Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kovbandi82

őstag

Adott egy Audio System MX130evo komponens szett:

https://en.audio-system.de/wp-content/uploads/2020/06/MANUAL-MX-SERIES-EVO.pdf

A gyári leírás szerint az erősítőből jövő vezetékpárt a mélyközépre kell csatlakoztatni, és onnan tovább vinni a hangváltón keresztül a magasaknak a jelet. Így is van bekötve, azonban kevés a magas. Hátul egy Phoneix Gold koax szett lett beépítve, és tudatosult bennem, hogy sokkal több a magas, szebben szól (előtte egy Pioneer szett volt hátul, az Audio System beépítése után tudatosult bennem, hogy egy kalap szar a Pio...) Egy Sinus Live 4 csatornás erősítőre vannak kötve, mindegyik csatornán ugyanazok az beállítások, HPF-be kapcsolva, kb 80hz körüli értéken.
    Van itthon Hertz DX100 és DX200 hangváltó, az lenne a kérdésem, ha a gyári hangváltót kihajítanám, és ezeket raknám be a mélyközepek és a csipogók elé, akkor véleményetek szerint javulna a minőség? Vagy esetleg az erősítőn kellene állítani, kikapcsolni az LPF-t, és Full Range-re rakni? Vagy felejtsem el ezt a szettet, ez ennyit tud, keressek mást? Esetleg más típusú hangváltó? Minden építő jellegű hozzászólást örömmel veszek..

Új hozzászólás Aktív témák