Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen széket vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BestofJAVA
tag
Lehet formázni, particionálni egy
4TB vagy nagyobb usb HDD-t/SSD-t úgy, hogy 2db (vagy akár több , de darabonként maximum)
2TB MBR lemezként ismerje fel a Linux?Az MBR elméleti/gyakorlati határa 2TB. Mindenképp MBR-re van szükség, más nem fogadható el. Most 3 darab két terás HDD-t használok emiatt, de lassan szeretnék inkább egy nagyobbat hordani, és inkább a gépnek mutatni, hogy az 1db nagyobb az számára több kicsi MBR.
Ha odaadom a Linuxnak, formázza és particionálja, de csak 2 terát képes aztán használni MBR-ként.
Egyelőre a Windows-ban készített MBR sem jutott tovább, de szeretném.[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz Matyflakes17 #132393 üzenetére
Az a kari egy áramtemető... nekem is volt ,12v -ágon főleg ha megcibálod a bajuszát egy 600-as tápot is le tud térdeltetni
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Doky586
nagyúr
válasz Matyflakes17 #132396 üzenetére
Gyenge táp vagy gyenge hűtés..
-
Matyflakes17
kezdő
válasz Marci112233 #132394 üzenetére
1070Ti is volt benne azzal se volt semmi gond csak ezzel valami másik tipp esetleg? nem csikoz semmi valamikor engedi h játszak ! de kikapcsol valamiért !
-
Csupingo
veterán
Találgatásoktól függetlenül ha jól látom, a 390x 275W-os, a 2070 super pedig 215W-os. Talán ez is okozhatja.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Marci112233
addikt
Az hogy a 2070s-el ment még nem jelenti azt hogy a táp biztos jó. Bármikor megadhatja magát, de lehet szimplán túlmelegszik valami és azért áll le a gép.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Matyflakes17
kezdő
Üdv adott egy r9 390x vga ha terhelés alatt használom leáll a gép valakinek valami tipp esetleg hogy mitöl lehet ! táp biztos hogy jó rtx 2070s használtam csak terhelésnél kapcsol ki netezés stb müködik !
-
tylerddd
veterán
Üdv! Létezik olyan RJ45-ös csatlakozó, aminél a kábel az itt jelölt irányba fut? Tehát a kioldó gombhoz képest oldalra "kanyarodik", nem fel/le, mint a képen. Esetleg olyan univerzális csatlakozó, ahol a kábel irányát lehet változtatni? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok!
Próbáltam utána járni hogy mi a különbség a VPN és a Proxy között. Valaki eltudja nekem magyarázni pár szóval, hogy mi a lényegi működésük és és hogy mi a különbség? -
kekigyu
aktív tag
Windows 11-re frissítéshez engedélyeznem kellene a TPM-et. Van leírás arról, hogyan kell ezt csinálni?
-
SOAD19
addikt
-
Vismajor01
addikt
válasz BlackDevil #132381 üzenetére
Hasznalnu nyugodtan lehet, gariztatni is meglehet probalni.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
attiati
veterán
Google fotó esetén jól lehet kikapcsolni, hogy ne töltse fel automatikusan a készült fényképeket a tárhelyre?
Vagy roamingnál ez nem automatikus, csak wifinél?
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Usb 3-as külső merevlemezhez kellene hosszabbító kábelt vennem, kb egy méterest, mindegy, milyet veszek?
Hirtelen ezt találtam.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
BlackDevil
aktív tag
sziasztok.
SEASONIC FOCUS GX 650W GOLD MODULAR (FOCUS-GX-650) tápegységem elkezdett ciripelni, miközben épp játszottam. Mi ilyenkor a teendő? Próbáljam gariztatni? Ne használjam addig a gépet?»OΛKΞN« √ ツ Toborzás: https://goo.gl/bO5GhH <--- Star Citizen ---> https://goo.gl/ptspnT ¤ Steam ---> shorturl.at/NSVW1 | Social Club ---> http://goo.gl/nPIu51 | Hackthat: http://goo.gl/kAJnpV
-
Essejó
veterán
válasz SOAD19 #132371 üzenetére
Úgy rémlik, hogy a Rufus-al létre tudsz hozni az otthoni Windos ból egy működő klónt megfelelő méretű PD-re vagy ssd-re. Aztán azt rádugva egy másik gépre ki tudod a gépet próbálni.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Teasüti
nagyúr
válasz zolee001 #132378 üzenetére
Discontinued lett a RemoteFX... Azóta el is lett távolítva a funkció az aktuális WinServer-ből is. De van rá 3rd party tool, mint mondjuk a Parsec.
A VGA-hoz meg most rábukkantam a GPU paravirtualization nevű technikára, amit elvileg a kliensek is tudnak Pro-tól felfelé és nagyon is aktuális technológia (és ingyenes is és megy Geforce-on is, ami kulcskérdés). Elvileg dinamikusan tudják vele használni a VM-ek (és a host) a kártyát 0-100% között - akár csak a vGPU-nál -, ami mesébe illő. Nem egészen értem a működését, de ha nem tévedek nagyot, akkor a koncepció alapjait a WDDM 2.5 óta fektették le, vagyis elvileg már a VGA driver sem "látja" mi történik a színfalak mögött, így megkerülhető az nVidia szoftveres korlátozása is. Most azzal kísérletezek, az ő nyomdokai alapján.
Ha ez működik és kellő megbízhatósággal be is vethető napi felhasználásban, akkor erősen elgondolkodtat, hogy elég egy power PC a családba, aztán legalább nem fog(nak) malmozni az idő 99%-ában a drága vas(ak). Így csak az idő 98%-ában tenné ugyanezt.[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
válasz King Unique #132366 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Tanácsot kérnék, az alapoktól kezdve.
otthoni környezetben az lenne a feladat, hogy kiszolgáljunk:
- egy vegyes használatú klienst (videós/fotós workstation és multimédia a fő csapásirány, évi néhány indie játék max),
- egy játékos klienst (nem high end, low-med elegendő lehet),
- egy kamera rendszert (PoE kamerák, hozzá egy deepstack képfelismerő AI).1. Jelenleg van a családban egy öreg PC, ami játékos gépnek van befogva.
Ebben egy Xeon E5450, 6 GB ram, és HD5870 teljesít szolgálatot. Fejlesztésre szorulna legalább a VGA (legacy driver van már csak hozzá), de nem kardinális kérdés. Idősebb felhasználó, jóvanazúgy hozzáállással.2. Van egy fapados laptop, ami netezésre volt használva.
3. Van nekem egy játékos laptopom (i7 7700HG, 1060 gtx, 32 gb ram), ami jelenleg ellátja a munkámat (videók, fotók), de kezd betegeskedni (kijelző felhősödik durván, USB portok kilazultak). Szeretnék PC-t építeni helyette.
A tervem az volt, hogy e laptop helyett összerakok egy kurrens Ryzen gépet pár fokkal jobb VGA-val és kellő rammal.A kérdés pedig, hogy hogy lehetne megoldani minden fenti feladatot a legkisebb beruházással?
Ugye több irányban is el lehet indulni és ez okozza a dilemmát:
1. Maradjon minden hagyományosan diszkrét? Önálló gépekkel, amiket egyenként kell fejleszteni? Bekerülési költségre ez tűnik a legdrágábbnak, viszont a legkönnyebb kiépíteni és fenntartani.
1/b. Ha diszkrét gépeket építenék ki, akkor legyen egy duál konfig mondjuk (ATX workstation + mini ITX a kamerákhoz egy gépben). Vagy olcsóbb, ha külön épülnek?
2. Építsek egy bika gépet és virtualizáljam a három feladatot rajta? Előnye, hogy egy gépet kell csak fejleszteni - a többi csak vékony kliens szerepet töltene be max -, viszont nem árt rendszergazdának lenni hozzá, hogy ez olajozottan tudjon működni...
Hátránya, hogy VGA-t jelenleg nem lehet virtualizálni, csak enterprise vonalon. Így még ha a CPU, MB, RAM hármason lehetne is osztozkodni, VGA-kból több kell (PCIe passthrough). A legideálisabb az volna, ha az egy erős kártyát meg lehetne osztani több VM között is... RemoteFX-nél felcsillant a szemem, hogy hátha - tudna ez osztozkodni egy Geforce kártyán -, de azóta discontinued lett.
Ezen kívül egyedül csak vGPU jöhetne szóba, de arra csak hack van max, amire nem alapoznék igazán, ahol nem az állandó bütykölés a cél, hanem a set it & forget it használat.Szóval nagyon belemásztam ebbe a VM dologba, csak nem tudom megéri-e foglalkozni vele ilyen családi felhasználásnál, vagy csak felesleges önszívatás?
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Danecay #132365 üzenetére
De most komolyan. Most az a gondod hogy tud pendriveról bootolni..?
Pendriveon van. Hordozható. Tud menteni és visszaállítani. Ingyenes. Mi kell még?
Vagy írd jobban körül a problémádat. (amiért nem tetszik)Nincs jobb, nincs portable ilyesmiből.
Nemis értem hogy gondoltál olyat hogy egy döglött működésképtelen winbe bedugsz egy pendriveot egy x.exe-vel és visszaállítod..? -
Teasüti
nagyúr
válasz King Unique #132366 üzenetére
Itt már megint ez a téma?
-
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Nem találtam olyan topikot, ahol virtuális gépekkel foglalkoznak, szóval:Laikusként kérdezném, hogy virtuális gépek kapcsán lehetséges egy olyan felállás, ahol két különböző GPU pcie passthrough módon van megosztva, de adaptív módon kéne kiosztani a guest OS-nek őket?
Teszem azt ha épp az erős GPU-val szeretnék dolgozni a saját guest OS-emben, míg a gyengébbikkel egy másik VM meg mondjuk multimédiázik, és vice versa.Az alapötlet, hogy otthoni game server - vhogy így, csak ugye vGPU nincs (Tesla-hoz el kéne adni a vesémet), hanem dedikált GPU-k lennének, mint ahogy Linus is csinálta.
Ezzel annyit nyernék, hogy elég lenne a családba egy erőmű (főleg a mostani VGA árak mellett). Én magamnak összerakok egy videóvágós gépet, de mikor nincs munka, akkor meg frankó játékra is akár. Viszont az sem megoldás, hogy szimplán mások üljenek ott a gép előtt, szóval a klasszik többfelhasználós géphasználat nem jó. Akár csak azért is, mert mondjuk sértené a magánszférát. Vagy kellene a rendelkezésre állás bármikor, olyan nincs hogy én most nem csinálok semmit, mert mondjuk a család egyik tagja épp ott ül előtte. (Helló, szép új modern világ!)Szóval azt tudom, hogy ki lehet építeni egy ilyen rendszert már manapság - vagy UnRaid-del (azon elvileg KVM megy, de Linus tapasztalata alapján kiváló teljesítménnyel), vagy mondjuk egy Hyper-V Server (ingyenes és elvileg jól is teljesít alatta mondjuk egy RemoteFX-el, de komplikáltabb felkonfigurálni).
De lehet olyat, hogy cserélődik a hardver a VM-ben igény szerint?
Vagy esetleg lehet olyat, hogy minden VM-ben a guest OS-nek Win10 lenne, de ugyanazok a fiókok? Vagyis minden guest OS-ben meglenne az én MS fiókom, meg a többiek MS fiókja is, aztán mindenki ahhoz a VM-hez csatlakozik, amelyik hardvert használni szeretné. Arra nem tudom létezik-e vmi mód, hogy a VHD meghajtókat összeszinkronizálni? Vagyis amit az egyik VM-ben csinál, azt a másik VM-ben ugyanott tudja folytatni.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Danecay #132365 üzenetére
A félreértetted arra vonatkozott, hogy amit abban a válaszban linkeltek, ott a leírás világosan szemlélteti, hogy Windows alatt használva csak telepíthető változata van a Macrium Reflect programnak + pendrive-ról bootolható WinPE és WinRE, portable viszont nincsen és általában az egyéb hasonló programoknak sem feltétlen ha rákeresel.
Tudom mit jelent a portable program, ezért is írtam hogy csak olyan értelemben "portable" hogy pendrive-on hordozható és arról bootolható, nem azt hogy a szokásos módon Windows alatt telepítés nélkül indítható és használható.
Na de akkor a kérdésedre válaszolva, az AOMEI Backupper a leírás alapján kivételesen tudja a portable módot is + pl. a HDClone, tehát ezek elvileg megfelelhetnek a kívánalmadnak.[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
válasz King Unique #132362 üzenetére
Köszönöm a választ! Azt, hogy én értettem valamit nagyon félre, némileg vitatnám, hiszen világosan leírtam a #132334 Danecay hozzászólásomban feltett kérdésemben, hogy milyen programot keresek. Inkább az értelmezéssel lehetett a baj, bár tény, hogy azt elfelejtettem leírni, hogy normál körülmények között bebootolt operációsrendszer alól elindítható programról lenne szó, valamilyen a Windows saját megoldásához hasonló, de némileg kiterjesztettebb lehetőségű programra gondoltam. A portable jelzőt egyébként sem a gépindításkor önmagukban bootolni és futni tudó szoftverekre értjük általában, hanem a telepítés nélkül futtatható programokra, még abban az esetben is, amennyiben a bootable programok is portable-k ugyanakkor Itt van pl. ez az oldal is https://portableapps.com, ahol bár nem néztem végig egyesével , de nem gondolom, hogy sok olyan van köztük ami boot-olni tudó lenne, mégis portable programokról beszélünk, sőt még az oldal neve is az. Ha nem így vankkor az oldal üzemeltetői és a portable programok készítői is fogalomzavarral szenvednek
Na nem akarok én ebből vitakérdést csinálni, csak egyértelműsíteni, hogy mire gondoltam, na meg aztán, hogy teljesen őszinte legyek némileg az önérzetemet is piszkálja a kezdőmondatod. Igyekeztem tisztán és érthetően fogalmazni[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Danecay #132361 üzenetére
Akkor valamit nagyon félreértettél itt, mert ezek eleve nem portable programok és a Windows alóli használathoz eleve telepíteni kell (mármint a Macrium és társait, mert a beépített nyilván nem), max. olyan értelemben portable, hogy pendrive-on hordozható és arról bootolható a program WinPE / WinRE / Linux-alapú változata, ami használható a mentéshez és visszaállításhoz egyaránt...
[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
válasz King Unique #132359 üzenetére
Nem bootlemez kell, az majdnem minden ilyen komolyabb szoftvernek van. Majd leírom privátban, de nem ma mert rég volt már 1/2 5 óra amikor keltem, és sajnos holnap reggel is ugyanez vár
-
King Unique
titán
válasz Danecay #132358 üzenetére
• Bootlemez (Rescue CD) készítés Macrium Reflect programhoz.
• Macrium Reflect - Creating rescue mediaA rendszermentés készítése egyébként már számtalanszor ki lett tárgyalva a Windows topikokban is (példa).
-
Danecay
addikt
válasz Doky586 #132335 üzenetére
Köszönöm a tippet! A keresgélések során már én is belebotlottam ebbe, de a leírás alapján sem az nem jött le, hogy ingyenes, sem az, hogy portable. A linkelt oldalon azt írja, hogy
"a rendszer mentése történhet Windows alól is (ahogy azt a Macrium tutorials is bemutatja)"
Itt már rögtön egy Trial verziós Macrium Reflect látható, de rákerestem és láttam, hogy van Free verziós is. Letöltöttem, feltelepítettem, de még mindig nem tudom, hogy lesz ebből portable. Gondoltam nincs konkrétan odaírva de mivel kérdésem erre vonatkozott, úgy voltam vele, hogy biztosan működik ekén is, de átmásolva egy pendrive-ra, már nem indult el. Nálam a legfőbb szempont a hordozhatóság lenne, hogy bármelyik számítógépre rádugva a pendrive-ot, le lehessen menteni a rendszert. Aki kíváncsi rá, hogy miért annak leírom PÜ formájábanKöszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Laptopba ha betolok egy pendrive-ot az egér vevője melletti USB csatlakozóba, akkor az egér bizonyos esetekben szaggatni kezd. Ez mitől van, előjele-e esetleg valaminek, miért csak random jön elő, lehet-e valamit vele kezdeni? Van a másik oldalon is csati, de gondoltam rákérdezek. Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Egy kis tanácsra lenne szükségem. Holnap vagy holnapután tervezek venni egy félkonfigot itt HA-n: lap, proci hűtővel, memóriák, ssd, táp. Viszont az eladónak nincs még itt pozitív értékelése. Azt beszéltem meg vele, hogy lemennék hozzá, és kipróbálnám vásárlás előtt, amibe bele is egyezett. A kérdésem az lenne, hogy mivel lenne érdemes gyorsan letesztelni az említett alkatrészeket, illetve lecheckolni, hogy minden oks. A hangsúly a "gyors"-on van, nem akarnék több órás memória tesztet elindítani, kivárni. Sose vettem még használtan gépet, csak egy laptopot, de azt is csak a próbaterembe, videók, zenék lejátszására, nem elsődleges gépnek. Kértem az eladót, hogy az ssd-ről mutathatna egy hdd sentinelt, de állítása szerint nincs a gépben se ssd, se a táp. Majd visszek egy ssd-t win-nel telepítve, amin van hdd sentinel, és ránézek.
Minden tanácsot szívesen fogadok! -
nagyúr
Van egy canon szkennerem, ami usb-ről kap áramot. Nincs rajta kikapcsoló, ennek következtében minden gépindulás, alvásból felélesztés esetén kalibrálja magát. Nem csinálja túl hangosan, viszont felesleges, hogy naponta akár 8-10 alkalommal elvégezze, mivel ritkán használom. Kihúzgálni nem szeretném a kábelt, így azon agyalok, hogy az usb aljzatot tiltom le arra az időre, amíg nem akarom használni. Mi lenne ennek a legpraktikusabb, leggyorsabb módja?
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
-
Vismajor01
addikt
A google sir h teli a tárhelyem.
Hogy a fenébe tudom letölteni az összes képet egyszerre? Nincsenek albumban, csak backup mentései a képeknek.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
inf3rno
nagyúr
Windows és Linux közötti dual bootnál megoldható valahogy, hogy a Windows-on ne kelljen mindig beállítani az órát?
Buliban hasznos! =]
-
Csupingo
veterán
válasz kocsiska15 #132338 üzenetére
Nekem is sípolgat kicsit a tápom böngészésnél is, pedig nem annyira vacak. Régen valami Vargáné kiadás kergetett az őrületbe, le is kellett cserélnem. Sajnos ez ilyen, de az is lehet, hogy neked lesz igazad és a ventilátor csinálja.
A ventit szerintem lehet állítani a vga driverben, vagy pl. msi ab-vel is. Kérdezz rá a kártya topikjában, vagy a driver topikban.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
kocsiska15
tag
válasz Csupingo #132337 üzenetére
Köszi a választ!
A helyzet az, hogy ez idle-ben, böngészésnél van, játék vagy egyéb terhelés közben nem tűnt fel. És nem igazán sípolás - legalábbis nem folyamatos a hang, szakadozó, tehát mintha a venti forgásával lenne kapcsolatban. Ezért is figyeltem a VGA adatait és tűnt fel, hogy a 750 RPM körül adja ki a hangot.
Sajnos cuccokat nem tudok bele szerezni most, úgyhogy ezzel így jártam.
Még megpróbálok angolul guglizni, ill. ha más nem valahogy megpróbálom átállítani a GPU ventijének beállításait, elkerülve, hogy 750-en menjen... (bár ezt most így alapból fogalmam sincs hol és hogyan lehet). -
Csupingo
veterán
válasz kocsiska15 #132336 üzenetére
Talán a tápegység, vagy a vga sípol nagyobb terhelés, több fps esetén. Ez akkor is előfordulhat, ha viszonylag nagyobb teljesítményű a vga és nem "szeretik egymást" a táppal. Véletlenszerű felállásokban is előjöhet, ezért is szokott megoldódni a vga, vagy a tápegység cseréjével.
Ha tudsz, akkor érdemes másik tápot szerezni és azzal is tenni egy próbát.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
kocsiska15
tag
erre esetleg valaki valamilyen tippet..? vagy egy másik topik ahol rákérdezhetek?
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Gyanítom, hogy a téma saját topikjában hiába várom a választ, ezért ha nem gond felteszem a kérdést itt is. Engem olyan, rendszerpartíciómentő progi érdekelne, ami hordozható (portable) és lehetőség szerint ingyenes. Cél az, hogy egy pendriveról futtatva le tudja menteni a rendszerpartíciót egy másik adattárolóra és természetesen később vissza is lehessen állítani vele a képfájlt egy másik merevlemezre, akár Win alól, akár a saját bootolós megoldásával, ha van neki olyan. Az sem lenne hátrány, ha hozzáférhetőek lennének a lemezképben tárol állományok is. -
Yeffy
veterán
válasz Pyttawrx #132327 üzenetére
koszi, h kikerested, akkor emiatt gondolom nem erdemes aggodni.
viszont az tovabbra is bosszanto, h ahogy latom, leginkabb akkor porog fel a hutese a laposnak, ha a proci melegszik - nyilvan ertheto - de ujratelepites elott nem tapasztaltam ilyet, h Skype videohivas kozben nem hut, vagy csak alig, es felmaszik 64-5 fokokig. a HDS monitorozo program mar regota fut a hatterben, feltunt volna, mert ugyanigy volt beallitva a hatarertek.
elvileg minden driver fent van, a Win10 energiamanagement profil is ugyanaz, az oprendszer up to date, nem tudom, mi baja lehet akkor.
ahogy nekem tunik, a videohivas folyamata melegiti a gepet, de nem annyira, vagy a procit nem annyira, h triggerelje a hutest, csak amikor mar ilyen magas tartomanyban van az SSD. nem tudom, h ez esetleg nem jatszik kozre?
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Yeffy
veterán
válasz mezis #132298 üzenetére
kicsit tesztelgettem, azt vettem most eszre, h elsosorban Skype videohivasnal tortenik ez, h alig/lassan porog fel a hutes, es felmegy az SSD 63 fokra. ez normalis?
normal hasznalat, bongeszes, kis jatek alatt ugy nez ki, mukodik.
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
celafat
aktív tag
Sziasztok. Ismer valaki olyan programot, amivel mp4 kiterjesztésű videókból lehet levágni a végét? Jó lenne ingyenes, de ha jól működik, akkor akár fizetős is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
NextDNS-el kapcsolatban lenne egy kérdésem. Hogyan tudnám tiltani a teljes google adservices-t? Elvileg az általam választott szűrőlisták is blokkolják, - azért gondolom mert a https://analytics.google.com/ weboldalt nem jeleníti meg - viszont ha rákeresek mondjuk a "cipő" szóra, akkor simán feldobálja az AD-vel kezdődő találatokat, jobb oldalon Ads·Shop now keretekkel stb.
Denylist-be ezek vannak még tiltólistán:
*.www.googleadservices.com*.partner.googleadservices.com*.pagead2.googleadservices.com*.googleadservices.com
NextDNS a routeren van.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
BTom1970
aktív tag
válasz #85619712 #132318 üzenetére
Default Gateway nem volt.
IP cím a 169.255.90.180 vagy valami ilyesmi volt, amit akkor kap ha nincs rendes IP cím.Kikapcsoltam az újat, de a régi így se láccik. Marad a pakolás, ennyit már nem ér meg.
Köszi azért!"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
törölt tag
válasz BTom1970 #132317 üzenetére
Kapcsolódj rá a régi routeredre wifin, és a indíts egy parancssort rendszergazda üzemmódban. (Keresőbe írd be cmd és a megjelenő parancssor alkalmazás alatt ott lesz, hogy futtatás rendszrgazdaként.) A parancssorba írd be az ipconfig szót majd üss egy entert. A default gateway lesz a routered IP címe, amivel már elvileg be tudsz lépni a felületére. De én kihúznám a konnektorból valahogy.
-
-
BTom1970
aktív tag
válasz Grave_444 #132307 üzenetére
Ez a program csak a laptopot, telefont és az új routert hozza ki. A régiről semmit.
DHCP-t leállítottam leutóbb benne, de a SSID-je látszik. Net előfizetés sincs rajta már egy ideje. De szórja a jelet, ezért állítanám már le."Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
BTom1970
aktív tag
válasz Csupingo #132303 üzenetére
Át lett már soxor állítva. Bútorokat kéne elpakolni, hozzáférni sem egyszerű. Ezért gondoltam, hogy belelépek, le szeretném állítani, hogy ne szórja a jelet feleslegesen. Talán zavarja az új routert.
"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
BTom1970
aktív tag
Van egy router, DHCP lekapcsolva rajta. Ilyenkor hogyan tudok belépni a menüjébe?
Windows csatlakozott hozzá mert, "Csatlakoztatva" van. Jelszót elfogadta.
192.168.0.1 és 192.168.1.254 stb. ilyenekkel nem tudok belelépni."Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
BenceShearer
aktív tag
Sziasztok!
ASUS USB AC54 B1 wifi adapter USB 3.0-as. Viszont hiába dugom a 3.0-ás USB helyett, csak 2.0-val csatlakozik.
AMD MSI B450M PRO VDH PLUS alaplap, W11 (De W10 alatt is ilyen volt).
Nem lehet valahogy USB 3-ra állítani?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest