Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz BitRider #137893 üzenetére
Kár, hogy ilyen balfaszul szocializálódtak az emberek a Microsoft termékekre.
#napgeekje
az egyetlen értelmes megoldás az említett Linux
Ez egy oximoron (t.i. "a Linux" mint olyan, nem létezik), egyúttal meg is magyarázza, hogy miért szocializálódtak az emberek a Microsoft termékekre.
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz Grave_444 #137898 üzenetére
Az ehhez hasonló problémák miatt vettem most is nemrégiben IGP-vel rendelkező processzort. Attól függően hogy volt (és most is, ugyan dobozban tartaléknak) egy GTX 1060-asom, IGP-s processzort vettem, mert sose tudni mikor döglik be a VGA és könnyen lehet hogy gyorsan nem tudod cserélni mert nincs másik, és ebben az esetben napokig nézheted a géped, hogy ott van de használni nem tudod még netezésre sem.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Tim82
félisten
szaggatni fog még a 720-as youtube is.
Nem győzöm elégszer javasolni platformtól függetlenül a Chrome (és származékai) és a Firefox esetében is elérhető h264ify addont.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Marci112233
addikt
Inkább a linux az ami nem kezdőknek való. Ismerek olyat akinek még a 10-et is hetekig szokni kellett a 7 után, pedig utóbbival el volt szépen, viszont a 10-ben nem minden úgy érhető el alapszinten sem, ott van minden de sokszor másképp férsz hozzá.
Na meg a Windows van elterjedve jobban, így azt sokkal jobban ismerheti adott kezdő PC-s is, mert ha elsőnek is fut neki, attól még ismerősnél/barátnál nagyobb eséllyel látta már, és lesz kiindulópontja, de gyanítom sok ilyen ember van, csakúgy mint nekem, mert ismerősi körömben csak Windows van.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
BitRider
senior tag
válasz Grave_444 #137891 üzenetére
A fő baj a legtöbbször a már nem támogatott VGA-kkal, hogy ha van is kép, hardveres gyorsítás meg egyéb video dekódolás már nem lesz, szaggatni fog még a 720-as youtube is. VGA csere nélkül az egyetlen értelmes megoldás az említett Linux. De e gy kompatibilis kártya sem több 10 ezernél használtan... Az esetek java részében (böngészésre) amúgy is baromság a Win 10, főleg kezdőknek. Kár, hogy ilyen balfaszul szocializálódtak az emberek a Microsoft termékekre.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz BitRider #137890 üzenetére
Tettem fel Windows 10-et egy 2007 nyári modell notebookra is ( 8600M-GT VGA-val). Sőt egy 2003-2004 közötti CPU-s asztali konfigra.
Az utasitáskeszletek meglegyenek, és a minimális egyéb feltétel pl. megfelelő mennyiségű RAM.
Nyilván egy viszonylagosan friss hardverhez (alaplap, proci) egy régi VGA már lehet nem lesz jó. -
Grave_444
nagyúr
Jól sejtem, hogy egy 9400GT, ami nem támogat UEFI-t nem fog képed adni az alábbi rendszerben?
Asrock B560M-ITX/ac (128Mb AMI UEFI Legal BIOS with multilingual GUI support)
M.2 NVME SSD + WIN 10 UEFI/GPT telepítés.
AOC 27G1, ezen van VGA és HDMI csatlakozó.
Próbáltam sima vga kábellel a saját portján, illetve HDMI-VGA átalakítóval is a HDMI portján a monitornak. Egér, billentyűzet sem aktív ilyenkor.Újabb gpu nincs kéznél, tegnap RX570-el ment, kártyán kívül más módosítás nem történt.
DDU-val már leszedtem a drivereket, IGP nincs.[ Szerkesztve ]
-
Petya XT
senior tag
válasz mezis #137886 üzenetére
Hát én használtam, Windowsban fel is profiloztam, hogy melyik program milyeket használja, a jel kiadása meg az alaplapi kimenetekre korlátozódott, az IGP és VGA is aktív, igény szerinti üzemmódban. Nem volt problémán játék alatt, szépen dolgozott hibrid módban a 1030, alaplapi kimeneten. Az ok egyszerű, ha nem kell, jó az igp, meg nem volt a kártyán analóg kimenet, nekem meg egy monitorom, meg egy TV-m van HDMI-n.
BIOS-ban Primary az IGP.
Azért kérdeztem, mert ha ezek a kártyák is így működnek, akkor befognám Boinc-ra, meg játékra is, amikor kell. És egy 20k val olcsóbb, mint a kimenetes társa, ami számomra felesleges. Valahogy úgy működött, mint a laposokban a hibrid mód. -
Hosssszu
őstag
válasz mezis #137886 üzenetére
Pedig megoldható: [Logout cikk] Elég jó leírás és ért is hozzá az fórumtárs.
-
mezis
félisten
válasz Petya XT #137885 üzenetére
Üdv.!
Az alaplapi monitor kimeneteket az alaplapon vagy processzorban lévő grafikus vezérlő hajtja.
Nem tudok elképzelni a kártyához olyan drivert, ami a kártyán létrejövő képi információkat eljuttatná az alaplapi grafikus vezérlőhöz.
Meg minek? Ezeket az képeket az alaplapi vezérlő is elő tudja állítani, sokkal olcsóbban kevesebb árammal.
A bányászkártya csak bányásszon tovább. Hátha talál még valamit.
És akkor még nem is nagy a képzavar: "Vak tyúk is talál szemet!"mezis
-
Petya XT
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne, egy volt bányász kártyát, amin nincsenek kimenetek, tudok e használni az alaplapom HDMI-DSUB kimentén, Multi monitor funkcióval szerintetek? Korábban egy GT 1030-at így használtam, azzal nem volt gond. WN10, ASUS H81 lap.
Előre is köszi -
Grave_444
nagyúr
válasz spleenszuru #137882 üzenetére
Sokszor HDMI-n nem is tudják a monitorok rendesen a 144Hz-et vagy magasabb képfrissítést. Úgy tudom inkább a DP portot ajánlják emiatt.
A te esetedben mondjuk mindegyik támogat 144-et és 1.4-es DP csatlakozó van rajta.
Az 1.2 kábel is tudja amúgy a 1440P 144Hz-et. [link][ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz spleenszuru #137882 üzenetére
Egy ilyen újabb vga meleg jól tetted hogy rendeltel 1.4-est
-
spleenszuru
őstag
válasz Marci112233 #137881 üzenetére
Köszi.
Monitor:
Acer Nitro XV272UPbmiiprzxVGA:
6900 XTBiztonság kedvéért rendelek inkább kábelt is 1.4-et, mivel a monitorhoz csak HDMI jár.
Malaka!
-
Marci112233
addikt
válasz spleenszuru #137880 üzenetére
Menni menni fog azzal is az tuti, visszafele kompatibilis az már más kérdés milye monitor, és milyen VGA közé teszed. Eleve a VGA-nak is 1.4-esnek kell lenni, bár ha jól tudom az újabbakon az van tehát ez nem lehet befolyásoló, de a monitor felbontása és képfrissítése már igen. Az 1.2-es csak bizonyos felbontásig, és képfrissítésig képes képet átvinni, de hogy ez mennyi azt nem tudom. DP-vel még annyira nem foglalkoztam.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Monitoros részen nem látok megfelelő topikot, ezért itt kérdezem.
Mi történik, ha egy Displayport 1.4 foglalattal rendelkező monitorba, DP 1.2 kábelt dugok be?Veszítek valamit? Olyasmi ez, mint az USB2.0 és 3.0 közötti kapcsolat?
Köszi.
Malaka!
-
Vorontsov
tag
válasz BitRider #137869 üzenetére
Dominik műhelyének írnék levelet ő javításokkal foglalkozik hátha látott már ilyesmit vagy tud adni valami tippet:
DominikMuhelye
[link]
Email címét régen megtaláltam valahol és válaszolt a kérdésemre....hátha neked is tud segíteni üdv...
Ordasi Gábor
Vagy a Gábornak ő is válaszol ha kérdezel ilyeneket szoktam nézni bírom őket...
[link]Én is szeretnék segítséget kérni a temp mappámat múltkor áthelyeztem 5-6 éve valamikor,az ssd ne teljen meg,közben a hdd tönkrement....pls a sajátgépben bal oldalon letöltések ott is van az előugró ablak olyan helyre mutat amely nem érhető el....nem tudtam visszaállítani ,frissen formázott új vinyóra szemeteli a játék dolgait temp mappában....alapra kéne visszaállítanom.
Köszi előre is ha segít valaki.[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
Borisz76: Én meg nehezen tudnám elképzelni, hogy minden megsült volna, a táp és az alaplap kérdésesek leginkább. Ez azért messze jobb, mintha totálos lenne. Beázás nem látszik.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Először kiszedném a házból az egészet.
Alaplap, saját táp, 1 memória modul, pendriveról WinPE vagy Linux (adattároló ne legyen), igp ha van, ha nincs egy kölcsön kártyával nézném meg.Kiszárítani is talán próbálkozhatsz, nem tudom vannak-e beázásra utaló jelek bárhol.
Nyilván ha már szét van szedve alaposan át kell szemmel nézni mindent.[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
Üdv!
Ha a tápegység nem kapott vizet, akkor az bizonyára rendben van. Próbájához talán tudsz szerezni egy működő képes, semmi másra nem való alaplapot. Ennek hiányában egy 12V-os gk izzó az 5V-os kimenetre, zöld kivezetés rövid érintése a fekete kivezetésekhez és egy multiméterrel ellenőrizhető.
Ha meg vizet kapott a tápegység is, akkor az is a szelektív hulladékba.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
BitRider
senior tag
Hali!
Régóta javítok számítógépeket, de most itt vakarom a fejem. Összeraktam egy egész komoly játékgépet valakinek pár éve, normális alkatrészekből, amit most jól leöntött vízzel működés közben.
Egy saját tápegységgel kipróbálnám a szettet, ezen kívül viszont nincs más tesztalkatrészem. Gyanítom, hogy az alaplap megsült, tehát az lenne a következő lépés, abból vennék újat. Ha azzal sem jó, akkor esetleg egy videokártyát tudnék még belehajítani. Meg aztán ott van a 14 napos elállási lehetőség, csak nehogy megsüssek újabb alkatrészeket... Bukni semmiképpen sem szeretnék rajta.
Ti hogyan kezdenétek neki a dolognak?
[ Szerkesztve ]
-
HdRew
őstag
válasz Pyttawrx #137867 üzenetére
Szia!
A céges gépen csak windows van, és ezen még az eszközkezelőbe sem tudok belépni.
Viszont ma bejöttem melóba, itt elsőre is kiírta, hogy nem érzékeli, majd ahogy bejelentkeztem, úgy adott is képet. (Ez viszont itt usb-c to usb-c.)
Valami ilyesmi lehet az itteni céges kábel. Max. kérek egy itteni kábelt otthonra, mert a másik monitoromban van usb-c, és akkor a másikba mehet a hdmi.
-
Vorontsov
tag
válasz HdRew #137861 üzenetére
Szia kérj kölcsön valakitől másik kábelt ha azzal jó akkor a kábel a hunyó,ha nem jó akkor a laptopodban keresendő a hiba,odaviszed egy számtech boltba és hátha meg tudják nézni neked,kolléga munkatárs ilyesmi...
Hátha így volt ahogy leírtad elképzelhető kimenetelnek átállíthatott valamit,elállítódott. -
Vorontsov
tag
válasz spleenszuru #137859 üzenetére
Azonnali informatikai kérdések órája jöhet ide is ha informatikai a kérdésed, választ meg is kaptad.
Érdemes letörölni amit utoljára feltelepítettél, ha gyakran jelentkezik.
Telefonoddal le is tudod fényképezni ha van és elolvasni mit is tartalmaz. -
Vorontsov
tag
válasz King Unique #137858 üzenetére
Pontosan helymegtakarítás végett lett így csinálva ne szemetelje tele a 240GB ssd-t.
5-6 éve mikor csináltam....kiment a fejemből mit is csináltam mert nem foglalkoztam vele.
Valóban a c-meghajtón van a helye,jobb egér tulajdonságok-hely itt tudom meghatározni.
A másik leírás helyretette a felugró ablakokat....a helyet is meghatároztam....
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek.[ Szerkesztve ]
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Korábban a céges laptop érzékelte mindkét monitoromat, most az usb-c - dp kábelen megjelenítendő monitort nem mutatja, a hdmi-hdmi okés.
Vadi új kábel, nem tudom mi lehet a gond.
Kihúztam, újra bedugtam, váltogattam a monitornál is, hogy hdmi 1-2 vagy dp-t jelenítsen meg, semmi egyszerűen.
Tökéletesen be volt állítva, hogy a saját gépemen is és a céges gépen is ha bekapcsolom, akkor megy a 2 monitoros setup, de a feleségem állítólag nyomogatott valamit, hogy a második monitort kapcsolja ki, mert őt zavarta. (Ez lenne most az a monitor, amelyik nem működik a cégesről.)
Elnyomhatott valamit egyáltalán?
Iszonyat idegesítő lenne, ha variálnom kellene minden egyes alkalommal a kábeleket, hogy mikor a céges laptopot akarom használni, mikor meg az itthoni gépet..
Köszi szépen előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz spleenszuru #137859 üzenetére
Fölösleges. A kekhalal Windows szoftver vagy hardver hiba, esemenynaplo vagy a hiba kodra kell rakeresni
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Kék halál (BSOD) kibeszélő topik van külön, vagy ide jöhetnek kérdések arról is?
Ezt találtam, de Szeptember az utolsó komment, illetve nem házigazdás topik:
[link]Malaka!
-
King Unique
titán
válasz Vorontsov #137856 üzenetére
Az a leírás pont azt szemlélteti hogyan lehet áthelyezni azt a Temp mappát másik meghajtóra, ami alapértelmezetten eleve a C meghajtón van. Ha esetedben már át van helyezve, akkor reális miért van azon a meghajtón olyan mappa, aminek normál esetben nem kellene ott lenni, meg akkor nyilván a leírás inverz változata kell, azaz visszahelyezni a C-re.
-
Vorontsov
tag
válasz mezis #137806 üzenetére
Sziasztok fogyasztáshoz hozzászólnék...
Fogyasztó adata pl. pc 120w-ot eszik megszorzom a működési óra számmal és azt beszorzom a kWh számlán van rajta mennyiért veszed az áramot,árával és forintosítva van.
Pubg mobile games emulátorral tolom 110-120w fogyasztásom terhelés alatt napi 2-3 óra mikor több-kevesebb.
Ha le van szabályozva a processzor sebessége 4.1GHz-ról amúgy 3800Mhz-on van általában-felette több a fogyasztásom,2600Mhz-re 75w-eszik meg monitor és hangfallal együtt,45w hangfal hangosan nem hallgatom....
Ha le van kapcsolva a számítógép 6-7w-a hangfal fogyasztása.
netezés-nél-film kevesebb.1-2kWh a napi fogyasztásom......
van a processzor gyártói adat amit megnéztem...
Rendszer diagnosztikai adat hardverinfo HWINFO64 programmal....
okos dugalj fogyasztásmérő...(villanybojlert nem méri-amelyik nem okos hanem hagyományos az igen,ha kint rá tudja valaki kötni aki ért hozzá a bemenő áramra ott is lehet mérni.
A hűtő fogyasztása 108w---24-órában megy.
Azt mondják itthon azért magas a számla mert 650w-os a táp lövésük sincsen róla mi hogy működik,meg forog a ventilátor stb....
A munkahelyén bebeszélték a nővéremnek....szülőknek itthon beadja meg az elektromos bicikli....ja mondom 50-60w tölt óránként. H.Andrásnak írtam ő is azt mondta szerinte 100ft/100Km...még amikor normálisabb áram árak voltak.
Ill.ha nincsen bent a videókártya akkor is kevesebb..40-60-wattal de viszont a játék nem jól fut vele....
Volt egy áramátalakítás mert lement a villany amikor mindenki használt valakit és a villany bojler lett gáz helyett...ariston youtube-on van róüla videó melyikkel lehet mérni,villanyszámla 56-7 ezer forint.[ Szerkesztve ]
-
Vorontsov
tag
válasz King Unique #137855 üzenetére
Találtam egy ilyen leírást hátha megoldja....
Az előugró ablak nincsen már ott....
A létrehozott mappa még ott van....
tovább olvasom...
[link] -
King Unique
titán
válasz Vorontsov #137854 üzenetére
Mármint ha módosítva van a meghajtóbetűjel, vagy mi?
Azt értelemszerűen a felhasználónak kellene tudni, hogy melyik programban mik vannak beállítva, milyen mentési útvonalak, stb., majd szükség esetén kikapcsolni / módosítani, mert normál esetben csak úgy magától nyilván nem jön létre semmilyen mappa egy frissen formázott HDD-n, max. a fájlrendszer specifikus rejtett mappák (pl.System Volume Information
,$Recycle.Bin
).[ Szerkesztve ]
-
Vorontsov
tag
válasz King Unique #137852 üzenetére
Értem amit mondasz nekem és a probléma megszűnik, ekkor ha azt csinálom...de a mappákat is létrehozza,amiket én nem szeretnék.
-
Vorontsov
tag
válasz King Unique #137852 üzenetére
5-6 éves a rendszer amikor megvettem nem értettem hozzá....
Mondom ott a leírás hátha segít valamit nem én írtam sajnos,de a lépéseken végigmentem.
gmail.com-ra se engedett múltkor belépni most is előjött ez a dolog...még tableten se eltelik egy hét és remélhetőleg ismét beenged....ez a meghajtó ment tönkre de tudom át lett helyezve a letöltések stb mentések is régen az másik leírás alapján.
Köszi mindenkinek a hozzászólást.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Vorontsov #137849 üzenetére
Ha az új HDD beüzemelésével megváltozott az eredeti meghajtóbetűjel, ami egy beállításhoz / programhoz volt fixen rendelve, akkor értelemszerűen módosítani kellene az eredetire (pl. F
—►
E)."SSD beüzemelése prohardver leírása alapján csináltam régen."
Csak régen, vagy most is?
Ha most is és be lett állítva a 7. pontban a böngésző cache áthelyezés a HDD-re, akkor nem meglepő, ha létrejött ott egy mappa.
Egyébként semmi olyan "optimalizálásra" nincsen okvetlenül szükség, már a Windows 7 is fel lett készítve az SSD-k kezelésére, amit a Microsoft már 2009-ben leírt, de persze egyesek otthon a fotelből mindig jobban tudják.A lapozófájl max. akkor kerülhet a HDD-re, ha be van állítva, hogy minden meghajtón automatikusan kezelje, ellenkező esetben viszont csak a C meghajtón lesz alapértelmezetten.
Egyébként a Windows 7 konzumer vonalon már kb. 3 éve nem támogatott, sőt hamarosan a fizetős ESU is megszűnik és böngészők is dobják a támogatását, arról már rég váltani kellene volna Windows 10/11-re.
[ Szerkesztve ]
-
Vorontsov
tag
válasz varmi2 #137848 üzenetére
Szia lehet megpróbálom átállítani hátha sikerül de miért azt nem tudom...
SSD beüzemelése prohardver leírása alapján csináltam régen.
[link]
Itt egy kép róla,ha elindítom a pc-t ez az ablak jelenik meg....
akkor is ha a saját gépbe lépek be...és akkor is ill ha el akarok menteni egy képet ez a szövegmező jelenik meg.A speciális fülön melyiket kell beállítani?
programokhoz vagy háttér szolgáltatásokhoz?
Beállítottam ne legyen lapozó file,erre ott van a rendszer kezeli...miért állítja vissza magától?
[link]
[ Szerkesztve ]
-
Vorontsov
tag
Sziasztok tönkrement a merevlemezem vettem másikat....
Működött is rendesen és arra vagyok figyelmes formázás után amikor nem kéne rajta lennie semminek ott van egy mappa....
Az ssd-van a rendszer hátha ott állítottam be rosszul valamit,mivel az E helyre dobálja ezt a mappát lehet telepített program oda vannak vezérelve...
temp mappát hoz létre,de úgy hogy nem adtam rá engedélyt....pár száz mb ill giga ...
component mobile games share mappák vannak itt....
Pubgmobile games emulátorral játszok,ha le van választva a meghajtó és feltelepítem a játékot és vissza csatolom a meghajtót szint úgy csinálja a jelenséget létrehozza ott a mappát és beleteszi a szemetét.
A dolog érdekessége meg lett határozva hova szeretném telepíteni a játékot,ott is van de a másik meghajtóra teszi ezen file-okat.
Mi lehet a megoldás,előre is köszönöm ha tudja valaki a megoldást?
A vinyóra már nem is nagyon lehet másolni mert nem engedi...zsír új-inicializálás-és formázás NTFS-ben van.
Üdv. -
psl2003
csendes tag
válasz pelenka35 #137843 üzenetére
Technikailag (logikailag) ez így egyáltalán megvalósítható? Ha nincs semmilyen azonosító, honnan fogják tudni , hogy kihez beszélsz és fordítva? Éppen aktuális IP cím alapján? Ennyiből nem érthető konkrétan, mit is szeretnél valójában.
Ha jól sejtem, mire gondolsz, akkor fix IP cím előfizetése esetén lehet rá esély. Elvileg, de gyakorlatilag nem tudom.
De valójában a fix IP is egy "telefonszám" és a telefonszám fogalma sem véletlenül abban a pillanatban született meg, amikor elkészült a 3. telefonkésztülék is.[ Szerkesztve ]
-
pelenka35
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan csevegő program amihez nem kell telefonszám ( regisztráció), elég az internet?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Gamertag:Rob3rt75
-
De4d
őstag
válasz Hosssszu #137833 üzenetére
4-5 évente szoktam venni valamit a géphez, új hardvert, vagy valamit, eddig mindig minden esetben járt hűtő a processzorokhoz. (úgy emlékszem ez régen úgy ment hogy benne volt az árban - "alapfelszerelés") aztán aki tunigot akart vagy nem bízott benne, az vett külön arra alkalmasat.
Mi lesz a jövőben? Vga-khoz se jár majd a venti?[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó!
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Azokhoz szólnék akiik 2 vagy esetleg több monitort használnak.
Röviden van a fő monitorom ami a géphez van kötve.: LG 22MP57VQ-P
no de mondom ha már van egy 43-as okos TV-m összekötöm azzal is a gépet. Na itt jön a kérdés, hogy mire állítsam a beállításokat. Kiterjesztett módban és megkettőzve is meg van a kép, a TV be is áll a 4K felbontásra. No de hogyan oldható meg az hogy a másodlagos kijelzőre az az a TV-re kirakjam a játékot amit elindítok, és az alap monitoron maradjon minden alapon. Nem jövök rá a dolgok nyitjára, mert ugye alapból a monitoron indít el minden a gép.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ez kb olyan már mint ha bemegyek a bolt és veszek egy üveg kólát, de nem üvegben adják hanem a kezembe öntik azt old meg, vagy vegyek hozzá külön egy üveget is.
Ez nem jó példa. Ez arra lenne jó példa, hogy veszel egy processzort, de nem adnak hozzá alaplapot, hanem külön kéne venni hozzá.
Oh, wait... -
Top cat
addikt
válasz Sirandrish #137834 üzenetére
-
Sirandrish
legenda
Heyho!
Lenne egy kérdésem..
Mi a franc az a AMD\PPC metrics.csv
Reggel jelezte a gépem hogy kevés a hely a C-n, ami fura, mert oda direkt nem telepítek semmit. Azt tudom hogy a windows valamiértt duzzad, de a fenti file az mi? Törölhető? Kell az nekem? Az önmagában majd 30 gigaRáadásul ha jól látom 2 helyen is van??
Egyszer a Programdata\AMD mappában, meg egyszer az Alluser\AMD mappában..
Az a két file 58 giga...nem csoda hogy nincs hely[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Borisz76
veterán
Árulnak procit önmagában és hűtővel is.
Kinek mi kell.....
Van aki csak procit vesz mert van saját hűtője.
Van aki a hűtős verziót veszi mert nincs hűtője és elég neki a gyári megoldás.Autót is vehetsz alap felszereléssel és full extrásan.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Marci112233
addikt
Van olyan processzor amihez adnak hűtőt, Általában ezeknek a nevének a végén ott a BOX felirat is, de van ahol írják, még sincs hozzá hűtő. Intel vonalon a K-s procikhoz nem nem jár hűtő de a non K-sokhoz igen. Nekem a i5 12600-hoz járt, de az már más kérdés, hogy én nem bíztam rá, és vettem hozzá külön hűtőt.
[ Szerkesztve ]
-
De4d
őstag
Teljesen le vagyok maradva a mai hardverek ismérveivel kapcsolatban.
De jól "hallottam" ma már a processzorokhoz hűtő sem jár? Mióta, miért? Mégis akkor hogyan tudna működni, még külön akkor hűtőt is vegyen hozzá az ember?
Így el vannak szállva az árak, önmagában használhatatlan a processzor, igazából akkor ha veszel egy önmagában használhatatlan alkatrész.
Ez kb olyan már mint ha bemegyek a bolt és veszek egy üveg kólát, de nem üvegben adják hanem a kezembe öntik azt old meg, vagy vegyek hozzá külön egy üveget is.
Vagy telefont venni aksi nélkül.Minden jó, ha a vége jó!
-
LOTR
addikt
válasz Doky586 #137826 üzenetére
köszi, amennyiben ez megoldotta volna a problémát, akkor legalább a következő alkalomkor már tudni fogjuk, de nem volt kedvem 2x is nekiállni, ezért letöröltem a régi wint, az megoldotta a helyzetet, a gépet meg már el is vitték
köszi a többieknek isOne Ring to rule them all
-
Doky586
nagyúr
Sürgősen tiltsd mindkét windowsban a gyorsindítást, különben gond lesz..!!!
Utána a lemezkezelőben adj betüjelet (nem a filekezelőben) neki. -
LOTR
addikt
közben találtam egy még régebbi satás, de üres hdd-t, azt felismerte egyből az ssd mellett
tehát egyre valószínűbb, hogy a 2 különböző win10 zavar be egymásnak
úgyhogy ha nincs tipp, akkor lehet leformázom a régi w10-es partíciót, aztán meg is oldódik talán a dolog
One Ring to rule them all
-
-
LOTR
addikt
válasz ColdMan #137819 üzenetére
gigabyte ga-h81m-s2v
Silicon Power A55 SSD meghajtó, 128GB, 2.5", 7mm, SATA III2db sata 3as csatlakozó volt, külön-külön erről működnek a háttértárak
de ha hdd-t átteszem a sata2 portra, akkor ugyan úgy nem megy a sata3-as ssd-vel együtt#137820 Pyttawrx
eszközkezelőben sem látszik sajnosvalamiért úgy emlékszem, hogy win telepítés után még látszódott mindegyik háttértár (ebben sajnos nem vagyok biztos), de muszáj volt a hdd-ről is elindítani a régi rendszert (ssd adatkábel lekötésével) és azóta csak külön-külön megy a kettő eszköz
One Ring to rule them all
-
-
LOTR
addikt
sziasztok
érdeklődnék mi a megoldás:
w10-es gép, hagyományos satás hdd-vel, amit ideiglenesen lekötöttem
utána tettem bele egy ssd-t, amire új w10 került, hogy a rendszer arról menjen
majd a régi hdd-t is visszakötöttük a gépbe és ekkor csak az ssd-t látja a rendszer (egyszerre csak az egyik háttértárat ismeri fel)a régi hdd-ről majd le lesz törölve a windows, de amíg nem tuti, hogy minden megvan és jó is, addig nem akarjuk törölni
tehát a kérdés:
hogy lehet elérni, hogy a régi hddt is felismerje háttértárként az új, ssd-ről futtatott win10?
(lemezkezelőben sem látja a hddt, de ha az ssd-t lekötjük -adatkábelt lehúzzuk-, akkor betölti a hdd-ről a régi win10-et)
kösziOne Ring to rule them all
-
nagyúr
válasz Csupingo #137815 üzenetére
köszi.
néha a videók kicsit csíkoznak, ha közben görgetek a másik ablakban, nem tudom, hogy ez a HD2500 sajátja vagy valami inteles bug... hátha a HD4000 nem csinálná, mert erősebb...amúgy külön leteszteltem mind a kettőt egy passmark performance teszttel.
i3-3250:
CPU 2637 pont,
2D graphics: 199 pont
3D graphics: 199 ponti3-3225:
CPU 2435 pont,
2D graphics: 195 pont
3D graphics: 285 ponttehát CPU-ban ~8% a különbség, GPU-ban 3D-ben pedig 43%.
persze a passmark oldalán van, akinek a HD4000 ilyen 400 pont, ami már a duplája lenne.
(lehet itt le-limitál valamit a H61 lap alatta, nem tudom)[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Csupingo
veterán
-
nagyúr
Hello.
Olyan dilemmám van, hogy egy i3-3250-es procit vajon megéri kicserélni egy i3-3225-ösre? (apukámnak összeraktam egy új konfigot és itt van nálam a régi, abból kivehetném)Tök általános felhasználás (böngészés, képnézés, videónézés, excel) és két full hd monitor esetén dobhat valamit a HD4000-as IGP a HD2500-hoz képest, vagy igazából tökmindegy?
És ugye CPU pontszámban a 3225 minimálisan lassabb mint a 3250.
a régi szép időkben simán összevissza cseréltem és teszteltem volna, de már lusta vagyok ehhez, ezért inkább kérdezek
köszi
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
xTREem
tag
válasz caprine #137812 üzenetére
Ez a külső hangkari évek óta megvan, probléma nélkül. Se az előző inteles konfigommal, se a laptopokkal, se a mac minivel nem problémázott. Direktbe alaplapra dugva, kábellel hosszabbítva, és powered usd hubról sem megy megfelelően. A portokba rakott eszközöket nem dobálja el, szépen megy minden, kivéve a hangkari. És ez nem csak az én problémám,, tele a net vele.
-
caprine
senior tag
válasz xTREem #137808 üzenetére
Nekem ilyen pattogó sercegő hang akkor volt amikor az USB-s efülesemet egy olyan noname hub-ba raktam, amin minden portot kapcsolóval ki/be lehetett kapcsolni. Ha a ház bármelyik más portjába dubtam ott jó volt. Szóval szerintem valami hardveres gond lesz, probáltad másik gépben? Ott is csinálja?
Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)
-
kenwood
veterán
válasz Cs1csó #137805 üzenetére
Hiaba huzod ki,ha szarul masolta fel a vinyora, akkor el fog akadni a telepites.
Normalis esetben mar a masolasnal lenne valami crc check,vagy hasonlo,de itt egy Microsoft termekrol beszelunk.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
xTREem
tag
Sziasztok!
Az vótmá', hogy AMD B450-es alaplapon USB-s Steinberg UR242 hangkari a windows gyári illesztőjével serceg és pattog, a gyártó illesztőjével elmegy a hang és USB hibát ír?
Ami volt már: BIOS cserebere, driver cserebere, Windows 10-11 cserebere, külön PCI-E USB 3.0 csatoló és ez mind nem segített.Köszi!
-
King Unique
titán
válasz kenwood #137795 üzenetére
Nem inkább fordítva, miként tud a pendrive "elfáradni"?
Ami az ilyen silány flash vackoknál annyira nem meglepő, mármint hogy idővel "elfelejthetik" a felírt fájlokat és emiatt hibák lehetnek, ellenben egy újraírás után ismét oké lesz a felírt tartalom.
+ Ki lehet próbálni, hogy ugyanazt az ISO-fájlt, telepítőt pl. egy külső HDD-re vagy minőségi külső SSD-re felírva mi történik, ha azon X hónap / év múlva is hiba nélkül olvasható a felírt adat, akkor egyértelműen az adott pendrive a gyenge láncszem, az utóbbi a hiba forrása.A telepítési adathordozó (pendrive) egyébként csak a telepítés 1. fázisáig (fájlok másolása) játszik, utána akár el is távolítható. Ha a 2. fázisnál (OOBE) van gond, akkor ott viszont más probléma lehet.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz Dhampir #137803 üzenetére
Üdv.!
Intel Core i5-4570 : TDP=84W
Intel Xeon E5-1620 v2: TDP=130W
Intel Core i5-4570: Graphics Output eDP/DP/HDMI/VGAMax Resolution (HDMI)‡ 4096x2304@24HzMax Resolution (DP)‡ 3840x2160@60HzMax Resolution (eDP - Integrated Flat Panel)‡ 3840x2160@60HzMax Resolution (VGA)‡ 1920x1200@60Hz
Xeon-hoz meg kell monitor vezérlő is.
mezis
-
kenwood
veterán
válasz Doky586 #137801 üzenetére
Igen megvan az elejen a fileok masolasa,kibontasa stb. ujraindul, es a UEFI kepernyon vannak ilyen szolgaltatasok,eszkozok telepitese. Ez lefut vegig. Utana jonne az,amikor a kek kepernyon elkezded kivalasztani a billentyuzet kiosztast meg a tobbit. Na oda mar nem jutott el. 8x akadt el ezen a ponton. Megcsinaltam ujra a pendriveot a win sajat tooljaval,es utana elsore jo volt.
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Dhampir
félisten
-
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest