Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andris837
senior tag
válasz
Andris837 #9899 üzenetére
Eljött a "bajos időszak", minél jobban megyek bele a témába, annál bizonytalanabb vagyok. Az tuti, hogy Krups gép nem lesz.
Most ezek között vacillálok:
Philips EP2235/40 LatteGo
Delonghi Ecam 220.60bAmennyiben van tapasztalat a gépekkel azokat szívesen fogadom.
A Philips-ről olvastam, hogy hangos... A munkahelyemen van hasonló gép, csak nem LatteGo verzió, az tényleg tud hangos lenni... Nem tudom mennyire zavarná itthon a családot, ha reggel 4:10-kor meg 5:15-kor csörögne zörögne a konyhában. Feleségem 4:10-kor már kávézik, én 5:15-kor... Nyilván inkább az a kérdés, hogy engem mennyire zavarna a reggeli zaj.. Bár a szarvasi is tudott hangos lenni amikor jött le az anyag.Azt már megszoktuk.
A Philips mellé van ajándékba AquaClean szűrő, a másiknál is tartozék ez vajon?Nehéz döntés ez a kávé téma.. és nem szeretnék kifutni az akciós időszakból. Bár tudom, hogy most "black friday" sztorik vannak-lesznek, de jó lenne még az őrültekháza előtt letudni a vásárlást.
-
Ellia
addikt
Philips 2200-es széria.
-
Ellia
addikt
Itt a ludas - azok a fehér foltok repedések rajta, sikerült ilyen tömítést venni 50 Ft-ért, újra mehet a kávéfőzés. Cseréje nettó két perc volt
-
Andris837
senior tag
Sziasztok,
MM-ban most ilyen pontgyűjtő akció keretén belül lehet vásárolni egy KRUPS EA89ZB10 Evidence Evidence kávégépet. Nem volt még soha ilyen gépünk, jelenleg egy öreg szarvasi főzőnk van. Kiváncsi vagyok, hogy ez ajánlott esetleg, vagy nézzek más gép fele? 129k akciósan, valahogy ilyen ár kategóriában nézelődnék…
-
Nagya21
addikt
HAli!
Megint egy jó ajánlat.......
https://euronics.hu/automata-kavefozo/delonghi-ecam-22060b-automata-kavefozo-p288812
[link]
Üdv Nagya -
FőDudu
veterán
válasz
Dr. Szilikát #9885 üzenetére
Lengyel szervizes eleg jo videokat csinal, mit, hol, hogyan kell tisztitani, zsirozni.
[link] -
BloodV22
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #9885 üzenetére
Köszi!
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
BloodV22 #9884 üzenetére
Nem kell most, csak később, amikor esetleg lemosod a főzőegységről a kenést.
Saeco gépemnél a főzőegység bemeneti hüvelyét is szoktam kenni néha vattapálcikával, a pipatömítés kímélése céljából.
Ennél a régebbi Saeco típusnál egyébként nem olyan egyszerű a pipa kivétele, mivel a lapos bojlerhez van rögzítve és az egész bojlert lehet kiemelni.
Ezért a pipatömítést inkább úgy cseréltem, hogy egy kampós tűvel leszedtem, majd a lezsírozott gyűrűket vissszaügyeskedtem.
-
BloodV22
csendes tag
Kaptam zsírt az új kávéfőzőmhöz. Kell valamire használnom beüzemelésnél? Vagy mire kell?
-
bandi0000
nagyúr
Köszönöm srácok, úgy néz ki meg is javult a kicsike, azért azt hiszem majd lassan elviszem egy ilyen karbantartásos mókára, ahol kicseréltetek mindent rajta, ami kopó alkatrész
-
-Solt-
veterán
Urak,
A Philips és a Saeco készülékek közt a név és a gyártási ország kivételével van valami érdemi eltérés ami indokolja a magasabb árat?
-
bandi0000
nagyúr
Na megvettem az új pipacsövet, itt akkor mit zsírozzak? Mind a 4 o gyűrűt? a Gyári zsír jó lehet hozzá?
-
Szabász
csendes tag
válasz
kchris78 #9871 üzenetére
Itt is mint a karos gépeknél a frissen pörkölt kávénak nincs párja. Én karosról váltottam automatára, tehát visszafelé léptem! Egy hét alatt 83 lefőzőt kávé
után mondhatom, hogy nálam a robusta-arabika blend a nyerő. A jó bevált kávék itt elveszítik azokat az ízeket amit a karosnál ki lehet hozni. Akitől érdemes rendelni frissen pörkölt kávét Pall & Yotz kávépörkölő neki vannak olyan belendjei amik fekszenek az automatának. Én most innen rendeltem itt látható, szűrhető a pörkölési dátum is [link] ez például 10.05-ei pörkölés.
-
Kiskutya
veterán
Ecofamily:
-
bandi0000
nagyúr
válasz
MegalodonS #9874 üzenetére
Jó azért nehogy azt higyjétek, hogy nem iszunk kv-t
Mellette még ott van a szarvasi, azzal is elfogy 1 főzés 1 nap alatt, ez csak kiegészítő
-
FőDudu
veterán
válasz
bandi0000 #9869 üzenetére
Az enyem meg csak kb 2 hetes, de ilyen pitianer hibaert en tuti nem kuldenem szervizbe.
Viszont mostantol tudom mire erdemes/kell figyelni, igy nem lesz eszrevetlen ha elkezd ereszteni/vizkovesedni.
Abbol kiindulva, hogy nalad majdnem kibirta a gari idot, meg valoszinuleg van idom.
A fenti foton latszik, hogy kvazi uj a belseje. -
kchris78
veterán
Egy delonghi gep eseten kijon az ha egy kave friss porkolesu? mondjuk par honaposhoz kepest? Most tervezek rendelni majd friss kavet hogy van e ertelme. Voltunk a Bevarosi Kavehazban es eleg jo volt a kave, es jofejek voltak meg is mutattak honnan szallittatjak a kavet
. Hatha
. Mondjuk sok remenyem nincs hogy mennyire jelennek meg azok az izjegyrk amik ott.
-
bandi0000
nagyúr
Köszi, mivel nem nagy összeg, lehet cserélem az egészet, meg majd berendelek egy tömítés szettet a jövőre nézve
Amúgy 2 éves a gép, 2 hét gari még van rá, de nem hiszem, hogy érdemes megfuttatni, mire eljut emaghoz aztán a szervízbe egy hónap lesz
Remélem a kecsói boltba van készleten, bár kétlem, mertha mégse csak ez a baj, akkor még gariztatni tudnám
-
FőDudu
veterán
válasz
bandi0000 #9867 üzenetére
Valoszinuleg eleg a tomiteseket.
De a lengyel szerelo az egesz cuccot elotte vizko oldoban aztatta, mert a latvanybol itelve ez tud vizkovesedni.
Tehat ha mar kint van, akkor O gyuruk le, kicsit beaztatni vizkooldoba (Cillit), aztan uj O gyuruk fel, megzsirozni, aztan mehet vissza a helyere.
(egyebkent ha jol ertem, ez a fozo egyseg oldalan levo vilagos csocsonkba csatlakozik a fozes soran. Lehet annak a belsejet sem art megzsirozni - de csak ovatosan, mert azon valoszinuleg atfolyik a kave es nem erdemes zsir izu kavet inni
Szerintem ez az hozza valo O gyuru szett.
Ebayen.Ugyanaz az elado.
Vagy a kecskemeti boltot felhivni es telefonon egyeztetni a tipushoz megfeleloket.
Amugy Emag is arul komplett pipa csovet - de a forgalmazo roman, szoval ketlem, hogy hamar megerkezne. Az Ebay-es legalabb ebbol el - az elmult 24 oraban eladott 7 darabot es osszesen 1287 darabot.
Na jol korbe jartuk a temat - a tipus egyik rakfenejenek jol megtalaltuk az ellenszeret. Kicserelni nem bonyolult - az Ebay-es elado kulonbozo csomagokban meg a szukseges szerszamokat is arulja.
-
bandi0000
nagyúr
Ezt a pipacsövet ki kell cserélni, vagy elég lenne csak a tömítéseket?
-
FőDudu
veterán
A lengyel videos is epp azt mutatja be. Szerinte a gyarban mar rosszul raktak ossze.
Ha jol ertem, akkor ezeket az O gyuruket illik megzsirozni... Akkor kevesbe kopik vagy ragad oda... -
FőDudu
veterán
válasz
vodrosjozsi #9859 üzenetére
Aki egy ilyet nem tud onmaga (nyom nelkul) kicserelni, az tenyleg vigye szervizbe.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
vodrosjozsi #9859 üzenetére
Hmm, akkor kiszenvedem a garit, legalàbb nem képzeltem be a hibát... Remélem nem akarják majd ràm verni
-
bandi0000
nagyúr
Basszus, most, hogy írjátok, nekem is az lesz a bajom, így néz ki jelenleg:
Ezt lehet javítani házilag, gari vesztés nélkül? Mert lehet nem küldeném el ez miatt...
Am mi okozhatta ezt? Most lesz csak 1 éves a gép
-
FőDudu
veterán
-
Ellia
addikt
válasz
Dr. Szilikát #9854 üzenetére
Az lesz, pontosabban ez, ezen is a két pici tömítésből 1 halt meg.
-
Dr. Szilikát
őstag
Ez a pipacső tömítése lenne? Az nem pont nyomásszabályzó, de bővebben:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_6581-6581.html
-
Ellia
addikt
Sziasztok!
Segítsetek ötletelni mi lehet a hiba:
Alany egy Philips 2200-as szériájú gép, rendszeresen takarítva. Jelenleg azt produkálja, hogy ledarálja a kávét, viszont a vizet nem nyomja át már rajta (vagy csak minimálisan), nyöszörög kicsit, majd visszaáll alaphelyzetbe. Hibajelzést nem mutat.Öntakarítást megcsinálja magán, forróvizet/gőzt ad ki magából. Az O-ringek rendben vannak - darabokra szedtem már a gépet, mind jó állapotúnak tűnt (feszes, nem sérült).
Találkoztatok már ilyen hibával? Főzőegység hiba lenne?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
IntelKiller7 #9844 üzenetére
Ez visszatérő probléma, mióta a Saeco bevezette az őrlési mennyiség automatikus kalibrációját, hogy néha leszabályoz, emiatt vékony pogácsa vagy lekváros pogácsa lesz a végtermék:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_9175-9175.html
-
Nagya21
addikt
válasz
IntelKiller7 #9846 üzenetére
HAli!
Volt ugyanez a Krupsom, 1 évesen eladtam, rá 4 hónapra az új tulajnál bekrepált....
Most csak úgy tud vele főzni, hogy bedug lefőz, kihuz.....
Én picivel drágábban egy DeLonghit ajánlanék, igaz nagyobb, de egyszerűbb-könnyebb tisztítani.
Üdv Nagya -
FőDudu
veterán
válasz
30 darabos Lavazza (kek vagy piros) kb 8-9 Euro akarmelyik sarki boltban.
Es az eleg jo kave. Akciosan meg olcsobb is szokott lenni.Nespresso orult kollegam mondta, hogy ha szazas csomaggal rendel akkor 25-30 Euro korul van az ara.
Mi csak a szemeteles visszafogasaert valtottunk orlosre, mert heti 1 elfogyott belole ami 30 darab muanyag szemetet generalt.
-
atala
addikt
válasz
Az automata gépek gazdaságosabbak. Nekünk 1kg szemes kávéból kb 115 adag kávét főz le. 4800 Ft-os kávé árral számolva kb 42 Ft egy 80-90 ml-es normál erősségű eszpresszó.
-
IntelKiller7
veterán
válasz
markussandor #9845 üzenetére
Ez a bajom nekem is. 2 éve kb ilyen 50-60-70Ft-ra jött ki 1db kapszula a Sparban akciósan. Ha most 100Ft/kapszulára jön ki, az már nagyon jó ár. Ennyiért meg akkor már inkább veszek drágább KV-t meg egy őrlős gépet, és csókolom.
-
markussandor
senior tag
válasz
IntelKiller7 #9844 üzenetére
Nekem mákom volt, 2022. január legelején leértékelte az egyik bolt 73e Ft-ra a Krupsot. Ennyit megért. De 90e is jó ár érte, ha figyelembe vesszük az inflációt és a Ft gyengülését. Én is kapszulásról váltottam, és nem a szemét termelése miatt, hanem mert drága a kapszula.
-
IntelKiller7
veterán
válasz
markussandor #9843 üzenetére
Exemnek volt Philips 2200. De azt sem értettem, minden tisztítást elvégeztem rajta ahogy a leírása kérte. Egy idő után olyan borzalom KV-t főzött, hogy nem lehetett meginni. Mintha a cseppfogó tálcát öntöttem volna a csészébe.
Majd 2-3-4 főzés után megint jó volt.
Most, hogy már csak ex, így vennék otthonra egy örlős KV főzőt, mert ez a kapszulás is.. mindegy.
Ezt a Krups-ot néztem már emagon UCS-be, ott is ilyen 85-90 között megy, de, ha már egy új is 90 lesz, akkor inkább egy 0km-est vennékNincs Auchan a közelben sajnos, most meg online sem érhető el. :/
-
markussandor
senior tag
válasz
IntelKiller7 #9842 üzenetére
Ilyenem van, ha visszaolvasol pár bejegyzést, most sokszor előkerült.
pro:
- kicsi, kompakt
- olcsó
- a víz mennyisége 20-200 ml között állítható
- csak sima vagy erős kávét főz (kb 7 és 9 gr őrleményből)
- ebay-ről olcsón lehet hozzá szűrőt venni
- 10-15 e Ft-ért lehet hozzá tejhabosítót venni
- 3 őrlő és víz hőfok fokozat (könnyebb a megfelelő kombinációt beállítani)
- szerintem jó kávét főz, ha jó az alapanyagcon:
- fapad modell, tejes kávékat csak kézi munkával készít
- nem lehet kivenni (csak teljes szétszereléssel) a főzőegységet tisztításra
- kicsi vízgyűjtő tartály, kb 5-6 főzés után ki kell önteni
- a drágább modellekhez képest hangos őrlő
- a tisztító programot nem lehet kézzel aktiválni, meg kell várni, míg ő jelziNagyjából mindent leírtam, ami eszembe jut, 22 hónapja használom, de, ahogy talán tegnap írtam ide, ha most vennék kávéfőzőt, akkor inkább a Qilive-et venném, majdnem ugyan annyiba kerül az auchanban, és kivehető a főzőegysége, valamint kicsit jobban testre szabhatóbb.
-
IntelKiller7
veterán
Ez a Krups automata gép mennyire ajánlott?
Tescoban 90k lesz -
bandi0000
nagyúr
Köszönöm, a tömítés jól zár azt már néztem
Ki és be kapcsolásnál néha néha keveslem a vizet az tény, ma meg ugye ott sem jött
Vízkőtelenítésre én is gondoltam, csak vennem kell tablettàt, de a gép ugye nem szólt miatta
Ami fura, de lehet csak véletlen, hogy darált kv főzésekor normálisan jött a víz, de megnézem a javasoltakat
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
bandi0000 #9838 üzenetére
Lehet, hogy a pipacső tömítése elengedi a vizet a csepptálcába:
https://www.youtube.com/watch?v=Z_hAj-6gII0
Mágnesszelepes konstrukciónál is szoktak néha panaszkodni hasonlóra, a szelep hibája miatt.
-
FőDudu
veterán
válasz
bandi0000 #9838 üzenetére
Vizkovesedes? Hasznalsz benne gyari vizlagyito szurot?
Elkepzelheto, hogy elvizkovesedett a szivattyu resznel vagy a kazannal.
En megneznem, hogy ki es bekapcsolaskor rendesen mosogat-e.
Nalam (2231/40) kb 5 masodpercig megy a vizsugar a kave kifolyon ilyen esetekben.Ha ott megvan a vizmennyiseg, akkor nem szivattyu vizkovesedes es kihuzhatod a listarol mint lehetseges problemat. Ettol meg a kazannal lehet vizkoves.
(nem tudom mosogatasnal meleg vizzel csinalja-e - majd megnezem a fogyasztasi gorbet amikor bekapcsolom).
Masodik tippem az a nagy narancs szinu tomites amit a fozo egyseg a fozo ust? tetejenel bezar. Ha ott tomitetlenseg van, akkor elmegy a nyomas. Fozoegyseg kiszed, aztan nezd meg a fozo resznel a azt a gumi tomitest.
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok,
Van egy Philips latte go 4300 kv főzőm, a problémàm a következő:
Pár napja mintha kevesebb kv-t adna, illetve ma már nem is adott többszöri főzésre sem, ekkor kitakarítottam, elindítottam egy tisztítást, a kv olajos tablettàval, és először semmi víz nem jött ki a kifolyóból, hanem a tálcába ürítette, ez már gyanús volt...másodszorra már lefolyatta jól, de ezutàn se adott ki kv-t, párszori próbàlkozás után sikerült neki, de mintha kevesebbet is adna
A kifolyót még szétszedtem, de nem volt eldugulva
Minden karbantartás megvolt rajta időben, szerintetek mi lehet a baja? Szerencsére még garis, de nem akarom potyára elküldeni
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
markussandor #9823 üzenetére
Saeco kínai másolata, ha jól tudom, ilyen főzőegység van benne:
https://www.youtube.com/watch?v=n1w6XkrVQvU
https://www.youtube.com/watch?v=N8kvsML2hDY
https://device.report/manual/7886846
itt is látszanak hasonlók:
https://www.alibaba.com/countrysearch/CN/fully-automatic-espresso-machine.html
Itt egy amerikai cég által, saját nevükre rendelt kínai darabok, gondolom:
https://www.zulaykitchen.com/collections/coffee-machine
Qilive Q.5404 néven is található, ilyen és hasonló jellegzetes formáról lehet felismerni, oldalajtó stb:
-
FőDudu
veterán
Persze.
User manual Philips Series 1200 EP1220 (English - 110 pages)
Tizedik oldal, Standby time. -
FőDudu
veterán
válasz
Pakmara #9829 üzenetére
Jo valasztas, nekem is ez van.
En annyit valtoztattam, hogy a kikapcsolast atraktam 3 orara, mert a viz haromnegyedet elmosogatta. Az meg zavart, hogy amikor napi 2x inni akartam valamit, akkor altalaban tele volt a csepptalca es azzal kellett inditani, hogy uritsem ki.Tudom, egyeni problema, de en szeretem ha valami mukodik es viszonylag keves macerat igenyel a mukodesbe hozasa.
-
FőDudu
veterán
válasz
markussandor #9830 üzenetére
Es ahogy mar emlitettem, en nem veszem ki az egesz viztartalyt, siman kihuzom felig es feltoltom egy tejmelegitovel...
-
FőDudu
veterán
válasz
Pakmara #9827 üzenetére
A Lattego konnyen tisztithato es eleg jo tejhabot keszit - szoval erdemes szamitasba venni. Nezz meg roluk 1-2 videot vagy rendes tesztet - abbol kiderul ilyet keresel-e.
Maga a tejtarto leveheto a geprol es el lehet rakni a hutobe - ez a napi 2-4 italnal lenyeges, mert nem kell elmosogatni ha reggel egy cappuccino es este egy cappuccino az igeny.
-
FőDudu
veterán
válasz
markussandor #9823 üzenetére
A Philips Lattego eseten helyileg valoban oldalt van, de elore lehet kihuzni.
Velemenyem szerint ez az idealis megoldas, mert elol ugysincs semmi a kavegep elott.Hatulrol vagy felulrol berakni mar macerasabb lenne.
De mint mondtam, ez konyha elrendezestol es egyeni preferenciatol is fugg.
-
FőDudu
veterán
válasz
kchris78 #9818 üzenetére
Nem mondanam, hogy bullshit, csak epp olyan helyekre talaltak ki ahol mindenki szarik bele mindenbe (tanulatlan es olcso munkaero) es ott ezekkel a szabalyokkal minimalizalni lehet a fertozes veszelyet.
Ahol normalisak a dolgozok, ott a HACCP nagy reszet alapbol betartjak, mert a jozan esz is azt diktalja, hogy ne a csirkes deszkan csinald a zoldseget, stb.
Ismeros sef kint dolgozott valahol az arab vilagban, elmondasa szerint kb 5x kellett kitakarittatnia a helyi brigaddal a hutot, mire europai szemmel elfogadhato volt az eredmeny. Na pl. olyan helyre bizony kell a szabalyozas....
(munkakorombol kifolyolag latom, hogy az ottani szallodak milyen dolgozokat keresnek - minden rasszizmus nelkul le merem irni: kitetel a feher bor. Europai (nem orosz), lehetoleg nyugat europai szarmazasu.)(es mindez nem a vendegek rasszizmusa miatt van).
Nemzetkozi cegnel egyik igazgato Kinaba igazolt. Aztan beszelgettunk. Elmondasa szerint az europai berbol ott 3-5 kinait tud fizetni, de a termelekenyseguk boven az europai alatt van (a 3-5 fonek osszesen).
-
markussandor
senior tag
Nálam az oldalsó tartály lenne rossz helyen, hátul viszont kényelmesen be tudom ejteni a helyére egy kézzel is. A krups mellett az árán kívül a kis mérete is döntött.
Ui: ha most vennék automata kávéfőzőt, nagy eséllyel egy Auchan-os Qilive lenne, többet tud a legolcsóbb krupsnál, és kivehető a főzőegysége. Engem a márkanevek kevésbé hoznak lázba. -
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Kávégépet keresek olyan 150e körül (de ha mondjuk egy 170e-es modell a BB akkor nem futok el előle). Két fő használná, napi max 4 kávé főne le, ebből 2 eszpresszó, 2 cappuccinó (szerűség
) lenne. (Jó lenne ha krémes tejhabot tudna, de ez gondolom nem adottság ezen az árszinten.)
Nah és eddig tartott a tudomány. Nézetm De'Longhi ECAM290 [link] és Philips 2200 [link].
Javaslat pro/contra?Ill az még kérdés hogy az automata tejhabosító hogy viszonyul az ezen az árszinten mozgó manuális gőzölőshöz. Nem akarok sokat pepecselni, de [link] ha egy ilyen manuálissal+kis gyakorlattal jobbat lehet kihozni. Lehet arra mennék.
Köszi, Pakmara
-
FőDudu
veterán
Konyha elrendezestol fugg. Konyhapulton nyilvan szar, konyha sziget kozepen (ahol meg tudja kerulni) mar valoszinuleg kevesbe zavaro.
Nekem is idealis az oldalso tartaly, sot en ki se veszem, hanem egy tejmelegitovel toltom tele.
-
Dr. Szilikát
őstag
Megszokható éppen, olyan a megoldása, hogy könnyen helyretalál a víztartály. De megmértem az érdekesség kedvéért, a munkalaptól számítva kb. 70 cm magas tér szükséges a beemeléshez. Ez elegendő arra is, ha mondjuk Brita (féle) kancsóval szeretné töltögetni valaki. Nekem mondjuk felette szabad a tér. Baloldalt nem árt kb. 15 cm a zaccfiók oldalra történő kivételéhez.
Egyébként a kancsós megoldás annyiból is jobb, hogy nem lesz vízköves a tartály sem, bár annak savazása nem olyan nehéz. Meg kancsóba a betét is gazdaságosabb és annak vize más célra is használható.
#9815 Lala6
Múltkor volt olyan panasz, hogy valakinek nem kapta fel a vizet, ilyenkor levegősen zakatol a vízpumpa. Időközben rájöttem, ha a víztartályt kiemeljük és visszaejtjük, légbuborékok szállnak fel a vízben. Víztisztító betét ekkor még ne legyen a tartályban, az ráér később is. Meg igazából az sem árt, ha a tartály becsúszó része megvan kenve egy kis alkalmas zsírral, hogy a tömítést kíméljük.
Ha ezt többször megismétlem (5-10?) bár valamennyi levegő még mindig száll fel, viszont a gép elindul még akkor is, ha előtte szét volt szedve a vízpumpa, tehát biztosan levegős (volt) még a bemenet és környéke is.
-
kchris78
veterán
Bevezettek 2008-ban a masodik Gyurcsany kormany alatt, es nem az egesz eura kotelezo?
"Wer muss ein HACCP Konzept umsetzen? Die Antwort zu dieser Frage gibt die Verordnung (EG) 852/2004. Nach den Vorgaben der Verordnung müssen alle Betriebe, in denen Lebensmittel verarbeitet (behandelt) oder vertrieben werden, ein solches Konzept umsetzen." pl nemetorszag, ugyanez Ausztria.
Abban mondjuk hogy nagy resze bullshit egyetertek, ugyanaz lehet mint mas teruleteken az iso.
-
törölt tag
Tejhabosításhoz a gőzcső se rossz, főleg ami az Xsmallnak volt. Nem tudom bele lehet-e hackelni az újakba, de megérné, a műanyag csőr helyett.
-
Lala6
őstag
Én a múlthéten rendeltem egy Krups gépet (akciós volt, elcsábultam), vélemény nem sok volt róla. Már eleve törötten érkezett, a műanyag fedele volt eltörve és a jobb oldalán a borítás kiugorva, így ki sem próbáltam. A cég korrekten kezelte, cserélik, elvileg hétfőn jön az új darab belőle.
Ezek után nem sok bizodalmam maradt vele kapcsolatban, de adok neki még egy esélyt. Előfordulhat az ilyen, bár a doboz bontatlan volt és külsőleg sem látszott rajta sérülés. Remélem azért nem fog gyorsan elromlani, most ismét kicsit elbizonytalanodtam, hogy nem jó választás volt.
-
cselt
senior tag
Sziasztok!
Párom szüleinek keresünk autómata kávéfőzőt, amiben a segítségeteket szeretném kérni. Ezt a kettőt néztük ki:
Tchibo Esperto2 Caffè kedvezménnyel: 105k
Krups EA810570 Essential 100k
Általában espressot isznak Tchibo Barista Caffé Crema kávéból, néha egy-egy hosszút.
Melyiket lenne érdemes megvenni? Van esetleg valami más ajánlott típus? -
FőDudu
veterán
Bator lepes a gyartotol - bar lehet a mostani HACCP szabalyok tulzottan ovatoskodok.
Nejemnek jobban izlik ez az uj Bellarom az elozo Lavazza-nal.
Epp most keresi mibe toltsuk ki - mert a kave tarto meg tobb mint felig van Lavazza-val.Termeszetesen csak 1 olyan aromazaros 3L folotti tarolonk van amibe egy kilo szemes kave belefer. (kisebb van par darab, de azokban a daralt decaf van jelenleg.)
Mondtam neki, vakuumozza le a Lavazza -t
(gyarilag is aroma zaros (azaz valoszuinuleg vakuumozott)).
Amelyik puha az gyanus, bar mostanaban terjednek a szeleppel ellatott csomagolasu kavek is.
-
erzol
őstag
Delonghi - t használunk két éve. Szépen elöblíti magát használat után. Heti egyszer bedobom szétszedve mosogatógépbe. Még egyszer sem romlott bele a tej vagy lett bármi baja.
A bellarom kávéból most fogy el 1 kiló. Nem éreztem semmi különbséget a klasszik bellarom crema-hoz képest. -
FőDudu
veterán
Nem akartam beszolni, hogy erre mit mondana az elemiszer ipari mernok es ISO auditor vegzettsegu nejem, aki HACCP es egyeb dolgokkal is foglalkozik....
A paraszt vakitas netovabbja lenne, ha valamilyen gyarto azt allitana, hogy a tejjel kapcsolatba kerulo, (esetleg) hot is kozvetito reszeket nem kell elmosni, mert a gep megcsinalja magatol egy kis lagyitott viz segitsegevel.....
A videon a belseje kisertetiesen hasonlit a mi Philipsunkben levo fozo egysegre.
-
FőDudu
veterán
válasz
Szabász #9798 üzenetére
Azert azt a kis csovecsket kimosogatni tuti tovabb tart, mint a lattegot kiobliteni
De egyebkent ez az egyik gep amit a nemet oldal nagyon ajanl...
Új hozzászólás Aktív témák
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest