Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS ROG Ally
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rido
csendes tag
Betettem egy TheVR videót 1080p60HD-ba és erre átváltott:
Processzor: 99 (Vörös keret)
Memória: 75 -
-
inf3rno
nagyúr
Mielőtt bármit csinálnál nyomj ctrl+shift+esc-et (remélem win10-nél is működik) és nézd meg a CPU és a memória használatot. A folyamatok és a teljesítmény fülek, amik érdekesek neked. Abból kiderül, hogy mi a szűk keresztmetszet. Én arra számítok, hogy a CPU 100% körül megy, amikor videozol, a memória meg közel van az elfogyáshoz.
Jól írják feljebb, hogy a gép max 10-15 pénzt ér és akkor lehet, hogy erősen felül becsültem. Sokan ingyen osztogatják az ilyen régi gépeket. Nekem is volt, most vitték el a maradék alkatrészt a lomisok... Esetleg körülnézhetek, hátha van még itthon s775-höz valami. Talán egy jó hűtő, vagy ilyesmi.
Ha laptopról van szó, akkor a Linux nem biztos, hogy a legjobb választás, utána kell nézni, hogy az adott típusú laptop mennyire támogatott. Sokszor lehetnek driver gondok pl webkameráknál, ilyesmiknél.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Essejó
veterán
Hát kérlek, ugyan nem részletezted, de azt kell mondanom, hogy akármennyit fizettél érte ez egy drága gép volt. Ilyen konfigot cirka lomtalanításkor lehet találni kis "szerencsével"
Ha mindenképp ennél a matuzsálemnél akarsz maradni, és használni is szeretnéd, akkor procit kéne cserélni és még ramot is kéne bele pakolni. Alsó hangon ha bírja az alaplap, kéne bele egy C2D E8400-as proci és minimum 4 GB Ram[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
inf3rno
nagyúr
- A processzora gyenge a gépednek, elvileg 30FPS körül tudnak 1080p-t lejátszani hasonló képességű processzorok videokártya nélkül. A memória is kevés, legalábbis ha Windows van, az sokat megeszik belőle. A maximumot egy ilyen gyenge gépből úgy tudod kihozni, ha valamilyen lightweight Linuxot teszel fel rá. Most Puppy meg Absolute a divatosak ahogy nézem, de én simán Ubuntu + MATE-t raknék fel, mert bevált már régebben. Böngészőnek Firefoxot érdemes feltenni Chrome helyett, illetve adblocker is jó ha fent van.
- Ha van videokártyád akkor van egy olyan dolog, hogy a youtube alapból vp9-et használ a videoknál, amit a régi videokártyák nem támogatnak, ezért csak a processzort fogja használni a gép a video lejátszáshoz. 1080p-ig h264ify-t érdemes feltenni [link]. Azzal vp9 helyett h264-el le lehet játszani a videokat, amit általában támogatnak a videokártyák, és ezért tudsz hardveres gyorsítást használni youtube-ra is, ami segít a processzornak. Talán a mostani gépeddel is ki tudod próbálni, ha videokártyád, hátha dob annyit rajta, amennyi kell.
- Ha költenél is a gépre, akkor Xeon E54xx-et érdemes lehet bele venni hardverapróról, az 2-3000Ft, de jóval erősebb, mint a mostani processzorod. Itt van külön topicja annak, hogy hogyan kell 775-ös foglalatba ilyen processzort tenni. [link]. Hűtésben jó, ha valami normális van rajta. Igazából ha nem akarsz Xeonozni, akkor még egy E8400 is előrelépés lenne valamennyire. Ezen kívül vagy ehelyett még videokártyát lenne érdemes beletenni, és a fentebb említett módon hardveres gyorsítással lejátszani a youtube videokat. Azt mondják nagyon sokat tud dobni rajta. [link] Memóriát is lehetne fejleszteni, nekem legalábbis néha még a 16GB is kevés netezéshez, de én extrém módon csinálom.
- A netnél 5Mbps elég videozásra, szóval valószínűleg nem azzal lesz a gond.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Rido
csendes tag
válasz inf3rno #120190 üzenetére
Windows 10 van használatban és se a 720p60HD se az 1080p60HD nem megy (és van ilyen is a Youtube-on nem csak 720):
https://www.youtube.com/watch?v=nft0MptRrWoA "nem megyen" azt értem hogy 3 másodpercenként megáll a kép és megjelenik a kép közepén a körbe rohangászó töltés.
Az internet kapcsolatnál még ezt találtam:
Intel (R) 82566DM-2 Gigabit Network Connection[ Szerkesztve ]
-
Rido
csendes tag
Mivel lehet hogy nem vág ebbe a témába de nem tudtam hova írjam így ide írom.
Van nekem egy gépem, nem volt drága, a specifikációval kapcsolatban ennyit tudtam meg:
Processzor: Intel(R) Core(TM)2 DUO CPU E6550 @ 2.33GHz 2.33GHz
Memória (RAM): 3,00GB
32 bites operációs rendszer, x64-alapú processzorA kérdésem az lenne hogy a Youtube nem megy 1080px60HD-ban.
Mit kellene vennem ahhoz hogy menjen?
Amit még elmondhatok azaz hogy ez a gép igazából csak netezésre lett "összetákolva". -
gregory91
senior tag
válasz ph2012 #120184 üzenetére
Felőlem leírhatod de szerintem nagyon úgy sem fogják figyelni azok akik a "laptop vásárlásban jártasak".És ha ott nem érkezik válasz, akkor gondolod itt majd fog?
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
inf3rno
nagyúr
válasz ph2012 #120184 üzenetére
https://logout.hu/allando/alapelvek.html
"III. Moderáció
Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban:
„Flood” (illetve „keresztpostázás”): ugyanazon vagy nagyon hasonló tartalom egy helyen többször vagy több helyen."Látom az arc azért megvan hozzá. Csak nehogy visszanyaljon a fagyi...
Buliban hasznos! =]
-
Met
nagyúr
válasz Borisz76 #120185 üzenetére
Ide is fel lehet tenni PC-s kérdéseket így több forrásból kapok választ ugyanarra a kérdésre.
Ez azt jelenti hogy másfél óra alatt nem kapott ott választ, ezért itt is megkérdezi mert ez az "azonnali kérdések" topicja.
Túl "egyszerű" lenne megvárni a szaktopicba érkező választ."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
ph2012
senior tag
Internetezésre kellene egy laptop.
E kettő közül melyik a legjobb:
HP 255 G7 6BN10EA
HP 250 G7 6EC83EA#AKCKis indoklást írnátok?
-
inf3rno
nagyúr
válasz nomic #120180 üzenetére
Nekem most ilyen win7-el úgy, hogy hibás a processzor vagy az alaplap és csak single channel működik a memória.
Multiplayernél van gondom így is, a régi játékoknál valamiért a béka segge alatt van az FPS. RTCW:ET-ben 1000-nek kéne lennie és 100 alig van meg. Nem tudom mi okozza, 10 év alatt 3 géppel sem derült ki. BF4 az jól hasít, 200 felett van zárt pályákon. Azt hiszem nyíltakon is 100 felett volt, de már nem emlékszem.
Volt nekem is ez az atapi sys, meg más is, de nem emlékszem már hogyan oldottam meg. Azt tudom, hogy mélyebben belenéztem ezekbe a latmon eredményekbe, meg utánuk kerestem, illetve eseménynaplóban is. Mintha USB vagy alaplapi driver lett volna a dologban, de nem akarok hülyeséget mondani. Ekkora eltérés azért még nem vészes, ha full pirosba megy, akkor kell aggódni, viszont biztosan van valami, ami nem működik rendesen. Ja ezeket a teszteket amúgy úgy kell tolni, hogy fullra bezársz mindent előtte. Nekem is csak a vírusirtó ment.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz nomic #120178 üzenetére
Hát lehet a 90ns latency a memóriánál az AMD sajátossága, és az is normális ezzel a géppel. Nehéz megmondani anélkül, hogy lenne adat az előző állapotról. A játékokat elképzelhető, hogy nem optimalizálták AMD-re vagy az AMD-t a játékokra, franc tudja hogy megy ez.
A LatencyMon, amit mindenképp érdemes lenne kipróbálnod, az megmondja, ha bármi baj van real time alkalmazásokkal. Esetleg ha van, akkor gyártói CPU tesztet is érdemes lenyomni. Én eddig csak Intel CPU tesztet használtam, nem tudom AMD létezik e. Szerintem ezek is csak formalitások, az eddigiek alapján hihető, hogy rendben van a gép.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
nomic
aktív tag
válasz inf3rno #120176 üzenetére
Szinte minden auto-n volt a BIOS-ban, az órajelet átraktam auto-ról 1600-ra.
Közbe kipróbáltam GTA 5-öt, ami azért fogyasztja rendesen a RAMot, és semmi gond nem volt, ugyanúgy futott mint eddig, szóval gyanítom a két említett játék hibája hogy nem mennek rendesen és nem a gépé. :/
Ryzen 5 5600 / RX 6700 XT NITRO+
-
nomic
aktív tag
válasz inf3rno #120176 üzenetére
BIOS-t mindjárt megnéztem.
Ma ismét elindítottam a BF4-et, igaz, üres szerverre mentem fel ami nem zabálja annyira a gépet, de ultrán ment 60FPS felett. Kipróbáltam máshol is, hátha megjavult, MTA továbbra se indul el, CS:GO továbbra is szenved.
-
vaakuum
addikt
Mi a neve azoknak a programoknak, vagy technikának, amivel egy rakás kicsinyített képből ki lehet rakatni egy tetszőlegesen választott nagyot? Tehát a kicsinyített képek lesznek a "pixelei" a nagy képnek?
ehh, megvan, fotomozaik
[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
nomic
aktív tag
válasz MasterMark #120151 üzenetére
-
Emunem
senior tag
Hali, valaki hallott már erről a programról?
Megbízható?Micro Focus Filr
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.novell.filr.android&hl=huNem találtam róla semmi független infót, a szokásos, önfényezős marketing írásokon kívül...
Köszönöm előre is.
"... hát persze ..."
-
pjen
félisten
Üdv Urak.Van egy Tronsmart mini Pc m.Quad-Core A 9.Már régen nem használtam,most elő vettem ée jelszót kér,pedig én sosem állítottam be rajta.Valami megoldás,hogy resetelni tudnám?Köszi.
-
nagyúr
válasz Misi_D #120165 üzenetére
Hát erre innen nem lehet válaszolni, kellene egy usb-s ampermérő, amivel lehetne látni, hogy valójában mekkora az áramfelvétele (mondjuk a billentyűzet alját ha megnézed, azon is fel van talán tüntetve, vagy a használati utasításában). Ha túllépi a szabvány 500mA-t, akkor nem az alaplap a hibás.
-
Misi_D
tag
válasz Aryes #120164 üzenetére
Értem. Hát nem hangzik jól. Ez táp vagy alaplap lesz, gondolom. Hogyan derítsem ki, ill. mi lenne innen a köv. lépés? Most már nem az adott usb port és a bill. használhatósága a fő kérdés, hanem h hogyan akadályozzam meg, h összefossa magát és elhalálozzon az egész gép...
Ha nem tetszik, ahogy vezetek, akkor tünés a járdáról!
-
Misi_D
tag
Sziasztok,
Erre valakinek lenne ötlete? A szaktopic eléggé kihalt...
Most éppen tudom használni a billt, de néha szükségem lenne arra az előlapi portra...
Annyit még, ami nem szerepel a fenti linken, h kb. az időszakba esett a win10 1903-ra történő frissítése, de a probléma előtte is fennállt, utána is fennáll.
Ill. annyit még, h egyelőre nem próbáltam átrendezgetni a hátlapra kötött usb eszközöket, azaz azt még nem tudom, h a hátlapon másik portban is ugyanez lenne-e a jelenség - igazság szerint attól tartok, h a jelenlegi "rossz" portba kötött másik eszköz is weird hibákat kezdene dobálni, emiatt nem vettem még rá magam.
Ezt találtam még a témában, ami úgy tűnik, szinte azonos gond az enyémmel. Nincs most kéznél külső tápos usb hub, h kipróbáljam, azzal hibamentesen menne-e az adott portban a bill, azaz valóban az usb áramellátással lenne-e a bibi.Köszi-köszi!
[ Szerkesztve ]
Ha nem tetszik, ahogy vezetek, akkor tünés a járdáról!
-
Cs1csó
félisten
válasz MasterMark #120160 üzenetére
Ez a BGA-zás?
-
makoss
veterán
Üdv!
Használok androidra egy Messengert 220.0.0.20.121 verzót, és az a gondom vele, hogy akárhányszor kijelölöm ismerőseimet ha küldeni akarok nekik valamit, mindig a sor elejére ugrik.
Hogyan lehetne ezt megszüntetni?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
csiga8
senior tag
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Egy kedves ismerősöm gépében a 2014-ben vásárolt Asus HD 7850 2 GB videokártya megadta magát.
Balról jobbra haladva kb 40%-nál és 90%-nál függőleges, kb 20 mm széles zöld csík látszódik a monitoron BIOS-ban és WIN10 alatt is.
Az új WIN fel sem megy. Másik gépbe dugva ugyanezt produkálja.
Tudom, nem nagy értékű a kártya, de megkérdezem, hátha.
Javítható lenne? Foglalkozik valaki videókártya javítással? Vagy maradjunk az "A" verziónál, és új kártya?
-
mtibee2
tag
Sziasztok!
Reggel indulás előtt olvastam volna a telefonomon a híreket, de azt jelezte, hogy nem elérhető az internet. Ránéztem a modemre, minden LED zölden világított, csak a LAN LED pislákolt. Gondoltam, egyszerűen újraindítom a routerrel együtt, de minden változatlan. Megnéztem a routert, volt IP címünk, látszólag minden rendben, de semmi. Sajnos csak 5 percem volt az egészre, mert indulnom kellett a melóba, nem tudtam vezetékeket cserélgetni, csak a modemet, és a routert összekötő UTP-kábelt húztam ki, és dugtam be újra, de hatástalan volt a dolog.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet(ett) a gond? Lehet, hogy a szolgáltatónál van (volt) valami? (Kalásznet)
Köszi:
M. Tibor -
Cs1csó
félisten
válasz Shingen #120152 üzenetére
Már kaptál kimerítő választ a másik topikban, CSAK analóg sztereo bemenet van rajta tehát csak RCA kábellel tudod összekötni valamivel, pl. akár egy PC-vel is össze lehet kötni csak ott az RCA másik részének amit a gépbe dugsz jack csatlakozónak kell lenni.
Sajnos ezzel csak analóg sztero jelet tudsz küldeni.
KÜLSŐ forrásból ez az eszköz nem tud VIDEÓ jelet fogadni és AUDIO jelet is csak analóg formában RCA csatlakozón keresztül.
2004-ben majdnem vettem én is egy ilyen kompakt rendszert (hál Istennek nem!) hanem egy 5.1-es erősítőt egy sima DVD lejátszót és egy 5.1-es hangfalrendszert.
2007-ben kukáztam a sima DVD lejátszót és vettem egy diviX-eset amivel már AVI-t is tudtam lejátszani, már ezt is kukáztam volna vagy 2-3 év múlva de szerencsére volt rajta egy USB bemenet és így pendrive-ról is tudott AVI fájlokat lejátszani
2011-ben végül ezt is kukáztam mert már rengeteg x264-es MKV film volt és vettem egy Egreat R6C nevű médialejátszót és egy külső HDD-t és kész is voltam ezen az eszközön is volt optikai hangkimenet amit össze tudtam kötni az erősítővel - amit még 2004-ben vettem - és rákötöttem a HDD-t és ment a film
2013-ben ez elromlott vettem egy Asus O play Mini-t ami kb. ugyanazt tudja mint az Egreat R6C de szerencsére ez még teszi a dolgát, FHD x264 megy vele külső HDD-rőlAz erősítő és az 5.1-es rendszer még teszi a dolgát, 15 éve de azóta már a mostani a 4-ik lejátszóm generációban pedig a 3-ik. Persze már lehetne tovább lépni: 4K, HDR , x265 de még nem sürgős.
-
-
nomic
aktív tag
válasz MasterMark #120146 üzenetére
Köszi, délután ránézek, most már nagyon izgat hogy tényleg a memória e a hibás.
-
törölt tag
Tixati beállításához keresnék segítséget. Nem, nem vagyok teljesen analfabéta, de 2 dolgot nem találok benne vagy hogyan lehet állítani....keress privátban kérlek, ha tudsz segíteni
-
Shingen
addikt
Hali!
Kaptam egy házi mozi szettet.
[link]Olyan kérdésem lenne, nincs vmi kütyü amivel dvd kívül le lehetne más adathordozóról lejátszani filmet.
Vagy csak a lejátszó házi mozi részét használni, lejátszást meg vmi modernebb eszközzel megoldani?風林火山
-
inf3rno
nagyúr
-
Cs1csó
félisten
válasz carl18 #120137 üzenetére
A Facebook nagyon válogatós, sok linket dobott már nekem is - elég komoly szűrője van tehát magán levélben sem lehet sok mindent átküldeni - de hogy konkrétan a netet bontsa ilyet még nem hallottam.
Vizsgáld át a gépet egy Adwcleaner-rel és még utána pár másodlagos keresővel: Hitman pro, Emsisoft EK, MBAM free
-
carl18
addikt
Üdv!
Szóval van egy komoly gondom és fogalmam sincs mi áll mögötte. Face-n beszélgettünk de amikor át akarnám kldeni a Gifet egyből a routeren folyton elmegy a net. Egymás után megpróbáltam 10X de mikor katintok küldeném a gifet egyből elmegy a net. Na most ez milyen probléma?
Más felől facebook alatt a böngésző folyton kidobja a hibát hogy a manoba hiba van, kb 40-50 másodperc után be is dobja ezt.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Nem tudjátok mitől lehet egy állando pattogo hang ha zenét hallgatok? Teljesen random szerüen jön elő, de elég sűrűn. Kiprobáltam USB-s hangkártyával de ott is hallani. Elöl és hátul bedugva is hallható, fejhallgaton is. Már cseréltem drivert, telepitettem windowst de semmi, mi a faszom ez? Nagyon idegbeteg vagyok tőle Én már tök tanácstalan vagyok. Teljesen szétszedtem a gépet hogy ne e a ház csinálja de nem. processzor, ram és egy vizhűtésen kivül semmi új dolog nincs benne. Ha alaplapi lenne akkor gondolom az USB-s hangcuccon nem hallatszana. Lehet a tápegység? Már a hangszórót is kizártam mert direktbe bedugtam egy fülest is.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
pjen
félisten
-
makoss
veterán
Üdv!
Van nekem egy autós hűtőládám amit szivargyujtóba is be lehet dugni.
Az a baj vele, hogy akkor is megy, ha az autót leállítottam.
Létezik valamilyen megszakító vagy valami ami érzékeli, hogy leállt az autó és kapcsoljon az is ki?
Vagy ha van topik ami ezzel foglalkozik linkeljétek már, köszi!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Vorontsov
tag
Sziasztok az miért van akarok venni valamit:
Felteszi a hirdetést és 10 nap után belép és semmi válasz a hirdetése ugyan úgy fent van.
A másik egyén se adja el,ő inkább jegelgeti.....úgy teszem hozzá megígérte félreteszi nekem ami kell....
Az ilyen emberek minek jönnek fel,inkább megyek boltba jó sokért megvenni..... -
inf3rno
nagyúr
válasz nomic #120125 üzenetére
Bár nem értek hozzá, de nekem fura, hogy 3816-on megy a processzorod és 1600-as memóriád van. Nem lehet, hogy rossz beállításokkal húztad, és amiatt nem működik rendesen? Amennyire én tudom a ram frekvencia fele kell, hogy legyen a cpu-nak, tehát 1908 jelen esetben, de tényleg nagyon keveset tudok a témáról.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
nomic
aktív tag
válasz inf3rno #120107 üzenetére
Memtest86 nem akart működni, vagy legalábbis lehet elnéztem valamit a leírásában.
Ryzen memória vezérlővel nehezen lehet gond elvégre FX processzorLefuttattam egy 3DMark Fire Strike Extreme Stress testet. Az alábbi eredmények születtek:
A képen az látható hogy a processzor maximális hőmérséklete 50°C a videokártyáé pedig nagyjából a teszt felétől stabilan 75°C volt (egyébként a kártya ventillátorai automata beállítás mellett 27%-on pörögtek), tehát gyanítom nem hőmérséklet problémám van. (játék alatt még nem néztem meg a hőmérsékleteket, de nem érzékeltem ott se többnek.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz BogyóBP #120123 üzenetére
Pendrive ra na
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz conexke #120122 üzenetére
Biosra kimented a letöltött biost, nem a becsomagolt fájlt hanem a bios filet, Q flash vagy EZ flash néven benne lesz a bios menüi közt ez a funkció, kitallozod a pendrive ot, ha nem találja akkor rakd ki a merevlemez gyökerébe C:\ és úgy.
-
Cs1csó
félisten
válasz conexke #120120 üzenetére
Kezdésnek tipp: vedd ki az alaplapi elemet majd tedd vissza. és persze a régebbi BIOS-ból csinálj egy telepítőt a pendrive-ra (nem szoktam ilyesmit csinálni de olvastam róla) ha érzékeli boot-oláskor talán működni fog.
Esetleg húzz le róla minden háttértárat és csak a BIOS-os pendrive maradjon.
Amiket írtam szerintem ezektől még nem lesz gondja a gépnek de benézhetnél a Azonnali alaplapos kérdések órája persze csak azután, hogy itt vártál egy kicsit és kipróbáltad amiket esetleg mások is írnak.
-
BogyóBP
addikt
válasz conexke #120117 üzenetére
A1 B1 be lesz csak dual channel. Hány mhz es ramjaid vannak?
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz conexke #120115 üzenetére
Milyen alaplapod van? A legtöbb mostani lap bios frissitéséhez elég egy pendrive és maga a bios file. De hogy frissitetted fel ha nem tudod ujra megcsinálni? szerencsére itt van downgrade lehetőség, laptopoknál már macerásabb.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz conexke #120112 üzenetére
Nem tud a ramnak rendes időzítést kiosztani. 3-4x re tud csak valamit odaböfögni neki.
[ Szerkesztve ]
-
conexke
tag
Sziasztok kérdésem az lenne hogy mikor bekapcsolnám a gépet felpörög minden de sötét a monitor a bill és egér ezt kb 3-4 is eljátssza ilyenkor csak hosszak kikapcs gomb reagál uj ryzen 5 2600 és rog b450-e bios update volt 04.03 verzió van most
köszönöm
-
gregory91
senior tag
válasz #33253120 #120108 üzenetére
"A Cat alapú kábelek hullámterjedéssel működnek?"
Nem tartom valószínűnek ott inkább az "elektromosság" az úr,bár ennek ellenére lehet zavarás.
Több "realítást" látok a koax vezetéken ilyen téren....Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
pjen
félisten
Szevasztok.Sony Tablet Z ,használtam,letettem.Megint használni akartam,csak a piros led villog a bekapcsoló gomb alatt,töltést nem veszi.Valami ötlet,mi baja lehetett ilyen hirtelen?Azt próbáltam:bekapcsoló gomb+hang le nyomtam 2 percig,de semmi.Esetleges aksi csere megérné még?Honnan érdemes beszerezni?Bocs,hogy ide is beteszem,de a saját topikja eléggé halott.
-
inf3rno
nagyúr
válasz nomic #120101 üzenetére
Érdekes, 2400-as RAM-ra írják, hogy rossz a Ryzen latency [link] Viszont ott 70 körül van nem 90 körül. Elvileg az 1600-asnál nem szabadna, hogy ilyen gond legyen. Tolj rá egy memtest86-ot, hátha kidobja, ha memória hiba. Van arra is esély, hogy a Ryzen memória vezérlője adja meg magát, mert azt írják elég gyenge eresztés. A hőmérsékletet is nézd meg AIDA-val, hogy rendben van e, meg valami tájékoztató adatot ír a voltokról is, amit a PSU ad. LatencyMon, amit még érdemes lenne megnézni, bár gondolom az is kiakad a RAM-tól, de lehet, hogy több infot ad.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Sziasztok, tud-e valaki valamit erről az eszközmeghajtóról, milyen applikációval/hardverrel települ fel?
Publisher: Challenger Backup Solutions, LLC
Date: 11/08/2013
Version: 2.3.72.0
Egy Windows 10-es számítógépen sima cserélhető lemez eszközhöz valamiért ezt telepíti a Windows a saját beépített drivere helyett, ezért az adott eszköz (jelen esetben egy könyvolvasó készülék) nem működik megfelelően, a tárhely ilyenkor nem jelenik meg a PC-n. (Nem könyvolvasó hiba, az másik Windows 10 eszközön rendben működik a Microsoft saját driverjeivel.)
Köszi!
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
BogyóBP
addikt
-
nagyúr
válasz mezis #120100 üzenetére
Én csak annyit tudok, hogy az alumínium jobb elektromos vezető az acélnál, és könnyebb is, bár ez utóbbi a jelátvitel szempontjából részletkérdés. A csatlakozók késeihez nem tudok hozzászólni, mint ahogy azt sem tudom, hogy a kés által elvágott réz bevonat alatt az alumínium oxidálódása hogy hat a vezetőképességre.
-
BogyóBP
addikt
Ezt én is meglesem majd.
-
nomic
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Külpolitika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Farming Simulator 25
- Spórolós topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest