Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #11797 üzenetére
Cserelheto? Varialhato? Tuningolhato?
Latszolag a szokasos golyo/rugo cserevel varialhato lenne. Kerdes a gep tobbi resze (csovek, pumpa, szelepek, pipacso) birna-e a megnovekedett nyomast....(amugy elsore nem ahhoz nyulnek, hanem az alatta levo fem szurot is lehetne mondjuk aprobb lukura cserelni, nem? (vagy szimplan felig eltomiteni a szuro folotti lukakat)
-
törölt tag
válasz
kchris78 #11798 üzenetére
Igen, bár a rugós szelepes nyomásfokozók valahogy mások mint amikor egy lyukon át préseli, mint a nyomásfokozós kosaraknál. A rugós ritkábban dugul el, kisebbre lehet venni a rést amin átfolyik a kávé, dinamikusabb, alkalmazkodóbb. De a szilikon szelep se rossz ami az új Brikkákban van.
-
törölt tag
válasz
FőDudu #11792 üzenetére
Úgy vettem észre a nyomástól függ, egy szint alatt inkább levegős-buborékos hab kerül a kávéra, Philipsnél a plusz SBS szeleppel vagy megnövelt rugóerővel barnás a crema és ahogy fogy a kávéból az oldható anyag, egyre világosabb hab keletkezik. Ha túl durva az őrlemény, akkor is inkább világos hab képződik, mint a Brikkánál.
-
z123456z
őstag
Köszi, ránézek majd a Costa és Dalmayer kínálatra.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
FőDudu #11788 üzenetére
Képeket a linkelt videóból vágtam ki mindegyiket, a szemléltetés kedvéért. A videó maga is csak a habosítást, javítást, alkatrészcserét szemlélteti, talán épp azért is ereszti hosszan.
Csak arra utaltam, hogy a habosító / nyomásfokozó működése szempontjából ugyanazt én is tapasztalom, viszont ilyen hosszú kávét egyébként sem szoktam ereszteni. Szerintem ott már kioldódnak olyan anyagok is, ami nem olyan jó.
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #11790 üzenetére
Talan azert nem tunik fel nekem, mert latte-t (vagy inkabb cappuccino-t, mert a 2240/31 csak olyat tud) iszok.
Ott eloszor jon a tejhab, aztan bele a kave - ugy atlatszo poharban is jol nez ki. Szerintem.
Az nekem is feltunik. hogy kozel sem fekete a kave - ahogyan mondjuk egy jo kotyogosbol kiontod. Inkabb barna.
Ilyen az eszpresszo.
Es ilyen a cappucciono.Csaloka kepek, mert a felso az fel korty, az also meg vagy 3dl
-
FőDudu
veterán
válasz
Dr. Szilikát #11779 üzenetére
Es ezt te meg is iszod? Ranezesre ugy nez ki, mint amikor a Philips elobliti magat.
-
atala
addikt
Nekem most ez a kedvencem. Álatalában Dalmayert veszek, de most ezt is kipróbáltam, és eddig ez a csúcs nálam. (Philips 5400 kávégép)
-
fecke78
senior tag
válasz
vodrosjozsi #11780 üzenetére
1kg -ost?
Újpesti piac "kinai" van alul is 2 , illetve az emeleten is 1 . Náluk mindig van
Most ezt a fajtát vettem -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
viktorhu #11772 üzenetére
Nem tudom, mennyivel jobb az SBS-szelep, illetve az Incanto szabályozható fojtása. Nemrég találkoztam ezzel a Krups videóval. Ennek fojtószelepe egyszerű kis gumikorong (a keményebb fajtából), melynek apró hasítékán préselődik át a kávé. Eközben krémesedik, a gáztartalom okozta habzás folytán.
Ezt a saját gépemnél is tapasztalom, ahogy a habzás lenyúlik a pohár aljáig, majd feltisztul. Úgy tűnik, ennél jobb már nem is lehetne:
Ilyen a hibás szeleppel, ami nem habosít (bár egyébként nagyon tartós megoldás, ahogy én tapasztaltam):
-
törölt tag
válasz
viktorhu #11772 üzenetére
Á, abban volt SBS-szelep, igen. Philipsnél még meg lehet bütykölni az újakat hogy legyen crema, DeLonghinál saját szememmel még nem láttam hogyan lehetne, de gondolom a főzőegységben lévő rugós golyós szelepet kéne megerősíteni, hogy nagyobb ellenállást képezzen, nagyobb nyomáson tudja főzni. Vagy magát a kávét kell finomabbra őrölni, hogy lassuljon a lefolyás, ha még lehet finomabbra venni.
-
fecke78
senior tag
-
z123456z
őstag
Már mindegy, vettem egyet. Ha nem jó, ledarálom és anyáméknak adom.
fecke78
Én meg Lavazza Gusto Forte-t iszom most, ezt 3.xxx forintért vettem , és vár még egy Pieno, azt jobban szeretem, 4200 volt. Nem vagyunk annyira kifinomult ízlésű kávérajongók, hogy 5000 fölé menjek. Sose váltogattuk a kávékat, legfeljebb 2-3 fajtát, most is ez van. De ennyiért kipróbálom ezt is.
Brekecs
Az melyik is? Egyszer már kérdeztem, de elfelejtettem.
-
z123456z
őstag
Egész jó árban lesz a Bravos kávé lidlben. Karosban nekünk annak idején megfelelt, szemesből automatában milyen lehet?
-
fecke78
senior tag
Sziasztok van egy Jura ena 9 micro gépem amit 2013 ban vásároltam . Lassan cserélni fogom , amikor vettem és persze lejárt a garancia , sokszor jártam vele szervizben , cseréltek benne sokmindent , ráköltöttem mégegyszer az árát , azóta nincs vele gond. Azért egy Jurától tőbbet vártam volna . szóval nem biztos ,hogy ragaszkodok a márkához. 300-350 nél nem nagyon költenék tőbbet , amiket néztem az a phillips-saeco vagy a delonghi . Melyik a megbizhatóbb ?
Jura legnagyobb baja számomra a tisztithatóság hiánya , az újjaknál ez már megoldott a föző egység takaritásával .
Van esetleg amit biztósan kerüljek , mert nem lett jó konstrukció? -
viktorhu
veterán
válasz
vodrosjozsi #11758 üzenetére
150-ért lehet kapni gaggia automatát is. Meglepne, ha nem a Saeco/Philips főzőegysége lenne benne.
-
törölt tag
válasz
vodrosjozsi #11758 üzenetére
Nem tudom, de lassan ideje újragondolni a topikot, választék és célok tekintetében, lehetne szó kapszulás gépekről, a fenti félig automata karos gépekről, meg az új versenyzőkről, az eltűnő-átalakuló márkákat pedig kritikus szemmel újra kéne pozicionálni...
-
törölt tag
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #11753 üzenetére
Az biztos jo cucc.
LaCimbali fentebb linkelt verzioja meg SnowMilk-et is tud - ez elvileg hideg hab.
Nekem mondjuk tok felesleges lenne - en amugy is jeghidegen szeretem az osszes italt.Ha netan a csalad kitalalja, hogy mar nem eleg a Lattego, akkor majd nezelodok feljebb - de egyelore elegnek tunik. Mar 6 honapos. Mult hetvegen probaltuk novenyi tejekkel is - azokat is jol habositja, de a kiraly az a NotMilk Barista verzioja. Az valoban tejhabhoz hasonlo lesz.
Viszont ugy tunik, hogy ketten a nejemmel megiszunk egy kilo kavet egy honap alatt. Es ebben meg benne sincs a decaf, amit ugye kulon toltunk bele kanallal. Abbol is elfogy 1-2 kockanyi (mert azt orolve vasaroljuk).
Nem gondoltam, hogy ennyit iszunk. En napi 1-2 maximalis erossegut iszom itthon.
Tegnap szolt, hogy elfogy a Lavazza, mar csak egy kilos Bellarom van a szekrenyben.
Lassan at kell menni megint az olaszokhoz egy kave beszerzo korutra. -
törölt tag
Ma volt szerencsém Xelsis Deluxe-ot programozni, egy olasz cappuccinot ittam, olyan paraméterekkel, amik régen beváltak a betöltött kávéból, helyből hozta azt a minőséget, amit csak nagyon nehézkesen hoztam össze egyszerűbb gépen. Szépen váltott tejhab készítés közben, a folyósabb gőzölt tej és a hab között, mert úgy állítottam be, hogy ne legyen túl magas a hab. Szóval van innováció, kb. GranBarista szintű de jobb a felhasználói felület. Kicsit drága, csak akkor ajánlanám ha jó áron van. De akkor nagyon.
-
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
#85578752 #11728 üzenetére
Működhet éppen, a citromsavnak is van bizonyos fertőtlenítő hatása. Jelen esetben a savas hatás nem kedvez az enyhén lúgos környezetet kedvelő penészgombáknak, meg általában a "rossz" baktériumoknak, amelyek rohadást, romlást okozhatnak.
De az ecet szaga is csak közelről érezhető a fiókban, nincs hatása a gépre egyébként.
-
DrDobos
őstag
válasz
FőDudu #11742 üzenetére
Hat igen, ez durvan draga kategoria sajnos. Szuleimnel van egy kb 2-3 eves Philips EP automata lattegos gépük (talan 3xxx szeria), es nyilván nem uti meg egy finom karos gep minoseget, de az a minoseg is bőven eleg lenne nekem. Nem tudom van e mas, jobb alternativa ebben az arkategoriaban, vagy amugy jo gepek ezek a philipsek? Vagy varunk egy kicsit a baristinaval, hogy milyen velemenyek jonnek majd rola
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Cyberbeni #11737 üzenetére
Azert ez maximum a home kategoriara igaz.
Nalunk van bent 3-4 karos LaCimbali (marmint egy gepen van 3-4 kar) - meg annak az automata verzioja (ami ugyanugy minimum 20K Eur, kep lentebb) es en laikuskent nem tudtam megmondani melyik kave keszult melyik gepen.
Szoval a felsobb kategoriakban van olyan automata ami meguti (szerintem) a karos LaCimbali minoseget.
A kerdes az ar amit a felhasznalo erre szan. Mondjuk ez ceges vas - ennyire nem vagyok kave bolond.
Ezen is van mar csesze vilagitas, meg motorosan allitja fel/le a kitolto magassagat, stb...
A tisztitasarol meg nem kerdeztem - sokaknak az itt a fo problema -
z123456z
őstag
válasz
Cyberbeni #11737 üzenetére
Én meg azt nem láttam, hogy cold brewt akar készíteni. A reggeli macerával van gondja, nem a több hónapja őrölt kávéval. Gondolod, hogy még az őrléssel is akar küzdeni? Ha az automata ízét megszokja, nincs gond, de ha nem a koffein miatt issza, akkor őrölheti neki a kávét friss babokól, akkor is híg löttynek fogja érezni. Azért lehet jó elgondolás a linkelt készülék, frissen darál és mégis karos, az ürítésen kívűl nincs teendője látszólag.
-
Cyberbeni
addikt
válasz
lala666 #11734 üzenetére
A jelenlegi felállásban nincs örlő. Arra akartam utalni, hogy a "Ha te méregetsz és az ízéért iszod, felejtsd el a szuper automata gépeket, sosem lesz olyan." kijelentés nem feltétlen állja meg a helyét, ha most a hónapokkal ezelőtt őrölt kávét készíti el karos géppel.
Adott esetben akár elég egy normális örlő és akkor mondjuk lehet egyszerre egy egész hétre cold brewt elkészíteni és a meglevő karos presszó gép is jobb kávét fog adni, ha néha ahhoz van kedve. -
DrDobos
őstag
válasz
lala666 #11732 üzenetére
Nem, valoban oroltet veszek
Erdekes a velemenyetek, a kezdo kaves topikban (#10914-tol olvashato) teljesen lebeszeltek a barisitinarolnektek akkor inkabb pozitív a véleményetek?
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #11725 üzenetére
Ezt kipróbálom. Lehet hogy működne citromsav oldattal is? Az ecetnek nincs jó szaga.
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Az utóbbi időben reggel 5.45-kor semmi kedvem nekiállni a kis karos DeLonghi gépünkkel kávét főzni (lemérni a darált kávét, azt betölteni, lefőzni, takarítani ott reggel, stb..), ráadásul az izéért és az élményért iszom, nem feltétlen a koffein miatt. Emiatt csillant fel a szemem az új (?) Tchibo Baristinán. A videókat megnézve a szűrő kiürítésén kívül más reggeli feladatot talán nem rejt magában.
Mi a véleményetek? A kezdő kávés topikban nem gondolják jó ötletnek ezt a gépet, ez esetben melyik olcsóbb, de használható automata gépet ajánlanátok?
Köszönöm! -
Dr. Szilikát
őstag
Krups zaccfiók penészedését kivégeztem, mióta egy kis ecetet öntöttem az aljába, kb. 5 mm szinten. Utána ebbe hullottak a pogácsák. Szokványos 20 %-os ételecet.
Ürítésnél először ott maradt egy ilyen zaccszőnyeg, ahogy felszívta, benne hagytam. Éreztem az ecetszagot is. Később ez a réteg is kiesett, pótoltam az ecetet, penészt nem láttam azóta. (Penészedési hajlamot befolyásolhatja a bab fajtája is.)
-
z123456z
őstag
válasz
#85578752 #11723 üzenetére
Én még nem találkoztam penésszel, bár hetente takarítom. Ennek ellenére lehet, hogy van olyan helyen, amit nem látok. Nem foglalkoznak vele, hozza a lóvét így is. Szerintem az egész gép bekerülési költsége nem több, mint 20 ezer forint, plusz garanciális javítások és marketing. Óriási pénzt keresnek rajta így is. Pláne, hogy valószínűleg a legtöbb nem is akciós áron kel el, hanem 200k felett. Szarnak ők erre.
Nem véletlen, hogy a kis háztartási gépeket megtartották maguknak. Majd ha jönnek itt is a kínaiak a Bluetooth és wifi képes készülékekkel, ami a telefonodon értesít, hogy tegyél bele kávét vagy vizet, és reggel időre megcsinálja a cappuccino-t, akkor ezt is eladják.
-
törölt tag
válasz
z123456z #11719 üzenetére
A főzőegységen is lehetne javítani, meg hogy ne legyen annyi pára ami miatt elkezd penészedni a szóródó kávépor. Csak fel kéne tuningolni valahogy hogy jó legyen... Mert amúgy meg jó.
A főzőegységet valami élelmiszeripari szilikon bevonattal lehetne bevonni hogy ne ragadjon rá kávépor. Olajszerű viszkozitású kell legyen. De azt fogdosni, háát... Talán valami nanotechnológiás bevonat lenne a következő lépés. De olyan ami a ketchupos flakonok belső felületén lett forradalmi áttörés pár éve hírekben, szóval élelmiszeriparban alkalmazható kéne legyen, nem mikroműanyag szennyezőforrás. -
FőDudu
veterán
válasz
Dr. Szilikát #11721 üzenetére
A jo oreg fazisszog vezerles....
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
#85578752 #11718 üzenetére
...de alkatrész szinten nem látni hogyan...
Lehet, hogy szoftveresen oldották meg, amihez minden adott, hiszen egyébként is a processzor által vezérelt triac kapcsolja ezekben a vízpumpát. Csak be kell vinni egy kis fázishasítást, a hálózati szinusz figyelése mellett, azzal szinkronban:
Itt jegyezném meg, amikor csak be-ki kapcsolásra használatos a triac, akkor is létrejön egy kis nullátmeneti kihagyás a triac sajátossága miatt. Ilyen látszólag jelentéktelen zavar viszont kellemetlen zajt generálhat a vízpumánál, amire a fülünk sokkal érzékenyebb, mint az ábra alapján gondolhatnánk:
Talán nem véletlen, hogy azoknál a karos képeknél, ahol közönséges kapcsolóval indítjuk a vízpumpát, mintha nem lenne ez a kellemetlen mellékzöngéje a vízpumpának.
-
-
z123456z
őstag
Valakinek nem volt még alkalma összehasonlítani az újabb 3300-as szériát a régebbi sorozatokkal? A 3300 nekem 26 másodpercig készít egy eszpresszót a legerősebb és legtöbb beállításon. Ez az örlés utáni első szivattyúzás kezdetétől a szivattyúzás befejezéséig, előáztatással együtt. Már csak azért, mert ugye a marketing szerint ebben már lassították az átfolyást. Arra sajnos nem emlékszem, hogy állítottam e a maximumon.
-
z123456z
őstag
válasz
Grande Ale #11706 üzenetére
Nem tudok véleményt mondani, nem ismerem a delonghit.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
szanozs #11707 üzenetére
Előáztatás direkt van ilyen gépeknél, esetleg némelyiknél kikapcsolható menüben.
Előbb pár másodpercig megy a vízpumpa, nedvesíti az őrleményt, majd leáll pár másodpercre (áztatás, oldódás). Utána indul ismét.
Természetes az is, hogy a kimeneti szakaszban maradt öblítővizet tolja maga előtt. Valaki elkapja a poharat, ha nem szimpatizál ezzel.
De megfigyelheted, ha egyik kávé után főzöd a másikat, nem öblítővíz fog jönni, hanem az előző kávé maradéka, így nem tűnik fel, hogy ugyanaz történik lényegében.
-
szanozs
aktív tag
Van egy Philips 2200 automata kávégépem (nem latte go-s).
Az egyik problémám az, hogy a szivattyú rettenetesen hangos és rezeg minden a pulton. A lába alá már tettem öntapadó filcet. Nem lett sokkal jobb a helyzet. A darálója sem csendes, de az még elviselhető, de a szivattyú...amíg a család alszik nem lehet kávét főzni, mert mindenkit felébresztene. (A cégnél lévő Delonghi olyan kis csendes.)
A másik problémám, hogy bekapcsolás után a gép öblíti magát, ez ok. De utána az első kávéfőzéskor elindul a szivattyú egy rövid időre és akkor is csak a csurgalék víz folyik. Majd vesz egy "nagy levegőt" és lefőzi a kávét.Ennél a típusnál ezek normális jelenségek vagy az én gépemmel van valami?
-
Grande Ale
őstag
-
z123456z
őstag
válasz
Grande Ale #11703 üzenetére
Miért van szervizben, ha nem titok? És milyen van neked?
És igen, én sem venném meg újra, bár sajnálnám az italokat, mert azok tényleg jók. -
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Trollok komolyan
- Elden Ring
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest