- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Riasztó topik
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Aktív témák
-
piqla
őstag
Udv,
akkuknal a piros csatit a vele egyezo szinure szoktak kotni, vagy az ellenkezore? Sosem tudom.
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #7896 üzenetére
Az AUX tápcsatlakozó az i850-es lapokon kellett. Illetve bizonyos Dell gépekben is volt ilyen (már PII-esekben is), annak viszont más a kiosztása (és a sima ATX tápcsatlakozónak is). Napjainkra lényegében nincs lap, ami használná.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
ssolitude #7876 üzenetére
Köszi ssolitude és tupacamaru!
ssolitude, az általad megjelölt honlapon egymás mellett jól láthatók a tápkábelek, köszi!
Igazából még sosem láttam ilyet "bekötve" sehova, azért nem értettem. -
ToBeY
nagyúr
A tölthető elem tönkre mehet ha rátöltök?Mert nincs teljesen lemerűlve,,de 1nap fotózást már nem bírnának ki.
-
Gomez
aktív tag
Project 2007-ről lenne szó, céges használatra kellene, természetesen teljesen jogtisztán. Az alap szoftver kellene beszerezni, csak nem tudtam, mi ez a vup és ae, de most már tiszta a kép (köszönöm a segítséget). Azt nem tudom, hogy ha veszünk egy ilyen dobozos programot, akkor azt fel lehet-e tenni több gépre is jogszerűen (tudom, láma kérdés), vagy gépenként meg kell venni?
-
ML320
senior tag
Milyen szoftverről van szó?
Vup esetén kell lennie upgrade alapnak, és azon az adott gépen tudod használni - jogilag. (pl a NAV és NIS cuccoknál az upgrade megegyezik teljessel telepítőkészlet szempontjából)
Az oktatásinál főleg licenszelés van, illetve legtöbbször kötelezően kell venned egy telepítő CD-t, ami magát a programot tartalmazza. A licensz meg lap, aminél mennyiség alapján változik az ár. Több gépre ott is felrakható, ez jogi kérdés 90%-ban! -
Gomez
aktív tag
Üdvözlet mindenkinek!
Meg tudná nekem valaki mondani gyorsan, hogy a szoftvervásárlásnál mit jelent, ha egy szoftver VUP Cd-n, AE-cd-n, vagy "sima" cd-n vásárolható meg? Mi a különbség (az árakon kívül)?
(A VUP talán frissítés, de mi az AE?) -
tupacamaru
veterán
válasz
tupacamaru #7877 üzenetére
Na jó ebbe már teljesen belekavarodtam.
Végleges verzió következik: A bal oldali az a P4-es alaplapok kiegészítő tápcsatija. A jobb oldali pedig valami AUX tápcsati, de ilyet még egy alaplapon sem láttam.
-
tupacamaru
veterán
Hát akkor remélem jön egy okosabb ember és megmondja a frankót mert én nem tudok semmi okosságot mondani.
Akkor az illetőnek a mondemben van minden azonosításhoz szükséges adata. Benne lehet a felhasználó név/jelszó páros vagy csak a modem MAC címe. Az IP cimekkel szerintem nem kell variálni mert nekem is fix van de nincs beállítva a routerben. Nálam csak a DHPC van bekapcsolva a ruterben meg a Windowsban az hogy autómatikusan érzékelje a hálózati beállításokat. Próbál már meg itt feltenni a kérdésedet hátha hamarabb kapsz érdemi választ: [link]
#7877: Látszik hogy két bal kezem van.
Tehát a jobb oldali a P4-es alaplap kiegészítő tápcsatija.
-
tupacamaru
veterán
válasz
Sk8erPeter #7874 üzenetére
A bal oldali az a P4-es alaplapok kiegészítő tápcsatija. A bal oldali pedig valami AUX tápcsati, de ilyet még egy alaplapon sem láttam.
#7876 ssolitude: Igen nagyon hasonlít rá de mégsem az. Szerintem.
-
ssolitude
őstag
válasz
Sk8erPeter #7874 üzenetére
A jobb oldali, nekem egy AT tápcsatinak tűnik. képecske
-
lakisoft
veterán
Sziasztok!
Egy érdekes problémával állok szemben ... elkezdett a számítógépem órája késni de elég sokat ... time szerverrel valószinkronizáláskor kiderült többször 10 percet is siet.
Mi lehet az oka? Bios elem merül? másra nem tudok gondolni ...
Előre is köszi! -
Sk8erPeter
nagyúr
Háj!
Sajnos eddig nem sikerült rájönnöm, hogy milyen cél szolgál az alábbi képen látható két csatlakozó, tud valaki segíteni? A tápegység típusa alapján (Codegen [igen, tudom, fikázzátok csak...
] 300X) nem találtam meg.
Előre is köszi! -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
poffsoft #7837 üzenetére
Szétszedett állapotban is indítottam már el a scannert, és a lámpa működött. Látszólag komolyabb baja nem volt. Persze attól még lehet, hogy valami folyamatosan kics*szik velem, ami miatt tényleges kommunikáció nem zajlik.
Azt tehát el tudom képzelni, hogy önmagában minden működik, a lámpa kap áramot, a mozgó fej szintén, a kábelek hibátlanok, stb., és valamiért mégse tudnak kommunikálni, mintha "nem egy nyelvet beszélnének", tehát pl. a scanner nem tudja értelmezni a gép által küldött jeleket, és ezért csinál hülyeséget, csak elindul, de aztán megakad.Vagy: kizárásos alapon ki kell próbálni az eredeti gyári CD-vel Windows 95-ös környezetben...
-
-
04
tag
válasz
tupacamaru #7869 üzenetére
Akkor mondom!
Nálunk a víztoronyról jön a Net (valami okos állította be), itt kin van egy parabolaféle és egy modem fenn a háztetőn, a géphez egy utp kábel jön le, fix IP cím, és ennyi!
Ha az ip címet automatikusra állítom, akkor legalább a routerbe be tudok lépni, de a setup-nál mind1, hogy milyen kapcsolatot állítok be NINCS NET! Viszont a fix ip címen van , de csk router nélkül!
-
simondr
senior tag
Hi All!
ez [link] normalis :
ez egy javitott ta'p
egy p2es gep mukodik most vele mert nem tudom hogy normalis feszultsegeket ad e azaz rabizhatom e a minosegi konfigom
kerek mindenkit hogy segitsen
koszi -
zsotee82
csendes tag
Sziasztok, valaki segítsen. Vga vásárlás,Gainward kártyákról lenne szó, az egyik 8600 GT 256 MB DDR3 GS-GLH elég magas órajellel, jóáron, míg a Gainward 8866 8600GT 512 DDR3-al szerelt kicsit drágább,gyengébb órajellel. Melyik fontosabb(órajel-memóriamennyiség),melyik nyújt többet játékoknál?Segítsetek,köszi!
-
SzalaiG
addikt
válasz
Sk8erPeter #7825 üzenetére
Sajna egyik sem.
-
poffsoft
veterán
memótopikot az inkompatibilitás miatt ajánlottam.
Ebben az esetben maqrad a cmos reset : kábelek(220V) kihúz, és a cmos jumper (valahol az elem mellett) clear állásba 15-30 másodpercre (esetleg a bekapcs gomb nyomkodása bőszen, hogy az idő múljon), aztán jumper vissza normál állásba, és UTÁNA 220V visszadug, bekapcs, öröm és bodottág.
Ha ez nem segít, akkor tápcsere....
De ez sem tuti... -
icons
addikt
válasz
poffsoft #7834 üzenetére
Nem került bele semmi. Az egyetlen, ami gáz volt, hogy volt rajta egy vírus, ami az MSNen küldözgetett csomagolt file-okat, zipeket, vayg rarokat, és így angolul: Hi, i hope ur parents dont see u, just open it... És hasonlók, gondolom ismeritek, a gáz az volt, hogy ez nem lett leírtva, de ez tuti nem csinál ilyet, max kinyított valaminek egy szép kis portot, ami valamit szépen elcseszett. Vagy pedig egy szimpla meghibásodás.
Mi az a cmos reset?
Memóriás topikban sztem nincs értelme utánakérdezni, mivel egyikkel se ment + mindkettő nem nagyon romolhat el egyszerre. -
04
tag
válasz
tupacamaru #7857 üzenetére
De itt nem kaptak felh.nevet és jelszót!
Haver megkért és nem megy!
-
iguana
őstag
lehet, h banális a kérdésem, kérem hozzáértők segítségét:
van egy divx-es filmem és 2cd-s változat. pl. kedvenc.filmem.cd1.avi és kedvenc.filmem.cd2.avi. én bsplayer-t használok, és ha véget ér a kedvenc.filmem.cd1.avi akkor automatikusan elindul a második rész...illetve csak nagy ritkán.
az esetek nagy többségében nekem kell elindítani a második részt.
mitől függ, hogy magától elindítja?
mit nem tudok? -
04
tag
válasz
greatchaos #7835 üzenetére
Aranyos vagy!
Telefonos Netet én is be tudok állítani, de ez mikrohullámú!
Ebben tudsz segíteni?
-
poffsoft
veterán
válasz
greatchaos #7851 üzenetére
nem fizetős, de
1.) nem műxik a driver
2.) most éppen nem tudok letölteni (limit exceed) onnanmás?
-
poffsoft
veterán
Hali!
Ali aladdin pro2 chipset driver kellene win98-hoz.
Barátom nem naon segített...
Valakinek tippje? -
greatchaos
addikt
-
The7up
tag
Hahó!
Autocad kérdés: mitől van az, ha egy rajzelemet átmásolok egyik rajzról a másikra, a célrajzon nem látszik? Ha egy adott layer tartalmát kijelölöm, akkor megtalálja, de nem látszik, csak a kijelölés....
Valaki segíteni?
-
poffsoft
veterán
válasz
greatchaos #7839 üzenetére
És kivel fog ott először találkozni vajon
Mennyit adnál ezért... -
bubuka71
aktív tag
válasz
greatchaos #7841 üzenetére
köszi
-
Rivaul
addikt
Sziasztok. Asszem ez jó top... Van egy asus 8600gts-em tegnap este kikötöttem tv-re s-videó-val kb 15 perc után off a kép s a kari is...
Azóta nem megy még a dvi-csatikkal sem a monitor. Valakinek valami tipp??? 2 hónapos a kari de emiatt a gari az off mivel én toltam ki tv-re??? Nem vágom.Valakinek valami?... Thx
-
bubuka71
aktív tag
hali ! hogy lehet az xp-t csökkentett modban indítani
-
Lntos
csendes tag
Üdv.
2 kérdésem van, az első nagyon egyszerű...-Nem találom azt a témát itt a ph-n hogy meg kell írni a géped, és megbecsülik az árát (linket pls
)
- Másik... Tudnátok olyan ingyenesen letölthető programot amivel összetudom fűzni a videoimat? (egyszerűbb videoösszefűző, vágó stb. nekem 8) Nem kell, csak erre. (linket pls)
-
poffsoft
veterán
válasz
Sk8erPeter #7777 üzenetére
nem feltétlenül. Gondold el: minden ok, a két szervo működik, a lámpa meg nem kap áramot... És máris nem scannel.
Vagy az adatvonalakból az egyik 'kontaktos': nincs kommunikáció (ha kell), de az eszköz persze bemutatkozik (mert akkor meg van)...Legvégső esetben pedig igen, kuka.
Azért remélem megjavul... -
greatchaos
addikt
semmi angoltudás nem kell hozzá
az első mi lehet? - időzóna választás NEXT
a második? - hát talán, hogy mlyen neted van... PPPOEekkor, ha rákattintassz, akkor megjelenik egy táblázat
username... ezt megadják a szerződésen
password: jelszó
retype pass: jelszó még egyszeraz alján meg egy Always On Line-t kell kiválasztani
-
poffsoft
veterán
A kérdés: valaha ment így a gép egyáltalán, vagy új alkatrész került bele?
ha új, akkor kompatibilitási gond lesz az, nem memóriahiba.
Ha valaha működött, akkor (cmos reset megvolt) hardverhiba. Mivel 2 memória valószínűleg nem romlik el egyszerre, akkor marad az alaplap. Sajnos többet nem tudok tippelni....
Esetleg a memóriás topikban kérdezz rá, lehet tudják a megoldást.... -
04
tag
válasz
greatchaos #7830 üzenetére
Köszi, de nekem így sem megy!
Az angol tudásom nincs még ezen a szinten!
Esteleg nem tudnád nagyjából leírni?
Köszike!
-
Kevo
tag
Sziasztok!
Tudtok-e nekem segíteni abban, hogy milyen progi lenne jó DVDF filmek katalogizálására? Olyat írjatok légyszi, amivel van tapasztalatotok, vagy láttatok már legalább olyat. Amit tudnia kellene:
- ABC sorrend
- Manuláisan, akár sima begépelésssel (ne kelljen beolvastatni a lemezt, megőszülök, mire végzek) lehessen benne hozzáadni filmeket (ne letöltéssel, vonalkód-olvasóval, stb.)Ennyi, ha még képeket is kezel, akkor az már csak hab a tortán.
Előre is köszönöm a segítségeketÜdv
Kevo
-
04
tag
HELP!
Kérlek titeket, 1 gyors segítség kellene!
Mikrohullámú NET, SMC router, és nem tudom, hogy kell beállítani!
-IP címek?
-A router belépése után, hogy telepítsem?
Köszönöm előre a segítséget!
Ha lehet akkor kicsit részletesebben! -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
SzalaiG #7789 üzenetére
1.) "Simán" vagy routeren keresztül csatlakozol?
2.) Írd be a Start-Futtatásba: cmd. Ezután a "ping mail.datatrans.hu"-ra érkezik válasz?
3.) Hülyeség, de a Tűzfal nem blokkolja az Outlookot (véletlenül nem került ide a listába? Bár kétlem...)
4.) Próbáltad már úgy is, hogy a Fiókok-Tulajdonságok-Speciális lapon kiszeded a pipát onnan, hogy "A kiszolgáló biztonságos kapcsolatot (SSL) igényel"? (És OK.) -
Xirtam
veterán
nah végeztem
88 hibás sectort talált !
feltudsz venni msn-re??? pls !
-
royalka
őstag
válasz
ScouserHUN #7817 üzenetére
Nm
-
royalka
őstag
válasz
ScouserHUN #7813 üzenetére
Ha erre gondoltál
-
ScouserHUN
tag
A következő lenne a kérdésem:
Gondolkozok új számítógép vásárlásán, nagyjábol már megvan az elképzelés és most látom, hogy az újabb videókártyákhoz csak ez a dvi kimenet van. Az én monitorom pedig egy Syncmaster 720n, amin csak a régi vga bemenet található. Ez hogyan oldható meg?
-
royalka
őstag
Na most meg nekem van egy kérdésem!!! Hogyan tudom módosítani a profilomat. MSN- meg egyebek?????
-
royalka
őstag
Ha valamilyen probléma van vele akkor alul pirossal (aszem) sorokban fogja kiírni, az azt jelenti melyik szektor a hibás. Lényeg hogy van egy elválasztó volnal és alatta valamit kiír akkor bugos (hibás) a memó. Ja higen ne egy szerre teszteld le mert nem külön külön tesztel, hanem egy szerre. És figyelj oda mert ha elmész valamerre és végzett a tesztel újra kezdi. És nincs mit. Majd írd meg a végeredményt.
-
Xirtam
veterán
köszönöm a segitséged akkor nyomoke gy resit és bebootolom
egy kérdésem mégis lenne hogy fogja jelezni hogy melyik ram a rossz? vagy kivegyem a többit és egyenként teszteljem? -
Xirtam
veterán
kiírjam egy cd-re és bebootoljam ?
-
ovecs
senior tag
Sziasztok, nem tudom hol keressem a témát, ezért itt teszem fel a kérdést. Dvd re szeretnék felvenni egy számmot, ami alatt berakok képeket, és a képekre ráírom az aktuális szöveget(mint egy karaoke video) ehhez milyen programot kell használni?
-
Xirtam
veterán
everestel ynomok egy túlhajszolást megnézük úgy hátha ! ...
-
Xirtam
veterán
hát megfagy a kép aztán a hang és újraidnul a gép ez a fagyási tünet :S
Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Horgász topik
- EAFC 25
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Politika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14 G5 - i5-125U, 16GB DDR5, 512GB, 14" IPS, MAGYAR bill. - 3 ÉV GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest