Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
válasz kocsiska15 #145520 üzenetére
A portól elképzelhető, hogy túlmelegedett. Persze, akkor ennek jelentkeznie kell ismét. Okozhat zárlatot is.
-
kocsiska15
tag
válasz kocsiska15 #145490 üzenetére
Hello, visszatértem ezzel a problémával némi tesztelgetés után.
Igyekeztem hasonló körülményeket teremteni, persze sokkal rövidebb ideig. Ez alatt nem volt fagyás, de legutóbb ugye kb. 4 órányi nyomaték után történt ami történt.
HWiNFO nevű program logja alapján (ha jól olvasom) a CPU max. hőmérséklete 66°C volt (átlag 46.8), kihasználtsága (Total CPU Usage) max. 75.4%.
VGA max. hőmérséklete 77°C.
Ha lehet ezeknek hinni, akkor szerintem nem rossz értékek. Illetve ezen az eseten kívül nem rémlik, hogy tapasztalnék hasonló problémákat úgy általánosságban. (Egy DDU-s tiszta driver újratelepítés mindenképp lesz.)Azért megpróbáltam utánanézni a ventik beállításainak, és állítani egyedi értékeket; ill. újrapasztázom majd, ha tudom.
Megpróálkoztam a MemTest86 nevű programmal, 2 menetet tudtam futtatni (nem tudtam, hogy ilyen sokáig fog tartani), de nem talált hibát.#145496
Belenéztem a gépbe, és ez a fura tápegység nagyon durva mennyiségű port halmozott fel maga alá ezalatt a kb. 4 hónap alatt. Lehet, hogy közrejátszott? A régi fél év után sem nézett ki ilyen rosszul.
Amikor meghalt a régi táp, sürgősen kellett az új, és ez volt az egyetlen a kis üzletben... ami feltűnt miután először bekapcsoltam, hogy jóval hangosabb lett a PC mint a régivel, nem tudom ez jelent-e bármit, vagy csak a ventije ilyen.
Ja, és találtam egy meglepetést is a PC-ben... egy random csavar. Fogalmam sincs hogy kerülhetett oda, az egyetlen tippem az, hogy az úriember hagyta benne mikor kicserélte a tápegységet... De minden stabilan rögzítettnek tűnik, és nem is látok ehhez hasonló (félgömbölyű fejű) csavart máshol.
A CPU mellett a tápegység kivételét és kitakarítását is tervezem egyébként.Szóval ha mégsem a CPU túlmelegedése a ludas, akkor fogalmam sincs mi történt és hogy mennyire kellene aggódnom.
Mindenesetre köszönet az eddigi tippekért és segítségért! -
Borisz76
veterán
válasz kocsiska15 #145495 üzenetére
Lehetett pillanatnyi áramszünet is....amire így reagált.
Olyan rövid amit nem biztos , hogy te észreveszel de a gép meg lefagy.
Esetleg a memóriát tesztelheted MemTest-el.
Minden modult külön külön, majd egyszer mindet is.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Csupingo
veterán
válasz kocsiska15 #145493 üzenetére
Azt is nézted, hogy a vga mennyire melegszik terhelés alatt?
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
Ilyen fagyást hibás vga driver is okozhat, vagy rosszabb esetben betegeskedő vga. A memóriák nincsenek felpiszkálva?
-
laed
tag
Ha rendszeresen előfordul a probléma, akkor az bajt jelez.
-
Csupingo
veterán
válasz kocsiska15 #132338 üzenetére
Nekem is sípolgat kicsit a tápom böngészésnél is, pedig nem annyira vacak. Régen valami Vargáné kiadás kergetett az őrületbe, le is kellett cserélnem. Sajnos ez ilyen, de az is lehet, hogy neked lesz igazad és a ventilátor csinálja.
A ventit szerintem lehet állítani a vga driverben, vagy pl. msi ab-vel is. Kérdezz rá a kártya topikjában, vagy a driver topikban.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz kocsiska15 #132336 üzenetére
Talán a tápegység, vagy a vga sípol nagyobb terhelés, több fps esetén. Ez akkor is előfordulhat, ha viszonylag nagyobb teljesítményű a vga és nem "szeretik egymást" a táppal. Véletlenszerű felállásokban is előjöhet, ezért is szokott megoldódni a vga, vagy a tápegység cseréjével.
Ha tudsz, akkor érdemes másik tápot szerezni és azzal is tenni egy próbát.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Akai LPD8 kompakt MIDI kontroller /// ÚJ // Számla + Garancia
- Karcmentes, lemezes Playstation 5 eladó
- Lenovo B50 laptop (15,6/i3-G4/8GB/256SSD/Magyar/AkkuX)
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest