Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
jozsi252 #130391 üzenetére
Mennyit vártál arra, hogy visszajöjjön a net? Ha túlmelegedéstől van, akkor egy idő után biztosan le kell hűlnie.
Az OBS kell, hogy csináljon valami log fájlt, arra lenne még érdemes ránézni, illetve a Windows-ban is kell, hogy legyen valami log arról, hogy elveszett a hálózati kapcsolat.
-
jozsi252
veterán
-
jozsi252
veterán
válasz
Marci112233 #130394 üzenetére
Egyik drivert felraktam de ugyanúgy előjött. Ezért gondoltam rá hogy a Windows-nak letiltom teljesen a driverezést.
-
Marci112233
addikt
válasz
jozsi252 #130393 üzenetére
Ahhoz hogy felrakd manuálisan a drivereket nem kell újrarakni a rendszert. Simán leszeded őket a gyártói oldalról és rátelepíted. Fel fog menni, max a Win egy egy frissítésnél lekapja, de nálam ez még nem fordult elő. és nincs letiltva driverek telepítése, csak simán én rápakoltam a gépemre manuálisan és mind felment gond nélkül.
-
jozsi252
veterán
válasz
mezis #130392 üzenetére
Sajnos nem oldotta meg a kábelcsere sem. RAM Proci teszt nem volt. Viszont nem hinném hogy ezek közül bármi rossz lenne mert ezen a hibán kívül ha csak simán játék film böngészés bármi más megy semmi gond nincs a géppel.
Totál tanácstalan vagyok. Mióta új lap proci van azóta van ez. Gondolkoztam rajta hogy végső megoldásként egy Win 10 újratelepítés kellene, és egyből a driverek telepítését letiltani, és én raknám fel manuálisan az összes drivert a gyártó oldaláról.
A router tuti hogy jó mert a router illetve ap-ba meg range extenderre kötött eszközök hibátlanul futnak. Szóval ezt kizárom mint lehetséges ok.
Nagyon szoftveres hibának néz ki, de miért pont stream közbe és miért nem jön elő az LTE-s routerral? -
jozsi252
veterán
Sziasztok,
Van egy olyan hiba ami azóta áll fent hogy új lap proci van a gépbe, és egyszerűen nem jövök rá a megoldásra. Nem hétköznapi hibáról van szó, és akkor még finoman fogalmaztam.
Szóval van egy gép B460 Tomahawk + i9-10900 + 32GB Corsair Vengeance RAM + RTX 2070. A gépen OBS segítségével megy stream Twitch-re. De random módon egyszer csak elmegy a net és csak akkor jön vissza ha a gép resizve van, vagy mondjuk az 1Gbps port-ból a kábel át van dugva a 2.5Gbps portba, vagy épp fordítva. Van amikor 3 óra múlva jön elő a hiba, de van amikor csak 1-2 óra múlva, de általában csak egyszer jön elő. És akkor vagy gépresi vagy kábel átdugás és minden fasza.Viszont ami érdekes az az hogy van egy LTE-s router és ha a mobilnetről megy a stream akkor ez a hiba nem jön elő. Ez azóta van hogy új alaplap proci került a gépbe, előtte nem volt ilyen hiba. Fix IP van adva mind2 LAN portnak a router-nál, szóval az sincs hogy lecsatlakozik magától 2 óránként.
Mikor a lap proci belekerült a gépbe akkor friss Win 10 került fel, és a Windows-ra lett bízva a driverezés. De hogy előjött ez a hiba, akkor a lan drivert felraktam külön de semmit se ért. Ha nincs streamelés akkor nem jön elő ez a hiba.Szerintetek ezzel mi a francot tudok kezdeni?
-
w.miki
veterán
Kijelzőt keresek egy Samsung NP350u laptopba. Az eredeti betört.
Neten nem találtam, de csak a noti típusra kerestem rá.
Melyik lehet még kompatibilis vele, azt honnan lehet tudni? -
Marci112233
addikt
válasz
mezis #130237 üzenetére
Elnézést a kései válaszért, de eddig nem volt időm a laptoppal foglalkozni.
Láttam leírást, de ha egyszer nem jutok el addig hogy F2 vagy F12-is nyomjak akkor hogyan kezdjek az újraírásnak? nem egy addig el a laptop, hanem előtte egy fekete kép, és csak csipog ismétlődően. Amikor meg tudnék sokadik újraindítás után F2 vagy F12-t nyomni akkor inkább hagyom neki had induljon el mert ilyenkor elindul. Így higyan ugorjak neki az újraírásnak? Na meg a Win alól nem megy a BIOS frissítés. Egyszerűen mivel nem egyből indul újra hanem csak sokadik indításra, amikor elindul azt írja hogy invalid firmware. A mostani BIOS-t is win alól tettem fel de akkor egyből újraindult és fel is rakta magának. És igen, tudom, hogy nem rövid, de ha el sem tudom indítani akkor mit kezdjek vele? Ma reggel kb fél óra volt egyébként mire elindult a laptop.
-
válasz
Ferdinand116 #130380 üzenetére
Kap elég tápot? Több portban is kipróbáltad?
-
Ferdinand116
csendes tag
Sziasztok,
Újratelepítettem a win-t, hogy megoldjak egy problémát ezzel egy másikat okozva. Újratelepítés után nem működött a webkamera (Logitech C270), driver telepítések megvoltak hatszázszor, raktam fel több windows verziót, mindegyikkel ugyanaz, eszközkezelő látja, mikrofon működik csak kép nincs, https://gauginggadgets.com/how-to-fix-webcam-issues-in.../ megcsináltam a cmd-s cuccot meg a regediteset amit itt írnak, de nem történt változás. Esetleg valakinek valami ötlete? -
Top cat
addikt
-
titetoyz
tag
adott egy Dell Inspiron 7577 gaming laptop.. újrapasztázás, tisztítás után nem találja a dedikált NVIDIA GPU-t..
mitől lehet? lehet nincs is köze hozzá, nem tudom.
próbáltam újrarakni, bios resetelni, de nem jelenik meg még az eszközkezelőben sem.bármilyen javaslat/egyéb?
-
w.miki
veterán
YouTube videó szerkesztőjében hogyan tudnám az utolsó 5 percet kivágni?
Van vágás gomb, de nem világos, hogyan működikah... félre lehet húzni, úgy kijelölni egy részt, és talán az Előnézet gomb azt vágja ki...
..még dolgozik -
oleee
tag
Sziasztok,
Adott ez a videos PC:
Ryzen 5 1600
2x8 GB RAM
256 GB SATA rendszer SSD
1TB m2 SSD adatoknakJelenleg a rendszer mellett vannak az Adobe programok (foleg Premieret hasznalok). Az m.2 SSDt most vettem es az aktualis projekteket tarolnam rajta. A kerdesem az lenne, erdemes-e a Premieret oda telepiteni inkabb ahol a hasznalt adat fajlok vannak vagy a rendszer mellett jobb lennie?
Hosszutavon erdemes az m2re tenni a rendszert is esetleg, vagy nem lenne erzekelheto kulonbseg?
Koszonom:
O -
Wollf
tag
válasz
Top cat #130352 üzenetére
Egyszerűen nem értem. Néztem pl Far Cry 3 tesztet dettó ugyanezzel a konfiggal és nekem csak feleannyi fps-em van mint a tesztben ugyanazokon a beállításokon. Nem tudom mit csinaljak már. Az előző konfiggal, ahol a lap volt más illetve a proci, ozt jobban mentek a játékok. Hozzáteszem a rendszer is és a játékok is ssd-ről mennek...
-
Wollf
tag
válasz
Top cat #130352 üzenetére
Szia! Időközben újratelepitettem a rendszert és a játékoknál az a helyzet áll fenn, hogy mikor a textúrákat kellene betöltenie a vga-nak, akkor iszonyatosan leesik az fps kb 1-2 fps-re. Nem lehet hogy az északi hídnál lévő vrm nagy melegedése okozza? Az befolyásolja a vga működését?
-
attiati
veterán
válasz
#85619712 #130359 üzenetére
még egy dolgot kipróbáltam
Win7, másik laptopról: a rádugott külső monitort engedi bármilyen felbontásba pakolni. Bár a natív 1680*1050@60-at lekicsinyítve jeleníti meg, fekete kerettel. Szóval a win7 is fosh. Ellenben legalább felismeri a régi monitor típusát!
De ha csak a külső monitor kijelzőjét jelenítem meg, akkor már szép rajta a natív 1680*1050. Szóval nem a kábel a rossz és a monitor is jó!
Fogalmam nincs mit tegyek.
-
attiati
veterán
válasz
#85619712 #130359 üzenetére
Klónozás alatt "ezen megjelenítő duplikálása" módot érted? Úgy is csak a számára jó felbontás+hz beállításon megy. Lejjebb mentem és 1024*768-ban megy a 60hz.
Bitmélység lehet gond, ha eltér?
laptop bitmélység: 6bit
külső monitor: 8bitDokkolót használok egyébként. Az gond lehet?
Egyszerűen nem értem. Pont a túl magas hz szokott gond lenni.
Erre nálam a 1280*1024@75 megy.
De az 1280*1024@60 nem megy. -
kerlac
őstag
Sziasztok!
Nem találtam speckóbb csoportot a kérdésnek: fiaimnak van Lenovo tabletük (TAB M10 TB-X605F). Ok, mivel sok játékkal jáétszanak, kevés a belső hely, tettem bele 64gb-os gyors memória kártyát. Na igen, de bármit akarok telepteni, csakis a belsőbe szeretné... mit és hol kellene átállítani, hogy vgére a kártyát akarja használni?
-
attiati
veterán
válasz
#85619712 #130356 üzenetére
Az első eleve 60hz-re van állítva (ez a laptop kijelző). A külső monitort akarja valamiért 75hz-en erőltetni. 60hz-n nem megy. Ezek szerint akkor nem az analóg kábeles megoldás a gond?
Illesztőprogram telepítés sajnos nem fog menni, le van tiltva, mert céges laptop.
-
attiati
veterán
Sikerült belőni a monitort egy analóg kábellel.
75 hz-en oké, de 60 hz-re állítva hibaüzenet fogad, bármilyen felbontásban: "RGB out of range 60 hz" Ez az analóg kábel korlátja? Ha veszek egy HDMI kábelt, akkor vinni fogja?
Natív felbontás 1680*1050 lenne, max 60hz-en. Ezért fontos a 60 hz.
1028*1024 @75hz oké.1028*1024@60hz és 1680*1050 is érvényes üzemmód elméletben. A kábel a gond?
-
Csupingo
veterán
válasz
attiati #130351 üzenetére
Úgy érted, hogy most van egy vga is a gépben, amire van kötve egy monitor és az működik is, de ha a másikat az alaplapra csatlakoztatod, akkor az viszont nem működik? A cpu-ban biztos van igp, vagy az alaplapon? Ha igen, akkor kapcsold be a biosban a multi igd (igp, gpu) módot (pl. asrock-nál: igpu multi-monitor), akkor egyszerre működik az igp és a vga is.
-
Top cat
addikt
válasz
Wolf111126 #130347 üzenetére
Ha jól sejtem ez a kiinduló pont.
Megpróbálkoznék a tápcserével. Az az Aprox nem egy minőség.
Az a baj, hogy az ilyen lagolásokat sok minden okozhatja. Hardver, szoftver, vírus. -
-
válasz
Marci112233 #130342 üzenetére
Legalábbis küldd el, vizsgálják be, ha még garis.
-
mezis
félisten
válasz
Aryes #130338 üzenetére
Szerintem meg nincs trafó a bemeneten, hanem zavarszűrő, ami trafónak látszik.
Trafó majd odébb lesz, nem 50Hz-re hanem 100000Hz körüli frekvenciára.
A bemenet Graetz egyenirányító diódákkal kezdődik. Jobb tápokban van a diódákat védő ellenállás (NTC) és túlfeszülség elemésztő (Varisztor).
Ezekre az alkatrészekre minimális veszélyt jelent a kapcsolgatás.Régi, 50Hz-es bemeneti trafós készülékek sem a bekapcsoláskor mentek tönkre, hanem a kikapcsoláskor az induktivitásban rekedt energia rúgott még egy nagyot. Aztán amikor kapcsoltad be, azt tapasztaltad, hogy már nem működik.
A mai készülékeknél talán egyedül a mágneslemezek élettartamára van rossz hatással a ki-be kapcsolgatás, de ott sem az áramsokk miatt.
Egy PC-t, laptopot, TV-t, mindenféle adapterekkel, dugasztápokkal működő eszközt nyugodtan lehet áramtalanítani éjszakára.
-
Marci112233
addikt
válasz
Aryes #130338 üzenetére
Akkor itt biztosan a táp lesz a ludas? Mint írtam garis még, de mikor megy a rendszerem akkor semmi probléma vele. Amúgy azt nem írtam, de az egész rendszert egy Kstar Microsine 1000VA védi, ergo nem kaphatna a táp nagy szinuszhullámot sem. Igaz a szünetmentes után kötött 6-os elosztóban van a gép, és annak kapcsolójával veszem el az áramot minden éjszakára. Ha átkötöm direktbe a gépet a szünetmentesre, tehát így mindig áram alatt lenne a tápja, akkor az segítene? Vagy itt már minél hamarabb tápcsere javasolt?
-
Wollf
tag
válasz
Tim82 #130330 üzenetére
Szia! Itt PH-n azt írták hogy fx 6300 alá tökéletes, volt akinek baja volt fx 8350-el de volt akinek azzal is szépen ment. Nálam pedig hideg a hűtőborda ahogy azt írtam is nemrég. Olyat is találtam a neten hogy a vrm melegedése lehet attól is, ha csak 4 pin a cpu tápcsati a 8 helyett.
Megpróbálkozok egy tápcserével és kiderül. -
válasz
Marci112233 #130314 üzenetére
Szerintem az a probléma, hogy ezek a tápok úgy vannak tervezve, hogy folyamatosan áram alatt legyenek, és a gép felőli oldalát kapcsolgatja a felhasználó.
A bemeneti oldalon kapcsolgatott hálózati tápfeszültség nem igazán üzemszerű használat. Minden bekapcsolás sokkolja a bemeneti oldalon található alkatrészeket (az aktív PFC-s tápok bemeneti oldalán is elég komoly elektronika található, nem csak egy trafó + Graetz híd), főleg, ha sikerül a szinuszhullám csúcsát eltalálni a bekapcsolás pillanatában. Pár évnyi ilyen használat után nem csodálom, hogy kikészült. -
Wollf
tag
Elnézést, nem a vrm meleg hanem a hűtőborda. Nem vagyok annyira hozzáértő. Szóval ezek a kis sötét színű kockák a vrm? Mert azok nem melegek. csak a proci alatti hűtőborda, amiből egyébként 3 van de csak egy meleg. Viszont nincs terhelés alatt a gép, szóval azt nem tudom hogy a hűtőborda melegedése ilyen esetben normális-e?! Bocs a kavarásért
-
Wollf
tag
Sziasztok. Nemrég hazaértem, bekapcsoltam a gépet és a processzor alatti vrm hűtő meleg. eleg jól meleg... Még tápcsere nem volt, gondoltam megnézem előbb a vrm hűtőket. A proci mögötti hideg, és van mégegy a ram slotok alatt az nagyon enyhen langyos.
Gondolom az nem jó ha ilyen meleg!? Azért megpróbáljam a tápcserét? -
Wollf
tag
válasz
Pyttawrx #130331 üzenetére
Köszi mindenkinek. Igyekszem utána jarni akkor mindennek. Pedig ezt az alaplapot nagyon dicsérik. Mondjuk az nem minden természetesen. A másik gépben egy fx 8350 van egy asrock 970 extreme 4 lapban azzal sose volt ilyen gond. És ha a vrm túlmelegszik azzal az alulfeszelés fog segíteni?
-
Tim82
félisten
válasz
Wollf #130324 üzenetére
A tápon kívül - amiről Pyttawrx is írt - még annak nézz utána, hogy az alaplapod VRM-je (itt egy rövid, áttekinthető magyar nyelvű cikk róla, ha esetleg érdekel) valóban elég-e az adott FX procihoz. Az FX procik esetén okozhat fagyásokat, kisebb akadásokat a nem elegendő VRM (függetlenül attól, hogy amúgy az alaplap támogatja az adott FX procit). Ezen, ha jól emlékszem, megfelelő, topflow kialakítású processzorhűtő segít, amelyiknek a ventije úgy fújja a levegőt, hogy hűti a VRM-et is, valamint ha meg lehet tenni, némi alulfeszelés is.
Hasonló gépem nekem is volt, az én esetemben FX6100-zal és Asus M5A78L-M/USB3 alaplap. Durva akadásokat nem tapasztaltam, mikroakadásokat igen, játék közben, az én esetemben nem volt hűtve végül a VRM.
Én itt kérdeztem anno a témában: [link] és itt is válaszolták meg nekem: [link] de amúgy ez az AM3/AM3+ alaplapok szaktopikja: [link] ez pedig az FX CPU-ké: [link] ha több konkrét tapasztalat, tanács kellene.
-
Csupingo
veterán
válasz
Wollf #130324 üzenetére
Gondolom nem a legjobb táp a piacon, de nem arra gondolnék elsőre. Nem melegszik túl a cpu, vga vagy az alaplapi vrm? Esetleg elmozdultak a sata kábelek. Alaplap driverei telepítve? Win újra lett telepítve? Alaplaphoz van újabb bios? Win eseménynaplóban nincsenek hibák? A win 10 feladatkezelő is mutatja az adott eszközök, programok terheltségét, ha jól rémlik. Ott sincs semmi gyanús? Akár a LatencyMon -t is lehet futtatni, talán az is jelez hibákat.
(#130325) Marci112233: ha nem áramtalanítod teljesen estére, akkor is nehezen indul?
-
Marci112233
addikt
válasz
Marci112233 #130321 üzenetére
Szerkeszteni már nem tudom, mert mire kiderítettem hogy a tápom meddig garis addigra nem lehet már szerkeszteni. Elvileg még a tápom garanciás, mert ugye 2016.08.30-án vettem és 12+48 hó garanciát kaptam rá, de mivel ha megy rendszer, akkor nincs probléma, így hiába is küldeném vissza, valószínű visszaküldenék hogy semmi baja. AIDA egyébként ezeket az értékeket mutatja ha ez jelent valamit.
-
Wollf
tag
Sziasztok. Szeretnék segítséget kérni, mégpedig abban hogy a következő problémát megoldja-e egy tápegység csere?
A pc egy fx-es masina amin a játékok akadoznak. Olyan játékok, amiknek lazán menni kéne.
Ez az approx 400 wattos tápegység egy fm2-es amd a8 5600k-t és egy sapphire rx 550 4 gb vga-t hajtott szépen. A rendszer is gördülékeny volt, a játékok is szépen mentek. Ezen kívül egy hdd és egy ssd van a gépben, valamint 5 venti(a processzor ventivel együtt).
Annyi változás történt, hogy alaplapot cseréltem, egy MSI 970 gaming-re amibe egy fx 6300-as proci került. A vga maradt a hdd is az ssd is a ventik is. Ha ez számít 8 gb ram van benne.
Friss windoes a gépen, legújabb driverek. A háttérben semmi olyan nem megy ami húzná a gépet. A jelenség az, hogy a rendszerben is lassan nyit meg dolgokat, olyan is van hogy valamit megnyitok akkor egy pár másodperc "fagyás" utána nyilik meg az adott program, vagy mappa, start menü stb. Még ha ilyen gagyi online játékokkal játszik a fiam az is laggol, kb 5 másodpercebként 2 másodpercig és így tovább.
Ami a fentebb leírt ezelőtti konfiggal szépen ment az most akadozik orrba szájba. Én a tápra gyanakszom mert elég gagyi, illetve 8 pines processzor tápcsati nincs a tápon csak 4. Emiatt is gondolok arra hogy kevés a táp. Érdemes kiszerelnem a másik gépből a a tápomat ami egy fsp hydro 750 watt 80+ gold, és megpróbálnom hogy azzal mit mutat, vagy egyértelműen meg lehet határozni hogy a táp a ludas? A segítséget előre is köszönöm, ebben a számomra tanácstalan helyzetben. -
törölt tag
válasz
Nekem régen csinált hasonlót az akkori asztali gépem. Én is éjszakára mindig aramtalanítani szoktam mindent körülöttem, úgy jobban alszok. Nos az a gép csak úgy volt hajlandó indulni, ha először rákapcsoltam a 230-at elszámoltam 10ig majd lekapcsoltam róla megint kb. 10 másodpercre és vissza a 230, csont nélkül indult. Nem tudom azóta se mi lehetett ez, soha nem jöttem rá, és csak ez a szertartás segített az induláson. A táp se volt noname, a lap se, a ház se és mégis ezt produkálta. Vannak ilyen megmagyarázhatatlan dolgok.
Neked azt tudom javasolni valahonnan egy próba tápot szerezz és próbáld ki azzal! "hátha" csak a táp miatt van.
-
Csupingo
veterán
válasz
Kezdésnek esetleg nézd meg, hogy akkor mit csinál, ha a win-ben kikapcsolod a gyors rendszerindítást. Akkor is hasonló tüneteket szokott produkálni, ha a tápegység készenléti áramköre, vagy maga a tápegység betegeskedik. Esetleg ha van rá lehetőség, másik táppal is próbáld ki.
-
Marci112233
addikt
válasz
#85619712 #130312 üzenetére
Az lehet.
De mint írtam, nem jelez semmi, egy nyikkanása sincs, hogy mégis mi kínja van, ráadás gondol egyet aztán minden flottul megy. Ez a legrosszabb, mert vagy adna hangot, hogy hol keressem a hibát, vagy ha nem is ad hangot, akkor vagy menjen rendesen vagy sehogyse, mert utóbbinál marad a tezstelegetés, hogy mi a hoba forrása,, de movel ez elindul nem rudom mi az ami szórakozik. (A gépem alaplapjának kézikönyve meg van a BIOS hangjelzésekkel együtt, de ugye nem csipog, pedig van a gépben csipogó hangszóró.) -
-
törölt tag
válasz
Marci112233 #130311 üzenetére
El vagy átkozva!
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adott az aláírásomban lévő gépem.
Tegnap előtt késő délután került bele a gépbe a 970. Ezzel semmi probléma, működik rendesen, és a régi rendszert is kevesebb mint 10 perc alatt ráklónoztam és már arról is bootol azóta a gép. Viszont berakás idején is előjött az a hiba ami ma reggel.
Röviden a gép minden este áramtalanítva van. Reggel adok neki áramot majd nyomom a bekapcsoló gombot. Semmit sem csinált ezután csak fekete háttér, sőt a monitor kiírta, hogy nincs jel így elmegy aludni energiamegtakarítás céljából. Mondom oké nyomok egy reset-et, de arra még csak nem is reagált. Bekapcsológombbal kikaocsoltam, az ment. Ezt a műveletet kb ötször végeztem el ,majd fogtam és lekötöttem mindent csak a két SSD volt a rendszerben. Így is ugyanúgy fekete háttér, viszont semmi BIOS hangjelzés, hogy mégis mi a kínja. Amit csináltam: memória ki, átrak másik slotba. Semmi reakció, majd csináltam egy BIOS reset-et is, de az sem segített. Sőt VGA-at is kivettem majd vissza, de kétlem, hogy ez volna a ludas. Tápom sem igazán az a gyenge és silány sőt a jobbak közé sorolt darab.
Mivel kb fél órán át szivatott, kikapcsolt állapotban otthagytam, majd kb 15 perc múlva visszatérve a géphez, mindom megnyomom a bekapcsoló gombot hogy mit művel. A rohadék ekkor elindult ahogy kell neki.Most akkor mi az ami szórakozhat velem?
-
pjen
félisten
válasz
ColdMan #130285 üzenetére
Jó lesz az, hidd el.Én nemrég egy nem túl gazdag egyetemistának egy Lenovó T400 as kétmagos gépre tettem egy win10 et, SSD re.Amire sul ban kell+böngészetni NEKI teljesen jó.Örömmel használja.Nyilván ha lenne pénze jobbat venne.Van nemzetközi elektróniai cégnél üzletkötő ismerősöm a céges gépe egy Fujitsu-Siemens.Gyengébb münt a T400.
-
zolee001
őstag
válasz
Chuck Norris #130306 üzenetére
1000 usd a licenc /2 proci magra
Ha 4 magos proci van benne akkor 2db licenc szükséges azaz 2000 usd és igy tovább
A 2 db csoki áráért árult kulcsok mind kamuk,attol nem lesz jogtiszta
Alapból 5 db user CAL-t tartalmaz ha ennél több usered lesz akkor CAL-okat is kell venned
Mire akarod használni? -
Chuck Norris
senior tag
Sziasztok, telepítettem egy windows server 2019 standard -ot egy szerverre, azt írja, hogy 180 napig valid a licence. Az a kérdésem, hogy mi az amit meg kell vegyek ezen idő alatt, hogy később is jogosult legyek a használatára. Nézegetem de pár ezer Ft-tól sok százezerig minden van és nem igazodok ki rajta, Köszönöm.
-
válasz
mezis #130302 üzenetére
"Milyen tulajdonságot jelent a Burst ?"
A Burst gyors átviteli sebességet kínál az alkalmazások betöltésének felgyorsítása és összességében jobb játékélmény biztosítása érdekében. Ez a marketing, meg néhol olvastam, hogy gaming ssdez megint marketing. Viszont van benne némi cache is már
-
elistvan
őstag
Bocs, dupla post valamiért sorry.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest