Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpaceJam
aktív tag
Egy kétfelhasználós win 10 környezetben az egyik fiók alatt állandóan megváltozik a Skype belépő. Elvileg a user rá se kattint a kilépésre és ilyesmire, mégsem a saját fiókját találja belépés után a Skype-ban. Szerintetek ez mitől lehet?
A Skype-nak nem kellene fiókonként lekezelnie a belépőket? Lehet egyébként, hogy régebbi Win 10 illetve régebbi Skype verzióról van szó – ezt a rendszert nem én telepítettem és tüzetesebben még nem néztem meg. Ettől függetlenül furcsállom a hibát.
kerlac: Újratelepítés után nézd meg! Csak ez alkalommal ilyen hulladék szoftverek nélkül, mint a driver booster. Amúgy haldokolhat a HDD, ha arról megy a rendszer, illetve a tápegység is kérdéses – főleg, ha már nem mai.
-
w.miki
veterán
válasz
w.miki #130192 üzenetére
Viszont az Avast nem örül.
sppextcomobjhook.dll az ultra/teamviewer része lehet?
vagy a nyomtató driver tette fel? -
w.miki
veterán
TeamViewer már nem ingyenes? Megszakadt a kapcsolat 2 perc után
KidobVagy a Win7ről Win10 vezérlése akasztja ki...
-
w.miki
veterán
-
Top cat
addikt
válasz
w.miki #130176 üzenetére
A szoftverében van ilyen opció.
-
w.miki
veterán
Epson L355 segédprogram amiben van fejtisztitas tudtok linkelni? Win10 alapesetben nem ajánl fel ilyen lehetőséget.
-
Zsoxx
senior tag
Sziasztok, az normális, hogy a gép kikapcsolt állapotában a billentyűzeten a Numlock led felvillan? Nem tudom mennyi ideig égett, ma reggel vettem észre, utána ki is aludt.
Genius Smart KB-100, ha ez számít. -
kerlac
őstag
Sziasztok!
Alábbi konfigom van, jó kis játék gép (igaz időm nincs játszani, de igy mulat a magyar), ami elkezdett újabban vacakolni. A hibernálást illetve képernyő pihenést ki kell kapcsoljam, mert ha min 30 percet kikapcsolta magát, akkor utána némelyik HDD-t nem látta, újra kellett inditani. ok ezt megoldottam, nincs hibernálás, megy nonstop.Újabb probléma: ha kikapcsolom, nem kapcsol ki hanem akár reggelig is forog a kör, hogy leállás, ilyenkor ki kell nyomni a főkapcsolót. ez újabban kb minden harmadik kikapcsnál előjön...
Nade a nagyobb baj: ma már be sem akart kapcsolni, bejött a gép, beirtam a kódot, majd a bejelentkező képernyőn villogot, vibrált, durván befagyott. Ezt kb négyszer csinálta, majd 5. inditásra végre bejött...
Van ötletetek, hogy mi lehet a probléma?
Gépem:
Alapalap: MSI MPG Z390 Gaming PLusProcesszor: INTEL Core i7 9700K BoxProci hűtő: CPU Cooler MAster Hyper 212 RGB Phantom Gaming EditionVGA: nVidia Gigabyte Gerforca RTX 2070 8GRAM: 2x16GB 3000Mhz G.skill Sniper X Urban Camo KITTÁP: Corsair RMX RM850XSSD: Samsung 970 EVO 1 TB Plus NVMe M.2HDD: 3TB wd és 4 TB SamsungHáz: COOLERMASTER Mastercase MC500M -
törölt tag
válasz
Schiano #130170 üzenetére
Benne van a pakliban, de ha notin jó az USB csati, akkor mennie kell. Lehet a fülesed olyan régi, hogy nem indul el egy generic driverrel, vagy nem tudom.
A kijelző az szép lettHa szét tudod szedni, vannak a tcon panel (ahova az lvds kábel megy) és maga az lcd üveg között ilyen átvezető fóliák. Ezek ragasztva vannak, és ilyenkor (ha ütés éri) őket leválnak. Na azt vissza lehet melegíteni, nagyon óvatosan hőlégfúvóval. De ha nem csináltál még ilyet inkább cserél(tes)d.
-
Schiano
tag
-
-
MarQs
senior tag
Sziasztok!
Optikai kábelt lehet (valamilyen toldóval) hosszabbítani? Odébb kellene raknom a routert és ennyi lenne az akadálya...
Előre is köszönöm! -
Csápájev
őstag
válasz
Doky586 #130162 üzenetére
Köszi,beállítom,ha rájövök melyik MS fiókommal történt a vásárlás,ugyanis ezt sem tudom. Sosem szoktam vásárolni, ezt nem tudom melyik google fiókommal tettem és a szolgáltató se tudja megmondani
Hihetetlen,hogy ez ilyen macerás. Hány milliárdot lophatnak el így emberektől.
Egy biztos,én nem fizettem elő semmire két hete,mikor jött a levonás és bosszant,hogy így átbsszák az embereketés nem tudok magyarul panaszt tenni.
-
Csápájev
őstag
Nem tudom a topic stimmel-e de van egy problémám,aminek szeretnék utánajárni, méghozzá egy nem kívánt Microsoft store vásárlás. (PlayitAll)
Nemrég jött 3db SMS-em,hogy előfizettem Playitallra 600-
Le is vonta a szolgáltatómtól.
Novemberben vásároltam a Microsoft storeból egy win 10 kiegészítőt,azóta semmit.
Magyar nyelvű ügyfélszolgálatuk nincs.
Ilyenkor mi a túrót lehet tenni azon kívül,hogy letiltottam minden mobilos vásárlást?
Újra és újra elő akar fizetni, persze küld egy leiratkozós linket is,amin viszont nem lehet leiratkozni,mert magyar szolgáltató nincs a felajánlott lehetőségek között.
Telenor ügyfélszolgálatnak fingja nincs róla. -
törölt tag
válasz
C. s. #130157 üzenetére
Majorgeeks-en fent van minden is.
-
törölt tag
válasz
Schiano #130156 üzenetére
Ok így már világos, akkor itt is a kamera melett van (volt) a mikrofon. És ha mindent így hagysz és veszel egy USB-s mikrofont?
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Tudnátok adni egy megbízható linket, ahonnan letölthetem a jó öreg Windows XP-hez az összes hivatalos szervizcsomagot és hivatalos frissítést? (Egy offline virtuális géphez kellene, ezért offline telepítőnek örülnék igazán.)
-
Schiano
tag
válasz
#85619712 #130155 üzenetére
Alap esetben minden bizonnyal van, de ebből a kamera is hiányzik (nem gyárilag, valaki valamikor valamiért kiszedte).
A füles egyébként jack-en keresztül szól, de mivel nincs csatlakozó mikrofonhoz, muszáj lenne rábírnom, hogy USB-n keresztül működjön.mezis
Nem, ez valami - nem mai - "gamer" füles, számítógéphez készült. -
Terek
tag
Értem.Mióta ismerem az oldalt ilyet még nem tapasztaltam,akkor úgy néz ki rossz fát tettek a tűzre
Egyik percről a másikra történt mindez gyanús akkor,hogy végleges a zárás. -
törölt tag
válasz
Schiano #130147 üzenetére
Akkor ott valami hardverhiba van, ezek a fülesek plug&play eszközök, ha bedugod mindent a Windows intéz. Ha annyira szereted a füles hangját át lehet alakítani jack csatlakozósra, olyat már csináltam. De akkor fejhallgató kimenet kell hozzá, és mikrofonnak maradhat a laptop mikrofonja.
-
-
törölt tag
válasz
Schiano #130136 üzenetére
Létezik, usb fejhallgató, vagy hangkártya, amire akármit ráköthetsz. Az analóg hang nem fog kimenni az USB csatira.
-
Schiano
tag
Üdvözlet.
Létezik olyan megoldás egy Dell e6420 laptop esetében, hogy a jack helyett USB-re adjon hangot? -
Terek
tag
Hali.
Olyan kérdésem lenne,hogy adott egy oldal ahol "karbantartás" felirat van fehér alapú háttéren,eddig elérhető volt de már 2 napja csak ezt írja.
Ha egy korábbi hivatkozásra rákeresek ami az oldalon funkció volt 404-et ír.Erre rákerestem wiki azt írta,hogy nem elérhető a szerverről az oldal,de előfordulhat hogy elérhető válik valamikor.
Akkor az említett oldal megszűnt vagy csak a karbantartás miatt írja és lehet-e arra számítani,hogy valaha még elérhető lesz? -
válasz
csabaspecial #130132 üzenetére
Hát legalább is a ram ellenőrzésig eljutna, a cpu jó.
-
mezis
félisten
válasz
Marci112233 #130125 üzenetére
Nézd meg a lejárat dátumát.
Amelyiknek nincs, azt tekintsd úgy, hogy már le is járt az "eltarthatósága" -
törölt tag
-
válasz
Marci112233 #130125 üzenetére
Maxell-t használok én. Nem kell elvégez a resetet, de valószínűleg fog resetelődni.
-
Marci112233
addikt
válasz
#85619712 #130117 üzenetére
Kint az elem. Ahogy mérem 2,8-2,9 közt billeg az érték. Innen melyik az ami ajánlott lenne hozzá?
1 darabot vennék mert több nem kell. Viszont ha cserélem az elemet, a BIOS resetet mindenképp el kell végezni, vagy csak simán cserélem az elemet majd összerakom és indítom a laptopot?
-
válasz
csabaspecial #130120 üzenetére
Ha sípol, akkor jó. Csak legyen benne csipogó.
-
-
válasz
csabaspecial #130115 üzenetére
Szia,
Minden csati, pl a +12V 4-pin is a helyén van? Ha kiveszed a ramot sípolnia kell ram nélkül. Ez sípol? Cpu rendesen a helyén van?
bios reset volt? -
törölt tag
válasz
Marci112233 #130116 üzenetére
3 volt alatt én már cserélni szoktam, egy új elem feszültsége 3, 3 - 3, 5 V körül van üresen. Ha ki van szedve az elem, a laptop akku és a táp is le van húzva, tedd be fordítva az elemet az elemtartóba (így a + és - lábak rövidre záródnak) és 10 másodpercig tartsd lenyomva a bekapcsoló gombot, így tuti reseteled a BIOS beállításokat. (nem én találtam ki a service manualok írják!) Utána mehet vissza az új elem, (vagy ha jó a régi akkor az) polaritás helyesen. Kíváncsi vagyok ezzel megoldódik e az ügy.
-
Marci112233
addikt
-
C. s.
addikt
válasz
csabaspecial #130112 üzenetére
A monitort ki tudod próbálni mással? (IPTV doboz, multimédia-lejátszó, akármi). Lehetőleg ugyanazzal a kábellel, ami most a gépben van. Csak legyenek kikapcsolva az érintett készülékek, amikor ki-be dugdosod, mert tönkremehet a csatlakozó.
-
csabaspecial
tag
válasz
DonThomasino #130110 üzenetére
úgy érted a proci alját is? vigyázni szoktam mikor pasztázok
-
C. s.
addikt
válasz
csabaspecial #130106 üzenetére
Biztos, hogy kap megfelelően áramot? Konnektor, hosszabbító, szünetmentes tápegység, a gép tápegysége, kábelek a gépben és az előbb sorolt külső helyeken, mindenhol rendben mind?
Egy hülye kérdés, előre is bocs, de tudnom kell. A monitor nincs véletlenül kikapcsolva?
-
DonThomasino
veterán
válasz
csabaspecial #130109 üzenetére
Könnyen lehet, hogy megkented valahol.
-
csabaspecial
tag
válasz
DonThomasino #130108 üzenetére
volt persze
-
DonThomasino
veterán
válasz
csabaspecial #130107 üzenetére
Pasztázás volt ?
-
gregory91
senior tag
válasz
csabaspecial #130101 üzenetére
Akkor a probléma valahol a RAM-nál lesz.
Fújd ki a RAM foglalatot tisztára(azért maga a ram is legyen tiszta) lehet kontaktos dolog ami ezzel orvosolható. -
Marci112233
addikt
válasz
#85619712 #130092 üzenetére
Üdv!
Nem írtam ugyan, de mindegy hogy hálózatról, háózat+akkuról vagy csak simán akkuról indulna is fent áll a hiba. Ma reggel is nem akart indulni, így lekaptam a 2 csavarral rögíztett kis panelt, ami alatt a memória és a háttértár is van. Először az elemet ki sem szúrtam, mert el van rejtve a műnyag burkolat alá. Mondom kikapom a sok csavart alul aztán leveszem róla az egész alját, de gondoltam nézek már egy videót a szétszedéséről. Nos mivel időm nincs ennyi rá, így nem veszem ki az elemet, mert gyakorlatilag az egész laptopot apró darabokra kell érte bontani, így nem 5 perces művelet, mint egy asztali PC esetén. (Meg tudnám oldani, de nincs ennyi időm jelenleg, de türelmem sem lenne hozzá momentán.)
-
C. s.
addikt
válasz
csabaspecial #130093 üzenetére
Szia!
Próbáld meg, hogy széthúzgálod a vezetékeket, majd újra bedugod mindet a helyére nagyon alaposan. Egyszer a tápvezetéket nem dugtam rá elég erősen az alaplapra, alig lehetett észrevenni, az egyik vége egy szűk mm-rel magasabban volt, nem illeszkedett rendesen. Megpróbált elindulni a gép, de le is állt. Pedig parányi hiba volt, mégis jelentős. Az alkatrészeket is ellenőrizhetnéd, megfelelően illeszkednek-e. Új hardver?
-
DonThomasino
veterán
válasz
csabaspecial #130101 üzenetére
Lap vagy proci irányba húzza ez is.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- OTP Bank topic
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest