Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Teasüti

nagyúr

válasz Teasüti #136095 üzenetére

Megvan a megfejtés!
    Technikailag mindkét meghajtó megfelelően működik.
    Szoftveres korlát miatt kapok ilyen szánalmas sebességeket.
    Rátaláltam a beépített Robocopy nevű parancssoros programra, ami rögtön kicsavarta a 100% aktivitást az SSD-kből 32 szálon és azok így már cirka 2 GB/s tempóval másoltak egymás között (Crucial P2 papírformája, Samu elvileg gyorsabb). Szóval az van, hogy a Win Explorer és a Totalcommander csak egy szálon végzi a fájlműveleteket. Nem is értem, hogy ez manapság miért van még így. Utóbbit értem, az egy őskövület. De az Explorer-től azért elvárnám, hogy csipkedje magát a sokmagos processzorok és SSD-k korában. :U Windows-t se azért használok, mert CMD-ben akarok kotorászni. GUI-t meg csak a WinServer kapott ehhez. Vicc.

#136096 Pyttawrx
    Jó ötlet! Általában valóban vissza tudja fogni a Defender a fájlműveleteket, de azt észrevettem volna a Task Manager-ben. :) Ezúttal nem erről volt szó.

Más:
    Ha vki költözteti a rendszert egyik meghajtóról a másikra és átméretezi a rendszerpartíciót az új meghajtón, akkor az hazavágja a boot konfigurációt. Macrium-mal klónoztam, mégis BSOD volt. Bootrec /fixboot hibát dobott, Sfc /scannow is hibát dobott. Az EFI partícióban kellett újraépítenem a BCD fájlt. :W
    Hátha ez hasznos lesz vkinek a jövőben. :B

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák