Ha kihúzom a pendrive-ot akkor minden további nélkül indul az ssd-ről. -
Satyricon
addikt
Sziasztok.
Kölcsönkértem egy nagyon alap pc-t, ami 1000% hogy műkődőtt, mert a tulajnál én kapcsoltam ki a gépet, mikor elhoztam... Pár napig állt a szobában, nem volt egy kábel sem rádugva. Gondoltam, hogy most majd használom. Összedugtam mindent ahogy kell, kapcsolom be, semmi, nem ad képet. A power led folyamatosan világít, alaplap nem csipog, sajnos csipogóm nincs. Leszedtem a gép oldalát, majd bekapcsoláskor láttam, hogy felpörög a venti, majd meg is áll. A tápegység ventilátora normál fordulaton pörög, a hdd is pörög. Érdekes, mert a gép megy, a processzor ventilátor felpörög, majd 3 másodperc után leáll, de a hűtőborda épp, hogy langyos(kb 200 ft-ot érő alu kis borda, 7cm-es kis ventivel. Szóval olyan, mintha valami védelem lekapcsolta volna a processzort, hogy ne süljön fel. Mondom, kb 6 nappal ez előtt hoztam el a gépet. Ütést és semmilyen kábelt nem dugtam rá, csak volt a sarokba a gép.
Ha ezt valaki meséli nekem hogy ettől meghibásodhat egy gép, nem hiszem el, de ki is röhögöm!
Tudtok tanácsot adni mit csináljak a géppel hogy menjen?
Nagyon nem kaptam szét a gépet, de annyi tudok, hogy nagyon fapados, kb 10-15 éves konfig. Intel kétmagos cpu lehet, 6gb ram, ssd-vel bővítettem 4 éve és tökéletesen ment. Idáig... -
Landon
addikt
válasz
Aryes #142343 üzenetére
Köszönöm! Attól biztos hogy sokkal több már csak az RGB miatt is. Illetve összesen 7db venti menne a 2 controllerre. Viszont mindkét controllert PSU-ra kell kötni 2x2 SATA power cable-el szóval azt gondolnám hogy a ventik a SATA-n keresztül kapják az áramot.
Azt gondoltam hogy az usb csak az adathoz kell. Viszont mindkét usb kabelben 5 kis szálat látok ami azt jelenti hogy ott van az 5v power is ami nem értem minek ha a controller PSU-rol kapja az áramot.
-
Landon
addikt
Üdv Urak,
Kéne egy kis segítség USB 2.0 alaplapi header split-telesevel. Egy USB 2.0 header-bol szeretnék kettőt csinálni amire 2 fan controllert szeretnék kötni.
Ugye minden USB 2.0 header 2db port-ot tamogat - 2x9 pin. Az a kérdésem hogy addig ameddig csak 2db controllert kötök rá 1 USB header-re addig nem lehet probléma abból hogy túl sok áramot vesz fel a 2 controller hiszen 1 header az 2 eszközt támogat, igaz? Nem szeretném megsütni a lapot.
Sajnos elég kevés a usb header hub választék itthon és elég sürgősen is kéne.
Köszönöm!
-
cof
veterán
válasz
King Unique #142340 üzenetére
Már nem tudom, hogy S volt-e vagy nem. Home az biztos, mert nekem Pro W10 telepítőm van és az nem aktiválta be magát, rinyált, hogy csak Home.
Mindenesetre keresgéltem megoldásokat, találtam is, de nem tudtam rákényszeríteni, hogy telepítsen .exe-t is. Ami amúgy nem rossz annak aki nem ért hozzá, na de nincs fent minden MSStore-ban ugye, míg Android-nál kb. mindent megtalál az ember ami érdekes.
Most W10 fut rajta, szerencsére driver támogatás is volt, ami szintén nem mellékes. Majd frissítünk 11-re ha lejár a 10 támogatás.
-
King Unique
titán
Igen, tudom, ezért is írtam, hogy nem feltétlen lesz mindenhol 100%-os a magyarítás, de akinek így is megfelel, annak bőven jó lehet ez az opció is és akkor nem kell újratelepíteni a 0-ról.
Az Home / Pro S illetve S módú Home / Pro kiadás lehetett, annál lehet csak a Microsoft Store-ból telepíteni, de megoldható a váltás újratelepítés nélkül a standard Home / Pro kiadásra, ahol az utóbbi már teljeskörűen használható.
-
cof
veterán
válasz
King Unique #142338 üzenetére
Így van. Megoldható a "magyarítás". Nekem osztrák rokon hozott laptopot, hogy állítsam be, programok telepítése stb...
Viszont van ami nem lesz magyar mert "beégetett a nyelvi telepítőbe". Kijelentkezés, Üdvözlés stb...
Ezen felül nem tudtam semmit sem telepíteni ami az MSStore-n kívülről származó .exe volt. Persze nem szűz W11 volt, mert be volt már lépve (osztrák MM vásárlás). Utólag már tudom, hogy kikapcsolható ez a "védelem".
Annyi, hogy Windows 10 is telepíthető rá csak ugyanaz legyen, Pro-ra Pro, Home-ra Home és akkor aktiválja is magát.
-
King Unique
titán
válasz
kiralytom #142332 üzenetére
• Install Language Pack in Windows 11
• Add a Language in Windows 11
• Change Display Language in Windows 11Eleve hozzáadható új nyelvi csomag a rendszerhez, átállítható a megjelenítés nyelve, stb. Olyan viszont előfordulhat, hogy nem feltétlen lesz mindenhol 100%-os a magyarítás, bár ez attól is függhet, hogy pontosan mi és hol lett átállítva, utána kijelentkezés - bejelentkezés, újraindítás megtörtént-e, stb.
"ezt az aktivált windows 11-et valahogy át tudom váltani windows 10-re? Vagy kell külön vennem egy windows 10 cd kulcsot ha ezt szeretném?"
Esetleg ki lehet próbálni, hogy telepíteni a Windows 10-ből is ugyanazt a Home / Pro kiadást, aztán vagy beaktiválódik automatikusan, vagy nem. Termékkulcsot viszont nem kell kiolvasni, előtelepített PC-knél BIOS OEM Key, valamint meglévő digitális licenc esetén eleve automatikusan aktiválódik az ahhoz tartozó Home / Pro / egyéb kiadás egy újratelepítésnél.
De mondjuk ha eleve Windows 11-gyel előtelepítve lett megvásárolva a laptop, akkor alapesetben azzal kellene használni, a Windows 10-re visszaváltásnak hosszabb távon sok értelme nincsen, mivel szűk 2 év múlva megszűnik a támogatása, bár a hírek szerint lesz fizetős formában magánszemélyeknek is elérhető +3 év ESU.
-
válasz
Vismajor01 #142333 üzenetére
Megerősítem, jól tudod.
-
kiralytom
aktív tag
válasz
Vismajor01 #142333 üzenetére
oke, akkor egy clean install megoldhatja
MÁS
ezt az aktivált windows 11-et valahogy át tudom váltani windows 10-re? Vagy kell külön vennem egy windows 10 cd kulcsot ha ezt szeretném?
-
kiralytom
aktív tag
Sziasztok!
Németországból jött laptop kapcsán van kérdésem. Egyszerűen nem tudom kompletten magyarra állítani. Win 11-et futtat (egyelőre ez is szokatlan) . De hiába töltöttem le és állítottam át a nyelvet magyarra ( még a registrybe is bele kellett nyúlnom , hogy a nyelvkódot beállítsam) még így is vannak esetek, mikor németül dobja fel a dolgokat. Át lehet ezt állítani kompletten magyarra, hogy ez ne fordulhasson elő? Lassan ott vagoyk, hogy veszek egy CD kulcsot, ledúrom az egészet a francba és felteszek egy új ,teljesen magyar verziót.
Igazából nem tudom, hogyan kell , nem vagyok gyakorlott windows telepítő, bár egyszer már csináltam, annyira csak nem nehéz, hogy ne tudjam reprodukálni
+1 a laptopba gyárilag beleégetett windows 11-et downgradelhetem windows 10-re?
-
varmi2
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #142330 üzenetére
Ha ez nem fér be, akkor semmi.
-
-
varmi2
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #142328 üzenetére
Nem olcsó mulatság. De van rá lehetőség.
Van olcsóbb is, de ki tudja melyik működik megbízhatóan. -
-
varmi2
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #142326 üzenetére
Nvme ssd-nek kevés az x1 slot, ami neked van ott. Szinte semmivel nem lenne gyorsabb, egy sata ssd-nél.
-
Sziasztok, érdekes kérdésem lenne:
Asrock B760M PG Riptide mATX lapom van, amiben a PCI-E X16 port nem az első, hanem a második kártyahelyen van (ez általában csak az ATX lapoknál szokott így lenni), és 2,6 slot vastag VGA-m van, ezért a negyedik kártyahelyen lévő másodlagos PCI-E kártyahely nem használható.
Arra gondoltam, valamilyen Riser kábelt raknék be.
Vagy a vga alatt kéne laposan benyúlnia a másodlagos PCI-E slothoz, vagy a Frontpanel csatlakozóhoz közeli m.2 csatit kéne megcsapolni.
A másik oldalon pedig, mivel ATX házam van, meg lehetne úgy csinálni hogy az alsó 3 kártyahelyre az alaplap folytatásaként kerüljön be a riser általi slot.
Mit javasolnátok? Hogy keressek ilyet, és ha nem itt, melyik topikban? -
BitRider
senior tag
válasz
attiati #142324 üzenetére
Asztali nézet > saját profil > 3 pöttyös menü a cover kép alatt jobb oldalt > Tevékenységnapló
Mobil nézetben simán így: m.facebook.com/allactivity/
Az appokban nem tudom, nem használom.
-
attiati
veterán
FB-n meg lehet nézni, hogy miket lájkoltam?
Valami historyban vagy sorbarendezés vagy bármi?Véletlenül rányomtam valamire és nem tudom mi volt az
-
válasz
setup #142312 üzenetére
Pythonban van lehetőség olyan scriptet írni, ami AI alapon megkeresi a megnyomni kívánt gombot a kijelzőn és rákattint egérrel. Arra is képes, hogy felismeri, ha máshol van a gomb, vagy frissíteni kell az oldalt stb. Ez lehet számodra egy workaround jelen esetben. Ha érdekelnek a részletek, szólj.
-
setup
tag
válasz
Vismajor01 #142321 üzenetére
A katódsugárcsöves villogott, ez meg nem villog. Nekem ettől elég "smooth" vagy mi a rák, szóval, hogy másnak miért kevés a 60hz azt a mástól kérdezd. Én ahhoz már nem vagyok elég gyík, hogy nekem kevés legyen, de öreg is vagyok már túl a negyedik x-en.
-
setup
tag
válasz
Vismajor01 #142319 üzenetére
Az FPS determinálja hány képed van kiszámolva másodpercenként. A 144Hz elvileg azt jelentené, hogy 144-szer rajzolja újra a panelen a képet a monitor (a gyakorlatban meg aztán vagy nem :), de hagyjuk) Ergo a minimum FPS-ed kéne, hogy 144 felett legyen ahhoz, hogy 144-re tudd fixálni. Felteszem arra gondolhatnak, hogy ennyit nem tud kiszámolni a GPU az arra legalkalmatlanabb pillanatban is.
#142316genndy
Ez csábítóan egyszerűnek néz ki első látásra. Csak az egér xy koordinátájával kell operálni, ergo, ha a webmester máshová teszi át a gombot szívok. -
Vismajor01
addikt
Üdv,
Miért ragaszkodnak ahhoz a gépépítő topikban, hogy 1440p 144 hz-hez a világ legdrágább kártyája se elég?
Azért elvileg mert hát egy 6800 is csak 80-100 fpsig tud elhajtani egy Hogwards Legacyt, így mi értelme a 165 hznek?Nekem meg azaz ismeretem és tapasztalatom, hogy sztoris-történetszálas játékoknál tök mindegy az fps amíg az 50-60 fölött van. Én úgy tudtam/tapasztaltam hogy legyen annyi fps ahány hz, de ez főleg FPS-eknél (cs2, apex, callofduty etc) számít..
-
BiP
nagyúr
válasz
setup #142317 üzenetére
Miért a konyha legszarabb pontjára van téve a monitor?
Btw. Ha egy monitornak jut hely, egy egér elfér a talpán. Szerintem.
Megj: a konyhások biztosan nem bactatják, van nekik elég dolgok, mint egérrel matatni.
Megj2: ha úgyse ők jelentkeznek be, vagy automatizálva van, akkor baromira pontos/produktív a bejelenkező rendszer. Minek az egész , ha úgyis meg van kerülve? -
setup
tag
válasz
dvdbackuper #142313 üzenetére
Sulikban eleve csóróság van + a melegítőpult felett van az egész. A gyakorlatban ez egy óriási rozsdamentes kvázi kádat jelent, ami tele van vízzel. Ezt a vizet fűtik a fűtőszálak és ebbe merülnek bele azok a rozsdamentes tárolók, amiből szedik ki az ételt a sorban álló gyerekeknek. Amikor leveszik a fedőt a levesről dől a gőz az egyébként is extra magas páratartalom mellé. Ez nem az a környezet, ahová érdemes beruházni. Ide meghalni viszem a monitorokat. Tizenéves 19” monitorokat szoktam oda tenni és 1-2 évet mennek ott, aztán nyekk. Többnyire a táp panel térdel le.
#142314inf3rno
köszi, így már könnyebb lesz utána nézni. Remélem nem 7 próbás.#142316genndy
Úgy emlékszem azt már használtam is egyszer, amikor az Elite Dangerous-hoz kevés volt a gomb a joystick-on és egy pár sort kellett csak szerkesztenem, hogy melyik két gomb egyszerre minek a lenyomását jelentse. Arra kiváló volt, de ahhoz volt is tán valami szamárvezetőm akkor, mert túl hamar sikerült ahhoz, hogy pontosan emlékezzek rá, hogyan is volt.
Mindegy, valahogy csak megszülöm. -
válasz
setup #142312 üzenetére
AutoHotkey-el biztos hogy meg lehet csinálni. Az alkalmazásváltást és kattintást biztosan, az időzítést nem tudom fejből, de amilyen rugalmas a program biztos hogy arra is van scriptje (tehát hogy minden nap egy bizonyos időpontban egyszer kattintson, vagy az első indítástól számítva 24 óránként, vagy ilyesmi).
-
Csupingo
veterán
válasz
setup #142312 üzenetére
Pl. a mozilla topikba is kérdezz be, ott talán tudnak ilyen parancsról, vagy beállításról a srácok.
-
setup
tag
röviden:
Ha egy weblapon (ami nem a sajátom) kell kattintanom egyetlen egyet azt tudom valahogy automatizálni?
bővebben:
Gimiben a konyhán van egy érkeztető rendszer, ami a böngészőben fut és a nap elején be be kell jelentkezni. Jelszó meg van jegyeztetve a böngészővel, de nincs hely a perifériáknak és a konyhások sem akarom, hogy bactatni tudják a gépet egérrel.
Ezért jelenleg anydesk-el jelentkezek be helyettük én minden nap, de az meg egy idő után sipákol, hogy fizessek, mert elérek valami csatlakozási limitet meg kényelmetlen is így. -
BitRider
senior tag
-
ph2012
senior tag
-
rwin5
őstag
üdv!
ISO fájlt (többet is kellene) kezelni és telepíteni, erre még mindig a daemon tools a legjobb?
Amatőr módon rákattintottam, és most így néz ki a gépem: [kép]
Ezeket, hogy lehetne leválasztani?
köszi, ha bárki tud megtámogatni -
Csupingo
veterán
válasz
daninet #142304 üzenetére
Arra természetesen nem, bár nálunk a cég nevét és a várost, vagy a szolgáltatás típusát beírva egyből ott van az első oldalon, vagy a szélen térképpel, nyitvatartási idővel, stb. Igaz, belőlünk csak egy van az országban.
Csak azért írtam ezt, mert ingyenes és nem olyan rossz megoldás. Úgy tudom, a facebook-on is lehet ilyesmit csinálni, sőt, ott jelzést is tud küldeni a program, ha a "telephely" közelébe érsz.
-
daninet
veterán
válasz
Csupingo #142299 üzenetére
azért tegyük hozzá, hogy ez nem garancia az első oldali találatra. Főleg ha csak térképen van akkor adsense nélkül csak pontos keresésre dobja fel a kereső (térkép már közelítő keresésre is).
Nem írt a kolléga várost, de attól függően mennyi taxis van működhet nagyon jól kevés taxis esetén vagy nagyon nem jól a dolog adsense nélkül. -
BitRider
senior tag
-
válasz
w.miki #142295 üzenetére
Ez nem így megy. Minimum csináljon/tasson egy weboldalt, optimalizálni, fizetni google hirdetéseket, dobálni minden ismerősnek a weboldalt. Az első oldalra nem könnyű felkerülni. Több éve van weboldalam, már elég jól állok, ahhoz képest, hogy nem fizettem a google-nak. De van több reklám cég ahol vagyok 2, meg jószakin voltam, de azt hagyjuk.
Szerintem fizessen elő Face reklámra, viszonylag olcsó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest