Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkutyi
addikt
Tudja valaki a tchibo family szemes kávé milyen falyta?mi a százalékos összetétel?köszi
-
törölt tag
válasz
viktorhu #8496 üzenetére
Hogy lehet hogy az automaták ennyire alulfűtöttek? Oké, hogy a svájci café cremához, vagy ahogy mi ismerjük inkább, a német "kávéhoz" vannak belőve, de semmi nem indokolja hogy ne tudják azt a hőstabilitást meg nyomást, amit bármelyik nyomásfokozós kis karos műanyag Delonghi tud.
-
jjeahh
nagyúr
Nálam amióta maxra emeltem a hőmérsékletet, egyik kávé sem túl savas, előtte nálam is az volt az összes medium vagy light pörkölésű arabica. Ha a savasságot sikerül élvezhető szintre csökkenteni, akkor ezek a kávék gyakran nagyon finomak, az erős pörkölés úgy érzem mintha teljesen kinyírná a gyümölcsös-virágos aromákat és égett keserű íz veszi át a helyét... pedig a kávé az gyümölcs nem? Persze teljesen szubjektív a dolog, ízlés kérdése is, a húgom is inkább a fekete robustát szereti, igaz ő nem sima presszót iszik, hanem lattét és gondolom az arabica sok tejjel felöntve túl gyenge neki. Én most ezt nem tudtam inni, nagyon fekete és van benne robusta, neked lehet ízlene:
-
-
Brekecs
senior tag
-
törölt tag
-
jjeahh
nagyúr
Csak én kerülöm a robustát?
. Néha jólesik az is, de eddig úgy éreztem csak a 100% arabica kávék tudják azokat a finom ízjegyeket, amikért megszerettem a kávézást, de azok sem mindegyik. Persze lehet tévedek és a robusta vagy robusta-arabica keverék kávék is lehetnek jók. Az mondjuk árulkodó jel, hogy általában a legolcsóbb kávék robustásak, a drágábbak közt már egyre több az arabica. Viszont ha jól tudom a robustában több a koffein, átalvatlan éjszaka után ezért azt szoktam inni
-
ii77
tag
Sziasztok! Szimpatizálok a Gaggia BRERA főzőjével. Két modellszámmal is jelen van a neten: RI9305/01 & RI9833. Annyira jutottam, hogy előbbi teljes burkolata rozsdamentes acél (színű), míg utóbbi feketével bolondított. Egyéb tulajdonságaikban van valami eltérés közöttük?
-
viktorhu
veterán
válasz
szkutyi #8475 üzenetére
Mindenki mást fog mondani, hogy mi jön be neki - nekem pl. amióta lehet mindenütt viszonylag frissen kapni, azóta a Costa 8-as erősségűje az elérhető árú és normál boltban kapható kedvencem.
Szerintem a sárga tchibo automazására alkalmatlan, kezdő automatásként annak idején egyszer én is vettem olyat - nem tudtuk meginni.
-
-Rolika-
senior tag
válasz
Winnie The P #8456 üzenetére
Köszi. Vettem ma akcióban a Sparban kilós Costát is. Holnap próba.
Esetleg tudnátok ajánlani valami kávé tartó dobozt, amibe bele tudom tenni a kibontott kávét? -
törölt tag
Van ilyen Hakuna Matata 9e-ért a Sparban. Tök jó hogy lehet kapni. Piacon 6e, itt is egész jó ára van.
-
-Rolika-
senior tag
Köszi srácok, de ha már egyszer kibuszoztam, akkor el is hoztam.
-
-Rolika-
senior tag
válasz
Winnie The P #8426 üzenetére
Ez hihetetlen mennyire szerencsétlen vagyok. Itt ülök várva, hogy az Euronics kinyisson és gondoltam ránézek mégegyszer, erre látom, hogy már nem akciós
-
törölt tag
A kék Dallmayr max hőfokon 40ml-re engedve is savas max aromán, hosszabbra kéne engedni vagy visszavenni az aromát középre. Elvileg ez mild. Gyakorlatilag átlóg a sav a tejen. Brrr.
Most meginn karosat nézek, Delonghi EC230-at, de ahhoz kell egy presszóképes őrlő is. -
Kiskutya
veterán
válasz
Winnie The P #8442 üzenetére
Nekem nem de neked lehet az lenne.
-
kchris78
veterán
válasz
Winnie The P #8442 üzenetére
egy kis tejjel meg kell bolonditani.. (macchiato?)
-
Jenne
őstag
Szia!
Kimbo Delonghi Espresso Arabica
Én innen szoktam rendelni a kávékat. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Winnie The P #8431 üzenetére
Köszi, ez valszeg jó lenne, de ahonnan rendelnék, ott ilyen nincs
-
Winnie The P
őstag
Hali!
[Ez estleg?] -
jjeahh
nagyúr
A Kimbo kávékat nagyon ajánlottátok nemrég, most rendelnék valamilyent, de látom, hogy vagy sötét pörkölésűek, vagy Robusta is van benne, vagy a kettő együtt, világos-medium pörkölésű 100% Arabica-t nem találtam. Létezik, hogy mégis finomak?
. Mindegyikre azt írják, hogy ízjegyek: kakaós, fás. Nekem általában pont az nem tetszik.
-
válasz
Winnie The P #8426 üzenetére
Ez, jó ez?
-
Winnie The P
őstag
Üdv!
Újra akciós az Ecam 290.81.tb. [link] . -
egykettő
aktív tag
válasz
egykettő #8380 üzenetére
FYI: Végül elviettem a www.kavegepszalon.hu-hoz mert csak pár sarokra vannak és mint kiderült a megoldás nagyon egyszerű, csak össze kell rakni a gépet főzőegység nélkül bekapcsolni és automatikusan pozícionálja a kis fekete tengelyt lehetővé téve a főzőegység visszahelyezését.
Bíztam benne hogy nem egy bonyolult a hibám, de ez tűl egyszerű voltnem gondoltam hogy ilyen okos a kis gép.
Bónusz: nagy meglepetésemre a szervízben nem akartak elfogadni egy forintot se!!!, sőt még felhívták a figyelmem hogy hol kéne bezsíroznom (nem ott ahol a kézikönyv írja...) -
Winnie The P
őstag
Hali!
Csak a kíváncsiság kedvéért kérdezem, hogy az Ecam 290.81.tb-nél ki lehet valahogy olvasni, hogy hány adagnál jár?
Köszönöm! -
TCs911
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #8413 üzenetére
Na de ennyi?!
A víztálcát kb. háromszor olyan gyakran kell ürítenem, mint a zacctartót!!! -
törölt tag
Kapszulás után fura lehet.
Apropó kapszulás, most vendégként egy Magimix Citiz-t használunk, Nespresso, jót tesz neki az előáztatás, nem kritikus, csak mikor elkezd folyni, megállítom kb. 3 másodpercre, jóval lassabb lesz tőle a lefolyás. Több előáztatással már be tud fulladni, de azért ki lehet imádkozni egy perc alatt a 110ml-t. Amúgy jobb ha csak 30-40-et főz. De nem fogok kapszulásba fektetni pénzt, egy kiló kapszulás kávé árán, - másrészt a csomagoló alumíniumból anyag szinten is - kijön egy Bialetti Moka és még kávéra is fussa...
-
TCs911
csendes tag
Nemrég vettem egy Philips EP4341/50-es gépet. Gyanúsan gyorsan megtelik a víztálcája. Próbáltam a pohár helyére tenni egy edényt, de ennek ellenére is hamar megtelik. Ez ilyen, vagy valami probléma lehet?
-
TA68
őstag
-
TA68
őstag
válasz
Dr. Szilikát #8406 üzenetére
Köszi! 1800 adag kávé után már ráfér egy alapos belső takarítás. Szükség esetén tömítést is fogok cserélni.
-
szkutyi
addikt
válasz
Dr. Szilikát #8405 üzenetére
Köszönöm szépen, persze ilyenre nem gondoltam.xdddd
-
Dr. Szilikát
őstag
Észre lehet venni, ha szivárog:
https://www.youtube.com/watch?v=-kqRhRByNnY
Meg olyan is lehet, hogy már megkopott, de még tömít és ekkor szétszedjük tisztításra, de már nem sikerül ugyanúgy visszarakni, az alatta volt lerakodás sem tömít már. Ezért jó, ha van kéznél tartalék:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_8199-8199.html
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
szkutyi #8404 üzenetére
Gyakori kérdés: https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_8332-8332.html
-
szkutyi
addikt
Az miért van hogy a kávé főzés megindulása tiszta víz?jó pár csepp tiszta víz, majd utána indul meg a kv.koszi.
-
Dudee
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #8401 üzenetére
Köszi!
ezek szerint a hőmérséklet állításával csak a kávé hőfoát lehet állítani, a tejét nem.és akkor így tejkör tisztító tablettának tényleg semmi értelme, mert a saeco fém cső-gumi cső - fejegységből áll, ami mind egy mozdulattal tisztítható
-
TA68
őstag
válasz
Dr. Szilikát #8401 üzenetére
Szia!
Mennyi idő múlva kell a Krupsban dugattyú tömítést cserélni? Gondoltam beszerzek egy garnitúrát tartalékba. -
Dr. Szilikát
őstag
Nem megy a gépbe a tej, a gőz jön ki, illetve olyan megoldás is van, amikor a diszpenzerbe csatlakozik a tejcső.
Krupsnak van olyan típusa is, amibe speciális tisztítófolyadékot lehet tenni, egy kis rekeszbe, amit magának adagol, ha kell:
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest