Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
ANT
őstag
Op.rendszer ugyanaz maradt? Ha igen, a régi netkapcsolatot törölted?
A splitter pedig az a kütyü, ami a telefont és a netet szétválasztja. Egy mazzag megy bele, kettő jön ki belőle.
És a modemed attól még lehet rossz, hogy jó a sebességed.
A lényeg: valamiből akkor is be kell szerezned cseredarabot, hogy be tudd határolni a hibát.
Vagy hidd azt mindenre, hogy jó, és marad így a neted.... -
ANT
őstag
válasz
DonEdHardy #38787 üzenetére
Talán a CCC Scaling options alatt az Underscan-Overscan opcióval kell játszani.
-
ANT
őstag
Gondolom, sztereóra lekeverve küldi át, amit esetleg az erősítő vissza tud alakítani.
De ha megnézted az előbb linkelt scart lábkiosztást, láthatod, hogy csak kétirányú sztereó hangot tud átvinni, de azt is csak a full bekötésű scart kábel.
Ha tudna direkt módon átvinni 5.1-et, akkor lenne olyan átalakító, amit keresel. De én speciel nem találtam ilyet a neten, csak scart--->3rca-t. -
ANT
őstag
Te most a 21 pólusú Euro scart-ra gondolsz? Mert azon nem megy át az 5.1 hang.
-
ANT
őstag
válasz
RootRulez #35257 üzenetére
Szvsz az a 3. prog. egy vicc!
Az hagyján, hogy az mutatja a leggyengébb kondíciót, ami még akár igaz is lehetne. De még a partíciók szabad kapacitását is több száz MB eltéréssel mutatja a másik kettő nagyjából megegyező értékéhez viszonyítva.
De a csúcs, hogy a volume=kötetet lefordították hangerőnek..... -
ANT
őstag
válasz
Sk8erPeter #34710 üzenetére
Van itt egy gyorstalpaló. Vagy ezen már túl vagy?
Szerk:bár gondolom, újabb verziót használsz, de az alapfunkciók talán megegyeznek. -
ANT
őstag
válasz
Sk8erPeter #34705 üzenetére
Akkor te már 10 perccel többet foglalkoztál vele, mint én!
Úgyhogy egy klasszikust idézve: "kizárt dolog, mer' nem tudom." -
ANT
őstag
válasz
Sk8erPeter #34698 üzenetére
Esetleg próbáld a VDubMod-ot, ne a sima VDub-ot. Picivel okosabb (pl. támogatja a vbr mp3-at is), ráadásul megcsinálja azt a vágást, amit szeretnél. (Most próbáltam kísérletképpen.
) Jobb ötletem nincs.
-
ANT
őstag
válasz
Sk8erPeter #34695 üzenetére
Igazából ez csak akkor fordulhat elő, ha mindig ugyanattól a képkockától indul a kijelölés, és az éppen egy keyframe.
Ha így van, akkor próbáld azt, hogy egy-két frame-et visszaléptetsz, és ott lesz a kijelölés eleje. Ha az előző az volt, akkor ez biztosan nem kulcskocka lesz.
Kijelölés elején-végén, ugye használod ezeket a gombokat? -
ANT
őstag
válasz
Sk8erPeter #34663 üzenetére
Csak egy tipp: az lehet a hiba, hogy a vágott jelenet keyframe-mel kezdődik, és emlékeim szerint akkor nem hajtja végre a vágást.
-
ANT
őstag
válasz
Csabee. #33522 üzenetére
"igazából nem sok különbség van az SDHC között meg az SD..."
Ja, mindössze annyi, hogy a nem SDHC kompatibilis készülék (kamera, fényképezőgép, akármi) az egyiket felismeri, a másikat meg nem!
Szóval félrevezetni mégse kéne senkit! Helyette inkább olvass utána.Szerk: egy kártyaolvasónál meg még nagyobb az esély az inkompatibilitásra. (Ez saját tapasztalat.)
-
ANT
őstag
válasz
Studiossrác #32165 üzenetére
Olyan felbontásban fogod látni, ami be van állítva a kijelzőnél. Gondolom, 1680x1050 a natív felbontásod.
Az a legideálisabb eset, amikor egy full HD-s (1920x1080) filmet full HD felbontású tv-n nézel. -
ANT
őstag
válasz
Studiossrác #32156 üzenetére
Akkor valószínűleg nem lesz gond vele. Nekem egy majd' kétéves HP6715b van, az hardveresen gyengécske az 1080p-hez.
CCC-ben szépen beállítod a másodlagos kijelzőt (azaz a tv-t), és mehet a műsor. -
ANT
őstag
válasz
Studiossrác #32152 üzenetére
Eddig oké, de milyen felbontású filmről beszélünk - 720p, 1080p?
Mert az én HP laptopom is az előbbieket gond nélkül játssza, de az 1080p-nél már dadog. -
ANT
őstag
válasz
Studiossrác #32149 üzenetére
Vehetnél pl. egy ilyen átalakítót, meg egy DVI-HDMI kábelt.
Csak ha HD filmet akarsz kitenni a TV-re, előtte csekkold le a notin, hogy megy-e rendesen, szaggatás nélkül a film? Mert ha nem, akkor szvsz nem sok értelme van az egésznek. -
ANT
őstag
-
ANT
őstag
válasz
RootRulez #30741 üzenetére
Öööö....valamelyik Creative-termék LINE IN bemenetéről van szó?
Ismerősöm Audigy4-ese produkált ilyet, és elmondása szerint a Creative oldaláról letöltött, 2009. márciusi driverrel Vista alatt már működik a dolog. És ha így van, akkor talán W7 alatt is.
Ha nem ez a probléma, nem szóltam. -
ANT
őstag
Nekem DI-614+ egy napig bírta a digis 20/10-es netet, utána kifeküdt.
Bár amíg működött, addig ment a letöltés szépen 20 mbittel. Másrészt már előtte, 2 mb/s ADSL-en is sz@r@kodott, néha eldobta a wan portot, csak reset segített rajta. Aztán a diginél feküdt ki végleg.
Szóval nem mondom, hogy nem fogja bírni a gyorsabb tempót, de azért készülj fel egy esetleges router cserére. -
ANT
őstag
válasz
Apollyon #29126 üzenetére
Páronként teljesen egyforma modulok jók. (DC szempontjából.) Nálam is volt 3GB OCZ-Corsair, OCZ-SuperTalent, Corsair-SuperTalent párosítással, IC7-MAX3-ban. Természetesen DC is volt.
Ez az AGP-s fordítóchip számomra talány. Elég betyár módon tud melegedni, gyárilag mégse tesznek rá egy nyavalyás passzív bordát se. Én mindenesetre anno az X1600-ra faragtam egy alukockát. -
ANT
őstag
Használ valaki Cryptload letöltésvezérlőt? Ha igen, működik?
Nálam ma reggel óta minden linkre azt dobja vissza, hogy "wrong url pattern". Viszont ugyanazt a linket bemásolva a böngészőbe megy a letöltés.
Én arra gyanakszom, hogy az update szerverről frissített valami hülyeséget, mert tegnap délután még működött. -
ANT
őstag
Megy valakinél mostanában (mondjuk tegnap óta) a data.hu? Nálam egyszerűen semmilyen módon nem indul el a letöltés - se letöltésvezérlővel, se manuálisan.
-
ANT
őstag
válasz
ChuckyOsb #26108 üzenetére
Nem AVG vírusirtót használsz?
Tegnap este nekem is volt néhányszor ilyen üzenetem, de csak addig, amíg az AVG frissítések telepítése után restartot nem nyomtam. Bár nem tudom, volt-e összefüggés a kettő között.
Mivel az AVG-ben van Link scanner fícsör is, talán ez kavarhatott be nálam.Szerk: mos' má' látom, nem AVG-t használsz.
-
ANT
őstag
válasz
werszomjas #25811 üzenetére
Ha asztali játékoson akarod majdan lejátszani azt a lemezt, akkor ne is folytasd. Jelenleg még (?) nincs .mkv képes lejátszó. Ezt a formátumot csak ún. media centerek ismerik.
-
ANT
őstag
válasz
macikos #25225 üzenetére
Ne Flashget-tel tőccsé' onnan, próbáld ki a DataGet-et. Az eléggé egyenletes tempót hoz, nálam legalábbis. Na jó, néha lezuhan 800-900kByte-ra, de mégse 250-re!
(Szintén DIGI Lan StartNet?)
Szerk: feltéve, hogy a probléma nem a datás szerver leterheltségére vezethető vissza. -
ANT
őstag
válasz
hugobossi #24985 üzenetére
Nem egy ördöngös mutatvány. Norton Ghost 14.0 - Kiválasztod a "One time backup" menüpontot, innen egy varázsló végigvezet a beállításokon. Forrás kiválasztás (amiről mentést akarsz készíteni), cél kiválasztás (ahová mented a visszaállítási pontot), tömörítés mértéke.
Kb. ennyi, amit meg kell adnod. A többi megy magától. -
ANT
őstag
válasz
hugobossi #24981 üzenetére
Ha később rendszermentést /visszaállítási pontot akarsz létrehozni, akkor se fog hiányozni az a recovery partíció. A Norton Ghost kiválóan megfelel a célnak, én is ezt használom.
Én is kértem/kaptam telepítő lemezt a HP-tól. Ezután csontra legyalultam a vinyót, majd feltelepítettem a Vistát, programokat, szkennert, nyomtatót, minden vackot. A saját beállításokat elvégeztem, defrag, ezután jött a Norton Ghost-os mentés a rendszerről. Szóval ha már van telepítő lemezed, akkor a recovery partícióra végképp nincs szükséged. -
ANT
őstag
válasz
hugobossi #24963 üzenetére
Ha megengedsz egy teljesen szubjektív véleményt: arra a recovery partícióra akkor sincs szükség, ha még nem csináltál rendszer visszaállító lemezt.
Én biztosan nem akarnék egy gyárilag mindenféle sz@rsággal teleszemetelt rendszerről mentést csinálni.
Jobban jársz, ha felhívod a HP üsz-t (06-1-382-1111), és rendelsz tőlük egy gyári, full telepítőlemezt. Kb. egy hét alatt meg is kapod postán - ingyen és bérmentve. -
ANT
őstag
Az az egyszerű pendrive-os megoldás a Q-Flash. Amikor gép bekapcs után meglátod a Gigabyte-logós ablakot, nyomsz egy <End>-et, ezzel tudod a Q-Flash-t indítani (amint az ablak alján le is van írva). A letöltött F3bios .exe fájlt kicsomagolod egy pendrive főkönyvtárába. Lesz benne egy ep35ds3.f3 nevű fájl. A gép bekapcsoláskor ez a pendrive már ott figyeljen az USB aljzatban, ezután neked csak ki kell választani a fentebb lévő fájlt, a géped intézi a többit. Ennek a módszernek is annyi a rizikója, mint bármelyik bios/firmware/akármi frissítésnek ti. ne legyen áramszünet!
(A Q-Flash amúgy elérhető a biosból is, F8-al)
Hajrá!
Szerk: ja, és a bios/Integrated peripherals alatt a "Legacy USB storage detect" <enabled> legyen. -
ANT
őstag
válasz
ngabor2 #21785 üzenetére
Esetleg próbáld meg a Canon-Australia oldaláról. Az ősrégi, S820-as nyomtatómhoz is minden, innen leszedett driver frankó volt. Egy próbát megér.
-
ANT
őstag
válasz
V.Stryker #21778 üzenetére
Nem meglepő a jelenség, mivel a Global Motion Compensation-t talán egyetlen asztali játékos sem támogatja. Mindenképpen újra kell kódolni a filmet, egy a lényeg, hogy a GMC opció ne legyen kijelölve.
Xvid-et hoztam példaként, mivel én pl. ezt használom tömörítésnél. De gondolom, divx-nél is valami hasonló lehet. -
ANT
őstag
válasz
Froclee #21689 üzenetére
Szerintem működnie kellene a dolognak. Végül is két dolgot kell megadnod: a partíciót, ahová visszaállítod a képfájl-mentést, meg a visszaállítandó állományt. Ezt nemigen befolyásolja az, hogy a progi újra lett telepítve. De lehet, tévedek.
Amúgy miért is kell törölnöd az Acronist? Sok helyet foglal, kicsi a vinyó? -
ANT
őstag
válasz
Froclee #21678 üzenetére
Nem feltételeztem, hogy az vagy.
Csak úgy próbáltam összehasonlítani a két progit, hogy az egyikkel még nincs saját tapasztalatom.
Egyébként eredeti kérdésedre visszatérve, pl. a Drive Image backup állománya még direkt módon is csak az Unlocker közreműködésével törölhető, mozgatható. Szóval véletlen törlés kizárva!
Azt megint csak nem tudom, Acronisnál ez hogyan működik? -
ANT
őstag
válasz
Froclee #21662 üzenetére
Szvsz a visszaállításhoz valami boot-verzió kell, amit lemezre kiírsz, és a mentés (amit nem célszerű a rendszer partícióra rakni). Ha a C:-re akarsz visszatolni egy backup-ot, az nem fog menni az ugyanott lévő programmal, mert akkor kb. a rendszer saját maga alól rúgná ki a kisszéket.
(Legalábbis a PQ Drive Image így működik, Acronist még nem használtam.) -
-
ANT
őstag
válasz
Relisys #19092 üzenetére
Mivel 50 MB célméretet szeretnél, sztem max az .avi formátum jöhet szóba. Tehát kiválasztod az "Export video/AVI/Beállítások"-at. Ezt az ablakot kell látnod.
Kiválasztod pl. az Xvid kodeket (én ezt használnám, de ez szubjektív dolog), és az Opciók-ra kattintva szépen beállítod a kívánt paramétereket. (Twopass - 1st pass alatt készítesz egy .stats fájlt, Twopass - 2nd pass-nál pedig beállítod a célméretet a Target size ablakban.)
Ha ezek megvannak, a Pinnacle Studio-ban katt a Create gombra (vagy Létrehozás, attól függően, hogy tud-e magyarul a progi), és mutatvány indul.
Asszem, hogy lépésenként kell haladni, azaz Xvid-ben 1st pass beállítások--->Pinnacle-ben Create, ezután Xvid-ben 2nd pass beállítások, és újra Create. Ha mindezekkel megvagy, kapnod kell egy 50MB körüli .avi fájlt. -
ANT
őstag
Biztos, hogy okés, mivel a jelenlegi drive helyére fog kerülni. Csatlakoztatod az adatkábelt, tápkábelt, és menni fog. By the way milyen op.rendszer?
Gondolom, nincsenek extra igények (pl. labelflash), tehát pl. egy Optiarc 5200A is megteszi. Kb. ez a legegyszerűbb.
Szerk: argep.hu direkt erre a típusra kihegyezve. -
ANT
őstag
Egy biztos: IDE íróval nem tévedsz.
Válogathatsz. Ha konkrét típust is kérdezel, szerintem NEC-Optiarc, Pioneer-t preferáld.
Szerk: másik megoldás, hogy mégis szétszeded a gépet, és ha találsz SATA csatlakozót, akkor vehetsz SATA írót is. (Ismét csak a fentebbi típusokból. De ez megint szubjektív vélemény.)
-
-
ANT
őstag
Gép megbontása nélkül is boldogulsz: eszközkezelőben DVD/CD-ROM meghajtók alatt ott lesz a pontos típusa. Ezt "kopi tu gugli", és már tudod is, hogy milyen csatolós drive kell. Bár ha nem ősrégi alaplap, akkor ugye mindkettőt tudja kezelni. De szvsz inkább SATA legyen. A DVD-RW annyira jó, hogy mást nem is nagyon kapsz.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen monitort vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drón topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Revolut
- További aktív témák...
- ZBook Power 15 G9 15.6" 4K IPS i7-12700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest