Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- RAM topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
Pico baristo gepem van, 2,5 éves lesz. A héten elkezdte azt csinálni, hogy egyre kevesebb kávét ad… Megnyomom az espressot, arra gyakorlatilag mar nem jönn semmi, a hosszabb kavera az elso nyomasra alig valami, aztan masodjara picit többet. A hangja ugyanolyan, mint eddig, egyszeruen csak alig jon belole kávé. Most kitisztitottam, vizkotlenitettem, majd nyomram egy orolt kavet, hogy nyom-e ki vizet. Egyetlen csepp sem jött. :/
Mi lehet a baja? -
Mike0088
csendes tag
válasz
Nagya21 #8886 üzenetére
Feltéve ha az, vagy csak az okozta a problémát! Amikor kivettem a főzőegységet tisztítani akkor vettem észre, hogy a fölötte lévő cső alakú egységen ki van mozdulva a tömítőgyűrű beigazítottam a helyére és később ez szakadt el. Ha tényleg csak ez volt a nyavajája akkor megint tanultam valamit. Ezek szerint ha ilyet cserélni kell nem is kell hozzá megbontani semmit? Tehát ha kiveszem a főzőegységet a cső alakú végződés felől rá lehet húzni a gyűrűt?
-
kchris78
veterán
válasz
Dr. Szilikát #8890 üzenetére
(viszont önmagában a sötét pörkölés bontja is a koffeint).
-
Dr. Szilikát
őstag
-
kchris78
veterán
Szerintem ezt nem tudod úgy visszavenni hogy lágy kávé legyen belőle. Egy sötét pörkölésű kávéval lehet játszani hőfokkal megy őrléssel de alapvetően nem lehet belőle egy lágy jellegű kávét gyártani belőle csak híg löttyöt
. Lágy kávéhoz világosabb pörkölés kell (vagy gyengébb jelölésű). Vagy, pl kis tejet önteni hozzá az is finomíthat rajta.
OFF: Fura amúgy hogy mennyire relatív az érzékelése az embernek, már pár hét cafe italiano után amit eddig sötétnek éreztem itthon arra most azt érzem hogy nem lehetne egy kicsit sötétebb karakteresebb?
- bár itthon szerintem nem erre van piac...
-
Nagya21
addikt
válasz
Mike0088 #8883 üzenetére
Hali!
Az a gumigyürű adja a kozponti egység tőmítettségét.
Ha youtubon keresgéltél volna akkor te is megtudtad volna csinálni.
3db ilyen gumigyürü van benne dbja 800 huf, + az élelmiszeripari szilikonzsír, megkenni, kicserélni meg némi kézügyességgel kb 10 perc.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
Hali!
Darálás mijensége (durva finom) a vizhőfok , a kvbab pörkölése-tipusa, ezek mind mind befojásolják a kv erősségét.
A kv ize nem befolyásolja a kv erösséget.
Lehet te a régi kurvakeserü átégetett kv izre asszociálsz hogy az milyen erős, de csak átpörkölt (odaégetett), savas íz miatt hiszed.
A sógórom is ilyen......nemtudom meggyőzni......
Üdv Nagya -
P11
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni? Nem értek pár beállítási dolgot a DeLonghi ECAM 23.460 -al kapcsolatban.
A kv erősségét csak azzal tudom szabályozni, hogy épp milyen errősségű szemes kv-t veszek bele?
Az alábbiak közül valamelyik hatással van az erősségre?
Daráló állító ami a testességet állítja.
Normál kv íz állítás: (Extra lágy íz, Lágy íz, Normál íz, Erős íz, Extra erős íz)
Cappuccino esetében csak mennyiséget lehet állítani. -
Mike0088
csendes tag
Korábban írtam a Delonghival kapcsolatban (ecam 22.112B), hogy időnként a gép belsejében engedi az öblítő vizet. Később már a kávét is belül nyomta ki ezért 05.31-én elküldtem szervizbe. Amit észrevettem, hogy a főzőegység alatt volt leesve egy fekete vékony gumigyűrű ami el volt szakadva. Szerintem valami tömítetlenségi probléma lehet, mindenesetre bosszantó, hogy mindössze 6 hónapot bírt a gép. Ezúton figyelmeztetnék mindenkit aki emagon vásárolt ilyen gépet, hogy a javítást a román szervizpartnerük a Depanero végzi és jelentős az átfutási idő. Ha ezzel korábban tisztába lettem volna inkább a Budapesti Delonghiba viszem el. 10 én regisztrálták be a szervizbe azóta semmi fejlemény.
-
rigoberto
őstag
Helo,
A legjobb 50-50%-os (robusta-arabica) kávét kutatom..
Valakinek javaslata a témában? -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
robag93 #8874 üzenetére
Az automatikusan kalibrál:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_3669-3669.html
Ebből lehet néha gondja is, amikor a főzőegység megszorul (akár kenés hiányában) ezáltal megtéveszti a processzort és elkezd kevesebbet beőrölni.
Ilyenkor a hibát korrigálva ki kell várni, míg visszaáll.
-
robag93
aktív tag
Ha már feljött a téma.. Érdekességképp az új Philips 2230/10-ünk az elején vagy két hétig csak vizes széthullós pogácsákat gyártott, azóta viszont egész jó masszív darabokat. Bejáratódott?
egyébként 1-esen van az őrlés, nem mertem még állítani, mert megijedtem, hogy csak őrlés közben lehet
-
Dr. Szilikát
őstag
Nincs De'Longhi gépem, ezért nem tudom pontosan, hogyan kalibrálja a pogácsa vastagságát, de egyébként a Krupsnak is kétféle megoldása van erre.
A régebbi generációknál az őrlési időtartam fix, tehát például 8 sec. alapértelmezett a Strong kávé, amit szervizmenüben lehet korrigálni. Újabbaknál van egy automatikus kalibrációs trükk, ami egy mikrokapcsoló segítségével figyeli a létrejött pogácsavastagságot, így korrigálni is képes.
A fix időzítésű típusnál tudtam jól kitapasztalni, ahogy finomabb őrlést állítok be, abból vékonyabb pogácsa lesz, sőt egy szint alatt már a főzőüreget sem tölti ki szorosra, így nem lesz normális pogácsa belőle. Ekkor a szervizbeállítást növelhetem esetleg 1-2 másodperccel.
Megjegyzem, itt az őrlőnek csak 3 fokozata van, amit gyárilag be tudnak úgy lőni, hogy jó legyen. De ha én szétszereléssel direkt elállítom finomabbra, akkor egy szint alatt már túl kevés lesz. Igaz, ekkor már túl keserű is általában, nem jó ízhatás.
Ha több őrlemény, az nem gond, a dugattyú rugalmasan lekezeli a vastagabb "képződményt".
Másik dolog, amikor nagyon száraz kávébabot használtam, az eleve hajlamos volt a széthullásra, megfelelő tömörítés esetén is.
Ezzel szemben az olajos, zsíros őrlemény szépen összeállt egy darabba, azonos beállítás mellett.
-
Nagya21
addikt
-
drr
őstag
válasz
Nagya21 #8865 üzenetére
Megtettem már tegnap. Az volt a furcsa, hogy eléggé vizes és széteső pogácsák keletkeztek. A másik KPE-gel normálisak voltak... Először lecseréltem a fenti dugattyún a gyűrűt, utána is ez volt... Gugliztam kicsit, az jött le, hogy ha nem folyik valahonnan a víz be feleslegesen, akkor nem megfelelő az őrlemény. Nyitott ajtóval is főztem, nem folyt a víz sehonnan, így hát állítottam a darálón. Elpocsékoltam vagy 30 deka kávét, míg állítottam, apróbbra kellett szabályozni, elég sokat. Majdnem maxra lett tekerve. Így most tűrhető, de még mindig lehetne szárazabb a pogácsa. Állítás nélkül így nézett ki a KPE zacc ledobás után:
-
Voice24
őstag
Nekünk is Delonghi van, 23.460. Emlékeim szerint nem ír semmilyen tiltást a használatija, hogy a központi egység dugattyúját ne nyomjuk le elöblítés közben. Annyi van írva, hogy 5 percig áztassuk vízben, majd folyóvíz alatt öblítsük el. Én már párszor a melegvizes öblögetés alatt megmozgattam a dugattyúját, eddig semmi rendellenességet nem okozott, legalábbis én nem vettem észre.
-
drr
őstag
Üdv!
Delonghi Esam típusú kávégépemhez végső elkeseredésemben rendeltem új központi egységet. Alapból van rajta kenőanyag. Elegendő így berakni a gépbe vagy szükséges ezen felül is kenni?
Illetve olyan kérdésem lenne, hogy ha jól értelmezem a használati útmutatót, havonta érdemes mosni, de a dugattyút lenyomni nem szabad közben... A kénesről meg egy szót se írnak... Mit tanácsoltok? -
törölt tag
Őrlés a 12 fokozatból 5-re, középállás mínusz egy. Aztán csökkentheted ha nem elég kávés, de ha már túl keserű és fanyar akkor durvábbra kell venni. Más teendő nincs vele.
Kávéból a kínálattól függ, én most Dallmayr-eket próbálgatok. De mindent ki kell próbálni ami szimpatikus. -
beci
őstag
Na, mégis maradtam a 4343/50-nél.
Elvileg holnap hozzák.
Van esetleg valakinek ilyen gépe?
Örlési fokozat érdekelne.
Meg valami elfogadható árú szemes kv, ami iható. -
beci
őstag
válasz
Graphics #8846 üzenetére
Utána nézek, köszönöm.
Annyi kérdés még, hogy a Philips 2200 Series EP2232/40 és a Philips 4300 Series EP4343/50 között van 45ezer ft különbség.
Megéri a felárat a 4300-as széria?
Gondolok itt minőségre, anyaghasználatra.
Több kv tipus nekem nem lényeg, rövid-hosszú meg capuccinó elég. -
Dr. Szilikát
őstag
Krups automatával kapcsolatban időközben rájöttem pár dologra, ami a tisztítást és karbantartást egyszerűsíti.
Azt már korábban is említettem, ha a felső csavarokat nem teszem vissza, a tetőlemez könnyen lepattintható, tisztítás céljából, a babtartállyal egyben.
Kezdetben nem tűnt kivitelezhetőnek, de az is kiderült, ha a képen szereplő fehér műanyag alkatrészt, a piros nyilak irányában kivágom, a sárga nyíllal jelölt dugattyúkar kiemelhetővé válik anélkül, hogy a gépet emiatt darabjaira kellene szedni. A nagy csavaranyát persze előzőleg meg kell lazítani, megfelelő rátartással, nehogy kitekerjük a nyakát, azaz sérülést okozzunk a mechanizmusban.
Ettől nem kerül veszélybe az őrlésfinomságot állító csap (ami első ránézésre aggályosnak tűnt), mivel annak lyukját nem érinti a kivágás, így továbbra is rendesen megáll a helyén.
Még egy módosítás, az őrlőt nem tudjuk kiemelni, mert nem engedi a vezetéke, ha nem bontjuk meg a gépet. De nem kell, ha beiktatunk egy toldócsatlakozót a vezetékbe, így az őrlő könnyen kivehető válik. Akár még csavarral sem kell rögzíteni, mert megül a helyén, de rögzíthető is, ez már nem nagy nehézség. Villanyszerelő módszer lehetne egy kettős csokiszorító (van ott egy üres hely, ahol elférne), de ennél kulturáltabb, széthúzással bontható csatlakozó ajánlott inkább.
Tehát mindezt csak ötletadásnak szántam, ha valakit érdekelnek ilyen dolgok esetleg.
Nem találtam most jobb képet, egyik videóból vágtam ki:
https://www.youtube.com/watch?v=EkXoApw3Ego -
beci
őstag
Sziasztok.
Philips 4343 lattego kvfőző tud zabtejből habot csinalni capuccinohoz? -
Jenne
őstag
válasz
Nagya21 #8843 üzenetére
Szia!
Nekem is Krups gépem van és a szüleimnek is ilyen van.
Szerintem nem bonyolult ...
Bár ez csak egy manuális presszó gép. -
Nagya21
addikt
-
Jatekos64
újonc
Sziasztok!
A 2022 februárjában vásárolt Philips 2200/10 kávégépemre csereutalványt(EMAG) kaptam!
A Krups EA810570 Essential , illetve a DeLonghi ECAM 21.117.W Magnifica automata kávéfőző között gondolkodom.
Van erre valami javaslatotok vagy valamilyen ebben az árfekvésben , Általatok javasolt másik gép?Köszönöm!
-
válasz
Winnie The P #8840 üzenetére
Olyan. Akkor pontosítok: Szerintem sikerült.
-
Winnie The P
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #8839 üzenetére
Olyan mint [link] ebben a posztban?
-
válasz
Winnie The P #8838 üzenetére
Alul kb ugyan olyan, engedtem a vizet az alsó lyukára vagy 1 percig.
Vagy mire gondolsz? -
Winnie The P
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #8837 üzenetére
Hogy sikerült az új szűrőt feltölteni vízzel?
-
-
-
Sumptuous
senior tag
Sziasztok! Szeretnék vásárolni egy használt teljesen autómata kávéfőzőt innen hardverapróról, vagy a jófogasról. Jelenleg nesspressózok, de valami komolyabbra vágyok, viszont nem szeretném bonyolítani. Olyan kávégépre lenne szükségem, ami szemes kávéból egy gombnyomásra készíti a nedűt. Lehetőleg minél kompaktabb legyen. Ha hangos, nem baj, nem zavar senkit. Csak én használnám, családban senki más nem kávézik.
Cukor és tej nélkül iszom, feketén, így tejhabosító és egyéb funkció nem kell, sőt zavarna is, ha van.Örülnék ha akár konkrét hírdetést is tudnátok linkelni, (ha szabad itt ilyet) vagy ajánlott típust írnátok.
Árban 40-50-60 körül szeretném. Kezdésnek egy Jura Micro 5-öt néztem ki, de már látom mennnyit utána kellene olvasnom, így idő hiányában inkább kérdezek.
-
jjeahh
nagyúr
Nem is olyan rossz ez a Segafredo Intermezzo, pedig tartottam tőle. Csokis, kakaós, a crema barna és bársonyos, nem ez lesz a kedvenc kávém, de okés. Az abszolút kedvenc most ez, egyszerű az ízvilág, de nagyon karakteres, erőteljes. Már második K-Favourites kávé, ami nagyon bejön:
Most ezek vannak a kosárban, de persze nem rendelem meg mind, valamiket ki kéne dobálni belőle. Kóstoltátok valamelyiket? Van, amelyik rossz vagy kevésbé érdekes?
Legutóbb Omniát, Eduscho-t és egy Meo-t kaptam ajándékba, mostanáig azokkal szenvedtem, mert borzalmas volt mind. Amíg eldöntöm mit rendeljek, jó lesz az Intermezzo.
-
batazs
csendes tag
Sziasztok,
nespresso lattés kapszulást váltanék ki automatával. A spárban akciós most a Delonghi ECAM293.61.BW (160 000 Ft). Ebben az árban van jobb alternatíva? Vagy várjak még valamilyne akcióra?
Nagyon köszönöm az ajánlásokat, a segítségeteket! -
erzol
őstag
Sziasztok!
Ez a delonghi kimbo kipróbálásra ajánlott lehet? -
Kiskutya
veterán
válasz
Winnie The P #8820 üzenetére
Szerintem igen de van külön ami gyári jó árban! Érdemes többet rendelni a posta költség miatt úgy is szükség lesz rá! [link]
-
Kiskutya
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #8813 üzenetére
Emagon vegyél csomagba, sokkal jobban jössz ki árban! Én csak gyárit vettem eddig hozzá! [link] Elsöre soknak tűnhet de 1 db vízszűrő kb 4000ft vagy még több!
-
Winnie The P
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #8817 üzenetére
Én az MM-ban vettem a decalc folyadékot illetve a vízszűrőt is. Nem tudom, hogy nagyobb tételben olcsóbb-e. Ha jól emlékszem az Emagon szokott lenni csomagban.
-
válasz
Winnie The P #8815 üzenetére
Köszi, és hol érdemes, hol a legolcsóbb? Nagyobb tételben olcsóbb?
-
-
Winnie The P
őstag
válasz
Én vettem gyári dolgokat hozzá.
-
törölt tag
válasz
Vízkő ellen jó a DM-es Denkmit is, vagy az evőkanál citromsav egy pohár forró vízben feloldva, beleöntve fél tartály vízbe. Kb. ugyanannyiba kerül a mostani citromsav árakkal, olyan 120 forint egy vízkőmentesítés. A Denkmit 5 alkalomra elég azt hiszem.
Vízlágyításhoz van pár alternatíva, egyik a szűrőkancsós víz, nekem bevált, legolcsóbb Brita-kompatibilis szűrőt veszem mindig a Tescoban, 1000 forint alatt volt eddig darabja, egy hónapig elég. A gyári szűrők sosem bírják három hónapig. Persze a kancsó is pénzbe kerül és variálják, nehogy kompatibilis legyen egyik a másikkal. A lényeg hogy ne legyen visszasózós a filter, mert akkor lerakódik a visszaoldott ásványi anyag (leginkább magnézium) a gépben. Az utángyártott kávégépbe való szűrők is jók ha sikerül buborékmentessé tenni és átfolyik rajta a víz, jól zár a tömítése, megfelelően illeszkedik.
Van olyan is hogy utántöltőt árulnak a szűrőpatron újratöltéséhez, ehhez némelyiket meg kell fúrni, kimosni a kevertágyas/szenes gyantát és betölteni az újat kis tölcsérrel, lezárni szilikondugóval. Ezt még olcsóbban meg lehet úszni pálinkafőzéshez való gyantával, kis tölcsér és dugó sajátlábon történő beszerzésével...
-
Sziasztok!
Kb 2 hónapos a Delonghi 290.81 gépünk, elkezdett világítani a víztartályba helyezendő szűrő.
Érdeklődnék, honnan és mit érdemes venni?
Csak a gyári, jó az utángyártott is, van-e jelentős kedvezmény ha egyszerre megveszek 10-et, hol vannak akciók rá?
Illetve a kérdésem vonatkozik egyéb, a gép karbantartását illető segédanyagokra is.
A gyári vízkőtelenítő folyadék amit adtak hozzá még megvan, most 1 nap különbséggel kezdett el világítani a szűrőcseréhez képest, így akkor már összevonom a műveleteket.
Ebből jó ez a gyári, vagy mást érdemesebb használni? -
Nagya21
addikt
válasz
gyvince #8807 üzenetére
Youtube a barátod.....
Siemens EQ5 EQ6 EQ7 IQ700 BRÜHGRUPPE komplett reinigen zerlegen zusammenbauen. - YouTube
Siemens EQ6 Defect - YouTube
Siemens EQ6 Störung Hotline Anrufen. System Undicht. Keramikventil alt mit neu umbauen anpassen. - YouTubeSzerintem ezekben a videókban megtalálod mi a baja a tiednek.
Üdv Nagya -
Graphics
Jómunkásember
Na újra Jura F70.
A Dallmayr D'oro Intensa annyira olajos ( vagy vizes), hogy már másodjára kellett szétszednem emiatt.
Nem tudja felkapni a kv-szemeket... Lehet sikerült kifogni egy zacskónyi ilyen babot, de most már csak keverve teszem bele a Pellinivel és többet nem veszek ilyet ..
-
erzol
őstag
Nekem egy jóval régebbi széria van delonghi - ból, de a tejes italok készítésének egyszerűsége és nagyszerűsége nekem nagyon bejön. Saeco minuto - t használtam előtte és az elkészített kávé íze nekem jobban tetszik.
Azt hiszem vannak itt ilyen gép tulajok a topikban,akik már tapasztalatokat is osztottak meg. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
jocoka75 #8800 üzenetére
Azt konkrétan nem ismerem, mivel Saeco gépnek a multiszelep nélküli változatát ismerem (egyszerűbb anélkül), ugyanakkor multiszeleppel találkoztam a Krupsnál.
Ezeknél lényeges dolog a pozíciót érzékelő mikrokapcsolók megfelelő működése, mind mechanikus, mind kontakthiba szempontjából, mivel a processzor annak alapján detektálja a helyzetet. Tehát mechanikusan ott kattanjon, ahol kell, ugyanakkor belsőleg is érintkezzen rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest