- Az elmúlt 8 évének legnagyobb felvásárlását jelentette be a Samsung
- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Autós kamerák
- OLED monitor topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
z123456z #10295 üzenetére
Elég érdekes gyártási hibának tűnik, túl vékony a tömítőgumi, gondolom. Ha kiveszed a kartömítést, elvileg alá kellene egy vékony alátét, csak olyat nem nagyon lehet keríteni.
Vagy Aliexpressen nézni valami másik tömítést.Betekerted egyébként ütközésig? Merőlegesen előre kell állnia, ha szorul, meg is lehet kenni.
-
FőDudu
veterán
válasz
vodrosjozsi #10293 üzenetére
Hogy mit csinalnak?
Hogyan adnak hozza izt?Kaveba szirup? Vagy fozes elott valami atgozolessel?
-
z123456z
őstag
Egy nem teljesen idevaló kérdés, de hátha tudtok rá választ.
Amit a most vásárolt Lattego S 3300 fog váltani az egy karos kínai Sencor 4040BK. Kettő van belőle, az elsőt visszaküldte a szervíz és egy csereutalvényt is kaptam, az újat kihozták a régit ott hagyták. Az elsőnek az baja, hogy szivattyúzáskor a rezgéstől leforog a kar, a helyén kell tartani. Adtak hozzá másik kart, azzal is ezt csinálja. Egyébként minden működik rajta, tartalék, a tejhabosítóját már felhasználtuk. Lehet e ezzel kezdeni valamit, hogy jobban szoruljon? Gondolkodtam már azon, hogy a szűrőkosár pereme alá, ahol a karral felfekszik, egy vékony tömítés szerű valamit tenni, de fogalmam sincs, hogy mit, és segít e egyáltalán. -
vodrosjozsi
addikt
válasz
jjeahh #10289 üzenetére
De lehet, hogy minőségi, ellenben a frei-el.
Nyílván én se venném meg, de ahhoz képest nem egy megfizethetetlen ár, sajnos manapság ez a normál egy jó kávéhoz ami fair trade-es és nem a legalja.
Apholyon:
Én dolgoztam a frei-ben, amit ott iszol meg az aránylag jó cucc, de ott is ha iszol egy ízesített kávét azt nem a pörkölésnél adják hozzá hanem ugye ott.
Illetve amit a boltban/tőlük veszel szemes kávét az van a pörkölőben ízesítve, na az a kávék legalja, full égett kávét kapsz, olyan amit a kávézókba már nem adnának el. -
Jenne
őstag
válasz
apholyon #10290 üzenetére
Szia!
Én most vettem másfél órával ezelőtt a LIDL-ben ezt a Pellini n82 Vivace kávét, 4999 Ft/kg és 2023.10.11 a csomagolási dátuma és 2 év (2025.10.11) a szavatossági lejárati ideje. Rengeteg van belőle, egy egész raklappal.
Meg még vettem a Costa Coffee kávéból is 1 kg-ot. Volt ez utóbbiból két fajta, egyik '9' másik '10'-es erősség. A csomagoláson volt feltüntetve. Utóbbit, a '10'-es erősségűt választottam, bár még nem ittam ilyen kávét így nem tudom milyen lehet. Kíváncsi leszek majd rá. Costa kicsit megszívatott, mert nem ott volt hol a többi akciós kávé, hanem közvetlenül a pénztáraknál.
-
Jenne
őstag
válasz
vodrosjozsi #10287 üzenetére
125 gr/ 1590 Ft x 8= 1kg ez csak 12,700 Ft...
Nekem ez már a drága kategória. -
apholyon
aktív tag
Én meg azt hittem a Frei kávék közepes minőséget képviselnek... Bár az tényleg furcsa, hogy mennyire erőteljes ízjegyeik vannak - így már érthető, az aromáknak köszönhetően.
Továbbra is érdeklődnék, miket érdemes kipróbálni? Főleg tejes italokba.
Pellini Vivace van tervben első körben, ha itt is lesz a Lidl-ben, azon kívül visszaolvasva találtam még az ajánlottak között Lavazza-t, Caffe Vergnano-t, illetve néhány saját márkást is...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Ha azt nézzük, hogy a panama geisha kávéból fél kiló 900k Ft, akkor nyilván nem drága
-
Nagya21
addikt
válasz
Nézőpont kérdése....
Nekem uncsitesóm 1kg Mövenpick svájcit szerez 4400-ért.
Üdv Nagya -
Jenne
őstag
válasz
jjeahh #10280 üzenetére
Szia!
"...Milyen gépetek van......"
Krups karos presszó gép, 15 baros. [kép]---[kép]
Ami nagyon bejön(ne) szemes kávéban, de iszonyat drága, az a Tchibo African Blue vagy a Tchibo Volcano, de ezeket csak a Tchibo üzletekben lehet kapni. Kimérve adják 125 grammos lépésekben. 125 gramm a legkevesebb. Azaz 1x125 gr/ tasakba mérve/2x125 g/tasakba mérve/3x125gr/tasakba mérve...stb. Ahogy a vevő kéri és persze mennyi pénze van rá.
Ára: 1590 Ft/125 gr -
törölt tag
válasz
vodrosjozsi #10282 üzenetére
Jó az, ha bekevered Bravosba, hónapokig elég a wunderbaum.
-
jjeahh
nagyúr
Ha már itt vagyok, látom valamiért a topikban csak a Delonghi, Jura és a Philips népszerűek, a Gaggia gépekről visszakeresve sem találtam semmit, pedig külföldi tesztek bizony szénné dicsérik. Vajon pl. egy Gaggia Brera, Naviglio vagy Titanium milyen lehet? Mennyire macerás szervizeltetni és mennyire tartósak? Idén vagy max tavaszig ki kéne találjam mi legyen a Delonghi utódja és próbálok feltérképezni mindent ami létezik.
-
jjeahh
nagyúr
Milyen gépetek van és be van-e állítva? Mert egy rosszul beállított géppel, vagy kotyogóssal úgy tűnhet, hogy az arabica gyenge és csak a robusta vagy arabica&robusta keverék elég ütős. Kotyogóssal nekem is a dark roast robusták voltak a kedvenceim, de a presszó gép jól beállítva már előcsalogatja az ízjegyeket és a robusta sajnos nem az ízjegyekről híres, hanem az erejéről. Presszóban is szeretem mondjuk én is a robustát, de minimum 50% arabicával keverve, a legtöbb Lavazza ilyen, csak a belépő legolcsóbbak 100% robusták, a legdrágább, legfinomabb Lavazzák meg már vagy 100% arabicák, vagy max 20% robusta van bennük (Tierra sorozat). Ha megfigyeled a drága kávék többsége arabica vagy keverék, 1-2 kivételtől eltekintve a speciality és a frissen pörköltek szintén, "minőséginek" nevezett kávék között 100% robusta már nincs is, az csak olcsó kategóriában általános. De persze ízlés kérdése is és ízlésen nem lehet vitatkozni
. Nekem pl tetszik a lila Segafredo, pedig itt sokan nagyon lehúzzák
.
-
Jenne
őstag
válasz
jjeahh #10276 üzenetére
Szia!
"... Amiket szerintem kerülj el messzire: Méo, Eduscho, Tchibo és kb. az összes 100% Robusta kávé..."
Ezzel a kijelentéseddel én nem értek egyet.
Nálunk itthon a Lavazza Expert Gusto Forte az egyik kedven kávénk. 100% robusta tartalommal! -
jjeahh
nagyúr
válasz
apholyon #10275 üzenetére
Netről:
Kimbo Aroma Gold
Lavazza Tierra for Africa
Lavazza Tierra for Planet Bio Organic
Pellini Espresso Bar CremosoHelyi boltokban talán kapsz ilyent: Lavazza Crema E Aroma, vagy Lidl-ből Bellarom BIO, esetleg iható a Bellarom Caffé Crema & Aroma, Bellarom Selection of the Year is. A BIO-hoz nem árt a hőmérsékletet maximumra állítani, különben savas lesz.
Úgy nagyjából a Lavazzával, Pellini-vel nehéz mellélőni és a legtöbb Kimbo is elmegy, az Aroma gold kiemelkedően finom. Amiket szerintem kerülj el messzire: Méo, Eduscho, Tchibo és kb. az összes 100% Robusta kávé. Webshopot sajnos nem tudok ajánlani, mert nem magyarhonban élek. -
apholyon
aktív tag
válasz
z123456z #10270 üzenetére
23XX és 33XX - ahogy írtam tud Silent Brew-t, ezért is gondolkodtam rajta... de végül nem volt nagy különbség az 54XX-hez képest árban, én meg csak nappal főzök, így marad az.
Cafe Frei: Nem ízesített kávét néztem, de akkor inkább nem kísértem a sorsot... Köszönöm mindenkinek a figyelmeztetést, még jó, hogy rákérdeztem! Más egyéb, amire oda kell figyeli a kávé kiválasztásánál? Esetleg tudtok ajánlani általános boltban (Tesco, Lidl, Spar, stb.) kapható, jó minőségű kávét és webshopot, ahol különlegesebbeket lehet nézni? Visszakeresem természetesen az eddigi ajánlatokat is...
-
törölt tag
válasz
FőDudu #10263 üzenetére
Megoldható a lassabb lefolyás is, csak nem egyszerű. A Minutonál ami akár Lirika is lehetne, mert ugyanaz gyakorlatilag, a pumpa cseréjével lehet kisebb vízhozamot csinálni, extra nyomásfokozóval még lassítani, plusz valamennyire a crema is több, akár a régi szép Odeás időkben. Nem tudom mi lesz a következő gép ha ez megdöglik. Valami kijelző nélküli alap Philips amibe be lehet reszelni az Xsmall gőzcsövét.
-
Nagya21
addikt
HAli!!
Most kaptam levélbe..... még 2 óra akcija.......Saeco Lirika Plus irodai kávégép - Kávégép Bolt - Kávégépek, (kavegepbolt.hu)
Delonghi Ecam 290.61SB kávégép (bemutató darab) - Kávégép Bo (kavegepbolt.hu)
Üdv Nagya
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
apholyon #10268 üzenetére
Más felületeken is találkoztam panasszal, többeknek is eltömítette az őrlőjét a Frei-kávé, vagy valamilyen zavart okozott, pontosan nem tudom idézni.
Hogy az aromát módosítja és a maradványok lassan ürülnek ki, azt mindenki tudja, aki szedett már szét őrlőt, hogy vannak részek, ahol megülhet a maradvány. Ilyenkor az őrlő szétszedéses tisztítása segíthet, gyorsíthat a folyamaton.
-
z123456z
őstag
válasz
apholyon #10268 üzenetére
142k volt a 3300-as. Nekem sokat számít a csendesebb üzem, mert fél háromkor kelek. Amiket néztem videókat, a 3300-on kívűl mindegyik visít. Én csak sima kávét iszom, asszony és a gyerekek lattéznak és cappuccinoznak. A többi lehetőség hidegen hagy, bár én is sokat gondolkoztam rajta, hogy 3300/5400 vagy 6580 legyen.
-
apholyon
aktív tag
válasz
z123456z #10258 üzenetére
Megrendeltem ma az 5400-at...
Remélem kiküldik, bár ki tudtam fizetni, 161k, ingyen szállítás, meglátjuk... Így is túl sokat agyaltam rajta, aztán úgy voltam vele, hogy egyrészt ha többet tud, abból baj nem lehet, legrosszabb esetben kidobott pénz a felár, másrészt alig költök magamra, ez most drágább lesz. Úgyis jön a prémium decemberben + kaptam díjat is (~130k +), megérdemlem.
Cafe Frei kávékkal hogy álltok? Nagy ritkán ha olyan helyen vagyok betévedek, eddig szinte minden kávéjuk ízlett és találtam egész jó áron szemeset, aminek ISTENI illata van...
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
z123456z #10257 üzenetére
Gép- és beállításfüggő, hogy ne legyen savanykás, de magam is szoktam erősebb pörkölésű robusztával kísérletezni.
Célszerű kiönteni fehér tányérba valamennyit és kidobálni a túlégett szemeket. Ezzel együtt idegen anyagot is észreveszel. Egyszer rémlik, hogy találtam valami kavicsfélét, egy másik esetben az őrlő adott ki nem tetsző hangot.
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #10261 üzenetére
Koszi!
Automata gepnel a lassabb llefolyas nem igazan jarhato ut.
A masik ket dolgot meg lehet probalni.Ha rafutok ilyen kavera, kiprobalom.
Elfogyott a Bristot decaf, elovettem helyette egy kek Lavazza decaf kockat.
Az nem olyan jo - erosebb izu, nincs meg a kremesseg amit en szeretek. -
z123456z
őstag
-
-
Nagya21
addikt
HAli!
Na ez az a gép amin mindent is lehet javítani.
Mi romlott el rajta???? Mik a tünetek???
Üdv Nagya
UI : Nekem is ilyen volt, és most ilyen van:
De'Longhi Magnifica Evo ECAM290.81.TB Automata kávéfőző (euronics.hu)
De ajánlom ezeket is:
DELONGHI Magnifica S Smart ECAM250.31.SB Automata kávéfőző (euronics.hu)
DeLonghi ECAM290.51.B Automata kávéfőző (euronics.hu)
Delonghi ECAM350.50.SB Dinamica automata kávéfőző (euronics.hu)
DeLonghi ECAM23.260.B automata kávéfőző (euronics.hu)
Delonghi Ecam 220.60b Automata kávéfőző (euronics.hu) -
Sziasztok, van egy 10+ éves DeLonghi ESAM04.110.B Magnifica kávéfőzőnk, ami mostanra beadta a kulcsot. Ehelyett szeretnénk egy újat venni, szolgáltatásokban az pont elég, amit ez tudott, semmi extrára nincs szükség ezen felül. Tejhabosító, gőzölős fícsöröket nem használjuk, csak kávét főzünk, állítható erősséggel és vízmennyiséggel.
350k-ig bezárólag tudtok ajánlani megbízható gépet, ami ugyanezeket tudja? Köszi szépen!
-
_seth_
veterán
Meg is vettük
Köszi a tippet, a gép is csúcs és a kávé is amit főz. Egy kicsit sokat öblít, de amíg magától megcsinálja nem zavar
Az MM persze 3 helyett csak 2 év garit adott hiszen az ára így 250 alatt volt, de a philips oldalán beregisztrálva adtak plusz egy évet így megvan a három év gari is. -
Balázzs
senior tag
válasz
kchris78 #10245 üzenetére
Hasonló van náluk is14 éve, évi karbantartás legyen meg + egyszer ellenőrzés és szuper lesz! Ez a fordított ozmózisos technológia szuper!
Szervíz tapasztalat: kávégépbolt, Budapest Üllői úti szervíz/bolt. Bő 2 hete leadtam a gépet, kértem még egy gőzcsövet (a meglévő tejhabosító mellé) és szervízzel (tömítések cseréje és zsírozás) 14.200 HUF lett, szuper a gép.
Ha valaki korrekt szervízt keres, én csak ajánlom Őket.
-
kchris78
veterán
válasz
FőDudu #10227 üzenetére
Mi a 200-asat rendeltük meg, visszasózót egyelőre nem, illetve aki beszerelte azt mondta hogy hogy UV erre a típusra nem fontos. Ebből kijön elég víz végre hogy egy fill-tank az automatán vagy egy tea főzés ne álljon a csap fölötti dekkolásból. Az UV-ben mondjuk bizonytalan vagyok tartály viszont tényleg nincs...
-
FőDudu
veterán
válasz
apholyon #10241 üzenetére
Az alabbi megoldassal csinal tejhabot: beallitod cappuccinora, orolt kavera (kiskanal ikon vilagit) az erosseg beallitas hosszan nyomasaval (es nem teszel bele orolt kavet), aztan nem lesz kave csak tejhab (amikor a hab lejott, akkor megnyomod a stop gombot, hogy a kave forro vizet ne engedje a poharadba). A gepnek kb mindegy van-e benne orlemeny. Utana ugyis oblit egyet.
A forro vizre kulon gomb van (hogy az americano-t fel lehessen higitani izles szerint).
Nalunk a gyerek ugy foz maganak teat. -
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #10228 üzenetére
A talcat megvettuk, azonos a merete az elozovel, csak epp selyem fenyu (vagyis tan szatennak hivjak)(keramiat nem akart a nejem). Talatam hozza uj cso szettet is, azon van csatlakozas a mosogato gephez is.
Volt par fele szuro a boltban, lefotoztam, megnezem melyik mire valo.
-
FőDudu
veterán
válasz
apholyon #10238 üzenetére
En ugy vagyok vele, hogy arra koltok amit hasznalok (abbol igyekszem a lehetosegeimhez merten a legjobbat megvenni) es erzem is a kulonbseget. A lehetoseg nem izgat, amit nem hasznalok azonnal azt ugysem fogom.
Laptopbol ezert van Razerem, mert azt hasznalom es erezheto a kulonbseg egy muanyag atlagos gephez kepest.
A kavegepnel nem ereznem, ugyis lottyintem bele a hideg tejet es a keveres is alap.
Nejem megelegszik a cappuccionoval, gyerek vagy decaf kavet iszik vagy szimplan meleg vizet enged teahoz, netan habos tejet a kakaohoz - ha nagyon kavezni akarnank, akkor itt az olasz hatarnal igen jo esellyel tudnank jo kavezokat talalni, de nekunk nem celunk itthonrol elmenve kavezgatni.De sokadszor mondom, es a tesztelok is kihangsulyozzak: nincs kulonbseg a kave minosegeben - a variaciok lehetosegeben van kulonbseg a Lattego 2xxx/3xxx/4xxx/5xxx szeriak kozott. Azaz az extrak amik kulonboznek. Meg a testre szabhatosag.
Akinek csak kave kell es cappucciono, annak boven jo a 22xx. Lattehoz mar kell 32xx. 54xx meg akkor ha mar profilok is kellenek, mert mindenki egyenileg szeretne minden italt elkesziteni.
-
apholyon
aktív tag
válasz
FőDudu #10234 üzenetére
Nem hülye kérdés, hasonlóan gondolkodom, mindent úgy fogyasztok, ahogy nekem tetszik, nem "ahogy illik". Éppen ezért én is próbálom magam meggyőzni, hogy bőségesen elég a legolcsóbb is, hiszen a cappuccino tartalmilag ugyanaz, mint a latte... Csak tudod ilyenkor mindig elkap a gépszíj, hogy ez egy kicsivel többért ennyi pluszt ad, amaz meg még egy kicsivel többért annyit és máris a másik végén vagyok a felhozatalnak...
Másfelől meg tudod ilyenkor kicsit bennem van, hogy ha már egyszer kiadom rá a pénzt, akkor olyan legyen, ami igazán tetszik. Bár itt azért nem csak összegben, de %-ban is relatíve nagy a különbség árban, még kuponozva+akcióban is... Kettyós vagyok... ezért is kértem segítséget / véleményeket.
#10233 z123456z Megkaptam ma reggel menetrend szerint, írja, hogy akcióval és más kuponnal nem vonható össze, de megeszi a vásárlásnál, remélem engedi majd véglegesíteni, de addig nem élem bele magam...
-
FőDudu
veterán
Nyilvan amikor egy 2500 Euros Z10-et hasznalsz, akkor a havi 20 Euros karbantartasi koltseg nem tunik soknak.
Ugyanez Philips eseten, 300-600 Euros gepek havi koltsege is 3-6 Euro korul lehet, azaz havi 1% szerintem tok normalis. Tobbet megsporolsz a kapszulak aran....(ha eddig kapszulas kavet ittal).
-
Eltelt egy hónap, kis Jura E8 update:
Szerintem az itt-ott írt (néha akár Jura által) számok nem teljesen valósak, annyira nem rossz a helyzet mint ahogy azok alapján végeztem az előző kalkulációt. Nézzük újra, már valós számokkal, tapasztalattal. Továbbra is napi 5 csészéről van szó, ha vendégek jönnek akkor néha több, de ez marginális. A sok tesztelgetés miatt talán erre az első hónapra lehet számolni 6-7-el is.
3in1 tisztítótabletta: a gép mindenféle szempont alapján kéri (lefőzött kávé mennyisége, power on/off-ok száma, stb..), de tök véletlenül ma kérte először, azaz pontosan 1 hónap után. Itt végül a beállítás az lett, hogy 2 órákat van készenlétben a gép. Ezért nincs az, hogy napi 1db öblítés van csak, de az se, hogy 5-7 (minden csésze után). A tabiból egy 25-ös pakk ~18eFt.
Szűrő: végül azt csináltam, hogy 10-esre állítottam a keménységet, és egy Brita kancsóból itatom a gépet. Ez amolyan középérték, mert annak a szűrője a vége felé már nem lágyít sokat, de az elején viszont lehúzza 4-esre. Ennek a költsége havi 2eFt. A Jura szűrő állapotát mutatja az E8, most van kb. félúton, tehát ezzel a módszerrel 2 hónapot ki fog húzni. 1db Jura szűrő 7eFt.
Tejcsatorna tisztítás: a gép minden nap kérné, amennyiben készült vele tejeskávé (mindegy hány csésze). Viszont itt érdemes a józan paraszti észre hallgatni, teljesen felesleges bele a méregdrága tisztítógranulátumot öntözni, elég csak nyomni egy tejrendszer átmosás funkciót, amíg még friss benne a tej. Ez meleg vízzel át fogja mosni, ki fog belőle jönni aminek ki kell. A granulátumra nekem egy Jura szervíz azt súgta nemhivatalosan, hogy így használva elég heti egyszer. Én eleinte 2 naponta használtam, az utolsó 2 hétben már inkább csak 3 naponta. A 90g-os csomag így 2-3 hónapig elég lesz (7eFt).
A teljes üzemeltetési költség havonta tehát 8-9eFt között alakul.
Nem kevés, gyakorlatilag 1 év alatt kiadja egy belépő szuperautomata árát, de nyilván mindegyikbe kell pénzt tenni havi szinten, a Jurába kicsit többet. De mit ad érte cserébe? Szinte ugyanazt amit a karos Sage-em tudott a dobule shot kosárral, nem tudok különbséget tenni, max ha egymás után innám a kettőt. Túl vagyok már pár dolgon, Konzumpro tanácsait követve tunigoltam én is a Philipsek nyomásfokozóját, nyitogattam az ajtót az áztatáshoz, nem mondom, hogy nem tudtam jó eredményeket elérni, de sose volt meg az a hűha érzés mint egy karosnál. Szóval a gép is drága, és a rezsije se kicsi, de egyelőre úgy vagyok vele, hogy minden fillért megért, végre találtam egy automatát, ami képes elérni a karos gépek szintjét. Milyen lehet akkor a Z10?
-
FőDudu
veterán
válasz
apholyon #10232 üzenetére
Hulye kerdes: lattet nem kevered ossze?
Maskulonben miett adnak hozza kanalat?Nekem amint kihozzak az az elso, hogy megkeverem.
Lehet, hogy szentsegtores, olaszokal is osszevagom a spagettit. Nem erdekel ki mit gondol, nem tekergetek.
Kenyelmesen osszevagom akkora mereture, hogy villaval jol fogyaszthato legyen.Ha felkevered, akkor teljesen mindegy a sorrend.
-
apholyon
aktív tag
Én ma valószínűleg rendelek egy Philips gépet, a következők közül tervezek választani. Tudom nekem kell kitalálni, hogy mit szeretnék, de minden tippet / tapasztalatot / érvet szívesen fogadok:
2300: 112k-ra jönne ki, alap gép, de már silent brew (csendes), cappucino-t tud, latte-t nem.
3300: 143k-ra jönne ki, már tud latte-t is, szintén csendes.
5400: 161k-ra jönne ki, 12 program (persze fölösennyi), szuper kijelző, elvileg ez a top, de nem írják, hogy csendes lenne - ilyen létezik?
Amik miatt vacillálok:
Latte: általában ilyet iszok, de ha jól láttam ugyanazok az arányok, mint a cappuccinonál, csak más a sorrend, talán tudnék élni nélküle...
Silent brew: nem tudom ez mennyivel csendesebb, mint a normal változat (reklámokra nem alapozok sosem), esetleg másban (minőség, tartósság) eltér-e? Ha igen, milyen irányban?
Előre is köszönöm (illetve az eddigi segítséget is).
-
Dr. Szilikát
őstag
Nemrég futottam össze ezekkel az oldalakkal, akit esetleg érdekel:
How Many Bars Of Pressure Is Good For Espresso?
Turbo Shot Espresso: Is This Modern Method Even Better?
Systematically Improving Espresso: Insights from Mathematical Modeling and Experiment
Pump Bar Pressure and Why You Shouldn’t Care.
Real Espresso Myths that Need Busting -
FőDudu
veterán
válasz
kchris78 #10221 üzenetére
Ahogy nezem ez kb 200 Euro. Az nem draga. Plusz az uv es so visszapotlo.
UV lampa es asvanyi anyag visszapotlo az milyen meret?
Mert ranezesre egy ilyen nekem is elferne, de ha azok meg valamit adnak a tartaly es a szurok meretehez, akkor mar lehet kicsi lesz.Mivel most keszulunk mosogato talcat cserelni, igy az extra csaptelep beszerelese nem okozna extra szivast, siman ossze lehet(ne) legozni amikor meg nincs bent a mosogato talca....
A lefolyo miatt ugyis uj csovezes kell majd, szoval meglatjuk.
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #10220 üzenetére
Epp most indulunk uj mosogatotalca utan, akkor mar uj csap es ala valami szuro is kell. Szoval hasonlo cipoben jarok...
Olvasgattam sokat a kancsokrol, szaz szonak is egy a vege, a Brita nem jo a kemeny viz lagyitasara.
Letezik valami Caffe and Tea szuro betet egy masik fajta kancsohoz, lehet azzal futok egy kort. De egyszerubb lenne egy rendes szuro, hogy ozmozisos vagy milyen az meg nem vilagos.
Eloszor legyen meg a talca, aztan ki jell talalni a csovezest is, mert termeszetesen a mosogato geppel kozositve van mar most is. Szoval eleg korlatozott a hely.
-
FőDudu
veterán
válasz
z123456z #10223 üzenetére
Nem tudom a szokasos Omnia/Paloma/stb. kavek milyen minoseguek.
Amikor magyszuleim ilyeneket ittak, akkor meg daralok voltak az uzletekben ezeknek a megdaralasara. Akkor en meg nem ittam ilyesmit. Ma meg mar Omnia nincs a kornyekemen.Megjegyzem, daralo ma is van pl. a koperi Spar elotereben - tehat ez foleg Magyarorszagrol tunt el.
Van ahol a palackok es fem dobozok visszavaltasa is mukodik evtizedek ota.
Van egy ismerosom, aki megdumalta a kornyek beli szloven szallodakban a vezetoseggel, hogy kulon szedjek neki a visszavalthato palackokat es kolas/soros dobozokat mar a takaritas szintjen, aztan minden nap egy nagy zsakkal vitt haza a kis Cliojaban. Utana a horvatoknal bevaltotta, 1 szezon alatt kijott neki ezekbol egy ket hetes kanari szigeteki utazas 2 fore. Pedig akkoriban kb 50 lipa (fel kuna) volt a tarifa, szoval 14-16 darab kellett 1 euronyi osszeghez. De a management orult a kevesebb szemetnek, kisebb kiadas, zoldebb szalloda, stb.
-
Nagya21
addikt
Hali!
Ha valkit érdekel!!!!
Aldiban !!!
PHILIPS
AUTOMATA KÁVÉGÉP*
800 Series EP0820/00
89990huf
Üdv Nagya -
z123456z
őstag
Bolti kommersz szemeskávékkal bátran lehet kísérletezni? Úgy értem, hogy nincs bennük kavics vagy más , ami esetleg tönkreteszi az őrlőt? Mintha valahol olvastam volna ilyesmit, de nem vennék rá mérget.
Vagy másképp közelítve van e kifejezetten kerülendő kávé ( nem az íz miatt ) ? -
kchris78
veterán
válasz
FőDudu #10218 üzenetére
Ez igy van. Bemesz egy kavezoba es figyeled meddig csorog le a keszulo kaved, 20+ mp lesz, es addig malmozik kicsit folotte a barista. Ha ujabb a gep kisebb nagyobb lcd kijelzon fogja szepen szamolni a mp-eket.. Ehhez kepest a mi Delonghink is atnyomja szerintem 10-15mp alatt, de a ceges jura is atpaszirozza erzesre max 15 alatt a vizet.
-
törölt tag
Nnna, eddig bírta az asztali szenes-ezüstös tíz colos szűrőbetét, nem volt még három hónapos, de kifújt. Rossz ízű pocsolyacső lett belőle. Ez ide kevés lesz, visszaolvasok, mi is volt Dottore Szilikónó megoldása, időzített öblítéssel...
-
FőDudu
veterán
válasz
apholyon #10212 üzenetére
Meg jo, hogy utalom melegen a kaves italokat, kulonben en is lattezashoz keszulo gepet vettem volna
Igy lefo egy tripla erossegu hosszu kappuccsino, azon van eleg hab, es bele lottyintek meg vagy 2 deci hideg tejet - rogton olyan lesz amit szeretek. Van rajta hab, de mar nem meleg
Akkor szivtam meg, amikor maxra allitottuk a hofokot - meg a 2 deci hideg tej utan is megegette a szamat....
-
FőDudu
veterán
válasz
viktorhu #10214 üzenetére
Olasz kave bolond ismerosom is azt mondta, hogy normalis eszpresszo az 25ml 25 masodperc alatt.
Amelyik gyorsabban keszul ott valami mas nem fog stimmelni. A kavenak ido kell a rendes kioldodashoz.
Gondolom a 15 meg a 21 bar is lehetseges, csak akkor a kar aljan kell olyan finom szuro, hogy a nagyobb nyomasu viz is eleg lassan csorogjon at. Valami lezer vagott cucc pont megteszi oda
Csak tisztitani ne kelljen.... -
megadeath
csendes tag
Közben megvásáráoltam a 2330/10-es Philips kávéfőző gépet.
Hang szempontjából egy Saeco Lirika-hoz tudm csak hasonlítani ahhoz képest nagyságrendekkel halkabb. -
z123456z
őstag
válasz
z123456z #10213 üzenetére
Úgy tűnik, hogy MM oldalán elírták. Pedig még a Philips oldalán is megnéztem, ott is 12 bar volt. Mostanra kijavították, mindenhol 15 bar van, csak MM ragaszkodik a 12-höz.
De most alaposabban visszaolvastam itt a fórumon, és nem jött meg a kedvem hozzá. 10mp alatt lefőzik ezek a kávét? Most egy kínai karost használunk, amit a Sencor a saját nevére cimkéztetett, de mi finomnak találjuk ami kijön belőle. Kb 5 mp előáztatás után vagy 25-30 mp-ig jön le belőle, igaz, hogy az egyszemélyes részét kb duplára programoztuk. Itt tényleg nem lesz meglepetés sajnos, mert ki kell próbálnom amint hazahozom, vagy visszamondom az egészet.Vagy lehet, hogy a lassított átfolyásnál arra gondolnak, hogy az előző modellekhez képest tovább tart a kávé elkészítése?
-
viktorhu
veterán
válasz
z123456z #10213 üzenetére
Ilyen a szabványos olasz espresso:
Necessary portion of ground coffee 7 g ± 0,5
Exit temperature of water from the unit 88°C ± 2°C
Temperature of the drink in the cup 67°C ± 3°C
Entry water pressure 9 bar ± 1
Percolation time 25 seconds ± 5 seconds
Viscosity at 45°C > 1,5 mPa s
Total fat > 2 mg/ml
Caffeine < 100 mg/cup
Millilitres in the cup (including froth) 25 ml ± 2,5Szóval igen, bizonyos értelemben parasztvakítás is a 15 meg a 21 bar, másrészt pótmegoldás a gyorsított lefolyás miatt. Szóval ha tényleg lelassították az átfolyást, akkor bőven elég a 12 bar nyomás.
-
z123456z
őstag
Hoppá, most látom, hogy a szivattyú nyomást az új szériánál csökkentették 15-ről 12 barra. Ez számít vajon valamit az italok ízénél, minőségénél? Gondolom zajban biztos számít, ezért is csendesebbek az újak, de a kész italoknál érezhető lesz e a különbség? És mit jelent még vajon? Kevesebb karbantartás, hosszabb élettartam?
"Egyedülálló kávéfőző rendszerünk a lassabb átfolyási sebességgel és az alacsonyabb hőmérséklettel tökéletesen kivonja a kávébabok aromáját. "
Ebből az jön le, hogy évekig palira vették az embereket a nagy nyomással ( emlékszem, volt 21 baros is ), ha alacsonyabb nyomással, alacsonyabb hőfokon ( langyos kávé ? ) jobbat lehet főzni? Ezt a baromságot. Mindjárt elmondom a rendelést. Vagy ne aggódjak? -
apholyon
aktív tag
válasz
z123456z #10210 üzenetére
Én is örültem volna a Latte-nak, ezért agyalok még rajta és nem rendeltem még meg... Csak tényleg ezért +50k, ahogy írod...
A 30%-os kupont szülinapra adják elvileg, kuponkunyizóból van az ötlet, hogy beregelsz holnapi születésnapot megadva... Bár attól én is tartok, hogy a BF-es 35% mellé nem fogja megenni a kupont, csak az alap 10%-ot... Holnap meglátjuk.
#10211 Brekecs Én is elfogadnám, csak az ára már túlmegy a lélektani határomon...
-
apholyon
aktív tag
válasz
z123456z #10208 üzenetére
Hát most egyelőre 2336-ot néztem ki, ez is már "silent brew", ez 144k (10%-os kupont megeszi még pluszban). Holnap rápróbálok, hátha kapok 30%-osat és elfogadja azt is, akkor 112k, az Best Buy lenne... A 3300-as széria ehhez képest tud még latte macchiato-t és jegeskávét, minden más ugyanaz, nekem nem feltétlen éri meg a felárat (nem beszélve az 5k-s sorozatról). De aztán meglátjuk, még gondolkodom holnapig, hogy mit hogyan kellene
-
z123456z
őstag
válasz
apholyon #10206 üzenetére
Euronicsben ott a Saeco SM6580/00 200k, MM-ban volt 5400 szintén 200k, de már nincs, viszont van az új ( állítólag csendesebb darálás és főzés ) 3300 fehérben 190k ( meg is vettem ), ugyanez feketében eMAG 200k. Remélem nem rögtön egy problémás darabbal kezdek, mert csak a Jézuska hozza, addig meg elfogy a 14 nap.
-
Sziasztok!
Automata tejhabosítóval szerelt gépet keresek. Érdemes használtan venni ilyet? Ha igen akkor milyen típust érdemes nézni? Természetesen újból is ugyanez volna az igény, 2 személyre, esetleg helytakarékosabbat. Nézegettem Delonghi belépő gépeit ilyen 150 környékén, azok mennyire lehetnek jók?
-
apholyon
aktív tag
válasz
vodrosjozsi #10205 üzenetére
Igen, azt néztem én is, hogy megeszi a + kupont és igen! Ha kapok valahonnan 25%-os Philips kupont, akkor az lesz a Best Buy (kuponkunyerálóba már írtam ).
Mm, Euronics, stb, végignéztem, de semmi használható akció...
-
apholyon
aktív tag
Most beszélgettem 20 percet a Philips-nél egy üfsz-es sráccal, rendkívül normális és segítőkész volt. Nem csoda, hogy nem találtam különbséget a típusszámok között, mert nincs. Úgy van, ahogy gondoltam: a típusszám első 2 számjegye számít, minden más max színkülönbség lesz. Felfelé meg a belseje (kazán, daráló, stb) teljesen ugyanaz, csak több a program, illetve egyre jobb a kijelző. Garanciában van még különbség, rendszerint 2 évnél indul, feljebb ez 3 (de van olyan random kivétel, ahol szintén 3, pl. EP2236/40-es típus).
Ezek után kérdés: honnan érdemes venni / hol érdemes nézegetni ezeket a gépeket? Illetve van jellemzően olyan időszak (pl. karácsony után), amikor leakciózzák / kiszórják a készletet?
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Mi a tapasztalatotok, ha valaki már kóstolta, a Bellarom Bio Coffee szemes kávéról?
A Pellini Espresso Bar n82 Vivace-hez képest például. -
matex
aktív tag
Philips EP4341/50 típusú készülékemhez tudnátok ajánlani olcsóbb, és ugyanolyan hatékony vízkőoldót, mint a gyári? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- Dreame Z10 Pro robotporszívó
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok (Fekete és Fehér)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Keresünk dokkolókat
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest