Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kovbandi82

őstag

Olvastam a generátor zaj dolgot, hasonló cipőben járok én is. Leírom a dolgot, hátha valakinek lenne ötlete. Előre bocsájtom, teljesen felújított generátorom van, 120A (a régivel is csinálta), az akku új, a akku-autó testpontja jó, arra a testpontra van testelve mindkét erősítő, ahová az akkumulátor.
    Nos a rendszer egy tipusspecifikus multimédia, 3 pár RCA megy róla hátra. A sub RCA-ba van kötve egy RCA basszus vezérlő. Az RCA kábelek bal oldalon mennek, az autó tápkábele a jobb oldalon, az nem zavar be. A remote kábel is a jobb oldalon megy, nem az RCA-k mellett. Az akku a csomagtartóban van. Az egész rendszer a felhajtható csomagtér padló aljára van felrakva, közvetlen egymás mellett nem megy a táp/jel vezeték. Az RCA és a hangszóró kábel viszont igen. A tápot egy 35-ös réz kábelen kapja, ami belemegy egy tápelosztóba, ahonnan 20-as kábelekkel vannak megtáplálva az erősítők. A test ugyanígy megy.
    Szerintem a gyenge pontok: E39-ben az ajtó kábelátvezetők pinezve vannak, nem közvetlen a kábel megy át az ajtóban, eléggé macera az áthúzás, közvetlen a gyári kábelre kötöttem rá, onnan van elvíve az erősítőig a vezeték. A hátsó hangszóróknak van gyári kötéspontja a hátsó dobnál, ott kötöttem rá a hangszórókra, és vittem tovább az erősítők felé. Mivel a panelnak, amire rászereltem az egészet, kivehetőnek kell lenni, így az RCA kábelek meg vannak toldva egy jó minőségű apa-apa toldóval, továbbá egy ISO csatlakozót bepineztem, ott lehet szétcsatlakoztatni az erősítőtől jövő hangszórókábeleket az autó fele menő résszel. A tápkábeleket nemes egygyedűséggel, mivel egyébb, 35 mm-es gyorscsatlakozóz nem találtam, hegesztő kábel bajonettzáras lengőcsatlakozóval tettem szerelhetővé.
    A hangszórókat egy Sony XM-N1004 hajtja, a mélyet meg egy Audio-System Twister F4-380. Nos ha a Sony erősítőt felveszem kb. a max teljesítményének a 80-90 %-ra, a hangszórókból járó motorral statikus zörej hallatszódik halkan, és 2500-as fordulatszámtól kis generátorzaj halható. Nem nagy, de bosszantó. Ha kb. a teljesítményének a 60 %-ra leveszem, akkor mindez megszűnik. Honnan veheti fel a zajt? Arra gondolok esetleg, hogy az RCA toldóból, mivel ugyanebben az autóban egy régebbi építésben volt berakva egy RCA Y (azon a fejen 1 kimenet volt), és egyszer annak egyik ága széthúzódott kicsit. Szólni szólt, de magas volt a zaj. Amint összedugtam, eltűnt. Viszont lövésem sincs, ezt a toldást hogy tudnám leszigetelni, hogy ne legyen ilyen.... RCA zajszűrőm van itthon, azonban nem akarnám megoldani azzal a problémát. Esetleg az ISO csatlakozón veszik fel a hangszórók? Tudom, elvben alacsony jelen nem lehet állítólag. Beraktam egy képet, hogy is néz ki. Tudom, nem a legszebb, főleg hogy az elmúlt 20 évben valaki valamikor összebaszta az egészet ott lent, de nem is akarom mutatni :D

Új hozzászólás Aktív témák