Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imilenni
addikt
Sziasztok!
Kamerát keresek, leginkább nappali felvételekre, számít hogy a km/h számlaló is látszódjon.
Ezt a kettőt néztem ki:
Xiaomi YI Dash CAM
70mai smart dash cam pro
Melyik lehet jobb vétel ennyiért? -
Neck
veterán
válasz
zeon.hu #18492 üzenetére
Viofo tud ilyet, menet közben ha megnyomod a középső gombot, read only-ba teszi az aktuális felvételt. Sőt, külön Bluetooth gombot lehet venni hozzá, amit bárhová fel lehet ragasztani, és az is ugyanezt csinálja.
Troll81: 4k-s kamerák közül az egyik legjobb, és messze a legolcsóbb. Ár érték arányban a legjobb 4k-s jelenleg tudtommal.
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Van egy Xiaomi yi dash cam kameram. Egy olyan kérdésem volna, hogy lehet valamit kezdeni azzal, hogy a dátum aktuális maradjon? Úgy értem, amikor áll az autó, nem kap áramot a kamera, akkor elég hamar lemerül az akksija is gondolom, es a dátum folyton késésben van a következő elindulasnal. Így napokat elcsúszik simán ha nem állítom mindig be.
-
troll81
addikt
sziasztok új autó került haza igy kell kamera mindenképpen. Viofo A129 Pro Duo ?
[link] erről valakinek vélemény? -
zeon.hu
nagyúr
válasz
AMD Power #18486 üzenetére
Én ma felvettem a pucér pasit a Margit körúton (hírekben benne van, videó link)...
Más:
Létezik, hogy 32- es kártyára csak kb 2 óra anyag fér?
(70 mai pro) -
AMD Power
titán
Az ilyen és ehhez hasonló sztorik miatt is szeretnék kamerát. Legalább visszatudom nézni, hogy ütöttem le.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
lsebestyen #18484 üzenetére
A pro sem tud 60FPS-t, de a felárat mindenképp megéri.
-
lsebestyen
addikt
Sziasztok!
Aliról 70mai pro megérhet ~58 dollárt spanyol raktárból szállítással? Vagy szokott ennél olcsóbb is lenni?
szerk.: amúgy nekem nincs szükségem a kijelzőre, viszont a sima 70mai ha jól nézem nem tud 60fps-t. Megéri a felárat a pro?
-
wrrs
tag
Vettem egy ilyet, de nem innen:
[70mai_sucker]Videót nem csinál, GPS nincs benne, de nagyon szív!
Marhajó cucc!
-
lenoma
aktív tag
70mai Pro:
- Még nem próbáltam ki úton csak beépítettem.
- Nagyon melegszik az eszköz teteje.
- Az átlátszó lappal nem tudtam felhelyezni mert azzal lejött, gond nélküle?
- Battery Low a gyújtás lekapcsolása után, vagy sok órát kellene tölteni?
- Napfényben visszatükröződik a műszerfal az ablakról a felvételre. Talán a wdr-t off-ra tegyem?
- Valaki használta 64gb-os kártyánál nagyobbal? -
HarryDEC
tag
Sziasztok!
Viofo A129-DG Duo Banggood -n UK raktárról 52,878Ft (BGCS10 kóddal -7,899). Esetleg biztosítás + 1053Ft
Ha már volt, akkor bocs. -
C_hris
tag
Sziasztok,
Kb egy hónapos 70mai Pro, led pirosan világít, semmire nem reagál, ha áram alatt van akkor sem. Ilyenkor mi van, tönkre is ment?
-
ThodEE
őstag
29500 most a 70mai Pro + GPS
-
UCNLM
tag
Végül megrendeltem Banggoodról az A119v3-mat. Ha valaki ezen agyal, CPL szűrővel és EU Priority Line szállítással 39.087 Ft lett a vége, és ha igazak a pletykák, akkor ez nem is fog emelkedni a vámmal. Reméljük.
-
Upo
addikt
válasz
hurenzon #18461 üzenetére
Ez műszaki adatok alapján kb. a régi első szériás novatek chipes viofo A119-nek felelhet meg. De a mellékelt videó alapján ebben meglehetősen gyenge az optika, elég vacak a képminősége. Inkább olcsóbban egy viofo A119v3, ami sokkal jobb mint az első A119, ami meg magasan veri ezt az LS500-at.
-
telefonmágus
senior tag
https://www.isix.cz/gitup-viofo/gitup--viofo-a119-v3/
-
Fotonhámozó
senior tag
Nekem az A119 V3 egy Mini 0903 NanoQ-t fog váltani (~3 éve van meg). A Viofo kiválasztásánál csakis a képminőség volt a szempont a NanoQ-val eddig szerzett tapasztalatok után (volt, hogy nem volt megfelelő a videó minősége). Hardwire kit régóta be van építve a kocsiba, remélhetőleg csak a GPS-es talpat kell lecserélnem a szélvédőn. Ha jó minőségű úti filmet szeretnék készíteni, akkor inkább vagy akciókamerát vagy rendes fényképezőt raknék ideiglenesen a kocsiba.
-
hurenzon
senior tag
válasz
telefonmágus #18464 üzenetére
Hol lehet annyiért újat venni ?
-
hurenzon
senior tag
Sziasztok !
Mi a vélemény erről a kameráról :
Eltrinex LS500 GPS
Érdemes meg venni ?
Van ennél jobb 45.000 Ft-ért ?Köszönöm
-
halinorbi
csendes tag
válasz
telefonmágus #18433 üzenetére
512 GB-ig írja a garmin weblapja: https://support.garmin.com/en-US/?faq=OF98RhazrR4CS6lAzssmi9
-
bul07
nagyúr
Mert mint tudjuk semmit nem fog érni egy ilyen felvétel.
Azért ezzel lehet vitatkozni, mikkor a rendőrök sora büntetik a rendszám alapján beazonosított szabályszegőket, és nem ám rendőrségi felvételek alapján.
És bizonyításban is figyelembe vehetikNa meg egy cserben hagyó rendszáma is jól jöhet
Megtörténik az eset, rendőrök kihív addig a szemtanuk elérhetőségét elkérni, mert mire kiérnek a rendőrök már sehol nem lesznek
Majd a kameráról letölteni a felvételt és szépen megnézni a rendszámot, majd mikkor kijön a rendőr mondod neki hogy ilyen és ilyen kocsi és hogy láttad a rendszámát, meg van felvételed is
Azt ugye nem kell mondani hogy nem akkor láttad a rendszámét mikkor történt hanem a felvételenÍgy a rendszám alapján megvan a címe és a rendőrök mehetnek megnézni a kocsit
-
UCNLM
tag
Köszönöm, hogy leírtad a véleményed, hasznos meglátás ez is. Meg is ingattál. Meg Hardline kolléga rögtön utánad szintén visszafelé
. Végiggondolom az érveidet, de vissza fogom nézni ismét az összehasonlító videókat, és meglátom. Összességében nekem nem tűnik kérdésnek, hogy a minőség és a felár arány megéri-e a pluszt, sokkal inkább a nehéz beszerezhetőség aggaszt. A minőség megítélése úgy vettem észre teljesen egyénfüggő, mások az elvárásaink, neked van tapasztalatod a témában, nekem nincs, ezért hallgatok rád is.
-
hardline
senior tag
Üdv!
Rendeltem egy Viofo A119 V3 GPS-es kamerát.
A 70mai pro-val szemeztem előtte, de elég hamar elvetettem az ötletet, mivel nem tartom szerencsésnek egy tűző napon álló autó szélvédőjén lógó akkus valami használatát.
A képminősége is meggyőzőbb. És nem utolsó szempont az sem, hogy a Viofo ráteszi a képre a GPS adatokat...
~32 ezer Ft volt EU priorityvel. Nekem nem kérdés, hogy megéri-e a 20$ felárat egy 70mai pro-val szemben.
Ha "úti filmet" akarok, akkor kiteszem a Hero 8-at, mint eddig. Annak azért értékelhetőbb a képe, mint egy dashcamnek. -
wrrs
tag
Írtam is, korábban G1WH-m volt, ámultam-bámultam a képminőségén, a mai napig vállalható, sőt, most is kibékülnék vele. Most 70mai pro van, nincs mit hozzáfűzni. Értem én, hogy a hülyére felnagyított, meg kikockázott videókon szőrszálhasogató módon látszanak a jó isten tudja miért annyira fontos rendszámok amik elmennek a kocsi előtt (mintha a 70mai-t 1:1-ben nem lehetne leolvasni, de mindegy). De ha teljes képernyőben nézi az ember a felvett videót, esetleg valakinek meg akarja mutatni vagy a videót úti filmnek összevágni, akkor véleményem szerint a 70mai színhűsége ezerszer többet ér. Vagyis alapvetően ha veszel egy ilyen kamerát, érdemes a benne rejlő békésebb lehetőségeket is figyelembe venni, nem pedig csak azt, hogy ha belédmásznak, akkor lesz-e rendszám. Mert mint tudjuk semmit nem fog érni egy ilyen felvétel.
Szerintem nem éri meg a felárat a 70mai-nál drágább cucc. Kint lesz a szélvédőn, telibeveri a napocska, 2 év alatt tél+nyár, úgyis kipusztul az akksi, mindegy mit veszel.Bocs, ha nem egyezik a véleményünk, de a 70mai pro még igencsak tisztességes videót csinál. Én is v3-as Viofo-t akartam, de ennyiért a GPS modullal nagyon állat a 70mai. SImán szól, hogy kocsi van előttem, stb.
-
UCNLM
tag
válasz
Zolton #18423 üzenetére
Na, az van, hogy a mycrocamuk hiába írja, hogy postáznak mindenhova, a checkoutnál nem fogadja el Magyarországot (meg mást sem, párat kipróbáltam), így nem engedi véglegesíteni a rendelést. Ezek alapján a 99 GBP free shipping határt sem hiszem el, így még drágábbra jönne ki, ha valamilyen csoda folytán megoldanák. Írtam nekik, nem válaszolnak. Ez alapján szerintem én megrendelem Banggoodról EU Priority-vel a Viofo-t és megjön, amikor megjön. Addig akciókamerával utazom, ahogy eddig is
Nem visz rá a lélek a 70mai-ra, úgy sem, hogy pár napon belül meglenne; ha már egyszer veszek egy kamerát erre a célra, akkor az csináljon tisztességes minőségű videót.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Egy kis segítség azoknak akiknek Xiaomi 70mai D01 (international/eu) kamerájuk van és az alábbi hang (hiba)üzenetet kapják bekapcsolás után, annak ellenére, hogy sikeresen összekapcsolták előzőleg a telefonjukkal:
"Please activate your device to connecting to your cellphone."Akkor tapasztalható ez, ha fizikailag resetelve lett a készülék és "ww" végződésű verzió lett visszaállítva az eszközre, egész pontosan 1.0.8.ww.
Megoldás: legutóbbi "*eu" -s (jelenleg 1.0.8.eu) firmware telepítése a kamerára, ehhez SD kártyára rá kell másolni a szükséges firmwaret, majd bekapcsolni a kamerát.
A folyamat automatikusan elkezdődik, nem kell közbeavatkozni, a végén úgy is szól, ha kész. -
Chrys_
addikt
-
Chrys_
addikt
válasz
zsamiatt #18440 üzenetére
A polarfilter-re gondolsz? Vettem. Nappal jól jöhet, de úgy tudom, éjjeli vezetésnél érdemes levenni. Majd a tesztek során kiderül.
Más:
A VIOFO app Android telefonon 238GB szabad helyet jelez, valószínűleg jó lesz bele ez a 256GB-s kártya.A firmware verzió érdekes dolog. A kamera V1.3-t ír ki (Build: 20200103). A weboldalon viszont az egyetlen letölthető FW hozzá a februári V1.1 (2020.02.03). Még az 1.3 sincs ott.
-
Chrys_
addikt
Rendben. Nem tudom, mikor kerül beszerelésre, eléggé szét kell bombázni a műszerfalat a bekötéshez, időigényes. Szerintem pénteken, ha jó idő lesz.
Ezerl a hardwire kit-tel akarom a biztosítótáblára (kesztyűtartó mögött van) kötni az egyik pontra, ami csak gyújtás után kap áramot. Az én autómban elvileg a 12V-s aljzatok ilyenek, gyújtás elvétele után pedig még 3-5 percig aktívak.(#18433) telefonmágus :
Én is nagyobbat vette, 256GB, megformázta hibaüzenet nélkül és felvétel is ment rá elvileg. Majd beépítés után kiderül, tudja-e a kamera a teljes területet használni. Ha nem, akkor veszek egy 128GB-s kártyát és kész. -
kokr
tag
válasz
telefonmágus #18430 üzenetére
Hol sikerült ennyiért szerezni?
-
telefonmágus
senior tag
válasz
Chrys_ #18432 üzenetére
Az a baj,hogy már régóta akartam valami kamerát,de nagyon nehéz dönteni
Most ez a Garmin 66W kezdésnek annyira nem is rossz talán,de biztos vannak sokkal jobbak is
Amit nehezményezek ezeknél a kameráknál,hogy az SD re nincs írva semmi biztos,hogy mekkorát tud kezelni
Ezt valahogy leszarják,pedig jó dolog ha esetleg 256os vagy 512est tudna bele tenni az ember
A Garminra is írja,hogy 64es való bele,de simán megy 128assal is,de valahol 512est is olvastam
Szóval ezeket valahogy nem pontosítják,de már notebooknál is volt ezzel kalandom,hogy 32est írt és 64essel is megy
-
Chrys_
addikt
válasz
telefonmágus #18430 üzenetére
Több 4K kamera teszt alapján az egyik legjobb. A Blackvue szar képet ad.
Létezik egy másik kamera, ami VIFOFO szintjén van, de nekem ez jobban bejön.Egy összehasonlítás: [link]
-
ro3000
tag
Beszereltem a 70 mai S1 kamerát, működik. Azt viszont nem értem, hogy elindul a felvétel, majd kis idő múlva mond valamit angolul, nem igazán érteni, el kezd a zöld led villogni, majd kis idő után magától visszavált rendes működésbe. Tudja valaki, miért csinál ilyet?
-
telefonmágus
senior tag
Ez ennyire jó cuccos vajon,az ára miatt kérdezem csak.
Nekem egy GARMIN 66W van ,42000Ftba tudtam szerezni egyet,de stabil cucc az biztos
Egy Baseus Amblight 33W powerbankról megy és MAX ENDURANCE 128GB kártyát szereztem bele nagyon jó áron
-
Chrys_
addikt
Megérkezett az első kamerám, Viofo A129Pro Duo:
A beépítés biztos szívás lesz
Ezzel a kártyával akarom használni, teszt alapján 93/85MBps-t tud:
Sandisk Extreme Pro 256GB -
UCNLM
tag
válasz
Zolton #18423 üzenetére
Köszönöm a tippet, ezen elgondolkozom. Sajnos így lassan az eredetileg tervezett ár kétszeresénél tartok, de hosszú távra tervezek úgy, hogy tényleg legyen haszna. De egy kicsit ott motosztkál bennem, hogy a 70mai-t itthon megnéve egy nap alatt túllennék a dolgon, és talán az is elég lehetne. De ebben ti úgysem tudtok dönteni, nekem kell, viszont köszönöm az eddigi tanácsokat.
-
tomcsi23
veterán
válasz
Atis45 #18424 üzenetére
Van ebben a méretben nagyobb kapacitású ilyen akku is, de biztosan nem tennék hozzá méretileg nagyobbat, ami nem fér bele a gyári helyére. Hogy nézne már az ki. Amúgy meg simán elég egy hasonló kapacitású is, mert nem erről üzemel többnyire, illetve a nagyobbak drágábbak is.
-
Zolton
csendes tag
Angliából ~43-ra jön ki filterrel.
Hamarabb itt van és tuti nincs áfa. Ezen gondolkozom én is, hogy megéri-e
https://www.mycrocamuk.co.uk/product/a119-v3-gps-car-dashcam/ -
sambenez
Topikgazda
válasz
Fotonhámozó #18420 üzenetére
EU priority-t nem fogják meg. De aliról nincs ilyen lehetőség.
-
Fotonhámozó
senior tag
Múlt héten rendeltem Banggoodról Viofo A119 V3-at GPS-szel, CPL-lel, Eur Priority szállítással. Egy ideje nem találtam EU-n belüli forrásból, így maradt a kínai rendelés. E-bayen ugyan lett volna magáneladótól Angliából, de átszámítva 15E Ft-tal többért, mint Banggoodról. Ha meg is fogják a vámon, még akkor is olcsóbban jövök ki. Elvileg már úton van, a rendszer július 20-ra teszi a kézbesítés időpontját.
-
UCNLM
tag
válasz
sambenez #18415 üzenetére
Igen, ettől tartok én is. Banggood-on gondolkoztam még, ott is hasonló árban van, bár CPL nélkül, de EU Priority Line-nal talán megjönne időben, és elkerülném a plusz költségeket. De nem tudom, hogy most az új kínai fejlemények miatt mennyire lenne problémás a szállítás. Lehet, hogy el kéne engednem, és megvenni a 70mai-t.
-
Gyuresz
tag
Sziasztok
!
A segítségeteket szeretném kérni autós kamera vásárlásával kapcsolatban...
Jó lenne ha minimum a FHD felbontást tudná a lehető legnagyobb látószögben, elöl és hátul egyaránt, lehet 2 különálló kamera is nem muszáj duo pack.
Ha esetleg kicsi az akkuja és az autó akksijára kell kötni, akkor semmiféleképpen ne merítse le. SD kártya befogadó kapacitása is jó lenne ha minél több lenne, bár ha valahogy a telefonomhoz is csatlakoztatható bluetooth/wifi akkor nem gond.
Esetleg nem árt ha van hozzá ADAS/GPS/G szenzor/Parking mód/tolatókamera funkció...
Ha a hátsó ablaküvegen van fekete sötétített fólia az gond lehet a hátsó kamera képének láthatóságában szerintetek?Köszönöm
!
-
UCNLM
tag
Ez alapján elég egyértelmű a döntés
Egyik esetben le lehet olvasni - néha nehezen, de akkor is - egy rendszámot, a másikon nem, ahol pedig a Viofo sem látja, a 70mai sem.
Még az előzőekhez annyi jutott eszembe, hogy úgy látom, hogy a Viofo-ban nincs Wifi. A tapasztalatok szerint mennyire hasznos ez, van értelme? Leginkább arra az esetre gondolok, amikor GPS adatokat akarunk látni egy videon: a 70mai esetében ha jól értettem a GPS adatokat külön rá kell egy PC-n varázsolni a videóra, de telefonon megnézve Wifin keresztül mutatja. Mi a helyzet a Viofo-val ilyen téren, ráteszi az adatokat a videóra, és így lehet lementeni, vagy ott is kell mókolni? Egy gyors visszanézésnél számíthat - gondolom. -
Neck
veterán
Itt egy jó összehasonlító videó, ez alapján döntsd el. Szerintem a Viofo jobb felvételt csinál, kérdés, hogy szükséged van-e rá.
-
UCNLM
tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni; elolvastam az összefoglalót, majd visszamenőleg több száz kommentet, és pont ez bizonytalanított el.
Kinéztem magamnak a 70mai Pro-t (azt még nem döntöttem el, hogy GPS-szel, vagy enélkül), meg is erősített a sok pozitív vélemény, aztán előkerült a Viofo A119 V3, és tesztvideók alapján elbizonytalanodtam: szeretnék olvasható rendszerámokat, elfogadható minőséget sötétben, és úgy tűnik, hogy a Viofo a nyerő ilyen téren. Beleestem a szokásos spirálba, hogy még egy pár ezresért mennyivel jobb, de akkor már arra is GPS, meg arra lehet venni CPL szűrőt még egy picit többért. Másik - abszolút az én problémám -, hogy viszonylag hamarosan sokat utaznék és későn álltam neki a keresésnek, a Viofo pedig úgy nézem nem kapható sem itthon, sem EU raktárból a szokásos helyeken. Aliexpress-ről tapasztalataitok szerint mennyi idő alatt érkezik meg? Van rá esély, hogy július közepén használhatom, ha ma gyorsan megrendelem? Nem tudom ez éppen mekkora akciónak minősül, de jelenleg ~94 USD lenne önmagában, 103 GPS-szel, vagy CPL-lel és 113 a kettővel együtt, utóbbin gondolkozom éppen.
Szerintetek megéri a Kb 10e Ft felárat és a kicsit több várakozást a Viofo? Ha igen, ajánlott a CPL szűrő? A GPS-t még eldöntöm, de inkább igen, mint nem. Ha ennyit nem ér a dolog, akkor megrendelem az első megbízható webshopból a 70mai-t, de nem akarom megbánni azért, mert türelmetlen vagyok.Utolsó kérdésem: használja valaki a dashcamjét úgy, hogy simán csak bele van dugva egy szivargyújtóban trónoló FM transzmitterbe? Kapni fog így elég áramot?
Nagyon köszönök minden tanácsot előre is! -
oszy
veterán
Én is ezért választottam ezt.
Néztem, hogy ennek nagyobb a látószöge.Ami számomra érdekes, hogy tolatómódban sokkal kevesebbet lát, mint simán kameraként.
Úgy állítottam be, hogy hátsó kamera képét lássam induláskor. Ilyenkor nagyobb teret látok, mint tolatáskor.
Arra gondoltam, hogy ha lekötöm a tolatólámpáról akkor a hátsó kamera képét látnám. Előre tulajdonképp nem is fontos!
Új hozzászólás Aktív témák
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest