Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz kekigyu #135689 üzenetére
Egyébként miért akarod mindenáron csökkenteni a videófájl méretét, talán nincsen kéznél egy 32 GB-os vagy nagyobb tárolókapacitású pendrive / külső HDD / külső SSD, vagy a tévé csak FAT16/32 fájlrendszert támogat az USB-s eszközről történő lejátszásnál ellenben NTFS / exFAT fájlrendszert nem?
"Melyik kiterjesztést, formátumot eszik meg legnagyobb százalékban a saját média lejátszójukkal a mondjuk 2-5 éves TV-k?"
Ezt értelemszerűen a TV & Audió témakategória megfelelő topikjában kellene megkérdezni, vagy elolvasni az adott tv-készülék felhasználói útmutatóját.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz Borisz76 #135695 üzenetére
Én letöltenék valahonnan egy trailert (ami egy két perc hosszúságú) Pl innen. Ezek mov formátúmak ahogy nézem, és erre lehet ráereszteni egy konvertálást. Lehet egyszerre többet több féle formátummal, H. 264 AVC, , MPEG-4 ezek biztos támogatottak a tévéken, meg H. 265 HEVC néha ez is. mp3, AAC ezek meg hangformátumnak.
Én a MediaCoder tudom ajánlani. [link]
Az előbb kipróbáltam egy trailert 480p onnan (wild men), és ahogy mediacoderhez hozzáadtam (felül + add gombal) alul beálithato a video és audio formátum, automatikusan H264 és LC-AAC formátumúra volt állítva. EZeket szerintem a tévéd is támogatja. nyomsz felül egy startot és megy is a konvertálás.[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz kekigyu #135694 üzenetére
Ha ajánlanom kellene akkor talán az mkv konténer , x264 videó kódolással.
Hang bitráta elég alacsony ( 128 kbps ) de az AAC LC -ről
( Advanced Audio Coding Low Complexity ) nem tudom , hogy mennyire szeretik a TV-k.....
Lehet "csalni" a felbontással is !
Az eredeti videó FHD azaz 1920*1080. ( 1080p )
Ezt a konvertálásnál meg lehet hagyni és az X264-s videó kodekben a bitrátát alacsonyabbra véve a végeredmény kisebb fáljméret lesz.
DE ha a felbontást is lejebb veszed mondjuk HD-re
azaz 1280*720-ra ( 720p ) , akkor a képminőség még mindíg jónak mondható és a végső méret is jelentősen kisebb lesz.Készítesz pár próbát különböző beállításokkal és megnézed a képminőséget.
Amúgy a kódolási folyamat elég hosszú lesz !
Mondjuk függ a PC-től ...illetve a benne lévő CPU-tól vagy akár a Videókártya procijától ( GPU ) is....mert van olyan konvertáló program ami a VGA GPU-ját használja ki !
Egy gyengébb gépen 0,5 / 1 nap.....jobb gépen pár óra a konvertálás.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
kekigyu
aktív tag
válasz Borisz76 #135691 üzenetére
Köszi az infót. Letöltöttem a Mediainfot, ezek a video adatai:
Mondjuk az időtartamra nem tudom miért 1 órát ír, a video 1 óra 58 perces...
A TV témával kapcsolatban segítsetek még! Nekem nincs TV-m régóta így nem is követem a technikát évek óta. Ez egy nyaralós video és a családban több TV-n is megnéznénk, nyilván nincs két egyforma. Melyik kiterjesztést, formátumot eszik meg legnagyobb százalékban a saját média lejátszójukkal a mondjuk 2-5 éves TV-k?
pjen: köszi, megnézem ezeket konvertálókat.
UPDATE: a Format Factory-ra beriaszt a Windows Biztonság, kell vele foglalkozni vagy megbízható? https://formatfactory.en.uptodown.com oldalról töltöttem le.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz kekigyu #135689 üzenetére
A .avi .mkv .mp4 stb ezek "konténer" formátumok.
Egy konténerbe lehet "pakolni" egy videó sávot , minimum 1 db hangsávot , felirat sávot stb...
Az avi konténerben régebben a videó sávot DivX-el vagy később XviD-el kódolták.
A hangsáv mellé sokszor monó vagy sztereó Mp3 volt.
Később jött az Ac3-s sáv 2 vagy 5.1 csatornával.Mindezt azért írom, hogy lásd , hogy több féle videó és hang kódolás létezik. A mai konténerek támogatják - a videó sávon felül - a több hangsávot és több feliratsávot valamint a "fejezeteket" is.
Első körben a [MediaInfo] segítségével kellene kideríteni, hogy az adott videó milyen tulajdonságokkal rendelkezik :
-Általános: cím, szerző, rendező, album, sáv szám, dátum, hossz...
-Mozgókép: kódek, képarány, képsebesség, adatsebesség...
-Hang: kódek, mintavételezési gyakoriság, csatornák, nyelv, adatsebesség...
-Szöveg: a feliratozás nyelve
-Fejezet: fejezetek száma, fejezetek listája
-Mozgókép: MKV, OGM, AVI, DivX, WMV, QuickTime, Real, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DVD (VOB)...
-Kódekek: DivX, XviD, MSMPEG4, ASP, H.264/AVC, H.265/HEVC, FFV1...
-Hang: OGG, MP3, WAV, RA, AC3, DTS, AAC, M4A, AU, AIFF...Felirat: SRT, SSA, ASS, SAMIEzek után előszeded a TV-d használati útmutatóját ...akár papír alapon, akár online verziót ... és mennézed, hogy milyen konténer a támogatott ....s azon belül milyen videó és audió kodekeket támogat a TV lejátszó szoftvere.
Ha mindez megvan, akkor tudod , hogy miről kell mire konvertálni.
Ezek után lehet keresni, letölteni olyan alkalmazást ami képes erre.Minőségromlás mindenképpen lesz mert a konvertálás....átalakítás azzal jár.....de lehet a szemed észre sem veszi.
Régen csináltam már ilyesmit....programot ezért ajánlani nem is tudok.
Én régen a VirtualDub-ot használtam.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
sisi22
aktív tag
válasz Pyttawrx #135688 üzenetére
A visszajelzesek alapjan talan IP cim fuggo, van, ahol csont nelkul megy, nalam csak a nyito oldal jon be / neha az se / es a tobbi nem, mashol idotullepeses hiba a valasz.
(En csak FF-el probaltam eddig win es linux alatt is, ugyan azt csinalta)Lehet, hogy a weboldal regisztralasa, vagy valami hasonlo, "server oldali" ok a hiba oka?
Esetleg az, hogy nem "hagyomanyos", hanem "uj tipusu" a server, nem com vagy pl. org, hanem info a vegzodese, es ezt nem szeretik valahol a weben?
[ Szerkesztve ]
Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
kekigyu
aktív tag
Egy 17GB-os mp4 video file méretét szeretném csökkenteni ha lehet minőség romlás nélkül. Milyen formátumba és mivel tudnám átkonvertálni? A cél az, hogy tv-n pendriveról lejátszható legyen.
-
HARDVERAPRÓD
válasz sisi22 #135687 üzenetére
Én akkor találkoztam ilyennel, mikor egy haver ebay-ről megvett egy progit, és hogy ne frissíte, így le is tiltotta telepítéskor. Esetleg ilyen lehet, vagy valami blokkolja. Vírusírtó/tűzfal.
Nézd meg pl wintogo vagy live linux rendszerrel, vagy bármilyen tesztrendszerrel -
sisi22
aktív tag
válasz Pyttawrx #135686 üzenetére
IDE betettem keppel egyutt, csak az indulo oldal jon be idonkent, de ha barmelyik linkre kattintok, attol kezdve a kepen lathato 404 a valasz.
Nalam idonkent a nyito oldal se jon be, hanem a szolgaltatonak egy uzenete, hogy ott mar nincs tartalom.
Ahogy a forumon tobben irtak, naluk minden tokeletesen mukodik.
Ilyennel meg nem talalkoztam, fogalmam sincs, hogy miert csinalja.
-
HARDVERAPRÓD
válasz titetoyz #135682 üzenetére
Szia itt nem derül ki hogy a sata ssd az 2,5" vagy M2.
E szerint [link], ahogy varmi is írja M2-ből nem támogatja a SATA módot, viszont ha van 2,5" SATA lehetőséged, azaz benne van a keret és az adapter, akkor azzal mennie kell.
Azon kívül, ha a betett SATA eszközön nincs semmi, akkor nem is lesz aboot listában. A BIOS látja? -
titetoyz
tag
dell optiplex 5090-es gép semmiféle bios beállítással nem akar bootolni SATA SSD-vel. NVME van benne alapból, de satával kellene használnom. próbáltam kb mindent, secure boot, uefi, legacy, bármi... fel sem adja a listában mint bootolható eszközt. valakinek bármi ötlete mit tehetnék, hogy tudjak sata-ról bootolni? (az ssd fixen jó, másik gépben bootol)
-
wolfman
veterán
válasz bobalazs #135679 üzenetére
Vakon van mindenki, ha nem írják le a szabványát. Tudtommal a DP 1.2 már tudja a 4K 60Hz-et, de hogy ez mi, nem tudni. Amúgy Linus tesztlt egyszer megannyi kábelt, ott volt hogy szabványok ide vagy oda, random módon tudták vagy nem tudták az adott adatot átvinni. Volt hogy kisebb szabvány tudta amit nem kellett volna, meg volt ami papíron tudta, gyakorlatban nem.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
ggg666
őstag
válasz bobalazs #135679 üzenetére
"DisplayPort 1.4 támogatja a 8K UHD-t (7680 × 4320) 60 Hz-en 30 bit/px RGB színnel és HDR-el, vagy 4K UHD-t (3840 × 2160) 120 Hz-en 30 bites/px RGB színnel és HDR-el. 4K 60 Hz-en 30 bit/px RGB szín és HDR érhető el DSC nélkül. Olyan kijelzőkön, amelyek nem támogatják a DSC-t, a maximális értékek megegyeznek DisplayPort 1.3-al. (4K 120 Hz, 5K 60 Hz, 8K 30 Hz). "
-
BTom1970
aktív tag
válasz King Unique #135664 üzenetére
Asztali PC-n megy rendben a 3TB-os HDD a külső házban. Laptopon USB-vel volt akkor csak gond. Nem sérült meg. Köszi a kimerítő válaszokat!
"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Google Form-ban be lehet állítani, hogy bizonyos határidő előtt ne lehessen megnézni, hogy milyen adatokat küldtek be a kitöltők?Névváltozás, korábban mustang08
-
bobalazs
nagyúr
-
bobalazs
nagyúr
[link]
Ez tud 4k 60 Hz-et?
Vagy Csak 30at? -
wolfman
veterán
Sziasztok!
Tudtok mondani egy jó CUE splitter programot? Olyat ami tud HiRes zenét is vágni, bár nem tudom ez hogy megy. Régebben a Medieval Cue Splitter asszem nem tudott ilyet.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
sisi22
aktív tag
Idonkent 404-es hibauzenetet kapok egy weboldal al-oldalaira, masoknal gond nelkul mukodik.
Hogyan lehet kideriteni, hogy ki/mi szorakozik velem, miert kapok hamis 404-es valaszt?
-
King Unique
titán
válasz BTom1970 #135663 üzenetére
Mik ki nem derülnek utólag, akkor mégiscsak van meghajtóbetűjele, vagyis nyilván nem annak hiánya a gond, hanem hogy NTFS helyett RAW lett a kötet, amire vonatkozóan a társtopikban le lett írva, linkelve a lényeg.
Viszont itt vélhetően a külső ház, annál az USB-s csatlakozás (vagy a biztonságos eltávolítás hiánya) miatt lett RAW az NTFS kötet, amire már lett írva a kézenfekvő megoldás, azaz vagy eSATA csatlakozás használata, vagy USB-n 3 TB-os HDD-t megfelelően kezelő külső ház használata. Bár ha egyszer RAW lett a kötet, akkor az utána nem feltétlen lesz magától újra NTFS.[ Szerkesztve ]
-
BTom1970
aktív tag
válasz King Unique #135662 üzenetére
[ Szerkesztve ]
"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
-
BTom1970
aktív tag
válasz King Unique #135660 üzenetére
Miért nem végzi el a Windows automatikusan a betűjel hozzárendelést?
Köszi a válaszokat! Próbálkozom ezekkel.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz BTom1970 #135656 üzenetére
Az már le lett írva, hogy egyik opció értelemszerűen eSATA-n használni tovább.
Itt nem az 1-2 részre történő particionálás a lényeg, hanem hogy megfelelően kezel-e a külső házban lévő USB 2.0 chip és firmware 3 TB-os HDD-t, vagy sem. Ahol a leírtak szerint nem kezel, vagyis ilyen formában nem javasolt USB 2.0-n használni azt a 3 TB-os HDD-t abban a külső házban. Ilyenkor vagy 1-2 TB-os HDD-t kellene tenni bele amit még rendesen kezel, vagy a 3 TB-os HDD-t egy olyan külső házba / dokkolóba, ami megfelelőn kezel 3 TB-os HDD-t.
"De a T500 laptop USB2-ről is kezelhető legyen"
"Lemezkezelő: 2700Gb
Windows figyelmeztetés: 746 Gb"Ha tényleg látszik a lemezkezelőben a HDD teljes kapacitása és a 746 GB csak figyelmeztetés, akkor mi akadálya van annak, hogy a lemezkezelőben szükség esetén meghajtóbetűjelet rendelj a rajta lévő partícióhoz, vagy adatmentés után újrainicializáld + újraparticionáld + újraformázd?
Tehát az egyáltalán nem kezeli megint pontatlan információ lehet a leírtak alapján, meg itt az lenne a nagyobb gond, ha a lemezkezelőben jelenne meg 746 GB-os kapacitással a 3 TB-os HDD.
Ha USB-n nem kezel a külső ház megfelelően 3 TB-os HDD-t, akkor nyilván nem javasolt abba téve használni, mert részleges / teljes adatvesztés lehet a vége, lásd a már linkelt hozzászólást.[ Szerkesztve ]
-
BTom1970
aktív tag
válasz King Unique #135655 üzenetére
Lemezkezelő: 2700Gb
Windows figyelmeztetés: 746 Gb"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
BTom1970
aktív tag
válasz King Unique #135655 üzenetére
Vagy használom az asztali PC-n eSata-val. Vagy lementeni róla a dolgokat és a T500-on USB2-vel.
USB2-n 2 fele particionálva se menne?"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
King Unique
titán
válasz King Unique #135654 üzenetére
LC Power LC-Pro-35BE3 külső HDD rack
Vagyis egy 10+ éves muzeális külső ház, ami a bogbejegyzésben is csak 1 TB-os HDD-vel volt akkor tesztelve, annál pláne esélyes, hogy USB 2.0-n nem feltétlen kezel megfelelően 2 TB-nál nagyobb tárolókapacitású HDD-t.
-
King Unique
titán
válasz BTom1970 #135653 üzenetére
"USB2-es portjára kötve csak 746GB-nak mutatja. HD Sentinel nem látja. Felügyeleti eszközök-> Lemezkezelésben 2700 GB -nak látja."
Ez így eleve ellentmondásos, egyszer 746 GB, másszor 2700 GB... + Ha Windowsban az eszközkezelőben és lemezkezelőben megjelenik az eszköz, akkor a HDS-nek (lehetőleg a legújabb, 6.01-es verzióval kellene megnézni) is detektálni kellene valamilyen formában.
Tehát akkor eSATA + USB 2.0 csatolós külső ház, aminél eSATA-n oké a 3 TB-os HDD kezelése, ellenben USB 2.0-n nem, utóbbinál vsz 2 TB lehet a limit, azért jelenik meg 746 GB-os kapacitással a HDD. Már ha így értendő, a lemezkezelőben a HDD kapacitására, mert itt sem teljesen világos mire vonatkozik az a 746 GB, meg ha utána 2700 van írva.
A megoldás vagy eSATA-n csatlakoztatva használni tovább az eszközt, vagy ha USB-s csatlakozás a cél, akkor olyan USB 3.0-s külső házat / dokkolót venni, ami USB-n megfelelően kezel 3 TB vagy nagyobb tárolókapacitású HDD-t (példa).[ Szerkesztve ]
-
BTom1970
aktív tag
válasz King Unique #135651 üzenetére
LcPower 35BE3 eSata+USB külső HDD keret. WD 3TB HDD. 1db partíció szerintem. Nem használtam évek óta.
Asztali PC eSata -val használva eddig. Kb. pár száz MB backup lehet rajta. Most Lenovo T500 régebben. USB2-es portjára kötve csak 746GB-nak mutatja. HD Sentinel nem látja. Felügyeleti eszközök-> Lemezkezelésben 2700 GB -nak látja."Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
King Unique
titán
válasz BTom1970 #135648 üzenetére
A GPT nyilván nem lehet gond, mivel azt a 32 bites és 64 bites Windows 7 egyaránt kezeli.
"eSata-val lett formázva szerintem. 3TB egyben. Most USB-vel nem látszik, rosszul ismeri fel."
Épp akartam kérdezni, hogy esetedben pontosan (modellszám, link, stb.) mégis mit jelent ez a "3TB-os külső USB HDD-t", ami ha eSATA & USB 2.0 csatolás külső ház vagy dokkoló, akkor vsz USB 2.0 alapon kezel 2 TB-nál nagyobb tárolókapacitású HDD-t és azért jelenik meg USB-n csatlakoztatva csak 746 / 786 (?) GB-os kapacitással (példa). Ha USB 3.0-s - ami jó eséllyel kezel akkorát - de másik külső házban / dokkolóban lett inicializálva (az a lényeg, nem a formázás) eSATA-n a HDD, akkor meg lehet akár a nem olyan régen említett eltérő logikai-fizikai szektorméret is a gond.
Már ha ezek valamelyikéről van szó egyáltalán, mert nem derült ki a leírtakból, hogy pontosan miről van szó...[ Szerkesztve ]
-
-
BTom1970
aktív tag
3TB-os külső USB HDD-t hogyan tudok kezelni Windows 7-ből?
Szerintem GPT filerendszer van rajta. 746MB-nak látszik.
Valamilyen driver kell hozzá?
Egy partíció van rajta szerintem, már régen használtam."Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
flash-
veterán
gyvr rendszert ismeri valaki?
gyermekvédelmi online rendszer (Nitrowise labs) (hivatalos döntések online térben való dokumentálása Java, Angular és jBPM4 technológiával.)
az a gond hogy elkezdem felvinni az adatokat de közbe más munka van es ha visszatérek már kidob, lehet ujbol kezdeni
van erre valami okosság, vagy bármi amivel ezt ki lehet küszöbölni?
borzasztó hogy ilyeneket fejlesztenek hogy lehet ilyennel dolgozni?[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz Simivok #135640 üzenetére
Miért nem veszel bele itt a HA-n használtan? Memóriákkal nem szokott olyan gond lenni, hogy kellene rá a több év garancia. (Ja, látom az előző hsz-ben, hogy ez is opció volt).
Nem akarok senkit reklámozni de egyet találtam is 3000 Ft-ért, és akkor párban lenne. Csak írd be ezt a keresőbe és meglesz: MTA4ATF51264HZ
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Simivok
senior tag
Sziasztok,
Van egy Dell Vostro 15 3000 laptop. Ramot szeretnék bővíteni, lefotóztam ami benne van.
Ezt néztem, ez jó lesz bele? [link]
Vagy ha esetleg ez nem jó, tud valaki apróról linkelni?köszi előre is
Galaxy S23 256GB Cream
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, adott egy szerény képességű apus pc, amivel pár évvel ezelőtti játékokat viszonylag normálisan lehet játszani 1080p felbontásban.
Szeretném ennek a képét kivinni egy másik szobában lévő tv-re és azon játszani controllerrel.
A tv egy 2019-es webos-t futtató lg, aminek van screen share opciója, illetve maga a tv 5ghz-s wifi ac hálózatra csatlakozik.
A gépen win 10 és utp-vel csatlakozik a hálózatra.
Hdmi kábel kihúzása a tvig nem opció a nagy táv és a szoba adottságai miatt.Próbáltam a screen share/miracastot, de utp-vel nem megy, 2,4ghz adapterrel csak akkor megy, ha a tv is 2,4ghz-re csatlakozik, viszont ilyenkor a tükrözés eléggé rossz minőségű.
Olvastam, hogy win 10 alatt kellene mennie a miracast over infrastucture-nak (wifin meg a handshake, utána átveszi a lan a hordozó szerepet), de nálam ez nem működött.
Van értelme egy ac wifi sticket venni és megpróbálni a miracastot 5ghz-n?
Leírások alapján a kezdeti handshakenek akkor is 2,4ghz-n kellene mennie, de mi van, ha a gépben csak 5ghz kapcsolat van?!).
Vagy inkább van értelme az aliexpressen hirdetett 100$ körüli "wireless" hdmi adóvevőknek?
Egyáltalán van rá mód, hogy ez jó minőségben, lagmentesen menjen?Esetleg még van itthon egy raspberry pi zero w is, hátha azzal is lehetne kezdeni vmit..
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
w.miki
veterán
ssd.skhynix.com oldal nálatok bejön? Nekem 404.
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
HARDVERAPRÓD
válasz w.miki #135628 üzenetére
Oké, ha van rajta fontos adat mentsd el. Addig használd amíg megy. Lehet egy újratelepítéssel kiküszöbölöd egy ideig ezt a hibát.
A kondi az megfelelő amúgy, a 154 gyanus szektor mar nem.
Ha van ilyen ssd tartalékban, akkor cseréld. Bár az msata ritkább.
Vagy max egy fw upd, ha van, az segíthet.[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
-
w.miki
veterán
válasz batyuska100 #135625 üzenetére
Ha jól értettem a videót, csak UEFI-re rakjam át Legacyból, a BIOSban a beállítást?
Nekem erre azt írja utána, hogy No bootable device found, és el sem indul a gép.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
w.miki
veterán
Dell e6540-t használok Win7-el. Tegnap kaptam egy kék halált internetezés közben.
Azóta a win Invalid partition table hibaüzenettel indul. Enter-t kell nyomni, és eltűnik a hibaüzenet, utána betöltődik a Win7. Hogyan orvosolhatnám a hibát?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Simivok
senior tag
Sziasztok,
egy gyors kérdés: Google Chrome esetén melyik a legjobb hirdetésblokkoló ami tuti nem vírusos és hatékonyan működik?
Galaxy S23 256GB Cream
-
Gyurka6
őstag
válasz vargacs0909 #135612 üzenetére
Én csak a monitort, bill., és egeret csatlakozva próbálnám, v. a gyártó honlapon megnézni , mit írnak
Gyurka
-
Doky586
nagyúr
válasz vargacs0909 #135612 üzenetére
Olvasd újra amit linkeltem...
-
vargacs0909
csendes tag
válasz Doky586 #135611 üzenetére
Ismét: nem látom a biosz-t, mert a monitor bootoláskor azt mondja hogy "no signal. Enter powersaving shortly"
Ha nyomogatom a del-t a bootolás folyamata megáll, talán be is lép a bioszba csak éppen nem látom, mert a monitor nem jeleníti meg (se hdmi-n, se dp -n)...
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz vargacs0909 #135610 üzenetére
-
vargacs0909
csendes tag
Sziasztok!
Láma kérdés...
Összeraktam egy pc-t (pontosabban alaplap, proci csere). A gép elindul, minden szép és jó, de...Be szeretnék lépni a bioszba finomhangolni, meg be kéne lőni egy usb boot-ot telepítéshez, de nem tudok, mert bootolás kezdetén a monitor azt mondja, hogy "nincs jel". Bootolás végeztével aztán bejön a windows onnantól minden okés.
A konfig:
- MSI B550 Tomahawk
- Ryzen R 5600x proci (no igp!)
- RX 580 vgaNyomom a del-t veszettül, próbáltam display porton, hdmi-vel hiába, nincs kép. (A vga-n van dvi is, de az meg nincs a monitoron...)
Mi a megoldás?
-
Csupingo
veterán
válasz Simivok #135608 üzenetére
Ssd használata esetén akár ki is lehet kapcsolni, nagy eltérést nem venni észre, max. tényleg egy kicsit kevesebbet nyekteti a háttértárat. Persze nem muszáj, mert elkoptatni se fogja az ssd-t. Futtatásnál beírni: services.msc , aztán a superfetch-et megkeresni és letiltani. Elvileg még így hívják, ha minden igaz. Talán még az indexelő szolgáltatás is dolgoztatja a meghajtót, de azt se kötelező kikapcsolni. Ezek az új windows-ok már ilyenek. Szinte nincs olyan pillanat, hogy ne villogna a hdd led.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Simivok
senior tag
válasz Csupingo #135607 üzenetére
Köszi a válaszokat! Asszem napi 9 gigát ír az ssd-re az nem hinném hogy sok. Viruskereso külön nincs csak a beépített. Gondolkodtam reinstallon de akkor szerintetek sem szükséges igaz? Esetleg ezt a memória előtöltést kapcsoljam ki? Csináltam egyebkent Eset online scannert, meg mbam de nem volt vírus...
Galaxy S23 256GB Cream
-
Csupingo
veterán
válasz Simivok #135605 üzenetére
A win is mindig molyol valamin. Akár a víruskereső is lehet, valamint a memória előtöltés is alapból be van kapcsolva (a programok gyorsabb indítása miatt). Amiatt folyton ír és töröl a memóriából is.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Cs1csó
félisten
válasz Simivok #135605 üzenetére
Teljesen rendben van. HA nincs extra melegedés, és extra használat akkor jó. Esetleg megnézheted hogy mi eszi a SSD-t és ha nem jár extrém adatírással az sem gond.
Ezért is dobtam ki a HDD-t a gépből mert igaz csak adatok (zene, film stb.) volt rajta de így is hébe-hóba azért felébresztette a Windows.
[ Szerkesztve ]
-
Simivok
senior tag
Sziasztok,
Miért van az, hogy üresjáratban is szüntelenül fel-felvillan a hdd led? Nincsen semmilyen lassulás egyébként, semmi tünet de idegesít hogy amikor nem fut semmi extra, akkor is sűrűn villog a lámpa, másodpercenként is többször mintha nagyon csinálna valamit de nincsenek a feladatkezelőben kirívó értékek.
Megnéztem a feladatkezelőt, 0 és 1% között váltakozik a kihasználtság, állandóan van pár KB adatforgalom.
Win10 21h2, i5-9400f, SSD a screenshoton, 16gb ram, 1660S
1 hónapja még egy régebbi házam volt már azon is feltűnt, most az új házon a pwr ledbe kötöttem a hdd ledet. [link]
Valaki esetleg tud segíteni?
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 256GB Cream
-
gregory91
senior tag
válasz Armagedown #135600 üzenetére
Megjelenésben előfordulhat,de ez oda-vissza is megy.
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
Doky586
nagyúr
Nem
-
Cs1csó
félisten
"Elméletileg" nem szabadna mert a PDF dokumentum egy "kép" (korábban valaki írta hogy "pixelpontos" vagy valami hasonló hivatalosan)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Parfüm topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest