Hirdetés
- Valami baja van a tápomnak
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Melyik tápegységet vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
Köszönöm a sok segítő tanácsot, végül a Philips 2200 Series EP2235/40 típust rendeltem meg. 155 ezer forintért szerintem egész jó vétel, remélem nem bánom meg.

Kíváncsi vagyok 10+ év Nespresso fogyasztása után hogyan fog beválni.Ki milyen szemes kávét ajánl hozzá? Erőteljesebb, karakteresebb ízeket preferálom. Illetve örlésnél milyen beállítás ajánlott? A 12 fokozat elsőre túl soknak tűnik.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
End-ru
üzenetére
Felesleges forralni, visszasózó patront nem használok, úgy öntöm bele, illetve ugyanazt a tiszta vizet fogyasztom is.
Elvileg a minőségi extrakció kémiájához nem ártana egy kis Ca/Mg, de nekem így is jó. A víztisztító patronok ioncserélő gyantája is kiveszi belőle, amit a géphez gyárilag ajánlanak. Talán valamennyi marad benne.
-
End-ru
aktív tag
Sziasztok!
Automata kávégéphez használnék otthon szűrt RO vizet, van valami ellenjavallat? Gondoltam a gépbe betöltés előtt azért felforralnám.
Aki használ ilyet, visszasózza valamivel? Ha igen, akkor mivel?
Akvarisztikai célra használható összkeménység (gH) emelő sóm van, de arra kifejezetten rá van írva, hogy nem ildomos elfogyasztani. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Zsombe
üzenetére
Ezt lehet éppen tisztítani tablettával a menüből is:
https://www.youtube.com/watch?v=sSOuUuKOw_8
Mint ennél a kijelzős Krupsnál is.
A kijelző nélküli, gombos Krups nem így megy. De rendes tisztításhoz le kell szerelni a tetejét is legalább, a szétszóródott őrlemény kitakarításához, valamint a bojler pereménél rászáradt lerakódás feloldásához, továbbá a dugattyút kivenni, megmosni. Őrlőt is időnként kitisztítom.
Igazából nem tudnám olyannak ajánlani, aki nem szívesen szereli a gépet, noha nyilván sokan vásárolják és egyszerűen csak használják, de lehetnek vele szívások is. Ha valaki évente elvinné szervizre, már azalatt is nagyon elszennyeződik. Ennél sokkal gyakrabban tisztítom.
-
Nagya21
addikt
válasz
Zsombe
üzenetére
Hali!
Igen ha nem jelzi, nem is tudod tisztítani.
Ha jelzi a tisztítást, akkor ilyen tablettás tisztítást enged, és nagyon macerás szétszedni tisztítani, nézz youtube videókat róla.
A Phil, Delonghi, meg egy mozdulattal kiemeled a főzőegységet, és melegviz alatt elmosod.
Üdv Nagya -
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
Automata kávéfőzők közül a Krups EA890110 típus mennyire számít megbízható típusnak, jó vételnek? Ami fontos: finom eszpresszót, capuccino-t, hosszú és tejeskávét tudjon főzni.
Vagy max. 160e forintért melyik típus ajánlott? -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
csuzda
üzenetére
Amiről szó van, itt a Durgol, páros, fekete színű flakont szokták előírni több típushoz is, ami állítólag valamivel hatékonyabb, mint a citromsav:
https://www.argep.hu/trend/DURG/Durgol.html
Noha összetételét nem láttam, de általában szerves savak keverékei, hasonlót a DM is forgalmaz.
-
Kbali
nagyúr
válasz
csuzda
üzenetére
Én a sima, folyékony DM sajátmárkás háztartási gépekhez való vízkőoldóját használom. Ha van, akkor a fekete flakonost (egy ideje már nem találkoztam vele), amúgy a sárgát - egy flakon elég két alkalomra. Volt már, hogy az oldalon mellette lévő poros cuccot használtam, mert épp csak az volt kéznél.
-
-
csuzda
aktív tag
Sziasztok! Egy Dolce Gusto Krups Genio S gépem van és bejelzett, hogy ideje kitakarítani a vízkövet. A gyári 2x125ml 3000 forint + postaköltség árát kicsit sokallom. Tudtok ajánlani valami bevált megoldást? Vagy ezen ne spóroljak? Válaszokat előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Kentem a 8-ast, a járása csendesebb lett de még mindig nyekergett. Leszedtem 15-től 19-ig, úgy is nyekkent, aztán kentem a 26 tengelyét, meg ami a dugattyú szárát nyomja. Csendes lett, Összerakva azért még mindig nyekken valami. Zsírba kell rakni az egészet. Vagy kéne étkezési szilikonspray*, átfújni aztán áttörölni lazán és talán a vízkő se tapadna rá
.
*Létezik ilyen? -
S-eye
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Akkor user error lesz? Az nem lenne rossz.
Hónapokkal ezelőtt viszont lefőzte.
-
Nagya21
addikt
Hali!
Hát......
Nekem a 15 éves gépbe még a gyári anya van....

A tömítések max 3-4k, a pepecselés az 2 óra(mondjuk az anya csere macerásabb)
Lényeg, hogy jó legyen.
A youtubon talász videókat, hogyan kell zsirozni a fözőegységet, azt csináld meg, rendszeresen a hozzávaló silikon zsirral.
Üdv Nagya -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Lehet hogy tényleg ez okozza, valahogy, valahol. Köszi! Ebbe az irányba keresgélek tovább.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
üzenetére
Egy üzemen kívüli egységen próbáltam, hogy kézzel betekerem a végállásig, de közben a nyíllal jelölt résznél lefelé nyomom, ezáltal imitálva a fellépő erőhatást.
Ettől lesz egy ferde feszülése a szerkezetnek, hallottam is némi recsegést, ropogást, de pontosan nem láttam a helyét. Meg így nem olyan egyszerű, hogy itt is nyomni, közben tekerni, közben keresni a hiba helyét is. Talán, ha satuba tudnám fogni (harmadik kéz).

-
Dr. Szilikát
őstag
Korábban jól lefőzte? Egyszer vettem valami bio őrölt kávét, az valami hihetetlen módon megszívta magát és eltömítette a karos gépet.
Mit írtak rá, csak ezt látom:
Elkészítési javaslat:
Kotyogós, french-press vagy filteres kávéfőző. -
vond
MODERÁTOR
Odavan valaki a Pellini Espresso Bar n°82 Vivace-ért? Kipróbáltuk, de sajnos nagyon nem jön be. Én még csak-csak eliszogatnám, de a párom nem bírja.

Ha kell valakinek, szállítás árában bedobom egy Foxpost automatába, ne menjen kárba.
2023. július 18-i pörkölés/csomagolás, két napja bontottam ki, és négy adag Philips 1200-as hosszúkávé hiányzik belőle, észre se venni. Az első privátban jelentkező viheti.
Már megvan az új gazdája.

-
törölt tag
válasz
Gomez1984
üzenetére
Meglett a nyekergés forrása? Én most szerviz módban mozgattam a főzőegységet, kenegettem mindenhol, de csak nem szűnik a legvégén a nyekergés.
Vagy a dugattyúnál nyekereg valahogy ahol a rugó van a felsőszűrő (ami alul van) nyakánál, vagy befeszül az egész és ott nyekereg ahol támaszkodik az egész, de nem találtam meg még. -
vodrosjozsi
addikt
Lehet csere lesz
[link]
34 ezer ft jelenleg. -
n@p@lm
addikt
2020.05 havi Philips Lattego 3200-es kávégép másodjára adja be a kulcsot.
Előzmény : [link]
Őrlés közben megáll, majd a jobb oldali ledsor villogni kezd.
Tavaly még gariban cserélték az őrlőt, idénre a gari lejárt.
A lakásbiztosításom tartalmaz háztartási gép kiterjesztett garanciát, bejelentettem, kíváncsi leszek mit szólnak hozzá.
Ezek a gépek ennyire hulladékok?
Nem képesek legalább 5 évet elmenni probléma mentesen?
Ha váltás mellett döntök melyik az ajánlott kategória? Ha van bevált típus arra is kíváncsi lennék.
Eszpresszó, hosszú kávé illetve capuccino az igény.
Köszönöm. -
-
FőDudu
veterán
válasz
kchris78
üzenetére
Erosen hely fuggo. Tegnap pl. vettem pisztacia kremet (van meg itthon, de legyen tartalek), volt mandula krem is - termeszetesen volt raklap szamra Nutella, de azt nem veszek, mert asszony evo kanallal eszi ameddig tart - mar rengeteg Pandoro es Panettone van (legalabb 50 fele volt es van koztuk jo par kezmuves is). Erdekes modon nekem az atlag Panettone izlik - tavaly vettem a kollegak altal egekbe magasztalt cukraszdaban helyit, az meg nem jott be nekem. Ugyanugy nem jon be amikor a croissant-ban van 10 deka pisztacia krem es orran szajan dol ha beleharapsz. Finom, szeretem a pisztacia kremet, de a mennyiseg az szerintem tul sok.
Viszont a fagyasztott kajaik is nagyon rendben vannak. Szoktunk venni pl. Cacio e Pepe (pecorino sajtos borsos spagetti) tesztat valami DOP (eredet vedett) verzioban. Megmelegitve olyan, mintha akkor fozte volna a nejem. Hihetetlen. Ugyanez letezik Carbonaraban is - pedig azt mar a 12 eves fiam is tud (es szeret) fozni. Megtanultak a szomszedasszonytol - meg jart nalunk a baratom Sziciliabol es vele elmentunk megvenni az autentikus hozzavalokat (guanciale, pecorino, stb). Aztan meg is csinalta nekunk, ugy ahogy ok eszik (pl csak a tojas sargajat hasznaljak). Az olasz konyha nagyszerusege az egyszeruseg. Nincs benne 38 fele fuszer. 2-3-4 hozzavalo es kesz.
Az viszont durva, hogy az olaszoknal barhova ulok be egy kremesre vagy egyeb edessegre (nagy kedvencem a Crostata is) az minden esetben magasan veri a magyar top cukraszdak (Pataki, Gerbeaud, meg melyik van a Kolosi tertol follfele?) minoseget ugyanazon a termek eseten. Volt olyan, hogy Coop-ban vettunk kremest csak ugy proba keppen es osszenezve a nejemmel annyit mondtunk: kurva olaszok. Mert annyira jo volt. Pedig a Coop naluk az kb a teszko gazdasagos szint.
Mondjuk en foleg 1 kis helyre jarok (Centro Discount Mugga az olasz/szloven hataron) - aminek a hus pultjat linkeltem tegnap, azon kivul Coop/EuroSpin/Familia. Ha ezeken nincs amit keresek - ami igen ritka, akkor lehet megrendelem Amazonrol. Annak van lockerje ugyanott, igy 2 legyet utok 1 csapassal. Bevasarolok es atveszem amit az Amazon ingyen kivisz a lockerbe.
Idonkent kiugrunk a bevasarlo udvarba az Ikea melle. PalmaNova outlet village.
Ami nagyon durva, hogy peldaul az Unieuro nevu aruhazukban alig van kavegep.
Egy darab Lattego van.
Pedig ez egy Mediamarkt jellegu aruhaz lanc. -
kchris78
veterán
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
raadsul nem tudom mennyi mindent lehet bevasarolni azt pl amit én szeretek ott... Mogyoro - mandula - pisztaciakrem. Kimentunk Jesolo magasságáig és ezeket pl egyaltalan nem talaltam amiket Toscanaban még szépen össze tudtam vásárolgatni CONAD - Coopokban... Nem ugyanaz tartomanyonkent a kinalat. Helyieket megkérdezve van egy választóvonal amitől északra "Nyugat" attól délre (igazi) Olaszország
. Érdekes volt 1 hónap Perugia (azért ez még északi) után 1 hónap Nápoly mellett - sokan imádják azt a stílust, mi eszméletlenül örültünk hogy végül nem Nápolyba mentünk hetekre.. Megőrültünk volna - főleg az autónak ha nincs a szálláson fix helye.. Oda is ki lehet többé - kevésbé jó áron repülni - de ez azért nem 1 nap alatt megjárós sztori. ODA azért annyira nem kívánkozok vissza, de ez egyéni ízlés. (most fogyott el az onnan hozott nápolyi lokál kávé, speciality szemmel nézve szénné pörkölt szemekkel - na abból lehetett volna karossal jó ütős espresso-t csinálni) -
FőDudu
veterán
válasz
Nagya21
üzenetére
Ejszakara pedig bezar a repuloter.
Es mindenkit kiraknak.Azaz aki mondjuk azt tervezi, hogy kimegy este tizenegykor a negyor indulo repulohoz, az ne tegye, mert kint fog megfagyni a terminal elotti padon.
Ismerosom igy jart hasonloan teli idoszakban...
Azota inkabb kocsival megy, inkabb vegig vezeti a 700 kilometert... -
Nagya21
addikt
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Nemakarlak....
Van a Dóm, mellette a bevásárló udvar, meg a scála.
Üdv Nagya -
S-eye
senior tag
Delonghi Magnifica S most kapott egy új felső dugattyút. Rendszeresen van vízkőtelenítve citromsavval. Viszont a darált kávét (Tchibo Exclusive decaf vmi) nem tudja lefőzni. Mit lehet ezzel kezdeni? Hogy lehetne víznyomást növelni? Vagy túl aprószemű a kávé?
-
Nagya21
addikt
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Milánóban nincs sok látnivaló....
Üdv Nagya -
z123456z
őstag
válasz
apholyon
üzenetére
"... majdnem 2 év gari..."
Találtam egy ilyet, csak nem tudom, hogy élő promó e. Az én gépem ott van a felsorolásban ( pedig az új, tehát lehet élő is ), és szerintem a tied is. Reg után 3 év, vagy talán még regisztráció sem kell?
A felsorolt termékek vásárlása esetén a jogszabályokban vagy garancialevélben rögzített értékhatártól függetlenül minden esetben a magasabb, 3 éves gyártói garancia érvényes.
Amúgy kösz mindenkinek, igyekszem visszafogni magam legalább a kipróbálásig, gondolom uncsi már a remegésem. -
-
z123456z
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Egy picit azért megnyugodtam, itt tesztelték, nem annyira rossz.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
üzenetére
Ezt az előáztatás trükköt Delonghi gépeken próbálta valaki? Nekem kornkrétan még a Magnifica S van, de nem akarom megint tönkretenni. Amióta a pumpát cserélték, sokkal erősebben nyomja a vizet, sokkal hamarabb lefolyik a csészébe a kávé és emiatt gyengébbnek érzem. Ha lehet valamit kezdeni ezzel, azt kipróbálnám, a finomabb örlés, magasabb hőfok, kávé mennyiségén állítás nem elég.
-
MPowerPH
félisten
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
1 ev alatt a mar egyebkent is doglott kv teljesen megkotlik.
Aromazaro ide vagy oda. -
FőDudu
veterán
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
A repjegy kb 2 kilo atlagos kave ara, meg egy szabadnapod ramegy.
Nezz ra a Wizaair honlapjara Budapest-Milano (Bergamo) viszonylatban. -
törölt tag
válasz
FőDudu
üzenetére
Nem sok helyen latte artoznak, de csak gyakorlás kérdése, nekem fél év volt mire összejött egy normális rozetta, nem erőltettem túlzottan, csak ahogy alakult, de már benne van a kezemben a dőlésszög és a mozdulat.
Fémcsöves Philipsekhez van cappucinator feltét 10e körül, ha automatikus megoldás kell, a Minutonál belül a kezelőpanelon van három jumper, amin ki lehet választani az otc módot is, elvileg akkor egy gombnyomásra készít cappuccinot ilyen feltéttel. Még nem próbáltam, csak érdekesség.
-
FőDudu
veterán
válasz
üzenetére
Nalunk epp azert lett lattego, mert barista azt mondta, hogy a gozcsore raegett tejes maradekot takaritani eleg horror meg a La Cimbali gepekrol is, igy inkabb tavol tartottuk magunkat az ilyen jellegu szivasoktol.
Mondjuk az tuti, hogy en nem muveszkedem - max addig forgattam a poharat a kave kitolto alatt amig egy medve format ki nem rajzolt a habba becsorgott kave.
Van par erdekes tapasztalatom, eleg durva dolgokat ki ehet hozni egy fogpiszkalo es nemi szoro forma segitsegeevel, de nagyon nem az en vilagom. Fotozni sem tudok, nincs erzekem a muveszetekhez.
-
törölt tag
Feleségem gyakorolja a latte artot, talált egy jó videót, ahol magyarul, részletesen, jó meglátásokkal elmondják a jó technikát hozzá.
Barista Tanfolyam - Tejgőzölési Technikák
Ajánlom mindenki figyelmébe, aki pannarellos géppel rendelkezik. A külső részt le kell szedni hozzá, hogy csak a cső maradjon és lehet gőzölni. DeLonghinál tudom hogy ez nem esztétikus, műanyag csöve van a pannarello alatt, a Philips is átalakította a gőzcsövét felhasználóbarátra sajnos,A Minutoé egész jó volt, de rövid, lecseréltem az Xsmall hosszú gőzcsövére, kicsit reszelni kellett hozzá, de tökéletes. Jobb mint sok karos gép gőzölője.
Ha új gépet vásároltok, vegyétek figyelembe a gőzcsöves lehetőséget is, ha jó a gőzcső (fém, levehető pannarelloval), csak egy tejkiöntő kancsó kell hozzá. Ezt a legegyszerűbb karbantartani, inox kancsót elöblítem, fém gőzcsövet vizes viledával lehúzom.Volt egy idő amikor pannarellot használtam befogott szellőzőlyukkal, vagyis csak 5-6 másodpercig engedtem levegőzni. Nem rossz, de nehéz úgy tartani hogy kialakuljon az örvénylés a tejkiöntőben, meg utána a pannarellot is szétszedni, mosogatni kell.
A Gaggia Cadorna, Anima, Brera(!!), Magenta(!!) és Saeco Lirika még fém gőzcsöves pannarelloval készült.
-
FőDudu
veterán
válasz
üzenetére
Elozot is lehet szeretni - bar nekem teat ismeros szerez be Londonban.
Ott kicsit nagyobb a kinalat es a tapasztalat ilyen teren.
Amit eddig kuldott az bejott, szoval vagy nalam alacsony a minosegi merce, vagy tudja mit szeretek.Amugy itt az egyik beszallito csinalt valami bizniszt a Thai kiralyi csaladdal - masnak talan nincs is ilyen beszerzesi lehetosege. Meguti az otcsillagos teak (altalaban Ronnefeldt megy otcsillagban) szintjet magasan. Gyereknek felkilos kiszerelesben rendeljuk a Mali Skrat neven futo verziot... Gyumolcsos tea, mindenfele adalek nelkul.
Bergamoba a repjegy oda/vissza kb. 30-35 Euro ami eleg jol megterulhet ha tenyleg annyira jo az a kave es csak a helyszinen lehet megvasarolni (mar ha egyaltalan eladjak es nem csak az uzletben foznek belole....). Lehet, hogy olcsobban kijon, mint a kaphato kezmuves kavek soktizezres kilonkenti araval. Es azt issza amit szeret.
Reggel kimegy, delutan haza, meg csak aludni sem kell. (ami mondjuk eleg nagy hiba, mert van mit megnezni).En ennyire nem vagyok 'rafuggve' semmire.
-
törölt tag
válasz
FőDudu
üzenetére
Van ott bergamott is, elvileg, nem?
Volt már hogy a kávézó miatt (is) utaztunk és megérte. Brugge, Cafuné. Azóta már we are coffe makers néven fut.
Másik ilyen a Rosevelvet volt Mallorcán. Van egy stílusa a tulajnak, nagyon profi kávét csinál. És még a desszertek is átlagon felüliek. -
FőDudu
veterán
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Milanoba lehet loni fapados jegyet eleg olcson. Vagy lehetett, WizzAir jart arra direktben Budapestrol.
A mellette levo kis varosba, Bergamoba megy a gep. Kb olyan mint Budapest es Vecses.
Busz vagy akar vonat is bevisz.
Mondjuk kaveert kimenni eleg durvanak hangzik....
-
z123456z
őstag
válasz
apholyon
üzenetére
Az jó, csak az a baj, hogy a 3300 kézikönyvében nincs kévémennyiség állítási lehetőség, csak aroma és hőmérséklet. Szerintem még tejhab mennyiség sem szabályozható, bár nem olvastam át teljesen. Én nagyon parázok, hogy nem válik be, ráadásul idegesít, hogy azt hittem jó árban vettem, erre most másik számozású 3300 van 20 ezerrel olcsóbban a philips webshopban.
-
atirag
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Az ilyen dolgok általában mind legendák. Ezek nem mikrovállalkozások. Örülnek ,hogy elkészülnek és nem még elkezdik országra szortírozni őket
És más gyártásnál sem lenne egyszerű így gyártani. Csak mindig van valaki aki kitalálja "Amerikát". (vagyos valakinek a valakije. Mint a nyugati üzemanyag legenda 
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
FőDudu
üzenetére
Hát annyit tudok, hogy a milánóban található üzletükben van egyedül reserve kávé, és rá van írva, hogy milano
Ilyen boltban lévő dolgokról nem tudok semmit, lehet ott jobbak a kávék de mivel sose voltam olaszban,pláne nem helyi üzletben ezért csak az itthoniakra tudok hagyatkozni.
Azok viszont mocsok rosszak, egyedül ez a milánói kávé volt fantasztikus, de ezt is csak az egyik üzletvezető hozta bátyámnak.
De az is lehet, hogy kimegyünk végre valahára olaszba és veszünk. Franc se tudja még sajnos. De köszönöm a felajánlást. -
FőDudu
veterán
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Szerintem januar elejen latogatom meg a csaladot, tudok neked vinni kavet.
De ne bizd ram, en nem ertek hozza. Ird le mit kersz es szivesen megveszem. -
FőDudu
veterán
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Ha ezt reggel beirtad volna, mar lehet nalam lenne.
A muggia-i Familia superstore-ban Starbucks kuponokat osztogatnak, mert tele vannak a polcok de a kutya nem veszi.Van vagy 5-6 fele kapszulas, sok fele szemes, 2-3 kakao - mondjuk egyikbol mar vettem es kb a legszarabb amit valaha ittam (igaz az cukrozatlan es en inkabb a gyorsan oldhatot kedvelem). (nekem a Canderel Cankao ami alap, az akar hideg tejben is viszonylag gyorsan oldodik, joizu, kevesbe cukros, stb..)
Voltam vasarolni, a kave 22% afaval van a szamlan. Szoval tevedtem, nincs 20% kulonbseg az Afa tartalomban.
Most csak olyanokat vettem, mint a Lavazza Crema e Gusto Dolce, meg fogyoban van a decaf kavenk, igy a kek es piros Lavazza decaf meg a kek Bristot decaf utan egy Coffee Hag decaf jott szembe. Az valami holland kave.
A szokasos kavekat lattam szemesben:
- Lavazza Crema e Gusto forte: 11 Euro/kg.
- Pellini Espresso Bar :19 Euro/kg (ilyet meg nem lattam)
- Pellini N82: 15 Euro/kg
- Lavazza Oro:15 Euro/kg
- Bristot decaf szemesben, fel kilos 11 Euro. Ezen gondolkodtam, de egyszerubb a daralt decaf kavet betolteni a gepbe a hozza adott kanallal....A nevtelennek tunoket le se fotoztam (Trieste coffe meg hasonlok).
Viszont: voltam Brico centerben es letezik olyan mosogato csap ami integraltan tartalmazza a szurt viznek is a csapot. Olyan, mintha 2 kevero csaptelep lenne egyben, mindket oldalan van kar. Es felul 2 perlator van. Az egyik a hideg/meleg viz, a masik meg a szurt viz.
(nejem termeszetesen matt szinben szeretne (inox vagy szaten vagy ahogy en mondom: "homalyos", na olyanbol a 2-3 boltban a tobbszaz csaptelep kozul volt 3 darab. Szoval keressuk a megfelelot, hatha van valami nevesebb gyartotol is (mondjuk Grohe))
Most itt tartok. Hoztam friss tejet, meg is allapitottuk, hogy jobb vele a kave.
-
törölt tag
Jegyezzük meg ezt a pillanatot, szerintem ez a topik csúcspontja, ne is rakjátok offba, igazából minden kapcsolódó téma ON, és amúgy is, eredendően ez egy kávéház.
-
apholyon
aktív tag
válasz
csemberlen
üzenetére
Nutellát már mi is teszteltük, ugyanígy német vs magyar és tényleg van különbség, bár számomra inkább az állag szúrt szemet...
De még jobb példa a sör... Pont a feleségemmel beszéltük tegnap, ugyanis Ő nem nagy sörös, azonban anno Görögországban nagyon ízlett neki a Mythos sör. Fél éve láttam Lidl-ben, hoztam, de teljesen más volt. Ugyanez Staropramen itthon iható, de jónak nem mondanám, Prágában nagyon finom... Persze sörnél nagyon nem mindegy, hogy itthon palackozzák vagy import.
-
FőDudu
veterán
válasz
kchris78
üzenetére
Nem es igen.
Peldaul veszel pragai sonkat (nyilvan nem onnan hozzak) - szeletelve, mert itt kb minden keresre van es nem elo csomagolva. Friss, nem egy tartosito szeres szemet. 2-3 nap mulva mar megbudosodik, azert mert friss.
A francia marhahus Trieszt kornyeken alap - pedig az vagy 500km onnan minimum.
(Torino 400, onnan meg vagy 100 a francia hatar...)Igaz Olaszorszag eleg nagy - sziciliai edesseg vagy citrom, netan olaj az nekik hazai....
Amugy kulfoldon is tudatos - olaszt nem baszol at egy lehuzos magyar etteremben, szolni fog ha nem olyan a kaja amilyennek lennie kell...
-
FőDudu
veterán
válasz
üzenetére
Narancsot es mandarint azt kapunk a szomszedoktol, 1 mandarin fank mar nekunk is terem. Sajnos csak dezsaban, mert savanyu fold kell neki az meg nekunk nincs.
De mar 18 mandarin volt rajta, a heten szedtuk le mert egyik ejjel mar fagyott.Van elonye a meditarran eletnek.
Lassan tanuljuk mi is (nejem sok receptet megtanult mar a szomszedoktol, meg jo a kozosseg is, minden 1-2 hetben van valami helyi program amire lehet menni, (halloween tok faragassal, gesztenye festival, kaki fesztival (datoya szilva), pacal fozo verseny, karacsonyi ajandek keszito workshop, volt egy nagy temetes is (300+ fos osszejovetel, tegnap lampa gyujtas amikor az eges kornyeken egyszerre nyomjak fel a karacsonyi dekoraciot es indul be a karacsonyi zene), az utobbi par evben kezdtuk el tudatosan keresni a minoseget. Addig vettuk ami megtetszett, de szerencsere olaszoknal elelmiszer teren nehez melle nyulni. Barmit veszel, az jobb az atlag magyarnal. Olasz ugyanis nem veszi meg az olcso szart, nagyon tudatos ilyen teren.
A kornyek beli karacsonyi zenet ilyen cuccokon keresztul szinkronizaljak es jatsszak le.
Valami netes szinkront csinal es mindenutt ugyanaz megy tobb varosban.
Szoval itt nagy divat a kozossegi elet, mindket szomszedom peldaul onkentes mentos, van rendes mentos ruhajuk, jarnak segiteni, stb. -
z123456z
őstag
válasz
csemberlen
üzenetére
Legenda.
Harmadszor cseréltem nemrég, az első kettőt kintről rendeltem, egyet Németországból, egyet Franciaországból, mind a kettő nagyon hamar elkezdte a tüneteket produkálni. Legutóbb már nem volt annyival olcsóbb kintről, így itthon vettem. Már most többet elmentem vele mindenféle tünet nélkül, mint a kintiekkel. -
FőDudu
veterán
válasz
csemberlen
üzenetére
Valamelyik posztomban mar emlitettem, hogy lerobbant tolunk nem messze egy magyar csalad, es sikerult nekik 2 napon belul meghozatni a vizpumpat es az ekszijat. A bardi/unix/stb honlaphoz kepest (amihez a tulajdonos kapott hozzaferest) az itteni ar (amit en azonnali regisztracio utan kaptam) ezres valtoszammal szerepelt az otthoni arakban. Itt 100 euro korul meguszta a muveleetet (ekszij, vizpumpa, huto folyadek) - otthon minimum 100E Ft lett volna ugyanez. Nagyon durva, hogy milyen arressel kell dolgozniuk, hogy megerje. Es ugye a magyar piac kb 5x nagyobb.
-
FőDudu
veterán
Majd megkerdezem anyagbeszerzot, milyen aron tud Lavazza kavet. Mi is tonna szamra vasarolunk, talan kicsit ralisabb kepet kapok es rajovok, hogy tevedek.
Dallmayr eseten nincs kb 20% Afa kulonbozet a nemet s magyar arban - olasz forras eseten viszon kellene, hogy legyen. Ma veszek valami kavet, majd megnezem milyen afa kodon megy. Ha jol emlekszem akkor 4% az afaja, ugy meg a magyar minimum 23% afaval tobbe kerulne. Szoval ugyanannyiert ez kb 25% kedvezmeny az olasz arhoz kepest. Az pedig eleg sok.
Persze letezik az a taktika, hogy sok kicsi sokra megy....
-
FőDudu
veterán
válasz
csemberlen
üzenetére
Egyezik a vonalkod?
Mert a legdurvabb az, hogy az altalam emlitett termekek eseten egyezik a vonalkod is. -
FőDudu
veterán
válasz
kchris78
üzenetére
Egy evnel tovabb nem ajanlott tarolni lezaratlanul tatolni, megavasodik.
Tehat lehet venni mondjuk egy 5 literes kannaval (hozattam igy Mazzarra del Vallo-bol ismeros farmjarol, Szicilia), aztan azt jol lepalackozva talan evekig elall (nekunk 2 evnel regebbi cimkesunk nincs)(itt lehet kapni peldaul muanyagbol is azt a nagy zold literes uveget ami a fenytol is vedi), de jobb a preseles utan 1-2 honappal lepalackozni (1 honapot minimum varni kell, hogy a holyag huzo enzimek elmenjenek belole, addig nem is ajanlott kostolni. Kiveri a szadat a herpeszhez hasonlo holyag. A hazilag elrakott olajbogyot is 1 honapig aztatjak es gyakran cserelik a vizet kozben, majd aztan lehet uvegbe elrakni. Azert olyan draga, nem az alapanyag kerul sokba. Maceras jol megcsinalni, de megeri, mert total mas a bolti sos szarhoz kepest)(csinalnak meg olajbogyo pestott is, azt most kaptunk eloszor (pedig 15 eve itt elunk), nem tudom hogyan keszul)
Nem sokara indulunk vasarolni az olaszokhoz, felkeszultem a karacsonyi rohamra. Itt elseje korul mindenki fizetest kap, erezhetoen nagyobb a tomeg a honap elso ket heteben.
Szoktuk is konstatalni, hogy honap utolso heteben mennyivel kevesebb vasarlot latni - akkor kell mennunk. Sajnos az elmult par napban nem ertem ra nap kozben! Igy a karacsony roham plusz a fizetes utani zsezseges jelen lesz. Es meg meleg is van, jelenleg 18 fok van es szakad az eso. -
kchris78
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
"Szomszednak van sok faja, segitunk szedni, kapunk belole jo sokat. Az tuti extra szuz. Ma bontottam uj uveggel, ezert jutott eszembe."
Az olaj a masik. Az a fajta turistaskodas kozben begyujtheto mikrovallalkozasok altal arusitott tenyleg szuz olaj (imadom) itthon az egekben van... Ha valaki szereti es arra jar ahol van helyben keszites erdemes belole venni, jobban elall mint a frissen daralt szemes kv
. -
kchris78
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
anyám 30 éve mondja ezt mióta testvére kinn el Svájcban.. de persze a tesztek nem merik ezt leírni, csak annyit hogy “mások a piaci ízlések”.. persze…. az a legjobb az olaszoknál hogy normál áron is abszolút jó minőséget kapsz.. nem úgy mint itthon..azért itt ipari termek jár.
-
z123456z
őstag
válasz
FőDudu
üzenetére
Lehet, hogy 5 euró/kg áron kapja, mit tudhatjuk? Nem a Lavazza csúcsa, ha jól néztem.
Na, az már csak 9/kg. Szerintem meg lennénk lepve, ha kiderülne, mennyiben van nekik.
Na mindegy, én nem okoskodok tovább, mert életemben nem ittam drága/jó kávét, azt sem tudom, mi a jó, abszolút laikus vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Valami baja van a tápomnak
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Spórolós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Sony TA-F830ES erősítő + Sony ST-S730ES rádió tuner
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Wifis fèlkonfig! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

2023. július 18-i pörkölés/csomagolás, két napja bontottam ki, és négy adag Philips 1200-as hosszúkávé hiányzik belőle, észre se venni. 
Aromazaro ide vagy oda.
És más gyártásnál sem lenne egyszerű így gyártani. Csak mindig van valaki aki kitalálja "Amerikát". (vagyos valakinek a valakije. Mint a nyugati üzemanyag legenda
Egyébként nem vészesen hangos így Silent Brew nélkül sem (kapszulás hasonló volt, ha nem hangosabb).