Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztrofotózás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gaming notebook topik
- HP notebook topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Aktív témák
-
ANT
addikt
válasz Cicero #45940 üzenetére
Azért a jelenlegi partíciós varázslattól függetlenül is célszerű lenne azokról az adatokról egy másolatot csinálnod (ha még eddig nem volt).
Ugyanis az egy példányban meglévő adat tulajdonképpen nincs is meg.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
-
ANT
addikt
Op.rendszer ugyanaz maradt? Ha igen, a régi netkapcsolatot törölted?
A splitter pedig az a kütyü, ami a telefont és a netet szétválasztja. Egy mazzag megy bele, kettő jön ki belőle.
És a modemed attól még lehet rossz, hogy jó a sebességed.
A lényeg: valamiből akkor is be kell szerezned cseredarabot, hogy be tudd határolni a hibát.
Vagy hidd azt mindenre, hogy jó, és marad így a neted....''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz DonEdHardy #38787 üzenetére
Talán a CCC Scaling options alatt az Underscan-Overscan opcióval kell játszani.
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
Gondolom, sztereóra lekeverve küldi át, amit esetleg az erősítő vissza tud alakítani.
De ha megnézted az előbb linkelt scart lábkiosztást, láthatod, hogy csak kétirányú sztereó hangot tud átvinni, de azt is csak a full bekötésű scart kábel.
Ha tudna direkt módon átvinni 5.1-et, akkor lenne olyan átalakító, amit keresel. De én speciel nem találtam ilyet a neten, csak scart--->3rca-t.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
Te most a 21 pólusú Euro scart-ra gondolsz? Mert azon nem megy át az 5.1 hang.
-
ANT
addikt
válasz RootRulez #35257 üzenetére
Szvsz az a 3. prog. egy vicc!
Az hagyján, hogy az mutatja a leggyengébb kondíciót, ami még akár igaz is lehetne. De még a partíciók szabad kapacitását is több száz MB eltéréssel mutatja a másik kettő nagyjából megegyező értékéhez viszonyítva.
De a csúcs, hogy a volume=kötetet lefordították hangerőnek.....''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz kucsma #34816 üzenetére
Egyszerűen azért nem tud vele mit kezdeni a kártyaolvasód, mert nem SDHC kompatibilis. Ez driver frissítéssel sem fog változni.
Amúgy a fényképezőgépen nincs lehetőség az SD-t formázni?
A kugli pedig igenis segít a bajban, ezt is ő találta.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz Sk8erPeter #34710 üzenetére
Van itt egy gyorstalpaló. Vagy ezen már túl vagy?
Szerk:bár gondolom, újabb verziót használsz, de az alapfunkciók talán megegyeznek.[ Szerkesztve ]
-
ANT
addikt
válasz Sk8erPeter #34705 üzenetére
Akkor te már 10 perccel többet foglalkoztál vele, mint én!
Úgyhogy egy klasszikust idézve: "kizárt dolog, mer' nem tudom."''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz Sk8erPeter #34698 üzenetére
Esetleg próbáld a VDubMod-ot, ne a sima VDub-ot. Picivel okosabb (pl. támogatja a vbr mp3-at is), ráadásul megcsinálja azt a vágást, amit szeretnél. (Most próbáltam kísérletképpen. ) Jobb ötletem nincs.
-
ANT
addikt
válasz Sk8erPeter #34695 üzenetére
Igazából ez csak akkor fordulhat elő, ha mindig ugyanattól a képkockától indul a kijelölés, és az éppen egy keyframe.
Ha így van, akkor próbáld azt, hogy egy-két frame-et visszaléptetsz, és ott lesz a kijelölés eleje. Ha az előző az volt, akkor ez biztosan nem kulcskocka lesz.
Kijelölés elején-végén, ugye használod ezeket a gombokat?[ Szerkesztve ]
-
ANT
addikt
válasz Sk8erPeter #34663 üzenetére
Csak egy tipp: az lehet a hiba, hogy a vágott jelenet keyframe-mel kezdődik, és emlékeim szerint akkor nem hajtja végre a vágást.
-
ANT
addikt
válasz Csabee. #33527 üzenetére
"oké, akkor nem kompatibilis. de nekem az sd kártya olvasóm olvassa a SDHC-t is bizonyos méretig.. "
Na, ezzel most sikerült saját magadat megcáfolnod...nem kompatibilis, de mégis működik!
Vagy feltaláltál valami teljesen újat!''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz Csabee. #33522 üzenetére
"igazából nem sok különbség van az SDHC között meg az SD..."
Ja, mindössze annyi, hogy a nem SDHC kompatibilis készülék (kamera, fényképezőgép, akármi) az egyiket felismeri, a másikat meg nem!
Szóval félrevezetni mégse kéne senkit! Helyette inkább olvass utána.Szerk: egy kártyaolvasónál meg még nagyobb az esély az inkompatibilitásra. (Ez saját tapasztalat.)
[ Szerkesztve ]
-
ANT
addikt
válasz Studiossrác #32165 üzenetére
Olyan felbontásban fogod látni, ami be van állítva a kijelzőnél. Gondolom, 1680x1050 a natív felbontásod.
Az a legideálisabb eset, amikor egy full HD-s (1920x1080) filmet full HD felbontású tv-n nézel.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz Studiossrác #32156 üzenetére
Akkor valószínűleg nem lesz gond vele. Nekem egy majd' kétéves HP6715b van, az hardveresen gyengécske az 1080p-hez.
CCC-ben szépen beállítod a másodlagos kijelzőt (azaz a tv-t), és mehet a műsor.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz Studiossrác #32152 üzenetére
Eddig oké, de milyen felbontású filmről beszélünk - 720p, 1080p?
Mert az én HP laptopom is az előbbieket gond nélkül játssza, de az 1080p-nél már dadog.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz Studiossrác #32149 üzenetére
Vehetnél pl. egy ilyen átalakítót, meg egy DVI-HDMI kábelt.
Csak ha HD filmet akarsz kitenni a TV-re, előtte csekkold le a notin, hogy megy-e rendesen, szaggatás nélkül a film? Mert ha nem, akkor szvsz nem sok értelme van az egésznek.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz kismozso #31067 üzenetére
És miért tartanád jobbnak a CD-t a HDD-nél?
Még ha esetleg tartósabb is lenne (amit kétlek), egyszer csak mindenféle előjel nélkül olvashatatlan lesz, aztán b@szh@tod.
Ellenben a merevlemezeknél ez kivédhető (vagy legalábbis előre látható) a HDSentinel segítségével.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz RootRulez #30741 üzenetére
Öööö....valamelyik Creative-termék LINE IN bemenetéről van szó?
Ismerősöm Audigy4-ese produkált ilyet, és elmondása szerint a Creative oldaláról letöltött, 2009. márciusi driverrel Vista alatt már működik a dolog. És ha így van, akkor talán W7 alatt is.
Ha nem ez a probléma, nem szóltam.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz RootRulez #30735 üzenetére
Szvsz tedd fel a W7-et, lehet, hogy meglepi lesz. Nekem is csont nélkül felismerte-telepítette az ősrégi Pinnacle DC10+ digit.kártyámat, pedig elvileg annak a támogatottsága XP-vel bezárult. Egy próbát mindenképp megér a dolog.
-
ANT
addikt
Nekem DI-614+ egy napig bírta a digis 20/10-es netet, utána kifeküdt.
Bár amíg működött, addig ment a letöltés szépen 20 mbittel. Másrészt már előtte, 2 mb/s ADSL-en is sz@r@kodott, néha eldobta a wan portot, csak reset segített rajta. Aztán a diginél feküdt ki végleg.
Szóval nem mondom, hogy nem fogja bírni a gyorsabb tempót, de azért készülj fel egy esetleges router cserére.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz Apollyon #29126 üzenetére
Páronként teljesen egyforma modulok jók. (DC szempontjából.) Nálam is volt 3GB OCZ-Corsair, OCZ-SuperTalent, Corsair-SuperTalent párosítással, IC7-MAX3-ban. Természetesen DC is volt.
Ez az AGP-s fordítóchip számomra talány. Elég betyár módon tud melegedni, gyárilag mégse tesznek rá egy nyavalyás passzív bordát se. Én mindenesetre anno az X1600-ra faragtam egy alukockát.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz Apollyon #29094 üzenetére
A leírás alapján 4GB-ig lehet bővíteni a memóriát. Sztem mindenképpen törekedj arra, hogy legyen DC, ennél a cuccnál az sokat dob a teljesítményen. Tehát a meglévő ramok mellé vegyél 2x512MB-ot vagy akár 2x1GB-ot.
-
ANT
addikt
Használ valaki Cryptload letöltésvezérlőt? Ha igen, működik?
Nálam ma reggel óta minden linkre azt dobja vissza, hogy "wrong url pattern". Viszont ugyanazt a linket bemásolva a böngészőbe megy a letöltés.
Én arra gyanakszom, hogy az update szerverről frissített valami hülyeséget, mert tegnap délután még működött.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
Megy valakinél mostanában (mondjuk tegnap óta) a data.hu? Nálam egyszerűen semmilyen módon nem indul el a letöltés - se letöltésvezérlővel, se manuálisan.
-
ANT
addikt
válasz ChuckyOsb #26108 üzenetére
Nem AVG vírusirtót használsz?
Tegnap este nekem is volt néhányszor ilyen üzenetem, de csak addig, amíg az AVG frissítések telepítése után restartot nem nyomtam. Bár nem tudom, volt-e összefüggés a kettő között.
Mivel az AVG-ben van Link scanner fícsör is, talán ez kavarhatott be nálam.Szerk: mos' má' látom, nem AVG-t használsz.
[ Szerkesztve ]
-
ANT
addikt
válasz werszomjas #25811 üzenetére
Ha asztali játékoson akarod majdan lejátszani azt a lemezt, akkor ne is folytasd. Jelenleg még (?) nincs .mkv képes lejátszó. Ezt a formátumot csak ún. media centerek ismerik.
-
ANT
addikt
válasz macikos #25225 üzenetére
Ne Flashget-tel tőccsé' onnan, próbáld ki a DataGet-et. Az eléggé egyenletes tempót hoz, nálam legalábbis. Na jó, néha lezuhan 800-900kByte-ra, de mégse 250-re!
(Szintén DIGI Lan StartNet?)
Szerk: feltéve, hogy a probléma nem a datás szerver leterheltségére vezethető vissza.[ Szerkesztve ]
-
ANT
addikt
válasz hugobossi #24985 üzenetére
Nem egy ördöngös mutatvány. Norton Ghost 14.0 - Kiválasztod a "One time backup" menüpontot, innen egy varázsló végigvezet a beállításokon. Forrás kiválasztás (amiről mentést akarsz készíteni), cél kiválasztás (ahová mented a visszaállítási pontot), tömörítés mértéke.
Kb. ennyi, amit meg kell adnod. A többi megy magától.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz hugobossi #24981 üzenetére
Ha később rendszermentést /visszaállítási pontot akarsz létrehozni, akkor se fog hiányozni az a recovery partíció. A Norton Ghost kiválóan megfelel a célnak, én is ezt használom.
Én is kértem/kaptam telepítő lemezt a HP-tól. Ezután csontra legyalultam a vinyót, majd feltelepítettem a Vistát, programokat, szkennert, nyomtatót, minden vackot. A saját beállításokat elvégeztem, defrag, ezután jött a Norton Ghost-os mentés a rendszerről. Szóval ha már van telepítő lemezed, akkor a recovery partícióra végképp nincs szükséged.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz hugobossi #24963 üzenetére
Ha megengedsz egy teljesen szubjektív véleményt: arra a recovery partícióra akkor sincs szükség, ha még nem csináltál rendszer visszaállító lemezt.
Én biztosan nem akarnék egy gyárilag mindenféle sz@rsággal teleszemetelt rendszerről mentést csinálni.
Jobban jársz, ha felhívod a HP üsz-t (06-1-382-1111), és rendelsz tőlük egy gyári, full telepítőlemezt. Kb. egy hét alatt meg is kapod postán - ingyen és bérmentve.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
Az az egyszerű pendrive-os megoldás a Q-Flash. Amikor gép bekapcs után meglátod a Gigabyte-logós ablakot, nyomsz egy <End>-et, ezzel tudod a Q-Flash-t indítani (amint az ablak alján le is van írva). A letöltött F3bios .exe fájlt kicsomagolod egy pendrive főkönyvtárába. Lesz benne egy ep35ds3.f3 nevű fájl. A gép bekapcsoláskor ez a pendrive már ott figyeljen az USB aljzatban, ezután neked csak ki kell választani a fentebb lévő fájlt, a géped intézi a többit. Ennek a módszernek is annyi a rizikója, mint bármelyik bios/firmware/akármi frissítésnek ti. ne legyen áramszünet!
(A Q-Flash amúgy elérhető a biosból is, F8-al)
Hajrá!
Szerk: ja, és a bios/Integrated peripherals alatt a "Legacy USB storage detect" <enabled> legyen.[ Szerkesztve ]
-
ANT
addikt
válasz ngabor2 #21785 üzenetére
Esetleg próbáld meg a Canon-Australia oldaláról. Az ősrégi, S820-as nyomtatómhoz is minden, innen leszedett driver frankó volt. Egy próbát megér.
-
ANT
addikt
válasz V.Stryker #21778 üzenetére
Nem meglepő a jelenség, mivel a Global Motion Compensation-t talán egyetlen asztali játékos sem támogatja. Mindenképpen újra kell kódolni a filmet, egy a lényeg, hogy a GMC opció ne legyen kijelölve.
Xvid-et hoztam példaként, mivel én pl. ezt használom tömörítésnél. De gondolom, divx-nél is valami hasonló lehet.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz Froclee #21689 üzenetére
Szerintem működnie kellene a dolognak. Végül is két dolgot kell megadnod: a partíciót, ahová visszaállítod a képfájl-mentést, meg a visszaállítandó állományt. Ezt nemigen befolyásolja az, hogy a progi újra lett telepítve. De lehet, tévedek.
Amúgy miért is kell törölnöd az Acronist? Sok helyet foglal, kicsi a vinyó?''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz Froclee #21678 üzenetére
Nem feltételeztem, hogy az vagy. Csak úgy próbáltam összehasonlítani a két progit, hogy az egyikkel még nincs saját tapasztalatom.
Egyébként eredeti kérdésedre visszatérve, pl. a Drive Image backup állománya még direkt módon is csak az Unlocker közreműködésével törölhető, mozgatható. Szóval véletlen törlés kizárva!
Azt megint csak nem tudom, Acronisnál ez hogyan működik?''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz Froclee #21662 üzenetére
Szvsz a visszaállításhoz valami boot-verzió kell, amit lemezre kiírsz, és a mentés (amit nem célszerű a rendszer partícióra rakni). Ha a C:-re akarsz visszatolni egy backup-ot, az nem fog menni az ugyanott lévő programmal, mert akkor kb. a rendszer saját maga alól rúgná ki a kisszéket.
(Legalábbis a PQ Drive Image így működik, Acronist még nem használtam.)''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
-
ANT
addikt
válasz NSSanyi #21639 üzenetére
Átkonvertáláshoz mndenképpen kell valami külső alkalmazás (enkóder). Ha a VLC-nek van is konvertáló funkciója (ezt speciel nem tudom), az is valami ilyesmit használ.
Akkor már egyszerűbb a két bővítményt letölteni-telepíteni a FF-ba.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz NSSanyi #21636 üzenetére
A Firefox DownloadHelper-t használod? Ott a Preferences/Conversion fülön engedélyezd a konvertálást, majd az ablakban alul megjelenő Install/Update converter gombra rábökve le tudod szedni a bővítményt. Szvsz ezzel működni kéne a konvertálásnak.
-
ANT
addikt
válasz Relisys #19092 üzenetére
Mivel 50 MB célméretet szeretnél, sztem max az .avi formátum jöhet szóba. Tehát kiválasztod az "Export video/AVI/Beállítások"-at. Ezt az ablakot kell látnod.
Kiválasztod pl. az Xvid kodeket (én ezt használnám, de ez szubjektív dolog), és az Opciók-ra kattintva szépen beállítod a kívánt paramétereket. (Twopass - 1st pass alatt készítesz egy .stats fájlt, Twopass - 2nd pass-nál pedig beállítod a célméretet a Target size ablakban.)
Ha ezek megvannak, a Pinnacle Studio-ban katt a Create gombra (vagy Létrehozás, attól függően, hogy tud-e magyarul a progi), és mutatvány indul.
Asszem, hogy lépésenként kell haladni, azaz Xvid-ben 1st pass beállítások--->Pinnacle-ben Create, ezután Xvid-ben 2nd pass beállítások, és újra Create. Ha mindezekkel megvagy, kapnod kell egy 50MB körüli .avi fájlt.[ Szerkesztve ]
-
-
ANT
addikt
Biztos, hogy okés, mivel a jelenlegi drive helyére fog kerülni. Csatlakoztatod az adatkábelt, tápkábelt, és menni fog. By the way milyen op.rendszer?
Gondolom, nincsenek extra igények (pl. labelflash), tehát pl. egy Optiarc 5200A is megteszi. Kb. ez a legegyszerűbb.
Szerk: argep.hu direkt erre a típusra kihegyezve.[ Szerkesztve ]
-
ANT
addikt
Egy biztos: IDE íróval nem tévedsz. Válogathatsz. Ha konkrét típust is kérdezel, szerintem NEC-Optiarc, Pioneer-t preferáld.
Szerk: másik megoldás, hogy mégis szétszeded a gépet, és ha találsz SATA csatlakozót, akkor vehetsz SATA írót is. (Ismét csak a fentebbi típusokból. De ez megint szubjektív vélemény.)
[ Szerkesztve ]
-
ANT
addikt
Az a drive IDE csatolófelületű. Kapsz IDE DVD írót is, de ha a deszka tud kezelni SATA-t, akkor jobb lenne olyan.
Az alaplap típusa sztem nincs benne az eszközkezelőben. Vagy csak én nem találom. Esetleg nincs a gépen Everest? Abból többet megtudnánk.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
Gép megbontása nélkül is boldogulsz: eszközkezelőben DVD/CD-ROM meghajtók alatt ott lesz a pontos típusa. Ezt "kopi tu gugli", és már tudod is, hogy milyen csatolós drive kell. Bár ha nem ősrégi alaplap, akkor ugye mindkettőt tudja kezelni. De szvsz inkább SATA legyen. A DVD-RW annyira jó, hogy mást nem is nagyon kapsz.
Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Autós topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Samsung Gear S3 - második kör
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztrofotózás
- Titanfall 2
- Windows 11
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest